‘IMF-lening Suriname maakt ook ander geld los’

93

PARAMARIBO, 28 mei – Het door de IMF Board goedgekeurde programma maakt ook financiële en technische ondersteuning van andere multilaterale instellingen los. Dit meldt het ministerie van Financiën. Het betreft leningen van de Caribische Ontwikkelingsbank, de Inter-Amerikaanse ontwikkelingsbank en de Wereldbank.

Met de Islamitische Ontwikkelingsbank wordt nog onderhandeld over een lening van ruim anderhalf miljard dollar. “Ook bilaterale crediteuren zullen zich meer openstellen om met Suriname samen te werken”, meldt Financiën. Suriname leent bijna een half miljard bij het IMF. Een eerste tranche van een en tachtig miljoen dollar komt meteen vrij. Het betreft betalingsbalanssteun.

De steun moet Suriname’s kredietwaardigheid versterken. Ook is het een buffer voor het externe betalingsverkeer. De lening maakt deel uit van een herstelprogramma. Het bevat fiscale en monetaire maatregelen en is gestoeld op groeigerichte hervorming. “Een belangrijk doel is voorts om de zwakkere lagen van de bevolking voldoende te beschermen tijdens de economische aanpassingen”, aldus Financiën.

Bekijk ook:

93 REACTIES

 1. De witte man heeft weer de macht in Suriname….de Surinaamse regering heeft niets meer te vertellen alles word vanuit t buitenland beslist….mooie poker spel….!!! Revo is bij deze gestopt..!!!!


  Maak melding

 2. En “de volkspresident” feliciteert het volk..Wat een verdienste..!!!! Ik heb eerder gepost dat ik niet uitsluit dat het IMF ( lees: Amerika en Nederland) Bouterse hiermee ten val willen brengen om uiteindelijk CC1 genoemd in dossier Dino op te pakken en achter slot en grendel te zetten..waar hij thuis hoort..Opmerkelijk is dat de Nederlandse ambassadeur de gang naar het IMF heeft toegejuicht..! “GOD AND AMERIKA WORK IN MYSTERIOUS WAYS”


  Maak melding

 3. Die halve gare Rashied Doekhie heeft weer van zich laten horen..Hij uitte in Nickerie allerlei ongefundeerde suggestieve beschuldigingen aan het adres van Santhokhi en andere VHP toppers..kennelijk om de geplande massameeting van de VHP in Nickerie dit weekend, negatief te beïnvloeden..
  Jammer dat hij de Nickerianen niet vertelt dat hij de ” middLe man” was in het contact tussen de drugscrimineel Roger KHan en Bouterse. DoekHie kan het nog steeds niet verkroppen dat Santhokhi KHan tijdens zijn ministerschap heeft overgeleverd aan Amerika..KHan zit nu een gevangenisstraf van 40 Jr uit..De wikileaks “openbaringen” hebben het “drugs gerelateerde contact” tussen Bouterse en KHan wereldkundig gemaakt..Dus Dino en Muntslag zijn niet de enigen die als een repmang roti fluiten in Amerika over de rol van DDB in de Internationale handel in drugs..Vergeet niet!! Sinds Dino’s arrestatie heeft Bouterse geen voet buiten Suriname gezet..Hij durft niet eens via de backtrack route naar Guyana te gaan om de viering van 50 Jr onafhankelijkheid van Guyana bij te wonen……


  Maak melding

 4. Wat ik niet snap is dat de coalitie erg blij is met de leningen, als persoon zou ik tranen en tuiten laten vloeien door geld te gaan lenen.
  Want lenen betekent zoiets als “mi skeer ik heb geen geld meer”

  Wat ze zich waarschijnlijk wel realiseren maar geen aandacht aan geven, omdat ze in een blije sfeer verkeren (monie dé oenoe kan foeroe baka etc), is dat de leningen ook met rente terug betaald moeten worden.
  Niemand vraagt zich af hoe de terugbetaling zal moeten geschieden.
  Is dit de arrogantie die ten toon wordt gespreid?
  Is dit het lot van de eerstvolgende winnaar van de volgende verkiezing?
  Als hij nog leeft zal hij gaan voor nogmaals 5 bang en schijterig als ie is om zijn amnestie en onaantastbaarheid te verliezen


  Maak melding

 5. Bouterse feliciteert het volk met het feit dat Suriname in de Internationale schuldsanering zit….!! En Damsko, RobG en consorten vierDen daarom gisteren tot diep in de nacht feest..Bouterse heeft ooit de oppositie ervan beschuldigd van het willen REKOLONISEREN van Suriname..GEFELICITEERD BOUTERSE! JE BENT DE OPPOSITIE VOOR GEWEEST!!


  Maak melding

 6. Wat een arrogantie wat een grootheidswaanzin vertoont de president.
  Je feliciteert het volk omdat je toestemming hebt om een lening aan te gaan?
  Shit terwijl je willens en wetens weet hoeveel geld er gestolen is en waar dit naartoe is gegaan.
  Het is net als iemand die de dodencel inloopt en hem / haar feliciteert met de toestemming om de dodencel in te lopen.


  Maak melding

 7. Nu kan ik de opmerking van Bouterse van de slapeloze nachten die hij het volk toewenste op 25 februari jl in een bepaalde context plaatsen..! Hij en zijn intimi krijgen geen last van de financieel economische ellende..dochter Jen-ai en nichtje gaan de komende vakantie kennelijk weer gewoon lekker shoppen in Parijs en Milan..NEKS NO FOUT!
  Grammaticaal impliceert deze slogan juist dat ALLES fout is..taalkundig gezien is hier sprake van een “dubbele ontkenning “..Dus letterlijk vertaald: “niets is niet fout.” Dus: Alles is fout!!!!!!!


  Maak melding

 8. Open brief aan Bouta,

  Toch moet ik stellen dat lenen bij het IMF positieve kanten kent. Om het geld te krijgen en de volgende tranches veilig te stellen moet Suriname aan een heleboel verplichtingen voldoen. Ja Bouterse, alles wat jij niet wilde doen, moet jij nu gaan doen. Jij wilde nooit verantwoording afleggen in de DNA, jij wilde nooit de nodige informatie of toelichtingen in de DNA verstrekken etc, etc. , omdat jij de baas was. Nu ben jij slaaf geworden van het IMF en jij schijt een buffel. Hopelijk leer jij nu je lessen die jij nooit wilde leren: transparantie, samenwerken en verantwoording afleggen.
  En weet je wat leuk is. Als jij je niet aan de verplichtingen houdt, krijg jij geen stuiver meer van het IMF. En weet jij wat mij bevreesd. De informatie over het aantal ambtenaren en de salarissen, die jij aan het IMF moet verstrekken. Kennelijk heb jij die info achtergehouden voor het IMF. Als het IMF hier achter komt zal zeker 10% van het aantal ambtenaren het veld moeten ruimen.
  Ik krijg nu zin om het IMF een brief te schrijven over de vele duur betaalde adviseurs van jouw die geen moer presteren. Die moeten eigenlijk als eerste weg. Ook de te hoge salarissen van bepaalde figuren moeten omlaag of worden stopgezet (Ingrid).
  En jij bent van plan om jouw achterban te feliciteren. Waarom?
  Jij zou ze juist moeten condoleren, want dit zie ik voor jou niet als een overwinning, maar als de grootste afgang voor jou. Hopelijk heb jij hiermede eindelijk jouw les geleerd.

  Zie voor de redenen van mijn blijdschap onderstaand artikel uit Starnieuws. Gecondoleerd DDB.

  IMF bindt Suriname aan zware verantwoordingsplicht
  28 May, 00:00
  foto

  Suriname heeft zich met de lening van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verplicht om dagelijks de samenstelling van de officiële buitenlandse reserves en de deviezenstroom van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), door te geven aan het Fonds. Ook moet de informatie over de officiële en parallel wisselkoersen, het aantal valutatransacties (aankopen en verkopen) door banken en cambio’s, dagelijks worden verstrekt aan het Fonds.

  Op weekbasis moet de informatie over deposito’s en liquiditeitshulp aan instellingen, per instelling worden gebriefd. Dat geldt ook voor de aan- en verkopen van valuta van de CBvS en de weekbalans. Daarnaast moeten ook de bedragen die zijn aangeboden, gevraagd en geplaatst in de open markttransacties van de CBvS, met inbegrip van de tarieven die voor elke transactie zijn geboden, wekelijks worden gedeeld met het IMF.

  Per maand heeft de regering zich aan maar liefst 27 punten voor informatieverschaffing over de staatshuishouding, verplicht. Zo moeten de inkomsten en uitgaven van de overheid binnen zes weken na het einde van de maand zijn doorgegeven aan het IMF. Hetzelfde geldt voor gedetailleerde cijfers van inkomsten van de belastingdienst die per categorie moeten worden aangegeven. Met inbegrip van directe en indirecte belastingen per post. Deze data moeten binnen vier weken na het einde van de maand worden verstrekt.

  Het aantal overheidsambtenaren en de totale loonsom per ministerie, moet binnen zes weken na het einde van de maand worden doorgegeven. De data van de toegestane uitgaven door elk ministerie, moet binnen vier weken na het einde van de maand zijn gedeeld met het Fonds. Data over binnenlandse en buitenlandse schuld, afschrijvingen en aflossingen van de overheid, rentebetalingen, uitgaven voor sociale beschermingsprogramma’s en tal van andere verplichtingen, moeten afhankelijk van de post binnen twee tot zes weken na het einde van de maand, zijn doorgegeven aan het IMF.

  Op kwartaalbasis moet gedetailleerde informatie over de betalingsbalans en data over de internationale investeringspositie, binnen zestig dagen na het einde van het kwartaal, zijn verstrekt aan het Fonds. Op jaarbasis moeten de jaarrekeningen van de EBS binnen zes maanden na het einde van het jaar worden gedeeld met het IMF. Het nominale Bruto Binnenlands Product en het reële BBP moet binnen acht maanden na de jaarwisseling, zijn doorgegeven. Statistieken over de arbeidsmarkt, met inbegrip van de werkloosheid en de arbeidsparticipatie ratio, wil het IMF binnen 12 maanden na het einde van het jaar hebben.


  Maak melding

 9. @John..mag ik jouw open brief mede ondertekenen.??.Nu nog de handtekeningen van RobG en Damsko..ik heb trouwens het programma opsporing verzocht gebeld..RobG is in geen wegen of velden te bekennen..ik denk dat hij uit schaamte voor deze REKOLONISATIE ontwikkeling van zijn afgod Bouterse, uit zijn boot op het Ij in Amsterdam is gevallen..hopelijk droeg hij een zwemvest..zijn uiterst deskundige postings op WKN worden node gemist..


  Maak melding

 10. De vele postings van anti-Surinamers op deze site willen ons doen geloven dat door deze lening aan te zijn gegaan, het einde oefening is voor het land.

  Niets is minder waar. Ik denk dat Suriname er veel sterker van wordt, en ook vanwege de verplichtingen die zijn opgelegd door het IMF.
  Ik denk dat voor het eerst in de geschiedenis van het land het huishoudboekje van de staat overzichtelijk en inzichtelijk zal worden voor een ieder.

  Het houtje touwtje gedoe van de NPS en VHP zou dus niet meer kunnen gebeuren. En Somo kan het nu helemaal vergeten met z’n rooftochten indien de PL weer in het machtscentrum mocht komen.

  Vraag, wie van de forumleden op deze website heeft z’n woning contant gekocht en betaald ?
  Ik denk niemand of misschien 1 promille, echter heb ik dan wel een vermoeden waar dat geld vandaan kwam alleen hoef ik het niet te weten.

  Geld lenen is vaak nodig, alleen is het zeer de vraag hoe dat geld wordt gemanaged !
  Een lening moet je kunnen controlen en managen, maar als je dat niet kan heb je een groot probleem.

  Ergo, deze voorwaarden van het IMF zullen een enorme impact hebben op de administratie van het land, en zal het voor een ieder duidelijk worden wat de staat intrinsiek ontvangt en uitgeeft.

  God speed Suriname, god speed !


  Maak melding

 11. Beste Milton je geeft aan dat het geld gemanaged moet worden. Lijkt mij ook logisch echter heeft jouw president de rekenkamer opgeheven. Vrijspel voor de rovers. Typische ndp beslissing.


  Maak melding

 12. O ja Bouterse , de belangrijkste boodschap ben ik in mijn verhaal vergeten.
  Wijlen mijn grootvader zei altijd tegen mij: “John, onthoudt één ding en dat is : het geld dat stom is, maakt altijd recht wat krom is”. Nu gaat DDB dansen naar de pijen van het geld. Wijlen mijn grootvader heeft gelijk met deze uitspraak. Opa, moge uw ziel in vrede rusten.


  Maak melding

 13. dames en heren, president Bouterse heeft de Surinaamse bevolking slapeloze nachten toegewenst. bedoelde hij dit.

  voor de nu nog schoolgaande jongeren die nu nog niet mogen stemmen maken jullie niet dezelfde fout door op de NDP te stemmen. anders wordt het “nightmare on Suriname”.


  Maak melding

 14. Uw opa was een wijze man. Liep voor zijn tijd ver vooruit. Hedendaagse politici in suriname hebben maar 1 doel namelijk: me my self and I…


  Maak melding

 15. Verslaving aan Mammon,door het Babylonische Systeem van leningen,is als een prooi vangen met aas van hebberigheid, geldzucht, en materialisme,en het Volk in een nieuwe Katibo storten….wat voor betekenis heeft Revo-day ?” There be no more Corruption,the day the dollar die ” Peter Tosh .


  Maak melding

 16. @Milton

  De regering maakt zich schuldig aan dubble talk. Ze beweert steeds iets anders en besteelt het volk:

  1) Het is geen lening die de regering in kan zetten voor wat dan ook. Het is een bijstands arrangement voor de Centrale Bank van Suriname zodat die kan blijven draaien.
  2) Om de banken draaiende te kunnen houden moet de regering enorm veel verantwoording afleggen. elk ministerie moet binnen een paar weken na elke maand alles overleggen (personeelskosten, maximale uitgaven,etc). Iets wat de regering permanent weigerde aan de DNA doet zij nu verplicht voor het IMF en de eerste termijn van $ 81.000.000.
  3) De regering moet voor deze steun keihard saneren en de resultaten 3 maandelijks rapporteren. Zo niet is de volgende termijn in gevaar. Dat noemt men elders Waterboarden.
  4) Zelfs in het IMF bericht staat vrijwel letterlijk dat de regering gokt op de goudinkomsten van Surgold. Helaas heeft Newmont een reputatie en die is niet prettig voor Suriname.
  5) Ondertussen heeft een meneer Neus uit gerekend hoe de brokopondo overeenkomst van 1999 nu werkelijk zou moeten functioneren en dan blijkt dat er heel wat fout zit in de calculaties van de regering omtrent de brokopondo stroom resp. dat de regering het volk belazerd.

  Het laatste is niet vreemd.

  Alle overige leningen zijn wassen neuzen. Het zijn of leningen om oude door te rollen (instandhouden en niet failliet laten gaan) of leningen met een specifiek doel.

  De regering vertelt permanent leugens. Zie nu wat er over Broad Homes gemeld wordt. Broad Homes heeft nu in China een lening geregeld ($ 50.000.000) om voor eigen rekening huizen te kunnen gaan bouwen in Suriname.
  Broad Homes heeft grond gekregen en een opdracht van $ 4.500.000 gekregen om 150 woningen te bouwen, er is groot en deels vooruit betaald en er staan slechts 4 modelwoningen en er is een fabriek gebouwd. Feitelijk heeft Suriname de fabriek betaald waaruit Broad Homes nu woningen kan gaan produceren die het zelf financiert en welke dan door Surinamers betaald moeten gaan worden.

