IMF geeft groen licht lening Suriname

100

PARAMARIBO, 27 mei – Suriname mag de aangevraagde lening opnemen bij het Internationaal Monetair Fonds, IMF. De bestuursraad van het fonds heeft dit besloten. De aanvraag is goedgekeurd. Het IMF is tevreden.

Er zal vier honderd en acht en zeventig miljoen dollar worden geleend. Het betreft geld dat bij de Centrale Bank van Suriname zal worden gedeponeerd. Het geld moeten dienen ter ondersteuning van de kasreserve bij de bank. Volgens het fonds wordt zo het Stabiliteits- en herstelprogramma van Suriname ondersteund. De bedoeling is onder meer stabiliteit te brengen in de wisselkoersen.

De lening is voor twee jaar. Deze periode wordt als voldoende aangemerkt om de economie te stabiliseren. De voorbereidende stappen worden gezien als een goede basis. Onder meer worden de subsidies op energie- en drinkwatervoorziening volledig afgebouwd. Suriname kreeg eerder al vijftig miljoen dollar te leen van de Caribische Ontwikkelingsbank. De leningen maken deel uit van een groter leningenpakket.


100 REACTIES

 1. En nu komt het. Gefeliciteerd met een lening? Pres is gek geworden. Nu moet het ook afbetaald worden. Door die lening gaat de electraprijs en water prijs niet omlaag


  Maak melding

 2. Karam: Het is een lening! Weet jij wat een lening is?

  Gecondoleerd Suriname. Het enige wat je hoopt is dat de president een nieuwe baas in een nieuwe kolonisatie kan gehoorzamen.

  We zullen zien.

  Suriname gaat op naar de vijftig jaar! Maar hoe?


  Maak melding

 3. Het is jammer dat er NOOIT een crisisplan naar buiten is gekomen en wat het volk van Suriname te wachten staat.

  Dit zal naar de storting plaatst vinden.

  Lees dit::

  President feliciteert volk met goedkeuring IMF

  = PARAMARIBO – Zoals verwacht heeft de directie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de lening van circa een half miljard US dollar aan Suriname vrijdag goedgekeurd. Nadat het kabinet van de president daar ruchtbaarheid aan had gegeven feliciteerde president Desi Bouterse zijn regering en de samenleving op de radio met deze ontwikkeling.

  “Enkele ogenblikken geleden is in het hoofdkwartier van het IMF in Washington DC goedkeuring gegeven aan de steun die Suriname heeft gevraagd aan het IMF ten gunste van herstel van de economie. Nadere informatie hieromtrent volgt”, stelt het kabinet.

  Intussen maakt de vakbeweging zich op om volgende week opnieuw een protestmanifestatie te houden tegen de gang van de regering naar het IMF en de verhoging van de stroomprijzen. Het geld van het IMF komt als betalingsbalanssteun en is voornamelijk gericht op stabilisatie van de valutamarkt.


  Maak melding

 4. Het kan de president niets schelen hoe wij terug moeten betalen.
  Het terugbetalen is een zorg van de regering die hierna komt.
  iMF wil dat de pensioen gerechtigde leeftijd van 60 opgetrokken wordt naar 62 of 63 jaar.
  Deze regering denkt niet aan de dag van morgen.
  Motto is wij moeten het goed hebben dus nu wat lapmiddel gebruiken en de rest komt wel.
  Wel heb ik opgemerkt dat Men minder elektrische tijd gebruikt.
  Waar 3 airco’s aangingen hebben nu de meeste een aan staan en als het niet anders kan 2 maar niet de hele dag meer.
  Dus toch heeft deze ellende ons bewuster gemaakt.


  Maak melding

 5. Als de regering het goed speelt,gaan er voorlopig geen doden vallen wegens gebrek aan medicijnen.
  De begrafenis ondernemers krijgen pas veel werk als de aflossingen beginnen.Alle verdiensten van staats olie en Surgold zijn als onderpand gegeven aan het IMF.Om dit te weten hoef je niet aan het RUG gestudeerd te hebben.


  Maak melding

 6. Indien dit een lening is dan wordt tegen de koers van nu het leen plafond overschreden.
  Indien het geen lening is heeft de regering er niets aan en is het slechts steun om het geld systeem van Suriname overeind te houden.

  Het is natuurlijk meer dan bizar dat het IMF bepaald wat er in Suriname gebeurt zonder dat de DNA op de hoogte gebracht is van de eisen en de voorwaarden waar aan voldaan MOET worden.


  Maak melding

 7. Wat electriciteitsgebruik betreft denk ik dat e.e.a. te maken kan hebben met kennis. Wij doen hier ook niet de verwarming uit in de winter. Wij leren wel hoe wij de verwarming zo efficiënt en zuinig mogelijk kunnen gebruiken. Dus dat! Die papierdunne huizen in Suriname.


  Maak melding

 8. tegen de tijd dat deze lening is afbetaald leef ik niet meer. Succes Suriname. dankzij deze duivel zijn we in de problemen. Ik kan hem niets anders dan veel kwaad toewensen


  Maak melding

 9. het volk heeft nooit gevraagd om felicitatie door wie dan ook,,maar wordt wel gefeliciteerd door de moordenaar i.v.m. zijn resultaat het land sme te verkopen aan I M F..

  en wij / jij suri. moet het gelag betalen..daarom worden wij gefeliciteerd..


  Maak melding

 10. @tunggak,

  genieten geblazen voor een klein deel, de rest mag het uitzoeken.
  Vanaf morgen zijn de deuren van Ocer wijd open na een paar jaren dichtgetimmerd te zijn.
  Jang driengie mék presierie is volop in voorbereiding en dit wordt groots gevierd aangezien baas zijn volgelingen weer kan voeren.


  Maak melding

 11. @ Alle anti Suriname klootzakken,..hier,…jullie zijn tegen alles dat goed is voor Suriname,..jullie zijn ook tegen de bevolking.jullie schelden de NDPers uit voor paarse kakkerlakken,en dom…IMF heeft het vertrouwen in Suriname getoond.toch oen wan go na straatie…ga maar met je staart tussen de benen.en tap oen go !!!..voor eeuwig.!!!


  Maak melding

 12. De heer Neus heeft berekend dat het kilowatt uur tarief slechts 0,07 US dollarcent dient te zijn maar wat blijkt ??: Het kilowatt uur tarief wat in rekening wordt gebracht is het DUBBELE.

  HET VOLK WORDT LETTERLIJK AFGEZET DOOR KUMAKOISI EN ZIJN GANGSTER KABINET.

  De IMF LENING zal op een SLINKSE WIJZE in de ZAKKEN VAN DEZE GANGSTERS VERDWIJNEN.

  De terugbetaling van de IMF LENING zal worden opgebracht door de verhoogde Energietarieven die het volk moet betalen.


  Maak melding

 13. Yes we can! Felicitaties aan alle oprechte surinamers.

  STraks nog duku van isdb en cs en we kunnen gaan omschakelen naar meer export mogelijkheden of minder importen.

  We gaan voor nog 14.


  Maak melding

 14. De debieligheid ten top!!!
  De plé incident filiciteerd het Ka kabinet en het debiele gedeelte van het volk.
  Waarmee eigenlijk!? Met zijn debiele wanprestatie?! Suriname is nu een volledig achterlijk land geworden.

  Debiele gedeelte van het Surinaamsvolk (de ndper’s dus) ook nog gefeliciteerd met;
  – De beste de aller aller beste Dino (tijdelijk afwezig)
  – Maripa of hoe die boef van een pleeg-zoon ook mag heten
  – De jongste telg van de verloedere Pirst familie of crime is recentelijk ook positief in het nieuws gekomen.


  Maak melding

 15. @Sabatoe Franse
  Voer voor Rob.Gay. de Econoom en een brong brong zit er ook bij voor hem
  ——————————————————————————
  Domme PANNENKOEK,..jij lult altijd zo stom ie no go na skoro noh ?..of clevia.DONGKAW !


  Maak melding

 16. @ jojo
  het is logisch dat de eisen en voorwaarden die het imf aan de lening verbonden heeft zo belastend zijn voor de Surinaamse samenleving , dat het eisen pakket tot staatsgeheim verklaard is.
  ddb noemde het parlement al eerder een poppenkast en aan poppen hoef je geen verantwoording af te leggen.
  de floppositie doet ook geen zichtbare moeite om ergens achter te komen.
  de vhp zoekt zelfs steun voor een demonstratie en houd zijn massa meeting ver weg van de hoofdstad.
  lafaards in het kwadraat.
  brunsie staat klaar om de positie van doe over te nemen.
  somo is al tevreden als sapoen en chitan terug geroepen worden.

  een real life poppenkast dus.


  Maak melding

 17. Het volk wordt gefeliciteerd met een lening van bijna een half miljard US$? Hoeveel stront heeft die gouverneur van Suriname nog in zijn hoofd? President is al een gepasseerd station. Het dome paarse volk werd beschouwd als zijn schoothonje, maar nu is hij het zelf van het IMF. Vandaar gouverneur! Dat is eigenlijk nog teveel eer voor hem.


