Santokhi: goud Centrale Bank Suriname wordt verkocht

62

PARAMARIBO, 23 mei – De goudvoorraad bij de Centrale Bank van Suriname of tenminste een deel wordt verkocht. Dit zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. De regering heeft dringend geld nodig.

Onder meer moet de import van goederen worden gegarandeerd. Ook moeten de wisselkoersen onder controle worden gehouden. Daarom wordt van alles gedaan om aan wat inkomsten te komen. Het verkopen gebeurt in alle stilte en niemand kan de besteding controleren. “Voor de regering maakt het niet uit of ze het volk bedriegt”, zegt Santokhi tegenover De West.

Het Internationaal Monetair Fonds stelt een aantal voorwaarden. Een voorwaarde is dat er transparantie is bij de Centrale Bank van Suriname. Kennelijk moet nog snel het een en ander worden bedisseld voordat het IMF neerstrijkt. Overigens staat de VHP volgens Santokhi in rechtstreeks contact met functionarissen van het fonds. Dus mag het niet moeilijk zijn de info over het goud door te spelen.

Bekijk ook:

62 REACTIES

 1. Terwijl het huis in brand staat plunderen de dieven die het huis in de fik hebben gestoken nog snel wat er te plunderen valt.
  Santhoki heeft in het verleden meerdere malen gewaarschuwd voor bepaalde zaken die zich in het geniep afspeelden of in achterkamertjes van de Nationale Dieven Partij werd besproken. Al deze zaken werden ontkend door die crimineel Bouterse en zijn trawanten.
  Vandaag de dag zien wij dat alles waar Santhoki de Surinamers voor gewaarschuwd had op waarheid berust.Er is eerder goud verdwenen uit de goudvoorraad vd centrale bank.. De abannies slaan nu weer toe!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Ik ben totaal niet deskundig op financieel monetair gebied , maar wil toch proberen degenen die geloven in het sprookje van het IMF, het e.e.a. uitleggen.
  In zee gaan met het IMF moet gezien worden als een soort “internationale schuldsanering”.
  De regering is gedurende de looptijd vd overeenkomst helemaal niet meer zelfstandig voor wat betreft haar financieel beleid.
  Als een regering door het IMF onder curatele is gesteld, stationeert deze organisatie enkele van haar medewerkers in het land die het financieel beleid van de regering controleren en bepalen. Deze medewerkers verblijven niet perse permanent in het land , maar hebben een soort vrije in- en uitreis permit. Ze genieten een zekere mate van onschendbaarheid gedurende hun aanwezigheid en verblijf in het land en mogen niet vervolgd worden of bijvoorbeeld bij vertrek of aankomst in het land( bezijdens de reguliere veiligheidscontrole) onderworpen worden aan andere obstakels of extra controles. In de voorwaarden van het IMF staat ook dat het land dat de steun krijgt, de organisatie NIET voor het gerecht mag slepen .Zowel nationaal als internationaal.
  Kortom: De meneer die al 36 jaar te pas en te onpas bakrabasi uitscheldt, loopt nu zelf aan leiband van deze bakrabasi..Toppunt van ironie!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Boontje komt op zijn loontje. De man die alles zogenaamd onder controle had wordt nu een IMF-slaaf en zwaar onder curatele gesteld, of hij dat leuk vindt of niet. Hij heeft nu in ieder geval twee jaar de tijd om zijn hand in eigen boezem te steken een na te gaan wat hij fout heeft gedaan. Ligt de fout bij hem of bij anderen en hoe is het mogelijk geweest om met open ogen erin te tuinen. Ja, DDB, ze zeggen dat je nooit te oud bent om te leren. Alleen komen jouw wijze lessen te laat. Ik wenst jou niet alleen slapeloze nachten, maar ook de nodige stress en irritatie de komende twee jaren toe. Ik had meer van jou verwacht daar je al de touwtjes in Suriname zelf in handen had. Je gaat nu voelen wat je anderen hebt aangedaan. Succes mi boi.


  Maak melding

 4. Het electoraat dat in 2010 en 2015 op Bouterse heeft gestemd “pot poespoesie loekoe meerkie” .
  Deze lieden hebben een trackrecord van diefstal ,verduistering, handel in drugs, moord , foltering enz enz.
  Ik wil journalisten adviseren om op onderzoek uit te gaan op welke buitenlandse banken het riante salaris van gasten als Hoefdraad , Elia, Brahim , wordt gestort.
  Al deze gasten ( evenals de directeur van de EBS) krijgen hun salaris in US dollars uitbetaald en NIET in SRD’s . Het salaris van Hoefdraad wordt op de Citybank in Amerika voor hem gestort en het verhaal van 80 000 srd p.m klopt niet.
  De man krijgt iedere maand ruim 25000 US dollar salaris gestort op voornoemde bank.
  Ettiene Boerenveen die in de rvc van staatsolie zit, is ook een grootverdiener..Deze voor drugs veroordeelde crimineel is een van de rijkste mannen in Suriname.
  Misschien moet het filmpje waarin de DEA hem op een boot in miami arresteerde toen hij namens Bouterse een drugsdeal wilde sluiten, aan de jeugd in Suriname worden getoond . In het geschiedenisonderwijs wordt de leerlingen en studenten de gebeurtenissen vanaf 1980 bewust onthouden. Daar MOET ook verandering in komen als er een integere, democratische regering die niet van het NDP signatuur is, aan de macht komt.


  Maak melding

 5. Dachten dat we vrijgekochte mensen waren wonende in een soeverein onafhankelijk land..krijgt hij niet alleen een leiband om..maar zorgt hij ervoor dat we het allemaal krijgen.Dat maakt hem voor mij een onwaardige president en niet iemand waar ik gezag voor heb..DDB en zijn soort heeft veel rotzooi over Suriname afgeroepen.En het land en zijn bevolking niet gerespecteer.Door zijn steel,lieg,en graaipolitiek.Als er nu verkiezingen worden afgeroepen..kiest de bevolking weer voor PAARS.sorry, maar dan verdienen ze de IMF OOK.


