Zwarte Piet pagina start lastercampagne tegen Jörgen Raymann

0

Hoewel we pas in de maand mei zijn, vinden sommige voorstanders van Zwarte Piet het nodig om de boel nu al flink op te stoken. Zo publiceerde de beheerder van de Facebook pagina ‘Zwarte Piet moet blijven’ afgelopen weekend een bericht waarin Jörgen Raymann in een kwaad daglicht wordt gesteld. Volgens dat bericht zou Raymann hebben gezegd: “Zwarte Piet is discriminerend en moet verboden worden, of ik ga emigreren naar Suriname“. De beheerder riep fans op met de boodschap “Jörgen Raymann mag emigreren door dit bericht te delen!!” Het gevolg duizenden hatelijke maar vooral domme reacties gericht aan Jörgen.

Raymann reageerde vanmorgen op zijn Facebook pagina met “Ik had mij voorgenomen om niet te reageren op deze onzin, maar gezien de hatelijke reacties die deze post oproept, ff het volgende: ik ben geen fan van ZP maar ben absoluut niet voor het afschaffen van een traditie.”

Het bericht dat door de pro Zwarte Piet pagina over de cabaretier is verspreid klopt dus niet, riekt naar laster en heeft gezorgd voor een golf van hatelijk reacties, geplaatst door de fans van die pagina. Raymann zegt hierover: “Triest vind ik vooral de mensen die alles wat ze op FB lezen direct voor ‘waar’ aannemen. Ik mag het ze niet kwalijk nemen want kritisch lezen en denken is blijkbaar een kunst tegenwoordig die niet voor een ieder is weggelegd!”

UPDATE:
Het bericht is door de Facebook pagina verwijderd!

Gelukkig hebben we een schermafdruk:
hersenloos

Bekijk ook: