Antilliaanse, Nederlandse zakenlui naar Suriname

47

PARAMARIBO, 18 mei – Antilliaanse en Nederlandse zakenlui brengen een bezoek aan Suriname. Volgens de Nederlandse ambassadeur in Suriname, Ernst Noorman, is het een prachtkans voor het Surinaamse ondernemerschap.

Er liggen mogelijkheden open voor investeren en het verruimen van bedrijfsactiviteiten. Het is in deze periode van crisis kiezen tussen klagen en niets doen. “Er wordt in Suriname al jaren gesproken over diversificatie van de economie. Dit evenement biedt daartoe enorme mogelijkheden”, zei Noorman tijdens een persconferentie. Het initiatief van de Nederlander Peter Oerlemans heet InterExpo.

De bedoeling is onder meer overleggen met Surinaamse ondernemers. Mogelijkheden zullen worden bekeken van match making, bedrijfsactiviteiten op elkaar aansluiten. Volgens Oerlemens zitten in de missie vertegenwoordigers van de agrarische branche, bankwezen en dienstverleningsbedrijven. Tijdens het te houden congres zal onder meer vicepresident Ashwin Adhin een presentatie houden.

Bekijk ook:

47 REACTIES

 1. Antillen zijn slimmer dan Surinamers.
  Vandaag de dag als Suriname niet onafhankelijk was geworden zou het floreren. Kijk waar ze nu zijn beland.
  Straatarm en op de bedeltoer !!!!

  Op de Antillen komen duizenden toeristen jaarlijks de economie bloeit. Kijk maar naar de wegen op de Antillen deze zijn van Hollandse makelij.


  Maak melding

 2. -Bouterse moest niets van Nederland, omdat Suriname zijn probleem zelfs kan oplossen. Zie nu weer wie in Suriname aankomt voor zaken.

  Dit krijg je wanneer je met een paar domme mensen te doen hebt die alleen maar afgeven op anderen en uitschelden en als het te heet wordt onder hun voeten dan gaan zij slijmen en op hun knielen om te gaan bedelen.


  Maak melding

 3. Going Dutch?

  Goeie zaak hoor, alleen ben ik benieuwd naar de resultaten van dit zelfde evenement, georganiseerd in Torarica op 26 nov 2014.

  Hoeveel nieuwe bedrijven, business deals, etc. etc.

  “Due to the great success of the 19th trade mission in Suriname in November 2014, InterExpo will be organizing the 22nd trade mission in Paramaribo again on 25 and 26 of May 2016.”


  Maak melding

 4. de cocaïne prijs in suriname staat momenteel laag 4200us
  vanwege de crisis en de komende recessie hebben vrijwel alle ambtenaren een welwillend oor naar het verhaal van een zakcentje.
  de huidige pres en zn zoon oftewel cc1 en hezbillah facilitator , hebben de toon gezet.
  originele sur paspoorten , zelfs diplomatiek , zijn gewoon te koop.
  coca ligt volgens de dea gewoon in de overheidsgebouwen in een kluis.
  er is geen basis , maar een hele coca transport industrie vakkundig en met ruime ervaring in elkaar gezet.
  transport word verzorgd door de coca transport unit.

  antiliaanse zakenmannen ……laat me niet lachen.


  Maak melding

 5. ja. we zullen het weer van buitendlanders moeten hebben. Boutrese zei, wij kunnen het zelf. we hoefden niets van bv nederland.
  maar nu gaan we naar IMF. wie zet geld geld in IMF. niet de rijke landen?

  en na 40 jaar onafhankelijkeheid hebben wij ‘apen’ die ervoor hebben gevochten het land nog niet vooruit gebracht.

  We kunnen het niet.

  straks worden we venezuela.

  maar nee. 1 ding vergeten we. hoeveel surinamers hebben niet een klein nedrelandspensieontje of uitkering?
  of een famili lid die daar woont en wat voor ze stuurt.

  Maar KARMA is nu gaande.

  en gaan we bewust woden.
  NEE.


  Maak melding

 6. Deng saka saka wang ben wani srefi densi.
  Kos deng bakra tak deng mang e fu fur oenoe.
  Suma e fu fur now now?

  40 kaulo yari oe kaba nanga deng bakra ma we pina no ke !!! A kondre e geersie nellek Haïti.

  If oen no mang tjara kondre moro fara, gie deng bakra a kondre baka. Fu tego ( altijd) we tan pina, begie begie tra kondre kong yepie oenoe saka saka !!!