  Maak melding

 6. Het valt me op dat er in de berichten meer de nadruk wordt gelegd op de 478 miljoen dollar die het IMF aan betalingsbalans steun gaat lenen aan Suriname als de deal beklonken is. De andere leningen van de International development bank, de Caribische bank , de wereldbank en de Islamitische bank worden minder belicht. In totaal komen de leningen op ruim 3 miljard US dollar.
  Die banken verstrekken de leningen omdat het IMF als het ware garant staat voor Suriname..
  Als Suriname die banken niet kan terugbetalen , betaalt het IMF hen , maar dan staat Suriname in het krijt bij het IMF..
  Van de meeste landen die met IMF in zee zijn gegaan, betrof ruim 80% van hun buitenlandse schuld , de schuld aan het IMF..Een aantal controversiele regeringsleiders en dictators hebben als gevolg van de onvrede en sociale onrust het veld moeten ruimen. Dus “kande wang ogri kang tja wang boeng”en kan Suriname zo verlost worden van het kankergezwel Bouterse.


  Maak melding

 7. Wanneer komt de Ware,wijze integere en krachtige Inheemse President met zijn integere beleidmakers? die rechtvaardig en sociaalbeleid zal voeren voor het Volk en het Milieu,die niet in de verleiding komt van Mammon en corruptieschandalen,maar zelfvoorzienend gedrag ipv importerengedrag zal stimuleren en alle etnische talen in het basisonderwijs voor goede communicatie en vertrouwen onder elkaar,als eenheid in verscheidenheid,beschermen van de natuurlijke grondstoffen en voorrang geeft aan de Longen van de AARDE voor gezonde komende generaties.


  Maak melding

 8. @robinho,
  25000,- US!!!!!!!!! voor zo’n smeerlap in de maand, m.a.w. verdiend deze dwaas meer dan Obama de machtigste man ter wereld no toch dan is Suriname een heel rijk land.

  Ik denk dat bouterse de I.M.F. en het buitenland aan het pesten is als het zo is (je weet maar nooit).!
  Baja wat een salaris!!!


  Maak melding

 9. De vraag moet zijn hoe weet Santokhi dit allemaal. Antwoordt door de VHP spionnen en SABOTEURS die op belangrijke posities in alle ministeries in Suriname zijn gepland tijdens de regeerperiode van de VHP . mocht de VHP niet regeren dan gaan deze saboteurs informatie doorgeven en de boel stagneren en saboteren. Regering Bouterse moet met spoed alle ministeries reorganiseren en deze geplaatste VHP verraders eruitgooien. Suriname is een Goud producerende land met Goudvelden. Het is niet meer dan logisch dat je tijdens een economische crisis een deel van je goud verkoop want tenslotte zijn de goudvelden van en in Suriname. Santokhi en zijn maatjes zijn vanaf 2010 bezig elke week de regering in het kwadedaglicht brengen met hun onzin dit noemen ze in hindoestaanse woorden boeken constructief volgen van de regering(De Boel Saboteren voor eigenbelang). Santokhi van de VHP moet zich niet bemoeien met wat de regering doet ze moeten hun parlementaire taken uitvoeren en niet meer dan dat en hun parlementaire taak is niet om als een SCHADUWREGERING te functioneren. De VHP Rovers functioneren nu als een schaduwregering en hun doel is vanaf 2010 de regering Bouterse ten val brengen met alle middelen die ze in hun bezit hebben in het belang van de elite hindoestaanse kasten meester. Voorbeelden schaduwregering Santokhi wilt met de IMF praten over lening dit is niet zijn taak. schaduwregering Santokhi wilt zich bemoeien met regering offertes wie ze moet krijgen dit is niet zijn taak, schaduwregering Santokhi wilt zich bemoeien met het benoemen met rechters en ministers binnen de regering Bouterse niet zijn taak, schaduwregering Santokhi bemoeit zich met buitenlandse ambassade niet zijn taak, schaduwregering Santokhi bemoeit zich met buitenlandse reizen van de president niet zijn taak, schaduwregering Santokhi bemoeit zich met het geven van gronden aan de burgers niet zijn taak. schaduwregering Santokhi organiseert massaal protest tegen de regering Bouterse die ze massa meeting noemen om de regering tenval te brengen niet zijn taak. Wat schaduwregering Santokhi aan het doen zijn hebben de NDPers tijdens de regeerperiode van de VHP en NPS nooit gedaan. schaduwregering Santokhi is een gevaarlijk manipuleren etnische rat die met alle bestrijdingsmiddelen bestreden moet worden. Het wordt hoogtijd dat regering Bouterse ophoudt met niceguy spelen en deze ratten aanpakt hoe men de ongedierte bestrijdt.


  Maak melding

 10. @Sabatoe Franse..het salaris van Hoefdraad is een gemiddeld salaris inclusief emolumenten..De 80000 srd waarover men altijd praat is gebaseerd op een koers van ongeveer 3 srd voor de us dollar..
  Vergeet niet dat hij werd binnengehaald toen Bouterse meer dan een miljard dollar aan reserve overnam van Venetiaan..Hoefdraad wordt ook betaald voor zijn medewerking om geld en goud dat de staat toebehoort t.b.v. Bouterse en zijn soort op buitenlandse rekeningen te stallen dmv allerlei vernuftige constructies..


  Maak melding

 11. RobinHO
  RobinHOER je bent een Antilliaan die woont op curaçao je moet je niet bemoeien met Surinaamse zaken kijk naar je eigen corrupte Antilliaanse regering de ene na de andere corruptie binnen elke regering. Je lult teveel op waterkant dit is een Surinaamse aangelegenheid bemoei je voortaan met Antilliaanse zaken en kijk naar je eigen corrupte regering op curaçao.


  Maak melding

 12. Sabatoe Franse.
  Dit is straks over als het imf het voor het zeggen krijgt in Suriname. Niet alleen ambtenaren zullen naar huis worden gestuurd, maar ook vele adviseurs. Ik denk dat het IMF ook de salarissen van deze gasten in ogenschouw zal nemen. Salarisverlaging is in het verschiet.


  Maak melding

 13. @ Namie..ik heb me kostelijk vermaakt over jouw post dat ik antilliaan ben..Je hebt hiermee mijn conclusie dat je overwegend onzin uitkraamt op WKN , helemaal bevestigd!!


  Maak melding

 14. @Robinho,
  dus een geraffineerde witwasser en misleider die vuile hoefdraad voor bouterse.
  Volgens mij hebben de amerikanen dit soort praktijken allang door.
  Afwachten maar wat het zal opleveren.


  Maak melding

 15. @ NAMIE

  u roept van alles wat niet de taak van een door u vermoede Schaduw regering van Santhoki haar taak niet zou zijn.

  1) Er is geen schaduw regering maar er is een oppositie waarvan de VHP en Santhoki deel van uit maken.

