‘Praktisch geen’ alternatief voor Surinaams herstelprogram

57
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 16 mei – Er is “praktisch geen” alternatief voor het herstelprogramma van de regering. Dit stelt het Kabinet van de President in een persbericht. Aangehaald wordt dat het programma ondersteund wordt door het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de internationale gemeenschap.

Benadrukt wordt dat geen enkele regering onder de omstandigheden in staat is subsidies voor onder andere energie te handhaven. “De keerzijde van het gaan zonder maatregelen is een veel sterkere inkrimping van de economie, een voortgaande neergang van de koopkracht en zware lasten voor de bevolking”, stelt het Kabinet. Gesteld wordt dat de steun van het IMF aan het programma voordelen heeft.

Het programma omvat onder meer hervorming van het investeringsklimaat. De particuliere sector zal worden ondersteund en economische groei worden vergroot. De regering onverkort doorgaan op de ingeslagen weg. Het IMF is intussen geïnformeerd dat de regering op schema is met de voorbereidingen. Het antwoord van het IMF is naar verwachting op drie en twintig mei binnen.

Bekijk ook:

57 REACTIES

 1. Dat is een verhaaltje. Het wordt nergens onderbouwd. Ik zie niet welke opties allemaal zijn overwogen. En niemand hoeft me te vertellen dat bezuinigen overwogen is want dat is nergens komen vast te staan de president zegt dat wij gaan bezuinigen en hij geeft 1 miljoen srd aan poer blaka. Dan ben je niet aan het bezuinigen. En je bezuinigt ook niet wanneer je je vrouw je zoon je dochter voor grote bedragen op de loonlijst hebt staan. En wanneer je de rest van je vrienden in dienst neemt als adviseur. En wanneer een van je vrienden zo hard steelt dan maak je hem adviseur en dan kan hij verder legaal doorsteken. Dan heb ik nig niet eens iets gezegd over je andere criminele vrienden of de onnuttige ambassades.. Niet nutteloos, maar echt onnuttig.

  Geen IMF totdat alle eigen middelen beproefd zijn.

  En verder Jørgen Rayman niemand interesseert zich voor jou. Jij bent een vreemdeling.


  Maak melding

 2. Natuurlijk is er een alternatieve plan. Bouterse moet opkrassen dan zullen de beloofde poorten voor Suriname op gaan. Investeerders zich dan melden bij de surinaamse overheid. Met andere woorden de overheid krijgt dan meer inkomsten binnen en de hervormingen hoeven dan niet zo extreem doorgevoerd te worden. Bouterse is een opstakel.


  Maak melding

 3. Een alternatief is dat de First Lady als teken van solidariteit naar het straatarme Suriname volk haar salaris inlevert.


  Maak melding

 4. Hadden bij het aanvangen van de klus 6 jaar terug hun verantwoordelijkheid moeten nemen ipv zelfverrijking en zelfbescherming op de eerste plaats te zetten, dan was het IMF of wie dan ook nu niet nodig geweest.


  Maak melding

 5. Makkelijk praten is dat, om met een persbericht te komen dat er praktisch geen alternatief is voor een herstelprogramma, deze fossielen van het kabinet, de meesten ervan, vooral die Abrahams, zijn zelf de veroorzaker, omdat ze honderden miljoenen gestolen hebben, en hebben als zogenaamde adviseur adviezen gegeven, die de staatskas ook nog eens honderden muljoenen gekost hebben, en niets hebben opgeleverd, opdoeken deze bende, wil je het land nog kunnen redden.


  Maak melding

 6. Alternatief : NDP en clan storten de Verkwanselde VIJF MILJARD terug in de Staatskas !

  Met MEGA-corruptie kan het land NIET worden opgebouwd ! De Bevolking lijdt HONGER !!!

  Zelfs corrupte kopstukken van de NDP worden niet vervolgd, doch zijn benoermd tot Staatsadviseur!

  Sranang volk is door DESI nu gedevalueerd tot IMF-slaven !

  LEVE HET NDP-WANBELEID !!


  Maak melding

 7. Maar welke eisen heeft het IMF daan gesteld? De regering is niet bepaald loslippig daarover!! Ab gariyaa siyaai gail hai, djab bolie ke chahie tab sab maun hai. Djab naa bole ke chahie tab bara baat nikare hai.


