‘Het lijkt alsof regering Bouterse richting kwijt is’

57

PARAMARIBO, 26 mei – “Het lijkt alsof de regering Bouterse II niet weet welke richting ze op moet gaan.” Dit zegt ex-parlementariër Henk Ramnandanlal van de Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie, PALU. Er wordt zoveel gezegd en gedaan en dan weer terug genomen.

Het kan dan ook niet anders dan dat het zijn weerslag heeft. “Het vertrouwen gaat verder verloren door maatregelen, die worden genomen en achteraf worden teruggedraaid. Uitspraken die gedaan worden die achteraf niet waar blijken te zijn of achteraf ontkracht worden alsof het de normaalste zaak van de wereld is”, zegt Ramnandanlal tegenover Dagblad Suriname. Politiek worden nogal wat misslagen gemaakt.

Alsof men niet beter weet. “Dit, terwijl het nu tijd is om de beloften die gemaakt zijn op diverse momenten, waar te maken. De crisis biedt meer dan ooit de kans om vorm en inhoud te geven aan de ideologische ontwikkelingsrichting van de NDP als leidende politieke partij in de regering. Het is nu meer dan ooit vereist om “zij aan zij, schouder aan schouder” samen met het volk de schouders eronder te zetten”, aldus Ramnandanlal.

Bekijk ook:

57 REACTIES

 1. Als zij er niet meer bijzijn gedragen zij zich alsof zij er nooit bij zijn geweest. Ik was zaterdag nog te Coronie en vraag mij in gemoede af wat deze gasten al die decennia voor Coronie en de Coronianen hebben betekend?


  Maak melding

 2. Kijk wie praat,ramnandanlal jij maakte ook deel van bouta 1 regering toch, ken je nog de amnestie wet, devaluatie, corruptie koning abrahams, ebs, tele sur, ballast Nedam, staats olie, carifesta, 500.000.000 srd aan ongepresteerde reçu’s , corruptie op corruptie. RAMNANDANLAL JE MAAKT OOK DEEL VAN DE HOOFD SCHULDIGEN dus mijn advies aan jouw is gewoon je bek dicht houden want het stinkt naar kadaver


  Maak melding

 3. Dat is een understatement..Maar dit is typisch weer zo een politicus die Een opportunist is..zijn partij heeft vanaf 2010 de regering van Bouterse gesteund en nu daar de puinhoop niet meer voor het volk te verbergen is,laat hij zich erover uit..
  Bouterse heeft in de 21 jaar dat hij het voor het zeggen had in het land, alleen maar ellende,chaos, corruptie, criminaliteit, financieel economisch wanbeleid en moreel verval veroorzaakt..
  Die andere lafaard Breeveld heeft zich weer van zijn laffe kant laten kennen. Hij zei dat als besloten wordt om in de regering te blijven , dat dat een besluit is vh congres, en niet van hem. Ik walg van deze vuile awari domri..ik hoop dat zijn partij tijdens het congres van DOE hem afzet als voorzitter..ik weet niet of de statuten dat toelaten of dat er eerst nieuwe bestuursverkiezingen moeten worden gehouden.


  Maak melding

 4. als het slecht gaat noemen jullie Bouta indiaan. Zal het niet aan zijn afrikaans en blanke genen liggen? Waar zijn de mensen uit afrika goed in(moorden en stelen) blanken coruptie.


  Maak melding

 5. PALU was en is altijd de steunverlener geweest van de NDP. Hoezo komt er nu ééntje schreeuwen dat de NDP haar beloftes niet nakomt.
  PALU kijk naar Coronie en stel jezelf de vraag “hoe en waarom heb ik mijn beloftes aan Coronie niet waargemaakt”?


  Maak melding

 6. Oei oei oei..De Bouterse drugsdynasty zet zich voort..Walter Bouterse gehoord in xtc zaak..Hij zegt niet als verdachte te zijn gehoord, maar als persoon….en dat hij niks met de zaak temaken heeft…zou natuurlijk kunnen..Maar is wel heel toevallig weer allemaal…Deze,volgens de dynastie idealen van zijn opa “beoogde toekomstige president van Suriname” is eerder in opspraak gekomen terzake mishandeling…wat is het toch met dit geslacht Bouterse..?? God verhoede dat de dynastydromen van DDB uitkomen…


  Maak melding

 7. om een land te leiden is niet voor een ieder weggelegd en zeer zeker niet voor een sport-instructeur . mooie praatjes verkondigen ,vullen nog geen gaatjes . maar bij een groot deel van de Sur.bevolking wel . dus mik ding schijt 50 kleur now.
  kies ding moi.