  2) Het is de taak van de DNA om de regering te controleren en wetten te maken of te bekrachtigen.

  3) Het is de plicht van de regering en dus de President zich voor gevoerd beleid te verantwoorden en goed keuring te vragen voor alle zaken die bij wet vastgesteld worden of de goedgekeurde begroting over treffen.

  Laat 1 ding duidelijk zijn de overeenkomsten met het IMF zullen de goed gekeurde begroting 2016 sterk beinvloeden en hebben daardoor de instemming van de DNA nodig. Om de DNA haar taak te kunnen laten vervullen is het zaak dat zij tijdig geïnformeerd wordt en niet achteraf voldongen feiten te horen krijgt.

  De regering heeft ondanks alle beloften nog steeds geen plan bij de DNA ingediend.
  De regering doet haar ding adhoc en zonder enige lijn waardoor zowel kritische maar oo kde partijen die nog in verleg geloofden zich van de regering afwenden en elders hun informatie moeten gaan halen.

  Het IMF kijkt slechts naar de grote getallen en niet naar hoe de burgers er onder moeten lijden. De luchtballon Bouterse heeft zich zelf lek geprikt en heeft nergens krediet en kan nergens naar toe.
  Hij heeft het IMF gefrustreerd door hap snap beleid. Ze gaan hem leren en elk drie maanden waterboarden.

  U vraagt zich af hoe hij aan informatie komt en vermoed dat er VHP saboteurs om de ministeries actief zijn. Als Bouterse na 6 jaar nog geen idee heeft wie er waar hoe functioneren is hij na alle ontheffingen echt geen knip voor de neus waard.
  Alle informatie kan een gedesinteresseerd DNA lid overal op halen en vinden. De regering moet informatie verstrekken zowel vertrouwelijk als algemeen welke de DNA beschikbaar stelt aan haar leden.

  U heeft een dubbele moraal. De oppositie gedraagt zich heel correct in relatie tot hoe Bouters oppositie voerde.


  Maak melding

 16. Bouta gaat de geschiedenis in!
  A man fuck a kondre zodanig up!!!!!!
  Mie na woorden!
  Netals sadam en gadaffie zal deze moordenaar
  Aan zijn eind komen wach maar!!!!
  Rotzooi saka per onmiddellijk!!!!!


  Maak melding

 17. RobinHOER was jij het niet onder dezelfde naam op waterkant vertelde dat je een antiliaan was en weer terug ging naar curaçao maar je zou blijven bloggen(onzin schrijven op waterkant). nu ben je ineens gaan Antilliaan meer maar je patroon van schrijven dezelfde onzin die je destijds uitkraamde is nog hetzelfde gebleven. ROBINHOER die discussie Surinaamse miljarden van Venetiaan hebben we al gehad in 2010 de leugen regeert nog steeds. Zijn de waterkanters vergeten dat het de regering Venetiaan en de VHP was die ons vertelde dat de boekhouding in orde was en dat ze miljarden hadden opgepot. Toen de Regering Bouterse overnam waren de miljarden verdwenen en waren bonnen met onbetaalde rekeningen. Bouterse bracht het destijds naar buiten en vroeg Venetiaan om uitleg. Venetiaan en de VHP antwoord hier op waren dat ze van niks weten we moesten het aan de oud-gouverneur van de Surinaamse bank vragen die plotseling (vermoedelijk vergiftig door de hindoestanen om de massa roof te verbergen) is overleden voordat Regering Bouterse het overnam. Er Waren geen miljarden zoals Venetiaan vertelde en we hebben heftige discussie hier overgevoerd en 6 jaar later komen de gefrustreerde manipulators op waterkant nog steeds hetzelfde leugen herhalen op waterkant. We weten het inmiddels allemaal wat WATERKANT is De LEUGENS REGEERT maar hiermee win je geen verkiezingen!


  Maak melding

 18. @Namie,

  De houdbaarheidsdatum van deze regering is al lang overschreden. De regeringspartijen zijn hun draagvlak al tijdenlang kwijt, desondanks regeert men onverstoorbaar door.

  Horend doof en ziende blind voor de de misstanden en het leed dat zich inmiddels onder grote groepen van de bevolking heeft uitgebreid en openbaart.

  Waarom je nog achter dit beleid staat is mij een raadsel.

  PS laat de president maar vooral oppositieleden oppakken en in de cel gooien. Versnelt alleen maar het vertrek van de president.


  Maak melding

 19. @Namie

  JOJO wil jij mij AUB niet meer lastigvallen ik heb geen tijd voor je VHP PROPAGANDA onzin!

  ==============================================

  Typisch een reactie voor een NDP-er. Conclusie onze JoJo heeft je bij je ballen en je durft de discussie niet op de inhoud te voeren.


  Maak melding

 20. @ Jojo
  Hier klopt iets niet. Als ik het niet beter wist zou ik denken dat Jojo en Pico een dezelfde persoon is. Je 3 punten had ik ook in mijn hoofd toen ik Namie las.
  @ Namie
  Robinho schrijft wat hij weet en hij geeft zijn mening weer. Het laatste is natuurlijk subjectief. Iedere mening is subjectief. Het geeft dan ook geen pas om hem hiervoor te gaan uitschelden.

  Verkoop van goud.
  Ik denk niet dat het “echt verkoop” is. Maar dat kunnen we alleen zeker weten als we het overzicht, wekelijks-/maandelijks-/kwartaal- of jaaroverzicht van de centrale bank zien.
  Wordt vervolgd.


  Maak melding

 21. LICHT EN WAARHEID maken VRIJ….zorgen voor ZUIVERING en RECHTVAARDIGHEID tot in den EEUWIGHEID!

  Moeder Aarde van Suriname vraagt om RESPECT!

  Moeder Aarde van Suriname,
  Vraagt om Respect, Verantwoordelijkheidsgevoel
  van haar bewoners, en ook om tot Bezinning te komen.
  Dat de diverse bevolkingsgroepen met Respect en in Harmonie op haar grond wonen .
  Zoals ook de Surinen deden, de inheemse Surinaamse bewoners.

  Moeder Aarde van Suriname, Mama Sranang,
  Vraagt om er voor te zorgen dat niet allerlei ‘ gasten’ haar van haar rijkdom komen beroven.
  Ook vraagt ze om geen duistere religieuze- en cultuur rituelen op haar grond uit te voeren,
  want waar er samen met duistere krachten wordt gewerkt, wordt haar natuurschoonheid beschadigd, en ook haar krachtige energie raakt verzwakt.
  En met deze noodlottige gevolgen krijgen natuurlijk ook haar bewoners te maken.