  Oen wang meki wang tra Dubai , mi mars noh !!!


  Maak melding

 7. Arme surinaamse ondernemers en ze hebben geen deviezen hoe dan…?
  De een zou van Zanderij een HUB maken…waar is hij?
  Gaan ze alweer DROMEN verkopen!?


  Maak melding

 8. @ Subaihiti

  De leden van de ouwe-jongens krentenbrood-club verstaan geen sranang tongo.

  Deng mang so lik’ pico, robg, cohesie. Dus kandé ie mang vertaal a stuk gie deng mang baja.
  Mi wel ei verstang en mie mang takie too, pikienso nanga wang accent, maar ei luk wel yere.

  Soso lafoe, want srefie deng bakra ei takie sranang tongo. Laatst nog telegrap pot wang artikel nanga a kop: fetie inie….

  Na wang sjene yere dat deng mang disi no sabie deng eigie taal, hatsjieeee..

  A tang so.


  Maak melding

 9. Het ligt niet aan de onafhankelijkheid, maar aan de militairen en klootzakken die het land regeren en ook de domme bevolking die die klootzakken de kans geven om te rotzooien. En ineens heeft Nederland een enorme interesse in Suriname. Ze gaan nu pas inzien wat ze door de onafhankelijkheid van Suriname verloren hebben en willen natuurlijk hun verloren invloed weer terug in Suriname, maar dat willen de Surinamers niet meer. Het meest pijnlijke is wel dat Bouterse helemaal wilde afstappen van het kolonialisme en via een achterdeurtje komt dit fenomeen terug. En het feit dat hij het niet kan stoppen omdat de financiële noodzaak van het land hem daartoe dwingt.


  Maak melding

 10. I will have to warn you and your people that the colonialists have only one objective, t.i. to mercilessly roam off all the wealth of your country. So I suggest you kick out these devils before they can set foot on your great country.

  Robert R. Moegaba


  Maak melding

 11. to Robert Moegaba,

  If you will kick out these colonialist than black colonialist will come and ruined the country till there is a famine. The same is happening in your own beloved country.

  Go and play chess if you have brains??


  Maak melding

 12. Mr Subaihiti,

  I think you do not know much about our great country, Great Z’babwe. The white people have looted our country for centuries and they have indoctrinated many in our country who still try to emulate the whites. But we have taken counter measures and things are heading in the right direction. In 50 years we will be the richest country on the continent of Africa. If you ally with us now, in 50 years your country can become a great country as well.

  Robert R. Moegaba


  Maak melding

 13. In de agrarische sector moet je oppassen met de Hollanders. In Nederland is de agrarische sector een waar schrikbewind en echte concentratiekamp voor dieren. Jaarlijks vermoorden de Hollanders tientallen, zo niet honderden miljoenen dieren op afgrijselijke manier. Zo worden kippen bijv in 5 seconden gedood: hun kop wordt in een bad vol kokend water ondergedompeld voor enkele seconden via een lopende band.
  Stel je het voor dat iemand jouw hoofd in kokend water voor 5 seconden zou onderdompelen?
  Er kleeft heel veel bloed aan de agrarische sector in Nederland. Suriname moet deze moordpraktijken niet overnemen. Bovendien gaan deze bedrijven via de EU-Monsanto formmule alle zaden van groenten en andere gewassen monopliseren, wat erop neer gaat komen dat een Surinaamse landbouwer die groenten wil telen niet meer z’n eigen zaden mag gebruiken, maar die duur moet inkopen bij deze bedrijven. Wees alert!!!


  Maak melding

 14. Banasur

  In de agrarische sector moet je oppassen met de Hollanders. In Nederland is de agrarische sector een waar schrikbewind en echte concentratiekamp voor dieren. Jaarlijks vermoorden de Hollanders tientallen, zo niet honderden miljoenen dieren op afgrijselijke manier. Zo worden kippen bijv in 5 seconden gedood: hun kop wordt in een bad vol kokend water ondergedompeld voor enkele seconden via een lopende band.
  Stel je het voor dat iemand jouw hoofd in kokend water voor 5 seconden zou onderdompelen?
  Er kleeft heel veel bloed aan de agrarische sector in Nederland. Suriname moet deze moordpraktijken niet overnemen. Bovendien gaan deze bedrijven via de EU-Monsanto formmule alle zaden van groenten en andere gewassen monopliseren, wat erop neer gaat komen dat een Surinaamse landbouwer die groenten wil telen niet meer z’n eigen zaden mag gebruiken, maar die duur moet inkopen bij deze bedrijven. Wees alert!!!


