Pertjajah Luhur rekent af met dissidente parlementariers

37

PARAMARIBO, 16 mei – De politieke partij Pertjajah Luhur, PL, heft definitief afgerekend met haar dissidente parlementariërs. Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan zijn uit de partij gezet. Partijvoorzitter Paul Somohardjo spreekt van een ‘overwinning’.

Tijdens een publieke bijeenkomst van de partij zei Somohardjo dat verraad is afgestraft. De partij heeft bewezen dat ze dit soort gedrag niet accepteert. Sapoen, die zich leider noemt van een vernieuwingsbeweging in de partij, gold ooit nog al kroonprins. De jurist was gedoodverfd als opvolger van de politieke veteraan. Zijn excuus voor de overstap naar de coalitie, was dat er geen ruimte was voor overleg.

Somohardjo zou de dienst uitmaken en geen tegenspraak dulden. Als partijvoorzitter wees hij elke samenwerking met Desi Bouterse af. Volgens Sapoen had Somohardjo zijn langste tijd gehad als partijleider. Hij zou niet openstaan voor ‘vernieuwing’. Tijdens de partijbijeenkomst zei Somohardjo dat hij niet aan vertrekken denkt. Hij wil de komende jaren nog aanblijven, omdat ‘het volk’ dit wil.

Bekijk ook:

37 REACTIES

 1. GEFELICITEERD SOMO,proficiaat!!!!!
  Chitan en Sapoen zijn nu verleden tijd!!!
  Zij hadden gerekend op de hulp van opperrechter bouta maar het mocht niet baten.
  Nee Somo jij gaat nergens ,jij hebt een wil een vastberadenheid en we hebben meer mensen met deze eigenschappen nodig.
  Hup,hup,Somo!!.


  Maak melding

 2. Sapoen zei laatst op de TV: “alleen het VOLK kan ons terugroepen, wij stappen niet op omdat Somohardjo dat wil, stel je voor, wie denkt hij wel dat hij is”?

  Wel Sapoen en Chitan, er waren meer mensen op deze PL vergadering aanwezig dan het aantal stemmen die jullie, met steun van V7, samen hebben gehad, het VOLK heeft jullie luid en duidelijk teruggeroepen.


  Maak melding

 3. Heb de stream vanmorgen via de website van een ander medium bekeken en dacht van: Nou Nou !
  Zijn dit de toekomstige volksvertegenwoordigers en de mensen waarop het volk van Suriname op zit te wachten ?

  Het had niet veel gescheeld of er waren krachttermen tegen Sapoen gebruikt ! Ik ben er ontzettend van geschrokken maar herinnerde mij dat het waarschijnlijk zo aan toe gaat in de ‘Dessa’ !

  Mw Etnel van de NPS had precies ook binnen deze club kunnen passen want het was voor haar de juiste plek om bij te zijn.nl; bakka wojo !

  En deze performance had ik helemaal niet van Abigail (een mooie vrouw trouwens ! ) verwacht, en was de rest ook niet al te mild jegens Sapoen.

  Als dit het alternatief moet zijn voor de Surinamers als Bouterse ‘naar huis’ wordt gestuurd, dan zal het voor allen wel duidelijk zijn hoe de PL afrekent met haar tegenstanders.

  Ik ben bang voor deze politieke groep !!!


  Maak melding

 4. @ Milton doe niet zo achterlijk..wat zegt je van de gekozen president is zijn handen ook niet vuil,geen woorden maar wel daden ..nogmaals doe eerst je huiswerk voor dat je mensen of een p,p…gaan oordelen…dus next time beter opletten ..


  Maak melding

 5. Ik hoorde Sapoen en Chitan zeggen dat het volk hun moet terug roepen en niet de PL.
  De PL volgt de wettelijke regels om de leden terug te roepen.De wet zegt niet dat een massa voor het assemblee moet komen en schreeuwen weg met de verraders
  Je zou van deze mensen toch verwachten dat ze beter weten.
  Ook de dikke halve kat is ontgaan dat alle partijen zich afzonderlijk bij het OKB inschreven voor ze in combinatie gingen.
  Zij moet in de leer over verzamelingen en elementen.