  Moeder Aarde van Suriname,
  heeft door de eeuwen heen al veel leed moeten ondergaan.
  Dit vooral toen de Europese kolonisten op haar grond kwamen en haar, en de inheemse bewoners zeer respectloos en met geweld hebben behandeld.
  Ook heeft ze erg geleden onder het grote leed die slaven op haar grond hebben moeten ondergaan.
  Mede ook door inbreng van de kolonisten is het land tot een multireligieus en multicultureel land gemaakt.
  Wat heden ten dage nogal eens problemen onder de diverse bevolkingsgroepen veroorzaakt.
  HET IS DAAROM VAN BELANG DAT HEDEN TEN DAGE DE GROTE GEESTKRACHT VAN DE OORSPRONKELIJKE BEWONERS , (DE SURINEN) VAN VAN SURINAME NOG STEEDS WORDT ERKEND EN NIET WORDT WEGGEVAAGD, EN ALLE BEWONERS DAAR RESPECT VOOR BLIJVEN HEBBEN INCLUSIEF OOK ALLE GEMENGDE INHEEMSEN. DAT MEN ELKAAR NIET PROBEERT TE OVERHEERSEN, EN OOK NIET EEN BEPAALDE BEVOLKINGSGROEP STEEDS OP DE VOORGROND WILT BLIJVEN TREDEN EN HET VOOR HET ZEGGEN WILT HEBBEN. MULTICULTUREEL EN RESPECTVOL SAMENWERKEN IS NOODZAKELIJK!

  Het traumatisch verleden van het land kan niet worden teruggedraaid, maar wel is het belangrijk dat de nazaten van de Europese kolonisten tot besef worden gebracht wat voor groot leed vele inheemse- en andere volkeren door het Europees koloniaal bewind is aangedaan.
  Dat er hiervoor een Bezinnings- of Vergiffenisdag wordt aangeschaft in de in Europese landen die zich hieraan hebben schuldig gemaakt .
  En er ook naar toe werken dat de ooit in bezit genomen landen weer aan de Inheemse bewoners worden afgestaan of er ook ZEGGENSCHAP krijgen.
  Zo kan een gewelddadige en onrechtvaardige geschiedenis weer in balans worden gebracht.

  Moeder Aarde van Suriname, Mama Sranang
  Hopelijk wordt je gezuiverd van al het leed en gif wat je door de jaren heen is aangebracht, en van de negatieve energie van de paarse volksleider en zijn aanhangers.
  Hopelijk ga je gauw weer herleven en weer stralen, en je krachtige Positieve energie naar het land uitdragen.
  Hopelijk gaat je volk nu eindelijk creatief en met verantwoordelijkheidsgevoel aan het werk, en worden er geen racistische opmerkingen meer naar elkaar gemaakt.
  Proberen bevolkingsgroepen elkaar beter te begrijpen , en heerst er geen angst meer onder elkaar .
  Gaat men vol Vertrouwen met elkaar samenwerken, oprecht en in algemeen belang want dat is waar de tijd NU om vraagt.

  SAMEN WERKEN….SAMEN LEVEN…..SAMEN DELEN WERKT VRUCHTBAAR….EN DIENT ALGEMEEN BELANG!
  Ook de jongere generatie heeft hier veel PROFIJT van!

  Licht en Waarheid maken vrij….zorgen voor Zuivering en Rechtvaardigheid tot in den Eeuwigheid.

  Message and POWER for MOTHER EARTH from THE GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 22. @Namie
  Het is de NDP niet gelukt om rassenhaat te creeren en het zal jou ook niet lukken. Jij bent de grootste idioot hier die het blijft proberen.Hoeveel keren moeten wij je erop wijzen dat die SEGEBAI onzin een creadtie is van de NDP?!
  Je baasje bouta is een boef!
  Die verkoopt jou zonder dat jij het opmerkt!!!!


  Maak melding

 23. Verdeel het land, dat is de beste optie voor het land !!!

  Onafhankelijkheid is funest geweest voor het land, alweer is het bewezen dat Afrikaanse nazaten niet in staat zijn om ontwikkeling te brengen.

  Nooit is een afrikaan wereldkampioen schaken geworden.
  Ze hebben geen intelligentie. Ze kunnen wel feesten en beesten en krikken en daarna zijn ze als sneeuw voor de zon gesmolten. De Afrikaanse vrouw zit opgescheept met een lading zaadcellen en na 9 maanden staat ze er alleen voor !!!!


  Maak melding

 24. Dhr. Santhoki is in zijn rol als volksvertegenwoordiger, van de 100.000 Surinaamse niet-ndp-stemmers, verplicht om het volk in te lichten. Van de volkspres hoeft het volk niets te verwachten, ze zijn alleen belangrijk als er gestemd moet worden.

  Dhr. Santhoki heeft wel degelijk een goed plan. Zie onder, uitvoerbaar plan, maar tsja voor een parttime leraar economie van het vmbo, die dertig jaar niet in suri is geweest, is het een beetje veel zware kost. Advies:skippen.

  “IMF: landen moeten hun diaspora beter gebruiken” deel1
  Landen kunnen fors profiteren van hun burgers in diaspora: emigranten kunnen een sterke bijdrage leveren aan hun economie.
  Dat schrijft Pritha Mitra, een senior econoom bij het IMF.

  Jaarlijks verlaten miljoenen mensen hun geboorteland op zoek naar betere kansen in het buitenland. Vaak zijn dat de meest getalenteerde werkers in het eigen land, schrijft Mitra.
  Dat lijkt een verlies voor het thuisland, maar als die het slim aanpakt, kan zij gebruik maken van haar diaspora door die haar economie te helpen ondersteunen.
  bron: GFC/The Guardian


  Maak melding

 25. “IMF: landen moeten hun diaspora beter gebruiken” deel2

  Overmakingen

  Mitra verwijst naar een onderzoek waarin zij liet zien dat diaspora’s de economische groei in thuislanden gemiddeld 0,6 procentpunt kan helpen groeien.

  Dat doen zij door bijvoorbeeld geld over te maken ‘naar huis’. Vorig jaar alleen al maakten migranten 430 miljard dollar over, driemaal meer dan hun landen ontvingen aan financiële steun van andere landen of van internationale financiële instellingen.