  Maak melding

 8. In nood leer je je vrienden kennen. De grote vriend China laat zich kennen. Djab kaam chaahie aawe ke tab poonch gaar ke tare dabaai ke baithal hai Cheen.


  Maak melding

 9. Win – Win deal
  1. Bouterse en consorten storten alle gestolen gelden terug. Hiermee bewijst hij de bevolking een grote dienst.
  2. In ruil daarvoor hoeft Bouterse geen enkele belofte meer na te komen. Dus geen Gouden Kerst, Dubai, Fly Over, Tram, Nieuw Ziekenhuis, Weg naar Brazilie, 18000 huizen enz enz..
  3. Amnestiewet intrekken
  4. Anti Corruptiewet aannemen

  Blijft maar een klein dingetje over en dat is dat hij zich niet internationaal kan bewegen. Maar dat is ook niet belanrijk meer gezien zijn leeftijd en de aantallen uren dat hij moet dyaliseren.

  Kan hij na dit alles “Mischien” alsnog de geschiedenis in gaan als een “Volks President”


  Maak melding

 10. Eerst zei de regering wij gaan tweede Dubai worden maar het is ook waar geworden, alleen het woordt “Dubai ” is in het Hindi geworden.in het Hindoestaanse betekent ” Dubai” het tot zinken brengen. Inderdaad is er geen enkel regering of alternatief die dit kan bewerkstellen . Onze lieve Suriname zinkt nu als de Titanic . Met Bouts als kapitein . Zielig


  Maak melding

 11. Ik heb altijd geleerd, dat er voor alles een alternatief is, dus ook voor een regering.
  In dat opzicht denk ik heel anders dan het Kabinet van de president, maar dat kan ook al snel.
  Het is alleen te hopen, dat het IMF met de regering Bouta II in zee wil gaan, want dit fonds zal voor een belangrijk deel fungeren als puinruimer voor de volgende regering, hoe die er ook uit mag zien qua samenstelling.
  Dat het einde van de regering Bouta II ook het einde van Suriname betekent, zoals sommige posters doen voorkomen, is natuurlijk absolute onzin.
  Iedere regering is aan slijtage onderheving en de praktijk in veel westerse democratische landen is, dat de bevolking na 8 jaar is uitgekeken op een zittende regering.
  Dat zal in ons land niet anders zijn, is mijn overtuiging.


  Maak melding

 12. “Het IMF is intussen geïnformeerd dat de regering op schema is met de voorbereidingen.”

  Het antwoord van het IMF is naar verwachting: GEEN WOORDEN MAAR DADEN!!!


  Maak melding

 13. China had makkelijk kunnen helpen.De Chinezen hebben een dollar reserve van 37 triljoen.Dat is zo ongeveer twee maal de economie van de USA die 18 triljoen bedraagt.
  De economie van ons voorbeeld Nederland bedraagt net twee triljoen.En Nederland heeft een infra om U tegen te zeggen.
  Maar de Chinezen weten intussen hoe inhalig de Suri’s zijn en hoe ze met geld omgaan.Zij hebben tenslotte ook een heel corrupte systeem.En dat herkennen ze als geen ander en weten dat geld geven aan Sur. tot niets bijdraagt.Daarom dat ze alleen goederen geven en geen geld.
  Inferieure goederen waaraan ze in Sur. niet veel hebben.


  Maak melding

 14. Tijdens de maanden voorafgaand aan de verkiezing werd er geschreeuwd ja zelfs via de radio verkondigd, bakbatorie van Limbo, Monie ‘de het is in overvloed.
  Mika-kaba schreeuwt tijdens massa meetings en in het DNA en de voorzitster hoort aan en knikt instemmend “Ja mensen wij worden de 2e Dubai want de kas is rijkelijk gevuld en de bodemschatten zullen ons helpen dat iedere Surinamer de welvaart zal ervaren”

  En om 1 jaar later, ja volk van Suriname, 1 jaar later wordt er verkondigd door de president en dezelfde Mik-kaba en vele anderen dat Suriname zo pinaart dat ze zelfs de IMF op hun blote knieën verzoeken om geld.
  Dus zal de IMF bepalen wat er allemaal moet worden gedaan en stelt harde eisen waarvan het volk het gelag zal betalen.


  Maak melding

 15. Voor elke vrouw die ik plat krijg vanaf nu stort ik 50 srd in een potje. Daarmee gaan we de paarse kakkerlakken bestrijden.


  Maak melding

 16. De regering is op schema?

  Heeft het IMF, in tegenstelling tot de poppenkast, intussen dan wel het herstelplan van de regering te zien gekregen? Dat lijkt me eerlijk gezegd niet mogelijk, omdat Bouterse met al zijn ministers en adviseurs geen flauw idee heeft hoe Suriname uit de door hem veroorzaakte #€%& te halen.


  Maak melding

 17. Natuurlijke zijn er alternatieven:

  1) Zorg er voor dat IAM gold efficient kan gaan mijnen, Goed prijs is niet meer zo slecht als ze roepen.
  2) Handhaaf de informele goudbusiness zodat deze ook formeel worden. Dat bied kans aan echte bedrijven in plaats van roofridders. Echte mijnbouwers 3 maal meer goud uit een locatie dan de informele mijnexpoitanten of wel Suriname krijg grip op minimaal 60 ton goud per jaar inplaats van 10 formeel en 20 informeel.
  3) Neem Brokopondo over en betaal daarmee op basis van waterkrachtprijs $ 0,04/KWH inplaats van HFO $ 0,16/KWH
  bij een opwekking van 80 megawatt is dat heel wat besparing voor Suriname of winst als men aan IAM gold verkoopt ($ 10.000/uur).
  4) Saneer op basis van Brokokopondo heel EBS naar een modern bedrijf waardoor de prijzen niet meer omhoog hoeven. Met een solidariteits- en besparingstraject kunnen de armsten ( 450 KWH/maand te verhogen.
  5) staak per directe alle dubbele inkomens voor DNAleden, oud DNA leden en ministers.
  6) Betaal geen salaris meer aan Spook ambtenaren en adviseurs.
  7) Ontsla alle 7 even Ambtenaren of Ambtenaren zonder duidelijke taken.
  8) Zeg alle leningen op die niet gecalled zijn waarvoor commitment fee;s en managementfees betaald moeten worden.
  9) Zeg alle rare overeenkomsten op met leverancierskredieten en hoge rentes.
  10) Voer hoge importheffingen in op luxe goederen en zaken die in Suriname geproduceerd kunnen worden, reduceer invoer op halffabricaten.
  11) Fraude en Corputie onderzoek (10 onafhanelijke buitenlanders).
  12) Reorganiseer cashmanagement (10 echt onafhankelijke buitenlanders).
  13) start BTW op luxe en vervuilende producten.
  14) maak bij opdrachten duidelijke prestatie eisen en betalingsafspraken. Geen prestatie geen betaling).
  15) Zet werklozen in voor publieke werken (trenches./gemalen).

  Dit kan men op basis van bestaande wetgeving vrijwel direct op pakken.

  Ik ben er van overtuigd dat er vrijwel direct resultaat uit goud en elektriciteit te halen valt.
  Door scherp grenzen (bonus/malus op electriciteit te zetten kan er nieuwe business ontstaan.

  Brokopondo overnenem


  Maak melding

 18. Het belangrijkste alternatief is ‘Bouterse en zijn regering moeten aftreden’ om Suriname te redden.
  Moordenaar en corruptiebaas Bouterse moet aftreden en hij moet de gestolen gelden van Suriname terugstorten.


  Maak melding

 19. In Venezuela a IMF lening no jepi en in Suribabwe met baas en roversbende ooktoe niet, nada, neks. Voor eind december alla monie keba. Staatskas roof legi bakka, en het gros der oerdomme paarse stommelingen die stemden op een moordenaar als president e go sceer no ka. Hahahaahahahahaha, Ze wilden niet luisteren om nooit van je leven te stemmen op moordenaars. Ze krijsten lachend bedreigend, neks no fout. Soso lobi a didibri baas. Nu lachen vele oprechte Surinamers die niets van de moordenaar president moeten hebben. Fosie baas gebruik uzi enne nu na meka no ka schuldenlasten sa e go tjierie foeroe paarse oerdomme stommelingen. Tjies oeng mooi beet, baas en roversbende e go poroe moro uit oenoe zakka. Een vlieg is van nature een miljoen maal wijzer dan al die paarse paria’s van baas bij elkaar. Hahahahahahahahahahahaaha tot Venezuela.


  Maak melding

 20. @Ray,
  Dat je Homo bent hoef niet de hele wereld te weten.
  Ik weet dat je trots bent en terecht.
  Homo zijn is gewoon geaccepteerd in de samenleving.
  Ik heb je bovenstaande posting gelezen waarbij je enkele malen aangeeft dat je een Homo bent.
  Dus geniet ervan en laat mensen maar lullen je weet wat voor vlees je in het kuip hebt.
  Hier is het gewoon en ben blij dat je ervoor uitkomt.
  Ik vind je dapper want in Suriname zijn er ook een paar maar door beknopt denken kunnen ze niet ervoor uitkomen.


  Maak melding

 21. Blablablabla!! Die gasten weten niet eens waar ze het over hebben! Paarse awari domries met een gietijzeren plaat voor hun kop. Ze zien niet eens in dat de situatie in het land nog ernstiger is dan ze voorspiegelen. En dan nog steeds denken dat de IMF-hulp het land in één klap uit de problemen zal halen. 1.05% rente. Over die andere 6.000 leningen wordt met geen woord gerept. Het verbaast mij het meest dat er leeghoofden zijn die denken dat de IMF-hulp de nood van het volk lenigen! Er is maar één oplossing: die paarse criminelen eruit schoppen. Head first! Iedere ad hoc maatregel die het afgelopen half jaar zijn genomen hebben de


  Maak melding

 22. Ik geloof ook in het IMF. Daarvoor vrezen de opposanten. Mocht het geld vrijkomen zal Su zn bloei ter alle tijden kennen en zal het einde voor vele “paddenstoelen politieke” partijen gaan betekenen.
  Vakbonden worden door opposanten aangezet voor oproer te zorgen.
  Inruil daarvoor ministersposten MOCHT vhp en NPS weer de macht overnemen??

  Weg met deze verouderde politiek hoor!


  Maak melding

 23. @Anoniem

  Leve de SKEER Repubiek Sranang !

  Leve de Miljarden in de zakkken van de NDP-corrupte-lingen !

  Leve Desi, NOG VIJF MILJARD VERKWANSELEN aub !!!

  IMF-CIA O MEKI BABI PANGANG FU A VOLK !!

  LEVE DE NDP-ARMOEDE !


  Maak melding

 24. Ik heb maar één woord voor alle Bouterse volgelingen, jullie waren al meerdere keren gewaarschuwd.
  Maar domme mensen kun je waarschuwen zo vaak je wilt, het komt gewoon maar niet binnen in die lege hoofden.
  Jullie hebben je lekker laten maken met een bordje rijst en misschien een stukje kip, maar vooral de grote flessen Parbo hebben jullie hoofden op hol gebracht.
  Ik heb al vele keren geschreven, Bouterse is addergebroed, kijk goed uit want hij bijt je in je hielen!
  Niemand was het met me eens, maar naar nu blijkt heb ik al die tijd gelijk gehad.
  Spijtig voor ons mooie Suriname, maar we zijn nu aan de goden over geleverd, met dank aan jullie paarse paupers.
  Ga beginnen alle gestolen middelen per direct terug te vorderen, gooi de hele regering in de bajes, en ontneem ze van al hun “eigendommen” die ze gestolen hebben van ons allemaal.
  Neem je verantwoordelijkheid en stuur deze opvreters de laan uit.
  Haal nu eindelijk die roze en paarse bril van je ogen en zie wat deze regering ons land voor ellende heeft gebracht.
  Ga je ogen wassen en stop met zand gooien.
  Geef ons mooie land nu eindelijk zijn waardigheid terug door te knokken voor een betere toekomst.


  Maak melding

 25. Dirk, een probleem in Suriname is dat er tal van mensen daar zijn die loeren om de nieuwe Bouterse te worden. Zodra de oude B de pijp uitgaat, willen de jonge B’s hun kans wagen. Ze vinden de makkelijke weg – geweer en geweld – een uitstekende manier om het te maken.