  Maak melding

 15. En dat zei de nederlandse ambassadeur; klagen! (zie postings hierboven).

  Surinamers willen ’s morgens n bami halen, ‘middags n roti halen ff slapen en dan ’s avonds n tjauwin halen.

  Tja zo wordt je erg moe.


  Maak melding

 16. Wie willen investeren een een land met als toekomst…..Venezuelaanse wantoestanden? Zaken doen met een corrupt paars regiem olv van onberechte misdadigers. De winsten die ze zullen boeken kunnen ze niet overmaken of baas en geboefte moeten wat uit krijgen. Velen zullen afhaken wanneer ze die paarse boeventronies van baas en roversbende, als ook het paars volk zullen ontmoeten.


  Maak melding

 17. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN RECHTVAARDIGHEID TOT IN DEN EEUWIGHEID.

  Volk van Suriname, verantwoordelijke burgers van het land,
  wees ondanks de economische crisis waar het land nu in verkeert vooral ook waakzaam voor de grote economische misleidingen die nu van alle kanten geboden worden, want alles kent tenslotte een prijs! Wereldwijd zijn veel land hiervan al het bewijs.
  Laat de God van geld en welvaart (ooit gecreeerd ) jullie niet nog eens helemaal blind maken, en denk vooral ook aan de bescherming van onze Moeder Aarde.
  Hoe meer economie in een land, hoe meer vernietiging Moeder Natuur kan worden aangedaan, als men niet bedachtzaam aan het werk gaat. Dit heeft negatieve invloed op de gezondheid van bewoners en ook op het klimaat.

  Externe ‘ Hebzuchtigen’ staan nu in de rij om de rijke bezittingen van Moeder Aarde van Suriname te beroven, en zullen ook zoveel beloven.
  Doch moraal is een groot erfgoed om een land gezond en in balans te houden.
  De economische- en moraalcrisis zijn te danken aan een moraalloze president die zichzelf als een God van geld en welvaart beschouwde en vele mooie beloftes aan het volk heeft gedaan die hij tenslotte niet waar kon maken. Hij hoort nu daarom ook zijn falen toe te geven, en zijn vergaarde rijkdommen aan het arme volk over te dragen.

  Het land opNieuw opbouwen hoort ook gepaard te gaan met Milieubewust- en duurzaam leven, en ook van de geestelijke creativiteit van burgers dient goed gebruik te worden gemaakt. Een nieuwe regering met moraal en verantwoordelijkheidsgevoel zal het zeker lukken!!

  Licht en Waarheid maken Vrij…zorgen voor een helder Bewustzijn …voor Zuivering… Wijsheid…en Rechtvaardigheid tot in den Eeuwigheid!

  Message and POWER from the GREAT SPIRIT OF LIGHT!!


  Maak melding

 18. @Banasur

  Dit is echt totale waanzin wat je nu schrijft. Hoe kom je daar in vredesnaam bij man. Check your facts. Nederland is topleverancier van kipslachtmachines die zo min mogelijk leed veroorzaakt. Wordt wereldwijd verkocht.


  Maak melding

 19. @ Banasur,

  Welk sprookjesboek heb je nu weer gelezen?

  Bovendien heeft Nederland een Partij voor de Dieren (hoe belachelijk dan ook), in Suriname is er niet eens een partij voor de mensen! Ik wed dat je nog nooit in een moderne kippenslachterij bent geweest. Daar komt echt geen kokend water aan te pas.


  Maak melding

 20. Banasur je maakt je onsterfelijk belachelijk. Ned. is marktleider mbt kippenslacht machines. Het proces gebeurt allemaal zo snel mogelijk. De kippen lijden er amper onder. Daar zijn onderzoeken naar gedaan.


  Maak melding

 21. LOF en nog eens LOF en HULDE aan de Regering Bouterse/Adhin voor hun DOORTASTENDHEID om de Surinaamse MUNT in waarde te doen dalen, met de BEDOELING naderhand PROFIJT uit te kunnen trekken.

  Nu komen de EERSTE vliegen op de STROOP af. Het was een kwestie van tijd, ECHT GEDURFD en VASTBERADEN door deze destijds GEZETTE STAP.

  Het is HELEMAAL niet zo dat de één voor de ander hier op de knieën gaat. Misschien op de knieën omdat GEDULD en WIJSHEID hebben gezegevierd. De President van de Centrale Bank en Minister (MAXI-STER) Hoefdraad, mogen wij, ondanks dat het hun taak is, van HARTE DANKEN.

