Sylvana Simons sluit zich aan bij DENK

149
Sylvana hoeft geen schadevergoeding te betalen aan Denk

Televisie- en radiopresentatrice Silvana Simons sluit zich aan bij de politieke beweging DENK. Dat maakte de partij vandaag bekend. “De ambitie om iets blijvends bij te dragen aan onze samenleving heeft Sylvana Simons van kinds af aan al gehad. Ondanks dat zij op vroege leeftijd al een drive had om tegen onrechtvaardigheid in te gaan, hield zij zich publiekelijk afzijdig in het maatschappelijke debat. Het kwam tot een omslagpunt, toen zij het veelbesproken moment in de DWDD-uitzending met Martin Šimek meemaakte en werd geconfronteerd met heftige reacties” aldus de partij.

De in Suriname geboren Simons zegt daarover: “Toen ik de term ‘zwartjes’ hoorde tijdens het gesprek over vluchtelingen, geloofde ik mijn oren niet. De vragen die ik daar vervolgens over stelde maakten een stortvloed aan reacties los. Sommige waren positief, maar veel reacties waren doordrenkt met intolerant en haatdragend gedachtegoed. Hierdoor rees bij mij het besef dat, hoewel ik altijd al een betrokken burger was, ik mij ook publiekelijk moest gaan uitspreken. Dát was het moment dat ik besloot om zaken als racisme en Zwarte Piet niet meer zonder tegengeluid te laten passeren. Ik zie het nu als mijn taak om mijn stem te laten horen in de arena waar ik écht iets blijvends kan bijdragen: de politiek”.

Simons heeft DENK sinds de oprichting nauwgezet gevolgd. De verfrissende en vooral verbindende boodschap van DENK heeft haar ervan overtuigd dat DENK de enige beweging is die Nederland kan verbinden. Simons: “De politiek probeerde mij wijs te maken dat het verhaal van mensen die moslimhaat ondervinden, niet mijn verhaal is. De politiek probeert Nederlanders die geen afro-Caribische of afro-Surinaamse afkomst hebben wijs te maken, dat het verhaal van racisme en de karikatuur Zwarte Piet, niet hun verhaal is. DENK laat zien dat het onrecht dat minderheden, maar ook vrouwen, in Nederland ondervinden het verhaal is van ons allemaal. Want alleen als wij solidair zijn met elkaar, kan een samenleving op basis van wederzijdse acceptatie tot werkelijkheid worden”.

Sylvana Simons heeft zich met vele thema’s actief beziggehouden in haar maatschappelijke carrière, waaronder haar ambassadeurschap van het Emma Kinderziekenhuis en haar rol als co-founder van Respect.nl. Als prominent lid van DENK zal zij in de politieke arena inbreng gaan leveren op het gebied van media en cultuur, emancipatie, zorg en onderwijs.

Bekijk ook:


149 REACTIES

 1. Prima. Maar ik vind het een slecht idee omdat ik denk dat er binnenkort belangenverstrengeling optreedt. Het feit dat je het woord zwartjes niet accepteert is niet genoeg om je aan te sluiten bij Denk. Het is wellicht wel goed genoeg om je eigen partij te starten.

  Geef het goede voorbeeld sylvana. Start je eigen slimme zwarte politieke groep waarbij je vooral je richt op het onderzoeken waarom je nichtjes vaak niet bij advocatenkantoor op de Zuidas kunnen werken. Start een partij waarin je hun kunt poweren. Het heeft echt geen zin voor zwarte vrouwen om nu weer van een andere groep een knechtje te worden.

  Ik schaam me voor je.


  Maak melding

 2. Deze sylvana is opzoek naar eigen belang.
  Heeft haar eigen zaakjes niet op orde.
  Beland van de ene liefde naar een andere.
  Wel moet ik toegeven dat het een sterke vrouw is en beter zou passen in de hulpverlening aan oudjes.
  Koffie en broodjes rondbrengen en af en toe huishoudelijk werk.
  Dre deze vrouw is gedumpt door zijn vriendjes of hebben wij het over een andere ??


  Maak melding

 3. Triest dat je aansluiting zoekt bij zo’n fascistische partij. Hopen dat ze snel bekeerd tot de islam. Zijn we eindelijk van haar af.


  Maak melding

 4. Sylvana Simons sluit zich aan bij DENK!

  Dus de benaming ‘Bundru’ bestaat voor Sylvana niet meer.

  En de volgende persoon die zich binnenkort ook zal gaan aansluiten bij DENK, is onze madam RAY.

  Wij zullen zien wat de volgende 2e Kamer verkiezing teweeg zal brengen.
  Dus Sylvana & RAY komen straks voor DENK zonder (denktank) in de 2e Kamer. (lol).

  Have A Nice Day.


  Maak melding

 5. @ bai . Saram en Dr.Dre,

  Een zwarte partij in nl oprichten heeft geen zin daar de zwarten teveel verdeeld zijn onder elkaar. Velen hebben nog een indentiteits crises en nemen t voorbeeld over van wat wn hoe de witte mens denkt over de zwarte mens , ondanks ze zelf zwart zijn. T zou goed zijn als verschillende niet westerse allochtonen (geen favorite woord) een partij oprichtte. Daar ze door de witte Nederlanders over 1 kam worden gescheerd en in t zelfde hokje worden geplaatst. Met een zwarte of Turkse partij alleen red je t niet om genoeg stemmen te krijgen om mee te beslissen in de politiek. Met een niet westerse partij wel… 😉. Maar dat is mijn mening. Ik bemoei niet…. Hahaha


  Maak melding

 6. In Nederland is een witte Nederlander veroordeeld omdat hij meneer Nawijn (ex-minister) ad beledigd. NRC 2 mei 2016: SP-raadslid veroordeeld voor beledigen Hilbrand Nawijn.
  Daar hoor je niemand in Nederland over.

  En de Turken zijn trots op Erdogan omdat hij rijkdom en ontwikkeling in zijn land heeft gebracht.
  En dat ondanks alle tegenwerking van Europa?

  Als Erdogan zo slecht is moeten ze hem bouycotten en uit de NAVO flikkeren.


  Maak melding

 7. @Dre, je hebt groot gelijk. Sommige mensen die het woord ‘zwartjes’ horen zijn vaak niet boos op het woord zelfs, maar het zit veel dieper en bij Silvana is het precies zo.

  Ik weet niet wie het programma heeft gevolgd waarin Silvana de “zwarte mannen” van langs heeft gegeven.
  Zij voelde zich op dat moment zo geweldig en de “zwarte man”stelde niets voor. Hier begint het al.
  Ik moet zeggen dat ik ook niets meer van haar hoeft.

  Deze twee heren::::Oud-PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk heb ik ook gevolgd en moet zeggen dat eigen belang een grote rol speelt.

  Aan Silvana zou ik willen vragen om maar na te gaan hoe deze twee heren hun president in Turkije met mensen omgaat.


  Maak melding

 8. @Ira

  kijkt dichter bij huis!! Hoe gaat Bouterse met de Surinamers om?
  Hoe gaat Nederland overheid en bedrijfsleven met mensen van allochtone afkomst (hokje, het zijn Nederlanders)om.

  Niet de splinter in de ogen van de ander gaan zoeken terwijl er een balk in de ogen van mensen dichtbij huis zit.


  Maak melding

 9. @B. Seram,

  Een echt originele naam, joch.

  Eerlijk gezegd denk ik dat alle allochtonen op deze partij moeten stemmen omdat het de enige partij is die werkelijk iets voor allochtonen wil betekenen. Hoe meer niet-moslims zich aansluiten bij deze partij, hoe minder de invloed van Turkije en moslims wordt op DENK.
  Ik denk dat DENK zeker 3 zetels moet kunnen halen. Het wordt tijd dat er een echte allochtonenpartij komt in Nederland, want het racisme in Nederland neemt toe met de dag en de bestaande partijene doen er niks tegen. Integendeel, ze drijven mee op de populariteit van het racisme.
  Sab koi DENK par stem karo!


  Maak melding

 10. @Barnie, wat je schrijft kan plaatsen en dit is ook een van de reden waarom ik nooit achter Bouterse kan staan. Een ieder die zich leider noemt of een voorbeeld is voor anderen en bepaalde uitspraken doet, zal ik als persoon gelijk afstand van nemen.

  Vergeet niet hoeveel Surinamers in het buitenland achter Bouterse staan, terwijl deze man de SuriNeds landverraders en staatsvijanden heeft genoemd.

  @ Barnie, als het niet goed gaat met de opvoeding zal de persoon altijd last krijgen van achtervolgingswaanzin. Dit vooral als iemand kwetsbaar is. Een ander heeft het altijd gedaan.


  Maak melding

 11. Zielige vrouw,

  Heeft anders geen problemen gehad met de blanken toen ze nog in de belangstelling stond voor tv, en lekker haar zakken gevuld toen.
  Is het niet allemaal een beetje haar eigen schuld dat ze bijna alles heeft verloren, heeft niks vast weten te houden, ook haar relatie’s niet, lag altijd bij de ander.


  Maak melding

 12. I’m very disappointed in Miss Sylvana. In my country, we give punishment to all who colour their hair, hoping to look like a white buffoon. Also, we don’t like women who smooth their hair, because smooth hair does not belong to black people.
  If you are proud of being an African, then go with natural black hair and don’t attack your hair with hot curling iron and other fetter tools.

  Robert R. Moegaba


  Maak melding

 13. @ Dutch,

  Ze treedt nog steeds op en vult haar zakken nog steeds in Nederland. Ze heeft veel bijgedragen om de Nederlanders bewust te maken van mooie (zwarte) muziek en -verhalen.

  Maar ze wordt als allochtoon aangemerkt en gaat nu proberen om via de politiek de witte Nederlanders een beetje op te voeden (bewust te maken) en erop te wijzen dat allochtonen ook Nederlanders zijn, een bijdrage leveren aan en in de Nederlandse maatschappij en derhalve de zelfde rechten hebben. Zonder de Nederlander als haar vijand te zien


  Maak melding

 14. Aandachtshoer en mediageile Sylvana heeft weer een podium gevonden voor haar eeuwige koloniale en discriminatie gezeik.

  Vanavond weer in alle talkshows….