  Maak melding

 26. ik wil de posters adviseren de volgende 3 topics de bekijken op youtube:
  A monstrous IMF secret is going viral;
  IMF;Desease or cure
  Empire: the IMF on trial
  In het gezelschap van het laatste filmpje waarin enkele internationale deskundigen aan het discussieren zijn over de rol en het nut van de IMF mis ik onze enige echte ROBG.
  In de filmpjes blijkt dat het IMF meer een vloek dan een zegen is en was in de landen waaraan zij monetaire steun hebben geboden.
  De leden van het IMF zijn onschendbaar en kunnen niet vervolgd worden of m.b.t. de overeenkomst in een juridisch geschil aangeklaagd worden. Een van de heren die oud medewerker van het IMF is , heeft duidelijk gesteld dat deze organisatie in feite een politieke organisatie is die op de eerste plaats het belang van het westen en westerse banken op het oog heeft.
  Verder heeft die oud medewerker onomwonden gesteld dat de SBA agreement ( die Suriname dus aangaat met IMF) er een is die erg veel nadelige gevolgen heeft voor landen.
  Aan alle posters die denken dat het IMF het redmiddel is voor Suriname , maar ook aan degenen die beter weten wil ik deze filmpjes heel erg aanbevelen.
  KORTOM MENEER BOUTERSE DIE AL JAREN HET WESTEN EN DIE WITMANGS UITSCHELDT , HEEFT SURINAME NU VERKOCHT AAN DEZE ZELFDE WITMANGS!!!!!!!!!
  En dan praten de NDP’ers over “redie moesoes” .. jullie baas is momenteel de vleesgeworden redie moesoe van de 21e eeuw in Suriname.
  De verhaaltjes dat de overeenkomst op een “Surinaamse leest gestoeld is is bullshit. Het IMF bepaald alles.
  Het is zelf zo dat zij voor de regering kunnen bepalen dat die niet de werkelijke originele en integrale overeenkomst ter inzage geven aan het parlement en volk..
  Vandaar dat het parlement van Suriname en het volk tot nu toe niks officieels te zien krijgt m.b.t. de overeenkomst en slechts moet afgaan op mededelingen en indianenverhalen van het kabinet van de president.


  Maak melding

 27. koos

  Natuurlijk is er een alternatieve plan. Bouterse moet opkrassen dan zullen de beloofde poorten voor Suriname op gaan. Investeerders zich dan melden bij de surinaamse overheid. Met andere woorden de overheid krijgt dan meer inkomsten binnen en de hervormingen hoeven dan niet zo extreem doorgevoerd te worden. Bouterse is een opstakel.
  =
  Ik zou zeggen, pak je geweer en kom zelf om hem te verwijderen met jou grote BEK. Stuk voor stuk grepenmeekers, die nog nooit de verharde weg hebben verlaten. Of zet anders weer kindsoldaten, blanke huurlingen, bankrovers en marwanarokers in zaaksel!


  Maak melding

 28. @Anoniem met het geld van het IMF wordt niet geïnvesteerd, het is bedoeld om de lege staatskas een beetje op orde te brengen! 500 miljoen us is bakba monie in de wereld, denk je echt dat je hiermee bloei kan brengen in het land…..daarnaast mag men beginnen met sparen. .want over 2 jaar moet men beginnen met terugbetaling. ….!


  Maak melding

 29. Weet iemand of de “ezelconoom” Amzad Abdoel nog lid is van het parlement? Deze schijtlaars en gatlikker had het volk enkele maanden geleden op basis van zijn “kennis en informatie”verzekerd dat er geen devaluatie meer zou plaatsvinden.. koers voor de US dollar bedroeg toen 4 zoveel. Jammer dat Suriname journalisten heeft die aan geheugenverlies en onkunde lijden . Ik zou hem opsporen en in herinnering brengen welke onzin hij het volk op de mouw probeerde te spelden en hem erop wijzen dat hij ongeloofwaardig is en zichzelf een brevet van ongeschiktheid heeft gegeven met zijn voorspellingen en analyses.
  Enige wat perspectief biedt op stabilisatie en vertrouwen is het aftreden van deze criminele organisatie.
  De nieuwe regering zal natuurlijk niet meteen het puin kunnen ruimen en zal ook voor een heleboel uitdagingen komen te staan, maar verder gaan met deze dieven en incompetente volksvijanden is geen optie.
  Feit is dat Suriname er alleen baat bij heeft als ze met een andere president en regering de uitdagingen aangaat , want deze lieden hebben totaal geen geloofwaardigheid meer. Zowel nationaal als internationaal.