  We zullen zien, hoe hard het gaat lopen aangezien geen enkele Surinamer $ 30.000. gaat betalen voor een huis dat feitelijk $ 15.000 kost.
  Feit is weer dat er enorm veel fabels vertelt zijn er 14 maanden geleden een fabriek geopend is die nog niets geproduceerd heeft behoudens een show. Een fabriek die Suriname zelf betaald heeft of middels leningen betaalt


  Maak melding

 17. Breakingnews, news die de propaganda machine va de VHP-WATERKANT nooit zal tonen!
  Doekhie haalt uit naar oppositieleden
  Tijdens de uitreiking van de toewijzingsbeschikkingen in Nickerie heeft het assembleelid Rashied Doekhie van de Nationale Democratische Partij (NDP) gebruik gemaakt van de gelegenheid om de Nickeriaanse gemeenschap op te roepen om alert te zijn. Hij zei dat de mensen ervoor moeten waken zich te laten misleiden door de oppositie.
  Doekhie haalde flink uit naar de voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), Chandrikapersad Santhoki. Morgen komen ze naar hier en vraag ze wat ze met die miljarden van de ontwikkelingshulp hebben gedaan. Santokhi had 90 miljoen euro gehad en niet eens een huis heeft hij opgezet in Nickerie. Paul Somohardjo (Pertjajah Luhur) op zijn beurt heeft alle gronden in Nickerie willen opeisen. Ik daag any one uit om met bewijzen te komen; bewijzen over de corruptie. Laten ze met naam en toenaam komen. Het is leuk om te staan schreeuwen dat er corruptie heerst zonder met bewijzen te komen, aldus Doekhie.
  Hij gaf verder aan dat mensen eerder moeten uitleggen wat ze hebben gedaan en waar ze dit volk flink hebben benadeeld in plaats van een vinger te wijzen op de regering. Aksi Santokhi soema foefoeroe a 50 kilo cocaïne san be de in ing kamra. Aksi den pe a 400 ton padie de die den teki foe Surland, haalde Doekhie uit naar Santokhi. Het bleef niet daarbij.
  Het assembleelid Asiskumar Gajandien (VHP) is ook niet bespaard gebleven. Volgens Doekhie moet hij komen uitleggen wat hij met de vier laptops heeft gedaan die hij genomen heeft van het Ministerie van Openbare Werken. “Laat hij ook komen uitleggen waar die DMX-pick up is. Doekhie vindt dat juist deze mensen praten over corruptie zonder met bewijzen te komen.
  De VHP of V7-combinatie heeft drie zetels in het district Nickerie behaald, maar ze is niet bereid om iets te doen voor die mensen. Ik roep Kalloe, Jangernath en Waidoe op om een deel van het geld wat ze hebben gemaakt ter beschikking te stellen om die straten voor die mensen te maken. Ik geef ze een maand de tijd en als ze het niet doen, ga ik het voor jullie doen, beloofde Doekhie de aanwezigen.
  Het gaat meer om het praten in plaats van uitvoeren. Doekhie ergert zich aan het gedrag van de oppositie door allerlei beschuldigingen te uiten aan het adres van de regering.
  Morgen houdt de VHP een meeting in Nickerie. Doekhie vroeg aan de Nickeriaanse gemeenschap om op hun hoede te zijn.
  link
  srherald.com/suriname/2016/05/28/doekhie-haalt-uit-naar-oppositieleden/


  Maak melding

 18. LENING OM EEN LAND KREDIET WAARDIG TE MAKEM !!😂😂😂
  wat denkt die blauw kop van de centrale bank wel dat ie is of denk hij dat we ook stelletje paarse oerstomme dombo zijn…

  lenen, lenen, morgen feesten…en overmorgen. ..skeer….😠
  en daarna piri tifi😆😆😠


  Maak melding

 19. john,
  ………….”IMF bindt Suriname aan zware verantwoordingsplicht
  28 May, 00:00
  foto
  Suriname heeft zich met de lening van het Internationaal ..”
  …..
  Ik betwijfel of Sur. deze administratie aankan.Men zal buitenlandse deskundigen moeten aantrekken. Het ligt voor de hand dat het Ned. zullen zijn.
  Eenvoudig maar tevens lastig voorbeeld is BTW.
  Als het volgs . het Ned./eur. systeem moet dan hebben ze een hel of a job.
  Een groot deel van de economie is hossel. Koop een wok, wat timmerhout voor een afdakje, etensbakjes en je hebt een “zaakje”.Ga daar maar BTW innen !.
  Administratie( systemen) is een gecompliceerde kunst.

  Mijn gevoel: als het even beter gaat met olie en goud of andere bronnen, gooien ze IMF eruit. Van chaos naar orde grijpt diep in de menselijke leefomgeving ( leefgomgeving in ruime zin).


  Maak melding

 20. Beste Gast X

  Ik heb de voorwaarden gelezen waaraan Suriname moet voldoen van de IMF en daar heeft Suriname gewoon het kader niet voor om deze rapportages te produceren

  Suriname ( lees Bouterse) is de regie over haar bestuur volledig kwijt.

  En IMF maakt geen grappen.


  Maak melding

 21. Tot grote teleurstelling en desillusie van dat handje vol Suriname HATERS is de kogel door de kerk en zal Suriname in tijd er WEL bij varen, niet dankzij, maar ondanks jullie slapgelul!


  Maak melding

 22. @ koos

  Gebruik je stel hersenen.je hebt ze gratis gehad.

  DDB is een machtige wereld Fonds verantwoording verschuldigd en niet een groepje hangjongeren bij wijze van spreken.
  hij kan onmogelijk belangerijke organen/instituten gaan ontbinden. Zou vast ook een vereiste van het IMF geweest zijn.


  Maak melding

 23. Waarvan akte!!!

  milton

  De vele postings van anti-Surinamers op deze site willen ons doen geloven dat door deze lening aan te zijn gegaan, het einde oefening is voor het land.

  Niets is minder waar. Ik denk dat Suriname er veel sterker van wordt, en ook vanwege de verplichtingen die zijn opgelegd door het IMF.
  Ik denk dat voor het eerst in de geschiedenis van het land het huishoudboekje van de staat overzichtelijk en inzichtelijk zal worden voor een ieder.

  Het houtje touwtje gedoe van de NPS en VHP zou dus niet meer kunnen gebeuren. En Somo kan het nu helemaal vergeten met z’n rooftochten indien de PL weer in het machtscentrum mocht komen.

  Vraag, wie van de forumleden op deze website heeft z’n woning contant gekocht en betaald ?
  Ik denk niemand of misschien 1 promille, echter heb ik dan wel een vermoeden waar dat geld vandaan kwam alleen hoef ik het niet te weten.

  Geld lenen is vaak nodig, alleen is het zeer de vraag hoe dat geld wordt gemanaged !
  Een lening moet je kunnen controlen en managen, maar als je dat niet kan heb je een groot probleem.

  Ergo, deze voorwaarden van het IMF zullen een enorme impact hebben op de administratie van het land, en zal het voor een ieder duidelijk worden wat de staat intrinsiek ontvangt en uitgeeft.

  God speed Suriname, god speed !


  Maak melding

 24. Hiermee komt de weg vrij om de implementatie van de infrastructuur voort te zetten. Zanderij-Para in suriname is aan het groeien. Steeds meer mensen schaffen een perceel aan en zetten een huis neer en andere aktiviteiten. Zanderij-Para wordt een levende stadsdistrikt met veel mogelijkheden. En vele andere gezonde megaprojecten die de nu gefinancierd kunnen worden . De snelweg en de tramverbinding is meer dan nuttig om in te spelen op de groei van de luchthaven JAP nu Suriname de luchtvaartbranche gaat internationaliseren. Met de aankomende leningen wordt een goede basis gelegd voor de toekomst in het investeren en innoveren van de maatschappelijke ladder. Wanneer een andere regering de scepter gaat zwaaien is niet alleen een schuld maar ook een breed fundament gelegd om Suriname van een consumptiegebied een productiegebied te maken. In het technisch digitaalonderwijs moet flink geinvesteerd worden in jongeren zodat zij een brede basis hebben nog af te lossen fondsschulden te realiseren. Er is nu weer leven in de brouwerij en tal van mogelijkheden voor onze switi kondrè.

  Sranang sa wini.


  Maak melding

 25. Ik ken niemand die door leningen aan te gaan er veel sterker is uitgekomen dan voorheen. Immers, als je het goed gedaan had en geen leningen nodig had gehad, dan had je ook geen achterstand opgelopen die je nu goed moet maken door een lening. Een lening betekent altijd achterstand. En achterstanden wegwerken vereist enorme discipline. Hebben de Surinamers die discipline? Ik hoop het voor ze.


  Maak melding

 26. Ik ken niemand die door leningen aan te gaan er veel sterker is uitgekomen dan voorheen. Immers, als je het goed gedaan had en geen leningen nodig had gehad, dan had je ook geen achterstand opgelopen die je nu goed moet maken door een lening. Een lening betekent altijd achterstand. En achterstanden wegwerken vereist enorme discipline. Hebben de Surinamers die discipline? Ik hoop het voor ze.