  Ik word niet goed van dat mens.


  Maak melding

 15. Henk Molenaar,

  Was het maar zo dat er geen discriminatie is in Nederland. Helaas is het er en het neemt sinds een paar jaar steeds toe.

  De komst van heel veel moslimvluchtelingen draagt daar ook aan bij. Maar het punt is dat wanneer de Nederlander het goed heeft, dan is hij minder geneigd tot discriminatie over te gaan, maar wanneer hij het slecht(er) heeft, dan spuugt hij z’n gal. Maar niet in de wc-pot, maar op buitenlanders.
  Overigens klagen niet alleen buitenlanders over discriminatie, maar ook autochtone vrouwen, die weinig kans maken op een echte topbaan in het bedrijfsleven. De blanke mannen hebben een enorme territoriumdrift.


  Maak melding

 16. Ja silvana in nederland worden jullie gewoon als zwartjes gezien door de blanken….daarom moet ik lachen als suris onderling elkaar van alles betichten vanwege politieke redenen!


  Maak melding

 17. Jammer ik zou het niet doen. Als ik alleen kijk naar die racistische uitlatingen van die moslims in die partij >Marokkanen, dan heb ik mijn buik al vol. Nee richt dan je eigen partij op of ga naar een bestaande. Heb je zo’n last van je afkomst dat dat je tegenhoudt. Jammer !


  Maak melding

 18. ik hoorde dat ze minister van financien wil worden
  volgens mij kan ze beter minister worden van buitenlandse zaken worden
  ze heeft daar meer verstand van


  Maak melding

 19. @FER.E,
  Neen hoor er zijn andere zaken die aandacht verdienen dan je druk te gaan maken over het eeuwige gedoe over zwart ,wit, Black or White.Hoe gaat een discussie over black& white Suriname kunnen redden?!


  Maak melding

 20. Kevin,

  Dat zouden de gevestigde politieke partijen wel graag willen, dat er heel veel kleine allochtoonse partijen zouden komen ipv 1 grote waardoor ze geen vuist kunnen maken.

  Laten we eerlijk zijn: de Turken en Marokkanen kampen met dezelfde soort problemen als de Surinamers op bijv. de arbeidsmarkt (hoewel ik denk dat hun positie veel beter i en ze meer gehoord worden dan Surinamers en Antillianen). Als je de godsdienstfactor uit DENK eruit weet te krijgen, dan kan het een heel goede politieke partij zijn voor de grootste deel van de allochtonen. Geen gesplinter van allochtonenstemmen dus.
  Volgend jaar, bij de verkiezingen, moet er een boodschap gegeven worden aan de gevestigde politiek dat allochtonen het zat zijn om steeds maar weer als allochtoon behandeld te worden en niet gewoon als Nederlander. Daarom zou het goed zijn wanneer deze partij veel stemmen van de allochtonen krijgt. Het signaal naar Den Haag moet duidelijk zijn. Ham bhi aapan adhikaar maangie laa.
  Ik moet zeggen dat ik er wel respect voor heb hoe de Turken en Marokkanen hun cultuur en godsdienst bewaken en er zoveel mogelijk aan trouw blijven, itt de Hindoes die alles laten verwateren en Hollandser dan de Hollanders willen worden.


  Maak melding

 21. laten we eerlijk zijn
  denk je dat denk nederland kan leiden??
  wha ha ha ha
  dat gelul, wie wil hun cultuur nu afnemen
  het is juist omgekeerd, zij willen hun achterlijke shit aan ons opdringen
  sodemieter op met je cultuur en ga een kamelen kar rijden
  wat zou de mensheid nou willen van de islam????
  pffff


  Maak melding

 22. @ B Saram,

  Dat krijg je automatisch als je figuren als Simons een podium geeft. Ze is te dom om te begrijpen dat ze met haar uitspraken de discriminatie alleen maar aanwakkerd.En dat met zo’n kop van: Kijk mij eens lekker bezig zijn! Ik walg van dat wijf!


  Maak melding

 23. Get a life
  Aandachtshoer?! Zij doet het in de media. U, meneer Molenaar, hier op WKN.
  Zoek de verschillen/overeenkomsten.

  Ik werk voor mijn geld….


  Maak melding

 24. Meneer Molenaar, dacht u nou werkelijk dat mevrouw Simons van aalmoezen leeft? U weet toch wel beter, mag ik hopen. En ook al zou ze niet werken voor haar geld vind ik dat zij dat dan knap voor elkaar heeft.Ik heb verder niets met haar maar soms vind ik de kritiek op haar erg ongenuanceerd. Vandaar mijn reactie.


  Maak melding

 25. Mie no habie monie foe bai bana ghie a keskesie diesie.
  Mijn krachten zal ik beter besteden, moet even overgeven bhaaaaaaaaaa a soewa.


  Maak melding

 26. Ik vond altijd dat ze een goed punt had. Maar nu ben ik haar even kwijt. Wat heeft ze te zoeken bij de Nederlandse afdeling van de AK partij van Erdogan. Vandaag was DENK niet eens aanwezig bij het debat over de arrestatie van Ebru Umar.


  Maak melding

 27. Wat doet een zogenaamde geëmancipeerde vrouw, alleenstaande moeder in godsnaam bij een zwaar islamitische georiënteerde moslim partij met sterke banden met Erdogan.


  Maak melding

 28. Beste Henk M, wat dacht je van het scoren van een besneden turk. Die vrouw is volkomen de weg kwijtgeraakt. Binnenkort zien we haar gesluierd door den haag slenteren met 4 boodschappentassen per arm.


  Maak melding

 29. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN RECHTVAARDIGHEID TOT IN DEN EEUWIGHEID.

  Velen draaien met alle winden mee, als het hen maar veel media aandacht oplevert.

  Als men niet vanuit ALGEMEEN belang bezig is, maar van uit religieuze- , groep of cultuurbelang waar het vaak tenslotte weer om macht- en superioriteit draait, zullen alle mooie gemaakte beloftes voor een betere samenleving vroeg of laat weer worden ontkracht.

  Zelfreflectie van groot belang voor allen, maar vooral ook voor hen die de politiek ingaan, daar is waar de tijd van Zuivering om vraagt!

  Gebruik geen misleidende woorden om indruk te maken, maar spreek vanuit een oprecht hart, want aan paradox gedrag heeft de wereld niets aan.

  Message from the GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 30. nooit gehoord van de lange arm van herrenberg
  black panter en zwarte piet beweging zijn door hem opgericht om op de onderbuik gevoelens in te spelen van de surineds
  herrenberg is de connectie met het midden oosten
  herrenberg is een bekeerde moslim die net als zijn broeders alles haat behalve zichzelf


  Maak melding

 31. @ Get a Life,

  Denk jij dat Sylvana Simons voor niets bij DWDD gaat zitten? Ze krijgt in één uizending meer geld dan jij in een half jaar kunt opmaken!


  Maak melding

 32. Fbi een zekere Peter R Vries krijgt van DWDD niet meer van € 5000,00. Simons krijgt net zo veel zo niet minder. Misschien dat Mathijs haar een gedeelte in natura uitbetaald. Wie zal het zeggen


  Maak melding

 33. FBI, als u mijn reactie goed had gelezen,had u kunnen begrijpen dat ik er van uitga dat ook zij werkt voor haar geld. De heer Molenaar gaf als commentaar dat hij werkte voor zijn geld; m.a.w. zij niet. Ze zou trouwens gek zijn als zij al haar optredens voor nop zou doen; daarvoor heeft zij te veel cabeza.


  Maak melding

 34. Hallo Koos,
  En ja hoor, daar zt onze Sylvana weer interessant te doen bij DWDD…. wat een treurig mens is dat toch.

  Vanavond nog bij Humberto en ze heeft haar zin weer.

  Toen ze vol met werk zat hoorde je haar nooit over racisme en discriminatie,

  Nu gaat ze vol voor de subsidiepotjes.


  Maak melding

 35. Niet waar voor een uitzending krijgt ze 15.000 euro en dat is normaal als je bekend bent.
  Dus tel maar aantal keren maal 15.000


  Maak melding

 36. Goed gedaan Sylvana, misschien niet mijn favoriete politieke beweging… Maar het feit dat je t durft is genoeg voor mij om op jou te stemmen…..Want vertel me eens, hoeveel zwarte Surinamers zitten in de tweede kamer ?


  Maak melding

 37. Henk M

  En als ze in de 2e kamer zit neemt ze halverwege de rit ontslag met behoud van wachtgeld. Ach deze aandachtshoer is voorspelbaar. Zij gaat die 5 jaar niet volmaken. Moet nog maar zien of DENK
  wel in de kamer komt.


  Maak melding

 38. Je hebt nou eenmaal forumleden die niets moeten hebben van het kleurtje zwart. Lees de reacties maar weer het zijn altijd dezelfde.

  Mijn zegen heb je Sylvana, Surinamers doen er goed aan massaal op haar te gaan stemmen. Iemand vroeg al, hoeveel zwarten heb je in de tweede kamer? Waarom zou je als Surinamer op een bestaande partij moeten stemmen?


  Maak melding

 39. Was niet DENK dat reageerde als enige toen een tv-programma die Bijlmer al dierentuin presenteerde aan de kijkers, zonder te vertellen dat het parodie was? Ik heb niet gehoort die andere partij toen. Omdat zij vinden niet allochtonen belangrijk. Eerder zij vinden allochtonen een last.


  Maak melding

 40. Niet op haar stemmen.
  Zij heeft een kleurtje en dat is alles.
  Op eerste en tweede vriend na waren het allemaal blanke mannen.
  Dus heel goed vrouw maar heeft het in haar bol hoog zitten.
  Maar natuurlijk wie op haar wil stemmen moet dat gewoon doen.
  Als ze maar altijd een pruik draagt anders lijkt ze op een kerel.
  Maar zal wel enige kennis hebben anders wordt je niet gekozen om bij een politieke partij te bij te horen.