  Dit geld stroomt deels direct de economie in door bestedingen aan goederen en diensten, maar kan ook worden aangewend om te investeren.


  Maak melding

 26. “IMF: landen moeten hun diaspora beter gebruiken” deel3

  Expertise

  Landen kunnen ook profiteren van de kennis en expertise die hun diaspora in het buitenland opdoet, en zo de productiviteit in eigen land of de kwaliteit van het onderwijs verhogen.

  Amerikaanse Indiërs hebben bijvoorbeeld India geholpen een belangrijke speler te worden bij het outsourcen van werk naar dat land.
  Mitra geeft ook adviezen hoe landen het maximale kunnen halen uit hun diaspora. Overheden kunnen netwerken ondersteunen om informatie uit te wisselen, variërend van het opzetten van een eenvoudige website tot grootschalige conferenties.
  Zij noemt als voorbeeld GlobalScot, een diasporanetwerk dat is gecreëerd en wordt onderhouden door de Schotse overheid.
  bron: GFC/The Guardian


  Maak melding

 27. Chan e kon???????? haha chan e lon.
  Chan praat ook een beetje over sluiting bruynzeel/ surland/investeringen in west suriname/ verdwenen wapens/ dubbele functies/ spookambtenaren etc


  Maak melding

 28. “IMF: landen moeten hun diaspora beter gebruiken” deel4

  Investeren

  Investeringen kunnen worden gestimuleerd door wettelijke barrières en belemmeringen voor investeringen uit het buitenland te verminderen.
  Vooral verbeteringen in het ondernemingsklimaat, de kwaliteit van instellingen en bestuur, en het verminderen van de perceptie van corruptie zouden investeringen door diasporanetwerken kunnen vergemakkelijken.

  Lagere kosten voor overmakingen en de toegang tot financiële diensten makkelijker maken voor migranten en ontvangers van overmakingen zou dergelijke geldstromen kunnen verhogen.
  Dat zou kunnen door de integriteit van geldtransfersystemen te verbeteren, de infrastructuur voor binnenlandse en grensoverschrijdende betalingen toegankelijker te maken, en het bevorderen van concurrentie op de markt.

  Communicatie

  Het is ook belangrijk, zegt Mitra, dat er een sterke communicatiestrategie komt die de voordelen van diasporanetwerken duidelijk maakt. Dat is belangrijk omdat de elites in het thuisland de diaspora vaak als concurrentie zien, en daarom binnenlandse instellingen weerhouden van het samenwerken met diasporas.
  bron GCF en bron: The Guardian


  Maak melding

 29. Time4Chan(ge)!

  Chandrikaperkash Santokhi van de VHP is de beste politicus die Suriname heeft en het beste alternatief die Suriname momenteel heeft die (inter)nationaal, financieel-economisch, sociaal, normen en waarden, criminaliteit, veiligheid, orde en rust, de democratische rechtsstaat, werkgelegenheid,enz, heel goed op de wereldkaart kan zetten.

  Hij kan er voor zorgen dat Surinamers weer met trots naar zichzelf kijken en in de wereld staat. Zaken die sinds 25 februari 1980 fout zijn gegaan, hersteld kunnen worden. Hiervoor heeft hij wel ondersteuning nodig ten eerste van het Surinaamse Volk en andere politieke partijen en politieke leiders die ook op dezelfde lijn zitten. Kortom mensen die weten hoe je politiek op (inter)nationaal niveau moet uitoefenen, waardoor je land en volk er altijd goed voor staat.

  Zie:
  koers naar IMF,
  – heel grote armoede sinds 25 februari 1980,
  – rechterlijke vonnissen die genegeerd worden,
  – amnestiewet,
  – de noden van het Surinaamse Volk
  – de democratische rechtsstaat,
  – de trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht,
  – internationale verdragen, grondrechten, oa mensenrechten
  – doelen die gesteld moeten worden op lange termijn, middellange termijn, korte termijn, sommige zaken zullen gelijk tijdig moeten worden uitgevoerd, anderen in een volgtijd,
  – normen en waarden moeten weer belangrijk worden bij het Surinaamse volk en Suriname,
  – de grenzen van het land moeten beschermd worden, orde en veiligheid in het land, enz
  – goede scholing op hoger niveau/hbo en universiteit, die vooral gericht is op produc-tie – en exportbedrijven
  enz, enz

  Weg Met NDP! Weg met DDB (3x)

  DDB hoort in de gevangenis thuis in USA, Nederland en Suriname, minimaal 3 ker levenslang is nog zacht uitgedrukt. DDB is de aller grootste crimineel die Suriname heeft sinds 25 november 1975. Een man die aan zijn enige eigen belang(en) denkt, oa uit de gevangenis te blijven, zichzelf te verrijken en gezin en enkele rovers en het Surinaamse Volk in heel grote armoede te laten leven.

  Zie Sranan is altijd skeer als DDB en de rovers aan het bewind zijn, ja toch?

  DDB is de persoon die heel hard roept:”Houdt De Dief!”
  Wie Houdt, Wie Voor De Gek!

  Sranansma Oe Wiki en Bondroe om DDB en de misdadigers weg te jagen, die bezig zijn met hun enige eigen belangen en het volk in heel grote armoede te brengen, kijk maar om u heen:
  – ontwaarding van de srd
  – stijging van de valuta koerzen
  – prijsstijgingen van de goederen in Supermarkten
  – Energietarieven van EBS en Waterleidingbedrijven
  – Benzineprijzen bij de pomp
  – Grote werkloosheid,
  – Winkels, ondernemingen die sluiten
  -enz, enz

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Time4Chan!

  Get up, stand up, stand up for your rights!
  Get up, stand up, stand up for your rights!
  Get up, stand up, stand up for your rights!
  Get up, stand up, don’t give up the fight!

  Preacher man, don’t tell me
  Heaven is under the earth
  I know you don’t know
  What life is really worth
  It’s not all that glitters is gold
  ‘Alf the story has never been told
  So now you see the light, eh!
  Stand up for your rights. Come on!

  Most people think,
  Great God will come from the skies
  Take away everything
  And make everybody feel high
  But if you know what life is worth
  You will look for yours on earth
  And now you see the light
  You stand up for your rights. Jah!