  Ondanks het SABOTAGE-gedoe en het willen BELAZEREN van de BEVOLKING door de Oppositie REDT Suriname het.

  Er zal niet meer in worden getrapt met “We zijn Moe”. Ook deze Zeven-Even LUIWAMMESEN mogen heel binnenkort aan de bak. Indien ze gebruik maken van bepaalde voorzieningen, mag er voor mijn part door de Surinaamse Overheid erop worden gekort of hetzij tijdelijk ontnomen, zodat naar een baan kan worden gezocht door deze MISLEIDERS..

  De Surinaamse Regering onder LEIDING van Bouterse/Adhin zouden NIMMER, NEVER, NOOIT, mogen ZWICHTEN voor deze LUIAARDS, LEUGENAARS en BEDRIEGERS die de Surinaamse Economie dachten te willen ONTWRICHTEN, om ZOGENAAMD hun gelijk te halen.

  GELUKKIG zijn het de GROOTSTE BOEVEN die Suriname ooit heeft gekend, die hier voornamelijk het NAKIJKEN hebben. Namelijk de lui van de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij. Dat ze dagelijks VALSE HOOP koesteren op één van de twee VALSE zetels, BELOOFD door Paé van de PL – Paé Law, laat alleen maar zien welke ZWAKZINNIGE OPPORTUNISTEN binnen deze VHP – Valse Hoop op Paé-partij vertoeven.

  Om zich MET OPEN OGEN te laten MISLEIDEN door een FIRST CLASS CHANTEUR, zegt GENOEG over deze KORTZICHTIGE BENDE.

  Dergelijke lui die de SURINAAMSE DEMOCRATIE vanwege EIGEN GEWIN de DAS willen omdoen, hebben niets te zoeken in het SURINAAMS MACHTSCENTRUM.

  GELUKKIG blijft de Surinaamse bevolking WAKKER en WAAKZAAM, de MISLEIDERS nagelaten.

  OPRECHTE zakenlui uit de Antillen, Nederland of waar ook ter wereld MOGEN ALLEN ALTIJD WELKOM worden geheten in Suriname, ter WEDERZIJDS voordeel.

  Dat Suriname HEEL VEEL te BIEDEN heeft, is meer dan DUIDELIJK. OVERDUIDELIJK!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 22. Suri heeft nederlamdse zakenlieden nodig. Kapitaal en kennis.
  Als we zo’n 500 duizend tot 1 miljoen Hollanse arbeiders en consumenten bij kunnen krijgen dan hebbem we een goede etnische infrastructuur voor welvaart.
  Laat de bakras maar komem! Hopelijk minder corruptie.


  Maak melding

 23. Heer ambassadeur Noorman, U woont in Suriname, het zou fijn zijn als u het voorbeeld zou geven om ook te investeren. Welke garanties krijgen de investeerders van de Ambasadeur?


  Maak melding

 24. (abri)koos,

  Hoe weet jij dat de kippen niet lijden? Ben je soms zelf een kip (zonder kop)?

  Wetenschappers beweerden ook eerst dat vissen geen pijn voelen, dus mensen mochten vrij vissen. Tot de laatste onderzoeken aantonen dat vissen wel degelijk pijn voelen.

  Weet je trouwens door wie deze onderzoeken betaald worden? Juist, door de slachtmaffia.

  Wie maakt zich nu belachelijk?


  Maak melding

 25. @FBI,

  Dat een land z’n beste brains inzet om dieren zgn pijnloos te doden, zegt heel veel, vindt je niet?

  De reden waarom jij het opneemt voor die slachters is omdat je graag kip eet. Zeg dat dan gewoon. Je hoeft geen excuses voor die kippenkillers te verzinnen.


  Maak melding

 26. @Paul,

  Stel nou dat het waar zou zijn dat de kippen geen pijn voelen (ze voelen natuurlijk WEL pijn, want de zintuigen en zenuwen reageren altijd pijnlijk op iets onaangenaams en ga mij niet vertellen dat kippen geen zenuwen en zintuigen hebben), dan nog: welk recht hebben de slachters om te verhinderen dat een kip een natuurlijke dood sterft?

  God/De Natuur/De Creative Intelligence heeft het leven zo gemaakt dat elk wezen een natuurlijke dood kan sterven (kom niet met het kletsverhaal dat leeuwen ook jonge herten doden, want een mens is geen dier en is niet afhankelijk van dierlijk voedsel om voort te bestaan). Met het voortijdig beeindigen van het leven van andere wezens handelt de mens tegen de Wetten van God/Natuur/Intelligence in!! In een Goddeloze samenleving is dit niet strafbaar, maar in een spirituele samenleving wel!!