  Maak melding

 41. Sylvana heeft een keus gemaakt gebaseerd op het hart en op de ratio. Wij moeten in deze niet zo negatief zijn. Heb de handel en wandel van Sylvana niet op de voet gevolgd, maar ik denk dat zij voor deze partij heel bewust heeft gekozen. Vergeet niet dat bijna 90% (natte vinger werk) racistisch zijn. Geloof mij maar. Ik zie het in mijn omgeving. ik zie en hoor hoe ze praten over vluchtelingen. Vergeet niet de faciliterende rol die de Nederlanders hebben gespeeld om de Joden richting de gaskamers te brengen. De februari staking in 1941 is onder aanvoering van de Communistische partij – de CPN – uitgeroepen en niet door de andere conventionele, gevestigde partijen. Die hadden het maar al te druk om de nazi’s te faciliteren voor de transport van Joden richting de vernietigingskampen.
  Denk dat allochtonen in Nederland hun eigen politieke partij moeten gaan oprichten.Of zich aansluiten bij Denk bijvoorbeeld. Zo kunnen we een vuist maken in deze samenleving.
  Vergeet niet hoe Asscher op een racistische manier heeft uitgehaald tegen de allochtone raadsleden in Amsterdam Zuidoost. Het zijn racisten en blijven racisten. De PvdA is al 25 jaar mijn partij niet meer. Voelt mij niet thuis in deze partij. In de tijd van Den Uil was het nog mijn partij.
  Sylvana dame, ik hoop dat je voorlopig een goed politiek thuis heb gevonden, een omgeving waar je respect ondervindt en waar je veilig en comfortabel voelt. Wij kunnen beter en verdienen beter, Sylvana


  Maak melding

 42. Weer zo’n media Geil zielige vrouwtje.
  Deze vrouw zei een keertje, als je met een zwarte man als vriend of man hebt dan zoek je moeilijkheden.ik zou niet weten wat zij nou te zoeken heeft bij DENK.


  Maak melding

 43. Observer , waarom zou je als Surinamer op een surinamer moeten stemmen. Stemmen op een poppetje is het domste wat je kunt doen. Als morgen DENK herinvoering van de slavernij wenst ga je dus toch op Mw Simons stemmen omdat ze een surinamer is. Het zal mij een reet roesten of ze zwart is. De partij programma is voor mij leading.

  Zojuist dwwd gezien. Simons heeft zich onsterfelijk belachelijk gemaakt door de arrestatie van Ebru Umar goed te keuren.
  De indoctrinatie van Ankara begint haar werk te doen.


  Maak melding

 44. @b seram

  Mijn stem zal ze in ieder geval niet krijgen en ik ben geen allochtoon . Allochtoon is een scheldwoord. Als als ik moet stemmen, dan moet PvdA afvallen omdat ik niet op een Aboutaleb kan stemmen. Totaal geen fan! VVD maakt al jaren de dienst uit. Het zou D66 of jessie klaver groen links moeten worden. Hij belooft wat. Of sp..

  En by THE way: het is Dre, zonder de Dr. Forget about dr Dre!


  Maak melding

 45. Beste Koos,

  Halverwege? Ik denk dat ze al na paar dagen opstapt en 5 jaar wachtgeld opstrijkt: de golddigger.

  Net zoals:

  Kathleen Ferrier krijgt € 782.306,43 wachtgeld dankzij plotselinge woede over uitzetting Mauro

  Ze heeft het slim gespeeld, CDA-politica Kathleen Ferrier. Plotsklaps was ze woedend over de uitzetting van Mauro Manuel, de Angolese minderjarige asielzoeker die in 2011 geen verblijfsvergunning kreeg omdat hij niet uit een oorlogsgebied kwam. Ferrier werd een ‘dissident’ en maakte zichzelf zo onmogelijk in haar fractie; een jaar later verliet ze politiek.

  an haar motieven kunnen we niet twijfelen, het is immers niet mogelijk om in iemands gedachte te kijken. Maar als ze het had willen timen had ze het niet beter kunnen doen; het akkefietje heeft haar namelijk € 782.306,43 opgeleverd.


  Maak melding

 46. Beste Ira, jouw verhaal als zou D.D.Bouterse Nederlanders van SURINAAMSE komaf voor vijanden etc. hebben uitgemaakt is absoluute ONZIN, het is een enorme LEUGEN. Ik vraag mij serieus af waar jij dat heb gehoord, waar jij dat verhaal vandaan heb. Die meneer heeft zich juist ingezet, en doet dat nog steeds, om Surinamers overal in de wereld bij de onywikkeling van hun vaderland te betrekken. Ik denk dat jij bewust verkeerd geinformeerd ben of dat jij anderen bewust verkeerd probeeerd te informeren.

  Succes met jouw reeds verloren strijd op basis van verzonnen feiten.


  Maak melding

 47. @ Mensen die hun buik vol hebben van de moslims,

  Zeker in Nedrlang geleerd van Wilders.

  Kijk eens verer in de westerse wereld b.v. Engeland.

  Daar hebben ze (de bevolking) gekozen voor een MOSLIM
  Burgemeester.

  Rotterdam heeft een MOSLIM burgemeester en het is in deze stad nog nooit zo goed gegaan.
  Hij mocht zelf in USA gaan vertellen hoe hij de zaken aanpakt

  De Tweede Kamer heeft een MOSLIM-voorzitter en na drir jaar voorzitterschap van een witte vrouw en frustratie alom in den Haag gat het veel beter. De Kamer is vol lof kopte de kranten.

  Misschien kunnen jullie iets van de Moslims (ggan)leren ipv slap te lullen.


  Maak melding

 48. @Arnold, zo te zien weet je heel erg weinig, omdat ik het persoonlijk uit Bouterse zijn mond hebt gehoord, Vergeet niet dat Bouterse toen op het podium stond toen hij deze uitspraken deed.

  Dit is precies hetzelfde toen Bouterse ook vertelde dat er geld is en niets aan de hand was totdat!!!!!!vul het maar zelf in.
  Een ieder voelt het nu in zijn of haar portemonnee.

  Venetiaan zou die energieverhoging in fases aanbrengen, maar Bouterse was er tegen. In 2010 heeft hij en Simons het volk opgeroepen om tegen die energieverhoging van Venetiaan de straat op te gaan, omdat het volk er onder zou lijden en niemand mag het pikken wat Venetiaan van plan was te doen.
  ===Zie wat er nu gebeurd door deze zelfde Bouterse. Een volks man is hij niet en vecht voor eigen belang.==


  Maak melding

 49. Observer:
  Beetje infantiele opmerking om de Surinamers massaal te laten stemmen op iemand puur om haar of zijn kleur!
  Je doet je nick absoluut geen eer aan!
  Laat mij dan maar stemmen op iemand met inhoud en kennis van zaken!


  Maak melding

 50. Proficiat.Ik feliciteer Sylvana met deze stap in de politiek. Deze dame kan een aanwinst zijn/worden voor de Nederlandse politiek. Zij kan een krachtig geluid ten gehore brengen. Dit zal men haar natuurlijk niet in dank nemen. Als zij zich had aangesloten bij de PVDA, VVD of D66 zou men haar de mond gesnoerd hebben


  Maak melding

 51. A3,

  Wie heeft de opstand in Syrië ondersteunt, wie heeft de chaos in Irak veroorzaakt , wie heeft de ellende in Libië veroorzaakt,

  zijn zeker ook de Syrië gangers hé??


  Maak melding

 52. Barnie,

  De moslims zelf. Saudi Arabie en Koeweit hebben het gestart door de opstandelingen te steunen en vervolgens het Westen erbij gehaald. Assad heeft toen Rusland erbij gehaald.


  Maak melding

 53. @RobG

  Je bent niet goed man. Ze sluit zich aan bij een Turkse partij met nauwe banden met een dictator. En dat vind je wel een top idee?


  Maak melding

 54. nee, dat zijn die vervloekte arabieren die de wereld willen overnemen ten kostte van alles en iedereen
  in elk land proberen ze van binnenuit de regeringen te verzwakken.
  open grenzen met turkije, wapens smokkelen wordt nu een makkie, isis is al binnen en nu nog mensen in de regering die boel gelijk kunnen overnemen
  wat onthoofdingen hier en daar en europa ligt plat


  Maak melding

 55. uitpluizen,

  De Arabieren zetten toch geen pistool tegen het hoofd van de Westerse leiders? Het is allemaal gierigheidspolitiek (commerciele economie en macht over de resources) die daartoe leidt.

  Het Westen had bvb allang waterstofgas als autobrandstof kunnen invoeren en zo de afhankelijkheid van het MO kunnen terugdringen. Maar hun eigen bedrijven als Shell en BP enz blokkeren dit.
  Economisch denken bepaalt zowat alles tegenwoordig.


  Maak melding

 56. Paul,

  DENK is een Nederlandse partij die leunt op Turkije net zoals de VVD een Nederlandse partij is die leunt op de VS. Erdogan gedraagt zich dictatoriaal, maar doet Obama het beter? Obama (de VS) steunt toch Erdogan?


  Maak melding

 57. @Henk Molenaar2016 & @koos, zijn in dienst van VVD.

  DOSSIER: DE ZAAK JOS VAN REY
  Bron: binnenlandsbestuur.nl

  Full text of “Voorbeelden Van Corruptie In Nederland”

  Oud-politica Kathalijne de Kruif veroordeeld voor witwassen


  Maak melding

 58. Aloha…..Aay baya.Deze Simons die moet niet meedoen aan zo,n etnische partij, Een ding kan ik zeggen,dat ze zelf gediscrimineerd gaat worden door deze partij.kappen en rustig t leven lijden.Che!!!!


  Maak melding

 59. [@RobG: Als zij zich had aangesloten bij de PVDA, VVD of D66 zou men haar de mond gesnoerd hebben].

  Precies dit was toch het verwijt aan Tanja Jadnandansing? Dat ze niet zichtbaar was? Wel, Sylvana gaat zich niet kunnen onzichtbaar maken in een kleine partij als DENK. Ze zal moeten laten zien waar ze voor staat en dat wil ze ook doen. In deze partij krijgt ze meer kans daartoe dan in een van die andere partijen.


  Maak melding

 60. @Ronald, velen vragen zich nauwelijks af waarom Tanja Jadnansing de kamer gaat verlaten. Ze staan er niet bij stil dat er meer aan de hand is. Surinamers worden steeds meer onzichtbaar in de politiek en in het politiek debat op landelijk en plaatselijk niveau.