  Maak melding

 27. I boy, sranang 3e wereld land geworden. Terug naar de blanke onderdrukking,maar had niet anders verwacht met apen en Hindoes aan de macht.op je knieën voor de blanke man.


  Maak melding

 28. Binnen de VHP is er ook een stroming aanwezig die het hart op de goede plek hebben. Zij zijn ervan bewust dat de economische crises aan externe factoren ligt en dat het nu tijd is om samen met de regering en werkgevers te denken aan versterking van de Surinaamse economie. In samenwerking met de regering ziet men kansen voor Suriname. De maatregelen die de regering heeft genomen zijn een begin om de Surinaamse economie gezond te maken. Mensen moeten bewust worden van hun elektriciteit- en waterverbruik. Deze groep wordt de mond gesnoerd door het dictatoriaal gedrag van Santokhi en zijn old boys network.


  Maak melding

 29. Paraman komt weer uit het riool kruipen….

  De Boutakliek heeft er in 6 jaar tijd miljarden door heen gejaagd en heeft helemaal NIETS tastbaars om aan te tonen wat er met dat geld en de goudvoorraad is gebeurd.

  Alleen bedelaarslanden moeten van pure ellende bij het IMF aankloppen

  Wees daar maar trots op.

  En nu terug het Paarse Riool in.

  Dat Bouterse het Surinaamse volk feliciteert met deze giga lening is een bewijs dat hij

  1) met zijn neus nog steeds in de poeder zit
  2) alle gevoel voor realiteit is verloren


  Maak melding

 30. De toekomstige generaties en vooral de jonge stemmers die hier voor gekozen hebben in 2015 zullen betalen wat de huidige z.g bestuurders inclusief de meerderheid v/d dna veroorzaakt hebben. Het testament van deze regering en de vorige laten een spoor van financiële vernieling achter voor tientallen jaren.


  Maak melding

 31. “Het vonnis was dat Bouterse in alle kranten, radio- en televisiestations in Suriname zijn excuses moest aanbieden en een bericht moest laten publiceren waarin hij zegt dat de beschuldigingen aan het adres van Santokhi niet op waarheid berusten. De rechter besloot ook dat voor elke dag dat Bouterse nalaat het vonnis uit te voeren, hij een dwangsom van SRD 100.000 aan Santokhi moest betalen. Bouterse gaf gehoor aan het vonnis en dit werd in de Surinaamse media geïnterpreteerd als ‘de eerste keer dat Bouterse publiekelijk vernederd werd” .. (bron: wikipedia)


  Maak melding

 32. Dan hoop ik dat wij ook nu de echte cijfers krijgen over de economie van Sur.
  Anders was het steeds gissen en of van de hier en daar gemaakte losse opmerkingen uitgaan.En daar mee kon nooit een goede planning gemaakt worden.
  Voorlopig staan er twee fabrieken in Sur.te niksen.Cassave en huizen fabriek.Kapitaal dat alleen maar afschrijvingen oplevert omdat er geen goede cijfers beschikbaar waren.


  Maak melding

 33. @Robje-de Desi-slaaf-G

  U zegt :

  ” Binnen de VHP is er ook een stroming aanwezig die het hart op de goede plek hebben.”

  Binnen NDP heeft een kleine Clan het hart op de goede plek,
  en wel VOOR ZICHZELF, vandaar een CORRUPT en FAILLIET Sranang !!!

  Leve de NDP-Corruptie en leve het VERDWIJNEN van ALLE Sranang RESERVES !!!

  Sranang overgedragen aan de witmangs van het IMF,
  ziedaar de revolutie van Desi !

  Moro prijsverhogingen e doro, plus nieuwe tax, de BTW !!

  A POTI VOLK O TEK A MAKTI BAKKA !!!


  Maak melding

 34. Iedereen masaal de straten op!!
  Genoeg van dit gedonder!!
  Venetaan heft met het weinige gedaan en geen leningen van de hele wereld gevraagd.Hij kon nog de de puinhopen trotseren en kijk de veroorzaker van alle puinhopen is niet eens in staat zijn Eigen puinhoop ,vergeet maar van 36 jaar,hij is niet eensin staat om zijn Eigen puinhoop van 5 jaren op te ruimen en nu al is hij bezig het nog te komen nageslacht met nog meer puinhoop en schuldenn te belasten!!


  Maak melding

 35. De reshuffeling onder de ministers die staat aan te komen, is de zoveelste maatregel die Bouterse neemt om zijn onkunde en incompetentie te camoufleren..
  Het ligt altijd aan anderen..nooit aan hem..
  Je hoeft geen econoom te zijn om te begrijpen dat met de leningen van en dankzij IMF ,Suriname er slechter vanaf zal komen omdat er nog helemaal geen plan is gepresenteerd omtrent de toekomstige verdien- en export capaciteit..Bouterse denkt dat hij met de leningen even op adem kan komen van de dagelijkse problemen..Hij weet niet dat hij met de komst van IMF het paard van troje heeft binnengehaald en zijn eigen politieke doodvonnis heeft getekend..


  Maak melding

 36. @Real anoniem
  Kom ons geen BS vertellen.!!
  Je baasje is ons sinds 1980 vele antwoorden schuildig tot heden!!Hij kan ons niet eens zijn amnestie verklaren en wil ons doen geloven dat het de mode is heden!@!@


  Maak melding

 37. De toekomst van het gros der oerdomme paarse zombies ziet er duister paars verdoemd uit, velen onder hen worden gestimuleerd door de baas der misdadigers en zijn rovers om te gaan stelen. Uitkomen gaan die oerdomme paarse zombies niet, na soso moro begi en opo hanoe gi baas der rovers. Het paarse vloek zal der misdaad, moord, verdere verarming en schaarste door een man en zijn roversbende zal nog erger worden, als in vele arme Afrikaanse schurkenstaten. Wo ka


  Maak melding

 38. @Paraman
  Begin alvast hard als een paard te gaan werken om de leningen van je baasje terug te betalen!!Weet je wanneer wij ons niet druk zouden maken?
  Als je baasje ons een document zou aan tonen waarop vermeld staat dat de rechtgeaarde surinamers NIET de gemaakte schulden hoeven terug te betalen maar alleen de Paarsen zoals Paraman en gevolg en hijzelf!! Het document moet dan ondertekend worden door het IMF zelf want bouta betrouwen wij eenmaal niet!!
  BOUTA IS ONS GROOTSTE ANGSTAANJAAGENDE NACHTMERRIE SAMEN MET HET IMF


  Maak melding

 39. @RobG
  Tussen medio 2008 en april 2009 daalde de olieprijs van $ 140 / vat naar $ 50/ vat en was de goudprijs gemiddeld $ 900/troy ounce.
  Dat waren ook tegenvallers van buiten af alleen was had men toen niet reeds alle reserves aangetast of wist men de tering wel naar de nering te zetten.

  De Goudprijzen zijn sinds 2013 min of meer stabiel rondom $ 1.200/troy ounce.
  Wellicht herinnert u de Boute uitspraken van de regering nog niets aan de hand als goud daalt tot $ 900 en de olie daalt tot $ 25.

  Regeren is voor uitzien en niet iets beloven wat zeker niet nagekomen kan worden (50% van de goud inkomsten).

  Indien men in 2010 te vreden geweest was met een aandeel van 20% in Surgold voor $ 100.000.000 was men aanzienlijk voordeliger uit geweest per aandeel en had Surgold nu al een paar jaar gedraaid.

  Zie het resultaat van bluf en kortzichtigheid.


  Maak melding

 40. @RobG
  O,ja laat ons weten wie bij de VHP deze criminele en Skeer ndp regering lief heeft!@!!
  Ik samen met de rest van de rechtgeaarde surinamers zullen ervoor zorgen dat deze mensen ex-vhpers woden!!!
  Voor zulke sufferds is er geen plaats binnen de VHP!!


  Maak melding

 41. @Krontobongo
  Juist,mee eens met je.Santokhi bracht eerder de paarse lijder op zijn knieen en deze keer doen het IMF en de rest van de banken over de gehele wereld hetzelfde met hem!!


