Protest verraadt groeiende frustratie Surinamer

58

PARAMARIBO, 16 mei – De almaar toenemende frustratie onder de bevolking moet als teken aan de wand worden gezien. Volgens bestuurskundige August Boldewijn is het oppassen geblazen voor Desi Bouterse en zijn regering. De samenleving heeft veel geslikt.

Het is niet alleen recent, maar ook door de jaren heen. Het mag dan ook niet verbazen dat het aantal protesterende burgers snel aan het toenemen is. Met het doorschijnen van eisen van het Internationaal Monetair Fonds in het beleid kan het alleen maar erger worden. Boldewijn zegt tegenover de Ware Tijd dat kiezen voor het IMF zelfs kan leiden tot de val van de regering Bouterse. Dit al helemaal als het zo doorgaat.

Onder meer het doordrukken van hogere energietarieven kan fataal blijken. Surinamers hebben kennelijk de buik vol van prijsverhogingen, corruptie en devaluatie van de Surinaamse dollar. Nu heeft Bouterse nog de steun van de meerderheid in het parlement. Maar volgens Boldewijn is dat geen eeuwige zekerheid. De druk vanuit de samenleving kan menig parlementariër uiteindelijk te veel worden.

Bekijk ook:

58 REACTIES

 1. Wat hadden KUMAKOISI en zijn MAFFIA KABINET dan gedacht dat het volk alles gaat pikken.
  Het Volk gaat jou en je Dievenkabinet Verjagen.

  The KUMA SHIPPING zal tot zinken worden gebracht. Jouw dagen zijn geteld.

  MAYDAY MAYDAY:WEG MET KUMAKOISI DE NEP
  SURINAMER

  IK ZAL DANSEN VAN PLEZIER ALS DAT MOMENT IS AANGEBROKEN!!


  Maak melding

 2. De eerste stenen werden voor de frustratie’s gelegd op 20 januari 2011 toen out of the blue sky de SRD werd gedevalueerd en de benzine prijzen gingen de lucht in als een raket.En dat toen het volk eindelijk in staat was een zoveel handse auto te kopen.
  Met de 2e benzine take heeft de regering haar hand overspeeld. Elektriciteit prijzen zijn de druppels die alles doet overlopen.


  Maak melding

 3. YOM
  je hebt de ray syndroom, ray heeft ons 2jaargeleden beloofd dat de Amerikanen Bouterse ieder moment konden ophalen volgens zijn hindoestaanse bronnen. we wachten nog steeds jullie hindoestanen spugen met PUF uit die gore stinkbekken.
  hindoestanen kunnen Bouterse fysiek en met verkiezingen nooit verslaan. jullie snappen het nog steeds niet als Bouterse niet gaat regeren dan gaan de creolen massaal op Breedveld van DOE stemmen en de binnenlandbewoners massaal op Brunswijk. Wat wij krijgen is de president Breedveld en de Vice president Brunswijk 2 creolen aan de macht, de creool zal nooit voor een VHP hindoestaan stemmen kijk maar naar de NPS jullie bondgenoot die niets van een VHP president willen weten. Wat gaan de hindoestanen doen wanneer ze weer een verkiezing hebben verloren, waar ze goed in zijn van de BOSJESbrug Schoonspringen.


  Maak melding

 4. het wordt tijd,dat de poppenkast spelers zelf gaan inzien dat ook hun families eronder leiden..

  zelf de leden parlement lijden er onder dus ook hun vrienden families kennissen kunnen niet meer onder uit komen..

  het wordt tijd dat deze leden poppenkast de handdoek in de ring gooien en weg lopen..,

  alleen dan kan je een positief bijdrage leveren en achteraf niet beschuldigt worden ..

  het volk lijdt werkelijk armoede,dat had niemand voorspeld en nu de puntjes op de I..

  dus weg lopen,houdt de EER aan je zelf..

  na deze tering-zooi komt er zeker betere tijden..


  Maak melding

 5. Anti paarse Surinamers, idem al die oerdomme paarse stommelingen hebben kennelijk de buik vol van prijsverhogingen, corruptie en devaluatie van de Surinaamse dollar. Enne wat krijsten die oerdomme paarse krabitas en burikies in 2010 en 2015……leve baas, soso lobi, we geve hem een kans en weer nog een kans, wiens we njang dringie soso paarse schijt en pis vol prijsverhogingen, corruptie en devaluatie, na onoe echte lijder. Nu gebleken is dat baas en roversbende gewoon zichzelf verrijken en openlijk en bloot doorgaan met het gehele volk uit te buiten door hen op te zadelen met megaschulden, deng oerdong paarse aanhangers ai nanga jesi e opo, veels te langzaam, maar zeker. Vele oerdomme jonge paarse ezels en ezelinnen willen of lusten geen paarse schijt en pis meer van baas, na soso takroe tisie en smerie vol corruptie. Baas moes gwe en ook zijn roversbende. We hebt hem twee tjensen gegeve en hij hebt ons openlijk en bloot bedrogen. We sijne egte oerdomme paarse stommelingen die geen geld meer hebben en baas kan egt neks meer doen foe ons die oerdom op hem hebt gestemd. Is soso paarse ka, we hebt genoeg wordt er gekrijst onder de vele oerdomme paarse jongeren, paarse senioren. Neks no fout krijsen baas en roverbende. Stree de foe stree, didibri na oenoe egte lijdsman en hij zal het volk lijden, de paarse hel in, als………….die oerdomme paarse stommelingen hen niet ter verantwoording roepen.


  Maak melding

 6. @Great
  De amerikanen hadden echt gedacht dat de surinamers slimme mensen waren . Ze waren terecht teleurgesteld als de rest van ons toen bouta de lijder werd dankzij zijn gesloten deur politiek met zijn amnestie broer brunsie. Bouta moest een amerikaanse staatsburger hebben geexecuteerd samen met de 15 bweerloze burgers van Suriname. Slechts 1 SEAL fighter zou het nemen om crimineel bouta naar Amerika voor berechting gevangen te nemen. Zoonlief dino de crimineel reisde met een diplomatiek paspoort en dacht dat de amnestie van papie heel invloed heft en reisde hij naar Panama met een lading aan WIT en wapens en zou hij terugkeren thuis met een paar Hamas broeders. Maar nee hoor de amerikanen haalden hem op en de rest is geschiedenis.Nu papie die is zo bang het lijkt alsof Suriname in grote KLOOSTER is voor deze crimineel,hij kan zijn poten niet buiten zetten ,te bang dat daar in Amerika men gereed is om hem in ALCATRAZ te stoppen ,zo erg dat papie doodleuk zeg…welke dino,wie is dat,,,,hij heft zijn zoon verstoten om zijn hachje te redden,
  Het ligt aan de creolen of zij ooit velost willen worden van hun benauwde situatie of als zij ervoor kiezen voor altijd te blijven lijden.Als zij besluiten hun hele leven lang te blijven lijden kunnen ze gerust weer op een creool stemmen.Dan moeten ze de schuld niet aan anderen geven zoals zij het ghewend zijn te doen als zaken niet gaan zoals zij het gehoopt hadden.


  Maak melding

 7. De hele bevolking moet massaal op straat.deze regering waar DDB de scepter over zwaait moet weg.DDB is geen “baas”over Suriname.Het land hoort toe aan het volk..de Surinamers.Als volksvertegenwoordiger en allen die een bestuurlijke functie bekleden zijn in dienst van het volk.En niet daar om de kas leeg te plunderen en de bevolking de vernietiging in te storten.Ben soms zo blij dat ik geen vis noch vlees ben..een vrij mens.Het maakt me niet uit of er er een hindoestaanse president of een creool of welke politieke partij aan de macht is.Zolang hij of zij het algemeen belang voorover heeft…en dat is Suriname voor alle Surinamers.Elke Surinamer heeft recht op een stuk bouwgrond.Dat zou voor mij een politieke partij sieren..En niet een 50 ha..wordt verkocht onderhands het geld verdeeld.En dan nogeens 50 ha en zo maar door..Bestaan er nog eerlijke mensen in Suriname..Suriname STOP!! En maak Suriname weer een mooi land met gelijke kansen voor een ieder…


  Maak melding

 8. @Ray,

  Qoute:
  Bouta moest een amerikaanse staatsburger hebben geexecuteerd samen met de 15 bweerloze burgers van Suriname

  Inderdaad: Dan hadden de Amerikanen KUMAKOISI opgehaald en laten overbrengen naar de US STATE PRISON waar hij eigenlijk thuis hoort.


  Maak melding

 9. We zijn me ook een volk ..soms zou ik me schamen een Surinamer te zijn..Deze dingen zijn alleen in ons mooi land mogelijk..Een moordenaar als president.Iemand als Brunswijk in de Assemble..Alles kan in ons corrupt Suriname.Maar het land zonder al deze figuren ..een prachtig land..Niet alleen deze maar ook de rest…die DDB vergeven hebben..wie ben jij dat je een ander kan vergeven onder het mom van christendom..Kunnen jullie ook niet over je hart strijken en al die andere vergeven.Namens and faces zo gaat het in Suriname…ik zie ons geliefd Suriname niet voorwaarts gaan.we meten met misschien wel meer dan twee maten.. .ons mentaliteit daar moeten wij aan werken.


  Maak melding

 10. @Henry en Diana

  De amerikanen zouden bouta komen ophalen als hij een amerikaanse staatsburger op surnaams bodem zou executeren.Zijn amnestie zou hem niet kunnen redden en hij zou richting Alcatraz worden gestuurd aan kettingen. Daar heb je geen rechter die eerst tot toetsen overgaan om een crimineel te veroordelen,gebeurd alleen in Suriname.


  Maak melding

 11. Overal gaan mensen de straat op als zij ontevreden zijn, waar ook in de wereld.
  Op dit moment zijn er voorbeelden te over.
  Suriname vormt daarop echt geen uitzondering.
  Bij ons speelt alleen de kwestie: gaan we pinaren of gaan we heel erg pinaren.
  Ik ben ervan overtuigd, dat een deal met het IMF op termijn voordelig voor ons uitpakt, omdat daarmee ook andere internationale geldgevers over de brug willen komen.
  De vraag is of het IMF het nog steeds ziet zitten in ons land.
  Dat aflossingsverplichtingen niet zouden worden nageleefd,
  zoals sommige posters beweren, verwijs ik naar het land van de fabels.
  Het IMF heeft voldoende stokken achter de deur om naleving af te dwingen.


  Maak melding

 12. Neutraal

  Ik denk dat als het land bankroet is, partijen, groepen en individuen niet moeten zitten te springen om aan de macht te komen. Dat duidt erop dat er nog meer jang te maken is, nu door een andere groep. Zijn we verder van af. De huidige regering heeft de meerderheid, ook zonder die 2, laat hun de problemen in het land, met duidelijke communicatie naar het volk toe en in samenwerking met alle actoren, oplossen. De oude partijen hebben, naast de ontwikkelingshulp verbrast te hebben, ook maar baar weinig gedaan. Over 4 jaar weer verkiezingen, laat het volk beslissen. Met haat naar elkaar toe (misschien omdat je door de andere partij mee mag vreten uit de pot) komen we niet verder. Duidt op frustratie. En een gefrustreerd mens is geen weldenkend mens. Frappant is dat vijanden zich nu omarmen en elkaars achterwerk likken om aan de macht te komen. Nogmaals, over 4 jaar.


  Maak melding

 13. Deze uitspraken van Boldewijn over frustratie, was al lang door het volk gevoeld en tot uiting gekomen, en dit is nog maar het begin, die moordenaar mag alvast een draaiboek in elkaar gaan zetten, wat te doen bij een eventuele volksopstand, die uitmond op het verjagen van deze moordenaar met zijn roversbende, hij zal momenteel niet lekker slapen en lekker in zijn fossiele vel zitten, want zijn dagen zijn geteld.


  Maak melding

 14. @ DIANA,

  Een Surinamer met schaamtegevoel? Dat is hetzelde als een ijsbeer in de Sahara, Sommigen zijn zo schaamteloos dat ze hun moeder nog zouden verkopen als de prijs ze aanstaat.


  Maak melding

 15. 2 @ Great WAT HEB IN JE TUNG,TUNG HAHAHA YU NO LERI ETE..WAT BLERRR JE OVER AMERIKANEN INVASIE IN SUR,HAHAHAHA..JE BEN TE SLIM OF DOM DENK DAT JE HERSENS IS VERKEERD GEPLAATS HAHAHA IN DE POLITIEK OF JE SNAP GEEN MOER,HAHAHA MAAR ALLEEN EEN ANDERE RAS DE SCHULD GEVEN ..DR KING -GHANDI -MANDELA…IS EEN VOORBEELD,DE WERELD DRAAIT NIET ALLEEN UIT IN RAS OKE..WE MOETEN SAMEN KLAREN.MAAR GREAT KOMT MAN GEBRUIKT EENS JE VERSTAND…NIET ALLEEN MAAR DOMME PRAATJES POSTEN…OPO YU AI..EN GEBRUIKT YU TUNG,TUNG…FUS YU DU TUNG,TUNG …OF JE DOET EXPRES EEN RACIALE OPROEP IN DE GEMEENSCHAP…MAAR DAT GAAT ALLEEN LAND SURINAME NAAR DE AFGROND BRENGEN OF SNAP JE NIET…GEBRUIKT YU VERSTAND MI BOI..YU OUDERS SA SPIJT POT YU NA GRUNTAPU HAHAHAHA..DEN KI BUN MI MATTIE…


  Maak melding

 16. Ik geloof sterk dat felle tegenstanders van Bouta het ook zien zitten met deal IMF vandaar alle onrust en stoken van metname vakbondleiders en noem maar op om akties te voeren.
  Indien IMF deal gesloten wordt zal Suriname uit een grote put gehaald worden.
  Dat zal voor vele politiekepartijen de dood betekenen want dan wint NDP in 2020 massaal weer de verkiezingen.

  Oen dink a torie !!!


  Maak melding

 17. Ray, jij hebt een bijna even GROTE DOOIE MUSSEN-makkertje bij je: the one and only TOVENAAR(tje) Henry. Zeg aan Henry (onze WC-dame) dat hij ook voor een prijsje in aanmerking zou kunnen komen.

  Heb je onze TOVENAAR(tje) verteld dat Somo jou VHP – Valse Hoop op Paé-partijtje helemaal in z’n ZAK heeft. Anders zou Chandri(KA) niet meer kunnen dromen van een VALSE zetel. Somo is nu jou IMBECIELE lijdertje. Wat zal Henry de TOVENAAR het in z;n broek doen van een lachen, “als een boer die kiespijn heeft” als hij dit verneemt.

  Ray hoe voelt ’t als ‘schoothondje’ van, Paé?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 18. Neutraal,

  Volgens mij heb jij geen neutrale kijk op de gang van zaken in ons land op dit moment.
  Je doet alsof, maar het is niet zo.
  Ik ben zeker geen vijand, die iemand anders omarmd, maar ik geloof niet, dat de huidige regering zonder financiele hulp uit het buitenland in staat is om de huidige problemen het hoofd te bieden.
  Daarvoor zijn wij teveel afhankelijk geworden van het externe geldbronnen.
  Dat heeft naar mijn mening niets te maken met frustratie, maar alles met hoe het nu gaat in ons land en dat is een treurig beeld, met alle respect.


  Maak melding

 19. @Do the right thing en Great

  Ik kan alleen maar medelijden opbrengen voor jullie twee.Echt ik ben sprakeloos om zoveel onzin in reakties van jullie 2 te lezen.Ik schaam me diep voor jullie twee.
  Ik denk niet dat jullie 2 een tegenreaktie van mij of van een ander rechtgeaarde Surinamer waard zijn ..


  Maak melding

 20. @Yom
  Rassen haat zaaien zijn de paarsen nooit gelukt en het zal hun nooit lukken ook.
  Voor zoveel onnozelheid bij de paarsen bloed mijn hart en ik heb echt medelijden met ze.
  Toen de Here God hersenen uitdeelde hebben de paarsen duidelijk gevraagd naar een paar zakken zaagsels om hun lege kop ermee te vullen ,als ze eentje hebben tenminste.


  Maak melding

 21. @ Ray,

  Je hebt mij elders samen met Great in adem genoemd.
  Ga je diep schamen, ik ben een hindustaanse (geen Surinaamse hindustaanse overigens) net zoals jij een hindustaan bent. Je hebt van nog meer beticht, denk voortaan 10x na eer je het woord tegen mij richt. Voor de rest laat ik het hierbij.

  Wat Great betreft hij is een zielig persoon, Zijn haat jegens ons hindustanen heeft hij met paplepel en de moedermelk meegekregen.
  Dank zij mijn voorouders hadden mensen als Great te vreten.


  Maak melding

 22. Bouta pierede ie fuk a kondre up tot en met
  Jongoe!!!!!
  Mie na woorde foe taki he fa sma ey pina
  Sa me sjie takie deng dey tel jere gie
  Joe en a roversbende!
  Want a volk werie kbaaaaaa°°°°°
  Sjodemieter poepzak!!!


  Maak melding

 23. DESI ss totaal in PANIEK, hij maakt net bekend dat de GEHEIM GEHOUDEN DEAL met IMF onverkort wordt doorgedrukt !

  Meneer DESI is KLAAR met het Volk !

  DNA, noch de bevolking is inglicht over de IMF-deal of de MOORDENDE-IMF-Voorwaarden ! Een dictatoriale STRWEEK van DESI !!!

  Desi zal in opdracht IMF de bevolking verder uitpersen en
  afpersen, met als doel LIJFSBEHOUD !

  De Corrupte NDP-clan zal van de IMF-leningen plukken
  wat zij kan !

  DESI verwacht dat het Volk ALLE Verzwaringen en Verhogingen zal SLIKKEN !

  EBS-verhogingen zijn maar het begin !

  A VOLK E WAKTI DESI !!!!!