  Paul, Denk is geen Turkse partij. Toevallig zijn de initiatiefnemers Turken met een Nederlandse nationaliteit. Ik ken het programma van de partij niet. Ik heb wel gehoord dat ze zich wel willen inzetten voor alle migranten in Nederland. Het is daarom noodzakelijk dat ook Surinamers binnen deze partij hun stem zullen laten horen. Het initiatief van Sylvana keur ik daarom goed. Ik ga ervan uit dat deze partij bij de Tweede Kamer verkiezingen in staat zal zijn om meerdere zetels te halen.


  Maak melding

 61. @ronald en robg
  ik heb het niet helemaal gevolgd
  kan je me uitleggen waar ze precies voor staat en welke wetten wil ze veranderen?
  wat wil ze precies?
  alleen zwarte piet aankaarten? daarvoor ga je niet de tweede kamer in
  er moet toch meer in haar zijn dat ze wil veranderen
  en wat precies zal ze voor de surinaamse gemeenschap betekenen


  Maak melding

 62. Weer een domme zwarte doos. Ik ben ook zwart (donker lekker tropisch bruin), dus ik zeg het gewoon. Is mijn mening. Al die gasten voelen zich gediscrimineerd, goh, vind je het gek? In SU zie j dat. Welk Afrikaans land is een succes? Ik werk hier in NL ook hard voor mijn centen, nooit iets meegemaakt over discriminatie. Gewoon aanpassen, met behoud van SU normen waarden. Ik vind dat deze domme doos publiciteitsgeil is. Surinamers hier in NL zijn gewoon NL-ers, dat voelen we gewoon. Turken, ach raar, zal ik geen woord aan vuil maken. Kijk naar Erodogan. Mijn mening is als je in een vreemd land (NL) niet naar je zin hebt, veel discriminatie denkt, ik betaal wel voor je one way ticket, back to your roots! Namaste


  Maak melding

 63. Mijn idee is dat wat ze wil veranderen is dat er op een gelijkwaardige manier over allochtonen wordt gesproken.

  Een van de meest misselijke dingen die gezegd wordt over een allochtoon die een bepaalde mening heeft is dat als je het hier niet bevalt, dan rot je toch op naar je eigen land. Maar waar in Nederland moet een allochtoon die hier is geboren oprotten? En waarom moet hij per sé dezelfde mening hebben als de autochtoonse massa? Alleen al als ze dat weet aan te kaarten, is ze in mijn ogen succesvol.


  Maak melding

 64. @uitleg,

  Dat er over allochtonen op dezelfde manier gesproken wordt als over de autochtonen: niet beter en niet slechter. Dat men ook op dezelfde manier behandeld wordt: niet beter en niet slechter.


  Maak melding

 65. wha ha ha ha
  in nederland mag je juist wel een eigen mening hebben en in turkije niet
  wat is er met je aan de hand ha ha ha

  en wat voor een wet gaat ze maken om te zorgen dat mensen die dingen niet meer gaan zeggen
  hoofd er af???
  tong er af knippen, mensen op de bbq gooien
  achter elke gordijn een spy,
  wat een gezelligheid
  hoe, vertel me hoe gaat ze het doen


  Maak melding

 66. @Robbie,

  Spijtig dat je zo geassimileerd bent dat je je indentiteit kwijt bent. Ik krijg het idee dat je bijna altijd aan het slijmen bent bij de autochtonen en nooit de waarheid durft te zeggen. Klopt dat?


  Maak melding

 67. Het valt my door de jaren heen op dat er altyd figuren(alochtonen)zyn die naar Nederland zyngekomen omdat ze niets te vreten hebben in hun land van herkomst.
  Vervolgens krygen ze de zelfde kansen als jan de hollander,Nederlands paspoort en zich dan keren,veel kritiek hebben op diezelfde Nederlanders.Veel wat hun niet aanstaat bekritieseren
  Je zou bly en dankbaar moeten zyn dat je deze kans gekregen hebt om te zeggen ente doen wat je wilt.
  Dus @Sing Sing als je t over de joden gaat hebben doe jezelf n plezier,lever je paspoort in en ga terug naar je oerwoud.


  Maak melding

 68. Robbie,

  Je wordt niet gediscrimineerd, zeg je. Maar wordt je wel gerespecteerd? En weet je wat er allemaal achter je rug wordt bekonkeld? Heb jij een autochtone vrouw?


  Maak melding

 69. uitleg,

  Als je met 5 zetels binnen komt, neemt het respect toe. Kijk maar naar Geert Wilders. Alleen maar onzin komt uit z’n mond, maar de zetels leveren hem respect op.

  En ja, je kunt inderdaad niemand dwingen om respectvol over een ander te praten, maar je hebt wel enige invloed op bepaalde wetten die nadelig zijn voor allochtonen, door ze weg te stemmen en voor goede wetten te stemmen. Bovendien krijg je straks een situatie waarin geen enkele combinatie een echt grote meerderheid heeft. Dan wordt een kleine partij als DENK ineens heel interessant.


  Maak melding

 70. uitleg: in Nederland mag je jeist wel een eigen mening hebben.

  Je mag het hebben, alleen wordt van je verwacht het niet te uiten, want als je het uit zijn er malloten die tegen je zeggen dat als het je hier niet bevalt, rot dan op naar je eigen land.
  Naar welke land moet een allochtoon oprotten die hier geboren is en niet alles hier prettig vindt?


  Maak melding

 71. @banasur
  volgens heeft sylvana alles kunnen zeggen in dwdd en ze heeft zich geuit waar ik al bang voor was nl.
  ebru is fout, erdogan is goed

  ten tweede welke nadelige wetten, noem een paar
  of noem eentje die nu op de agenda staan die negatief zullen uit pakken voor ons?

  en ik denk dat jullie” oprotten naar jullie eigen land” gebruiken om zo de discriminatie aan te wakkeren
  welke ned durft dat te zeggen tegen een suri, lulkoek
  en trouwens ik ken geen enkele groep die zo is voor getrokken als de moslims
  hoe meer men ze gaf hoe meer ze gaan eisen
  eeuwig leuteren over racisme om hun doel te bereiken
  als men dan zegt rot nu maar op, geef ik ze groot gelijk,
  probeer ned niet te veranderen in een moslim staat

  voor verder informatie kun je bij henk herrenberg zijn


  Maak melding

 72. @observer:

  Dit is niet de manier om stemadvies te geven. Stem op haar omdat zij zwart is? Denk je dat zwart gelijk is aan achterlijk?

  Geef geen advies. Geef achtergrond.


  Maak melding

 73. @rob g. Hij heeft gehoord dat zij zich willen inzetten voor migranten. En daarom moeten wij op haar/hun stemmen. Hij kent het programma van die partij niet.

  Rob g heeft gehoord? Wie koopt daar wat voor?

  Maar aan de andere kant: Wie neemt Rob g serieus en wie kan Rob g nog serieus nemen? Ikke niet!


  Maak melding

 74. @Dre,
  Het schijnt dat je een van de domste en vooral idiote gedrag vertoont.
  Iemand die van huisuit geen manieren meegekregen heeft.
  Wat een ellende ling ben jij.
  Het lijkt alsof je een kip zonder kop bent.


  Maak melding

 75. In Nederland mag men alles zeggen??

  Scrol naar boven: SPA raadslid veroordeeld wegens het beledigen van Nawijn.
  “Haagse gerechtshof vindt het ongeoorloofd dat SP-raadslid Lennart Feijen oud-minister Nawijn op sociale media een “racist” noemde.

  En een Turkse met een dubbele nationaliteit, een huisje in Turkey denk dat ze Erdogan mag beledigen en de Tweede Kamer is in rep en roer. Hoe hypocriet!!

  Verder zou ik zeggen Erdogan is een dictator die het land vooruit brengt. Wij hebben ook één maar het volgt pinaart.


  Maak melding

 76. RobG: “Surinamers worden steeds meer onzichtbaar in de politiek en in het politiek debat op landelijk en plaatselijk niveau

  En dat is de schuld van…..”?

  Surinaamse politici in de 2de kamer kwamen voornamelijk in het nieuws doordat ze logen over hun CV en handig gebruik maakte van de wachtgeldregeling.

  Er was er zelfs één die een dodelijke ziekte voorwendde…

  Dus wat lul je nou?


  Maak melding

 77. Wat denkt deze mevrouw ,dat Surinamers ook kuddedieren zijn? Ik ben blij dat dat niet het geval is.Surinamers kunnen gelukkig vrij denken en daardoor zijn ook lid van verschillende politieke partijen en dat zal ook zo blijven.Surinamers willen deel uitmaken van de Nederlandse gemeenschap en geen apart hokje vormen.


  Maak melding

 78. @Henk Molenaar, en niet te vergeten Jablabla John Leerdam. Oud PvdA-Kamerlid John Leerdam met surinaamse roots heeft destijds een enorme blunder gemaakt door in een interview met 3FM-verslaggever Lex Uiting serieus te reageren op verzonnen feiten. Zo reageert Leerdam uitgebreid op een uitspraak van Ariël Sharon, de voormalige premier van Israël die al zes jaar in coma ligt, en op het vrijlaten van de niet bestaande straatterrorist Jael Jablabla.

  En wat dacht je van Mw Bijlhout. Enkele uren na haar beëdiging trad zij echter af, nadat RTL Nieuws foto’s van haar (in militie-uniform) had getoond waaruit bleek dat ze nog in 1983 (dus na de Decembermoorden van 1982) actief was geweest in de burgermilities van het regime-Bouterse. Eerder had zij verklaard dat zij de milities al in 1981 had verlaten, waarbij ze letterlijk had gezegd: “Er zijn geen foto’s van Philomena in uniform.”

  Zou het een knappe prestatie vinden als Simons het record van Bijlhout gaat verbreken.


  Maak melding

 79. @tranga:
  meneer, waar baseer je je op? of in klein geld gesproken: welke van mijn argumenten vind jij het domste?

  ik vind jouw reactie ietwat infantiel .Klopt dat met de rest van je persoonlijkheid?