  Maak melding

 18. We hebben allemaal gehoord hoe goed en democratisch Santokhi van de VHP is. De ideale man met democratische principe om Suriname te redden. Dit zijn de Fantasie verhalen die de hindoestanen vertellen. De werkelijkheid is anders de VHP is een ondemocratisch partij met frauderen de eigenschappen. Lees artikel DE VHP-WATERKANT richt alleen op NDP en Bouterse Nieuws.
  VHP-Blauwgrond teleurgesteld in Santokhi
  Leden van de VHP-afdeling Blauwgrond zijn teleurgesteld in partijleider Chandrikapersad Santokhi. Ze nemen het hem kwalijk dat hij in een interview met de Ware Tijd heeft gesteld dat sommige mensen hun inzichten willen doordrukken. De voorzitter doelde op partijleden van Ressort Blauwgrond die het niet eens zijn met talrijke wijzigingen en aanvullingen die zijn gepleegd in de partijstatuten die onlangs door de structuren zijn goedgekeurd.
  Als de voorzitter zelf zegt dat er meer dan 400 leden aanwezig waren op het congres en bij inventarisatie blijkt dat slechts drie personen het woord wensten te voeren, waarom moest hij mij tijdens de behandeling van de grove misslagen telkens onderbreken door te zeggen om af te ronden, dan wel te stoppen? stelt Blauwgrondvoorzitter Geetapersad Gangaram-Panday.
  Omdat de leden van het congres de herziene statuten niet op schrift hadden was het volgens de afdelingsvoorzitter noodzakelijk dat zaken uitgelegd moesten worden. “En dat mocht van de voorzitter niet, aldus Gangaram-Panday. Hij zegt dat onduidelijkheden tijdig op schrift onder de aandacht van de partijleiding zijn gebracht en is voorgesteld een commissie van externe deskundigen te benoemen om de pijnpunten onder de loep te nemen. Op het voorstel kwam geen reactie.
  Hij vraagt zich af waarom weer een stichting moet worden opgericht om de gelden daar onder te brengen, terwijl Santokhi zelf herhaaldelijk had aangegeven dat de financiële middelen en het vermogen van de VHP bij Stichting de Olifant zijn ondergebracht. Blauwgrond zit met nog meer probleempunten. Zo zouden de taken en bevoegdheden van de Politieke Raad en het Kennisinstituut die in de statuten zijn omschreven, niet drastisch in het Huishoudelijk Reglement worden uitgebreid.
  dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/05/26/vhp-blauwgrond-teleurgesteld-in-santokhi/


  Maak melding

 19. @ damso.

  het is geen investering dus waarom heb je het over vertrouwen in Suriname. Het land zit in de schuld sanering net als:
  Angola
  Antigua and Barbuda
  Bosnia and Herzegovina
  Dominican Republic
  El Salvador
  Etc..

  ik neem je onwetendheid je niet kwalijk want je voelt je schuldig dat je met je stem aan paars schuldig bent aan de twee na grootste misdaad in Surinaamse geschiedenis.

  Als het IMF je laatste kans is betekent dat je hebt gefaald! niet dat je iets goed hebt gedaan. Dat je gelooft in de verhalen en speeches is helemaal jouw zaak. Maar weet wel dat ook jij schuldig bent aan de situatie die maakt dat onze jeugd geen toekomst heeft. Educatie stilstaat. kinderen honger lijden. daarom je scheldt, maar volgens mij scheldt je op jezelf. Ik heb medelijden met je. De familie Bouterse en Abrahamse verhuizen straks naar hun stulpje in het buitenland met de miljoenen die ze hebben gestolen en vertellen nog jaren gierend van het lachen hoe stom die paarse rakkers waren en vooral hoe makkelijk het eigenlijk allemaal ging.


  Maak melding

 20. Moro paarse schijt en pis vol mega schulden vallen op de hoofden van het volk en die oerdomme paarse stomme zombies. Allemaal schijt en paarse pis van de baas der bankrovers en corrupte bende.


  Maak melding

 21. Zo te lezen is Damsco tot de tweede klas van de BLO geweest. Daarna is hij als zeer begaafd (lees zwakbegaafd en tevens zwakbeschaafd) in dienst van de Nationale Debiele Partij getreden.


  Maak melding

 22. GADO WROKO BIEDJIE !!!!
  REDIE MOESOES,ZULLEN ALTIJD HET ONDERSPIT DELVEN,ZOALS ALTIJD ! DE BERENSTEINEN,DE SOMMOS,DE SANTOKKIES,..ENZ ENZ..DING LEEEEEE !OPSODEMIETEREN !..BOUTA IS DE MAN.!


  Maak melding

 23. Een wc worm is een triljoen malen slimmer dan allen die paars spreken en verdedigen op dit f…….hihiwahahaha


  Maak melding

 24. Beste posters..vergeet niet dat deze lening een deel is van de overige leningen die op basis van de steun van IMF zullen worden verstrekt door andere internationale banken..in totaal leent die satan bijna 3 miljard us dollar..weliswaar gespreid over een bepaalde periode, maar daar gaat het bij hem om..Hij wil zijn termijn minder kopzorgen hebben hoe te voldoen aan de verplichtingen vd overheid..Dat het volk de prijs hiervoor betaald Door veel meer te betalen voor nutsvoorzieningen en andere noodzakelijke behoeften zoals onderwijs ,openbaar vervoer ,medische kosten, zal hem woest zijn..eveneens Hoe de schulden terug betaald zullen worden..Ik hoop dat het volk hem afstraft en het hele land lam legt..
  Ik heb begrepen dat zijn lakei Kenneth Sloote in het programma “bakba”tori van Limbo gezegd heeft dat er extra munitie en rubberen kogels en andere zaken zijn aangeschaft om ingeval van burgerlijke ongehoorzaamheid bij protestactie, adequaat te kunnen optreden..Wanneer zal Suriname bevrijd zijn van deze terroristen..


  Maak melding

 25. @Blauw

  JE ERGERT JE BLAUW AAN JE EIGEN STOMMITEITEN EZEL.,…ACHTERLIJKE IDIOOT.BOUTERSE HEEFT ZEKER MILJARDEN GESTOLEN.,LAAT JE NAKIJKEN MISBAKSEL.


  Maak melding

 26. Voor slechts een half miljard dollar de zeggenschap van het IMF aanvaarden is niet slim. De moslimbank leent 1,5 miljard en stelt minder harde eisen. Het is nog steeds een besloten aangelegenheid, want behalve een klein groepje weet niemand precies wat het IMF eist. Het wordt nl niet bekend gemaakt. Noch door de wolven van het IMF noch door de hyena’s van de NDP. De aasgieren staan op de loer.


  Maak melding

 27. NDP – kiezers gefeliciteerd .. Waar hebben jullie toch voor gekozen ??!!?? Wat doen jullie het land aan ??!!??

  Er wordt vaak vergeleken met Nederland .. Maar de crisis van Suriname heeft een andere oorzaak en Nederland gaat sowieso anders om met leningen en investeringen .. dus dit is appels met peren vergelijken ..

  Suriname gaat nog lang pinaren ..

  Landgenoten, wijze Surinamers, heel veel sterkte .. Ala masra doro pranie kasaba koro ..


  Maak melding

 28. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ..ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  ‘ IMF geeft groen licht lening Suriname’.
  Laat het woord ‘ Licht’ maar weg, want hierdoor zal de duisternis waar het land in beland is niet mee VerLicht kunnen worden. Daar is veel meer voor nodig dan een geldlening!

  Trouwens waarom staat er op de Amerikaanse dollar aangegeven ‘ In God we trust’. Welke God ( Gold, oil and dollars las ik ooit ergens). Wordt God bij hen aan het materie en aan macht verbonden? Wie heeft dit ooit bedacht?
  En …ach ja moraal van een president waarschijnlijk ook niet belangrijk voor schenken van lening, en de Stem van het volk geldt ook niet.

  Doch het Licht is Machtiger dan de duisternis… de Waarheid is Krachtiger dan de leugen! Geen menselijke macht is hier tegen bestand.

  Message from THE GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 29. How to be a succesful African nation: the right to be lazy.

  Dear friends from Suriname, greetings from His Excellence R. Mugabe and please also receive my kindest and best wishes.

  If you can remember, last I talked about the right to be poor: to use your right to be sinless, to be poor in sins. Today, I will speak my mind about the right to be lazy.

  Now many of you will think, what kind of non sense is this? Laziness is a very bad habit! Next, I will explain.

  When you were driving your car the other day, you were just sitting in a chair, behind the steering wheel. You often used the brake, swapped the gear, honked, took a turn etc. All this happened by itself. Your mind was focused on the traffic and your body just did what needed to be done.

  Now the question is, were you doing all this or was some force from inside your body which is connected to your mind doing the above mentioned? I think, the latter. So in fact, YOU DID NOTHING!!

  You were just the witness, the seer, the lazy one and it was another force which did the rest. You even did not tell your hands once that hands, now turn the steering wheel! No friends, all of this was done by that force which is inside you and which just reacted on your apperception. So what does this mean?

  This means that YOU, THE REAL YOU, is not a doer, but just an observer, pure awareness. This means that YOU ARE MEANT TO BE LAZY! You are not supposed to do anything, you are just supposed TO BE, TO BE AWARE OF WHAT IS HAPPENING, to do nothing, TO BE LAZY! This is divine law: be aware, each minute of your life. Be aware that once a thought, a wish enters your mind, the forces in your body start executing it out of themselves, that YOU HAVE TO DO NOTHING!!

  Now is this not great? Is this not a big gift of God? That you need not get tired, because nature inside your body executes your commitments and wishes automatically?

  Have you ever wandered who is the one who is walking when you walk? Who is the one who is eating, talking, listening, peeing, defecating, breathing? NOT YOU, because once it starts, it happens out of itself!! So this is your divine right: the right to be lazy, the right to be AWARE, the right to merely OBSERVE, the right to realize that you are not the doer, you are just the watcher.

  If you realise this your God given right to laziness (inactivity, awareness, observance), you will feel great detachment! You will realise that neither do you do right, nor do you do wrong, you don’t do anything, YOU JUST ARE!!

  And that, dear friends is your answer to greed, injustice, ambition, sorrow, unhappiness. Think about it and observe! Be lazy, do nothing, just be aware and let the divine forces inside you do the work!

  Lovingly yours,

  Robert R. Moegaba

  woensdag 25 mei 2016 om 23:23 uur.


  Maak melding

 30. @ROBINHO
  Ik heb begrepen dat zijn lakei Kenneth Sloote in het programma “bakba”tori van Limbo gezegd heeft dat er extra munitie en rubberen kogels en andere zaken zijn aangeschaft om ingeval van burgerlijke ongehoorzaamheid bij protestactie, adequaat te kunnen optreden..Wanneer zal Suriname bevrijd zijn van deze terroristen..
  —————————————————————————
  WEER ZO`N GROTE LEUGEN DOOR JOU GEPRODUCEERD MAAR DAT ZIJN WE VAN JOU GEWENT STOMME EZEL.jullie zijn nu allemaal aan de stinkende SCHIJTERIJ.jullie zullen IMF ook een gekke organisatie vinden.GA GOOGELEN IDIOOT !en lul niet in de ruimte !


