Staatsolie Suriname ziet zon doorbreken

65

PARAMARIBO, 27 mei – Staatsolie Maatschappij Suriname ziet het weer opklaren. Het doorbreken van de grens van vijftig dollar voor een vat Brent oil geeft reden genoeg. 2016 kan nog goed eindigen, ook dankzij de prijs van goud.

De markt lijkt aan te sterken en dat kan de inkomsten alleen maar opkrikken. Maar ook de goudprijs levert goed nieuws op. De investering in goudwinning belooft kassa. “Dit belooft heel goed te zullen zijn voor Staatsolie en Suriname. We kunnen nu al rekenen op meer goud dan waar wij voor hebben ingekocht in het project”, zegt Staatsoliedirecteur Rudolf Elias tegenover de Ware Tijd.

Staatsolie en de overheid krijgen baar goud volgens het akkoord met het Amerikaanse Surgold. “Er is zeker vijf en twintig procent meer dan aanvankelijk gedacht”, aldus Elias. De oorspronkelijke schatting was ruim driehonderd en tachtig duizend kilo. Vanwege de meevaller maakt Suriname nu aanspraak op ruim dertigduizend kilo. Staatsolie en de overheid hebben elk een aandeel van vijf procent.

Bekijk ook:

65 REACTIES

 1. Niet van onder de indruk..zodra de “zon doorbreekt” voor staatsolie staat Boereveen die lid is van de rvc van dit bedrijf, klaar met zijn tjasnet om een groot deel van de opbrengsten ten behoeve van hem en andere leden vd criminele organisatie “Bouta Nostra” te cashen..


  Maak melding

 2. Ik ben blij voor Staatsolie dat zij aan de horizon de zon zien opkomen. Dit natuurlijk tot grote woede van de Front partijen en de leeghoofdige aanhang op Waterkant.


  Maak melding

 3. Ben heel blij voor Staatsolie maar ik vrees dat de overheid de winsten in eigen zak zal steken. Waarschijnlijk is dit niet eens genoeg om de rente over schulden te betalen.


  Maak melding

 4. Staatsolie moet niet te vroeg juichen.Zelf leken weten dat de stijging van de prijs te danken is aan het stopzetten van de productie van schalie olie in de USA.Door bos branden was de productie van Canada ook stop gezet.Als straks Iran alleen op volle capaciteit gaat draaien,tuimelt de prijs weer in elkaar.
  En het goud is al weer beginnen te dalen.


  Maak melding

 5. Elias verkoopt de huid van de beer voor dat deze geschoten is met onzin verhalen.

  1) Staatsolie zit vol met schulden en heeft gerekend met een hogere olieprijs dan welke nu door de markt bepaald is.
  2) De Surinaamse olie is substantieel goedkoper dan dan de Brent Olie die nu $ 50/vat doet.
  3) Deze ontwikkeling was reeds voorspeld omdat de prijs kunstmatig naar beneden geduwd was door de VS om met de extra toestroom uit Iran en Irak aan Venezuela, Rusland en Iran een lesje te leren.
  4) Nu spelen ze het spelletje de andere kant uit door gebruik te maken van onrust in Nigeria, brand in Canada en de bereidheid van Opec wat minder te pompen.

  Het halleluja verhaal omtrent 25% meer goud in de grond bij Surgold is volledige onzin omdat het niet nu of volgend jaar of over 2 jaar iets oplevert maar pas over 6 tot 15 jaar iets oplevert.

  Het zelfde geld voor de proefboringen van Petronas. Als het een uitslaand succes is dan zal met de huidige prijzen het nog wel even duren voor dat men in productie gaat. Zo iets duurt maar zo een jaar of 5. Dus ook dat helpt Staatsolie niet bij het betalen van de rente rekeningen en de aflossing en de kosten van het commissioning team die de raffinaderij in de lucht moet houden.

  Tot slot.
  Dat Bouterse de enorme dip in grondstoffen prijzen de schuld van alle ellende geeft is banale onzin.
  Van medio 2008 tot voorjaar 2009 dropte de olie koers met $ 90/vat en heeft iemand toe om hulp geroepen bij het IMF of heeft men toen het probleem zelf opgelost.

  Het wordt tijd dat Venetiaan gevraagd wordt iets verstandigs te zeggen.