  Maak melding

 80. @Johan
  je hoeft geen medelijden te hebben met mij hoor. Sylvana heeft hiermee haar hand overspeelt. in het openbaar. zij staat niet voor mij. ik zal haar niet uitschelden, of zo, maar aan iedereen laten weten waarom ik dit een domme zet vind van haar.

  een zwaluw maakt nog geen zomer.


  Maak melding

 81. Slimme vrouw,
  Leuke vrouw,
  Assertieve vrouw,
  Mooie vrouw

  En dan doet ze zo iets. Deze mensen van DENK hebben eerst de Partij van de Arbeid misbruikt voor het creeren van een eigen platform (stom van de PvdA om hun en platform te bieden).
  Dat ze weg gingen was niet meer dan een frustratie spelletje.

  Simons maakt met deze stap van zich zelf een politiek opportunist net als Bram Moskowitz.


  Maak melding

 82. Waarom verbaast het mij niet dat Bouterse en zijn kornuiten vrij spel in Suriname hebben. Omdat men het belangrijker vindt om een zwarte vrouw die bewust voor de partij DENK kiest moet neersabelen.
  Dezelfde mensen die vinden dat Bouterse niet deugd maar nooit aangeven wat er in het land Suriname moet gebeuren.
  Laat Sylvana Simons doen wat ze lekker vindt. Hebben jullie nooit gehoord van een ander zijn mening of besluit
  te respecteren? Waarschijnlijk niet, want ze wordt voor hoer uitgemaakt, dom enz enz.
  In Suriname zijn er werknemers die al maanden geen salaris hebben ontvangen en toch reageren tig mensen
  op dit item(Sylvana Simons sluit zich aan bij DENK).
  How low can you go!
  Ik ben geen fan van Sylvana Simons maar wens haar veel succes, want ze is moedig en dat kan ik van velen op deze site niet zeggen.
  Ps. Niet alleen Bouterse en zijn kornuiten horen achter tralies te zitten maar ook alle DNA leden, want ze houden het volk al tientallen jaren voor de gek.


  Maak melding

 83. @IFM123
  Die Sylvana is een aandachtzoeker. Ze had aandacht nodig en wat deede ze?Ze kwam met het wonder concept zwart/wit en dat deed wonderen voor haar.Nu mag ze zichzelf politicus uitroepen dank zij een paar nietsnutters zoals jij!
  Echtwaar IFM 123,is het ouwehoeren over sinterklaas het allerbelangrijkste in de wereld. Sylvana verdiend misschien nu nog meer door aandachttrekkerij maar wij moeten nog altijd elke maand gaan bedelen voor onze salaris!!
  Je vindt Sylvana moedig ,moedig waarom,omdat ze paat over sinterklaas?Dat kan jij ook!!!!


  Maak melding

 84. @uitleg,

  Ik heb Sylvana in DWDD niet horen zeggen dat Erdogans gelijk heeft.

  Welke wetten treffen de allochtonen? Wat dacht je van de reeks immigratiewetten? Bijv. op huwelijk? Op korting van uitkering enz. naar andere landen? Op gezinshereniging? De remigratiewetten die onaantrekkelijk worden? Op sociaal werk voor de achterstandswijken enz?


  Maak melding

 85. Henk Molenaar,

  Wacht maar tot ze een zetel krijgt. Dan zullen we zien of ze serieus genomen wordt of niet.
  DENK is de enige echte allochtoonse partij en ik vind dat de allochtonen deze partij moeten steunen.

  Als Surinamer zul je gemerkt hebben dat een Turk of Marokkaan jou eerder steunt dan een autochtoon, als er iets gebeurt, bvb op straat.
  Uit onderzoek blijkt dat bijv. allochtonen eerder een zwerver wat geld geven dan autochtonen. Want de laatste zitten vol vooroordelen over bijv. zwervers (en natuurlijk over de allochtonen).
  Ik hoop dat een paar bekende Hindoestanen zich ook bij DENK gaan aansluiten, zodat ook de Hindoestanen invloed op de politiek kunnen krijgen via deze partij en typisch problemen van Hindoestanen en Surinamers en van alle andere Nederlanders aan de orde kunnen stellen.
  Maak van DENK een brede allochtoonse beweging en beperk het niet tot een Turk-Marokkaanse kliek.


  Maak melding

 86. Beste B. Misal.

  Sylvana Simons is een beroeps slachtoffer en een aandachtszoeker.

  “Als Surinamer zul je gemerkt hebben dat een Turk of Marokkaan jou eerder steunt dan een autochtoon, als er iets gebeurt, bvb op straat.”

  Waar slaat dat nu weer op…..

  Zullen we de apartheid dan maar invoeren in Nederland. Wordt het net Suriname, Ieder ras zijn eigen politieke partij.


  Maak melding

 87. @banasur

  ik raad je toch aan nog eens te kijken naar dwdd
  en al die punten die jij opnoemt

  “immigratiewetten? Bijv. op huwelijk? Op korting van uitkering enz. naar andere landen? Op gezinshereniging? De remigratiewetten die onaantrekkelijk worden? Op sociaal werk voor de achterstandswijken enz?”

  al deze wetten kan je onder een noemer “open grenzen” plaatsen
  ik ben tegen open grenzen en die vooral bedoeld zijn om europa te voorzien van miljoenen moslims.

  ik hoor je nergens zeggen grenzen open voor al die kinderen die nu op dit moment in de wereld sterven van de honger
  het gaat dus bij jouw alleen om moslim import
  ze hebben sylvana gestrikt , hopen dat denk groter wordt dankzij surinaamse en antiliaanse stemmers
  alleen om te proberen om dan de grenzen open te gooien
  daarna wordt ze we gegooid was ze blijft tenslotte een kafir


  Maak melding

 88. een Geobsedeerde publieksgeile trut, die weer wat gevonden heeft om in de schrijnwerpers te komen, maakt zichzelf (en dat is niet zo erg) maar ook anderen die ze denkt en roept te vertegenwoordigen alleen maar belachelijk en bereikt met dat geblaat van haar alleen maar het tegenovergestelde effect, van wat ze wil bereiken, nl minder racisme en discriminatie, maar de niet verder nadenkende Nederlanders o.a. de Wildersclan zien alleen een irritante zwarte tante en willen haar maar al te graag als de gemiddelde Surinamer zien en niet als wat ze is, een gefrustreerd (wat ze zelf doet) opgefokt mens


  Maak melding

 89. Beste Henk Molenaar,

  Je hebt wel een rake opmerking gemaakt: iedere ras z’n eigen politieke partij.

  Gisteren keek ik naar DWDD en wel 3 maal werd daar geroepen dat moslims nauwelijks trouwen met autochtonen, wat zou aangeven dat moslims daarmee niet Nederlands genoeg zijn.

  Ik vraag me af waar in de wet staat dat een allochtoon moet trouwen met een autochtoon en dat de maat zou zijn van integratie. Eerlijk gezegd lijkt het mij zeer op assimilatie: de allochtoon moet zijn identiteit opgeven en zich raciaal vermengen met de autochtoon. Dit is een zeer zware inbreuk op de mensenrechten, maar het is wel wat leeft onder de autochtonen: dat je pas een goede Nederlander bent en vertrouwd kunt worden wanneer je je identiteit opgeeft en met een blanke trouwt en de blanke identiteit aanneemt.

  Gelukkig werd dit gisteren gezegd. Niemand is er verder op ingegaan. Dat viel me zwaar tegen van zowel Mathijs als van het DENK gezelschap, want dit was een kernpunt: betekent integratie ook dat men gaat sleutelen aan je ras en je nakomelingen en je het recht ontneemt om te trouwen met iemand van je eigen ras, want als je dat niet doet dan geef je daarmee aan dat je niet wil integreren!

  Juist hiervoor komt DENK op. Dat men geen (officiele of officieuze) dwang moet uitoefenen op dit soort zaken en dat dat niks te maken heeft met de integratiegehalte van een persoon. Integratie kan pas goed lukken als de Nederlandse maatschappij ook bereid is haar eigen waarden en normen te onderzoeken en te bespreken en niet bij voorbaat de waarden en normen van de allochtonen als onjuist en de eigene als juist kenschetst en aanvaardt.

  Met de Sinterklaasdiscussie is het duidelijk geworden dat de Nederlander niet bereid is zijn eigen waarden en normen te toetsen (aan de tijd), maar het vooral wil opleggen aan anderen (onder het mom van traditie) en wel alles wat van de ander is en enigzins anders is, wil bombarderen tot slecht en on-Nederlands. De bittere waarheid is dat geen enkele politieke partij hier stellling tegen genomen heeft, behalve DENK.


  Maak melding

 90. Na het lezen van de commentaren is slechts één conclusie mogelijk::

  Surinamers komen niet voorruit omdat ze elkaar slechts weten af te vallen en nooit iets positiefs kunnen verzinnen.

  Ik had die Molenaar hoger ingeschat maar vlgs mij kan hij zich zonder probleem aansluiten bij de paarse rioolratten Paraman, Rob G en Damsco


  Maak melding

 91. Ray
  Sylvana Simons is aandachtzoeker. Zijn de meeste mensen, de vraag is of jij en ik dat door hebben.
  Ik vind haar moedig niet vanwege wat zij vertegenwoordigt, maar meer om al de negatieve reacties die zij bij anderen los krijgt en toch niet stopt om haar mening over bepaalde zaken te ventileren.
  Is dat moedig? Ja zeker. Is dat slim? Ik zou er mee stoppen.
  Ze wordt bedreigd en gaat toch door. Bijna iedereen vindt dat ze onzin uitkraamt en toch gaat ze door.
  Ja, ik kan ook over zwarte piet praten en mijn mening over de arrestatie van mevrouw Umar ventileren.
  Wil ik dat mensen mijn vervolgens gaan bedreigen en voor alles en nog wat uitmaken? Nee, want ik vind het de moeite
  niet moeite waard en Sylvana Simons wel. En dat is haar groot recht.
  Ik ben het nooit met Sylvana Simons eens. Ook niet wanneer ze over soulartiesten praat.
  Waarom mag zij niet anders over bepaalde zaken denken? So Be It! En daarom vind ik dat we ons eerder
  met Bouterse en zijn kornuiten moeten bezig houden en ook met de mensen op deze site die hem verheerlijken,
  terwijl Bouterse zoveel bloed aan zijn handen heeft.
  Mensen als Sylvana Simons moeten wij waarderen en niet beledigen. We hoeven het niet met haar eens te zijn over bepaalde zaken. HAHAHA


  Maak melding

 92. B. Misal:

  “Gisteren keek ik naar DWDD en wel 3 maal werd daar geroepen dat moslims nauwelijks trouwen met autochtonen, wat zou aangeven dat moslims daarmee niet Nederlands genoeg zijn”

  Je draait de boel om. Een niet moslim ( Nederlands) wordt NOOIT geaccepteerd door de moslim familie.