  Maak melding

 42. @Milton

  Kom zeg aub dat de rechtgeaarde surinamers de gemaakte schulden van je baasje niet hoeven terug te betalen maar alleen jullie van de NDP de paarse familie!
  En vertel ons dat de verhogingen alleen een boze droom zijn en dat we morgen wakker worden met 0 schulden!!
  Kan jij ons deze plezier doen??
  Wat snappen jullie paarsen niet!
  LENEN= TERUGBETALEN MET RENTE!!!
  Er is door je baasje zoveel geleend dat we die bedragen niet eens kunnen opschrijven en de WERELDBEDELAAR bouta blijft maar bedelen en schulden maken!!


  Maak melding

 43. @Breaking news

  Dus nu moeten wij de krankzinnige plesjident van nickerie gaan geloven?!!
  Ik ga je een illusie armer maken,die gek nee die geloven wij niet hij is paars en daarom denkt hij dat hij ‘macht’ heeft omdat baas toevallig de paarse maffioso is.
  Je moet doekhie zeggen dat hij minder herrie moet maken en zich moet voorbereiden voor de verhogingen.ook hij die schreeuwt zal het in zijn mars voelen


  Maak melding

 44. IMF lachen baas, zijn paars corrupte boevenbende, maar ook smalend die oerdomme paarse zombies uit. Ze hebben eindelijk de paars verdoemde misleider en lijder die hun een paars duistere toekomst vol megaschulden heeft beloofd. Hihi, geen rust,vrede en voorspoed zoals voorzegd door de baas der misdadigers en roversbende met die paarse twee awarie domries, Stef Anus, Misjieka en de judas Bredeveld, ma na soso paarse schijt en pis vol onrust, onvrede en armoede is wat die oerdomme paarse zombies te wachten staat. IMF e lafu ooktoe, want ze loerden allang een kans dmv een lening het land vol bodemschatten te bemachtigen. Tide baas habi wang paars volks bermfeest voor de paarse debielen. Njang dringi prisire te we ka, want daarna na soso paarse schijt wo ka. Hahahahaaa


  Maak melding

 45. Ray onze vriend Ingy komt niet verder dan Wikipedia. Zodra ze het woord hindoestaan horen werkt het als een rode lap voor ze. Maar goed deze idioten zijn gelukkig in de minderheid. Creool, hindoestaan, Javaan het maakt niet uit. We zijn allemaal Surinamers tenzij je Bouterse heet. Beesten tellen we niet mee.


  Maak melding

 46. Hier gaat o.a. het geld naar toe.
  Enkele delen uit een artikel in De Ware Tijd 27-05-16:
  “PARAMARIBO – HET SLECHTE BETALINGSGEDRAG van de overheid heeft tot gevolg dat de autodealer Datsun Suriname toestemming heeft gekregen van de rechter de voertuigen verkocht aan de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) in beslag te nemen. Een deurwaarder heeft namens de dealer de opdracht uitgevoerd. Eenhonderd en zes nieuwe Nissan Navara Pick-up trucks zijn teruggehaald. Directeur Michel Jong Tjien Fa van Datsun Suriname heeft gezegd dat zodra de openstaande rekeningen zijn betaald, de auto’s kunnen worden teruggehaald. Ondanks herhaalde aanmaningen is SBB de verplichting tot betaling niet nagekomen.”

  “Hoewel minister Steven Relyveld niet bereikbaar was voor een reactie, wordt vermoed dat deze kwestie in verband kan worden gebracht met maatregelen die de bewindsman na zijn aantreden in het tweede kabinet Bouterse nam tegen de leiding van de stichting. Hij verweet de leiding wanbeleid en vooral de toenmalige directeur Pearl Jules die inmiddels is ontslagen moest het ontgelden. Jules vecht bij de rechter het ontslag aan en heeft een klacht ingediend tegen aantijgingen door de minister. Een van de dingen die Relyveld dwars zat is het aantal nieuwe voertuigen dat volgens hem onnodig is aangeschaft. Relyveld was van plan de voertuigen te verkopen maar kwam tot de ontdekking dat deze nog op naam stonden van de dealer”

  Overigens, was het niet dezelfde Michel Jong Tjien Fa als minister van RGB van 2005-2010, die Pearl Jules heeft aangesteld als directeur SBB? Jong Tjien Fa was voor hij minister werd ook al directeur/aandeelhouder van Datsun Suriname. Hij zal ook wel zijn “njang” gehad hebben voor de levering van meer dan 100 Nissan pickups. Boontje komt om zijn loontje!


  Maak melding

 47. -Zoals ik het al eerder heb aangegeven is er nooit gepraat over een crisisplan.

  =Ouderbijdrage is nu verhoogd naar SRD 250,= Deze was afgeschaft.
  =Gratis zorg is nu een probleem
  =Water en energie zijn verhoogd
  =Levensmiddelen zijn verhoogd

  Krijgen de armen straks weer een gratis uniform voor hun schoolgaande kinderen???

  Het is te hopen dat die schuld terug wordt betaald, omdat onder Bouterse dit NOOIT gebeurd is.

  ==Bouterse is toch gaan buigen voor de witteman die hij zo haat. Grappig dat er velen zijn die nu ook uit de hand van de witteman gaan eten, terwijl zij deze erg haten.
  Ik hoop dat het goed verteerd op hun maag.

  Doekhie, die mag met vele van zijn vrienden letterlijk opgehangen worden aan een boom. Zijn uitspraken alleen maken dat de nieuwe generatie verziekt worden.


  Maak melding

 48. de witte man/vrouw heeft bouta letterlijk/figuurlijk in de clinche..

  hij schijdt / poept nu letterlijk in zijn broek ,zijn nier functie oneerd ook al niet ,sinds I M F deze opdracht zie star news heeft gegeven om orde op zaken te stellen..

  de tijd perk bouta is al in zicht vluchten/of overgeven..

  meerdere keuzes zijn er niet meer..

  die witte mannen hebben hem letterlijk/figuurlijk in de tang..

  weg met die bigie mo-fo..


  Maak melding

 49. @ Astrando.

  Welke snelweg en welke tramverbinding? Je hebt al dezelfde natte dromen als je ‘baasje’, de gouverneur van Suriname. Eerst zes jaar lang het volk beroven en bedonderen, en nu proberen ze opnieuw een oor aan te naaien? Kortzichtig en dom!


  Maak melding

 50. Bouta heeft echt een potje v gemaakt!
  Ai maar dit krijg je als j een ongeschoold
  Ding en crimineel als president maakt!
  Moro ey doro!
  Houd j hart vast!


  Maak melding

 51. Ik weet niet of het aan mij ligt of dat de meeste posters op dit forum niet snappen wat het doel en de essentie is van deze IMF lening.

  Ik heb het gevoel dat de posters deze IMF lening vergelijken met een lening bij de bank van een privé persoon of een doorlopend krediet.

  Dit is een worldbank to government deal en daarvoor gelden totaal andere regels.
  De worldbank (IMF) wil dat Suriname in het gareel blijft lopen voor ontwikkeling van het land, en dat er geen plaats meer is voor mensen als Somo, Brunswijk en Chandrika (met z’n maatjes).

  Vanwege de verplichte administratieve openheid naar de IMF toe is het afgelopen met zweef tekie ! Is het afgelopen met stichtingen als bv Dikan ! Is het bv afgelopen met de fraude (zoals de ABOP deed) bij het verstrekken van vergunningen aan de Chinezen.

  Dit is het begin en vind ’t prima dat het land alvast van boven af wordt geordend.

  De cowboys en free riders uit de 2e en 3e lijn denken nu vrij uit te gaan, maar dat is ook niet waar.

  Ik laat op een nader tijdstip meer hierover horen.


  Maak melding

 52. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht.

  Het Surinaamse Volk, Surinamers, moeten op grond van rationeel denken alles in het leven gaan beoordelen en de juiste besluiten moeten nemen. Op die manier gaat het leven voor hun veel beter worden. Kritisch zijn en geen ja-knikker te zijn.
  Het Surinaamse Volk moet het niet pikken dat DDB hen vertelt dat zijn go een oven is en dat hij daarmee miljoenen broodjes voor hun nog veel bruiner gaat bakken.

  Het Volk moet weten dat DDB de aller grootste crimineel, misdadiger is die Suriname heeft sinds 25 november 1975 toen het zijn zelfstandigheid kreeg van het Koningkijk Der Nederlanden.