  Maak melding

 6. Goed dat het loze kreten zijn van de paarse bende. De olie drillingen nebben nog niets opgeleverd en het duurd een poos om olie te pompen als het gevonden is. Zo ook het goud.
  We kunnen de IMF schuld er mee betalen.De paarse baasje is dan dood en begraven of seniel.


  Maak melding

 7. Morgen wordt alles beter…….

  Weer zo’n kulverhaal. Staatsolie bezwijkt onder zware schuldenlast door Baas Bouta opgedrongen.


  Maak melding

 8. De zon zal schijnen voor baas en paars geboefte, en helaas voor het volk en al die oerdomme paarse zombies blijft het duister paars donker vol paarse kommer en kwel.


  Maak melding

 9. Is de volgende lading gegarandeerd en zoals @Koos al eerder opmerkte ..is het voldoende om de gemaakte schulden terug te betalen?!


  Maak melding

 10. Hallo Rudolf ! Ik weet dat in “SUbai ” het fenomeen een PAARSE zonnebril met PAARSE brilglas GÉÉN vreemd verschijnsel is.
  Natuurlijk wordt deze LEUR in ” SUbai “, het land der ziende blinden, gratis verstrekt door de ” eenogige opticiën “, Desiderius .
  Rudolf ! Het montuur van jou brilletje is nogal aan de ruime kant en met de glazen zit het ook niet goed. Dus effe terug naar ” opticiën D ” voor een aanpassing.

  *** Een opmerking van mijn overgrootmoeder luidde alsvolgt : ” meki berekening a nó ontvangst ” ( een BEREKENING maken is nog GEEN ontvangst )

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 11. Nu zit de STROP definitief om de ” KIPPENNEK ” van ” SUbai “, want het IMF heeft zojuist groen licht gegeven voor het verstrekken van een lening.

  Bron : Starnieuws

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 12. Ik lees net dat het IMF het stabiliteit en herstelprogramma van Suriname gaat ondersteunen dus is de lening rond.

  Hoop ook dat de goudprijs ietwat gaat aantrekken wat dat is nog het zorgenkindje van Su, en dan komt het helemaal goed.

  De olieprijs zal einde jaar zeker de 70 USdollar aantikken, en hoop ik dat de export van dit product doorzet.

  de Surinamers moeten het slim spelen en de PetroCaribe olie (met uitgestelde betaling) inkopen, en hun eigen olieproductie exporteren om harde pecunia’s binnen te harken.

  Ik hoop dat al het kader en deskundigen in het land dit gaan inzien, maar ben er bang voor dat het niet zal gebeuren.


  Maak melding

 13. @Henk Molenaar2016(voor Christus), en jij hoopt dat het nooit goed zal en mag gaan in Suriname hè ?
  Jij bent één van de doemdenkers die het land eerder naar z’n verdoemenis ziet gaan hè.

  Maar dat zal onder deze president absoluut niet gebeuren want deze man is de juiste leider voor dit land.
  Er zijn weliswaar enkele hobbels en chicanes die hij tegen zal komen, maar uiteindelijk komt het weer goed.

  Meneer Curtis kotswijks of hofwijks of hoe die ook mag heten zal strakjes net als toen hij begon, weer in z’n eentje staan te protesteren.
  Ik hoop niet dat de Surinamers allerlei verwensingen en afval vanuit hun auto naar hem toe zullen smijten, als het weer redelijk goed gaat met de burgers.


  Maak melding

 14. @Milton
  Je bent een grapjas.
  De moordenaar die het gemaakt heeft heden dat het IMF voor ons komt bepalen,gaat het goed maken?!
  k’ba nanga grap yere!
  Dringt het niet tot je cocoshoofd door dat wij miljarden aan schulden moeten terugbetalen en onze nazaten moeten hetzelfde doen?!
  Meneer Hofwijks vertegenwoordigd het hele volk.
  2 juni gaan jullie paarsen weer schijten. gaan jullie weer een show van solidariteit met je baasje opzetten?!