  Maak melding

 31. Die lafaard durft niet eens naar Guyana te gaan om aanwexig te zijn bij de viering van 50 Jr onafhankelijkheide …sinds Amerika Dino heeft gearresteerd heeft hij geen poot buiten Suriname gezet…Wat een schande dat zo iemand Suriname als president moet vertegenwoordigen…


  Maak melding

 32. @Damsco..ik denk dat jij geen idee hebt wat voor organisatie IMF is..Als je meer dan 2 hersencellen had zou je begrijpen wat er allemaal over deze organisatie te melden is op Internet..en geen enkel onderontwikkeld land is beter geworden van het IMF..maar aan jouw reacties merk ik dat je het niveau hebt van de doorsnee NDP meeloper…


  Maak melding

 33. Onderstaande zin komt van de posting van Ira
  “Het geld van het IMF komt als betalingsbalanssteun en is voornamelijk gericht op stabilisatie van de valutamarkt.”
  Wat betekent dit?
  Betalingsbalanssteun als gevolg van betalingsbalanstekort
  Er is meer geld het land uitgegaan dan binnen is gekomen
  De twee belangrijkste oorzaken hiervoor zijn (dwz. er zijn nog wat kleinere zaken)
  1. Er is minder geld uit exportgoederen verdient dan er het land is uitgegaan voor importgoederen
  2. Er is meer geld het land uitgegaan uit hoofde van beleggingen en investeringen, of aflossing leningen
  Of 1 en 2
  Om de discussie helder te krijgen waar het fout is gegaan, zouden we nu! moeten weten of het tekort is ontstaan door nummer 1 of nummer 2 of
  in geval beide, hoeveel het tekort door 1 is en hoe groot het tekort is door 2
  Als het tekort door 2 is (economen spreken van een tekort op de kapitaalrekening) dan kan het zijn dat
  a) Surinamers hun geld naar het buitenland brengen
  b) Investeerders /beleggers hun geld uit Su halen
  In beide gevallen betekent dit geen vertrouwen. Erg!!
  Anti- Bouterse kunnen hun slag slaan
  Als het tekort door nummer 1 is ontstaan ( economen spreken van een tekort op de lopende rekening, Dus meer dan alleen handelsbalans dan wel goederenbalans, voor de figuren John en Gast X, die mij willen verbeteren en het vervolgens fout zeggen!! Niet meer doen ajb) dan zou het inderdaad het gevolg kunnen zijn en zal het ook wel zo zijn dat de lage goud- en olieprijs hier schuldig aan is.
  Bouterse aanhangers kunnen hun slag slaan
  Binnenkort kunnen we dit afleiden van de balans van de centrale bank
  Wat is het gevolg van een tekort op de betalingsbalans.
  Voor alle zekerheid ( het gaat vooral om goederen en kapitaal).
  Hierdoor zal de koers van de SRD dalen.
  Het IMF leent SU dus geld om zijn schulden aan het buitenland te betalen, waardoor de koers minder zal dalen.
  Bouterse krijgt dus geen geld om naar believen te spenderen
  Het is lastig om het beknopt te omschrijven, maar ik heb mijn best gedaan.

  Wat mij heeft verbaasd, is dat niemand zich zorgen blijkt te maken over de forse afname van de monetaire reserve, zoals ik die in een andere posting meldde.

  Dan nog iets en dit is met name voor medewerkers van de centrale bank, mochten die hier ook aanwezig zijn.
  De centrale bank moet gaan vechten (niet letterlijk ajb), om
  een eind te maken aan de verkoop van schatkistpapier door de overheid.
  De centrale bank kan hierdoor haar taak niet naar behoren uitvoeren.


  Maak melding

 34. Iedereen wil Suriname helpen maar het is anno 2016 de hoogste tijd dat Suriname haar zelf helpt, dus beste Suriname geen woorden maar daden nu een keer!!


  Maak melding

 35. De centrale bank kan hierdoor haar taak niet naar behoren uitvoeren.
  Bovendien bestaat de kans dat de overheid veel meer uitgeeft dan verantwoord is en het is te fraudegevoelig


  Maak melding

 36. Suriname heeft DDB zelf 2x gekozen, dus simpelweg gezegd, je krijgt wat je zelf kiest! Het probleem in Suriname is niet alleen de politiek maar ook het electoraat. Men moet veel volwassener gaan worden in het kiezen van haar leiders!!


  Maak melding

 37. Het wanbeleid van de regering had in 1e instantie maar 1 demonstrant opgeleverd die in verzet kwam, kan je je voorstellen, 1 demonstrant!! Pas veel later sloten andere burgers zich aan bij zijn actie!! Dus samengevat, na 41 jaar zijn de meeste Surinamers zo verschrikkelijk Murw geslagen door een continue falende politiek dat ze niet eens meer massaal gaan demonstreren als het land failliet is!!


  Maak melding

 38. Damsco
  GADO WROKO BIEDJIE !!!!
  REDIE MOESOES,ZULLEN ALTIJD HET ONDERSPIT DELVEN,ZOALS ALTIJD ! DE BERENSTEINEN,DE SOMMOS,DE SANTOKKIES,..ENZ ENZ..DING LEEEEEE !OPSODEMIETEREN !..BOUTA IS DE MAN.!

  Beste Damsco,

  Bouta is de man die Suriname tot de ultieme banenrepubliek van Zuid Amerika heeft gemaakt. Als zijn adviseurs zijn veroordeelde drugscriminelen. Suriname is volledig naar de kloten. Koers gaat richting 1 op 10.. Tot op de derde generatie gaat Suriname de miljarden leningen van Bouta moeten betalen.

  Het land is naar de kloten en jij vindt Bouta: “de man”?

  Jij hebt minder hersencellen dan het navelpluis van een kakkerlak.


  Maak melding

 39. Na 41 jaar onafhankelijkheid is het beste advies wat je kan geven aan een persoon die in Suriname opgroeit, zorg dat als je een volwassen leeftijd bereikt en de mogelijk hebt dat je het land zo snel mogelijk verlaat, je heb geen enkele toekomst in Su!!


  Maak melding

 40. @ Damsco, Damsco,

  Wat laat je je weer lelijk in de kaart kijken. Begrijp je zelf niet dat je jezelf onsterfelijk belachelijk maakt met je niets ter zake doende scheldkannonades? Zegt alles over je intellligentieniveau, als dat tenminste meetbaar is bij je. Wat doe je als je IMF-gouverneurtje zegt dat je van de Bosjebrug moet springen? Doe je het dan ook? Ik denk het wel, want zo’n zielig Bouta-slaafje ben je wel. Het waarom vraag je je niet eens af, want dat zul je toch nooit begrijpen.


  Maak melding

 41. Even los van het feit dat we echt niet zitten te wachten op een leeghoofd als Damsco. Maar de NDP zit nu wel in een positie om de boel om te gooien. Ik weet dat ze dat ook gaan doen. En dan zijn alle Fronters over 4 jaar uitgeluld.


  Maak melding

 42. Met alle respect maar Suriname heeft er op eigen kracht na 41 jaar onafhankelijkheid ook niks van gebakken dus waarom niet het IMF proberen!!

  Als je naar Suriname kijkt zie je een verschrikkelijk & compleet geïsoleerd land dat maar 2 buitenland heeft, Guyana en Nederland!


  Maak melding

 43. @Damsco,

  joe ka boerikie go dédé boi.
  Heb je ergens een djonko gebietst.
  Kopen kan je toch niet en vanaf morgen is het gratis te halen in Ocer dank zij de I.M.F.


  Maak melding

 44. Morgen met massameeting op de berm na de Championsfinale, zal deze moordenaar zijn paarse domme aanhang ook feliciteren met de goedkeuring van het IMF, en zullen dan juichen en hun leider bejubelen en aanbidden, niet wetende, dat deze zelfde domme paarse aanhang, nog jaren deze lening moeten aflossen, en die moordenaar die getekend heeft, geen slapeloze nacht zal hebben.


  Maak melding

 45. Het eerste wat ik zelf dacht is dat deze grote crisis Suriname vooral kansen bied. Zoals Johan ‘Jordaan’ Cruijff zei, “elk nadeel heb z’n voordeel”, het is nu aan Suriname om deze kansen ook daadwerkelijk te grijpen en het roer om te gooien zodat een behouden en succesvolle koers wordt gevaren!! Hier schuilt ook het gevaar want dit is Suriname na 41 jaar onafhankelijkheid tot nu toe nooit gelukt. Het maakt dit dan ook een loodzware opdracht voor een continue falende politiek!!


  Maak melding

 46. pico

  Onderstaande zin komt van de posting van Ira
  “Het geld van het IMF komt als betalingsbalanssteun

  Beste ,
  u denkt dat u de heren van CBS les gaat geven ?.Ik ga er zonder meer van uit dat ze het allemaal weten ( en beter dan u en ik) . Dat men handelt zoals men handelt ligt meestal aan kennis waarover u noch ik beschik. Alles wat u opsomt is een doorsnee monetaire autoriteit bekend en imponeert dus niet.

  Over de schatkistpapieren dit;
  Schatkistpapieren, voorzover er geen andere term voor in de plaats wordt gebruikt, zijn kortlopende leningen om de cashflow van de staat te steunen. U heeft zelf eerder aangegeven dat het geld terugvloeit naar de verstrekkers ( niet inflatoir).
  De looptijd zal doorgaans niet langer dan 1 jr. zijn omdat de casflow over een periode van 1 jr. meestal wel in de pas loopt. Maar dat terzijde.
  ….
  Voor de leken het volgende:
  Als u 100 verdient en weer 100 uitgeeft dan is uw huishouden als consument op orde..Het kan zijn dat die 100 wat later binnenkomt dan die 100 die u moet uitgeven, u zal dan voor ( max. 1 maand denk ik ) wat moeten lenen. We vergeten even de rente. Dat doet de staat ook. Die leent met schatkistpapier en de rente heet de korte rente.