  Get up, stand up! (Jah, Jah!)
  Stand up for your rights! (Oh-hoo!)
  Don’t give up the fight! (Life is your right!)
  Get up, stand up! (So we can’t give up the fight!)
  Stand up for your rights! (Lord, Lord!)
  Get up, stand up! (Keep on struggling on!)
  Don’t give up the fight! (Yeah!)

  We sick an’ tired of-a your ism-skism game
  Dyin’ ‘n’ goin’ to heaven in-a Jesus’ name, Lord
  We know when we understand
  Almighty God is a living man
  You can fool some people sometimes
  But you can’t fool all the people all the time
  So now we see the light (What you gonna do?)
  We gonna stand up for our rights! (Yeah, yeah, yeah!)

  So you better
  Get up, stand up! (In the morning! Git it up!)

  Get up, stand up!
  Don’t give up the fight!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surianme


  Maak melding

 30. Aanhangers van de NDP zijn racisten. Ze verwachten dat Bouta die hindoestanies voor hun zal onderdrukken. Ze gaan zover te beweren dat zij honger lijden i.p.v. een hindoestaan tot president te kiezen of als president te aanvaarden. In de ogen van de racisten was Venetiaan slecht.want hij gaf de hindoestanies te veel speelruimte.


  Maak melding

 31. Hoe geloofwaardig is deze Santhokie nog. Deze gast doet al het mogelijke om Su niet uit de slop te halen.
  Namens de oppositie was er een teleconferentie met het IMF. Resultaat: nul op het rekest. Mevr Lagarde was zeer terughoudend met beantwoorden op hun vragen En of verstrekken van bepaald informatie.
  m.a.w ik ben jullie van de opposite geen verantwoording schuldig.terecht ook!!!! jullie behoren niet tot de zittende regering. Althans dat zou ook iets moois gaan worden als ook Curtis Hofwijks gaat briefen met het IMF !!
  Dan is het hek van de dam
  Deze Chan is teveel in de publiciteit. Ik begin te twijfelen aan Zn zogenaamde bezorgdheid.ziet hij al een lichtpuntje vandaar hij dwars gaat liggen!

  Ik proef vrees, afgunst. Hij voelt missch reeds aankomen dat 2020 hij weer in de oppositie zal belanden.dus dan maar negatief blijven praten en proberen de zaak te boycotten.

  Houdt deze Chan wel van de totale gemeenschap of hosselt die om weer aan de macht te komen voor zijn clubje??????


  Maak melding

 32. @John

  Nederlandse steun of IMF? Beide vallen onder financiering. Zo u het noemt “slaaf”.
  Omdat deze regering Weigert bij Nederland aan te kloppen maar het IMF zit het jou en Santhokie dwars???
  Indien VHP de wacht overneemt zal hij bij nederlanders aankloppen.zn diaspora grootheden. Zn kapitalisten. Hoe zij aan hun kapitaal komen laten wij in het midden.
  Al 10jaren komt die groep niet aan hun trekken want Bouta is aan ht hoofd.
  Chan weet wat van hem verwacht wordt vandaar zowel in de publiciteit en alle negativisme.


  Maak melding

 33. @jojo

  Uit protest neemt oppositie reeds geruime tijd geen deel aan vergaderingen binnen het parlement en toch worden wetten aangenomen.

  Big deal ?????
  De coalitie moet voor zn meerderheid zorgen

  Basta!!


  Maak melding

 34. @(real)anonym

  Logisch hé dat mevr. Lagarde de vragen niet kon beantwoorden, omdat er simpelweg NOG STEEDS GEEN PLAN klaarligt.

  Quote
  ‘Enkele zaken werden wel uit de doeken gedaan, “maar weer andere zaken konden niet verduidelijkt worden, omdat het hervormingsprogramma van Suriname, het IMF nog niet bereikt had”. (dwt)
  unquote

  Quote
  “De oppositie wilde ook weten hoe de leningen terugbetaald zullen worden en wat er zal gebeuren als Suriname niet in staat zal zijn terug te betalen. (dwt)
  unquote
  Deze regering ligt niet wakker van aflossingen, never heard of it, lekker boeiend.

  Quote
  “We willen ook dat het IMF erop toeziet dat corruptie aangepakt wordt. We willen dat de Surinaamse regering de verantwoordelijkheid op zich neemt voor haar verspillend en corruptief beleid, dat ons land gebracht heeft in deze ondraaglijke crisis”, zegt hij.(dwt)
  unquote

  Deze regering zal nooit over corruptie reppen in hun onderhandelingen, ze kijken wel uit.

  Zit je nog op je stoel of ben je nu een beetje ‘draaierig’


  Maak melding

 35. @Namie : Stop met uw VHP-ONZIN !

  BOUTA vernietigt het Land en u babbelt over ANDEREN, BABBEL OVER HET NDP-FAILLISSEMENT van Sranang !!!

  ALLES is beter dan deze GRAAIENDE NDP-ROMMEL !!!

  GOUDVOORRAAD is wederom STERK gedaald, TBV WIENS ZAKKEN ??? TBV WELKE NDP-ZAKKEN ???

  NDP-DESI brengt ons VANDAAG WEER SLAVERNIJ !
  IMF-SLAVERNIJ !!!

  Dus…… BUCK FOUTA !!! BUCK FOUTA !!!

  ALLE VERDOEZELDE/VERDWENEN MILJARDEN AUB DIRECT TERUGSTORTEN in de STAATSKAS !!

  ALLE CORRUPTE POLITICI IN DE BAK/BAJES SMIJTEN !!!


  Maak melding

 36. Lekker bezig onze NDP Volkspresident die Suriname naar grote hoogten zou brengen….

  Moody’s degradeert Suriname van Ba3 naar B1

  Kredietbeoordelaar Moody’s heeft Surinames positie in vreemde valuta en in de lokale valuta, vandaag gedegradeerd naar B1.

  Eerder had Suriname een Ba3 notering. De belangrijkste aanjager van de jongste beoordeling is de “aanzienlijke verslechtering van Suriname’s kredietprofiel van het afgelopen jaar.” De vooruitzichten blijven stabiel.

  Het is nu al lang de vraag niet meer of de koers 1 op 10 wordt maar op welke termijn…

  Bouterse had toch belooft 3 weken geleden dat hij de valutakoers zou verlagen….

  RobG…. kom er maar in…


  Maak melding

 37. @Esmerald
  Dat is Santhokie met het kluitje in het riet sturen.ik zei het reeds gaat Chan geen malle moer aan.IMF is hem geen verantwoording schuldig.
  Ik denk wel dat IMF en regering on speaking terms zijn.
  Het IMF wacht op geen enkel plan. Su moet uitvoeren / zn huiswerk doen en zn wil zal geschiede.
  DNA (volksvertegenwoordigers) wachten op het plan.