  Maak melding

 15. Thakoerdien..Tor Mai?..Ze is net zoveel waard…zoals de waard is..zoals je moeder is zo denk je ook van anderen.Is het zo erg in Nederland te wonen.?.en je eensgezind te voelen met Suriname…ik ben zelfs na 1980 vertrokken en jawel..mijn koffers staan gepakt..Maar in deze chaos kom ik niet..het is juist deze chaos die me toen heeft doen besluiten weg te gaan..Ja ik stond er ook bij toen mijn neef Curtis Hofwijks en anderen aktie voerden..Op vakantie jazeker..maar zolang het volk achter DDB aangaat..alles voor lief neemt en blijft stemmen op de NDP..neem ik het mezelf niet kwalijk!!!


  Maak melding

 16. Niet zo dom reageren.
  Kijk naar Griekenland een deel zal men ook aan de schuld van Suriname kwijtschelden.
  Trouwens er is in Nederland nog geld dat bevroren is van ontwikkelings hulp.
  Leef nu geniet nu en stel niets uit voor later.
  Wie dan aan de macht komt die zoekt het dan maar zelf uit.
  Met kwijtschelding
  Bedel campagne


  Maak melding

 17. Waarom ook alweer heeft staatsolie te kampen met geen geld? Omdat zij heel veel geld 200 miljoen aan overheid hebben moeten geven behalve al het andere. Wat zijn jullie paarsen toch idioot.

  In plaats van de persoon aan te vallen ga na wat de boodschap is.

  Brand!
  Nee. Het is geen brand. Front wil ons bang maken.


  Maak melding

 18. @Ray, waarom noem je onze President een moordenaar. Heb je gezien dat hij iemand heeft vermoord of heb je het van horen zeggen !
  Als je heb gezien dat hij heeft gemoord moet je naar de PG als (kroon)getuige. Indien niet, dan moet jij jou gore kop houden en op de plaats rustig blijven.

  Waarom zeg je dat ik een Cocos hoofd heb, heb je mij ooit eens gezien ?
  Meneer kotswijks is eindeverhaal op dit moment want het volk zal spoedig doorhebben wat z’n bedoeling is.


  Maak melding

 19. @ Thakoerdien,

  Het is zinloos om over de sitatie van Griekenland te praten.
  Griekenland loopt aan de leiband van de ECB. Het IMF stelt heel andere eisen en voorwaarden.
  Bovendien is de degradatie van Suriname naar de junkstatus ook van invloed op de regeringsleider. Bouterse is geen president meer, maar gouverneur van Suriname.The IMF has spoken!


  Maak melding

 20. @Thakoerdien
  Beste kerel, sinds je een komen kijken hier bent deel ik je mee dat ik een hindostaanse ben.Dat kan je aan alle vijanden van mij hier ,vragen.Ook mijn vrienden hier gaan het bevestigen.


  Maak melding

 21. @Milton
  Zo waarom heeft je baasje amnestie?Fatsoenlijke mensen hebben geen amnestie nodig!PG welke Pg
  Hahaha…die werkt voor je baasje en hij zei zelf dat hij eerder je baasje moest veroordelen maar nu niet meer zo hoeft te doen omdat hij nu voor hem werkt.Je hebt een cocosnoot hoofd want die is zo hard dat niks binnen dringt,en Hofwijks..we want hofwijks..we want Hofwijks……


  Maak melding

 22. @ Dre
  Het raffinaderij project is ooit gestart met een Design & Build contract waar Saipem voor een vastgedrag de raffinaderijn zou uitwerken en opleveren.
  Staatsolie had het financieel zo gepland dat het 50% zou lenen (UBS/ING) en 50% uit eigen cashflow. Heeft de aandeelhouder anders besloten en het deel uit eigen cashflow vervangen door leningen, plus leningen voor het Surgold aandeel. Het geld dat vrijviel heeft de regering genomen om haar gaten te dichten.
  Het resultaat was dat de obligatie lening in mei 2015 niet afgelost kon worden en door gerold is en Staatsolie nu met een schuld van ongeveer $ 1.000.000.000 zit waarover het 7,75% rente moet betalen. Dank u wel graai regering.


  Maak melding

 23. @ Milton
  Wees aub niet te blij. De regering kan het geld niet gebruiken het gaat naar de Centrale Bank om het geldsysteem niet in elkaar te laten storten.