  PS : Sranang door Desi VERKOCHT aan IMF !

  Of is het de CIA die Sranang thans bestuurt ???


  Maak melding

 24. Nu kan het Su volk laten zien dat het genoeg heeft van het geplundet en wanbeheer van de paarsen en zijn democratische rechten uitoefend en deze regeringsbende terugroept. Naar huis stuurt.

  Boldewijn hoeft hun dat niet te vertellen . Ze voelen en ervaren dat en zijn souverein. Het land is onder water.Lettetlijk en figuurlijk. Nu is de tijd om wat aan te doen.

  Wat is dat opruige racistische gedoe van sommige individuelen? Hebben ze dat van de KKK geleerd? Laat je rsssen haat achter en gedraag je als een volwassen Surinamer. We zijn multi ethnic of je wilt of niet.


  Maak melding

 25. @ jyani

  ga er maar vanuit dat great spreekt vanuit zijn eigen ervaringen en dat zijn ervaringen niet de ervaringen zijn van alle creolen.
  ik dacht vroeger dat alle Hollanders racisten waren .
  overal waar ze kwamen maakten ze de lokale bevolking tot slaaf of erger.
  en tot nu toe word je in ned geconfronteerd met vreemdelingenhaat.
  de waarheid lig toch even anders .
  je moet de Nederlanders leren kennen en dan zie je dat het toch echt wel meevalt.
  als inheemse werd mij ook geleerd dat hindostanen een hekel aan ons hadden en de negers haten.
  hindostanen vonden ons dom , lui en kasteloze nietsnutten.
  er is een kleine groep hindostanen en Hollanders die racistisch bezig zijn.
  die kleine groep schreeuwt het hardst waardoor men het idee krijgt dat de rest ook zo is.

  zelfs boterse word gesteund door een grote groep hindostanen.
  het aantal hindostanen die danzij de ndp miljonair zijn geworden zijn niet meer te tellen.
  en ook de achtergestelde javaan heeft dik geprofiteerd van de ndp
  dat is dan ook de enige positieve bijdrage die de ndp geleverd heeft.
  ze hebben laten zien dat alle bevolkingsgroepen samen kunnen werken zonder vooroordelen.
  helaas hebben deze ratten samengewerkt om het land te gronde te richten.
  great heeft helaas alleen een oor voor de negatieve uitingen op het net


  Maak melding

 26. @Do The Wrong KUMA LOVER,

  Ik ga verder geen woorden aan jou vuil maken: Over een paar maanden is jouw got KUMAKOISI History. Het is afgelopen met jouw got KUMA.

  JOUW INNIGE LIEFDE voor deze CHARLATAN zal hem helaas niet redden.

  Jouw got KUMA zal door het Surinaamse Volk worden afgezet en believe it or not: KUMAKOISI doet het in zijn broek van ANGST.

  Weg met KUMAKOISI, Weg met KUMAKOISI, Weg met jouw PAARSE got KUMAKOISI.

  Oh wat zal dan van Plezier als dat moment is aangebroken!!!! Ik heb TOTAAL geen Respect voor jullie KUMA LOVERS.

  Jullie zijn een Gevaar voor de Surinaamse Samenleving: Jij bent een Jihad KUMAKOISI LOVER


  Maak melding

 27. Wat zou ik dit graag willen ontkrachten. Alleen kan ik deze mentaliteit alleen maar bevestigen. Zelfs bij een WK wisselen ze tijdens de finale nog van shirtje om bij de winnaar te horen. Schaamteloos.


  Maak melding

 28. @ god,

  Suriname verdelen, dat wordt een hels karwei.
  Hoe in godsnaam wil je Suriname verdelen?
  Surinamers moeten leren samen met elkaar te leven, daar hoort zoet, bitter, zout en soms ook vies bij.
  Ze moeten leren lief en leed met elkaar te delen.
  Dat racistisch-gedoe moet niet gaan leiden tot verdeling van Suriname. Daar zullen mijn families zeker niet blij van worden.


  Maak melding

 29. Ik deel jou mening niet…dat deze regering moet blijven zitten…want als een andere regering komt ze ook gaan jatten en we nog verder van huis zijn.Wie zegt jou dat deze regering is gestopt met stelen en zichzelf verrijken?Op dit moment ziet het er misschien naar uit..het moment dat er weer wat te stelen valt zullen ze het niet nalaten..Het Surinaams volk verdient dit soort niet..we verdienen beter…bovendien is DDB al 70 jaar..wordt het nu niet eens tijd dat hij president af is en gaat vertellen wat er allemaal heeft plaats gevonden en hoe de vork precies in de steel zit op die dag toen de 15 surinamers zijn vermoord Je ziet ik heb hem niet vergeven..hoe kan ik ook weet niet eens wat zijn deel in het geheel is..zo gauw we het weten kunnen we met zn allen verder..voor nu is het EXIT!! EN NEEM JE SOORT MEE..AL JE ADVISEURS DIE ZICH SAMEN MET JOU VERRRIJKT HEBBEN….