  Maak melding

 38. Veel van de ellende in Afrika over de afgelopen 30 jaar is veroorzaakt door het gedrag van het IMF (privatisering) en door China die daar heel scherp op in wist te spellen.

  Het gevolg is dat er in ZUG Zwitserland meer belasting betaald wordt over Zambiaans koper dan in Zambia

  Ook interessant om over na te denken Newmont mijnt in Ghana $ 2.100.000.000 aan goud/jaar en betaald de overheid totaal $ 147.000.000 (7%) aan fee’s en belastingen. EFC een dochter (voor de markt) van het IMF zorgt voor een deel van de financiering terwijl de locale bevolking hun voedsel bronnen kwijtraken door Cyanide vergiftiging.

  Dan heeft Venetiaan het heel wat beter gedaan door IAMGold een Surinaamse NV te laten worden.
  We zullen zometeen zien waar Surgold /Newmont haar winsten gaat nemen (Delaware of Virgin Eilanden of Amsterdam of ergens onderweg tussen al die plaatsen).

  Voor de Area’s of interest gaat de Surinaamse gemeenschap een Afrikaanse prijs betalen (veel last en vervuiling weinig inkomen).


  Maak melding

 39. @real anoniem,

  Sorry, mij maak je niks wijs: geen zaken verdraaien aub.
  Jullie hadden niet verwacht dat het IMF Dhr. Santhoki te woord zou staan, maar dhr. Santhoki is professioneel om dit soort zaken op te pakken.

  Het IMF wacht nog steeds op een herstelplan.
  Dhr. Santhoki weet wel degelijk dat deze regering, als een dief in de nacht de laatste goudstaven wegdraagt.

  Ik heb je betrapt op meer verdraaiingen
  Zoals C47 is een vakbond voor ondernemers, neen C-47 is een verzameling van diverse vakbonden ambtenaren CLO etc.

  Ook je opmerking over Self Reliance, de grootste (ambtenaren)verzekeraar, dat mensen een andere verzekering moeten zoeken. Yep ze liggen voor het oprapen. De Overheid heeft alleen met Self Reliance een deal gesloten.

  Mijn conclusie: je weet heel weinig over suri.


  Maak melding

 40. Ik probeer een kleine bijdrage te leveren…door een deel van het volk..die nog in het politieke duister tasten wat prikkels te bezorgen..Ik hoop dat het bij de volgende verkiezing kan bijdragen tot een goede beslissing.Anders ben ik bang dat er iets met ons geestelijke vermogens niet klopt.En zal ik me in deze moeten aansluiten bij Counter..


  Maak melding

 41. @Real anoniem
  Bouta en het IMF zijn de bevolking van Suriname een verklaring schuldig.Hoe haal je het in je kop te zeggen dat het IMF Santokhi geen uitleg schuldig is?!
  Santokhi moet ook de schulden gaan betalen dus hij heeft alle recht om een verklaring van de 2 boeven bouta en het imf te vragen. Deze 2 zijn de gehele samenleving een antwoord schuldig.


  Maak melding

 42. denk eens doeg na..

  met de komst van I M F in sme. is de tijd perk afzetting oppakken verbannen opsluiten ddb al ingezet..

  het zal niet lang meer duren,,voordat het zover is..

  wie een gat graaft voor een ander valt erin zelf..

  denk doe na,,in I M F zitten alleen witte mannen uit Amerika-Nederland die weten heel goed hoe de wereld in elkaar zit ..

  bij de landen hebben een zware appel te schillen met ddb en die zullen alles eraan doen hem mee te nemen ,verhoor over alles en opsluiten.

  ,nu het land dus de z.g.n. regering onder curatele zit,hebben ze geen schijn van kans elders te gaan..vluchten kan niet meer,waarnaar toe..

  kijk maar wat er te wachten staat..


  Maak melding

 43. @ Anoniem
  “Indien VHP de wacht overneemt zal hij bij nederlanders aankloppen.zn diaspora grootheden. Zn kapitalisten. Hoe zij aan hun kapitaal komen laten wij in het midden”
  Jij gaat ervan uit dat het om geld gaat.
  Ik ging er van uit dat het om menselijk kapitaal ging
  Know how.
  Hoe ze hieraan komen? Door te studeren


  Maak melding

 44. Off Topic

  Bouta likker Sandew Hira is trots op Silvana Simons

  “Vijftig jaar later zal de gemeenschap andere zwarte artiesten en opinionmakers vergeten zijn, maar diegenen blijven herinneren die hun nek hebben uitgestoken toen het er aan toe deed in de strijd voor waardigheid en gelijkheid. Als zij zo doorgaat, zal Sylvana Simons in het rijtje komen te staan van de artiesten die in Amerika tijdens de Civil Rights Movement gekozen hebben om pal voor hun gemeenschap te staan, zoals Harry Belafonte en Nina Simone. Sylvana Simons, you go girl!

  Sandew Hira

  Deze geschiedenis vervalser en verrader van zijn dappere broer durft Silvana Simons te vergelijken met Harry Belafonte en Nina Simone.

  En dan zegt hij dit over Surinaamse stand up commedians
  De ‘grappen’ van onze Surinaamse komedianten zijn vaak belegen moppen die bedoeld zijn om het stereotype beeld van de altijd breedlachende zwarte man, te bevestigen. Lekker gek doen om de witte mens te behagen. Tja, dat is beter dan werkloos thuis te zitten. Ik gun het ze.”

  Sandew Hira en Silvana Simons zien achter elke boom een witte racist,.Te zielig voor woorden.


  Maak melding

 45. Door Basjas(Redie Moesoes) die huppelen achter het grootkapitaal van het Babylonische Mammon(IMF,Wereldbank,Monetaire fonds) worden landen in de derde wereld door corrupte politici in de uitverkoop gedaan, en de bevolking in een nieuwe katibo te brengen, zodat de winsten doorgesluis worden in constructies van nepbrievenbus firma’s via belastingontwijking/ontduiking, zodat de rijke landen rijker worden en de arme landen worden steeds armer, maar de SCHEPPER ZIET en HOOR ALLES,ZIJN GERECHTIGHEID IS OP KOMST.


