Parlementariër Jogi: protest Surinamers zal aanhouden

46

PARAMARIBO, 17 mei – Het straatprotest zal aanhouden. Dit voorspel parlementariër Mahinder Jogi (VHP). De regering moet in het recente straatprotest een signaal zien. Als het niet lukt om binnenkort al verlichting te brengen, is de boot weer aan.

De regering is dus gewaarschuwd. Het gaat om veel meer dan gewoon wat economische pijn. “Het volk is moe van de wanorde die de regering schept. Het volk wil verandering hebben en zeker in het bestuur van het land. Het volk dat instituten in het land worden gerespecteerd en dat niet wordt geschopt tegen de rechterlijke macht. Elk instituut moet zijn werk kunnen doen, zonder beperking”, zegt Jogi tegenover de Times of Suriname.

Het heeft er steeds meer van dat de regering de kluts kwijt is. Burgers voelden zich in ellende op ellende gedompeld. “Mensen hebben geen vertrouwen meer en weten niet waar ze aan toe zijn. Mensen weten niet wat hen te wachten staat onder deze omstandigheden. Ze kunnen niet plannen”, aldus Jogi. Hij vindt het niet te laat. De regering heeft regeermandaat gehad en zal zich van haar beste zijde moeten laten zien.

Bekijk ook:

46 REACTIES

 1. Heel goed Jogi!! Goeie subtiele manier om het volk aan te sporen om te blijven protesteren..Jammer dat de leiders en leden van de oppositie niet vooropgaan in die strijd..In een vorige post schreef ik reeds dat de NDP dat in 2005 toen zij in de oppositie zat WEL heeft gedaan..
  Wat Let de oppositie om hetzelfde te doen, nu het land er economisch veel slechter voor staat dan in 2005..
  Ik wil de actievoerders adviseren om bij het volgende protest tegen de regering het geluidsbandje waarin Bouterse het volk toen opriep om te protesteren,af te draaien op hun soundtrack…geef hem een koekje van eigen deeg!!!!!!!!


  Maak melding

 2. @Robinho
  Wat Let de oppositie om hetzelfde te doen, nu het land er economisch veel slechter voor staat dan in 2005..

  Omdat ze bevreesd zijn en hun hachje niet in de waagschaal durven te plaatsen denkende dat de oud militair, ja want oud is hij, nog steeds de power heeft van de jaren 80.
  De vraag is dus of dit wel zo is.
  De proef op de som neemt Curtis en niemand van de oppositie, de NPS voorop en de VHP achterop en ABOP ergens tussenin, laat zijn gezicht zien.
  Ok Belfort met zijn sniper verhaal. Deze man snuift of kijkt teveel films met een sniper gehalte.

  Robinho,
  Denk je at het volk in opstand komt zoals dit gebeurt in Brazilië en Venezuela??????????
  Als je het mij vraagt is de durf er niet.


  Maak melding

 3. DESI is in de IMF-fuik gezwommen !

  Wie is de MOL Desi ??

  Achteraf zal Melvin Linsie zeer hard werken,

  echter, A FISIE VANGA KEBA !!

  De Sranangmans worden GEWURGD door DESI-IMF-CIA !!

  PS : Kies DEMOCRATISCH, stem niet op HOOFD-MASSA-MOORD-VERDACHTEN of VEROORDEELDE HARDDRUGSDEALERS !!!


  Maak melding

 4. Deze mpp marionetten regering olv van mensenrechtenschenders, moordenaars, bij verstek veroordeelde drugsbonzen, bankrovers en corrupt paarse marionetten geboefte zullen net als Maduro handelen, wanneer straks een massa mensen hun vertrek eisen. Alles zullen de baas der misdadigers en rovende gangsters doen om de macht te behouden. Desnoods a heri kondre e bruja, deze paarse duivels zijn de vloek die oerdomme paarse burikies en krabitas hebben verdiend, helaas ook degenen die nooit van hun leven, rijk of arm, jong of oud, nooit van hun leven op een moordenaar of zijn partij zouden stemmen. Maar er is hoop. Eerst moeten vele oerdomme zombies ontwaken en dan zullen ze zich massaal keren tegen baas en zijn paars rovende gangsters, eerst moeten ze zien en horen en ervaren wie hun baas is na al die jaren van misleiding, bedrog en indoctrinatie, op wie ze hebben gestemd……..een leugenaar, die alleen zichzelf en paarse rovers bende rijkelijk gezegend heeft middels staatskasroof. Geen gratis ete, drinke en tuinhuisje, maar honger, dorst en krot. Pas wanneer de oerdomme paarse zombies zullen hongeren naar recht en waarheid, dan pas zal er een lichtje schijnen in hun paars benevelde verstand. Een luis is zelfs wijzer dan al die paarse zombies bij elkaar samen. Baas en co. e go poroe moro ka gi deng, want na IMF moro meka schuldenlasten e go kong. En ook een groot deel van die leningen baas en co e go poti eng deng zakka.als commissie.