  DDB is de staatsgreeppleger van 25 februari 1980, moordenaar van 8 december 1982, verantwoordelijk voor de Nov MoiWana 86 moorden, heel grote armoede in Suriname sinds de staatsgreep, corruptie, zelfverrijking, in luxe leven voor hem en zijn gezin, naaste familie, vrienden,adviseurs, enz. Het Surinaamse Volk leeft in heel grote armoede sinds 1980. Kijk om u heen:
  – winkels die sluiten
  – valutakoersen, US-dollar, Euro, die omhoog schieten,
  – ontwaarding van de Surinaamse dollar,
  – ambtenaren nauwelijks 1 week van hun geld kunnen leven
  – Benzineprijzen die aan de pomp omhoog gaan,
  – EBS tarieven die onbetaalbaar zijn voor de arme man en voor ondernemers en tot gevolg zal hebben dat de prijzen van producten omhoog zullen gaan, de consument dit niet gaat kunnen betalen, ondernemers met hun producten blijven zitten, de economie stagneert,
  – watertarieven omhoog gaan,
  – enz, enz. enz.

  DDB en de rovers hebben zichzelf verrijkt en hebben lak aan het volk. Ze belazeren het volk met koek en sopie, voetbal-wedstrijden uit de Spaanse primera division, bruine bonen met rijst, luchtkastelen aan het volk verkopen, enz.

  Bouta heeft Suriname in de afgrond gebracht, hoe diep? Tot aan de bodem. Gewoon in de diepe duisternis en Surinamers zijn radeloos, libie kon tranga now, criminaliteit, heel grote armoede, geen medicamenten, enz.

  DDB is de dief, die heel hard roept, “houdt de dief!

  “DDB!, You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time”.

  Wie houdt Wie Voor De Gek?

  Sranansma oe wiki en neem op grond van rationeel denken het juiste besluit. “Ragmad Amatstam – Mi lobi Sranang/Libie kon Tranga now”, O minie netie mi no kan sribie, Ragmat Amatsam.

  Volk van Suriname, Surinamers, Oe bondroe en mik a kofoe.

  Time4Chan!

  Leve:
  – de Surinamers,
  – de democratische rechtsstaat,
  – de grondwet van de republiek Suriname en Internationale verdragen oa mensenrechten, niemand staat boven de grondwet/wet
  – vrijheid, gelijkheid, broederschap,
  – VHP, NPS, PL, ABOB, de Vakcentrale die opkomen voor de arme arbeiders en boeren, burgers, Surinamers, enz

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Get Up Stand up,
  Stand Up For Your Rights!
  Don’t give up the fight!

  Suriname voor de gewone, arme Surinamers, hoera! (3x)
  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 53. Ray

  @Ingy
  Jij hebt je mars vol van hindoes.
  Heb je ooit eentje in werkelijkheid gezien?!
  zaterdag 28 mei 2016 om 15:26 uur.

  Ik denk dat hij zelfs nog nooit een ECHTE ingy heeft gezien. Zoveel zijn er niet in Suriname. De meesten hebben zich laten bevruchten door marrons.


  Maak melding

 54. @milton,

  Misschien besef je zelf niet wat je zegt, maar in feite zeg je dat de NDP-regering volstrekt onbekwaam is en toezicht van boven nodig heeft. Ik hoop dat het doordringt tot je wat je zojuist erkend hebt.


  Maak melding

 55. Wat wordt ik “knap” vanwege de postings op Waterkant.Wat ik vandaag heb geleerd is;Wil je je huishoudboekje van de Staat inzichtelijk en /of overzichtelijk hebben …heb je de imf nodig.De verplichtingen die de imf ons oplegt dragen zorg dat we alles in een nieuw perspectief kunnen zien…BEN JE HELEMAAL VAN LOTJE GETIKT!! Wie denk je dat zorgt dat mijn huishoud boekje op orde is…ik zelf.Niet mn buren niet mn ouders…ik ben mans genoeg..DDB EN CONSORTEN SHAME ON YOU!!!


  Maak melding

 56. Hoera!, “IMF lening Suriname, maakt ook ander geld los”, welja, en hoe, door wie, wanneer en met met wat gaat dat allemaal terugbetaald worden, met de opbrengst van de helicopters van Abrahams, de gepantserde Cadillacs, de gigantische speedboot? om maar eens wat buitenisig speelgoed op te noemen.
  En Milton geeft perfect weer dat het land bestuurd word door een stel incapabele idioten anders heb je toch geen bemoeienis en controle van buitenaf nodig


  Maak melding

 57. @ Milton ” De worldbank (IMF) wil dat Suriname in het gareel blijft lopen voor ontwikkeling van het land, en dat er geen plaats meer is voor mensen als Somo, Brunswijk en Chandrika (met z’n maatjes).”
  @ Milton, volgens mij was je verpleger van LPI, nu ben je patient van dezelfde instelling. Je wil ons wijs maken dat Suriname in het gareel liep met de ontwikkeling van het land. Jongu, keba, keba! Volgens mij werken die pillen averechts.

  @ Milton ” Vanwege de verplichte administratieve openheid naar de IMF toe is het afgelopen met zweef tekie !”
  Dit is het toppunt! Jullie NDP’ ers waren en zijn super wereldkampioen in zweef tekie! Zelf wat er niet was, wat er niet is, oenoe è zweef tekie.

  @ Milton ” Dit is het begin en vind ’t prima dat het land alvast van boven af { je moet zeggen door IMF } wordt geordend.”
  @ Milton, shame on you! De witte mensen die jullie zogenaamd verafschuwen moeten orde op zaken komen stellen. Ben je daar zo trots en blij mee? Als documentatie-maker denk ik er over na een program te maken met als titel: Milton, de NDP’er, van verpleger tot psychisch zwaar gestoorde patient.


  Maak melding

 58. Milton de opperdebiel heeft liever iemand die ons opzadelt met een totaal leeggeroofde staatskas.
  Iemand die ons opzadelt met een staatskas waar USD 700.000.000 in zit, is voor hem niet aanvaardbaar.


  Maak melding

 59. Milton weet niet wie je allemaal laat uittreden..maar mag “onze”PLESIDENT DDB blijven..Soms geloof ik mn eigen oren niet..JE BENT ZEKER DE STOMSTE LEERLING VAN DE KLAS…Het is deze man die aan het hoofd staat van alles dat geleid heeft tot de intrede van de IMF.HIJ MAG VOOR MIJ ALS EERSTE WEG..GEEF ACHT..VOORWAARTS MARS..


  Maak melding

 60. MAAKT ANDERE LENIGEN LOS ???????

  WE moeten GELD VERDIENEN door PRODUCTIE !!!

  Valuta moet worden verdiend via Sranang Exporten !

  LENINGEN zullen staatskas van Sranang houden in
  een MILJARDEN NEGATIEVE POSITIE !!!

  De NDP-GRAAIERS DROMEN NOG STEEDS !

  IMF BAI a KONDRE, A KEBA !!!

  PS : LEVE DE PLUNDERAARS van Onze STAATSKAS !!!

  LEVE DE HOOFDVERDACHTE van ZEER ERNSTIGE Mensenrechtenschendingen (tevens valutafluisteraar) sportinstructeur DDB !!!


  Maak melding

 61. IMF lening maakt ook andere geld los roepen ze, maar wat ze niet zeggen is hoe ze van plan zijn al die leningen terug te betalen…..of gaan ze ook daarvan een puinhoop maken???!!!


  Maak melding

 62. Ik krijg met de dag steeds meer respect voor Vene hoe hij het land in stabiel vaarwater bracht en al die stroom/water en alle andere subsidies wist te handhaven.

  Kindertoeslag en dergelijke hielden zij bewust laag omdat zij wisten wat al deze subsidies betekende voor het staatsbudget.

  Dan komt DDB en strooit met nog meer subsidies als sinterklaas en al die ontelbare beloften zonder na te denken over de effecten.

  En vandaag moet Suriname tranche per tranche subsidies en anderen afbouwen die weer effect zullen hebben op de onderlaag van de bevolking.

  NDP heeft het nooit gemeend met de onderlaag, ze hebben erop los geregeerd spelend met het vertrouwen van deze onderlaag.
  NDP heeft grenzen van het ontoelaatbare doorbroken onder het mom van laaghangend fruit, geassisteerd door beulen.