  Maak melding

 30. Het volk dat voor de gek gehouden is, moet het mandaat terug eisen.
  Vandaag 17 mei gaat beslist worden of ons gelief suri niet in de blacklist te recht komt.
  Een land zonder een investeringswet en een om streden amnesty wet, krijgt het altijd moeilijk.
  De meeste landen in Afrika is een duidelijk voorbeeld.
  Chaos en anarchie vieren hoogtij binnenkort.


  Maak melding

 31. Ik ken dhr Amzad Abdoel niet…ik denk dat hij DDB en zijn club zeker zal hebben gevraagd of ze nu over voldoende prive gelden beschikken.Aan de hand daarvan heeft hij toen deze uitspraak gedaan..Wat bleek dat DDB en zijn club door gegaan zijn de kas te legen en ook het laatste beetje weg roofden.Ja,dat kon dhr Abdoel niet hebben geweten.Wie weet wanneer een dief/rover genoeg heeft.Nu is Suriname failliet en valt er niets meer te stelen of wel?zolang er nog Wat is kunnen we niet plannen..niet met deze BENDE…DDB moet weg en al zijn adviseurs.!!


  Maak melding

 32. Ik wil de posters nog een filmpje op youtube aanbevelen: How the IMF works..
  Wie denkt dat het IMF de oplossing voor Suriname is zal van een koude kerstmis thuiskomen.
  Bouterse koopt tijd en heeft lak aan de toekomst van Suriname. Hij wil uit de gevangenis blijven en weet dat zijn familie en nageslacht met de honderden miljoenen die hij heeft gestolen, tot in lengte van dagen zal kunnen leven in weelde. Naar het buitenland verhuizen van dit nageslacht om daar in alle weelde te leven ziet hij ook tot de mogelijkheden……


  Maak melding

 33. @ FairDeal, @ Jojo , @ robinho, jullie hebben allemaal gelijk, SURINAMERS en nageslacht,mogen niet in een nieuwe Katibo belanden.


  Maak melding

 34. Het Kabinet van de Pres. is een geldverslindende nutteloze ‘sociale werkplaats’ van ongeschoolde ja knikkers, die kennis ontberen maar uitblinken in onkunde.
  Met als voorbeeld dhr. E. van der San (de wanne-be jurist cq rechtsgeleerde) .


  Maak melding

 35. IMF,WERELDBANK en andere BABYLONISCHE INSTITUTEN zijn de Grootste Moderne Financiële Slavendrijvers van Tegenwoordig ,die 3 vingers geven,lenen en 7 vingers terug pakken van de Derde Wereldlanden , wat stelt die REVODAY dan voor?


  Maak melding

 36. Op 21 oktober 2005 heeft de NDP olv Bouterse een protestmanifestatie gehouden tegen de regering Venetiaan….Enkele van de NDP parasieten waaronder Jennifer Geerlings hebben actief meegedaan met deze protestactie..Vandaag de dag, wanneer de situatie vele malen erger en uitzichtlozer is komen deze zelfde mensen het volk vertellen dat ze “moe zijn”van de actiegroep “we zijn moe”.en dat het protest politiek gestuurd wordt. Venetiaan was nog bezig puin te ruimen van de regering Wijdenbosch ( 1996-2000) en was genoodzaakt bepaalde maatregelen te nemen. Deze maatregelen waren half niet zo zwaar als wat er nu in Suriname gebeurd.
  Venetiaan heeft het land zodanig geleid dat de gang naar het IMF niet nodig was. De Surinamer hebben de vruchten hiervan tussen 2005 en 2010 geplukt en de monetaire reserve die Bouterse in 2015 overnam bedroeg meer dan een miljard US dollar.
  ALS BETEKENIS VAN HET WOORD HYPOCRIET IN HET WOORDENBOEK VAN DALE STAAT:” DESI BOUTERSE EN ZIJN NDP AANGANG..”…


  Maak melding

 37. Zo de kogel is door de kerk!

  Is er iemand van het ‘ouwejongens wkn-krentenbrood-netwerk’, die bereid is om uit te leggen wat die 478 milj $ van het IMF voor suri betekend?

  In mijn optiek is het haast onmogelijk om suri met dit ‘ klein’ bedrag uit het slop te halen.
  Waarom?
  •Het is deze regering niet gelukt om met 3 miljard $ in kas, het land tot ontwikkeling te brengen.
  •Er zijn nog heel veel leningen die afbetaald moeten worden.
  •Er zijn ook nog heel veel achterstallige betalingen van de Overheid.