  Maak melding

 6. Ik ga een weddenschap met iedereen aan wedden dat Somohardjo de kerst niet haalt die onbetrouwbare Javaanse Schurk zit vol haat en zijn bloed blijft maar stijgen door die sapoen. Somohardjo je bent zover de zeventig het wordt tijd dat je met pensioen gaat je hebt al genoeg gestolen van Surinamer.


  Maak melding

 7. @Milton
  Je hebt je keuze kenbaar gemaakt. Je kiest liever voor een crimineel als lijder,liefst eentje die executies uitvoerd en pronkt men amnestie.
  Een paar krachttermen kunnen je breken,je bent te gevoelig ervoor,te teer en emotioneel te zwak. Wat een paar krachttermen met je doen kan …..tje potie.


  Maak melding

 8. Het recht zal altijd zegevieren. Dat geldt ook voor de gehele ndp corrupte kliek. En als al die oerdomme paarse sympathisanten en arm verworden zombies blijven zwijgen, krijgen ze als straf van baas en roversbende…….generaties lang megaschulden lasten als paarse geschenk vol paarse schijt en pis. Wie deze baas en ndp blijven dragen op handen, verdienen het om onderdrukt te worden.


  Maak melding

 9. @Great
  Hetzelfde kan van jou baasje gezegd worden . Hij is 70,blijft stelen ,heeft amnestie,smeekt om vergiffenis,leent ala dol van het IMF en verwacht dat de bevolkig moet terugbetalen .
  Lenen is geen kunst wel het terug betalen ervan. Jou baasje heft samen met de IMF ons in een wurg greep net een ANACONDA en zijn bezig om ons een langzame dood van pijn en lijden te laten sterven.


  Maak melding

 10. R.Sapoen op Wanica heeft maar 83 stemmen (PL.plus V7) hadden 4000 stemmen en NDP heeft 5000 stemmen, de volgede verkiezing gaat Raymond Sapoen naar NDP Paraciteren h h h h. (5083 stemmen) slim is hij.


  Maak melding

 11. je kunt lullen wat je wilt,maar het imago van sapoen is aardig geschaad..

  komt ook door zijn eigen toedoen ../ stront eigen wijs vuile egoïst..hoogmoed is ten val gekomen..

  hij zal in de komende toekomst heel wat uit te leggen hebben in zijn nieuwe onderkomen waar dan ook..


  Maak melding

 12. @ Ray
  GEFELICITEERD SOMO,proficiaat!!!!!
  Chitan en Sapoen zijn nu verleden tijd!!!
  Zij hadden gerekend op de hulp van opperrechter bouta maar het mocht niet baten.
  Nee Somo jij gaat nergens ,jij hebt een wil een vastberadenheid en we hebben meer mensen met deze eigenschappen nodig.
  Hup,hup,Somo!!.
  ———————————————————————————

  OMG…DEZE IDIOOT (RAY).HAAT DDB ZO ZIEKELIJK,DAT JE SOMMO BEWIEROOKT,..HEY BRO KOM WEER TOT JEZELF,GO ZOEKOE WANG SMA VOE WAS JOE JE BENT JEZELF NIET MEER ..EZEL !!!…NIEMAND VERTROUWT DIE CLOWN MEER.,…JOE WAWANG.DOMME PANNEKOEKFIGUUR.


  Maak melding

 13. @ Domme Henkes’.
  SAPOEN WORDT DE GROTE MAN BIJ PL.WANT JE MAAT SOMMO WORDT BINNENKORT TOCH DOOR DE JONGE LEDEN ERUIT GESJCHOPT…HIJ IS NU AL OP MARKTPLAATS DIT ZIJN Z`N LAATSTE STUIPTREKKINGEN MIE MANG !!!


