Elsevier neemt het op voor Sylvana Simons

76

Het rechtse opinieweekblad Elsevier neemt het deze week op voor Sylvana Simons. Zij siert de omslag van de nieuwste editie(FOTO) en het Nederlandse blad besteedt ruime aandacht aan Simons in het artikel ‘Waarom Nederland ook van Sylvana is’. Hoofdredacteur Arendo Joustra twitterde zelfs ‘dat de witte man een beetje moet dimmen’.

Sylvana Simons sloot zich vorige week aan bij de nieuwe politieke partij DENK, en haar media-optredens die daarop volgden doen veel stof opwaaien. Zo was er een ‘uitzwaaidag’ op Facebook, een stortvloed aan racistische reacties en een vicepremier die zijn zorgen uit over de manier waarop ‘we’ met elkaar omgaan. Maar wat is de kern van de commotie? Is er een dieperliggende oorzaak voor de felle reacties? Is Nederland racistischer aan het worden?

Het TV programma EenVandaag spreekt vanavond hierover met ondernemer en sociaal wetenschapper Cemil Yilmaz. Hij stelt dat we in Nederland verder van elkaar verwijderd raken en dat intolerantie toeneemt. Hij vindt dat het tijd is voor een leider die mensen weet te verbinden. EenVandaag brengt ook een bezoek aan de redactie van Elsevier.

Bekijk ook:

76 REACTIES

 1. En niet alle Surineds zitten op Sylvana te wachten. Zie deze ingezonden brief uit Het Parool

  ‘Lieve Sylvana, beste Farid’

  De opening van Het Parool van gisteren was confronterend en choquerend. Alledaags racisme is een feit. Ook ik als kleurling heb daarmee te maken, denk ik. Maar er is iets geks mee aan de hand. Hoe langer ik in Nederland woon, des te minder ik het echt racisme vind.

  Het zijn niet alleen blanke Nederlanders die in woord en gedrag soms over de schreef gaan. Ooit Turken horen spreken over Marokkanen? Negers over Hindoestanen? Antillianen over Afrikanen? Is het allemaal echt diepgeworteld racisme of is het grof en over de schreef gaand taalgebruik? Ik wil niets onder de mat vegen, maar ik denk hier veel over na.

  Wat mij opvalt is dat ik en mijn nieuwe Nederlandse vrienden (Turken, Antillianen, Surinamers) zich ergeren aan mensen die zich voordoen als spreekbuis van gemeenschappen. Wij Surinamers voelen ons niet vertegenwoordigd door Sylvana Simons. Net zoals mijn Marokkaanse vrienden zich niet vertegenwoordigd voelen door Farid Azarkan.

  En mijn Joodse vrienden met gekromde tenen voor de televisie zitten als bij ook maar het kleinste onderwerp over de Joodse gemeenschap Frits Barend het woord voert.

  Wij willen als geïntegreerde Nederlanders niet vertegenwoordigd worden op basis van kleur, geloof of afkomst. En al helemaal niet door mensen die, ongetwijfeld goedbedoeld, bijna altijd de racismekaart trekken. Racisme is alledaags. En zal het altijd blijven. Ik voel me een trotse Nederlandse Neger. En ik wil niet vertegenwoordigd worden door wie dan ook.

  Lieve Sylvana en beste Farid. Denk alsjeblieft na over de stap die jullie nu gezet hebben. Als racismebestrijding jullie hoogste doel is, zijn daar betere methoden voor dan een politieke partij.
  Mike Heering, Leiden


  Maak melding

 2. Sylvana meid, hoeveel Hollandse vriendinnen heb je?
  Zero, vermoed ik.

  Wie is arendo J.
  Ik plaats het niet hier, maar hij schijnt lid te zijn van een gruwelijk netwerk.
  What happens on google stays on google.

  Mijn stem krijg je niet, ben geen toerkoe-fan.


  Maak melding

 3. @Esmerald

  Nee hoor. Joustra is ooit een keer genoemd door de volledige dolgedraaide Micha Kat. Zoals half Nederland inmiddels door Kat is genoemd en/of bedreigt. Daar doel je toch op? En dat wil je nu gebruiken om de integriteit van Joustra hier ten twijfel te trekken? Zeker een Front maniertje.


  Maak melding

 4. Het wordt tijd dat wij moeten inzien, onderkennen dat het in Nederland niet alles rozengeur en mannenschijn is. Zolang je ja en amen zegt in deze samenleving en tevreden bent met je ondergeschikte positie, dan is er niet zoveel aan de hand. Als je beweert dat iets niet zwart is maar wit, dan heb je alle poppen aan het dansen.
  Nederland is niet zo’n geweldige maatschappij als ze pretenderen dat het is. Denk aan de 2e WO. De facilitering van de Joden richting de vernietigingskampen.
  Denk aan de koloniale geschiedenis met zijn politionele acties. Zo is er meer te noemen. Trouwens vergeet niet, we zijn hier omdat ze daar waren. En niks heb ik gratis gekregen.
  Ik DENK dat wij gekleurde Nederlanders onze eigen politieke partij moeten gaan oprichten en politieke power moeten mobiliseren om dingen in deze samenleving af te dwingen en gedaan te krijgen. Nederland is echt geen kleurenblinde samenleving. Het is geen Utopia en voor anderen misschien Paranoia.
  laten we zuinig zijn op onze talenten zoals Sylvana die de guts heeft om dingen in deze samenleving te benoemen die niet kloppen.


  Maak melding

 5. Die brief uit het Parool is steengoed!! De schrijver slaat echt de spijkers op de kop!!! Men grijpt te snel naar het woordje racisme……!!!


  Maak melding

 6. I’m sleeping with my one eye open ‘Cause I think you gonna come for me. You’re sleeping with your gun in hand ‘Cause you think I’m gonna make Me move.

  Now that we know where we went Wrong, it’s time some truth came out here.
  My brothers have been chasing racists all the time. Your brothers have been chasing freedom fighters all the time.

  But at the end of the day we didn’t know much about each other. When you saw a black man you saw a criminal. When I saw a white man I saw an oppresor. But now that we know where we went wrong. Let’s unite. Honorable Lucky Dube.


  Maak melding

 7. @esmerald
  Hoezo “hoeveel Hollandse vriendinnen heb je?”
  En als zij ze niet heeft ? Vergaat de wereld dan ? “Je bent geen toerkoe-fan”
  Als die toerkoe oprecht is en geen cloon van Erdoğan of saria fan is dan kun je op hem stemmen hoor.
  Veel witte kiezers stemmen alleen op witten omdat ze wit zijn. Doe iets radicaal. Stem toerkoe.


  Maak melding

 8. -Racisme en discriminatie zijn moeilijk uit te roeien op deze wereld. Zoals ik al had aangegeven komt het in alle culturen en op de hele wereld voor.

  Er zijn landen die hebben gezegd dat Turkije genocide heeft gepleegd in Armenië. De vraag aan Silvana op het klopt gaf zij gelijk een politieke antwoord, maar kon de vraag niet goed beantwoorden.

  Silvana maakt zich druk over het woord “zwartjes”, maar zij weet ook donders goed hoe men muziek maakt en welke woorden er gebruikt worden. Wat denk zij van de vele films waar de afro Amerikanen elkaar uitschelden en hatelijke woorden naar elkaar schreeuwen????

  Silvana ik wens jou veel succes, maar ik sta niet achter jou.


  Maak melding

 9. Sylvana Simons heeft met haar stap naar DENK, en daarmee direct steun verlenend aan een Turkse dictatuur, een Turks repressief politiek aangestuurd systeem waar echte democraten worden onderdrukt, de mond gesmoord, in een cel gesmeten en uitgemoord worden, wel aan geloofwaardigheid ingeboet. Maar, ze heeft DENK de nodige gratis publiciteit bezorgd en haarzelf vooralsnog weer de nodige media-aandacht, een podium, waar ze zo graag op staat, in de schijnwerpers…., om haar activistisch dekoloniserend geluidje te laten horen tussen de klanken van de Turkse saz.

  Hoogachtend,

  Den Blauwvinger

  24 mei 2016

  Amsterdam-Paramaribo


  Maak melding

 10. Voor Sylvana nam op Sandew hira die uit een winterslaap lijkt te komen.
  Lees maar,

  vanuit Nederland, is het slechts Starnieuws columnist Sandew Hira ofwel Dew Baboeram die op 23 mei als enige reageert en het, niet verrassend gelet op het karakter en de activiteiten van Hira, juist met vuur en vlam opneemt voor Simons. ‘Sylvana Simons heeft mijn hart gestolen met haar dappere optreden’, aldus Hira. Hij is laaiend over het optreden van zijn mede activiste op het terrein het Nederlandse slavernijverleden en dekolonisatie in De Wereld Draait Door op 18 mei: ‘Opnieuw was ze ijzersterk, samen met haar partijgenoten Tunahan Kuzu en Farid Azarkhan. Ze liet zich niet uit het veld slaan door de witte presentatoren en had op alles een prima antwoord. Ik ben trots op Sylvana Simons. Ik hoop dat alle Surinamers in Nederland op haar zullen stemmen bij de Tweede Kamer verkiezingen

  Ja dezelfde Sandew Hira die met de moordnaar van zijn broer gezellige tijden onlangs heeft door gebracht te Broko Baka onder het genot van een hapje en een drankje.
  Sylvana en Sandewtje 2 figuren die liefde voelen voor dictators,de ene voor de turkse dictator en de andere voor de surinaamse dictator.
  Beiden zijn aandachtzoekers.
  Deporteren die Sylvana! Die hoort in LPI thuis samen met Sandew Hira!


  Maak melding

 11. Racisme, weet ik niet, maar discriminatie…zeker.
  De Nederlanders discrimeneren elkaar voortdurend. Wie weet dat Nederland het resultaat is van verzuiling, die weet dat discriminatie is ingebakken in het Nederlandse systeem en verzuiling was de manier on die discriminatie tegen te gaan. Nu de verzuiling steeds minder wordt, zien we de discriminatie weer toenemen. Een partij als DENK probeert juist die verzuiling weer te herstellen met daarbij een nieuwe groep erbij: de allochtonen.

  Sylvana heeft gelijk dat de witte man wat moet dimmen, vind ik. De witte man kletst en kletst en kletst, het geeft niet waarover, zolang men maar kan kletsen en het liefst kwetsende kletspraat. Ik zou graag een week van stilte zien waarin geklets wordt beboet. Ik denk dat er een revolutie in Nederland zou uitbreken als je de mensen zou verplichten een week lang stil te zijn en niet te kletsen.


  Maak melding

 12. Paul:
  Jammer genoeg sla je de plank weer mis in je reactie op de posting van Esmerald.
  Zo integer is Arendo Joustra ook weer niet!
  Willem Oltmans affaire? Ring a bell?


  Maak melding

 13. Vandaag een rapport gepubliceerd, waaruit keihard blijkt dat migranten stted vaker gediscrimineerd worden en met geweld en agressie te maken hebbe.

  @ Esmeralda, grote bek hebben ze over Erdogan, maar bij wie gaan ze op hun knieen om de mensen uit het Midden-Oosten buiten EU te houden.

  En wat stellen ze tegenover?? Erdogan heeft ze bij de strot
  Heel veel geld en visum vrij reizen.

  Maak je borst maar nat, de afghanen, Afrikanen, Marrokanen en de Turken komen er aan!


  Maak melding

 14. Pesterijen, discriminatie en racisme zijn emotionele uitdagingen die er altijd zullen zijn. Deze afweer systemen komen tot uiting als men zich bedreigt voelt.

  Ieder mens heeft dat in zich. Het beste is om het verstand meer ruimte te geven dan de emoties.


  Maak melding

 15. Vergeet niet dat Nederland niet zo’n ideaal maatschappij is als zij pretenderen te zijn. Indien je niet in het gareel wilt lopen zoals Sylvana dat wordt men verketterd door dominant wit. Het is een utopie om te zeggen dat deze samenleving niet discrimineert. Ik zie het elke dag om heen en hoor elke dag hoe ze negatief over hun medemensen praten.
  Vergeet niet hun niet al te florrisante rol die ze hebben gespeeld tijdens de 2e Wo en de politionele acties in voormalig Indië. Het faciliteren van de Duitsers om hun Joodse medeburen richting de vernietigingskampen te laten vervoeren.
  In ieder heeft Sylvana de guts om te zeggen wat scheef is in deze maatschappij. Velen van ons zijn ingekapseld en zullen nooit durven om het tegen de gevestigde orde op te nemen. DENK dat we zuinig moeten zijn op onze talenten.
  DENK ook dat we samen politieke kracht en macht moeten mobiliseren om onze dingen gedaan te krijgen in deze maatschappij. Niemand gaat het voor ons doen. En trouwens ik ben hier omdat zij daar waren.


  Maak melding

 16. Ik vind het hondsbrutaal van Mike Heering om namens mij en ook mede namens vele andere Surinamers de aanval te openen op Sylvana Simons. Mike Heering kreeg in het Parool alle ruimte om zijn persoonlijke bagger tegen Sylvana wereldkundig te maken.

  Deze minachtende figuur heeft helemaal geen toestemming van mij gekregen om zijn persoonlijke bagger tegen haar te ventileren in de krant. Sylvana kan zich hebben aangesloten bij een partij opgericht door twee moslims, maar dat wil nog niet zeggen dat deze partij een moslim partij is. Ik hoop dat het Parool met een rectificatie komt en dat men daarin aangeeft dat niet alle Surinamers het eens zijn met de enge figuur Mike Heering.


  Maak melding

 17. Wij zitten niet te wachten op deze aandachtshoer. Zij mag niet praten namens de surinaamse gemeenschap. Met name de surinaamse mannen worden door haar weggezet als vrouwen mishandelaars. Sorry hoor maar dan houd het gewoon op. Maar ook het ontkennen van de armeense genocide, niet opkomen voor het vrijewoord, anders gelovigen en het wegzetten van homo’s en lesbiennes kunnen weinig sympathie rekenen. Want laten we eerlijk wezen dat zijn de punten waar DENK radicale ideeën op na houd.


  Maak melding

 18. Racisme is in NL alom aanwezig en wordt steeds heftiger. Alles valt tegenwoordig onder vrijheid van meningsuiting. De mens heeft niet de gave te beseffen wanneer hij te ver gaat. Witte hetero mensen menen iets te kunnen zeggen over wat racisme is. Je moet het ervaren om te weten wat het is. Sylvana Simons ervaart het nu. Je hoeft het niet met haar eens te zijn, maar blank NL raakte helemaal het spoor bijster. Zelfs de Ku Klux Klan werd van stal gehaald. Nederland laat zich kennen door de hetze tegen Sylvana Simons. Vrijheid van meningsuiting is gewoon doorgeslagen. Ebru Umar gaat naar Turkije en gaat in dat land de president van dat land beledigen. Als ze wordt opgepakt, beroept ze zich op de Nederlandse vrijheid van meningsuiting. Dan moet je niet naar Turkije gaan. Waarom gaat ze dat niet in Zimbabwe doen? Of in Noord-Korea?


  Maak melding

 19. Het lijkt mij wijs om af te wachten hoe een en ander zal verlopen, zeg maar, hoe Sylvana Simon zich zal gaan profileren in haar nieuwe rol als politica, alvorens op voorhand allerlei onzinnige reacties te geven op haar aansluiting bij DENK. Mijns inziens zijn de reacties hier veels te voorbarig. Ik heb vertrouwen in Sylvana Simons en ik vind het goed dat zij politieke ambities heeft.

  En mocht het zo zijn dat zij een bepaalde groep creoolse mannen ooit beledigd heeft, dan bied ik als gekleurde vrouw en vanuit mijn vrouwelijk standpunt, hierbij mijn excuses aan al die verongelijkte en beledigde bepaalde groep creoolse mannen aan. Denk dat het vrouwelijke emotie was dat Sylvana Simons zich zo laatdunkend uitliet over een bepaalde groep creoolse mannen. Er is niets mis met een bepaalde groep creoolse mannen, tevens is er niets mis met een bepaalde groep blanke mannen.


  Maak melding

 20. De boodschap die Sylvana wil uitdragen is voor mij klip en klaar. Sylvana denkt en analyseert maatschappelijke vraagstukken op een hoger niveau, meer dan de gemiddelde Front-waterhoofd en Front-doos hier op Waterkant kan begrijpen.


  Maak melding

 21. Ook in dit topic heeft dus dit irritante mens van een Simons weer de aandacht, iets waar velen over vallen bij haar, ze weet op welke manier dan ook de aandacht op zich te vestigen, komt goed uit, op het moment dat zij met haar hoofd op de buis verschijnt ga ik wel even naar het toilet, of schenk wat in, in ieder geval wat nuttigers dan naar dat gejerimineer van die aandachtsgeile tante te luisteren


  Maak melding

 22. haha! silvana moeder van kinderen met blanke vaders. aandacht niks meer of minder. Gisteren bij witte piet umberto op tv met mooie blonde krullen.


  Maak melding

 23. In nederland licht het geheel aan jezelf wie en wat je wil zijn. Suriname dat is racisme land nr1 dom gelul wees blij dat je het geluk heb om in zo een tof land kan en mag wonen. bevalt het niet ga dan lekker in Afrika, of een moslim land wonen.


  Maak melding

 24. Wit Nederland zit helemaal niet in de positie om over moraliteit te praten. Wit Nederland is niet in de positie om over integriteit te praten.

  Als er over fundamentele mensenrechten gesproken wordt moet wit Nederland de mond stevig dicht houden. Het zijn de meest hypocriete mensen die er op deze aarde bewegen.

  Als een land zich bewust is van grove schendingen van mensenrechten, misdaden tegen de menselijkheid maar om economische redenen geen excuus daarvoor wil maken, dan verliest dat land alle respect.

  ik duid dan op schendingen in west en oost indische gebieden.

  Een land dat de mond vol heeft over mensenrechten maar zaken doet met de op dit moment grootse facistische staat op aarde, namelijk Israel, moet zijn mond dichthouden.

  Dat mensen Sylvana Simons aanspreken op haar mening over de Armeense genocide is omdat men een vermoeden heeft en dat is tot nu toe bewaarheid, dat ze toch geen weerwoord zou hebben.

  Iedere westerse journalist moet zwijgen vanwege hun medeplichtigheid aan het framen van zaken die hebben geleid tot mensenrechtenschendingen in Afganistan, Somalie, Libie, Syrie, Ruwanda, DRC, Soedan en om nog maar te zwijgen over de Zuid Amerikaanse landen.
  Zuid Amerika waar op dit moment westerse mogenheden en de usa voorop een tegenbeweging financieren om hun zakelijke belangen veilig te stellen.

  De westerse pers ziet de oceaan boter op hun hoofd niet. De stap die S.Simons heeft gedaan , is voor veel simpele zielen hier op dit forum, simpele zielen die waarschijnlijk nooit verder komen dan de katernen van de telegraaf, een niet te vatten stap.

  Omdat deze simpele zielen geen analyse kunnen maken, geen inzicht hebben in de politiek, totaal geen wereldvisie hebben en als leeghoofden door het leven gaan, kunnen ze deze meesterlijke stap van het DENK collectief niet op waarde schatten.

  De impact die het collectief nu al heeft is enorm. het politieke landschap in Nedrand zal nooit meer hetzelfde zijn.

  Als er nu in wijken stadsdelen van grote steden degelijke groepen opstaan en een redelijke score kunnen maken bij lokale verkiezingen, dan is het compleet. Dan kunnen we spreken van een geslaagde integratie en kunnen we eindelijk wat gaan beleven.

  Overigens is Europa en met name Nederland een onveilig land geworden voor niet witte Nederlanders. De racistische inborst van het meest reacistische land in Europa komt nu naar de oppervlakte. Het kan dus alle kanten opgaan.

  Mi bar yu!


  Maak melding

 25. Alleen in Nederland kan een buitenlander in de regering zitten.
  En eentje met een grote mond die jouw komt vertellen dat je niet deugd.
  Zou het mogelijk zijn om in Suriname een Nederlander in de regering te zetten en de bevolking te vernederen?
  ze is een stads creool….


  Maak melding

 26. Een zwarte mevrouw die zegt dat ze de politiek ingaat en Nederland is in rep en roer. Een zwarte mevr die maatschappelijke vraagstukken aan de kaak stelt en wannabee Surinamers schreeuwen doe dat niet namens mij of erger doe het niet namens ons. Dit is de meest achterlijke reactie van wannabee Surinamers.

  Sylvana heeft nooit beweerd dat ze namens ALLE Surinamers zaken aan de kaak stelt of in de politiek gaat, ze doet dit namens de mensen die achter haar staan en dat is haar volste recht. Dus die ingezonden stuk van hering of koos zijn reactie kunnen we doorspoelen met de rest van het poep die de zwakzinnigen hier plaatsen.


  Maak melding

 27. Koos, als Sylvana het over Surinaamse mannen heeft die geneigd zijn om vrouwen te meppen dan heeft ze het over jouw gedrag. Als ze het heeft over Surinaamse mannen die hun verstand gebruiken in relaties met vrouwen heeft ze het over mij en de vele andere NDP aanhangers.Wij respecteren vrouwen en vrouwenrechten en de rechten voor moeders staan hoog bij ons op de agenda.


  Maak melding

 28. RobG spoort toch niet op geen enkel gebied. Natuurlijk moest sandew hira nog een rekening aan denk terugbetalen. Die hadden hem toch ook gesteund tijdens zijn: Bouterse is onschuldig kruistocht. En zie meneer hira er heerst rust en vrede in Suriname Alles gaat weer prima. Dankzij desie Bouterse


  Maak melding

 29. RobG, jullie ndp ers respecteren vrouwen ?
  Zeker zoals de vrouwen die in Moiwana door jullie zijn afgeslacht. Give me break. Rob laten we het over de inhoud hebben. Je begeeft je op een heilloze weg.


  Maak melding

 30. @RobG

  Wat is er mis met een Nederlandse neger die een brief stuurt naar het Parool omdat hij het niet eens is met Simons? Wie ben jij om een rectificatie te eisen? Rectificatie van wat? Zijn mening? Ben je van de pot gerukt man. In Nederland bestaat er zoiets als vrijheid van meningsuiting. In Suriname ook trouwens. Ik merk alleen dat jij je niet helemaal goed voelt bij dat gegeven. Deal with it of fuck off! En stop met je rare praatjes want je bent totaal niet representatief voor de NDP. Je beschadigt de boel eerder malloot die je er bent.


  Maak melding

 31. @RobG

  [De boodschap die Sylvana wil uitdragen is voor mij klip en klaar. Sylvana denkt en analyseert maatschappelijke vraagstukken op een hoger niveau]

  Daarom is ze nog op hoog niveau aan het bedenken hoe ze de Armeense genocide kan ontkennen zeker.


  Maak melding

 32. Hmmmm zo te lezen is Sylvana ook niet geliefd bij de Surinamers of zijn het geen Surinamers die hierboven reageren.
  Komt het omdat ze zich bij de 2 moslims heeft aangesloten? Ik zou het beter hebben gevonden als ze graag de politiek in wilt,haar eigen groep had opgezet, maar wie ben ik. Zo raar dat de mens haar zo haat. Komt het doordat ze zo gebekt is en het op een niet altijd leuke manier brengt?.???


  Maak melding

 33. doordenker, denk even verder door en probeer als Nederlander woonachtig in landen als Turkeye, Marokko maar ook in Suriname in het openbaar soortgelijke uitspraken te doen als ssortgelijke figuren als Simons hier in Nederland doet, je wordt opgepakt en in de gevangenis gedonderd of door fanatici in elkaar getimmerd, dus een stukje objectiviteit en zelfkritiek is hier ook wel op zijn plaats al zul jij dat net zoals een RobG wel niet met me eens zijn


  Maak melding

 34. Kevin, ik denk dat jij het bij het rechte eind hebt, dat het onnodig veel irritatie opwekt door de drammerige manier en stelligheid waarop Simons haar meningen over wil brengen, of die nu wel of niet klopt mijn Surinaamse schoonvader, sprak al behoorlijk lang geleden al, tijdens een wandeling in Nickerie de in mijn ogen wijze woorden ” het ligt er vaak niet aan wat je zingt, maar hoe je het zingt”


  Maak melding

 35. @Hans

  Simons is geen Surinamer. Ze is in 1971 onder Nederlandse vlag geboren en dus 100% Nederlander. Ze mag dus uitkramen wat ze wil. Dat ze zich vervolgens aansluit bij een hele beDENKelijke partij wordt haar met name kwalijk genomen. En haar “geen mening” over de Armeense genocide is nogal zwak daar ze wel een duidelijke mening heeft over het slavernijverleden.

  Simons zegt te willen verbinden. Maar wat ze samen met DENK doet is alles behalve dat. Maar goed. Nederland is een vrij land en ze mag dat. Dan mogen andere mensen haar vervolgens van repliek dienen.


  Maak melding

 36. Beste Kevin,

  LEES GOED: dit heeft Mw Simons over de zwarte man gezegd.

  Ik word geacht koste wat het kost solidair te zijn met mijn kleurgenoten en mijn landgenoten, terwijl Suriname voor mij net zo ver weg is als voor de meeste witte Nederlanders.

  Zo trok ze onlangs stevig van leer tegen de zwarte man in Veronicablad, de plek waar ze zich na een korte periode bij Playboy (‘Hartstikke stoer, als vrouw voor de Playboy schrijven, jammer dat het ophield’) uitleeft als columnist. ‘Wetende dat zijn soort in de minderheid is en hij overal aan zijn trekken kan komen’, schreef ze, ‘maakt hij zich over het algemeen geheel niet druk om wat zij voelt, denkt of wil. Hij is meestal al vanaf jonge leeftijd bezig een harem te vormen, en een nieuwkomertje dat begrip eist is zo vervangen. Voor een zwarte man gaat kwantiteit boven kwaliteit.’

  ‘Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem’, zegt Simons. ‘Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten, of een keer tegen hun vrienden te zeggen: ‘Ik blijf vanavond thuis, want ik kook en daarna gaan we samen een potje scrabbelen.’ Want dat is niet cool. Een Nederlandse vriendin van mij had een donkere vriend. Zijn samen op vakantie geweest en noem maar op. Krijgt ze opeens een telefoontje van hem: blijkt hij op het punt staan met een ander te trouwen.’

  Waar komt dat gedrag vandaan?

  ‘Uit onze geschiedenis. In de Surinaamse cultuur is het heel normaal dat je als vrouw je kinderen helemaal alleen opvoedt en ook nog werkt. Dat gaat al eeuwen zo. Het is niet vreemd als iemand vraagt: zie je de vader nog? Als je ook nog samenwoont, nou, dan is het helemaal mooi meegenomen. Maar zwarte vrouwen beginnen zich nu te realiseren: ‘Hé, wat ik doe, is eigenlijk heel knap. Ik wil daar waardering voor.’ Zwarte mannen moeten nog een inhaalslag maken, net zoals witte mannen eerder gedaan hebben. Ze zitten behoorlijk in de knoop met zichzelf.’

  ‘Ik zou dolgraag een zwarte man willen ontmoeten die niet geïntimideerd is door mijn succes of mijn intelligentie of het feit dat ik meer verdien, die op zaterdag meehelpt met de boodschappen. Donkere mannen vind ik aantrekkelijker, spannender, in elk opzicht stukken lekkerder. Maar misschien ook juist doordat je ze nooit helemaal kunt krijgen. Niets zo leuk als de buit proberen binnen te halen.’

  Zijn zwarte mannen gewelddadiger?

  ‘Ik heb de indruk van wel. Maar het is een gevaarlijke uitspraak. Helemaal als ik het zeg. En je kwetst mensen met dit soort generalisaties. Mijn laatste vriend is errug zwart, maar die is absoluut niet gewelddadig. Aan de andere kant: als je niet generaliseert zeg je weer niks. En eh, ik ga het niet goedpraten omdat ik het zelf heb meegemaakt, maar het komt voort uit erg veel onzekerheid, onkunde om je op een andere manier te uiten.’

  ‘Het heeft ook te maken met hoe je als vrouw over jezelf denkt. Op het moment dat een man achteraf sorry zegt, zeg jij: het geeft niet. En als je dat zegt, doet hij het de volgende keer weer, want het geeft niet, ik ben toch maar een voetveegje. En ik denk dat het ook een soort verslaving is. Ik ben weleens bang dat ik moeite heb met rustige, voortkabbelende relaties.’”

  Kevin, ik ga hier over mijn nek. Als er iemand een racistisch bezig is dan het Mw Simons wel.


  Maak melding

 37. @Grorge
  “Hoezo hoeveel Hollandse vriendinnen heb je?”
  “En als zij ze niet heeft ? Vergaat de wereld dan ? “

  De liefde moet van beide kanten komen, het is geen eenrichtingsverkeer. Niet anderen beschuldigen en er zelf nooit iets aan doen.

  @Barnie,
  quote
  ‘ grote bek hebben ze over Erdogan, maar bij wie gaan ze op hun knieen om de mensen uit het Midden-Oosten buiten EU te houden.’ unquote.

  je kunt het vergelijken met een extra alarmsysteem/beveiliging voor je huis. Ik vind het niet erg om een bijdrage te leveren.

  Die “Afghanen, Afrikanen, Marrokanen en de Turken”, zitten er al. Ik ben van mening dat de wereld van iedereen is. Vergis je niet, een groot deel is goed opgeleid en/of heeft geld. zonder geld geen overtocht.


  Maak melding

 38. Erg amusant hoe de gemiddelde ‘suri-man’ het voor die sylvana opneemt, phoehoehoe.

  “When people show you who they are, believe them the first time.”
  Maya Angelou.
  Quote die klopt als een bus.

  Sylvana heeft zich als een bitch gedragen tegenover haar eigen neef bij een dansprogramma. Dit zijn wij vrouwen(en wit en zwart) niet vergeten, heel Holland overstag, was best wel een lekker ding.
  Das nou sylvana.

  Ik wacht op de 1ᵉ compilatie v/d comedy-syl-show.

  De witte man is voor mij in iedere geval geen broodje speciaal, dat maakt men ervan. Het zijn normale entiteiten van vlees en bloed, die ook moeten dealen met hun angsten, zwakheden en talenten, net als ieder ander mens op deze aarde.


  Maak melding

 39. Paul je hebt gelijk, als je het zo wilt zien, voor de wet is ze Nederlander , maar volgens de zelfde wet is zij geboren uit niet uit nederlands afkomstige ouders een allochtoon toch, en zo zal zij door de overgrote meerderheid van de nederlandse bevolking, die zich vooral ergert aan haar manier van communiceren, gezien worden, of zij of wie dan ook leuk vindt of niet


  Maak melding

 40. @ Hans,

  Dat is het kromme van Nederland. Surinamers die in Suriname onder de Nederlandse vlag zijn geboren worden steevast door de ‘witten’ niet gezien als Nederlanders maar als Surinamers.

  Nog erger kinderen van Suri-Nederlanders die in Nederland zijn geboren, hebben ze de Nederlandse nationaliteit gegeven, maar ze blijven allochtonen.

  Gaat nog verder: kleinkinderen, geboren in Nederland, worden ook bestempeld als allochtonen.
  Als tenminste 1 van de ouders van een kind Surinaams is dan is dat kind ook een allochtoon.

  Geen wonder dat de integratie gedoemd was te mislukken en zal blijven mislukken.
  Nederland is meester in het plaatsen van mensen in hokjes.

  Wat betreft Sylvana Simons. Ze is beslist geen domme vrouw, maar door zich bij de populistische politieke partij DENK aan te sluiten, heeft ze een domme zet gemaakt.

  Ze komt er nog achter dat ze door DENK wordt gebruikt om stemmen onder de Surinamers te werven.
  Links, rechts heb ik al van meerdere Surinamers begrepen dat ze niet van plan zijn om te stemmen op Sylvana, dus op DENK.

  DENK is een partij die achter de grillen en grollen staat van Erdogan.
  Turken die het absoluut niet eens zijn met Erdogan zullen ook niet stemmen op DENK.
  Turkije glijdt van een democratie af naar een dictatuur!

  DENK wil de Armeense genocide niet erkennen en Sylvana heeft de vraag die haar door Mathijs in de DWDD werd gesteld wat zij vindt wat de Armeense genocide, niet beantwoordt.
  Door op die vraag te zwijgen verzwijgt ze Armeense genocide.
  Dat had ik van haar niet verwacht. Waar is de rechtvaardigheid waar Sylvana zo prat op is, gebleven?

  Sylvana is geplaatst op de 5e plaats. Dat geeft wel te denken. Of gaat de populistische partij ervan uit dat ze 5 of meer zetels zullen winnen.
  We zullen het wel zien volgend jaar.

  Ik vind het wel heel naar en vervelend dat Sylvana wordt uitgescholden en zelfs wordt bedreigd. SCHANDE!!!!


  Maak melding

 41. @RobG,

  Ze heeft wel de ballet-academie gevolgd en een kappersschool gedaan.Oh ja en ze heeft stukjes geschreven in de Playboy. En ze is een wandelende encyclopedie soul,R&B en Jazz. En dat wil 2e Kamerlid worden. En zo iemand moet dan volgens jouw de maatschappelijke vraagstukken naar een hoger niveau tillen. De PVV en VVD fileren haar in de 2e kamer.


  Maak melding

 42. Jijani, zoals jij het stelt is het ook krom, maar maak het neiet erger dan het is, ook ik ben in feite met een javaanse grootmoeder, ook allochtoon , maar heb er door mijn levenshouding nooit geen last van ondervonden, integendeel zelfs, maar de kont tegen de krib gooien en overal tegen ageren zoals dame Simons doet zet je meer kwaad bloed dan goed voor je is, helaas maar waar, met wat meeer tact bereikt ze waarschijnlijk meer, met stroop vang je nu eenmaal meer vliegen dan met azijn


  Maak melding

 43. @Hans

  Nee, de gemiddelde Nederlander is helemaal niet zo met Simons bezig. Het zijn de media en wat raaskallende PVV stemmers die herrie maken. En als ze al een probleem hebben met haar dan is dat niet zozeer vanwege haar kleur maar meer met haar buitengewone onsympathieke standpunten die ook nog eens van hypocrisie aan elkaar hangen. Dames uit hetzelfde “kamp” zoals Sunny Bergman die toch echt heel wit is gaan net zo door de mangel.


  Maak melding

 44. @ REDIEMOESOE PANNEKOEKEN !!!!!!!!!!

  HET IS WEER TYPISCH,WIE DEGENE ZIJN DIE EEN LANDGENOOT ZITTEN AF TE KRAKEN….HET BOUTERSE SYNDROOM,WERKT HEEL VER…VOORAL OP DEZE EZELS.


  Maak melding

 45. heeft Sylvana Simons een hoog hypotheek of kan ze geen fatsoenlijk baan vinden. IK vind haar zeer onbetrouwbaar ,
  een opportunnist die van twee wallen wil eten. Ze hoopt op een hoog salaris in de tweede kamer. Mevrouw Silvana Simons blijft u maar dromen. Als ik u was zou ik snel een vak gaan leren en hard werken voor mijn geld


  Maak melding

 46. Paul, om strategische redenen heeft Sylvana geen antwoord kunnen geven op de vraag over de Armeense genocide. Haar persoonlijke standpunt heeft ze voor zichzelf gehouden. In deze fase van haar participatie in DENK kan ze ook geen antwoord geven op bepaalde vragen. Het beantwoorden van de vraag over genocide heeft ze wijselijk overgelaten aan de woordvoerders van de DENK.


  Maak melding

 47. @Damsco

  Je moet even je voedselresten van je toetsenbord vegen. Je Caps-Lock toets lijkt namelijk vast te zitten. Of je zit daadwerkelijk allemaal hoofdletters te typen en maakt daarmee een nogal dommige indruk. Maakt niet uit verder. Niet iedereen kan doorleren. Ook mensen zoals jij zijn nodig. Wie moet anders de toiletten schoonmaken.

  Verder sluit Simons zich aan bij een partij die graag aanleunt tegen Erdogan en ze durft zich derhalve niet uit te spreken over de Armeense genocide. Lijkt me nogal foute keuze dus.


  Maak melding

 48. @ Damn right Barnie,……Turkye staat hoger in aanzien in de wereld,dan het boerenlullen land aan de noordzee,bla bla bla,huichelen grote bek maar bange schijters.ook in navo verband,turkye gaat recht door zee, als de russen over paleis soestdijk zouden vliegen,dan kruipen ze met de staart tussen de ballen/benen.en doen niks terug.dus liever zaken doen met turken dan met kaaskoppen.ze verstaan alleen HARDE taal.


  Maak melding

 49. Astrando: De schrik van Henk Molenaar, Ray, (GMAP) en Koos

  Ik zal jullie genezen van het Bouterse Syndroom waaraan jullie lijden sinds de paarse jaren.

  Wees voorbereid!


  Maak melding

 50. De lelijkerd die begonnen is met het uitzwaaien op facebook mag zichzelf wegblazen. Die waardeloze drol is mogelijk veel gepest en gediscrimineerd omdat hij als een zombie lijkt en probeert door zijn complexe inborst anderen te discrimineren terwijl hij zelf op een halve schaap lijkt en door zijn uiterlijk in het verleden door eigen medelanders is gediscrimineerd en uitgesloten wil nu op anderen zijn complex wraken. Zo een drol is het niet waard een ander te discrimineren. Zielig ventje.


  Maak melding

 51. @Damsco

  Dunno dombo maar de Turkse economie ligt al enige tijd op z’n gat. Dus zo geweldig gaat het daar niet. Waarom denk je dat Erdogan z’n positie aan het verstevigen is door middel van geweld en repressie? Omdat het zo goed gaat zeker daar. Man o man moet je niet naar Schiphol koffers in en uitladen? Gewoon echt alleen maar dom kunnen redeneren moet heel vermoeiend zijn.


  Maak melding

 52. Paul ik denk dat je het aantal Nederlanders wat zich ergert aan Sylvana Simons, onderschat, DWDD, het Programma van Umberto Tan, etc, waar zij om de haverklap aan tafel zit worden redelijk goed bekeken, en vergeet niet dat dat Wilders een grote aanhang heeft die veel lawaai maken op de social media, voor de rest “de wonderen zijn de wereld nog niet uit” kan ik het alleen maar met je eens zijn, als ze inderdaad zoveel ballen had moet ze ook de genocide in Armenie aan de kaak durven stellen, nu lijkt het er meer op bepaalde punten op heulen met de vijand, inconsequent gedrag


  Maak melding

 53. @Koos

  Dat jij een goede presentatrice wegzet als ondergeschikt en minderwaardig zegt al veel over jou kromme bedrading rond jou hersenen. Sylvana zit vol talent maar kan haar energie en kwaliteiten door larven als jou die zo denken niet in praktijk brengen. Umberto hadden ze toch ook onder de maat geschat alvorends te geloven in zijn kunde en kwaliteiten. Wees objectief en helder op dit forum Koos.


  Maak melding

 54. @ Hans,

  Wat is er krom aan mijn reactie?
  Het gaat helemaal niet hoe jij je als niet ‘witte’ nederlander in de maatschappij beweegt, maar om de houding van Nederland zelf.

  Er zijn genoeg ‘witten’ die zijn gefaald in deze maatschappij.
  Ik blijf zeggen dat Nederland een meester is het plaatsen van mensen in hokjes, maar wel blijven roepen dat de integratie is mislukt.
  Het ligt echt aan de politiek zelf dat de integratie is mislukt.

  Wat dat betreft begrijp ik Sylvana heel goed. Ik begrijp haar drijfveren, alleen heel jammer dat ze zich bij DENK heeft aangesloten.
  Gezien de principes die Sylvana altijd heeft gepropageerd, heeft ze juist die principes overboord gegooid, door met DENK te gaan samenwerken.
  Daarom komt ze bij niet meer geloofwaardig over. Dat vind ik jammer, want ze is beslist geen domme vrouw.

  Ik hoop van harte dat ze alsnog inziet dat DENK toch niet de juiste partij voor haar is en zich terugtrekt.
  Maar het is en blijft haar beslissing.


  Maak melding

 55. @Hans

  Oh maar dat iedereen zich doodergert aan Simons lijkt me wel duidelijk. Maar dat is in meerderheid toch voornamelijk door haar hypocriete standpunten en haar bizarre keuze voor DENK. Veel minder vanwege haar huidskleur. Dat was alleen het punt wat ik wilde maken. Verder zijn we het wel eens.


  Maak melding

 56. Forummers, Odi odi.

  OM wil in gesprek met Sylvana Simons.
  Justitie wil bekijken of er aanleiding is voor een onderzoek. Er ligt voor zover bekend geen aangifte.
  26 mei 2016 Bron: nrc.nl

  Het Openbaar Ministerie in Amsterdam wil in gesprek gaan met Sylvana Simons over de reacties op haar aankondiging dat ze de politiek in gaat. Justitie wil bekijken of er sprake is van bijvoorbeeld bedreiging of belediging en of er mogelijk strafbare feiten zijn gepleegd, zo heeft het OM donderdag laten weten.

  Het plan van het Openbaar Ministerie om contact op te nemen is een eigen initiatief, zegt een woordvoerder. Het OM meldt dat Simons nog geen aangifte gedaan.
  Voor sommige misdrijven (zoals belediging) is een aangifte nodig, maar justitie kan in bepaalde gevallen ook zelf tot vervolging overgaan.

  Uitzwaaidag Simons
  Simons maakte vorige week bekend dat ze zich had aangesloten bij de beweging DENK van de Turks-Nederlandse Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk. Haar aankondiging en de bijbehorende optredens in De Wereld Draait Door en RTL Late Night leidden tot zowel positieve als negatieve reacties op traditionele en sociale media.