  Maak melding

 8. De DNA tussen vader en zonen / kleinzonen vertonen nauwelijks afwijking van elkaar. Wellicht, haast zeker weten doe ik niet, zijn ook de genen identiek dus als opa een moordenaar, smokkelaar, dope gebruiker, hartstochtelijke drinker, valt op veel vrouwen dan is de bewering van Walter Bouterse “Hij zegt niet als verdachte te zijn gehoord, maar als persoon….en dat hij niks met de zaak te maken heeft…” wellicht een boute bewering let wel geen bouta bewering.


  Maak melding

 9. DOE gedraagt zich als PALU tijdens NDP 1. Breeveld echter zegt:
  “De partij is geen aanhangsel, zegt Breeveld resoluut. Hij geeft aan dat de coalitiepartner vaker erop is gewezen dat zaken anders kunnen en moeten.”.

  Waarom DOE er wijst en niet EIST dat het anders moet snap ik niet.
  Als je niets kunt eisen maar alleen erop wijzen dan zal er niets veranderen. Dus DOE zoals Stutgard zegt “stap eruit dan red je nog je gezicht en politieke speerpuntenbeleid”


  Maak melding

 10. Een stichting waar 70 gloednieuwe auto’s rondrijden?

  I rest my case

  Jong Tjien Fa legt beslag op auto’s en rekening SBB

  Michael Jong Tjien Fa, directeur van Datsun Suriname, heeft beslag gelegd op alle voertuigen van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). Hij heeft de ruim zeventig auto’s teruggenomen. De SBB had de voertuigen nog niet afbetaald.
  Starnieuws heeft vernomen dat het gaat om een bedrag van US$ 2 miljoen.


  Maak melding

 11. De Deken van de Advocaten, Monorath, heeft in de uitzending van “In de Branding”duidelijk uiteengezet wat het vonnis van de rechter “vervanging van de 2 PL DNA leden” feitelijk inhoud en hoe deze zou moeten worden uitgevoerd.
  Welnu, de voorzitster van de DNA Jennifer Simons en de advocaten die deel uitmaken van de CHS, doen willens en wetens alsof hun neus bloed en lappen de uitspraak van de rechter aan hun laars door het vonnis niet uit te voeren (CHS) en door de 2 teruggeroepen parlementsleden toch toegang te verlenen en uit te nodigen voor de DNA vergaderingen.

  Je zou denken “gestudeerde personen dus hoeren zij beter te weten of wel zich beter te laten voorlichten” maar niets van waar.

  Wie de bal kaatst moet het terug verwachten en zoals Brook Benton zong “What’s goes up must come down”.


  Maak melding

 12. @Henk Molenaar2016,

  Beslaglegging op de auto’s lijkt mij niet meer dan gerechtvaardigd. Overigens zouden de bouwbedrijven die nog geld tegoed hebben van de overheid zich ook moeten verenigen in een rechtzaak tegen te overheid.


  Maak melding

 13. Walter Bouterse…. the best man for the job….

  Walter Bouterse, kleinzoon van president Desi Bouterse, is eerder deze maand door de politie gehoord in een onderzoek rond xtc-pillen. Hij benadrukt dat hij niet als verdachte, maar als persoon is verhoord.

  It wasn’t me….


  Maak melding

 14. @Robinho,

  Het geslacht Bouterse is een vervloekt geslacht, dat zijn uitwerking heeft, op wat zich nu afspeeld in het land, helaas beseffen grote groepen domme mensen dit nog niet zo goed, en lopen als blinde ezels achter zo,n vloek aan.


  Maak melding

 15. DOE is geen appendix, maar het slapste lid van de coalitie, onder leiding van de NDP, straks krijgt DOE alle schuld van het zeer slappe optreden van de regering in de schoenen geschoven, op vijf december zal DOE heel toepasselijk kunnen zingen ‘O kom eens kijken wat ik in mijn schoentje vind, alles gekregen van mijn beste vrind’.


  Maak melding

 16. Als Ramnandanlal denkt dat het volk Palu en de NDP gaat ondersteunen dan is hij niet alleen de weg kwijt maar knettergek!!!
  Wat hij bezig is te doen is reclame maken voor PALU en het volk verzoeken om begrip te brengen voor de vervloekte NDP!!