  Het is echter wel zo dat het IMF de regering eisen en voorwaarden stelt die eerst langs de DNA zouden moeten. Suriname is vanaf nu een bezet land want Bouterse heeft zonder instemming van de DNA het land verplicht maatregelen te nemen die niet met het Parlement zijn afgesproken. Lagarde heeft de broek aan en Bouterse mag haar blank achter werk zoenen.


  Maak melding

 24. goud stijgt , olie stijgt …….zoef ffffffff.
  boefdraad is al weer weg om weer een lening te nemen.
  als hij nog even gebleven was dan had hij de uiteenzetting van jojo kunnen volgen.
  misschien kunnen zijn paarse go-lee-gas hem bellen en uitleggen dat er nog leningen zijn die betaald moeten worden , dus hij hoeft niets te lenen.
  zo snel als de olie en goudprijs even geklommen is , net zo snel duikt hij weer naar beneden.


  Maak melding

 25. Dit was waarschijnlijk slecht nieuws voor al die Suriname-haters op waterkant. Als je al die comments leest krijg men het vermoeden dat de haters op waterkant willen dat Suriname bankroet gaat. Dat noemen ze vaderlandsliefde. De EEUWIGE Schreeuwer RAY heeft een slechte dag met goednieuws uit Suriname. Ray moet uit kijken met zijn Slechte lichamelijk conditie en hoge bloedruk haalt hij de zomer niet. Ray gaat tekeer als een lost geslaagde wilde BEEST. En wilde beesten hoor je zonder pardon afteschieten want ze zijn een gevaar voor iedereen.!


  Maak melding

 26. Een wc worm is van nature een triljoen malen slimmer, dan allen die de paarse taal spreken en verdedigen op dit f…….hihi


  Maak melding

 27. @Thakoerdien Bhaay,

  Ka bhail bhaay. Bouterse aadj naa dees udjarka tjiedjwa? Ohie khatier tu thora udhieyaail baate ka bhaai. Bouta ke poonch chhor bhaay, nahin to tor doergatie hooi djaai. Ham naa aab bachaawe toke!


  Maak melding

 28. Eindelijk wat positief nieuws over Suriname. Maar wel realistisch blijven, want het is slechts een druppeltje op een kokende plaat.


  Maak melding

 29. De goudprijs gaat zich niet alleen herstellen maar zal volgens experts exploderen doordat de usa fed reserve de pers op volle toeren heeft laten draaien waardoor de wereld vol is gepompt met waardeloos papier.

  De rente staat al heel lang op 0% en is in sommige economien zelfs negatief, d w z Dat je inplaats van rente te ontvangen rente moet betalen aan degene die leent.

  Door al deze ontwikkelingen worden door de grote landen dollars en schatkistpapier op de markt gedumpt.Aandelen kopen is ook geen optie dus duikt iedereen straks in het goud. Het grote probleem is echter dat goud schaars is en er minder nieuwe vooraden worden ontdekt dan er ontgonnen wordt.

  Met Suriname kan het alleen maar goed gaan; en vooral nu we zeker weten dat de ouwe schurken van V even nooit meer aan de macht komen.


  Maak melding

 30. @ buck fouta

  “goud stijgt , olie stijgt …….zoef ffffffff.”

  Goud staat al sinds 2013 rond de $ 1.200/troy ounce en daalt de laatste weken.

  Olie stijgt gezond.

  Echter men moet zich niet rijk rekenen en te veel conclusies trekken uit de prijzen


  Maak melding

 31. Elias ziet vogels in de lucht vliegen , en begint te dromen dat hij ze in zijn handen heeft. Het is een voor een korte duur man. PS zei bouta niet dat er een wereld crisis is.


  Maak melding

 32. Zo zie je dat er niet capabele mensen posten bemensen. Intussen is de prijs van Brent olie weer gezakt en zakt verder. Elias heeft niet zon maar een koko lampoe gezien


  Maak melding

 33. Als Trump de verkiezingen wint, wordt het klimaatverdrag opgezegd beweerd hij nu.
  Het is duidelijk wat voor effect dit zal hebben op de olieprijs.
  Anderzijds heeft mevrouw Yellen geroepen dat de rente in de
  VS omhoog gaat op korte termijn. Nu 0,25%? en in oktober weer?
  Dit zal weer een drukkend effect hebben op de olieprijs.
  Het enige wat ik hiermee wil aangeven is dat heer Elias niet alles moet zeggen wat hij denkt.