  Duizenden mensen sloten zich op Facebook aan bij de “Uitzwaaidag Sylvana Simons” op 6 december, verwijzend naar de dag dat de Sint en zijn Pieten met de stoomboot terug naar Spanje gaan.
  Medestanders van Simons beschouwen veel van die reacties als racistisch en vrouwonvriendelijk.
  Lees ook dit interview met de oprichter van de Facebookpagina: Donny Bonsink vindt zijn ‘uitzwaaipagina’ niet racistisch

  Het Openbaar Ministerie zegt contact met Simons te zoeken naar aanleiding van de berichten op met name de sociale media.
  “We willen weten of een onderzoek noodzakelijk is”, aldus een woordvoerder.
  Sylvana Simons laat via DENK weten niet op het nieuws te willen reageren.


  Maak melding

 57. Racisme en discriminatie noem maar op is nooit weggeweest in Nederland, heeft altijd bestaan en wordt erger met de dag.

  De woorden als discriminatie racisme is omgezet en is vervangen met ONDERHUIDS AFGUNST. Deze vorm van discriminaties is niet zichtbaar, maar is alleen VOELBAAR.

  Bewijs dat maar eens aan je witte collega, witte werkgever, ing abn rabo shell bam asml hele ambtelijke apparaat winkelketens. Tja…………de naam nederland is ook aan vervanging toe, namelijk Huichelland.

  Ik weet niet meer waar ik moet vluchten voor mijn welzijn. Su? Nee, daar heb je Rioolratten als Moordenaar desiree delano bouterse en Ondernemer Koning Rover Boerkie Boesiegado r brunswijk BBA en Admiraal Rover g hoefdraad.


  Maak melding

 58. Jiyani,

  God, geef kracht om te aanvaarden wat je niet kunt veranderen
  moed om te veranderen wat je kunt veranderen
  en de wijsheid om tussen deze twee onderscheid te maken.

  beter om je te ergeren aan en te vechten tegen de in jou ogen misschien windmolens, zulke dingen veranderen nu eenmaal niet snel en kun je niet forceren

  voor God mag je invullen wat je wilt, ik voor mij houdt het op hogere macht.


  Maak melding

 59. @Paul,ze is niet dom of opportunistisch, maar juist wijs,als je niet zo diep bent ingelezen in die materie(geschiedenis) laat het over aan een collega “spreken is zilver ,zwijgen is goud”/Mevrouw Simons is een dappere,moedige en slimme zwarte vrouw,die confronterende thema’s,standpunten aan snijdt via de media,als een Artiest die heftige positieve en negatieve reacties op roept met haar verbale(kunst)werk,maar jongedame laat je niet misbruiken door andere belangen, want de zwarte mens is altijd als frontmens daarna als verdeel en heerst misbruikt in de geschiedenis geweest ,ook in de moslimwereld:denkt aan de zwarte slaaf die als eerste koranverkondiger in het openbaar was:het samenspannen,samenwerking tussen de Arabieren(soennieten) en Vaticaan ,Europeanen als Aggressor om de Hebreeuwen (zwarte joden) en Nasareners (zwarte christenen uit Jeruzalem) en AFRIKA als slaven naar het Oosten(Perzië,India) en naar het Westen(Americas)in diaspora te brengen voor economische gewin…De bijdrage van Afrikaanse soldaten in de kolonië die vochten in de eerte en tweede Wereldoorlog in Europa…strijdt van Malcolm X en Martin Luther King voor burgerrechten v/d zwartemens werd misbruikt voor vrouwenrechten,sexuelerevolutie(industrie) en gaybeweging die meer voordelen hadden…De moderne mode,muziekindustrie en entertainmentwereld die de vruchten ervan plukken, en de zwarte massa die in armoede achteraan holt… lees je heel goed in de Armeensekwestie voor een juist en wijs besluit.


  Maak melding

 60. Waarom moeten wij dit land verlaten? NL is ook van ons.

  Wij zijn hier omdat de blanken in ons land waren, in dit geval in Suriname, wij hebben nimmer gevraagd om een nederlands paspoort, dat kregen wij automatisch omdat nederland suriname had geoccuppeerd.
  Overal en in alles was Nederland de baas.

  Wij blijven hier en zullen er aan moeten meewerken dat de intelligentie van onze nederlandse broeders en zusters op een dag zal prevaleren of te wel dat zij zal begrijpen dat wij hier horen en gelijk behandeld dienen te worden, dat eisen wij.


  Maak melding

 61. Paul, de beweging DENK is niet zomaar ontstaan. De oprichters bleken niet bereid te zijn hun vertrouwen uit te spreken in de opstelling van de eigen fractie in het integratiedebat en in het integratiebeleid van minister Lodewijk Asscher. Zij werden uit de partij gezet.

  Binnen de PVDA kregen zij niet de ruimte om voor duidelijke migranten standpunten uit te komen. Ze mochten niet afwijken van het traject blijven dat voor hen binnen de partij was uitgestippeld. Binnen de traditionele politieke partijen zou Sylvana ook geen podium krijgen om voor haar standpunten uit te komen. Zij zouden haar de mond snoeren.

  In DENK heeft ze m.i. een uitgelezen kans heeft aangegrepen om haar standpunten op een hoger bestuurlijk niveau op de agenda te plaatsen. Ik vind het alleen triest dat migranten die als tweederangs burgers in Nederland worden geaccepteerd zij aan zij met racisten bagger over Sylvana te storten.

  De beweging heeft in februari 2015 een politiek manifest[opgesteld met de volgende 5 punten:

  een verdraagzame samenleving waarin wij elkaar accepteren.

  een sociale samenleving waarin wij oog hebben voor elkaar.

  een lerende samenleving waarin wij ieders talent benutten.

  een duurzame samenleving waarin wij omkijken naar onze omgeving.

  een rechtvaardige samenleving, die internationaal rechtvaardigheid bevorderen.


  Maak melding

 62. RobG, en op dat laatste punt gaan ze nu al de fout in, slim als je bent zul je wel weten, als ik alleen de naam Erdogan en mensenrechtenschendingen in Turkeye aan elkaar koppel, wat ik bedoel, en het toegeven van de genocide in Armeniee, juist op dat punt is het knap hypocriet van Simons als zij zo’n punt maakt van het slavernijverleden en de rol van Nederland daarin, meten met twee maten en/of opportunisme


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.