  Maak melding

 14. Damsco,

  We kunnen kleine letters ook lezen hoor.
  Het doet je zeer aan de ogen mi boi al die hoofdletters.
  Verder reageer ik maar niet op je posting, behalve, dat het pannenkoek is en geen pannekoek.
  Het al dan niet gebruiken van een (tussen)n is een van de eerste dingen, die je leert op het voortgezet onderwijs.


  Maak melding

 15. Ray, DOOIE MUSSEN VERSPREIDER, een fijne Pinksterdag. Wij hebben je STRAFWERK doorgenomen. Je weet dat je minstens vier (4) in de hoek mag zitten. Somo is nu jou baasje. Hij loopt lekker met de VHP – Valse Hoop op Paé-partijtje aan de KETTING.

  Ray als je jou DEBIELE prijsje wint, mag je met jou nieuwe lijdertje Somo, DJARANGKEPANG dansen tijdens de pauze in de Nationale Assemblee. Jij maakt sowieso kans op een LEUGEN en/of BEDROG prijsje Ray. Voor vandaag is jou DOOIE MUS, de MEEST IMBECIELE.

  Aan Raymond Sapoen en Diepakkoemar moet je met je handjes vanaf blijven. Jou lijdertje

  Somo jou DOOIE MUSSEN lijdertje, heeft net TEVEEL GANJA gerookt en weet niet dat deze twee GROTE ZONEN van Suriname door het HOOGSTE ORGAAN, namelijk het VOLK zijn GEKOZEN.

  Ray, hoe is het met je makkertjes Henk Molenaar en Koos? Wens ze een fantastisch Pinksteren alsnog voor me,

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 16. Is er al sprake van overwinning?? De heren Sapoen en Chitan zitten nog wekelijks in DNA toucheren nogsteeds het salaris
  Ik hoor nergens dat er voorbereidingen getroffen worden om 2 nieuwe leden te beedigen
  Pas maar op dat idd een ” terugroep soap ” wordt.
  Waidu en Karta met bussen vol aanhang uit Nick en Commewijne. Hoeft nog niet te betekenen dat allen uit wanica afkomstig zijn hoor!!
  Opgekomen publiek heeft helemaal geen indruk op mij gemaakt.


  Maak melding

 17. Ik denk dat als het land bankroet is, partijen, groepen en individuen niet moeten zitten te springen om aan de macht te komen. Dat duidt erop dat er nog meer jang te maken is, nu door een andere groep. Zijn we verder van af. De huidige regering heeft de meerderheid, ook zonder die 2, laat hun de problemen in het land, met duidelijke communicatie naar het volk toe en in samenwerking met alle actoren, oplossen. De oude partijen hebben, naast de ontwikkelingshulp verbrast te hebben, ook maar baar weinig gedaan. Over 4 jaar weer verkiezingen, laat het volk beslissen. Met haat naar elkaar toe (misschien omdat je door de andere partij mee mag vreten uit de pot) komen we niet verder. Duidt op frustratie. En een gefrustreerd mens is geen weldenkend mens. Frappant is dat vijanden zich nu omarmen en elkaars achterwerk likken om aan de macht te komen. Nogmaals, over 4 jaar.


  Maak melding

 18. @Damsco en do the right thing
  Hahahahahaaqaaaaaaa…het is overduidelijk dat Sapoen en Chitan daar zaten om de belangen van de NDP te behartigen.Ze kwamen data zitten met een PL masker maar achter die masker gaat het gezicht van de ndp schuil!
  Toch moedig van Somo om deze twee de laan uit te stueren. Jullie Mogen zeggen wat jullie hebben willen over Somo maar hij heeft bewezen zonder Amnestie en bedelen om vergiffenis,heel sterk te staan!!
  Kijk maar naar jullie criminele lijder,het volk heft hem veslagen,Schande dat hij nog blijft aanzitten die heeft zeker ceta bever gekozen. Hahahahaaaa…….. wat een schaamteloze frek is die bouta van jullie .Op en top schandalig achter zo een lijder te lopen!!