  Maak melding

 17. @Ray,

  Burgers van Mariënburg en omgeving krijgen al ruim een week geen water uit de kraan. Het tussenstation op de voormalige suikerplantage krijgt geen water aangeleverd, omdat de watertransporteurs al zes maanden geen betaling hebben ontvangen. Omwonenden zijn volledig afhankelijk van regen- en putwater.

  We gaan richting Afrikaanse toestanden bro


  Maak melding

 18. @Bigi Sma

  De rechters in Suriname zijn niet alleen omkoopbaar maar tegelijkertijd ook bang en zwak.Hun vonnissen zijn heilig en iedereen moet zich eraan houden,zlfs OBAMA,de machtigste man in de wereld doet het,hij luistert en gehoorzaamt de rechters.Maar in Suriname heb je een amnestielijder met zijn staartje Simons.Die heeft meer eerbied voor haar amnestie lijder dan het allerhoogste gezag in een land ,de rechterlijke macht.
  Zij moet ook berecht worden voor ondermijning van het uitgesproken vonnis. Sapoen en Chitan moeten gevangen genomen worden voor het negeren van de uityspraak van de rechter.De OPPOSITIE moet de zaal verlaten zodra deze 2 daar de banken komen vullen want doet de oppositie niet zo dan is dat een teken dat ook dit gedrag van de ndpers mag en legaal is terwijl het juist niet mag!!!

  Zelfs Michael Jackson moest op bevel van de rechter in de rechtszaal verschijnen of anders de gevangenis in. En Michael Jackson kwam in pyama want anders riskeerde hij een gevangenis straf.En dan heb je simons,chitan en sapoen echt de nobody’s van Suriname!!!
  Wat een afgangf voor de rewchters in Suriname,de criminele ndp daagt zelfs de rechter uit,en de rechters die voelen zich machteloos terwijl zij juist alle power hebben !!!
  Echt triest met wat in Suriname kan!!!!


  Maak melding

 19. De rechters in Suriname zijn niet alleen omkoopbaar maar tegelijkertijd ook bang en zwak.Hun vonnissen zijn heilig en iedereen moet zich eraan houden,zlfs Obama,de machtigste man in de wereld doet het,hij luistert en gehoorzaamt de rechters.Maar in Suriname heb je een amnestielijder met zijn staartje Simons.Die heeft meer eerbied voor haar amnestie lijder dan het allerhoogste gezag in een land ,de rechterlijke macht.
  Zij moet ook berecht worden voor ondermijning van het uitgesproken vonnis. Sapoen en Chitan moeten gevangen genomen worden voor het negeren van de uitspraak van de rechter.De oppositie moet de zaal verlaten zodra deze 2 daar de banken komen vullen want doet de oppositie niet zo dan is dat een teken dat ook dit gedrag van de ndpers mag en legaal is terwijl het juist niet mag!!!

  Zelfs Michael Jackson moest op bevel van de rechter in de rechtszaal verschijnen of anders de gevangenis in. En Michael Jackson kwam in pyama want anders riskeerde hij een gevangenis straf.En dan heb je simons,chitan en sapoen echt de nobody’s van Suriname!!!
  Wat een afgang voor de rechters in Suriname,de criminele ndp daagt zelfs de rechter uit,en de rechters die voelen zich machteloos terwijl zij juist alle power hebben !!!
  Echt triest met wat in Suriname kan!!!! Er bestaat geen aanziens des person zodra je voor de rechterf staat.


  Maak melding

 20. @Koos, over Afrikaanse toestanden gesproken, lees wat er nu gebeurt in Zimbabwe

  ==Amnestie als kostenbesparing in Zimbabwe

  -HARARE – De president van Zimbabwe heeft alle vrouwelijke gedetineerden in het land vrijgelaten, behalve de vrouwen die werden veroordeeld tot de dood of tot levenslang. President Robert Mugabe hoopt met de massale amnestieregeling de kosten bij de overheid te drukken.

  Zimbabwe is in economische zin al jaren ten dode opgeschreven. De economie van het land is sinds 2000 gehalveerd en sinds 2009 heeft Zimbabwe zelfs geen eigen valuta meer. Alle betalingen worden met buitenlandse valuta’s gedaan. De salarissen bij de overheid zijn goed voor maar liefst 83 procent van alle staatsuitgaven.

  Het land heeft naar schatting zo’n 2000 vrouwelijke gevangenen, van wie nu dus het merendeel vrijkomt. Mugabe verleende ook gratie aan alle mannelijke gevangenen jonger dan achttien, gevangenen ouder dan zestig die twee derde van hun straf hebben uitgezeten en terminale gedetineerden.

  Suriname straks een tweede DUBAI:::::

  ==DUBAI – Het peperdure wagenpark van de politie in Dubai begint steeds extremere vormen aan te nemen. In de puissant rijke oliestaat rijden agenten tegenwoordig rond in indrukwekkende Bentley’s, Bugatti’s en Lamborghini’s.


  Maak melding

 21. @ henkmolenaar 2016
  Jouw beknopte verslag is incompleet,zie starnieuws omtrent jong tjieng fa.en oohhh ja objectief blijven aub.


  Maak melding

 22. Walter Bouterse, kleinzoon van president Desi Bouterse, is eerder deze maand door de politie gehoord in een onderzoek rond xtc-pillen. Hij benadrukt dat hij niet als verdachte, maar als persoon is verhoord.

  “Het is gebleken dat ik niets van de zaak wist. De politie heeft mij bedankt en er is verder geen vuiltje aan de lucht,” zegt Bouterse. Zijn naam was genoemd door jeugdige verdachten die zijn aangehouden voor bezit en verkoop van de drugs. In de zaak zijn er meer dan 13.000 ecstacy-tabletten in beslag genomen.

  De zaak kwam aan het rollen toen de politie op 11 maart klachten kreeg over hangjongeren in de binnenstad. Een van hen werd met tien tabletten aangehouden, die hij verkocht voor SRD 15 per stuk. Gaandeweg het onderzoek zijn er vijf andere jongeren in verzekering gesteld in de leeftijdsklasse van 17-25 jaar. Drie van hen zijn schoolgaand.

  Hahahaha…als je familie naam bouiterse is dan is het raadzaam een crimineel te zijn ,Politie en rechter beiden zijn niet machtig genoeg om op te treden tegen deze geboeften.Ik wenste dat deze walter in Amerika door de politie ondervraagd zou worden dan zou het resultaat ook anders zijn zoals het moet!!


  Maak melding

 23. @Ira,

  Ik vrees dat Bouterse straks alle gedetineerden amnestie gaat geven. Precies om dezelfde redenen als Mugabe namelijk er is geen geld om de gedetineerden goed op te vangen. Wat wij nu zien in Suriname is een voorbode wat er te wachten staat. Leningen worden aangegaan om oude leningen af te lossen. In normale volksmond noemen wij dit water naar zee dragen en het volk betaald een hoge prijs voor dit gelach. Criminaliteit en moreel verval zal alleen maar toe nemen.


  Maak melding

 24. @Koos, laten wij het maar afwachten om te kijken hoe het zal aflopen in Suriname.

  @Ray, je hebt groot gelijk, omdat je naam niet zomaar in zaken worden genoemd.


  Maak melding

 25. Ramnanadanlal moet maar liever zwijgen.Die man kwam in tachtig naar Sur.en zag ons in de rijen staan over dag en ’s avonds opgesloten in ons eigen huis wegens avond klok,nam hij het eerste beste vliegtuig terug naar Nederland.
  Later verdedigde hij het stopzetten van West-Suriname door Krolis te vuur en te zwaard.Nu is er alle geld op en niet te zien waar het naartoe is gegaan.Behalve de dijken.


  Maak melding

 26. Ik vind dat alle Salarissen van de Minsiters ,Staten leden, Direckteuren etc.etc. van NDP en Palu met 50% naar beneden moet, laat ze ook mee voelen wat arm is.


  Maak melding

 27. De dijken van coronie is absoluut geen verdienste van bouta , het was ravenswaay onderleiding van Venetiaan die ervoor gezorgd heeft. Laat dat duidelijk zijn


  Maak melding

 28. @ Bigi Sma

  # Uit de krant van 15 april 2015 #

  ” Walter Bouterse, de kleinzoon van president Desi Bouterse en zoon van de veroordeelde crimineel Dino Bouterse, wilt niet in relatie gebracht worden met de handelingen van zijn vader. ”

  ” De nieuwbakken jeugdambassadeur van Suriname is van mening dat hij en zijn vader twee afzonderlijke personen zijn die een eigen kijk hebben op de wereld. ”

  ” Bestuurskundige August Boldewijn is de mening toegedaan dan Walter Bouterse niet gestigmatiseerd en afgerekend mag worden vanwege het crimineel pad van zijn vader die enkele weken terug in de Verenigde Staten (VS) tot 16 jaar celstraf opgelegd kreeg voor zware misdaden waaronder drugs- en wapenhandel. ”

  ” Walter Bouterse ambieert een politieke carrière en hoopt in de voetsporen van zijn grootvader te treden om ooit ook president van Suriname te worden. ”

  Die theorie omtrent overerving van kwalijk gedrag vanwege familiebanden (DNA) hoor je vaak. Ik denk eerder dat je kunt zeggen dat slecht voorbeeld (door zijn vader & opa) door walther Bouterse wordt nageaapt.

  Al zijn mooie praatjes in het interview van vorig jaar april blijken praatjes en een rookgordijn te zijn om zijn werkelijke aard te maskeren.
  Jeugdambassadeur van Suriname? Hij neukt links en rechts. Kan niet eens een zin foutloos schrijven. Is krassie op geld maar heeft geen diploma’s. Wel dan ga je net als papa en opa stelen, oplichten en in de drugshandel.

  Hij is volgens eigen zeggen “door de politie gehoord als persoon en niet als verdachte”.
  In zijn niet al te snuggere kop lijkt dat dan minder erg.
  Met het crimineel verleden van opa Desie Bouterse en zijn vader Dino zou ik mij toch diep schamen als ik als onschuldige burger door de politie werd verhoord.

  Vraag mij af wie dat PR foefje (als burger . . .) heeft bedacht.
  Prive advocaat Kandhai of de dochter van Dora. Naila van Dijk.


  Maak melding

 29. De hele wereld is getuige van de keuze die oerdomme paarse zombies in 2010 en 2015 hebben gemaakt. Hoe kan het paars volk zo oerdom zijn en hoelang zal het nog duren voordat het paars oerdom volk in actie gaat? Net zolang tot ze de paarse schijt en pis vol paarse kommer en kwel willen blijven eten en drinken…hihi neks no fout. Wat een onbehoorlijke paarse maaltijd toch, krijgen die oerdomme paarse zombies die de baas der misdadigers als lijder hebben gekozen….soso misdaadkost. Whahahaha


  Maak melding

 30. Alle gedetineerden amnestie verlenen zoals Mugabe het heeft gedaan..Erg voor het volk ..ze zullen hun spullen met hun leven moeten veilig stellen.Ja het wordt er niet beter van.MAARRRR…als DDB nooit vervolgd is geworden en hem is amnestie verleend en door de kerk en hun leden is vergeven.Die mannen die in de gevangenis zitten hebben ook ouders en geliefden.Misschien zitter er ook nog bij die onterecht zijn opgesloten..DOE DE POORTEN MAAR OPEN ..RECHT VOOR EEN RECHT VOOR ALLEN. ( sorry..eerlijke en echte Surinamers)


  Maak melding

 31. Walter Bouterse, kleinzoon van president Desi Bouterse, is eerder deze maand door de politie gehoord in een onderzoek rond xtc-pillen. Hij benadrukt dat hij niet als verdachte, maar als persoon is verhoord.

  Zo vader, zo zoon, zo stiefzoon, zo kleinzoon, zo paarse delinquenten. Waar rook is, is er altijd vuur. Het land wordt terecht geregeerd door misdadigers.


  Maak melding

 32. Jammer voor het personeel van SBB.
  De directie en de hele staf zijn toen door de verantwoordelijke minister Relyveld ontslagen. Maar het personeel van SBB bleef in de niet afbetaalde voertuigen rijden. En nu ze geen eigen dienstvoertuigen meer hebben brengt Relyveld ze persoonlijk naar hun werkplek ? Of mogen ze net als hem op kantoor blijven en zitten niksen.

  Ja mensen. NOG 5 – NOG 5 – NOG 5 dan is Suriname in een super Dubai veranderd.


  Maak melding

 33. @Ira en soso lafu
  Meerdere malen krijg het gevoel alsof wij ,de rest van de bevolking dus,in de verkeerde land wonen met de verkeerde rechters. en de familie desi Bouterse leeft in de juiste land met de juiste rechters.
  Zie maar bouta bepaalt en de rechters gehoorzamen
  Bouta zijn wil is wet ! Dit kan niet!
  Wat ik ook niet verwacht is dat opa desi en zijn generaties de IMF rekeningen gaan terug betalen.


  Maak melding

 34. Ray,

  Niet baas zijn wil, maar de vrije wil van al die oerdomme paarse zombies die hem verdienen als misleider en hen paars misdadig zal doen lijden. De wil van baas is net als dat van een beest, instinctief en gewetenloos en paars diabolisch van aard. Het oerdom paars volk is te beklagen en niet de baas der misdadigers die ze een twee maal de kans hebben gegeven hen te doen lijden. Hij handelt en wandelt en spreekt als een beest in mensengedaante, een duivel. Je gaat je vinger toch niet in de bek van een piranha stoppen, of je hoofd in de geopende muil van een krokodil. Dat hebben die oerdomme paarse zombies gedaan en tjies deng tienduizend maal mooi efoe baas bitie of hap deng vinga of dong edi. Hahahahaha. Een wc worm is een triljoen maal wijzer dan alle paarse domkoppen van de lijder der misdadig corrupt paars verderf bij elkaar. Los van de misdadige feiten die ndp en haar lijder op hun naam hebben, is er ook op het internet veel paars misdadig revo gevolg te lezen. Die oerdomme verworden paarse zombies moesten beter hebben geweten, ondanks al die waarschuwingen. Maar oerdom en paars bezeten krijsten ze bedreigend, neks no fout. Wel neks no fout met alles wat paars verdoemd aan het komen is.


  Maak melding

 35. @Soso Lafu

  Hahahahaaa..100%eens met je!
  Het is verdacht stil aan de overkant,de paarse zijde bedoel ik.Ze schrikken ook elke dag van de berichten waarin ze lezen wat voor idioots hun lijder alweer heeft uitgehaald maar zijn te trots om toe te geven.
  Er zijn enkele die hard bouta fans die het proberen hem te verdedigen en ze komen nog idioter over dan hun baasje de idioot bouta!


  Maak melding

 36. -Ze zijn echt de richting kwijt en ik vind het heel erg wat er in Suriname gebeurd.
  Lees hier maar een stukje tekst hoe straks de Surinamers niet meer voor het zeggen hebben in eigen land.

  -Suriname wordt nu gekolonialiseerd door deze twee groepen:::

  ==Garimpeiros verkopen dorpsgronden aan Chinezen

  =Zuid-Oost Suriname haalt het nieuws in deze editie op een wel heel bijzondere manier. De krant kan geen verklaring vinden voor de verkoop van land door Brazilianen, veelal illegale goudzoekers, aan Chinezen in enkele dorpen aan de Lawa in Zuid-Oost Suriname. Santa Amoefeni, kapitein van de dorpen Lawa, Akon Tuu en enkele andere nederzettingen in die omgeving, slaat alarm in een gesprek met De West. Hij heeft de afgelopen periode zonder succes verschillende pogingen ondernomen om de illegaliteit een halt toe te roepen. Amoefenie heeft het probleem ook al onder de aandacht gebracht van de districtscommissaris (dc) Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony), Margretha Malontjie.

  “De Brazilianen en Chinezen spannen samen. De een verkoopt grond aan de ander, niemand heeft documenten, maar ze bouwen maar. Ze storen zich aan God noch gebod, ze maken en breken. Ik heb zo vaak de hulp van de politie ingeroepen, maar zolang de politie weg is, gaan ze rustig door met de bouw”, aldus het dorpshoofd. Hij zegt dat het zelfs zo erg in het gebied is, dat het lijkt alsof het daar geen Suriname meer is: “Het lijkt alsof het hun land is en wij de gasten zijn.” Naar schatting van Amoefeni, overtroeven de Brazilianen en Chinezen de plaatselijke Aluku-bevolking aan de Lawa. Vorige week bracht hij na een klacht bij de politie samen met agenten een bezoek aan een van de locaties waar Chinezen een gebouw opzetten.


  Maak melding

 37. Jammer, a kondre seri keba !

  NDP VERKWANSEL ALLA MONNI, Reserves GWE,
  alle GOWTOE tek wakka !! Dang Fa Dang !!

  NDP-Corruptie-zooi, Mek Sranang kong FREE bakka !

  Neks IMF-regering, STOP IMF-DESI-SLAVERY !!!


  Maak melding

 38. Astrando: De schrik van Henk Molenaar, Ray, (GMAP) en Koos

  Ik zal jullie genezen van het Bouterse Syndroom waaraan jullie lijden sinds de paarse jaren.

  Wees voorbereid!


  Maak melding

 39. Het is over en uit met het land.
  Het is teruggeworpen naar een afrikaans niveau.
  Beste oplossing is om het land terug te geven aan het koninkrijk of verdelen onder alle bevolkingsgroepen !!