  Maak melding

 5. deze ka van een moordenaar gaat su nog meer in de
  problemen brengen met lmf gedoe!!!!!!
  De hele economie gaat in elkaar storten met als gevolg
  dat bijna alle winkels gaan sluiten!!!!!!!
  me barrrrrrrrrrrrr joeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!


  Maak melding

 6. Om dit uit de mond van de geboren vhp dief jogi te horen, zegt ons meer dan genoeg over de staat en de inborst van de Surinaamse media. Deze geboefte en nog meer van die vhp’ers horen achter de tralies, je kan dit tuig toch moeilijk serieus nemen, kaba mang.


  Maak melding

 7. Alleen ezels en geboren racisten kunnen naar Brazilie verwijzen. Momenteel zijn het de witte rijke Brazilianen die weer hebben overgenomen, alle donkere Brazilianen op hoge functies zijn inmiddels verwijderd. Mocht vhp ooit overnemen wat men nu voor ogen heeft is het ook gedaan met de donkere Surinamers. In Venezuela hebben ze dit nu ook al door en hebben de noodtoestand uitgeroepen.


  Maak melding

 8. @BIGI SMA
  Onderschat een volk dat honger lijdt en niet uitkomt met hun loon niet..Bob Marley zingt in 1 van zijn nummer: Thema belly fulltime, but we hungry, als hungry man is a angry man.
  Elk volk bereikt op een gegeven moment een grens van acceptatie en tolerantie. De groep actievoerders wordt steeds groter..Bouterse en co hebben Hofwijks en de enkelingen die enkele maanden geleden met de actief begonnen bespot..nu schijten ze in hun broek voor hen omdat de groep steeds groter wordt.
  @FRANK..typisch zo’n domme NDP opmerking dat wat Hofwijks doet een misdaad is. En wat Bouterse in 2005 deed met zijn actie was zeker een liefdadigheidsactie….Trouwens gezien Bouterse zijn staat van dienst vanaf 1980 is zijn naam en dat van een groot deel van zijn loopjongens, het synoniem van het woord misdaad……….!!
  .


  Maak melding

 9. De oppositie heeft niks uit te leggen, het volk (dat paars gedeelte) die d.m.v. een bekertje cola zijn omgekocht, moet het mandaat terug eisen.
  Dus het volk mag nu weer zelf bepalen. Dit soort straat protesten worden nauwlettend opgevolgd op internationaal niveau.
  Het wachtend is, als bouterse geweld gaat gebruiken, en dan is het definitief ten einde met hem.


  Maak melding

 10. de directrice van een kindertehuis in suriname vertelt dat zij haar kinderen rijst gekookt in water met zou te eten zal moeten geven. als enige maaltijd, neem ik aan. wie voelt zich verantwoordelijk?
  de first lady? misschien? noodkreet.