  Maak melding

 34. @Silversurfer. Ik ben absoluut geen fan van Elias want hij lijkt eerder op een clown dan een captain of Industry, maar weet dat de olieprijs zal gaan stijgen.
  Jij hebt het over Brent maar ik check dagelijks de WTI crude oil price.
  Er zit een zekere opwaartse lijn in de prijs van ruwe olie, alleen zal deze niet exponentieel gaan stijgen, omdat de schaliegas jongens deze prijs kunnen gaan drukken.

  Vanwege de heel goedkope schaliegas in de USA (en nu ook in de rest van de wereld) is de prijs van olie gaan droppen, maar nu weten de oliejongens heel goed hoe zij de schalieguys een hak moeten zetten.

  Staatsolie zal heel (goed)boeren als de prijs van olie boven de 60 USdollar per barrel ligt.
  En mijn idee is om de Surinaamse refined oil te exporteren en PetroCaribe olie te kopen vanwege de uitgestelde betalingsregeling.

  Dit noemt men leverage (hefboom effect) in de economie en kan je heel veel geld verdienen indien het juist wordt uitgevoerd.


  Maak melding

 35. @ JOJO
  ik zal je eerlijk zeggen dat ik de goud en olie prijzen niet bij houd.
  suriname heeft een anker genaamd de ndp.
  als de inkomsten stijgen word er meer geroofd .
  staatsolie dient alleen maar om de zakken van boterse en friends te vullen.
  boterse weet dat hij de volgende verkiezingen niet gaat winnen.
  hij zal zoveel mogelijk in zn zak willen stoppen om daarna te gaan rentenieren in Venezuela.
  suriname zal hij achterlaten als een uitgeklede hoer die flink genaaid zal worden door de vele schuldeisers.
  oftewel hij zal de tactiek van de verschroeide aarde toepassen.
  de ellende is pas begonnen ….just sit back and watch the drama movie.


  Maak melding

 36. milton
  @Silversurfer……….
  “Dit noemt men leverage (hefboom effect) in de economie en kan je heel veel ……”
  ….
  Milton,
  zo makkelijk geld verdienen is een misvatting.
  Uit en in Sur. hoor je vaak deze simplificaties.
  Een land besturen en in het bijzonder de staatshuishouding is zo eenvoudig niet.
  Vaak vergeet men ” it takes 2 for a tango. ”
  Al wilt u nog zo graag dansen, de andere moet dat ook willen.U kunt met bergen koopwaar komen en toch wil de koper niet van u kopen.
  Voorbeeld?
  Stel ik heb een fabriek voor tomaten puree. U klopt bij mij aan met 10 containers tomaten, goede prijs.Toch koop ik niet van u want na deze koop kunt u mij niet meer leveren.
  En zo kunnen er heel veel zaken een rol spelen alvorens iemand iets van u koopt.

  Wat u leverage noemt is in het genoemde geval niet juist maar wat u bedoelt is duidelijk.


  Maak melding

 37. @Gast x, ik blijf bij m’n standpunt dat Suriname meer profijt kan halen mbt de PetroCaribe deal dmv een leverage constructie.
  Olie kun je altijd en overal kwijt en is dit product helemaal niet te vergelijken met een tomatenpuree fabriek.
  Wil je adviseren om toch weer es effe te gaan Googelen en opzoekt wat de betekenis van ‘leverage’ is.
  En vooral heel goed lezen wat er wordt uitgelegd !

  Onlangs heeft Suriname 5000 ton olie naar Barbados ge-exporteerd, en als alles naar tevredenheid verloopt zullen er meer verschepingen volgen.

  Staatsolie c.q. Suriname toucheert direct de volle mep van deze transactie en als men dezelfde hoeveelheid Petrocaribe olie uit Venezuela haalt, betaalt men 40% a 50% direct en de rest in 25 jaar tegen een zeer lage rente.

  As simple as that, alleen moet er een wakkere geest in Suriname rondlopen die dit inziet en gaat uitvoeren.

  Suriname heeft helaas een import attitude dus zijn er zeer weinig tot geen goede verkopers (exporteurs) in dit land te vinden.
  Je haalt verder aan dat de continuiteit voor levering van producten ook gewaarborgd moet zijn, hetgeen vaak een probleem is bij Suri suppliers.