  Maak melding

 30. zo mensen a ting doro nu een reverendum houden onder surinamse volk en snel shoon schip Met de boefe bende , al dat geld terug zet ze in het gevang , en heel snel van de orde van de dag met een shoon kabinet , met controle , okk aan de slag snel nu , time is money , groetjes ik dans niet en geen feest voor mij , god blassing


  Maak melding

 31. Wie nog hopen en geloven dat baas en roverbende, rust, vrede en voorspoed gaat brengen, zoals vals geprofeteerd door awarie domrie Stef Anus Meje in september 2010, zijn niet alleen oliedom, maar kunnen zich lenen als paarse stinkende voetzolen van baas. Of erger, laten al die oerdomme paars bezeten aanhangers gaan liggen op hun buiken wanneer hun baas en bende in aantocht zijn, zodat hij en zijn roversbende op ze lopen. Die paarse doldwaze idioten die de baas der misdadigers de macht hebben gegeven door wederom te stemmen, we gaan nog vo vijf, zijn in staat zich werkelijk zo laag te vernederen voor hun criminele despoot. Straks baas ooktoe e go kondig a noodtoestand af. Ma of dat zal helpen……….na moro soso paarse schijt en pis op al die paarse oerdomme hoofden.


  Maak melding

 32. Henry (WC – dame) ga naar Commewijne, je zult bij jou lijdertje Somo thuis, Chandri(KA) aan de KETTING zien liggen. De VHP – de Valse Hoop op Paé SMEEKT om een VALSE zetel van de PL – Paé Law. Paé is als baasje getroond van de nog resterende RACISTEN in Suriname.

  TOVENAAR Henry (WC -dame), heeft jou ZIELIGE DWERG NPS-je – Na Poor Sani,haar BEDELARIJ reeds gestaakt. Die DOOIE MUS van Paé maakt jullie RACISTISCHE DEBIELEN helemaal GEK.

  Als Paé z’n GANJA heeft gerookt moet je uitkijken dat je niet samen met hem in het PCS (Psychiatrisch Centrum Suriname) belandt/ Wie zou jullie V-7 (zeven even) nou serieus moeten nemen.

  TOVENAAR Henry (WC – dame) hoogst waarschijnlijk, binnenkort danst jou DOOIE MUS VERSPREIDER DJARANGKEPANG met jou (RACISTISCH) lijdertje Somo in de Nationale Assemblee.

  Het prijsje voor LEUGEN en/of BEDROG dreigt Ray (de DOOIE MUGGEN VERSPREIDER) voor je voeten weg te kapen. Of jij TOVENAAR Henry zou je IMBECIELE KUNSTJES nu echt OPTIMAAL moeten tonen.

  Alleen GEESTELIJKE GESTOORDEN kan jullie Paé op stang jagen. SCHEPSELS zoals jij WC – dame.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 33. Ik weet niet uit welke bron jij deze informatie put..of wie deze onzin in je oor fluistert..De IMF gaat ons Suriname uit de grote put halen? Is de IMF een sociale instelling? Of een uitkeringsinstantie..En dat het dan zo goed zal gaan in Suriname dat de andere politieke partijen niet meer zullen gelden en de NDP de verkiezingen in 2020 opnieuw zal winnen..Ja als de Surinamers nog steeds hun kleppen op hebben en geen eigen inzicht en onderscheidings vermogen hebben..maar niet omdat het zo goed gaat..ze gaan een vreselijke tijd tegemoet..ga maar kijken naar Griekenland en al de landen waar de IMF volgens jou heeft geholpen.Orienteer jezelf en zeg geen dingen of benoem geen zaken waar je geen weet van heb..goede keus..blijf anoniem


  Maak melding

 34. Er was een onderzoek in Zuid Afrika en daaruit bleek dat met de overname van de regering door de zwarte bevolking, de laatste dachten dat vanaf de volgende dag ineens alles beter zou zijn en mensen het zomaar ineens goed zouden krijgen/hebben.
  Wat een groot vertrouwen in de zwarte leiders. Alleen, die maken het nooit waar. Zelfs Obama, de geletterde Obama die toch uit een Westers land komt heeft er een puinhoop van gemaakt. Zijn beleid is steeds bepaald door de 1% rijkste Amerikanen ipv door hem!