  Informeer het volk over de tranches met bijbehorende eisen zodat zij zich kunnen voorbereidden op nog ergere tijden.

  Misschien snappen jullie nu pas waarom DDB lekker kan slapen terwijl men slapeloze nachten heeft.

  Je moet geen geweten hebben om dit klaar te spelen.
  Je moet gewetenloos zijn om schijt als hagelslag te verkopen, dus gefeliciteerd met de lening die ervoor kan zorgen dat je nog meer leningen kan krijgen.
  Gefeliciteerd met het bossen van de staatskas.
  Gefeliciteerd met het wanbeleid.
  Gefeliciteerd met het eigenen van staatseigendommen.

  Front stal ook, dus daarom mag NDP ook stelen volgens de NDP lovers, dat het nu zodanig veel is dat het land in problemen raakt deert niet.

  NDP is als een kind die zegt papa alcohol drinkt, en dus mag ik ook verdovende of stimulerende middelen gebruiken. Kom we gaan cocaïne snuiven en XTC slikken.
  Daarom mag de NDP nog een keer regeren en wie weet lopen zij een overdosis op van hun eigen bullshit en zal de hele partij imploderen.

  Actie voor nu, begin Hoogie aan te vallen omdat hij heeft gefaald. Dat zegt Boetoe althans maar ga er niet op in want het regent schijt in Ocer gepresenteerd door de Beulen van de NDP, waaronder Mr “er komt geen devaluatie”Abdoel.
  Ik mis uitspraken Misikubai nog, als hij wat gaat zeggen dan zal hij zeggen dat je van een Lening wel kan eten. Het is als een kado uit hemel, hij voelt het namelijk aan in zijn broekzak.


  Maak melding

 63. @ Sonny Boy

  De witte man heeft in ieder geval meer hersens. De grootste fout van het oerdomme Surinaamse volk is geweest dat men de onafhankelijk door de strot heeft laten duwen. Vanaf dat moment is Suriname totaal naar de ondergang geleid. Negers kunnen niet managen, geen land leiden. Zie Afrikaanse naties.
  En nu zit DDB aan de leiband van de witte man die hij zo veracht, terwijl hij jarenlang van diezelfde witte man gevreten heeft. Leiband, nee strop. En iedere dag wordt deze strop een beetje strakker aangehaald tot gouverneur Bouta eindelijk hangt! Maar het oerdomme volk heeft het nog steeds niet door!


  Maak melding

 64. Hoeveel Surinamer is hij-/zij, die bij het IMF zijn gaat bepleiten dat aan Suriname geen middelen beschikbaar worden gesteld?
  Sommigen doen zich voor als Surinamers maar zijn defakto blijven steken in hun slaven- en of emigranten bestaan.
  In elk geval was de uitleg van DDB daarnet in OCER luid en duidelijk.


  Maak melding

 65. FBI zegt de Witte Man heeft meer hersenen? Ja de Witteman heeft meer hersenen in het manipuleren van de Mensen, en dat is bij FBI goed gelukt. FBI komt met n.e.g.e.r.s. kunnen niet regeren kijk naar Afrikaanse landen. FBI je bent de allerlaagste soort hersenloze Wezen die op waterkant kruip met je onzin. De Afrikaanse landen waren allemaal kolonies van jou moordzuchtige, racistische blanken en de meeste van de Afrikaanse landen zijn niet een 40 a 50 jaar onafhankelijk maar hebben geen recht op hun eigen grondstoffen. Hoe kan je in 40a50 jaar iets bereiken terwijl de wittemannen wetten hebben opgezet waar ze Afrikaanse grondstoffen en mineralen claimen en roven. De witte mannen plaatsen legerbasis in die Afrikaanse landen om de gestolen grondstoffen en mineralen te bewaken . Als de Afrikaanse landen niet waren gekoloniseerd dan had je het recht om te spreken maar je moet naar de oorzaak kijk voordat je die gore m.a.s.a.l.a. Bek opendoet. India, Pakistan en srilanka kunnen ook niet regeren want het zijn geen rijke landen en ze doen het niet veel beter!


  Maak melding

 66. Overigens hadden de heren van het IMF het prima naar hun zin te Brokobaka. Er waren dames, er was wit-wittie, er was Borgoe en nog van alles. Heen en terug met de limousine. Het kon niet op.


  Maak melding

 67. @Paraman, Babbel over Ons verdwenen Reserves en ons Goud ! Weggemmaakt door DDB en clan !

  Het gaat om ongeveer VIJF MILJARD !! Terug storten en dan over andere mensen babbelen !

  Volgens jouw hebben de Echte Sranangmang ,namelijk de NDP-clan, Sranang FAILLIET gemaakt !!

  Sranang moet NIET lenen,. maar bezuinigen !!!

  En de NDP-BOEVEN-club moet de macht overdragen !


  Maak melding

 68. @ Paraman,

  Ja, de uitleg was zo duidelijk dat de helft van die paar mensen die er waren de zaal uitliepen! En Bouta zong een liedje toen hij afscheid nam. Wat een poppenkast! Maar voor Paraman was het luid en duidelijk!


  Maak melding

 69. @ Original,

  Een dergelijke onzinnige reactie ben ik nog niet tegengekomen op Wkn. Ga terug naar school en ga je geschiedenislessen leren. Erg ‘original’ ben je niet.


  Maak melding

 70. @ORIGINAL

  U heeft duidelijk heel weinig inzicht in wat er in/op de wereld gebeurt.

  1) De blanke westerse landen hebben Afrika ooit aardig leeg geroofd.
  2) In het verleden hebben ze daarbij middels hun verdeel en heers strategie enorm veel locale steun bij gehad. ( ooit waren er in heel noord Nigeria slechts 2 blanke vertegenwoordigers van het Britse Empire.
  Met deze benadering wil ik slechts stellen dat in het ontstaan van zwakke staten ook de lokale leiders en later de koloniaal opgeleide top een bijdrage geleverd hebben.
  3) De laatste 60 jaar is het roven door gegaan maar dan op ondernemingsniveau zo nu en dan zelfs met actieve steun van het IMF en de Wereldbank maar vooral gefaciliteerd door de locale machthebbers. Denk daar eens bij wat er in Angola, Nigeria en Congo gebeurt en gebeurd is.
  4) De laatste tijd speelt ook China een meer dan duistere rol in het leegroven van Afrika.
  5) Kijkt u eens naar de rol van Bouterse z’n vriend Obiang en hoe die en zijn familie het enorme BNP van Equatoriaal Guinee voor hemzelf, z’n familie en vrienden inzet en zijn 700.000 inwoners vergeet.

  Indien de westerse maatschappijen niet meedoen dan worden ze acuut verdrongen door Chinese, Israëlische of Turkse ondernemers die alles wegdragen.

  Het voorgaande is het voorbeeld voor wat er met Suriname onder Bouterse gebeurt


  Maak melding

 71. Die paarse stinkende schijt en pis van baas en paarse boevenbende hebben een extra sterke ingredient bij gekregen. Goed als paardenmiddel om die oerdomme paarse zombies voor een hele generatie te doen schijten….mi en go ka megaschuldenlasten. Hahahahahahahahahahaha


  Maak melding

 72. JoJo

  @ORIGINAL U heeft duidelijk heel weinig inzicht in wat er in/op de wereld gebeurt.
  ………..Met deze benadering wil ik slechts stellen dat in het ontstaan van zwakke staten ook de lokale leiders en later de koloniaal opgeleide top een bijdrage geleverd hebben.
  3) De laatste 60 jaar is het roven door gegaan maar dan op ondernemingsniveau zo nu en dan zelfs met actieve steun van het IMF en de Wereldbank maar vooral gefaciliteerd door de locale machthebbers ”

  ————-
  Jojo,
  het is te hopen dat men ooit eens beseft dat leegplunderen van een land niet mogelijk is zonder medeweten en medewerking van lokale machthebbers. De tijd dat men het alleen kon door een legertje daar te zetten is al lang voorbij. Maar ook toen er met geweld werd uitgebuit maakte men al gebruik van lokalen.