  Voorts moet ook de kwaliteit van de producten conform afspraak zijn anders is het ook zeer snel einde oefening.


  Maak melding

 38. @Ray

  Je mag je realiseren en dromen. Als je morgenochtend weer wakker wordt is Bouterse nog steeds jou Baas en jou president 2020.


  Maak melding

 39. @Ramtahalsing,

  Hoe weet jij dat Bouterse morgen wel levend uit bed komt? Kan jij in de toekomst kijken? Hoe weet jij uberhaupt dat jij wel morgen uit bed stapt? Kafrie ke poonch chhor bhaai aur poonch pakarna hai to Hanumaan Baba ya Gau Mata ke poonch pakar.


  Maak melding

 40. Milton, Bouterse is een moordenaar, waar heeft hij anders Amnestie voor afgedwongen, als je onschuldig bent hoef je toch geen amnestie te krijgen, bovendien waarom schijt hij in zijn broek en durft hij persoonlijk niet voor de krijgsraad te verschijnen en word de rechtsgang getraineerd door zijn dubieuze advocaat, de baardaap


  Maak melding

 41. Hans, Hans Hansie pansie kevertje toch. Heb jij ooit eens gezien dat dat Bouterse iemand heeft vermoord ?

  Wise up beste Hans, wise up !!!

  Zolang jij niets gezien hebt mag je niemand ergens van (vb moordenaar) beschuldigen.

  Stel Hans, en dit is enkel suggestief bedoelt, dat iemand jou als een serie verkrachter zou bestempelen of beschuldigen zonder dat diegene ooit zelf iets heeft gezien !

  Hoe zou jij het vinden om zonder keiharde bewijzen of getuigen ergens van beticht te worden beste Hans ???

  Think about this beste Hans, and talk to you later !


  Maak melding

 42. @ Biender,

  Als ik je zeg dat de aarde plat is, geloof je het dan ook?

  Ik geloof niets en niemand meer in Suriname. Eerst zien en dan geloven!


  Maak melding

 43. @ Milton,

  Bouterse heeft openlijk zijn (politieke) verantwoordelijkheid voor de 8 decembermoorden op zich genomen. Bovendien liggen er bewijzen van ooggetuigen bij de krijgsraad. Dat hij de rechtsgang al jaren traineert is een gevolg van zijn dictatoriale gedrag. Waarom amnestie als je onschuldig bent?


  Maak melding

 44. @milton,

  Heb jij dan gezien dat het niet zo is? Dat hij niemand vermoord heeft, heb jij dat met je eigen ogen gezien?

  Iemand die in staat is z’n presidentskandidaat (Parmessar) opzij te schuiven en een klap te verkopen is tot veel meer in staat.

  Hij heeft het grote geluk dat niemand in Suriname uit is op wraak ten koste van alles.


  Maak melding

 45. Bepaalde posters doen hun naam echt de eer aan. Oerdomme mensen , neanderthalers zijn ze. Als Bouterse plus minus 70 jaren al uit zijn bed uitstapt waarom morgen niet. Ik weet de toekomst niet helemaal te voorspellen maar aan de hand van natuurwetten en wetenschap kan ik heel veel voorspellen BV de zon gaat morgen zeker op, ik ga morgen zeker niet dood, ik weet hoe laat winkels , kantoren , banken morgen open gaat, ik weet hoeveel de koers morgen gaat zijn, de punt is je bepaald de toekomst ,jouw handelen bepaald jouw en als je belangrijk bent de toekomst van je buurt, land , wereld. Dus als iemand zegt je weet niet wat morgen gaat gebeuren dan ben je gewoon als een onkruid op de wereld. dom, geen visie. Iemand met een holle kop.


  Maak melding

 46. Milton de bewijslast ligt bij de aanklager, en de aangeklaagde zal voor de rechter moeten verschijnen, desnoods wordt je door het parket opgehaald, in een normale rechtstaat, alleen Jouw geliefde Bouterse heeft daareen trucje voor bedacht over liever zijn advocaat \, want de schijtlaars, lafbek, moordenaar en drugscrimineel durft niet in persoon te verschijnen


  Maak melding

 47. Het is een kunst voor velen om zich Surinamer te voelen dan een Hindoestaan of Javaan of creool. We vechten liever met elkaar. We schelden op leiders, als ze ons leiders zijn of niet. We tonen geen drupje respect. We willen ons kinderen respect leren maar elk kind die nu op deze site komt gaat deze haatkretens lezen. Wel ik weet dat ik nooit meer hier op deze site kom.