  Vandaar de enorme inteelt onder moslims….

  Wat me aan moslims stoort is dat ze wel alle voordelen van de westerse wereld accepteren ( uitkering, kinderbijslag. gratis scholing, gratis gezondheidszorg) maar ondertussen alles verder afwijzen van de westerse cultuur.

  Het is om die reden dan alleen al in Europa 40 miljoen moslims teren op een bijstandsuitkering die word opgebracht door de westerse inwoners.

  Het is simpel: als de westerse cultuur je niet bevalt dan pleur je gewoon op… vrij naar Aboutaleb.


  Maak melding

 93. Barnie: “Ik had die Molenaar hoger ingeschat maar vlgs mij kan hij zich zonder probleem aansluiten bij de paarse rioolratten Paraman, Rob G en Damsco”

  Suriname ( lees Bouterse) slikt nu alle westerse en moslim stront om maar op de knieën de leningen te krijgen.

  Bouterse zou nog een samenwerking met IS aangaan als ze maar over de brug komen.

  Zo diep is Suriname onder Bouterse gezonken.


  Maak melding

 94. @Hans,

  Het zijn mensen als Sylvana die de weg banen voor anderen. Zij incasseert nu de klappen, maar heeft al wel het idee gelanceerd: er wordt te veel druk gelegd op de allochtonen, er wordt te vaak gezegd dat allochtonen niet zouden deugen en onbetrouwbaar zijn. Er wordt gewoon gediscrimineerd in Nederland. De Nederlander, die decennialang met het idee heeft geleefd dat men erg open, rechtvaardig en tolerant was, wordt nu geconfronteerd met mensen die zich niet automatisch over willen geven aan de Nederlandse cultuur. Daar heeft men behoorlijk wat moeite mee en de tolerantie smelt dan ook meer en meer weg.
  De Indonesiers, Surinamers en anderen hebben behoorlijk veel van de Nederlanders overgenomen tkv hun eigen cultuur. De moslims weigeren dat en worden derhalve als een gevaar gezien. Maar waarom zouden ze hun eigen ID moeten opgeven? Of jouw cultuur is iets waard of niet. Het is geen commodity dat je zomaar even inlevert voor een andere.


  Maak melding

 95. Sylvana, ik denk absoluut met je mee. De rest van de migranten slaapt hier of durft niets te zeggen. Die gasten van denk durven tenminste, jawel.
  Mijn stem krijg je zeker sisa !


  Maak melding

 96. @Molenaar: “Je draait de boel om. Een niet moslim ( Nederlands) wordt NOOIT geaccepteerd door de moslim familie.”

  Dit is waar, maar de druk op ALLE allochtonen om de Westerse cultuur over te nemen wordt ook steeds groter en groter. Mensen hebben gewoon het recht op hun eigen cultuur. En in Nederland moeten mensen zich aan het Nederlandse recht houden en niet zozeer aan de Nederlandse cultuur. Niemand kan en mag verplicht worden Sinterklaas te vieren of schilderijen van Van Gogh te bekijken of iemand een hand te geven. Er bestaan ook heleboel andere manieren van respectvol groeten, niet alleen die ene manier van handshaking.


  Maak melding

 97. De heren Bouva en Misiekeba beweren dat anderen alleen maar leugens vertellen. waar onder de vakbondsleiders(zie Apintie.sr). Men moet bij hun langskomen en dan krijgt men te horen hoe de vork in de steel zit wat betreft IMF. Beide heren hebben nog nooit van transparantie gehoord.
  Ze zitten op het geld te wachten, terwijl ze nog steeds niet kunnen overleggen hoe ze gaan bezuinigen, aangezien ze de stroomtarieven hebben teruggedraaid.
  Jaren het volk belazerd en nu niet weten wat te doen. Topfunctionarissen hier, topfunctionarissen daar maar nietmand weet wat te doen.
  Iedereen kan tot DNA lid gekozen worden, niet iedereen weet hoe je een land moet besturen. Is weer gebleken.
  Ik heb te doen met al die mensen die al maanden op hun salaris zitten te wachten en dan heb je DNA-leden(Bouva en Misiekeba) die beweren dat anderen leugens verkondigen. Zielig!!!!


  Maak melding

 98. Over Bouterse weet ik zonder enige twijfel even veel als jij.

  Ik had het daarom niet over Bouterse maar over jou niveau van discussie voeren, Molenaar!!

  Je bent minstens zo erg als de paarse bende, sluit je maar bij hen aan of leg uit (en niet op de persoonlijke toer) maar met argumenten waarom Simons zich niet namens Denk in de Nederlandse politiek mag begeven. Kijken of je dat kunt, hihi


  Maak melding

 99. wat wordt een moslim precies verboden in nederland?
  een vrouw in elkaar trappen, dat mag niet he ook al zien jullie vrouwen als minderwaardig, ook onthoofden mag niet enz
  dus wat precies mogen jullie niet??
  wie verplicht je om sinterklaas te vieren??
  waar haal je al deze idioterie vandaan
  noem maar punten op dat jullie niet mogen of worden gedwongen om iets te doen wat jullie niet willen
  en die paarse ratten lijken meer op erdogan, weet je wel
  bouta die ongewapende journalisten dood schiet
  fuck bouta en erdogan en hun aanhangers


  Maak melding

 100. B. Misal: “Niemand kan en mag verplicht worden Sinterklaas te vieren of schilderijen van Van Gogh te bekijken of iemand een hand te geven.”

  Over niveau van discussiëren gesproken: Niemand in Nederland wordt verplicht om Sinterklaas te vieren. Maar niemand kan Nederlanders verplichten om het niet om HUN manier te vieren.


  Maak melding

 101. waar is ons geld

  Je slaat de spijker op zijn kop. Moslims komen naar Nederland en eisen van alles en vooral ‘respect’.

  Maar zelfs respecteren ze alleen maar hun eigen cultuur en eisen zelfs hun eigen rechtspraak ( sharia)

  Ik ben een beetje moslim moe.

  Als er 1 miljoen Aziatische vluchtelingen naar Europa waren gekomen had niemand daar problemen mee. Die eisen niks, passen zich aan en werken zich de tering. Marokkaanse moslim jongeren die hier geboren zij praten amper Nederlands. Een Vietnamese vluchteling praat binnen en jaar vloeiend Nederlands


  Maak melding

 102. @waar is ons geld,

  Op de lagere scholen worden kinderen wel onder druk gezet hoor om Sinterklaas en andere feesten te vieren. Halloween, Suikerfeest ook en dat soort feesten.


  Maak melding

 103. Misschien niet onder druk gezet, maar hard gestimuleerd. Zoals Koningdag. Ze strooien met subsidies om mensen te lokken naar Koningdag te komen. Bands worden goed gesubsidieerd. Gemeenten subsidieren ook Sinterklaasfeest.


  Maak melding

 104. arang
  Misschien niet onder druk gezet, maar hard gestimuleerd. Zoals Koningdag. Ze strooien met subsidies om mensen te lokken naar Koningdag te komen. Bands worden goed gesubsidieerd. Gemeenten subsidieren ook Sinterklaasfeest.

  Mag Nederland zijn eigen eeuwenoude volksfeesten misschien vieren?


  Maak melding

 105. @tarang
  jullie hebben zelf jullie eigen scholen, waarom wil je naar een school die wel sinterklaas viert
  waarom wil je naar een christelijk land, waarom ga je niet gezellig in het midden oosten zitten waar je alles hebt en niet gediscrimineerd wordt
  niets is goed hier, maar toch willen blijven
  daarom zijn de meeste toen suries vertrokken omdat bouta, de krankzinnige, su heeft gemaakt tot een rovers hol
  maw als je het ergens niet leuk vind kan je altijd vertrekken naar een beter land
  dat hebben alle surineds gedaan, vertrekken uit een mooi land dat verwoest werd door een nep revolutionair
  tip, reis verder naar het midden oosten daar wordt je gelukkig


  Maak melding

 106. @Henk Molenaar,

  Zeker mag Nedrrland z’n feesten vieren en z’n cultuur in stand houden, maar heb ook respect voor die van een ander.

  @snap het niet,

  Ik denk dat je het inderdaad niet snapt. De kinderen (ook volwassenen) worden automatisch meegezogen in de overweldigend Nederlandse cultuur. Het punt is alleen dat degenen die bewust niet willen meegaan, hatelijke opmerkingen krijgen. Daar blijkt dus geen respect en tolerantie uit.


  Maak melding

 107. @tarang
  als je vindt dat je kind geestelijk mishandeld wordt moet je
  gewoon vertrekken, dat heb je al keer gedaan toen vertrok je naar nederland voor een beter leven
  nederland geeft je blijkbaar geen beter leven want je bent ziels ongelukkig in dit racistisch land
  je wilt toch niet blijven tussen alle kafirs en je kinderen het slechte voorbeeld geven.
  vertrekken is de beste oplossing
  alles heeft een keerzijde en ik kies zelf liever voor de westerse keerzijde van de medaille dan voor een midden oosten cultuur


  Maak melding

 108. Ik snap al die kouwe drukte om mevrouw Simons niet. Zij maakt haar eigen keus (in de ogen van velen wellicht een wonderlijke keuze) en als het op termijn niet goed voor haar uitpakt, zal ze haar wonden moeten likken net zoals ieder ander die een verkeerde keuze heeft gemaakt. Ik denk dat zij zich daar wel bewust van is.
  Iedereen moet maar doen wat ie niet laten kan; geldt ook voor hen die kritiek leveren op deze “publieke” vrouw.