  Maak melding

 40. IMF: Alle eisen voldaan. Op naar een Begrotings discipline en verantwoordelijk economisch en financieelbeleid. Bouterse is de president maar kan niet alle ministeries controleren en bewaken. De IMF zal hiervoor gaan zorgen op de systeemfouten binnen het geheel. Op naar een nieuwe ontwikkeling die goed zal werken voor Suriname. Organisatie en Discipline. IMF will work in Suriname.


  Maak melding

 41. @Astrando

  Ghe ghe ghe….
  Enne zou jij het kunnen waar maken dat het IMF president wordt van Suriname en de huidige lijder richting Santo Boma gestuurd wordt desnoods aan kettingen?!
  Ik weet niet wat er mis is met jullie paarsen ..hoe meer miljarden aan schulden terug betaald moeten worden ,hoe blijer het jullie maakt!
  JIj hebt hulp nodig .De nood is groter bij jou.!
  Ik hoop dat de dokter de zaagsels uit je kop zal halen en deze keer wat hersenen die werken erin gaat doen!


  Maak melding

 42. @Ray

  Jij als fronter toont alweer beneden peil te reageren op thema`s. Inhoudelijk en correcte feedbacken zijn bij jou ver te zoeken. Culturele verarming noemt men dat. Laat jou binnenkort bijscholen en wees nuttig op dit net.


  Maak melding

 43. @Astrando
  Speciaal voor jou,

  In wat bijna lijkt op een oogwenk zijn wij een jaar later gedegradeerd van een vrij welvarend land naar een land dat geen andere uitweg heeft dan een wurggang te maken naar het Internationaal Monetair Fonds om de staatsfinanciën te kunnen beheersen. Slaafs moeten we dan de voorwaarden van het IMF nakomen. Maar waren we werkelijk dom of was er gewoon geen krachtig alternatief? Want wie zou nou president worden als de andere kant zou winnen? Zou het Chandrikapersad Santokhi, Gregory Rusland of Raymond Sapoen worden? En wat zouden de drie gebroeders anders doen dan toen zij de macht al hadden? Veel vragen, nergens antwoorden, ook nu nog niet. Aan de vooravond van onze wurggang naar het Internationaal Monetair Fonds is alleen luidkeels te horen dat we niet moeten tekenen. Maar goed advies over wat we wel zouden moeten doen, is bij geen van de leiders in de aanbieding. Toch blijft de keus die een natie maakt een reflectie van die gemeenschap.

  De regering-Bouterse 1 heeft geen appeltje voor de dorst bewaard en heeft SRD 2 miljard erdoorheen gejaagd in twee jaar. Daar is nu ineens het algemeen besef van de natie die het zich heeft laten af- en misleiden door brood en spelen, om vervolgens te worden gestrikt door een IMF-strop, als paardenmiddel voor ‘onze’ spilzucht. Toch is het niemand anders dan wijzelf die het tij zullen moeten keren. Wij hebben ons flink laten meevoeren door het tij en het is zowaar geen eenvoudige opgave het schip te keren. Maar het loont wel de moeite om nu goed geïnformeerd mee te bepalen waarheen te koersen, in plaats van willoos mee te gaan tot het schip strandt.


  Maak melding

 44. @Ray

  Vraag jou niet om andermans oordeel en commentaar te copieren. De andere kant van de medaille moet ook bekeken worden en dat zijn al de goede dingen die met het geld zijn gedaan. Op een bauxietcrisis, lage goudprijs en olie was niet goed ingespeeld maar dat neemt niet weg dat er basivoorzieningen zijn getroffen.


  Maak melding

 45. @ASTRANDO

  Jij schrijft;
  Op naar een nieuwe ontwikkeling die goed zal werken voor Suriname. Organisatie en Discipline. IMF will work in Suriname.

  Allemaal nonsense,
  wij gaan moeten werken omde gemaakte miljarden schulden van je baasje te betalen.Het IMF heeftr niks te maken met het feit dat wij als slaven moeten werken en onze generaties als IMF slaven geboren worden .IMF wants money!!
  Snap je het nu?!


  Maak melding

 46. @Astrando
  Je hebt het internet om aan surven te doen.Commentaar van een ieder geldt..Is er een andere zijde van het medaille hier?!Wie gaat behalve de paarsen nog willen luisteren naar de lariekoek van je baasje?! Kort en bondig ,
  je baasje is aan het verdrinken en hij neemt de boel mee.
  Overal waar de IMF zich toont reken maar dat die landen verloren gaan. Hulde aan Venetiaan die ons bespaard heeft van de Imf en het klaarspeelde met de weinige die hij van je baasje had geerfd. En als jij denkt dat ik alleen zoveel lawaai maakt dat het niet goed gaat met Suriname dan verzoek ik jou je oren en ,ogen wagenwijd te openen.