  Maak melding

 27. i,i, Suriname en Nederland zijn met elkaar verbonden als een ruiter op een paard.

  Hoe heet die man die niets moet hebben van de Noordzee?
  Hoe heet die man die zijn muil vol heeft over kolonialisme?
  Hoe heet die man die nu zaken doet met IMF?
  Hoe heet die man en gezin, die koloniale kleding dragen en een leven leiden als God in Frankrijk en het Volk in grote armoede laat leven?
  enz, enz. enz.

  De Dief Roept Heel Hardt: Houdt De Dief! (, terwijl die man het gestolen geld van de Centrale Bank op privé buitenlandse bankrekeningen in Zwitserland en andere landen heeft staan, over heel veel goud beschikt, zie de scalians op het Stuwmeer, enz .

  Zie verder deze criminelen, oa:
  – Jules Wijdenbosch, met smeergelden van Ballast Nedam,
  – jozefzoon die pornoboeken kocht voor leerlingen op scholen in Suriname, de trein/tramverbinding van Poele Pantje naar Overwacht oa langs de Indira Gandhiweg,
  – Ramon Abraham ( die voor de regering DDB-AliBaBA op 25 mei 2010 er was, met tiptip droge vis op straat verkocht, in die regering als mini ster van OW over meer dan 110 miljoen us-dollars geen verklaring heeft afgelegd in DNA en het Surinaamse volk, helikopters heeft, bij staatsolie voor miljoenen us-dollars aan obligaties heeft gekocht, in Commewijne en Saramacca honderden ha domeingronden heeft, enz

  Centralebank van Suriname skeer

  Het volk:
  – leeft in heel grote armoede,
  – prijzen EBS enorm gestegen zijn/ waterrekeningen enorm stijgen,
  – vele winkels/ondernemingen sluiten
  – prijzen in de winkels enorm gestegen zijn,
  – geen medicamenten bij apotheken en ziekenhuizen,
  – bus- en korjaalondernemingen hun onderneming niet meer kunnen runnen,
  – Valuta no dé?
  – Ontwaarding van de Surinaamse dollar.
  – Sranansma beré dé knoroe!
  enz, enz

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Pé A Moni Dé?

  Wie Houdt Wie Voor De Gek?

  DDB en de rovers moes gratie, Weg Met DDB en de rovers, Weg Met DDB en de rovers, Weg Met DDB en de rovers.

  CB van Doe moet uit deze coalitie stappen om hun gezicht en de geleden schade nog te redden anders is het afgelopen met deze politieke partij. Momenteel komen ze niet echt geloofwaardig over. Deze partij wordt door DDB misbruikt en niet serieus genomen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 28. de gemiddelde suri. zit vol haat en nijd..,gunt zich zelf niks en een ander helemaal niets..

  dat zie je duidelijk aan al die reacties ,geen enkele vorm van positiefisme…

  alles is niet goed..

  ik denk dat de meeste reacties hier op de site,de mensen die dat al doen ,,allen niets nuttiegers zijn..

  de gemiddelde i.q. is ver beneden zwamp water werkloos zijn,op straat leven af en toe een sigaret roken..net als hun baas de lijder..

  nu komt er enig hoop uit europa en amerika,dan wordt alles met de grond gelijk gemaakt..,ook door witte mensen aangeboden

  maar uit afrikaa komt er nooit iemand met enig hoop aan waaien..

  die boef moordenaar heeft het gestolen geld in Zwitserland op een veilige rekening gestald en wacht op betere tijden..

  ,maar hij zal nooit nimmer van kunnen genieten,want hij komt het land niet uit zit in een open gevangenis….

  ,bovendien gaan de zelfde witte mannen die momenteel in sme zitten dat geld weg halen zonder toestemming of confisqueren en in sme investeren

  ..zeven honderd miljoen US$-Euro is heel veel money..

  en jij nu ,wat gaat die moordenaar kunnen doen..

  bij wie gaat hij klagen..

  die witte mensen gaan jullie in je eigen vet bekken.

  .i m f..,vergeet één ding niet ,,het zijn allemaal Europeanen en Amerikanen..

  donker gekleurde mensen hebben niks te vertellen,knoop dat goed in je koko.