  Kort: kas -3 miljard $+ (-leningen) + (-achterstallige rekeningen)
  IMF + 478 sdr/$
  Restant circa -2.5 miljard dollar

  Wie o wie?
  Ik ben van de ‘waarom-generatie’ en niet van de ‘daarom-generatie.
  Daarom…


  Maak melding

 38. Ik heb een kleine voorstel, bevolkings in ruilen, 2 mijoen blanke rijke Hollanders, 2 miljoen rijke Chinizen en 2 miljoen Joden moeten ze naar Suriname vestigen, in ruil daarvoor moeten alle 600.000 Surinamers in Nederland vestigen met behoudt van Sociale wetten in Nederland zoals bv.100% WW,100% Bijstand,100%WAO,100% AOW,100% huivesten met een toeslag van e.20.000,- per huishouden voorhuis inrrichten. ( een bijstand mis e.1100,- per persoon met gezin e.1600,- exl.)


  Maak melding

 39. – IMF heeft eigenbelangen en zal het nek omdraaien van elk Surinamer en ook uitroeien van elk Surinamer.
  – IMF werkt ook mee met de bloedhonden!
  – IMF zal ervoor zorgen dat de RIOOLRatten van de NA de met de poen ervan door gaan.
  – Suriname wordt de moderne slavernij van G7. -MPP IMF-

  Ik smeek U Heer.
  Wanneer neemt Gij, deze ellendelingen naar HEL, enige plek waar ze thuis horen. U bent de enige die ons kan redden.
  Waar blijft U.


  Maak melding

 40. Het zal de oplettende volgers van “de situatie in Suriname” zijn opgevallen dat er in de media de laatste tijd een paar keer is gemeld dat Bouterse te blanchemarievallen vertoefde.
  Zijn vriend en volgens ingewijden zijn levensredder Abrahams ( van wie wordt verteld dat die een nier gedoneerd heeft aan Bouterse) heeft dit vakantieoord onlangs samen met Steve Douglas overgekocht van de familie Dubois die het jaren geexploiteerd heeft.
  Een adagium bij justitiele autoriteiten in de vervolging luidt: “volg het geld en ontdek zo de fraude/corruptie.”


  Maak melding

 41. @Ray

  passant
  Weg met Ray. Weg met Ray. Weg met Ray.

  maandag 16 mei 2016 om 22:44 uur.

  Dit bovenstaande bericht is niet door mij geplaatst, maar door iemand die zich wil voordoen als mij of die Ray en mij tegen elkaar wil uitspelen. Klote jong houdt erme op en ga wat nuttigs doen voor jezelf, familie, land en volk.
  DDB deugt niet en dat zal ik net als Ray blijven zeggen.

  Modoratot van website Waterkant, wilt u dit in de gaten houden en deze nep Passant. IP adres heel goed in de gaten houden en zijn email en naam. Bij voorbaat dank.

  Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Goed En Lijf Verliezen Dan Dooft Het Licht
  Weg Met DDB en de rovers. De slechtste en slechtste president die Suriname gehad heeft sinds 25 november 1975

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  Ray ga door met je berichten plaatsen. De moderator moet het ip adres van deze nep Passant


  Maak melding

 42. passant
  Weg met Ray. Weg met Ray. Weg met Ray.

  maandag 16 mei 2016 om 22:44 uur.

  ‘Praktisch geen’ alternatief voor Surinaams herstelprogram

  Dit bovenstaande bericht is onder de kop van Waterkant.net, ‘Praktisch geen’ alternatief voor Surinaams herstelprogram,
  op maandag, 16 mei 2016 om 22:44 uur geplaatst is, is van een nep Passant en is niet door mij geplaatst, nogmaals maar door een Nep Passant. Moderator van de Website Waterkant.net, wil u het IP-adres, emailadres en familienaam van deze persoon heel scherp in de gaten houden. Ik zou het op prijs stellen als u dit ook aan mij bekend maakt.
  Bij voorbaat dank
  Passant


  Maak melding

 43. De werkelijke machthebbers zitten in het kabinet van de president. Die bepalen het (wan)beleid. Boutese is te dronken te stoned om wat zinnigs te zeggen.
  Wie heeft de volkspetie op het Kerkplein aangenomen?