  Maak melding

 46. waarom komt er geen ,,,referendum,, in sme..

  het land ligt immers op zijn kont kan ,,nergens heen..

  wie wil zijn vinger uitsteken voor de boeven,moordenaars,oplichters,bankrovers,verkrachters..

  de hele wereld weet van die moordenaar,boef,oplichter die bouta heet en niemand wil hem helpen ook obiangoo niet..

  zijn zoon als wel klein zoon ook hij zelf is veroordeeld wat een familie hebben we toch in sur-bo en wij als poep volk moeten het met hun doen..

  hoe diep kun je nog vallen..


  Maak melding

 47. De goudreserve is nu aan de beurt.

  Waar is het nu fout gegaan na financiele en economische interventie van het IMF in een land? Critici van IMF hulp moeten zich eerst op dit vlak gaan orienteren ter verkrijging van informatie. De IMF verschaft geen hulp als blijkt dat er onverantwoordelijk met staatsgelden is omgegaan of welke vorm van corruptie ook geleidt heeft tot monetaire en financieringstekorten. In dit geval heeft de regering Bouterse zich gevrijwaard. Dat met de hulp van IMF (een vergelijking met SAP van Venè) mits de regels goed worden nageleefd zal het zeker weer goed komen met de surinaamse betaalmunt en koopkracht. De weg naar het IMF hoeft niet slecht te zijn maar juist goed als het tijdig het economisch handelen en alles weer glad doen strijken van de staatsbegroting in Suriname in goede lijnen leidt. Suriname heeft goede richting nodig wat verantwoordelijk financieel beleid betreft. De IMF hulp moet als historisch besef gezien worden. Wij kunnen dan pas daarna oordelen als deze roep om economische interventie positieve vruchten voor Suriname heeft afgeworpen of negatief. Het is nog veels te vroeg om nu al een oordeel te vellen. Suriname heeft wel hulp nodig als het niet meevalt met de bauxiet als fundament van de surinaamse economie en de goud-en olie voorraad door de lage wereldmarktprijzen tegen vallen.


  Maak melding

 48. Namie,
  u heeft ergens wel gelijk, het goud mag je verkopen.

  Hoe komt de CBS aan het goud?
  Eén manier: Stel u bent goudzoeker. U biedt direct of indirect uw goud CBS aan ( Telting had ooit de Powisie spaarvorm geintroduceerd waarbij goud werd opgekocht tegen spaarbrieven) . U ontvangt SRDs . Uw SRDs komen in omloop. U koopt binnenlandse producten.. Voorlopig niks aan de hand maar er schuilt wel inflatie achter uw goud-verkoop aan/ aankoop van de CBS. Had u een spaarbewijs ontvangen dan was dat heel mooi voor de CBS ( geen inflatie).En wellicht ook voor u, afhankelijk van de verdere ontwikkeling van de goudprijs.
  Nu besluiten degenen die uw SRDs hebben ontvangen om die SRDs om te ruilen voor USD. Ze willen dus USDs hebben. Via een omweg komt de vraag naar de USDs bij de CBS.
  CBS zal dan het goud dat ze van u hadden gekocht moeten verkopen om aan USDs te komen als de overige manieren om aan USDs te komen( export van goederen, toerisme, investeringen van buitenlanders ( verse valuta’s), overmakingen (vooral door surineds !) enz. enz. te weinig opleveren. Ook als de overheid al de verdiende USDs op 1 of andere manier heeft uitgegeven zonder dat die uitgaven weer USDs in het laatje brachten.
  Uit bovenstaande versimpeling kunt u afleiden waar de zwakke/ gevoelige punten zijn. Eén gevoeligheid is deze: het moment dat CBS het goud wil verkopen , kan ze minder USDs krijgen dan toen u uw goud aan ze verkocht. Een winstpunt kan zijn dat de hoeveelheid SRDs die u of uw opvolgers hebben niet meer toereikend zijn om de USDs die de goudverkoop opbrengt te kunnen kopen. U en uw opvolgers lijden dan verlies .Het goed monitoren van de goudvoorraad is dus heel belangrijk. Bij de CBS is de tegenhanger van het goud (vreemde) valuta .Ook daarmee moet men behoedzaam omgaan. De gevolgen van het weggevallen vertrouwen zijn echter voor iedereen, ook voor de mensen die niet willen/kunnen ruilen omdat ze gewoonweg geen SRDs hebben.
  Het is de taak van het parlement van om de zaak te bewaken.Openbaarheid /transparantie is de manier om dit te laten zien. Het is dus ook uw belang !! dat alles wat CBS doet in de openbaarheid komt. Wellicht is het bovenstaande voor u geen vreemde materie maar het blijkt niet uit uw posting.
  Voor het overige vind ik dat uw posting geen hout snijdt.


  Maak melding

 49. @ Esmerald. Interessante diaspora info. Indiase profesionelen zijn veel te vinden in de VS. Een doctor die een ziekenhuis heeft in India kwam in de VS en deed de 40 duizend kostende foreign graduate exam. Ze werkte.een.paar jaren als.doctor en ging terug naar haar land met de knowhow die.ze verworven heeft. Haar familie is wel rijk. Immigranten van India hebben 7-11winkels , benzine stations en zijn ook professioneel bezig.

  Een andere group van immigranten is de Philipijnse groep. Ze sturen veel geld terug naar hun land. Deviezen voor hun land. Ze kopen land en laten familie dat bewerken.Geld ook voor steun familie noden.

  Jammer dat SU zijn diaspora geen vertrouwen geeft om in te investeren. Eenvoudig als grond kopen. Er is ook geen verkeer tussen SU en NE ..Niet genoeg.


  Maak melding

 50. Mensen klagen doen niets als het slechter gaat en wijzen met de vingers. Vergeten dat 16 jaar voor bouterse kwam het land verder was in de afgrond. We vergeten dat Suriname maar een kleine stad is lazing woners maargrondstoffen heeft 2x zo grootals Frankrijk met60 miljoen inwoners. Elke suriname zou gudu moeten zijn maar men gunt een ander niets behalve de schuld te verwijzen naar ons zelf. Als de jari van de buren zo dottie is kunnen we beter onze eigen Kari netjes houden dan over de andere te praten. Kijk hoe rijk we zijn Hopi een our in de grond en er groeit een boomm maar we worden steeds luier eten ons dood en drinken sopi of sukru terwijl we op een kleine paradijs zijn gezet. Ik wil sterk en oud worden en net als mijn land gezond blijven wat willen jullie .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.