  .je kunt even plezier maken,maar daarna ben je s-keer..z.a. nu..

  alle industrie handel is in handen van dé wit man..
  alle grondstoffen is in handen van de wit man

  wanneer heeft een blaka-mang-oema wat uitgevonden en rijk van geworden..

  jij hebt geen bal te zeggen,, wel even genieten en zult leven-lang arm blijven..


  Maak melding

 29. jimmy,

  Die kop is afgehakt door de zgn pijnloze kop-afhakmachines van die Hollanders. Dus die Hollanders hakken je kop af zonder dat je het beseft. Zo geniepig! Je mag nl niet een kreet van pijn, een geluid van protest laten horen, want anders zouden de Hollanders wel eens wroeging kunnen krijgen en ophouden met hun moorddadige praktijken. En dat mag natuurlijk niet, want geld verdienen gaat voor alles!


  Maak melding

 30. hallo

  @Banasur, je denkt ook als een bana, gewoon in elk gat dr in.
  Je bent echt een waardeloos persoon, als je het hebt over NL. ben je wel ooit hier in NL geweest? Oen dat je bent.


  Maak melding

 31. extra voor banasur 🙂
  God/De Natuur/De Creative Intelligence heeft het leven zo gemaakt dat elk wezen een natuurlijke dood kan sterven.
  God is vergeten intelligentie bij jou aan te zetten. Geen wonder dat je zo reageert.

  *God* : lieve mensen, vergeef Banasur. Hij weet niet wat ie zegt. * Amen**


  Maak melding

 32. @Robbie,

  Ik vergeef het je om des hondens wil. Vroeger had ik een heel lieve zwartkleurige hond die ik Robbie had genaamd. Daarom kan ik mijn Robbie het niet aandoen om lelijk tegen z’n naamgenoot te schrijven. Alleen vandaag dan.


  Maak melding

 33. Lage hode hombu helemaal fout, de Antillianen zijn niet slim en/of schoner dan Su. Toeristen verblijven of in het ressort of in de stad. Daar is het schoon. Voor de rest is het eiland een grote vuilnisbelt, net als Paramaribo. Normaal werk is er niet te vinden, ze zijn betweterig, vervuilen het eiland met de Isla en doen net of ze gek zijn als je hier iets van zegt. Roof en overvallen zijn aan de orde van de dag. Als Su de petflessen en het het zwerf afval zou opruimen, de mensen ervan bewust maken geen afval op de grond, bosjes of anderszins te gooien maar in de afvaltonnen. ER samenwerking zou zijn i.p.v. tegenwerking en zich zouden keren tot de Allerhoogste God, de Schepper van hemel en aarde en alles wat erop is, dan zal Su pas veranderen. Eerder niet! Dit bovenstaande geldt ook voor de Antillianen.


  Maak melding

 34. @Marion,

  Dat zijn heel wat voorwaarden. Laten ze maar beginnen met de eerste: petflessen en zwerfvuil opruimen c.q. verbranden.

  De overheid kan een paar van die overbodige ambtenaren ook aanstellen als vuilnisbakbeheerders, die de volle bakken moeten opruimen en er nieuwe plastic zakken in moeten doen. Bovendien moeten er meer vuilnisbakken geplaatst worden. Dat zal de mensen stimuleren hun afval wel in die bakken te dumpen. Verder zware boetes uitdelen aan mensen die op straat hun rommel gooien en spugen.
  Ook de voetballers moeten zwaar bestraft worden voor het spugen op het veld. Die smeerlappen spugen er flink op los (op het veld) en gaan dan op datzelfde grasveld rollen. Met kans op besmetting via speekselsappen.


  Maak melding

 35. Wat ik jammer vind de ene moment is de Hindoestanen een Surinamer als het positief is als het negatief is zin ze geen Surinamers
  En dat is discriminatie van jezelf als mens als persoon
  Het lijkt wel en Witteman.
  Zelf de Javaan meer surinamer


  Maak melding

 36. Neen domme Ira, het gaat hier om een initiatief uit het bedrijfsleven waarmee Bouterse niets te maken heeft. Voor jouw informatie: DNA bestaat niet uit 1 persoon maar uit meerdere volksvertegenwoordigers. Dit initiatief is door Noorman geluxeerd dus heeft het indirect met politiek te maken, maar het zwaartepunt ligt bij het initiatief vanuit het bedrijfsleven. Ik vind het juist een positieve ontwikkeling dat Antilliaanse en Nederlandse zakenlui naar business opportunities kijken in Suriname. Waarom niet?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.