  Maak melding

 47. Walter is niet als verdachte maar als persoon gehoord? Deze familie heeft altijd van die ijzersterke redeneringen waar geen paarse speld tussen te krijgen is; opa heeft de politiek verantwoordelijkheid van de 8 december moorden, maar als persoon heeft hij er niets mee te maken, in het geval van deze familie zijn politici en verdachten geen personen.


  Maak melding

 48. ‘Het lijkt alsof regering Bouterse richting kwijt is’

  DOE & PALU leden, jullie zijn huichelaars, misschien komen jullie niet aan je trekken bij Koning Moordenaar desiree delano bouterse, jullie kunnen niet meer roven onder het bewind van Prins der Rovers

  Deze Moordenaar is sinds 1980 de weg kwijt en is nooit meer helder bij geest

  Verkeizingsleus: “geef me nog 5 jaar” dat heeft hij gekregen.
  Net een jaar later na de verkiezing en waar staat Su nu……….SU is al half in de afgrond, dankzij deze Koning Moordenaar


  Maak melding

 49. Na al de vervelende berichten, dat steeds meer mensen in Suriname moe geworden zijn van zijn vader, krijgt Dino eindelijk een positief bericht uit Suriname dat hem goed zal stemmen in zijn cel; Walther treedt in de voetsporen van opa en papi. Dat is toch de grote wens van elke vader die trots wil zijn op zijn zoon?.


  Maak melding

 50. De regering Bouterse is de weg kwijt.Wat kan je anders verwachten van een regering die als hoofd een president heeft die met zoveel lugubere zaken te maken heeft..Je straalt geen daadkracht uit en kan niet serieus worden genomen.Dat de Imf onze zaakjes komt regelen om Suriname weer op de rit te krijgen..daar komen ze niet voor..Dat had je zelf moeten doen President en consorten..en je gaat het nu MOETEN doen of je wil of niet.Want de “witte”man laat niet met zich sollen die wil zijn geld terug.Als het niet goedschiks kan ..dan maar de slaven ZWEEP erbij halen..


  Maak melding

 51. Astrando
  Astrando: De schrik van Henk Molenaar, Ray, (GMAP) en Koos

  Ik zal jullie genezen van het Bouterse Syndroom waaraan jullie lijden sinds de paarse jaren.

  Wees voorbereid!

  Genezen in de vorm van een kogelbrief?


  Maak melding

 52. ‘Het lijkt alsof regering Bouterse richting kwijt is’

  @Henk Molenaar2016
  Jong Tjien Fa legt beslag op auto’s en rekening SBB
  donderdag 26 mei 2016 om 09:33 uur.

  Maar klopt het verhaal of bericht van dezelfde Jong Tjien Fa wel?

  Want vandaag kwam er een ander en inhoudelijk verhaal over deze zaak via een medewerker van (SBB) naar buiten.
  Tijdens de periode van dezelfde Jong Tjien Fa, had hij zelf bij (SBB) een dibieuze constructie bedacht en ook uitgevoerd.
  Dus de zaak over (SBB) krijgt nog een behoorlijk staartje.

  Maar laten wij rustig het nader onderzoek in deze afwachten.
  Want volgens deze medewerker van (SBB) stinkt de gehele zaak behoorlijk en is een nader onderzoek gevraagd via het O.M.


  Maak melding

 53. @ Astrando,

  Ben je wel goed bij je hoofd? Je bedreigt mensen zonder aanwijsbare reden. Dit is een discussiesite, maar als je niet anders te melden hebt als dit, verwijs ik je naar Mamjo, misschien kun je daar je ei kwijt.


  Maak melding

 54. Bouterse en zijn regering is goed voor de sloop.Zo lang deze man voor het zeggen heeft in Suriname gaat het niet goed komen.Die domkop heeft geen verstand van economie en zijn aanhang die op de NDP hebben gestemd janken nu.Jammer voor het land.Ik adviseer Bouterse om op te stappen voor dat het land nog dieper in de put gaat.Ook moeten ze al die buitenlandse rekening van de machtshebber in het buitenland onderzoeken.Suriname is leeg geroofd.Dat is mijn constatering.Laat de FBI het onderzoeken dan ga je zien wie die berovers zijn.Laat het volk dat weten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.