  Maak melding

 109. @snap het niet,

  Jij snapt het echt niet. Het punt is dat wanneer je kritiek uitoefent op iets wat je niet juist vindt, dat je echt wordt afgezaagd. Je snapt ook niet hoe moeilijk het voor veel mensen is om toch te doen wat ze eigenlijk niet zouden willen doen omdat de sociale druk ontzettend groot is. Blijf je trouw aan jezelf en ga je niet mee, dan wordt je als een afvallige behandeld. Je kent het wel, iemand die geen alcohol drinkt en op een feestje van vrienden terecht komt waar het goed rijkelijk vloeit en je geeft aan dat je het niet moet hebben, hoe je dan ineens geen vrienden meer hebt. Dat is de druk waar veel allochtonen, minderheden, niet alleen in Nederland, maar ik denk overal op de wereld en zelfs in de eigen gemeenschap, mee moeten leven.
  In het kort: als je niet met de stroom meegaat, kun je het heel moeilijk krijgen.


  Maak melding

 110. @Henk Molenaar2016 & @Koos

  Dus wat lullen jullie nou!!
  donderdag 19 mei 2016 om 09:13 uur. & om 09:56 uur.

  Zeker aanhangers en denkbeelden van de volgende personen.
  Johann Georg (Joop) Glimmerveen (Utrecht, 14 november 1928) is een voormalige Nederlandse politicus van neonazistische signatuur.
  Kroniek extreemrechts: Joop Glimmerveen – Anne Frank House

  Hans Janmaat:
  Een van de uitspraken die Janmaat deed in de uitzending in het kader van de zendtijd voor politieke partijen, was:
  “Wij schaffen, zodra we de mogelijkheid en de macht hebben, de multiculturele samenleving af”;

  De lijst: politieke affaires van 1983 tot 2013
  Het is een enorme lijst. Bron: vn.nl

  Natuurlijk komen 3 personen van Surinaamse afkomst ook voor op deze lijst.
  Evan Rozenblad en John Leerdam. Beiden PvdA.
  Philomena Bijlhout (LPF) die loog over haar deelname aan de Surinaamse militie ten tijde van de Decembermoorden in 1982

  En wat dacht (Henk Molenaar2016 & Koos) over de volgende persoon.
  Ch. (Charl) Schwietert- Hoofdinhoud
  Journalist, die rond 1980 parlementair verslaggever was bij het NOS-journaal.
  Gezien zijn KRO-verleden werd verondersteld dat hij CDA-sympathisant was.

  Werd in 1982 echter volkomen onverwacht door Nijpels naar voren geschoven als VVD-staatssecretaris van Defensie.
  Trad na enkele dagen al weer af, nadat hij onwaarheden bleek te hebben verteld over zijn dienstplicht en opleiding.

  Dus niet alleen (lullen) over de 3 personen van Surinaamse afkomst.
  Maar gaan jullie beiden zelf De lijst: politieke affaires van 1983 tot 2013 rustig lezen.


  Maak melding

 111. @tarang

  natuurlijk is er sociale druk maar je kiest er zelfvoor om naar zo een feest te gaan of niet
  als die mensen niet bij je passen dan moet je er niet naar toe gaan en je eigen soort mensen opzoeken die niet drinken

  maar jij wil perse naar zo een feestje gaan en je zegt ik drink niet en dan moet iedereen luisteren want anders discrimineren zij

  dus nogmaals mijn advies is als je hier niet gelukkig bent en je wordt geestelijk mishandeld omdat die mensen niet willen stoppen met drinken of blijven sinterklaas vieren is het tijd dat je weg gaat naar een plaats waar je wel gelukkig van wordt en waar men niet drinkt
  bv saoudi arabie, dat is pas een heilig land, ik denk dat jij daar wel past
  en laar europa maar lekker europa blijven.
  ik voel me prima hier


  Maak melding

 112. @snap het niet,

  Ik wist niet dat je woordvoerder van de PVV was. Zelfde boodschap: als het je niet bevalt, rot dan op!

  Maar de redenen waarom het iemand hier niet zou bevallen, misschien omdat er daadwerkelijk wat aan de hand is, daar heeft men geen boodschap aan, want leven met de kop in de grond is makkelijker en te denken dat jij perfect bent en niks fout kan doen en die ander alleen maar het probleem is is zo handig en makkelijk.

  Kom op mensen, graag wat genuanceerder denken!!!


  Maak melding

 113. Ik blijf die lijn trekken, lezen jullie de reacties maar weer.

  Dezelfde forumleden die racistische reacties bij de vleet plaatsen zoals henk molenaar, koos, hans, ray enz.

  Het zijn dezelfde forumleden die ageren tegen deze Mevr., het zijn ook dezelfde pro vhp en anti-Bouterse forumleden. Persoonlijk denk ik niet dat deze gasten Surinamers zijn, maar gewoon racistische tokkies.


  Maak melding

 114. dat is geen boodschap, het is juist dat ik je het beste gun
  en natuurlijk is er wat aan de hand maar niet alleen in nederland
  zo beetje in de hele wereld is er iets aan de hand
  en hoe zou dat toch komen
  ik vraag me af of die tibetanen ook discrimineren


  Maak melding

 115. @snap het niet,

  Er was niets aan de hand tot dat iemand besloot dat Sylvana gek is en DENK slecht is.

  Maar is Sylvana gek? Nee, want zij heeft ervaringen die jij misschien niet hebt.

  En is DENK slecht? Nee, want ze zagen van binnenuit in de PvdA hoe allochtonen daar behandeld worden.

  M.a.w. de ervaringen van sommige allochtonen moet worden afgeschilderd als slecht, niet ter zake doende en gek. Dat is wat er aan de hand is. Wie zou daar baat bij hebben?


  Maak melding

 116. @tarang
  ik kan door gaan met de vragen wat zagen ze dan precies bij de pvda
  of waarom heeft sylvana nooit wat gezegd over de politiek die bouta voert
  of over de december moorden, de moi wana moorden
  waarom heeft ze wel interesse in de politiek van turkije
  enz enz
  ik kan uren doorgaan

  maar we verschillen hemelbreed met elkaar en ik wens je daarom ook veel geluk met denk, bouta en erdogan
  en hoop dat je feestje vindt waar niet er gedronken wordt


  Maak melding

 117. @snap het nu wel,

  Sowieso ga ik niet naar feestjes en het voorbeeld was slechts een voorbeeld, maar dank voor je bezorgdheid.

  Zoals ik het destijds heb begrepen ging het verschil van inzicht tussen de PvdA en de DENK over de behandeling van allochtonen. DENK vond dat de PvdA eerder aan assimilatie werkte dan aan integratie. Ook dat de PvdA zelf meewerkte aan een negatieve beeld van de allochtonen. En eerlijk gezegd ben ik dezelfde mening toegedaan.
  Het verschil tussen assimilatie en integratie ken je wel hoop ik. Bij het eerste blijft er niks van je identiteit over (als allochtoon, als Hindoe bijv.), bij de tweede behoudt je je identiteit. Ik ben volstrekt tegen assimilatie, vandaar dat ik die heren van DENK ook snap.

  Wat betreft Sylvana, ik denk dat indien haar iets over de Surinaamse politiek gevraagd werd, dat zij dan best iets daarover zou willen zeggen. Alleen, wie in Hilversum interesseert zih nu voor Suriname dat ze haar iets daarover gaan vragen? Nederland is vooral met zichzelf bezig en Suriname en Surinamers interesseren haar geen bal.


  Maak melding

 118. Er is niets mis met het feit dat Sylvana Simons ambitieus is. Wie weet wat zij in de toekomst zou kunnen betekenen voor haar achterban. (!?!)

  Echter, haar uitspraak over de arrestatie van Ebru Umar vind ik wel een enorme uitglijder, aangezien Ebru Umar momenteel door een zeer moeilijke tijd gaat en deze columniste meer steun uit de samenleving zou moeten krijgen, vooral vanuit allochtoonse hoek in z’n geheel, omdat persvrijheid simpelweg een waardevol recht is dat ten alle tijden gewaarborgd moet blijven en vooral journalisten en columnisten vanuit een vrije geest de ruimte dienen te krijgen om kwesties objectief aan de kaak te stellen.


  Maak melding

 119. Als er iemand in Nederland kan praten over ervaringen met discriminatie dan is het wel Sylvana Simons. Deze vrouw heeft zoveel talenten, ze is intelligent, ze is goed geïnformeerd en ze heeft een positieve uitstraling om nu op dit moment een van Nederland beste tv- presentatoren te zijn. Maar die mogelijkheden worden haar niet geboden ondanks het feit dat ze hard aan de weg blijft timmeren. Ik denk dat zij in de politiek veel van zich zal laten horen. Ze is voor emancipatie van etnische groepen in Nederland. Dit houdt in dat zij zich zal inzetten voor meer kansen en mogelijkheden voor migranten in de Nederlandse samenleving. Wij dienen Sylvana te steunen.


  Maak melding

 120. Je hebt een idioot op deze site die beweert dat wij dingen gratis krijgen zoals een paspoort. We zijn hier omdat jullie daar waren. Heb mijn plichten en mijn rechten. Dienstplicht idioot. Ben je ooit in het leger geweest.
  Niks krijgen we gratis.
  Idioot ik zou het oerwoud uit je hersenen halen. De waarheid is hard. Moet ik ook nog hebben hoe jullie in voormalig Nederlands huis hebben gehouden. Misdaden tegen de menselijkheid. zo kan ik verder gaan.


  Maak melding

 121. RobG, hoezoo zou zij een van de beste TV presentatoren zijn? in de Polls van meest irritante tv personaliteiten scoort ze erg goed en kom nu niet aan met het smoesje dat er veelal autochtonen die uitslagen bepalen, ook de allochtonen kunnen daarin mee stemmen, en ze maakt zich steeds impopulairder, denk je nu echt dat een zenderbaas haar voor de buis wil halen met haar gezeur, die denkt echt wel aan zijn kijkdichtheidcijfers, ze heeft toch haar eigen programmaatje gehad, nooit een succes geworden, gek he,
  Populair is ze wel bij die groepering die op van alles en nog wat zitten af te geven op zaken die niet gaan zoals zij dat willen mensen die voornl afkomstig zijn uit landen waar het op vele gebieden een stuk minder is dan in de nog redelijk welvaartsstaat NL. en nog wel aardig meesnoepen uit de ruif, moet Nederland zich conformeren aan al die verschillende groepen of moeten zij die hier min of meer vrijwillig zijn conformeren aan Nederland en zijn gebruiken


  Maak melding

 122. Forummers, Odi odi.

  En tot slot op bovengenoemd artikel, alsnog een laatste aanvulling over Sylvana Simons.