  U begrijpt dat als u vooruit wilt er iets gedaan moet worden. 100 in en 100 uit schiet niet op.( tenzij u tevreden bent met de status ). U moet een lening gaan afsluiten en wel voor relatief langere tijd ( U gat investeren: een machine kopen voor productie of huis om huur te besparen). Tot zover houdt de vergelijking consument- overheid ( =staat) even op.

  Als de staat “vooruit wil” dan gaat ze ook voor langere tijd leningen aan. De langlopende leningen zijn de obligaties. We praten dan over doorgaans 10 tot 30 jr. De rente is meestal lager ( lange rente) en deze obligaties of de renten zijn maatgevend voor de inflatie want het zijn ook grote bedragen waarbij er geld gedrukt zal worden.
  Maar let op:
  De staat kan proberen om buitenlandse investeerders aan te trekken. Die brengen gratis vers geld binnen , de staat hoeft niks te lenen !
  Voorwaarde is natuurlijk een investeringswet want de investeerder wil weten hoe hij uiteindelijk zijn geld terug krijgt ( meeneemt) en met winst.
  De investeerder brengt valuta binnen en de staat geeft hem lokaal geld, in ons geval srds.
  Wat gaat de staat met die valuta doen? Kan een heleboel maar ….
  Ze moet er rekening mee houden dat de investeerder ooit zijn srds weer gaat willen wisselen voor de valutas. Ook als de investeerder zich terugtrekt.Dus de staat moet allert blijven en niet alles opmaken. Zogezegd , de staat moet een reserve hebben……
  …. En de staat moet er op uit om de investeerders aan te trekken. Die taak is niet voor parlementariërs al denken sommigen dat zo !

  Let wel: te grote leningen( obligaties ) en te grote investeringen (buitenlanders) kunnen ontwrichtend werken omdat de economie een zeker absorpsievermogen heeft; je kunt niet in 1 jaar 10000 huizen bouwen anders heb je buitenlanders nodig en die nemen hun geld mee naar het buitenland.
  Ik hoop dat u aan bovenstaande wat hebt, vooral het laatste stukje al lijkt het zo simpel.
  Eenvoudige aanvullingen op bovenstaande zijn welkom!

  En voor Pico nog dit.
  Uw komt aanmatigend over. U wilt mij lesgeven begrijp ik uit uw postings. Ik ben altijd bereid om iets nuttigs bij te leren.
  Ik suggereer economielessen van u te krijgen
  U geeft mij een bankgarantie van 10k . Als u tijdens de les 1 van mijn vragen niet kan beantwoorden verzilver ik de bankgar.U mag €1275/ u ex. btw rekenen want dat vraag ik ook. U zult uw geld niet kwijtraken want als ik verzilver dan geef ik u een gouden tip en u heeft 3x uw inleg in 3 weken terug. Er is daarvoor nog een voorwaarde maar dat hoort u wel.
  P.s. heeft u de elasticiteit van de energieprijzen al berekend?
  Wat een uitglijder !

  .


  Maak melding

 47. @ Damsco, de psychisch gestoorde jakhals, op het LPI wachten ze op je om de verschillende medicijnen { 25 } op te halen. @ Damsco, je bent goed ziek. Het paarse awari virus heeft je ongeneeslijk ziek gemaakt. Ik wens je geen ongeneeslijke ziekte, je bent ziek ” son of a bitch.”
  @ Damsco, je bent geen partij voor: Blauw, Robinho, Henk Molenaar 2016, FBI en Sabatoe Franse, is dat je nogsteeds niet duidelijk. Zelfs je NDP-vrienden { Paul-NDP } ” zitten echt niet te wachten op een leeghoofd als Damsco.”


  Maak melding

 48. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Verliest Meer Dan Lijf En Goed Dan Dooft Het Licht

  Het is schandalig dat het volk niet kan inzien hoe de kostprijstarief van de EBS per kilowatt uur is opgebouwd. De heer Neus heeft het uitgerekend.

  Het is gewoon crimineel gedrag hoe DDB en de rovers hier misbruik van maken en het Surinaams Volk uitknijpen en het Surinaamse Volk belazeren.

  Nu de heer Neus dit heeft berekend heeft en bekend maakt voor het volk, hoop ik dat in de oppositie in de DNA de coalitie het vuur na aan de schenen legt. Gajadien was ook werkzaam bij de EBS en de oud-NPS- DNA-lid Arthur Tjin-A-Tsoi, is bekend om zijn gang naar het Openbaar Ministerie over de corruptie om deze te bestrijden binnen de EBS.

  Ook ondernemer Oemar Chiragally, die oud-directeur is geweest van Energie Bedrijven Suriname, EBS vindt dat de verhoging van energietarieven een onrechtmatige handeling is.

  Hiermee kan worden aangetoond dat dit een nadere toelichting vraagt van de oppositie, Doe, Palu, enz in de DNA. Het Volk heeft recht hun kostprijs te weten.

  Het heeft er veel van dat het volk wordt opgelicht door de
  DDB en de gangsters.

  Het Surinaamse Volk heeft recht te weten hoe de kostprijzen van de nutsvoorzieningen zijn opgebouwd en dit hoort goed gespecificeerd en transparant te zijn, zoals als dat in een bedrijfshouding hoort. Als dat niet gebeurt kan men vergift nemen dat er sprake is van corruptie. de vraag is wat gebeurt er met al dit geld. In wiens zakken verdwijnt het. Het Surinaamse volk wordt gewoon voor dom aangezien en opgelicht.

  Zie ook dat het vonnis van de krijgsraad tegen het CHS ook niet wordt uitgevoerd en dat deze leden eigenlijk ook moeten worden vervolgd door het kanton. Wie denken deze heren wel dat ze zijn en zich niet neerleggen bij het vonnis van de krijgsraad?

  De dief roept heel hard: “houdt de dief!”

  Wie Houdt Wie Voor De Gek?

  Volk Van Suriname Oe Wiki No!

  Laat DDB en de rovers u geen zand in de ogen strooien.

  Weg Met DDB (3X)

  Jaag DDB en de Rovers Weg!

  Weg Met DDB en de gangsters

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 49. Zie ook dat het vonnis van het kantongerecht tegen het CHS ook niet wordt uitgevoerd en dat deze leden eigenlijk ook moeten worden vervolgd door het kantongerecht. Er moet een aanklacht tegen hen komen t.a.v. hun gedrag dat ze het vonnis van het kantongerecht niet uitvoeren. Wie denken deze heren wel dat ze zijn en zich niet neerleggen bij het vonnis van het kantongerecht?


  Maak melding

 50. Sranang is verkocht aan IMF-CIA, het Volk wordt verder uitgeperst door de NDP-clan !!!

  De rereds in gang gezette PRIJSVERHOGINGEN zullen een SNEEUWBAL-EFFECT hebben waardoor de
  ARMERE Sranangman, NOG ARMER wordt !

  Iedere PRODUCENT zal de TARIEFSVERHOGINGEN doorberekenen in de PRIJS van zijn PRODUCT !

  De NDP-clan heeft MILJARDEN weggemaakt en denkt
  met een geringe LENING zaken te kunnen wijzigen/productie op gang te kunnen brengen !!

  Zelfs Onze Monetaire RESERVES zijn VERDWENEN
  door het GEBOEFTE-BELEID van de Machthebbers !

  Ook onze Goudvoorraad is ONLANGS nog DRASTISCH omlaag gegaan ! NIEMAND behalve NDP-top, weet waar
  dit GOUD voor is gebruikt !!!

  Alle FINANCIELE GEGEVENS houdt de maffia-regering GEHEIM !! Hoe wil je dan BELEID maken ?????

  Hoe wil je dat het Buitenland/ of de Burgers VERTROUWEN krijgen in jullie CORRUPTE BELEID ???

  IMF-CAI komt nog met VELE VERHOGINGEN, terwijl ook
  het Overheidssapparaat zal worden gekort/ingekrompen !

  Ruim VEERTIG PROCENT van de AMBTENAREN MOET
  WEG ! DING O LASSIE DEN DJUNTA !!!

  DESI en NDP-Clan gefeliciteerd met Ons FAILLISSEMENT !

  Sranang-Volk GECONDOLEERD met de IMF-BEULEN ,die de armere Sranangman laat BLOEDEN voor
  Corruptie/DIEVERIJ van de Politieke BOEVEN !!!


  Maak melding

 51. 10 tientallen jaren subsidies geven op stroom en drinkwater op de burgers om zo, het zakje te vullen in het parlement…dus nu krijgen ze dat niet meer…yeh pai noh fuh alla sani, dus hoop dat de grote mond van de surinamers eindelijk is geeindigd, en denk niet dat de pakketten dienst overuren gaat draaien, nee, werken zul je zoals alle mensen dat doen in de hele wereld, waar de mensen niets hebben en ook niet klagen, zoals jullie ondankbare kakkerlakken dat jullie zijn…en feestvieren is er niet bij….wij surneds hebben te lang te veel aan jullie luie surinamers gebracht en betaald, en toch waren jullie ondankbare en jaloers op surneds; voor wat, surneds moesten leren werken en geld op zij leggen, als zij een keertje op bezoek kwamen bij het geboorte land…dat de ww trekkers jaren hebben misdragen met hun grote mond, wil niet zeggen dat je de werkende nog moet komen uitschelden…want dat doen jullie allemaal wel….laat die multinationals allemaal oprotten en komt helemaal geen geld meer het land in en wordt weer sober als de vorige generaties geleefd hebben zonder ooit te klagen, zoals dat was in de jaren 20 t/m de jaren 70.het land is ook leeg geroofd legaal nog wel… en wat achterlijke politiek dat heeft gedaan,,, en jullie maar schelden op het buitenland… nee de beslissingen om de multinationals te laten komen hebben jullie zelf voor gestemd…dus nu weten jullie het… kijk naar je zelf en niet naar anderen,,,en wat anderen hebben, nee in je eigen mogelijkheden scheppen en zo je kans op succes en welvaart zelf scheppen en niet bedelen….