  Maak melding

 35. Ben je werkelijk GREAT zo te zien van niet. je bent gewoon een verdwaalde vul maar zelf in die geen enkel kennis heeft dus een nietsnut.


  Maak melding

 36. @ saram
  hoeveel neefjes en kleine meisjes heb jij al verkracht de laatste paar maanden
  ik zag je 2 jaar geleden in uttar pradesh bij je fam.
  wat een inteelt mongolen zeg.
  je moeder heeft een snor en lijkt op haar hond.
  jij lijkt trouwens ook op die hond .
  ooooohhh vandaar hahahaha jij lijkt op je vader en moeder .


  Maak melding

 37. @Jiyani,

  Suriname verdelen is heeeel makkelijk.
  Blaas de Saramaccabrug op en controleer alle verbindingen richting Saramacca-Nickerie en het land is automatisch verdeeld. Een paar stinger raketten (kopen van die Pakistani, de ambassade is er al) zijn genoeg om de luchtmacht van Suriname uit te schakelen. Leg een paar geimproviseerde mijnen in de Saramaccarivier en bij Coppename.
  Eigenlijk is het een eitje voor een officier. Je hebt niet heel veel nodig. En als je het helemaal wil afmaken, dan steek je die verkeerstoren van Zanderij in de fik en blokkeer je de haven door een paar oude vissersboten er tot zinken te brengen.
  Er bestaat al software dat gekoppeld is aan automatische wapens dat op alles schiet wat een zwart gezicht heeft (leger bestaat vooral uit zwarten). Installeer een paar her en der, verdekt opgesteld.
  Wie dat echt wil doen, kan dat gewoon. Alleen, er is niemand in Suriname die het wil doen.
  Bovendien kun je Paramaribo helemaal in paniek brengen door al die oude houten huizen als brandhout te gebruiken.
  Mogelijkheden en uitdagingen zat voor wie het wil. Als Bouterse het kon, waarom een ander niet?


  Maak melding

 38. @Do The KUMA LOVER,

  Begin maar alvast te wennen aan het idee dat jou got zal worden neergehaald door het Surinaamse Volk.

  Ik ben hier zonder meer van overtuigd dat KUMAKOISI is Going Down. Stop je kop maar dieper in die Stinkende smerige Reet van KUMA. Je bent een PAARSE KUMA LOVER en dat kan ik merken aan de ONZIN die je allemaal schrijft.

  IK HAAT JOUW got KUMAKOISI; laat dat duidelijk zijn!!!

  TOEDELOE!!!


  Maak melding

 39. Tegen domheid valt niet te strijden.

  verder idiotisme ten top. Heel veel gebrabbel zonder enige substantie.

  Blijkt dat domheid geen ondergrens kent. Jammer. over inteelt gesproken. Inteelt tast de intelligentie aan van het nageslacht. Hier op dit forum hebben we levende bewijzen van. Vlees geworden domheid. Voor je domheid zou je een prijs moeten krijgen.


  Maak melding

 40. Zoek hulp. Zit niet goed met je geestelijke hygiëne. In Nederland zijn er verschillende instanties die iemand die de weg kwijt is, weer op het goede spoor te krijgen. Hoop dat het geen verloren zaak is. Want die heb je helaas ook, in deze maatschappij rondlopen. Rest de isolatiecel. Je kan ook gratis logies krijgen bij Artis. Je zal daar een verrijking zijn. Een exemplaar die kan praten.


  Maak melding

 41. @Sing Sing,
  Speel je hier de psycholoog.
  Wat een brutaliteit maar je hebt eigenlijk gelijk je hoort in Artis thuis.
  Henkes is de zelfde mening toegedaan dat kafries een vervloekt volk is.


  Maak melding

 42. basmatie,
  De grootste idioot op wk.
  Ik hoef het niet te weten wat je allemaal uitgespookt hebt.
  Jouw boitie gedrag spreekt boek delen.
  Laat je nakijken zielig teefhondtje.


  Maak melding

 43. Het word met de minuut erger met Great. Ik dacht dat hij allen gek was maar zo te zien is het erger met hem gesteld.Kijk wat het achterna lopen van held bouta met hem heeft gedaan.Nu is hij DE MONSTER GREAT!.Zielig mang!!


