Uitreiking P.C. Hooftprijs aan Astrid Roemer

24

Vandaag ontvangt de in Suriname geboren schrijfster Astrid Roemer, als eerste auteur van Caraïbische oorsprong, de P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde 2016. De prijs is een oeuvreprijs bestemd voor verhalend proza en wordt uitgereikt op een feestelijke bijeenkomst in het Letterkundig Museum. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 60.000 euro.

Voor deze gelegenheid keert Roemer even terug naar Den Haag. Ze woont tegenwoordig in een klooster in Gent. “Ik had bijna 10 jaren Den Haag niet bezocht maar in de nazomer van 2014 heb ik een treinrit gemaakt naar mijn zuster. Heerlijke herinneringen opgehaald”, vertelt ze in een uitgebreid interview vandaag met De Posthoorn.

Roemer zegt tegen de krant dat ze nog niet over de verrassing van de P.C Hooft-prijs heen is. Ze draagt haar prijs op aan auteurs uit Suriname en het Caraïbisch gebied waaronder Bea Vianen, Edgar Cairo, Anil Ramdas en Frank Martinus Arion.

Vanavond besteedt het programma ‘Het Uur van de Wolf’ aandacht aan Roemer in een verrassende documentaire. Om 23:00 op NPO 2.

- Advertentie -

24 REACTIES

 1. Beste Paul,

  Zie het verschil…..Onze Sylvana ziet achter elke boom een blanke racist…… Dat moet ze wel anders komt ze niet in de belangstelling.

  Astrid Roemer doet gewoon haar ding. Veel respect voor deze vrouw,

 2. Astrid proficiat

  Paul waarom haal je in hemelsnaam Sylvana Simons erbij?
  Sylvana Simons heeft niets van doen met de toekenning en of de uitreiking van de P.C. Hooftprijs

 3. @Snippi

  Dan volg jij het nieuws niet. Deze uitreiking bewijst het ongelijk van Simons. Niet alleen deze uitreiking trouwens.

 4. @Steenhard de Waarheid

  Bullcrap. De club Simons, Gario en Sunny Bergman zien in elke blanke een racist.

 5. @Paul,

  Laatst alweer een vliegtuig vertraagd omdat een blanke een Italiaanse wiskundige die er Oosters uitzag voor een terrorist hield omdat hij wiskundige tekens opschreef, zij dat niet begreep en dacht dat hij Arabisch aan het schrijven was.
  Blanken zijn echt de kluts kwijt.

 6. @Steenhard de Waarheid

  Nee inderdaad. De aanslagen in Brussel en Parijs zijn ook allemaal verzonnen natuurlijk door verwarde blanken.

 7. Uitreiking P.C. Hooftprijs aan Astrid Roemer.

  Astrid Proficiat!

  Roemer zegt tegen de krant dat ze nog niet over de verrassing van de P.C Hooft-prijs heen is.

  Ze draagt haar prijs ook op aan auteurs uit Suriname en het Caraïbisch gebied waaronder Bea Vianen, Edgar Cairo, Anil Ramdas en Frank Martinus Arion.

 8. teenhard de Waarheid
  @Paul,

  Laatst alweer een vliegtuig vertraagd omdat een blanke een Italiaanse wiskundige die er Oosters uitzag voor een terrorist hield omdat hij wiskundige tekens opschreef, zij dat niet begreep en dacht dat hij Arabisch aan het schrijven was.
  Blanken zijn echt de kluts kwijt.

  Alle moslims zijn geen terroristen
  Helaas zijn alle terroristen wel moslims en verantwoordelijk voor 10.000 doden.

  Wie is er nu in de war?

 9. @Henk Molenaar2016

  Dat de tijd nog komt komen dat ik het met Henk een keer eens zou zijn 🙂

 10. Henk Molenaar,

  De meeste Arabieren en mensen uit het MO behoren tot de blanke ras. Wie is er verward?

  Het ene blanke gedeelte (moslimterroristen) vecht ttegen een andere blanke gedeelte (Westerlingen). Ze moorden elkaar uit. Wie is er verward?

 11. @Steenhard de Waarheid

  Jij bent in de war. Er is maar 1 ras en dat is het menselijke ras. De homo sapiens. Alhoewel ik vermoed dat jij behoort tot de bonobo’s.