  Ik bonjo gooien voor jullie.

  Pessimisten worden moedeloos bij het horen goed nieuws!!!

  Jullie mogen je haatkretens hierop eten. Haters!!!


  Maak melding

 48. @Silversurfer,

  Je weet helemaal niks. Je veronderstelt alleen maar.
  Misschien heb je niet gezien dat er tegenwoordig ook een tweede zon opkomt ’s morgens? Een kleinere zon die vaak naast onze grote zon te zien is? Ra ra, waar kwam die kleinere zon ineens vandaan?


  Maak melding

 49. @Surinmers,

  Zolang de kafrie’s de anderen willen domineren in Suriname, zolang zullen allen hun etnische identiteit koesteren.

  Vraag maar aan Javanen, Chinezen, Hindoestanen of ze zich veilig voelen met en bij kafrie’s. Allemaal zeggen ze, nee.


  Maak melding

 50. @ Milton

  U bent niet op de hoogte van het rechtsproces. U bent een beetje in de waar.

  Je kunt iemand overal van beschuldigen. Het wil alleen niet zeggen dat de persoon SCHULDIG is, dat bepaald de rechter.
  Wie eist bewijst.
  Als ik infaam iemand te onrechte beschuldig kan deze terug slaan en mij voor smaad aanklagen.

  Het nare is dat de aanklager jegens de van Moordverdachte D.D B. de huidige president zijn eis rond had. De eis werd enorm versterkt toen de Rozendaal het stilzwijgen rond om de hoofdverdachte verbrak en de zaak van de aanklager versterkte.
  Toen moest er met heel grote spoed een Amnestie wet geregeld worden omdat anders de president niet verder kon (worden van Brunswijk). Niet de schuld of onschuld of vergiffenis waren de basis voor de Amnestie wet maar de belangen van de Persoon Bouterse waren de aanleiding.

  De politiek bemoeide zich met de procesgang die in een eis afgerond zou worden.

  Ik hoop dat u de procesgang nog enigszins voor ogen staat.
  De verdachte kwam nooit en deed geen inhoudelijke verdediging maar een procedurele vertragingstaktiek. Net als zijn zoon. We weten waar het laatste toe geleid heeft.

  Iemand die onschuldig is komt naar de rechtbank en verdedigd zich met bewijzen en inhoud en niet met vertragen en tegenwerken.


  Maak melding

 51. Sabitridevi bisai doerga grootste motjobeest van staatsolie
  Haar dochter devika sylvana bisai die met oude mannen neukt en met kenneth moerli is
  Zwarte kaka die neukt voor euro
  Momenteel gaat die boelganda ashiesh sitalmet. Blakka motjobeest devika
  Pas op


  Maak melding

 52. Sabitridevi bisai doerga let op je dochter sylvana devika bisai
  Ashiesh sital is een homofiel die met een javaanse jongen is
  Hij gebruikt devika sylvana bisai als dekmantel


  Maak melding

 53. Hoe zit het want Ashiesh Sital is een homofiel die met javaanse jongens gepakt wordt
  Hij houdt van bottom maar nu gaat hij trouwen met devika sylvana bisai
  Ashiesh Sital relaties zijn stuk gelopen omdat hij gay is
  Kom uit de broko kast jongen
  En devika blakka akka je bent een grote banga
  Blakka banga met bottom gay ashiesh


  Maak melding

 54. Zo dus radj punwasi uit amerika vindt alles normaal
  Devika sylvana bisai de maxilinder van suriname
  Ze neukt en naait met mannen over de hele wereld
  Radj punwasi is nu een vaste neuker uit amerika
  Devika a.bisai facebook pronkt ze met ashiesh sital
  Ashiesh sital een homofiel die het wilt proberen met een uitgeneukte ercort hoer devika sylvana bisai
  Begreep dat alle neukers devika terug willen
  Sinko amrit persaud huilt om devika
  Blakkabanga. De president lust jou ook
  Sabitridevi bisai doerga je neukt met parbas toch


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.