  Maak melding

 44. Lees ik het goed? Wyndham Garden Hotel is dus het volgend bedrijf dat failliet gaat.
  Vanwaar mijn conclusie? zult u zich afvragen.
  Wel, uit de weinig vermelde gegevens van dit bedrijf zie ik het volgend probleem:
  Maandelijks moet dit bedrijf aan EBS SRD 90.000 betalen. Niet duidelijk is of dit bedrag vóór de prijsverhoging of na de prijsverhoging betreft. Als de prijsverhoging nog moet komen zal de afgang van dit bedrijf veel sneller verlopen.
  Nu het probleem: dit bedrijf gaat een betalingsregeling met de EBS aan voor een bedrag van slechts srd 30.000 per maand.
  Met andere woorden. Dit bedrijf heeft heel weinig inkomsten.

  Dank je wel DDB en de fjo fjo’s om jou heen. Jullie maken heel Suriname kapot.


  Maak melding

 45. Dat Suriname naar het IMF is gegaan komt door de grootste rover ooit in Suriname meneer Bouterse. Als Desi Bouterse de gelden van Suriname niet had verkwanseld en gestolen was de gang naar het IMF niet nodig geweest.
  Deze man heeft Suriname vanaf 1980 zoveel schade berokkend dat hij een kogel door zijn hoofd verdient. Ik vind het goed dat men nu inziet dat Desi Bouterse Suriname in armoede dommelt zeker gezien de goede basis die meneer Venetiaan achterliet in 2010.
  Bouterse moordde niet alleen maar ook vooral stelen van de staatskas en veel domme Surinamers ambtelijk omgekocht, soms voor duizenden SRD’s maar vaak voor een portie rijst/roti.
  Hoe dom kan een volk zijn.


  Maak melding

 46. @ saram
  jij en great hebben dezelfde gedachtes .
  jij bevestigd de haatgevoelens die great op het wkn ventileert.
  je word bedankt voor al je waardeloze bijdragen en niets zeggende commentaren.
  ik zal voortaan niet meer op je reageren want je bent mijn aandacht niet waard.
  ga maar weer met je kleine neefjes spelen viezerik.
  en de groeten aan die hond op wie je lijkt.

  oh ….en stop met het posten van replys onder andere nicks
  alleen een lafaard doet zoiets.


  Maak melding

 47. @ john.
  ik denk dat jij niet weet wie de eigenaar van Wyndham is.
  mr chiragali is een van de grootste rovers van de vhp.
  samen met jim hok , somo , yogi enz .
  ze hebben miljarden geroofd uit de staatskast en grote lappen grond.
  chiragaly was volgens mij indertijd directeur bij de ebs .
  hij heeft de helft van de percelen aan de ringweg gehad en voorzien van electra.
  gratis gehad en met dikke winst doorverkocht.
  net als somo heeft hij grote lappen grond op saramaca en Commewijne …..gehad zullen we maar zeggen.
  de extreme salarissen die de bewindvoerders van die staatsbedrijven krijgen zijn onder het front tot stand gekomen.
  mr chiragali heeft zijn zakken dik gevuld en de staatskas flink geplunderd door te frauderen bij oa de ebs. en zichzelf te zegenen met honderden hectaren grond.

  abrahams heeft bij chira afgekeken hoe het moet.


  Maak melding

 48. De Surinamer is gewend dat de politieke partij alles voor hem regelt. Hij moet nog erg wennen eraan dat hij zelf het e.e.a. voor elkaar moet krijgen, bijvoorbeeld door de regering te laten merken dat ze het anders willen dan het thans toegaat. Op straat gaan is een optie, maar er zijn ook andere methodes, zoals juist niet op straat gaan en een paar dagen binnen blijven. Ik denk dat alleen de wakkamangs hier problemen mee zullen hebben en de rest het makkelijk kan doen.


  Maak melding

 49. Henry de WC – dame, hoe is het met je makkertje Ray? Jij hebt nu een ECHTE DOOIE MUSSEN VERSPREIDER als DEBIELE vriendje. Soort zoekt soort hé?

  Je OVERKOEPELEND RACISTISCH lijdertje Somo is nu ook de baas van jou NPS-je Na Poor Sani.

  TOVENAAR Henry, WC – dame, FANTASEREN kun je als de BESTE.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 50. Sranangmang,

  We zijn onafhankelijk geworden van de bakra’s en afhankelijk geworden van de kafrie’s. Dat is de grote tragedie en vuile spel die de kafrie’s gespeeld hebben!!


  Maak melding

 51. aan Sranangman,

  Dat heb ik ook altijd gezegd, het is de grootste fout die men heeft begaan. Soeverein maar straatarm.
  Wijlen Lachmon had hen gewaarschuwd waarom zoveel haast om de onafhankelijkheid door te drukken????

  Een referendum was eerlijker geweest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.