  Maak melding

 52. Breakingnews, news die de propaganda machine va de VHP-WATERKANT nooit zal tonen!
  Doekhie haalt uit naar oppositieleden
  Tijdens de uitreiking van de toewijzingsbeschikkingen in Nickerie heeft het assembleelid Rashied Doekhie van de Nationale Democratische Partij (NDP) gebruik gemaakt van de gelegenheid om de Nickeriaanse gemeenschap op te roepen om alert te zijn. Hij zei dat de mensen ervoor moeten waken zich te laten misleiden door de oppositie.
  Doekhie haalde flink uit naar de voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), Chandrikapersad Santhoki. Morgen komen ze naar hier en vraag ze wat ze met die miljarden van de ontwikkelingshulp hebben gedaan. Santokhi had 90 miljoen euro gehad en niet eens een huis heeft hij opgezet in Nickerie. Paul Somohardjo (Pertjajah Luhur) op zijn beurt heeft alle gronden in Nickerie willen opeisen. Ik daag any one uit om met bewijzen te komen; bewijzen over de corruptie. Laten ze met naam en toenaam komen. Het is leuk om te staan schreeuwen dat er corruptie heerst zonder met bewijzen te komen, aldus Doekhie.
  Hij gaf verder aan dat mensen eerder moeten uitleggen wat ze hebben gedaan en waar ze dit volk flink hebben benadeeld in plaats van een vinger te wijzen op de regering. Aksi Santokhi soema foefoeroe a 50 kilo cocaïne san be de in ing kamra. Aksi den pe a 400 ton padie de die den teki foe Surland, haalde Doekhie uit naar Santokhi. Het bleef niet daarbij.
  Het assembleelid Asiskumar Gajandien (VHP) is ook niet bespaard gebleven. Volgens Doekhie moet hij komen uitleggen wat hij met de vier laptops heeft gedaan die hij genomen heeft van het Ministerie van Openbare Werken. “Laat hij ook komen uitleggen waar die DMX-pick up is. Doekhie vindt dat juist deze mensen praten over corruptie zonder met bewijzen te komen.
  De VHP of V7-combinatie heeft drie zetels in het district Nickerie behaald, maar ze is niet bereid om iets te doen voor die mensen. Ik roep Kalloe, Jangernath en Waidoe op om een deel van het geld wat ze hebben gemaakt ter beschikking te stellen om die straten voor die mensen te maken. Ik geef ze een maand de tijd en als ze het niet doen, ga ik het voor jullie doen, beloofde Doekhie de aanwezigen.
  Het gaat meer om het praten in plaats van uitvoeren. Doekhie ergert zich aan het gedrag van de oppositie door allerlei beschuldigingen te uiten aan het adres van de regering.
  Morgen houdt de VHP een meeting in Nickerie. Doekhie vroeg aan de Nickeriaanse gemeenschap om op hun hoede te zijn.
  link
  srherald.com/suriname/2016/05/28/doekhie-haalt-uit-naar-oppositieleden/


  Maak melding

 53. Hiermee komt de weg vrij om de implementatie van de infrastructuur voort te zetten. Zanderij-Para in suriname is aan het groeien. Steeds meer mensen schaffen een perceel aan en zetten een huis neer en andere aktiviteiten. Zanderij-Para wordt een levende stadsdistrikt met veel mogelijkheden. En vele andere gezonde megaprojecten die de nu gefinancierd kunnen worden . De snelweg en de tramverbinding is meer dan nuttig om in te spelen op de groei van de luchthaven JAP nu Suriname de luchtvaartbranche gaat internationaliseren. Met de aankomende leningen wordt een goede basis gelegd voor de toekomst in het investeren en innoveren van de maatschappelijke ladder. Wanneer een andere regering de scepter gaat zwaaien is niet alleen een schuld maar ook een breed fundament gelegd om Suriname van een consumptiegebied een productiegebied te maken. In het technisch digitaalonderwijs moet flink geinvesteerd worden in jongeren zodat zij een brede basis hebben nog af te lossen fondsschulden te realiseren. Er is nu weer leven in de brouwerij en tal van mogelijkheden voor onze switi kondrè.

  Sranang sa wini.


  Maak melding

 54. AAhhhaaaaa de kogel is door de kerk,einde zeve eve,bij reorganistie wordt het bedrijf doorgelicht.en het belangrijkste voor ons allen openheid en goedbestuur in aantocht,dus met zijn allen de handen uit de mouwen en ……..!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 55. @Breaking news
  Degenen die teleurgesteld zijn in de VHP die Mogen WEG.Ze worden niet onder dwang gehouden ,
  Als zij de VHP niet behagen kunnen ze beter verdwijnen. Wij weten waar ze hun heil gaan komen zoeken,,ja bij de NDP!!
  Shaarda Gangaram Panday …hmmmmmm pappie of oom die werkt(zogenaamd) ook op het cabinet nu is het haar beurt.En weet je breaking news,wij van de vhp staan niet op een paar enkelingen te wachten,wij hebben het gehele volk achter ons!!
  En zeg aan je plesjident van nickerie dat hij wat minder lawaai moet maken en liever zorgen moet maken over de gemaakte leningen van je baasje bouta want hij gaat het straks ook aan zijn mars voelen.


  Maak melding

 56. @Astrando
  Arme Astrando,wij dachten dat de paarse baasje alleen aan sleepwalking deed ,krankzinnig was en met de ogen open droomde maar jij vertoont ook dezelfde verschijnselen. Gebeurd wel eens als je te lang met baasje bouta in gezelschap verkeerd.
  Beterschap.


  Maak melding

 57. Ik heb net de verantwoordingsverplichtingen gezien waaraan de regering en CbvS aan moet voldoen(Starnieuws).
  Dit wordt een ramp. Er is geen rapportage en verantwoordingscultuur in Suriname. Men is niet gewend aan deadlines en verslagleggingsvereisten.


  Maak melding

 58. @ Breaking News ” Doekhie haalt uit naar oppositieleden.”
  De situatie in Suriname is te ernstig, te explosief voor “kat en muis ” spelletjes. Doekhie is de laatste die zijn grote waffel moet opensperren. Hij is één van de meest corrupte district commisarissen die Suriname gekend heeft. De regering had hem toen vrije logies moeten verschaffen in Santa Boma…. als de vos de passie preekt …..boer ………

  Terugkomend op dat geschreeuw van Doekhie …. waarom probeert hij te verdoezelen: 1). 300 milj. OW Abrahams, 2). milj. Carifesta Graanoogst, 3). 200 milj. pensioenfonds EBS,
  4). miljarden Staatsolie, 5). milj. naschoolse opvang Bouva, Misiekaba, 6). 6 – 8 milj. schoolboeken Eddy Jozefzoon, 7). milj. Petrocaribe deal …. het rijtje kan aangevuld worden.

  @Doekhie “Ik geef ze ( Kalloe, Jangernath en Waidoe } een maand de tijd om die straten voor die mensen te maken, na een maand als ze het niet doen, ga ik het voor jullie doen.” Doekhie, met welk geld, denk je dat je nog in Staatskas kunt graaien? Monie no de, a kaba. Joe nanga ding kornuitjes foe joe, sang oen doe nanga a monie.

  In elk geval, we houden Doekhie aan zijn belofte. We tellen vandaag 28 Mei 2016. 29 Juni 2016, we shall see.
  Doekhie denkt op die manier weer te scoren. Wat meneer niet weet is dat Bouterse het IMF ook gebruikt om schoonschip te maken; zij die nooit genoeg hebben w.o. Doekhie worden geslachtofferd { inside informatie }; niet z.a op 8 dec.1982.


  Maak melding

 59. Goedemiddag Surinamers,
  Als NDPer zie ik dat wij een moeilijke tijdperk tegemoet gaan.
  Het moge geen betoog dat de rijke rijker worden en de armen armer.
  Zelf mijn srd is in waarde gedaald zoals van onze al onze broeders en zusters.
  Ik heb het geluk gehad om op mijn 58 jarige leeftijd met reorganisatie met pensioen te gaan met een goed regeling.
  Ik krijg ieder maand mijn harde valuta in euro’s.
  Gewerkt in Nederland bij de politie belast met inlichtingen binnenland.
  Op verzoek van de regering in Suriname biedt ik mijn diensten aan.
  Ik vertrek dinsdag en zal mijn bijdrage leveren aan land en volk..
  Een advies aan een ieder .
  Wij hoeven niet op een lijn te zitten maar elkaars mening proberen te respecteren.
  Voor velen zal dat moeilijk gaan maar voor de mensen met verstand zal het geen probleem zijn.
  Ik zie voor Suriname nog een heel lange weg te gaan en wij zullen zien hoe het zich zal uitpakken.


  Maak melding

 60. @Rayactief
  Nee Suriname wordt geen 2de New Delhi maar erger.
  Kijk laat mij het jou in baby taal uitleggen.
  als je bedoeld dat in New Delhi alleen maar bedelaars wonen dan kan ik je zeggen dat men daar geen ander keuze heeft.Al hun geld dat bestemd is voor hun gaat de wereld bedelaar bij hun smeken en de even corrupte MODI geeft het geld als aalmoes aan de wereld bedelaar bouta,je baasje.
  Je hoeft je niet trots te voelen want ook jou wacht hetzelfde lot binnenkort. Ga alvast een hoekje voor je reserveren als zitplaats waar je straks om een aalmoes gaat zitten bedelen .Desnoods ga je naast je baasje zitten . Welke hoek wordt het de Maagden Straat Spanhoek,Jodenbredenstraat,enz..enz..
  En Suriname gaat nooit New Delhi worden want het is New Delhi die geeft en je baasje die bedelt.


  Maak melding

 61. @Rayactief
  Suriname wordt geen 2de new delhi maar erger. Haast je en ga alvast een plaats op de hoek resreveren vanwaar je gaat werken als bedelaar.Haast je nu je nog mogelijkheden hebt .Welke hoek wordt je vaste plaats..is het de Maagden straat,zwartenhovenbrugstraat,domineestraat…..
  Maar het is toch new delhi die geeft en bouta die vraagt(bedelt)!?