 12. @Paul,

  Je moet dan aan het GBA vragen waarom ze dan naar ras vragen en opslaan in hun database indien er maar 1 ras is.

  Ik vermoed dat de Europese blanken het vreselijk zullen vinden dat de terroristen uit het MO ook tot hun ras behoren….maar hee, waren de Europese blanken zelf zo lief dan? Eeuwenlang hebben ze de zeeën en de landen geterroriseerd. Ik denk dat zowat alle blanken op de wereld terroristische daden hebben gepleegd. Is er een blank land dat niet terroristisch was ooit?

 13. Mooie onderscheiding voor een fantastische schrijfster.
  Ik kan iedereen haar boeken aanbevelen.

 14. Proficiat mevrouw Roemer met wederom een prestigieuze onderscheiding voor u. Supermooi en echt superfijn.

 15. @Steenhard de Waarheid

  Wat jij wilt man. Vier je feestje met je blankenhaat. Je zult ver komen. Ik kan je nog 1 tip geven. Sla er eens wat geschiedenisboeken op na. Blanken hebben slavernij niet uitgevonden. Dat bestond al namelijk elders (Afrika?). En dat bestaat nog steeds elders (Afrika, Midden Oosten?). Het zijn blanken die onder de periode van verlichting hebben besloten dat slavernij toch niet zo tof was en dus hebben afgeschaft. Maar blijkbaar hebben dus alleen die blanken de verlichting doorgemaakt. De rest van de wereld leeft nog in de middeleeuwen of ligt in een hangmat en laat af en toe een racistische of rancuneuze scheet. En slavernij is in die gebiedsdelen trouwens nog heel actueel. Die is buiten de Westerse wereld nog helemaal niet afgeschaft. Ondertussen wel gebruikmakend van verworvenheden die ze uitsluitend aan blanken te danken hebben.
  Nee hoor. Ik vind iedereen lief en aardig en ik ontken geen geschiedenis maar ik ben dat racistische toontje richting blanke mensen een beetje zat. Zit een hoog rancune gehalte in.

 16. @ Henk Molenaar2016

  Je bent een echte dong kaw ..klagen zeiken ga je luier wisselen.

 17. Gefeliciteerd mevrouw Roemer, fantastisch nieuws!
  Please, do not feed the trolls! Trolls don’t evolve or learn and will never understand.

 18. @Paul
  @Steenhard de waarheid
  @Henk Molenaar

  Dit gaat over “Uitreiking P.C. Hooftprijs aan Astrid Roemer”.
  Vieren jullie je feestje ergens anders.

  Mevrouw Roemer, van harte gefeliciteerd. Dit maakt mij trots!

 19. @Paul,

  Dan ken jij de blanke zakelijke denkwereld niet. Jammer.

  @Tutupmulut,

  Val Astrid Roemer niet lastig. Ze leeft teruggetrokken in een klooster en heeft niets meer met de wereld. Ook niet met een prijs, want dat zou dan weer haar zoektocht naar God verstoren.

 20. De witte zijn de terroristen van de wereld . Al een jaartje of 600. K weet niet onder welke steen Henk en Paul leven?? Waarschijnlijk omdat ze zelf wit zijn? Vraag maar aan de Palestijnen wie de terroristen zijn. Vraag maar aan de voormalige koloniën wie de terroristen zijn. Moeten we nu blij zijn omdat de witmangs en zwarte vrouw een prijs geven? Hell no! Gefeliciteerd mevrouw Roemer. Maar de zwarte gemeenschap is met bewustwording proces bezig . De zwarte geschiedenis begint niet met de slavernij. Sterker nog slavernij bestond altijd al in koninkrijken daar ze zwarte Afrikanen als koningen leefde . Zet je westerse jaloezie op de Afrikaan en z’n mooie zwarte kleur die je toch nooit door te zonnen zult krijgen. Wees ook niet op jaloers op Afrika , het rijkste wereld deel op aarde. Volgens de witmang is t het armste wereld deel op aards, daarom rooft t westen er tot de dag van vandaag. Toch witte Henk en Paul??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.