  Voeg er nog aan toe dat onderdrukte en uitgebuite mensen een voorbeeld nemen aan hun onderdrukkers . Zodra zij de kans krijgen zullen ze dat voorbeeld volgen. Immers, als je opgroeit in een omgeving van uitbuiting en de uitbuiter imponeert met zijn rijkdom, waar zal je dan zelf naar streven? Naar jou voorbeeldfiguur, de uitbuiter, neem ik aan.
  Het is een hoge uitzondering als uit uitgebuite mensen een nobel mens opstaat die geen belang hecht aan macht en rijkdom.
  Alle praatjes over uitbuiting en onderdrukking door vreemden zijn dekmantels, propaganda,afleidingen . Het ligt wel aan de mensen zelf om de verkooppraatjes door te prikken.


  Maak melding

 73. @ ,Jojo,

  Ik wil nog verder gaan. Ik heb zojuist gekeken naar Andere Tijden, dat ging over de blanke boeren in het toenmalige Rhodesië, thans Zimbabwe. Dank zij deze hooggeschoolde blanke boeren was Zimbabwe, na Zuid-Afrika, het best ontwikkelde en economisch welvarendste land van het Afrikaanse continent. Toen Mugabe de verkiezingen won van Ian Smith, heeft hij met behulp van zwaar bewapende ‘oorlogsveteranen’ de blanke boeren eruit geschopt en zijn inner circle de bedrijven laten runnen. Maar die hadden totaal geen verstand van zaken. Ze wisten niet eens om te gaan met de veelal gloednieuwe materialen die in de schuren en workshops stonden. De rest is de geschiedenis zoals het op dit moment is. Dat is de strekking van mijn verhaal aan @ Original. Hij gooit het weer over de racistische boeg. Ik zei dat het zwarte volk in veel Afrikaanse landen lijden aan gebrek aan kennis. En vaak zelfoverschatting.


  Maak melding

 74. FBI, waarom ga je zover van huis, kijk naar Suriname .alles wordt kapot gemaakt, wij van de bedrijfsleven we werken voor de domme massa, mensen die niks betekenen voor Suriname economisch opzicht . Brandstof, electra, belasting, koers enz, je werkt je kapot maar je houdt niks over integendeel maken we nu schulden.


  Maak melding

 75. How to be a succesful African nation: the right to be lazy.

  Dear friends from Suriname, greetings from His Excellence R. Mugabe and please also receive my kindest and best wishes.

  If you can remember, last I talked about the right to be poor: to use your right to be sinless, to be poor in sins. Today, I will speak my mind about the right to be lazy.

  Now many of you will think, what kind of non sense is this? Laziness is a very bad habit! Next, I will explain.

  When you were driving your car the other day, you were just sitting in a chair, behind the steering wheel. You often used the brake, swapped the gear, honked, took a turn etc. All this happened by itself. Your mind was focused on the traffic and your body just did what needed to be done.

  Now the question is, were you doing all this or was some force from inside your body which is connected to your mind doing the above mentioned? I think, the latter. So in fact, YOU DID NOTHING!!

  You were just the witness, the seer, the lazy one and it was another force which did the rest. You even did not tell your hands once that hands, now turn the steering wheel! No friends, all of this was done by that force which is inside you and which just reacted on your apperception. So what does this mean?

  This means that YOU, THE REAL YOU, is not a doer, but just an observer, pure awareness. This means that YOU ARE MEANT TO BE LAZY! You are not supposed to do anything, you are just supposed TO BE, TO BE AWARE OF WHAT IS HAPPENING, to do nothing, TO BE LAZY! This is divine law: be aware, each minute of your life. Be aware that once a thought, a wish enters your mind, the forces in your body start executing it out of themselves, that YOU HAVE TO DO NOTHING!!

  Now is this not great? Is this not a big gift of God? That you need not get tired, because nature inside your body executes your commitments and wishes automatically?

  Have you ever wandered who is the one who is walking when you walk? Who is the one who is eating, talking, listening, peeing, defecating, breathing? NOT YOU, because once it starts, it happens out of itself!! So this is your divine right: the right to be lazy, the right to be AWARE, the right to merely OBSERVE, the right to realize that you are not the doer, you are just the watcher.

  If you realise this your God given right to laziness (inactivity, awareness, observance), you will feel great detachment! You will realise that neither do you do right, nor do you do wrong, you don’t do anything, YOU JUST ARE!!

  And that, dear friends is your answer to greed, injustice, ambition, sorrow, unhappiness. Think about it and observe! Be lazy, do nothing, just be aware and let the divine forces inside you do the work!

  Lovingly yours,

  Robert R. Moegaba

  woensdag 25 mei 2016 om 23:23 uur.


  Maak melding

 76. How to be a successful African nation: the right to lie, cheat and steal.

  Dear friends from Suriname, greetings from His Excellence R. Mugabe and please also receive my kindest and best wishes.

  If you can remember, last I talked about the right to be lazy: you do nothing, nature does it all. Today, I will speak my mind about the right to lie, cheat and steal.

  We live in a world that is an illusion. Nothing is really what it looks like. E.g. when you look in the mirror, what do you see? You see a face, a body, a head, ears, teeth, eyes, lips, nose, lips, a mouth, chests, a belly, a hip, thighs, legs. But
  do you see yourself? No! Do you see your thoughts? No. Do you see your soul, love, inner beauty, intellect? No. All you can see in the mirror are your bodily characteristcs. Your true self, your real being is hidden.

  Now the world will tell you that you are what you see in the mirror! You are fat, so you’re no good. Your nose is big, so
  you’re no good etc. Should you believe this? Of course not. Though this can be right on the physical level, yet you
  have to deny this. Look in the mirror and tell yourself: I’m beautiful.

  Your ego is always catching up and inclined to believe what others tell you, so cheat your ego, lie to it and tell it: yes,
  I’m beautiful.

  So the world wants to make you believe something you are not and gives you a false bodily identity. What to do then? Steal back from the world your true identity. Tell the world that you are a spiritual being and that you are not the body, the body is only your tool, your vehicle in this life.

  Thus, in order to become happy and stay true to your nature, you have to lie, cheat and steal.

  Lie to your (not so beautiful) body, tell it that God has made you and God only makes beautiful things therefore you are
  beautiful.

  Cheat your ego, declare it false and declare your soul to be your real self.

  Steal your true identity and know that you are the spirit, not the body. By doing this, you will get rid of the influence of the materialistic world which has been telling lies to you, cheating you and stealing you and and so lie to the liar, steal back from the thief what is yours and cheat the false ego and make it disappear. These are your Godly rights. Please make use of them.

  Lovingly yours,

  Robert R. Moegaba


  Maak melding

 77. How to be a successful African nation: the right to lie, cheat and steal.

  Dear friends from Suriname, greetings from His Excellence R. Mugabe and please also receive my kindest and best wishes.

  If you can remember, last I talked about the right to be lazy: you do nothing, nature does it all. Today, I will speak my mind about the right to lie, cheat and steal.

  We live in a world that is an illusion. Nothing is really what it looks like. E.g. when you look in the mirror, what do you see? You see a face, a body, a head, ears, teeth, eyes, lips, nose, lips, a mouth, chests, a belly, a hip, thighs, legs. But
  do you see yourself? No! Do you see your thoughts? No. Do you see your soul, love, inner beauty, intellect? No. All you can see in the mirror are your bodily characteristcs. Your true self, your real being is hidden.

  Now the world will tell you that you are what you see in the mirror! You are fat, so you’re no good. Your nose is big, so
  you’re no good etc. Should you believe this? Of course not. Though this can be right on the physical level, yet you
  have to deny this. Look in the mirror and tell yourself: I’m beautiful.

  Your ego is always catching up and inclined to believe what others tell you, so cheat your ego, lie to it and tell it: yes,
  I’m beautiful.

  So the world wants to make you believe something you are not and gives you a false bodily identity. What to do then? Steal back from the world your true identity. Tell the world that you are a spiritual being and that you are not the body, the body is only your tool, your vehicle in this life.

  Thus, in order to become happy and stay true to your nature, you have to lie, cheat and steal.

  Lie to your (not so beautiful) body, tell it that God has made you and God only makes beautiful things therefore you are
  beautiful.

  Cheat your ego, declare it false and declare your soul to be your real self.

  Steal your true identity and know that you are the spirit, not the body. By doing this, you will get rid of the influence of the materialistic world which has been telling lies to you, cheating you and stealing you and and so lie to the liar, steal back from the thief what is yours and cheat the false ego and make it disappear. These are your Godly rights. Please make use of them.

  Lovingly yours,

  Robert R. Moegaba


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.