  Maak melding

 62. Doekhie zal wel moeten.
  Hij heeft grond gekregen en familie heeft dankzij Bouterse werk.
  Dus hoe zou deze Doekhie niet iets onzin roepen.
  Sinds wij hem kennen is het een toneel spel om eigen gewin.
  Kijk maar naar Phaladsing hij ging weg bij ndp en sloot zich aan bij v7 hij dacht dat v7 zou winnen.
  Wat heeft Bouterse gedaan zijn zoon die District Commissaris was is uit zijn functie ontheven.
  Zo zie je dat Doekhie niet alleen profiteert maar ook zijn familie.
  Die hij dat niet dan zal hem het zelfde lot overkomen als Phalad.


  Maak melding

 63. @Damsco
  Bouta is de man..zeg je ‘
  Echtwaar om als een man gekend te worden moet je eerst amnestie hebben?Heb je ook amnestie?JA,zo wie of wat heb jij vermoord eerder?!


  Maak melding

 64. @Mazda

  Succes toegewenst bij jouw steunoperatie. Ik meen het oprecht. Ik hoop ook dat jij met jaren politie ervaring zult gaan zien wat recht en wat krom is.
  We horen van je als je de top boeven aan beide zijden opspoort en in de boeienslaat. graag om en om

  Boerenveen versus Girjasing
  Graanoost versus Pigot
  Jules versus Jong kie Fat
  en als toetje
  Brunswijk versus Bouterse


  Maak melding

 65. @JOJO,
  Inderdaad god molen maalt langzaam maar zeker en ik kan het weten.
  Een ieder die corrupt is en gehandeld heeft die in strijd is met grondwet van het land verdient gewoon zijn straf.
  De tijd zal het leren als je de ontwikkelingen wereldwijd volgt dan weet je dat het soms jaren kan duren voordat iemand berecht wordt.
  Ik wil niet vooruit lopen op zaken maar kan je verzekeren dat inmenging van Amerika lees IMF gewoon een adertje onder het gras is.
  Je zal begrijpen dat ik hier niet uitgebreid op in kan gaan
  Maar een analist heeft niet teveel woorden nodig om te begrijpen wat anderen niet begrijpen.
  Groenten van een NDPer.


  Maak melding

 66. het is goed,dat de suri die buiten sme wonen het tig aantal keren beter hebben die ka die zijn achter gebleven..

  nu schelden ze ook niet meer op die gene die toen in 1975 zijn weg gegaan..

  dat kunnen ze ook niet,want die families die moeten die pakketten sturen en de euro’s /dollars.

  ik ben benieuwd dat de reactie van doekhie misie kaba en de vele anderen binnen de n d p is nu i m f de zaak beklonken heeft..

  houdt vooral in de gaten,dat ddb nu onder huis arrest ,hij kan geen enkele kant meer op..

  i m f houdt hem strak in de gaten..één rotzooi en hij wordt direct meegenomen


  Maak melding

 67. Hadden wij het over (witte)mensen van buiten?!
  Ziedaar!
  De MOORDENAAR heeft de Nationale Debiele Personen die hij feliciteerde, met huid en haar aan ze verkocht.
  Nu zullen zij aan den lijve voelen hoe het in de echte wereld eraan toe gaat.


  Maak melding

 68. @Boegoenirie
  Onze criminele president beloofde meteen dat het geld goed zal worden besteed. En dat de aflossing zo snel mogelijk zal gebeuren. Waneer hebben wij deze leugen eerder gehoord ?
  Opa bouta gaat weer lekker proberen te spenderen. Laten wij hopen dat de nieuwe directeur van de centrale bank niet een tweede Hoefdraad is.
  Bij zijn aantreden leek het een integere man met een geweten. Laten wij hopen dat hij zijn nek durft uitsteken. Vanavond bij de samenkomst met zijn mede rovers in de berm zal bouterse weer burgers, tegenstanders en kritici in de pers en online weer bedreigen met zijn domme praatjes. De economische situatie is weer die van de jaren tachtig. Maar het willekeurig vermoorden van tegenstanders zoals toen gaat niet gebeuren.
  Bouterse heeft geen vrienden in binnen en buitenland. Zijn enige bescherming is immuniteit om niet opgepakt te worden in het buitenland omdat hij de functie van staatshoofd heeft.
  De komende week zíjn er weer demonstraties tegen Bouterses afbraak beleid.
  Mensen ga er massaal naar toe. Jullie zullen het zelf moeten doen. Familie in het buitenland, God, Allah, Rama, Boeddah zal jullie niet helpen. Jullie moeten het zelf doen.


  Maak melding

 69. Boodschap aan alle Boutisten

  Een ieder weet intussen dat ik heel veel kritiek heb op Bouterse. Ik vind dat hij niet de juiste persoon op de juiste plaats is.
  Toch heb ik mijn hart op de juiste plaats.
  Als rechtgeaarde Surinamers wil ik heel even een sterkte/zwakte onderzoek uitvoeren met betrekking tot de door het IMF gestelde eisen.
  De vraagt rijst welke administratieve- en financiële verplichtingen Suriname op zijn hals heeft gehaald en of dit land in staat is deze verplichtingen na te komen.
  Vanwege de beperkte transparantie die de regering Bouterse nastreeft, moet ik op diverse plekken werken met aannames. De lezer dient rekening te houden met het feit dat ik om die reden niet tot een sluitende conclusie kan komen.
  Om de administratieve verplichtingen inzichtelijk te maken heb ik de eisen van het IMF op overzichtelijke wijze omgebouwd en kom tot de volgende overzichtelijke indeling.
  Over de financiële verplichtingen moet ik, zoals reeds vermeld, werken met aannames vanwege het gebrek aan transparantie.
  Aan het eind van dit stuk, overgenomen uit starnieuws, zal ik mijn commentaar leveren.

  Administratieve verplichtingen

  Dagelijks
  Suriname heeft zich met de lening van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verplicht om dagelijks de samenstelling van de officiële buitenlandse reserves en de deviezenstroom van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), door te geven aan het Fonds. Ook moet de informatie over de officiële en parallel wisselkoersen, het aantal valutatransacties (aankopen en verkopen) door banken en cambio’s, dagelijks worden verstrekt aan het Fonds.

  Per week:

  Op weekbasis moet de informatie over deposito’s en liquiditeitshulp aan instellingen, per instelling worden gebriefd. Dat geldt ook voor de aan- en verkopen van valuta van de CBvS en de weekbalans. Daarnaast moeten ook de bedragen die zijn aangeboden, gevraagd en geplaatst in de open markttransacties van de CBvS, met inbegrip van de tarieven die voor elke transactie zijn geboden, wekelijks worden gedeeld met het IMF.

  Per maand en per maand en 6 weken:

  Per maand heeft de regering zich aan maar liefst 27 punten voor informatieverschaffing over de staatshuishouding, verplicht. Zo moeten de inkomsten en uitgaven van de overheid binnen zes weken na het einde van de maand zijn doorgegeven aan het IMF
  ( Vraag: hoe zit het met de aangegane verplichtingen omdat men door wanbetaling de uitgaven van de overheid kan drukken, Ook leningen zouden aan het IMF doorgegeven moeten worden te voorkoming dat men leningen als inkomsten gaat boeken, iets wat de regering heeft gedaan).

  Per 2 maanden:

  Hetzelfde geldt voor gedetailleerde cijfers van inkomsten van de belastingdienst die per categorie moeten worden aangegeven. Met inbegrip van directe en indirecte belastingen per post. Deze data moeten binnen vier weken na het einde van de maand worden verstrekt.

  Per maand en 4 weken/ Per maand en 6 weken:

  Het aantal overheidsambtenaren en de totale loonsom per ministerie, moet binnen zes weken na het einde van de maand worden doorgegeven. De data van de toegestane uitgaven door elk ministerie, moet binnen vier weken na het einde van de maand zijn gedeeld met het Fonds.
  (Ik denk dat het IMF zal schrikken van het aantal ambtenaren: ruim 10% van de bevolking)

  Per maand en twee tot 6 weken:

  Data over binnenlandse en buitenlandse schuld, afschrijvingen en aflossingen van de overheid, rentebetalingen, uitgaven voor sociale beschermingsprogramma’s en tal van andere verplichtingen, moeten afhankelijk van de post binnen twee tot zes weken na het einde van de maand, zijn doorgegeven aan het IMF.

  Per kwartaal + 2 maanden:

  Op kwartaalbasis moet gedetailleerde informatie over de betalingsbalans en data over de internationale investeringspositie, binnen zestig dagen na het einde van het kwartaal, zijn verstrekt aan het Fonds.

  Jaarbasis + 6 maanden:

  Op jaarbasis moeten de jaarrekeningen van de EBS binnen zes maanden na het einde van het jaar worden gedeeld met het IMF.

  Per jaar + 8 maanden:

  Het nominale Bruto Binnenlands Product en het reële BBP moet binnen acht maanden na de jaarwisseling, zijn doorgegeven.

  Binnen 2 jaar:

  Statistieken over de arbeidsmarkt, met inbegrip van de werkloosheid en de arbeidsparticipatie ratio, wil het IMF binnen 12 maanden na het einde van het jaar hebben.