  Maak melding

 11. Suriname, Suriname, land van melk en honing?. Dacht het niet. Uit het nis wordt een Dikkie Dik gepresenteerd als grote jongen komende van IMF. Neemt in zijn kielzog nog een stel collegae mee. Vervolgens blijkt, dat alles wat volgens IMF not done is door deze gast wordt gedaan. Monetaire financiering van een geldverspillende overheid en als kers op de slecht gebakken taart wordt ook de goudvoorraad weggedaan. Het hoeft geen betoog, dat het hier een vooropgezet plan betreft. Hoefdraad gaf zelf aan al in 2012 besprekingen te voeren met IMF. Waarom als er meer dan voldoende goud in de kluis ligt en de monetaire reserve bijkaans een miljard US. Er was geen reden te bedenken waarom Hoefdraad te rade ging bij het IMF. Vervolgens wordt een mooi toneelstuk opgevoerd waarbij Hoefdraad zich van de domme houdt als zou hij een speelbal zijn van de minister van Financiën en opdrachten uitvoeren van de President himself.. We hoeven mekaar niet voor de gek te houden, maar dit betreft je reinste misleiding, diefstal, verduistering en deelname criminele organisatie. Mocht het ooit tot een strafproces komen, dan is Hoefdraad de aangewezen persoon die het eerst moet worden opgepakt want hij heeft alle info over de financiële handel en wandel van deze lui. Hoefdraad weet tot op de cent waar het allemaal naartoe en is hij dus de “Key” tot een mooie ontknoping van dit alles. Of het zover komt valt te bezien, maar dat met medeweten van het IMF Suriname naar de rand van de afgrond is gebracht, staat voor mij buiten kijf en datzelfde IMF wil nu hulp bieden, o fa dan? Laat alle “new rich” verklaren waar zij hun geld vandaan hebben en ik kan U vertellen dat zij geen van allen een steekhoudend verhaal hebben. Ik kan U meegeven, dat de Creolen die mee hebben gepikt straks weer arm zijn bika na krioro no leri fa a mus mek moni nanga hori na moni. Ju kan kweki na dagu fa ju wani ma a dei san ju trap na tapu en tere a sa drai bit ju. Fufuru abi segi en wanneer deze lieden straks dingen overkomt hoeft niemand medelijden te hebben want is hun verdiende loon.

  God zij met Ons Suriname


  Maak melding

 12. Nogmaals voor de stront aanhang.
  Demonstreren mag maar dat is een recht van een ieder.
  Maar let op onrust zaaien en proberen de regering ten val te brengen is een groot misdaad.
  Dus waarom wachten wij opsluiten die Curtis H.
  En deze man op kosten van de belasting betalers een Cursus laten volgen.
  Over waarde en normen en vooral ken u rechten en plichten goed.


  Maak melding

 13. Frank,

  Je raaskaalt erop los. Wie zaait de grote onrust? Deze regering zelf!!! Vraag het maar aan de vakbonden, werkgevers en burgers.


  Maak melding

 14. Jogi geitendief en grondrover, boert behoorlijk goed onder deze omstandigheden ,kort geleden voor 1 miljoen euro aan gestolen grond verkocht aan een Chinees,heeft nog de beschikking over meer dan 200 hectare,als j na gaat dat hij nog onder de kleintjes valt,dan ben ik benieuwd te weten wat de anderen grote boeven hebben gestolen


  Maak melding

 15. Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) inzetten.
  want dit alles is een ramp.

  A siri di ju say na a froktu dati ju sa piki.


  Maak melding

 16. jullie lullen gewoon
  bouta die poepzak heeft su in pinarie gebracht en nu vloekt
  de boel hem.
  wach maar rustig af.
  het kan zo niet door gaan. men heeft geen eten nu.
  kijk rustig wat gaat gebeuren…….


  Maak melding

 17. @B.Saram.
  B.Saram het is nooit anders geweest in Suriname.
  Als je de geschiedenis Kent dan weet je het beter.
  Ken je nog het verhaal van Aron die premier was.
  Hij ging naar de oogarts en zei tegen de oogarts ik heb last van mijn ogen.
  De oogarts zei trek je broek uit.
  Hij zei mijn broek ik kom voor mijn ogen de oogarts zei klopt maar je ogen zijn in je kont want zie je niet wat er in het land gebeurt.
  Sari tori


  Maak melding

 18. Frank,

  Bouta hoeft niets uit te trekken, want hij weet precies wat er in het land gebeurt. Hij geeft er helemaal niks om. Zijn motto is: ik of zij, maar niet allebei.


  Maak melding

 19. Frank,

  Bouta hoeft niets uit te trekken, want hij weet precies wat er in het land gebeurt. Hij geeft er helemaal niks om. Zijn motto is: de wapens hebben mij groot gemaakt, niet het volk.


  Maak melding

 20. Klagen en nogmaals klagen. Maar het feesten gaat gewoon door. Men blijft gewoon feesten zonder de nodige voorzorgmaatregelen te treffen omdat men ervan uitgaat dat het Front zal zorgen voor de dollars. Dat is de indruk die leeft de Front aanhang. Met klaagt over de financiële crises maar wij hebben nog niet vernomen dat feesten zijn afgelast door de financiële crises in het land.