  Juist: Dictator Eugenie van der San.


  Maak melding

 44. Geef het land weer terug aan Holland.
  onafhankelijkheid had nooit moeten plaatsvinden.
  Het is de grootste fout in de geschiedenis van Suriname.


  Maak melding

 45. Er is PRAKTISCH WEL SPRAKE van een FAILLIET SRANANG !!!

  Gevolg van Corruptief, Wanbeleid van DESI en de NDP !

  DE deskundige Gilmore, ex Governor Centr Bank, die RUIM EEN MILJARD heeft verspeeld van onze Reserves, heeft
  Desi thans geadviseerd, Sranang en de BEVOLKING uit te leveren aan de IMF !!!

  Deze NEP-deskundige heeft de HOOFD-MASSAMOORDVERDACHTE NU KLEMGEZET !!!

  Vraag is : Wie werkt er ook nog voor de CIA ???
  Zal MELVIN, dit keer, wel DRASTISCH optreden ???


  Maak melding

 46. In de oppositie schreeuwde NDP , met DDB voorop, dat Suriname af moest en kon zonder de kolonisator. De witte man die alleen maar uit was op het leegmaken van Sur.
  Aan de macht had hij het tij mee. Kon lekker smijten met geld en zijn vazallen vetmesten, zonder maar enige vorm van verantwoording afleggen. Aan geld geen gebrek. Was vergeten dat het staatsgelden waren. Deed net of het van hem was. Sober omgaan met de middelen was er niet bij. Dubai in Zuid Amerika. Mensen die kanttekeningen plaatsen op dit beleid waren anti ontwikkeling van Suriname en het geliefde Surinaamse volk zoals ze altijd maar roepen in de DNA. Welnu, het is voorbij.
  Stijging vd wereldmarkt prijzen was niet dankzij DDB en de daling ervan ook niet. Maar het is wel een ander weer de schuld geven nu het moeilijk gaat en de bodem is bereikt.
  Wat is de oplossing van deze dwaas: aan het infuus van IMF en Wereldbank? Vraag: zijn dit ook niet instituten met de witte man aan het roer?
  Hoe plaatsen we de opmerking en scheld kanonnades van weleer.
  Nee, nu is er geen andere uitweg dan de shit te slikken van IMF.
  Dan lees ik net dat een opvanghuis voor seksueel misbruikte kinderen nog maar geld heeft voor voeding voor een week. De staat heeft nog immer haar gelden van zelfs 2015 niet geheel voldaan.
  Waar is die trut v.e. first lady? Waarom hoor je haar niet?
  Waar zit die Misbaksel en Abdoel en Jenny de maîtresse? Gaat zij nu ook echt in actie komen? Vrees het niet.
  in de DNA stelt ze de regering vragen en wacht heel geduldig op antwoord. Antwoorden die nimmer concreet zijn, als ze al worden gegeven.
  De algemene attitude van de gemiddelde Surinamer maakt dat het nog decennia niet goed zal komen met dit land.


  Maak melding

 47. Een aanvulling op dit artikel is een artikel op DWTonline.com
  http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/05/17/suriname-nog-in-imf-wachtkamer/.

  Twee zaken vallen mij op:
  “Met de lening van 478 miljoen US dollar van het IMF en leningen bij andere internationale instellingen, zal verdere daling van importen worden gestuit.

  ONZIN.
  Als je meer geld hebt ga je meer consumeren, ook producten uit buitenland, of grondstoffen uit het buitenland.

  “Het zal de wisselkoersstabilisatie steunen en helpen om de internationale reserves op te bouwen en het vertrouwen te vergroten”, aldus het Kabinet van de President.”

  Meer import leidt niet tot wisselkoersstabilisatie Integendeel!
  Hoezo internationale reserves opbouwen. Lulkoek
  Het geld zal gebruikt worden voor materiële en immateriële consumptie (salarissen ambtenaren) en natuurlijk aflossing van schulden


  Maak melding

 48. Veel tekst weinig woorden van betekenis, anders dan de emotie ; wrok
  Dat vloeit er van af hahaha
  Naar mijn inziens hallucineer je

  Word snel weer nuchter!


  Maak melding

 49. Door schade en schande word men wijs.Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen.In Suriname kloppen deze
  spreekwoorden niet.Dus wie niet horen wil moet voelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.