  Opmerkingen:
  1. Wij praten over 5 tranches van 86 miljoen binnen 2 jaren: vanwege de non transparantie beleid van DDB kan ik mij vergissen. Dit betekent dat deze administratieve verplichting minstens drie jaren zal duren, indien en voor zover het IMF de eisen niet verzwaard. Als de lening over een langere termijn terug betaald moet worden, wordt deze periode navenant langer.
  2. Dit zijn nog milde eisen van het IMF. Wij moeten nog a la Griekenland denken aan stopzetting van alle subsidies, ontslag van ambtenaren, verhoging pensioenleeftijd een verlaging pensioenen en uitkeringen. Als DDB zich niet aan de verplichtingen houdt, waaronder begrepen tijdige aflossing van de lening, stopt het IMF de geldstroom en zullen de eisen worden verhard .
  3. Mijn ervaring is dat Suriname nog nooit eerder cijfers snel heeft opgeleverd. Het ambtenarensysteem is hiervoor niet geschikt. Teveel ambtenaren die niet of langs elkaar werken. De wet van de verminderende meeropbrengst.
  4. Om aan deze eisen te kunnen voldoen zal het gehele ambtenarenapparaat qua scholing, opleiding, denktrant, houding, arbeidsmotivatie, informatievergaring en -verstrekking en zo kan je nog een heleboel termen verzinnen, moeten veranderen.
  5. Om zoveel cijfers snel, tijdig en volledig op te leveren zal een hele organisatie en planning aan vooraf moeten gaan. Ik acht het ambtenarenapparaat van Suriname niet in staat deze randvoorwaarden voor deze administratieve verplichtingen na te kunnen komen. Het absorptievermogen van Suriname schiet te kort. Gratis advies: ontwerp een draaiboek.
  6. Bouterse zal dus op korte termijn een beroep moeten doen op buitenlandse deskundigen. Gelukkig zijn er onder de Surneds genoeg deskundigen te vinden. Aan de vraag of zij onder de huidige omstandigheden van Suriname bereid zijn om te remigreren of voor Bouterse te werken, ga ik voorbij.

  Conclusie: Ik ben bang dat Suriname haar administratieve verplichtingen zal kunnen nakomen met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 70. @jojo
  Het IMF is een club bankiers werkend onder de vlag van de VN. Ze lenen geld uit tegen een bepaalde rente. Doordat ze onder het banier van de VN werken zijn ze verplicht voorwaarden te stellen alvorens er toestemming voor de lening wordt gegeven.

  Dus bv subsidie op brandstof, landbouw etc afschaffen. Overtollige ambtenaren ontslaan, pensioen leeftijd verhogen etc. Dus bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen. . . .
  Bouterse wist dat hiertegen zwaar geprotesteerd zal worden daar hij de kiezers voor de verkiezingen het paradijs had beloofd. Daarom heeft Bouterse het parlement niet ingelicht over de IMF eisen. Maar hij duwt het volk wel de bijkomende problemen op een achterbakse wijze door de strot. Bouterse denkt sluw te zíjn en vergeet dat gebruikers van media als telefoon en het internet hem steeds voor zijn.

  Domme domme Desieree B. maakt niet uit welke kant je opdraait je wordt steeds door de moderne media ingehaald en steeds weer ontmaskerd. Jou afzetting is niet ver weg.


  Maak melding

 71. Bouterse en zijn mannen zullen weer gaan graaien als gewoonlijk.Suriname is al lang failliet onder Bouterse.Hij heeft het land leeg geroofd met zijn achtervolgers.Ook de massa die op de NDP hebben gestemd zijn aan het janken.Bouterse had de oude politici beschuldig van roof uit staatskas maar hij is nog erger.Laat de FBI onderzoeken welke buitenlandse rekening hij heet in het buitenland met zijn familie.Als Surinamer vind ik het erg dat het land kapot is gemaakt door Bouterse.Deze domkop moet opgepakt en opgesloten worden.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 72. john, een mooie posting !

  “Boodschap aan alle Boutisten
  Een ieder weet intussen dat ik heel veel kritiek heb op Bouterse. Ik vind dat hij niet de juiste persoon op de juiste plaats is.”
  —-
  John,
  de voorwaarden van IMF zijn typisch one size fits all.
  Of IMF een afd. Sur. heeft die de economische structuur van het land kent, weet ik niet.
  De eisen zijn “normaal” en op elke volwassen , geoliede economie van toepassing, niks bijzonders dus.

  Of Sur. daaraan kan voldoen is natuurlijk de grote vraag.
  De cost gaat voor de baet uit.De kosten van een goed adm. systeem zijn hoog en die zullen opgebracht moeten worden door de bevolking of uit de opbrengsten.Je gaat je dan afvragen of ( alles) zin heeft.
  ( denk even aan de bruggen; die over de Coppename wordt amper benut Daar tol te gaan heffen heeft geen zin).

  Evenzo BTW. Als dat eenmaal loopt dan is het prima . Maar om het op te zetten, vlgs. Eur. systeem, is niet eenvoudig in de uitvoering.( BTW op energie en water zal natuurlijk weer de nodige weerstand oproepen).

  En toch is er wel een manier te vinden om de admin. eenvoudig en doeltreffend op te zetten. Het zal hoe dan ook kostbaar zijn en de deskundigen komen uit…… NL. !
  Wil men dat wel , die potenkijkers uit NL.?
  ————-
  Nu lees ik dat er geld vrijkomt om “vrij” te besteden.
  Dat wordt in infra gestopt. Ik hou mijn hart vast als het op de zelfde wijze wordt uitbesteed zoals tot nu toe.
  Bovendien, infra is wel goed maar dat genereert niet direct valuta. Het is alsof je je houten oprit bruggetje vervangt door duikers. Van eenvoud naar luxe.
  Ik hoop dat men plannen uitvoert zoals Jojo ooit heeft opgesomd: palmolie, hout, toerisme,. enz….. Valuta, valuta, valuta ! en wel gedoseerd.


  Maak melding

 73. @ John
  Een mooi stuk.
  Ik heb wat vragen:
  1.zijn dit door jou veronderstelde eisen of is dit daadwerkelijk zo? Ik krijg uit je duidelijk relaas het idee dat dit realiteit is.
  Dit brengt mij bij vraag
  2. Wat denk je zal het IMF haar eigen mensen plaatsen op posities of zal punt 6, “Bouterse zal ..vinden’ eerst worden toegestaan en pas bij falen iets anders. Ik begrijp dat je antwoord subjectief is, maar voor mij goed genoeg.
  3. Een lastige vaag; de surneds, zoals je ze noemt, werken die voor Bouterse of voor SU.
  Binnen 2 jaar:
  4.
  “Statistieken over de arbeidsmarkt, met inbegrip van de werkloosheid en de arbeidsparticipatie ratio, wil het IMF binnen 12 maanden na het einde van het jaar hebben”

  Stel dat, je gelooft er niet echt in. de cijfers wel op tijd worden aangeleverd, welke conclusie kan het IMF stellen.
  want, het gaat hen nu vooralsnog toch alleen maar betalingsbalanssteun?
  Ze kunnen moeilijk zeggen: de arbeidsmarkt is verslechterd of zoiets dergelijks.


  Maak melding

 74. Aan Pico.

  Even jouw vragen beantwoorden.
  1. Dit stuk is niet van mij, het staat op Starnieuws. Wat ik gedaan heb is met mijn gezond verstand en de kennis, opgedaan met het Griekse IMFprobleem, in een andere overzichtelijke vorm gegoten en op haar merites beoordeeld.
  2. Kijk, jij hebt directe controle en indirecte controle. Bij directe controle zal het IMF mensen op ministeries kunnen plaatsen, die directe controle uitvoeren (toekijken). Bij indirecte controle wordt de controle uitgevoerd aan de hand van de verstrekte gegeven. Deze zullen juist, tijdig en volledig ingediend moeten worden anders zal het IMF aan de noodrem trekken en de geldkraan dichtdraaien. Dit hebben ze vaker met de protesterende Griekenland gedaan. Mijn probleem is dat Suriname niet beschikt over gekwalificeerde ambtenaren die al deze extra administratieve rompslomp, aankunnen. Kijk maar naar de statistieken, begrotingen, sloten en jaarrekeningen van de staat en staatsbedrijven van Suriname. Die lopen altijd jaren achter. Tegen de tijd dat deze stuurinformatie wordt opgeleverd is het te laat om nog correctieve maatregelen te treffen. Let op , ik praat niet alleen over de opleiding , maar ook over de cultuur. Ik denk niet dat het IMF in deze hand- en spandiensten aan Suriname zal leveren; Suriname zal zelf het probleem moeten oplossen. Dit ook ter voorkoming dat Bouterse gaat zeggen: A no mi, na IMF
  3. Moeilijke vraag. Daar waar het geld is , is de heer Bouterse. Als de Surneds dit probleem moeten oplossen zullen ze niet als zelfstandige moeten werken. Ze lopen de kans dat hun nota niet of veel te laat wordt betaald. Ook een cultuurverschijnsel van Suriname. Beste manier in deze is dat zij in overheidsdienst treden (gegarandeerd salarisbetaling); wel zullen ze steeds de hete adem van Bouterse in hun nek voelen.
  4. De bedoeling is natuurlijk dat met de betalingsbalanssteun de Surinaamse economie weer op de rails wordt gezet, maar ik ben bang dat met betalingsbalanssteun alleen Suriname niet gered zal worden. Suriname is intussen te ver doorgeschoten, waardoor er veel meer maatregelen nodig zullen zijn. Kijk maar naar Nederland. Na acht jaar crisis gaan Ven D en andere bedrijven nog failliet en andere bedrijven verkeren in de gevarenzone. Door al die bezuinigingen hebben wij geen koopkracht meer. Dat betekent dat wij nog steeds niet uit de crisis zijn. Door het verstrekken van heel belangrijke informatie geeft Suriname in ieder geval haar zwakke plekken bloot. Dit zal tot gevolg hebben, als de betalingsbalanssteun niet werkt, dat het IMF zeer pijnlijke aanvullende eisen zal stellen.
  5. Het toverwoord is al gezegd. Koopkracht. Anders gezegd: in tijden van crisis moet het geld juist rollen. Suriname moet slim te werk gaan en zorgen dat de koopkracht van het volk behouden blijft. De beste manier om dit te bereiken is zorgen dat de werkgelegenheid niet verloren gaat. Dit kan door te zorgen dat bestaande bedrijven niet kapot gaan, nieuwe bedrijven met veel werkgelegenheid worden gesticht (LVV), slimme werkverschaffing doorvoeren (basis leggen voor infrastructurele werken zoals dijkenbouw), Klanten (aannemers) op tijd betalen (sneeuwbaleffect voorkomen) en de inflatie beteugeld wordt. En als Suriname de kans krijgt om op termijn een revaluatie van de SRD door te voeren, dan zijn we weer op het oude niveau.
  Let op , door het gemis aan transparantie kan ik niet al te diep ingaan op jouw vragen. Ik hoop wel dat ik ze naar tevredenheid heb beantwoord


  Maak melding

 75. Door het CORRUPTE beleid van DDB, waarbij de
  belangen van het Volk, op de vijfde plaats komen,
  zal de NDP-crisis RUIM TIEN JAAR DUREN !!