  Maak melding

 21. Robinho
  @BIGI SMA
  Onderschat een volk dat honger lijdt en niet uitkomt met hun loon niet.

  Zeker weten onderschat ik een volk niet die honger lijdt, die zijn tot alles in staat. Van plunderen tot moorden van roven tot brandstichting.
  De vraag is dus of het Surinaamse volk honger lijdt.
  Ik zeg neen ze zullen, zoals ik dat zie en ervaar, nimmer honger lijden want zoals familie en vrienden elkaar helpen is uniek van Surinamers.
  Ik heb zelf de jaren 80 meegemaakt en het ontbrak het grootste deel van het volk aan nagenoeg niets.
  Geen suiker, niet bevreesd er werd dan honing gekocht in Coronie.
  Geen kip en vlees, niet bevreesd er werd meer vis gegeten en meer oso fowroe gekweekt.
  Geen zout, niet bevreesd dit werd per post ontvangen uit Nederland zoals de meeste zaken.

  Dus Robinho,
  Er zal geen opstand in Suriname uitbreken en geen demonstraties zoals gezien in Brazilië en Venezuela.

  @Jackhals
  Alleen ezels en geboren racisten kunnen naar Brazilie verwijzen. Momenteel zijn het de witte rijke Brazilianen die weer hebben overgenomen, alle donkere Brazilianen op hoge functies zijn inmiddels verwijderd.

  Zoals altijd lopen er nog steeds personen rond die een hebi hebben en voelen en overal de schuld aan geven “a no mi”.
  Ga eens je best doen om betaald werk te zoeken en ga proberen iets van jezelf te maken / ontwikkelen in een vrije markt waar heel veel kan worden bereikt.
  De buurman van mijn moeder was tuinman en hij heeft door hard werken zijn 6 kinderen scholing en opvoeding gegeven zodat er 2 arts zijn geworden en 1 een bedrijf in Nederland. De 3 anderen hebben hun mulo afgemaakt en zijn in loondienst.
  Voor zulke mensen het ik het meeste respect en de personen die anderen de schuld geven tja ik heb met hen te doen maar zal ze niet helpen.


  Maak melding

 22. De verkorte versie van T.Jefferson heb ik hier eerder gepost, namelijk; you can fool some of the people enz.
  Door de posting van Robinho kwam een andere quote boven drijven
  @ Robinho
  “Elk volk bereikt op een gegeven moment een grens van acceptatie en tolerantie”.
  Milton Friedman, nobelprijswinnaar begin jaren’80.
  “the line we dare not cross: the frigilty of freedom.
  Friedman had het over de invloed van de overheid op het economisch leven.
  Je zou het kunnen doortrekken naar de opmerking Robinho, al heeft Friedman dat nooit gezegd.


  Maak melding

 23. @B.Saram,@Gilli,alle stukjes van de puzzel komen kloppen naar boven, die 1% die zijn 50 % wereldwijd wil vergroten,zal koste wat kost vergroten,door middel van corruptie,chantage,met wurgcontracten,regeringen aan en afzetten die voor of tegen is om marionetten daar te plaatsen, die hun beleid uitvoeren met hun 3 dubbele agendas om wanbeleid en uitverkoop te creëeren,om rijkdommen, goudreserves,grondstoffen,mineralen,vruchtbare gronden en Macht te vergroten door Wereldheerschappij,zo werkt het Babylonische Systeem met zijn vele Tentakels, Wereldwijd. Maar MASRA YAHWEH ZIJN Molen draait en maait langzaam maar zeker naar ZIJN GERECHTIGHEID.


  Maak melding

 24. Meneer Jogi,

  Niet de regering, maar het IMF deelt binnenkort de lakens uit in ons land.
  De regering heeft niets meer te willen.
  Natuurlijk zal het protest van de Surinamers aanhouden, maar Bouta kan nu doorverwijzen naar het IMF en dat is precies wat het wilde.
  Jogi vertelt, wat iedereen al wist, dus niets nieuws.


  Maak melding

 25. Vele ndper’ s zijn straks te vergelijken met bacterien, virussen en parasieten die leven in baas en roversbende hun paarse schijt en pis (de corrupte mislukte paars misdadige maatschappij ).