  Ik wil het niet over Sylvana Simons hebben
  DOOR: THEODOR HOLMAN 19 MEI 2016
  (Bron: het parool.nl)

  Er is een val waarin een columnist niet moet trappen.
  Dat is dat het nieuws leuker is dan de column die je erover kunt schrijven.
  Stel dat het nieuws is: ‘Wilders naakt in musical’, dan moet je daar eigenlijk van afblijven, want je kunt met je column nooit over dat nieuws heen.

  Amateurcolumnisten maken die fout vaak. Gisteren dacht ik eerst dat het een grap was: ‘Sylvana Simons sluit zich aan bij Denk.’ Maar toen bleek het serieus te zijn.
  Dat was het moment waarop ik dacht: dit kan ik niet overtreffen, ik moet me beheersen en er niet over schrijven.

  Toen zag ik Sylvana Simons bij De Wereld Draait Door.
  Ze snaterde liflafjes van domheid.
  Ze vond het bijvoorbeeld begrijpelijk dat Ebru Umar was gearresteerd en veertien dagen landarrest had gekregen omdat ze ‘Fuck you, Erdogan’ had geschreven.
  En ik dacht alleen maar: beheers je, Holman, beheers je.

  -“Nu zit Sylvana te snateren met kennis die in een halve speldenkop kan en een allure die past in een lucifersdoosje”

  Maar ik vond niet dat ik over Sylvana moest schrijven – te absurd. Dus ik ging nog eens bekijken wat de Tweede Kamer te zeggen had over de affaire Ebru.
  Dat was ook vrij weinig. Maar het vreemde was wel dat de Denk-partij afwezig was. Die maakte zich namelijk op voor dat televisieoptreden bij DWDD met Sylvana.

  Hoe gênant kan een politieke partij zijn. Een allochtonenpartij die wegblijft bij een allochtonendebat. Ik dacht wel: laat Denk alsjeblieft vijf zetels halen, zodat we Sylvana in de Kamer krijgen en alle columnisten van Nederland minstens vier jaar kopij hebben.
  Maar nu schrijf ik weer over haar, en dan moet ik niet doen.

  Het moet hier gaan over Erdogan die Turkije aan het omvormen is tot Duitsland in de jaren dertig van de vorige eeuw – om eens een goede Godwin te laten ontsnappen.
  Zijn vertegenwoordigers zijn al in onze politiek doorgedrongen en zitten als Denk in de Kamer. Zogenaamd voor de allochtonen.

  Maar ze maken van allochtonen allochtonenvoer dat ze opvreten om hun honger naar macht te stillen.
  En bij die partij zit nu Sylvana te snateren met kennis die in een halve speldenkop kan en een allure die past in een lucifersdoosje.
  Nou schrijf ik verdomme weer over haar! Mijn excuses.


  Maak melding

 123. Sylvana Simons is beslist geen domme vrouw, maar dat ze zich bij DENK heeft aangesloten vind ik wel een domme zet van haar.

  In DWWD praatte ze de arrestatie van de journaliste Ebru Umar wel goed, maar toen haar de vraag werd gesteld over de Armeense genocide zweeg ze als het graf.

  Dit zijn voor mij 2 redenen om nooit op Simons en dus op DENK te stemmen.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/05/sylvana-simons-totaal-van-de-rails-verdedigt-arrestatie-ebru-umar-zwijgt-over-armeense-genocide/

  Sylvana Simons totaal van de rails: verdedigt arrestatie Ebru Umar, zwijgt over Armeense genocide

  door Paul van der Bas 19 mei 2016

  De kersverse Denk-politica doet zielig over kritiek op Twitter, maar weigert om de arrestatie van Ebru Umar te veroordelen.

  Sylvana Simons is al tijden bezig aan een race to the bottom. Ze werd bij het Nederlandse publiek bekend als presentatrice bij TMF en later bij Dancing With The Stars. De laatste tijd was ze vooral op televisie om haar weerzin jegens Zwarte Piet te uiten. Gisteren werd het voorlopige dieptepunt bereikt: Sylvana Simons heeft zich aangesloten bij Denk, de partij van Erdogan-aanhangers Kuzu en Öztürk.

  Bij de Nederturkse partij wil Sylvana zich onder andere gaan inzetten voor de empowerment van vrouwen. Kennelijk is een partij op islamitische grondslag hét platform om feminisme te promoten. Wie het snapt, mag het zeggen. Maar intussen heeft Sylvana zich al helemaal aangepast aan de pro-Erdogan standpunten van haar nieuwe partij: bij De Wereld Draait Door weigerde de presentatrice om de arrestatie van Ebru Umar in Turkije te veroordelen. “Vervelend voor haar,” aldus Sylvana, “maar ze wist dat ze de regels overtrad.”

  Tegelijkertijd klaagt Sylvana steen een been over de nare opmerkingen die over haar gemaakt worden op sociale media. Zou ze haar eigen critici misschien ook achter de tralies willen zetten, zoals Erdogan doet? Sylvana klaagt dat ze vanwege haar “impopulaire mening” op Twitter wordt beledigd, maar vindt het geen probleem als in Turkije een columniste wordt opgepakt vanwege een impopulaire mening.

  Maar het kan nog veel erger: Sylvana is zo diep gezonken, dat ze weigert om de Armeense genocide te veroordelen of zelfs maar te erkennen dat de gruwelijke volkerenmoord door Turken op meer dan een miljoen Armenen ooit heeft plaatsgevonden. De presentatrice gaf geen antwoord op een vraag over dat onderwerp door Matthijs van Nieuwkerk. Wanneer het over een onderwerp als Zwarte Piet gaat, heeft Sylvana Simons het continu over de slavernij. Maar wanneer het om het leed van ándere bevolkingsgroepen gaat, zoals de meer dan een miljoen vermoorde Armenen, geeft Sylvana niet thuis. Het gaat haar niet om rechtvaardigheid of om verbinding, maar om haat jegens de Nederlandse maatschappij. En voor een echte Nederlandhater is Denk natuurlijk de ideale partij.

  In een column d.d. 26 april 2016 bedankt Ebru Umar de Nederturken die achter Erdogan staan, voor hun NSB-gedrag. Nu Simons zich bij DENK heeft aangesloten, wordt zij dus indirect ook voor NSB-gedrag verweten.

  Sylvana Simons ik had je veel hoger ingeschat.

  http://www.metronieuws.nl/columns/2016/04/lieve-familie-vrienden-en-collegas


  Maak melding

 124. Het probleem van Nederland is dat men predikt en van de daken schreeuwt dat er vrijheid van meningsuiting is, maar als je afwijkt van de heersende mening word je afgemaakt. Dat ondervindt Simons nu. Kijk ook naar de Zwarte Piet discussie. Iedereen die een kritisch geluid laat horen, wordt afgemaakt. Mensen die dat kritische geluid ventileren, worden zelfs met de dood bedreigd. Pure waanzin! Waar blijft de vrijheid van meningsuiting. Als je in de Zwarte Piet discussie roept dat je voor het in stand houden ervan bent, sta je 3-0 voor. Dat is Nederland vandaag de dag. En politici van de gevestigde orde zijn als de dood om hun vingers eraan te branden. Ze zijn zo bang dat ze die domme massa van het electoraat gaan kwijtraken bij de verkiezingen. Het gaat immers allemaal om MACHT!


  Maak melding

 125. Let op de kleine veranderingen nog net geen sluier maar het haar bedekt. Weliswaar Door een pruik. Dat mag .Turken willen dat de vrouw zo gekleed gaan. Islam


  Maak melding

 126. Terwijl de elite duizenden miljarden wegsluizen naar Panama, Cayman etc. vechten de slaven onderling om de kruimels.


  Maak melding

 127. Heel bijzonder dat er met geen woord wordt gesproken over de racisme en discriminatie in zijn geheel. Velen in Suriname, hebben diepgewortelde haat of in elk geval onbegrip onderling tegen de hindoestanen, de creolen, marrons, de javanen…
  Dat uit zich duidelijk in de manier van leven, bespreken van de levenssituatie waarin een persoon zich op dat moment bevindt, sollicitatieprocedures discriminerend naar “minder geschikte culturen.
  [verkeerde huidkleur en afkomst wordt daarin schaamteloos benoemd _ wel onderhuids natuurlijk _ die hypocrisie blijft].

  SuriNeds zijn te walgelijk om mee om te gaan; duidelijk benoemd door Mrs Desiré Bouterse. Daarmee is remigrantendiscriminatie ook een issue.
  [De gekozen leider die terrorisme, marteling en moord niet schuwt. Ook niet tegen mede-landers in Suriname. ** Moiwana** remember.] Zijn aanwezigheid hangt in tussen nieuwe kansen en getolereerde misdraging. Zijn eerste termijn als dictator was tenslotte de StepStone.

  nog een issue: LHBT discriminatie is moeilijk bespreekbaar en wordt veelal weggemoffeld onder fout gedrag, immoreel, of simpelweg is er de religieuze indoctrinatie die mensen ervan weerhoudt om er ‘zelf’ een mening over over te mogen vormen.
  Toch is het woord Boeler een zeer bekend woord in de Surinaamse taal en wordt deze achterdeur positie veel beoefend door jongeren die onder het juk van religieuze en culturele indoctrinatie de zoektocht naar en ontplooiing voor zichzelf wordt ontnomen.

  Waarschijnlijk wil men niet dat deze schadelijke en schandelijke “nationale sport” teveel in de spotlight staat. Maar al hierboven benoemde onderwerpen zijn een nationaal Surinaamse problemen die hard aandacht nodig hebben om een gezonde verstandhouding onderling op te bouwen. Verwerpt men deze zaken of vermijdt men de onderlinge verbale confrontatie; is een gezond Suriname net zo realistisch al Utopia.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.