  NDP WEIGERT stelselmatige BEZUINIGINGEN en
  WEIGERT CORRUPTIE te stoppen ! Daarom lopen LLE politieke en ambtelijke BOEVEN nog vrij rond !

  Het Volk PINAART en zal dus niet langer STIL BLIJVEN ZITTEN !!!

  De zieke, domme en corrupte NDP-politiek ,moet STOPPEN !!!

  Het VOLK moet al het GESTOLEN en Verdwenen geld
  terug eisen ! SLUIT DE BOEVEN OP !!!

  PS : Waar blijft de VERNIETIGING van de zogenaamde Desi-AMNESTIEWET, door de OAS-Mensenrechten-commissie ???


  Maak melding

 76. Bouterse heeft zijn eigen graf gegraven door duidelijk te stellen dat hij daar gekozen is en verantwoordelijk is.

  Hij is toen gekozen door ongeveer 115.000 kiezers (45% van de uitgebrachte stemmen) na nog al wat onduidelijkheid.
  Dat is geen meerderheid.
  Nu stond hij voor heel veel lege stoelen te praten. Ocer was nog nooit zo leeg. De bezette stoelen waren ook weinig enthousiast en weinigen waren in Paars gekleed zodat ze buiten snel konden verdwijnen in de anonimiteit.

  Bouterse heeft het IMF dingen moeten beloven die hij de DNA al jaren onthoud. De regering heeft niet de mogelijkheid aan alle IMF eisen te voldoen en als zij wel leveren zal het bewijs op tafel komen van corruptie zoals het bestelen van het volk met te hoge energie tarieven.

  De termijn van herstel wordt meer en meer zoals voorspeld op de lange baan geschoven.
  Bij de begrotingsbehandeling antwoorde Hoefdraad dat over 9 maanden de betere tijden zouden aanbreken. De president heeft het nu over 2 jaar.


  Maak melding

 77. A Waarheidscommissie.
  Jij hebt volkomen gelijk. Met iemand als DDB aan het roer zal de crisis zeker 10 jaar duren.
  Jojo,
  De maskers van de achterban van de NDP zijn gevallen. Als er geen bussen worden ingezet, geen 50 srd worden gegeven en niks te eten en te drinken valt, blijft de achterban gewoon weg. Jenny had het over een massale opkomst en Boutere sprak tegen lege stoelen. Ja het is duidelijk een njang, dringi en plesirie partij.

  Ook ik heb het stuk van de heer Neus gelezen. Ik vermoed dat er hier sprake is van een verkapte vorm van belastingheffing. Het arme volk, dat al 50% in koopkracht achteruit is gegaan, moet nu betalen voor de sociale voorzieningen van DDB.


  Maak melding

 78. @John

  Indien Suriname het gewild zou hebben was er in 2013/2014 moderne duurzame opwekkingscapaciteit gerealiseerd in Suriname waarvan de kosten ongeveer $ 0,08/KWH zouden bedragen en had men zelfs slechts marginaal hoeven te financieren.
  Helaas dacht men alleen aan zich zelf.

  Wat meneer Neus schrijft is volledig te onderschrijven.

  De deals met Suralco en Staatsolie zijn enorm krom.
  Daarnaast heeft Staatsolie MegaWatt veel te hoog geïnvesteerd, meer dan $ 2.000.000 / MegaWatt.
  Staatsolie rekent haar eigen voordeel Stoomproductie voor haar processen niet af. De kans is groot dat Staatsolie zichzelf trakteert op gratis stroom.


  Maak melding

 79. JOHN en JOJO, toen front eeuwig aan het regeren waren, zijn ze nooit Transparant geweest in het informatie geven. Alles ging bij front onder de tafel en besluiten werden genomen achter geslotendeuren in de duisternis van de nacht. Ik hoor de frontjes op waterkant praten over transparantie, Jullie frontjes op waterkant zijn hypocriete huichelaars . een voordeel van de IMF is nu kunnen we de werkelijke economische cijfers van Surinaamse economie op de internet vinden. Laatste nieuwe sandopie heeft gesproken, hij zegt dat hij een economische plan voor Suriname heeft en dat hij het niet aan de regering gaat geven. sandopie zegt dat Bouterse de mandaat moet teruggegeven en mocht sandopie en zijn VHP president worden dan zullen ze het Surinaamse volk zeggen hoe ze de Surinaamse economie gaan redden. Een Beter oplichters dan de VHP zal je dit niet horen zeggen,. Deze mensen claimen ze houden van Suriname en Surinaamse volk maar willen niet samenwerken om samen de Surinaamse economie te redden. De VHP belang gaat boven het Surinaamse bevolking belang!


  Maak melding

 80. @Great (fool),

  Samenwerken doe je met mensen die ook willen samenwerken, niet met een dictator die alleen wil heersen en denkt alles beter te weten dan wie dan ook en een paar moorden meer of minder normaal vindt. Dat je dat niet zelf kunt bedenken, man man man.


  Maak melding

 81. How to be a successful African nation: the right to lie, cheat and steal.

  Dear friends from Suriname, greetings from His Excellence R. Mugabe and please also receive my kindest and best wishes.

  If you can remember, last I talked about the right to be lazy: you do nothing, nature does it all. Today, I will speak my mind about the right to lie, cheat and steal.

  We live in a world that is an illusion. Nothing is really what it looks like. E.g. when you look in the mirror, what do you see? You see a face, a body, a head, ears, teeth, eyes, lips, nose, lips, a mouth, chests, a belly, a hip, thighs, legs. But
  do you see yourself? No! Do you see your thoughts? No. Do you see your soul, love, inner beauty, intellect? No. All you can see in the mirror are your bodily characteristcs. Your true self, your real being is hidden.

  Now the world will tell you that you are what you see in the mirror! You are fat, so you’re no good. Your nose is big, so
  you’re no good etc. Should you believe this? Of course not. Though this can be right on the physical level, yet you
  have to deny this. Look in the mirror and tell yourself: I’m beautiful.

  Your ego is always catching up and inclined to believe what others tell you, so cheat your ego, lie to it and tell it: yes,
  I’m beautiful.

  So the world wants to make you believe something you are not and gives you a false bodily identity. What to do then? Steal back from the world your true identity. Tell the world that you are a spiritual being and that you are not the body, the body is only your tool, your vehicle in this life.

  Thus, in order to become happy and stay true to your nature, you have to lie, cheat and steal.

  Lie to your (not so beautiful) body, tell it that God has made you and God only makes beautiful things therefore you are
  beautiful.

  Cheat your ego, declare it false and declare your soul to be your real self.

  Steal your true identity and know that you are the spirit, not the body. By doing this, you will get rid of the influence of the materialistic world which has been telling lies to you, cheating you and stealing you and and so lie to the liar, steal back from the thief what is yours and cheat the false ego and make it disappear. These are your Godly rights. Please make use of them.

  Lovingly yours,

  Robert R. Moegaba


  Maak melding

 82. @ GREAT

  “JOHN en JOJO, toen front eeuwig aan het regeren waren,”

  Wanneer zijn front eeuwig aan het regeren geweest.
  1) 1992 – 1996
  2) 2000 – 2010.

  Sinds 1980 is Bouterse de rest van de tijd de sterke niet democratische man geweest.

  In de maand Mei zijn er in de crisis tijd op 2, 5, 10, 12 en 19 mei openbare vergaderingen geweest en wordt er op 31 mei een vergadering verwacht.
  Beste Great Mevrouw ik heb een aantal van die vergaderingen gevolgd. Ze ware vaak uren te laat en een manipulatie circus van mevrouw Simons . Breeveld werd ronduit geïntimideerd toen hij de terugroepwet beter uit gezocht wilde hebben.

  Uw beeld van de actualiteit en het verleden is ronduit gesteld niet correct.


  Maak melding

 83. @ John
  Bedankt voor de tijd die je genomen hebt om mijn vragen te beantwoorden.
  Ik ben het geheel eens met je wat de koopkracht betreft.
  Jojo heeft zijn bijdrage geleverd.
  Ik denk trouwens niet dat binnen 7 jaar een revaluatie van de SRD zal plaatsvinden.

  @ Jojo
  “Wat meneer Neus schrijft is volledig te onderschrijven.”
  Waar heb je iets gelezen van de hand van de heer Neus.
  Hij is een heel intelligent man. Vroeger zat hij, net als ik, op waterkant.net. Een icoon
  Ik ben terug gekomen. Hij (nog) niet.

  @ Great.
  Tja, dat is nu het probleem. Corruptie is er altijd geweest. Tijdens Pengel (jaren’60 was het er ook al. Voor Pengel weet ik het niet
  Ik krijg echter het idee, dat het nu allemaal om veel en veel grotere bedragen gaat en de bevolking veel en veel meer de dupe is.
  Mijn vader kocht in de jaren’60 en ’70 een wissel en stuurde mij SFL 100,– dat was toen HFL 200,– Het Surinaamse geld was twee keer zoveel waard als de Nederlandse gulden.


  Maak melding

 84. Hello, I am Mr. John Walter, a private loan lender that gives life, alternative loans. Do you need urgent loan to clear your debts or you need a capital loan to improve your business? Have you been rejected by banks and other financial institutions? Do you need a consolidation loan or a mortgage? Look no more, because we are here to make all your financial problems in the past. We loan means for individuals in need of financial assistance who have bad credit or need money to pay bills, to invest on business rate of 2%. I want to use this medium to inform you that we make a reliable and beneficiaries of financial aid, and will be ready to offer you a loan. Therefore contact us today via e-mail: (walterjohn206@gmail.com)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.