  Maak melding

 26. Roussef geschorst, president Maduro die de noodtoestand afkondigt, heersers van equatoriaal guinee, die niet meer reizen, president en vice president Guatemala kort na bijwonen inauguratie Bouterse in het gevang en zie, vol van Suriname, ook uw President reist niet meer. zelfs niet op uitnodiging van internationale organisaties zoals de Verengde naties. Kan zijn dat de Pres geen zin heeft, maar ja, wie zal et zeggen. Onvoorstelbaar zolang aan de kant, met een goed verhaal, fata morgana, binnenkomen en vervolgens he land naar de afgrond voeren. Volgens mij geen benamingen voor dit soort verschijnselen, maar an elk touw zit een eind toch en we weten niet of het touw net zo lang is als het licht, de trein, die de tunnel uitkomt. No bruja, ala trein abi wan station pe a sa musu stop. Fa mi no sabi, ma tak a sa stop, un no ab fu bruja, a sa stop.


  Maak melding

 27. De voornaamste reden tegen de IMF-lening, namelijk het onevenredig belasten van toekomstige generaties voor het terugbetalen van de miljardenschuld aan het IMF is een overweging waard, echter, dat is niet het zuivere motief van de oppositie en andere groepen. Met de hulp van het IMF zou Suriname uit het economische dal kunnen kruipen waardoor veel projecten tot uitvoering zouden kunnen worden gebracht waarbij de kans groot is dat het volk tevreden wordt en wederom op de NDP zal stemmen in 2020. Dat is de drijfveer van de oppositie om côute que côute te voorkomen dat de NDP weer regeermacht krijgt.


  Maak melding

 28. Schijterd Jogi we weten allemaal dat geiten oud worden en doorverkocht moeten worden. Je moet weer je slag slaan. Dat baart je zorgen he!! Je kunt niet al te lang aan de kantlijn staan.

  Terwijl het gras groeit sterft het paard.

  Waarover maak deze schurk zich zorgen. geiten hebben hun rust niet, hectare gronden idem niet.zal hij het dan menen met het volk?
  Lekker niet!!


  Maak melding

 29. Goedzo Jogi,doorgaan met protesteren.
  Wij gaan de ndpers laten zien dat de mythe
  eenmaal op de stoel,laat nooit meer los’,nooit heeft bestaan .
  Die CETABEVER tover formule bestaat bij sommigen zoals bouta niet.Wij de bevolking hebben power en dat gaan wij de ndpers en hun amnestie lijder laten zien.Wat de brazilianen kunnen,kunnen wij ook.


  Maak melding

 30. De koers van USD moet zo snel mogelojk naar 10,20,30,40 en 50 SDR. voode arme Suiriname/Consumenten, Ambtenaren 50% afvloeien, lonen 30% naar beneden, AOV, Pensioenen etc.etc.


  Maak melding

 31. De imf hebben het straks voor het zeggen..nu ze er zijn…fantastisch !!DDB en consorten zingen dan een paar octaven lager en hebben niets meer te stelen.DDB moet zich diep schamen..en toch niet genoeg dat hij aftreedt.Altijd het volk maar opjutten tegen dan de “witte”man dan weer de CIA etc.Vandaag overal bedelen..heb je geen gevoel..geen principes..wie heeft jou normen en waarden aangeleerd..? Het volk continue belazerd en aan een lijntje gehouden terwijl jij en je soort rustig de boel konden tillen.Suriname wordt wakker accepteer het niet meer..laat je stem horen..niemand kan je garanderen dat wie na deze komt het landnaar tevredenheid zal besturen..Dan worden ook die afgeserveerd.Dit hoeven wij niet te pikken.Hij zit niet daar voor het volk..het interesseert hem niet hoe het volk de dag doorkomt.Hij zit om zijn eigen hachje te redden..Hij zal eindelijk moeten vertellen hoe het zit met de moorden.Ik had er geen familie bij..maakt dat me ongevoelig? Zeker niet..


  Maak melding

 32. @Real Anonie, yu e kari Jogi wan Schijtert !

  Moro betre yu bigin bay EXTRA PAMPERS dji DESI !!

  VALUTA NO DE FU IMPORTEER MORO PAMPERS !!

  PS : VENEZUELA-MODEL E NAK SRANANG,
  MONNIE NO DE, VALUTA NO DE, NOODTOESTAND
  DE NA PASSIE E KONG !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.