  Maak melding

 19. @ Great a mang disi ap wan dag tak volgen mi,wan hij kondigt alleen maar apen taal hahaha eerst de hindostanen en nu de Javanen.Mi denki yu na mang sa tra volk no du bun na gruntapu,ai mi boi sari tori nanga yu GREAT.Yu kan taki sa yu wanni over Somo..ma amang dé,hij gaat niet voor niemand opzij…Maar jij met je nick name,hahaha sari mi kang sari gi…yu dung moro wan burki,hahaha of snap je niet..als je durft met je eigen naam ,dan ben je een man met 3 ballen hahaha dat mi leri fu karo mang.Maar jij heeft geen eigen ballen jammer go wae yu prasi moro betre na yu kosi tra volk…hahahaha


  Maak melding

 20. Anoniem,

  Het gaat hier volgens mij niet om een overwinning.
  Als je bent uitgebraakt door je eigen partij en je hebt geen partij meer achter je die je wil ondersteunen (lees NDP), dan moet je opstappen.
  Dan is het einde oefening.
  Ook Bouta brandt zich niet meer aan deze twee.
  Zo slim is hij wel.
  Gewoon een kwestie van feiten op een rijtje zetten.


  Maak melding

 21. Deze ontspoorde pae heeft toch ooit gezegd dat hij voor Bouterse wilde sterven, toen hij met hulp van Brunswijk Bouterse Suriname naar de klote heeft geholpen.
  Zelf die belofte heeft hij niet waar kunnen maken. Sorry, Suriname heeft echte leiders nodig en geen lijders.


  Maak melding

 22. @ Cochise
  Damsco,

  We kunnen kleine letters ook lezen hoor.
  Het doet je zeer aan de ogen mi boi al die hoofdletters.
  Verder reageer ik maar niet op je posting, behalve, dat het pannenkoek is en geen pannekoek.
  Het al dan niet gebruiken van een (tussen)n is een van de eerste dingen, die je leert op het voortgezet onderwijs.

  ———————————————————————————-
  PANNEKOEK met “n”..of niet je bent en blijft een domme PANNEKOEK ..EZEL !!,hooggeleerde dommerik.


  Maak melding

 23. Allen die hand en spandiensten verlenen of met de lijder van de nationale dwazen partij in zee gaan moesten beter weten. Wat Somo het Front heeft geflikt tussen 2010-2015, heeft ook Sa Poen hen geflikt. Allemaal politici met een Judas imago. Geboefte allemaal en paarse billelikkers.


  Maak melding

 24. Damsco,

  Ga terug naar school mi boi en probeer deze keer wat meer op te steken, dan de vorige keer.
  Ik zou zeggen: kijk in de spiegel en geef toe, dat jezelf de pannenkoek of ezel bent.
  Je bent namelijk wel van een heel laag niveau.


  Maak melding

 25. @ Ray
  Is het niet een tegenstrijdig wat Paé doet ??
  Eerst was hij voor amnestie voor Bouta, en nu strijd hij tegen Bouta, ik kan er geen touw aan vast knopen wat deze Paé wil. Somo spreekt in mijn ogen men een dubbele gespleten tong, niet dat ik voor Bouta kies hoor ! Tenslotte wordt je toch door iedere politicus toch een oor aan genaaid..
  Het maakt voor mij geen ene moer uit wie President wordt, ze gaan er allemaal voor eigen belang daar zitten.
  Om het duidelijk te maken zal ik, het stopwoord van Damsco
  gebruiken, stelletje pannenkoeken zijn het.

  Jacko.


  Maak melding

 26. De collumns van de politicoloog van Zeggen van de laatste tijd geven te denken.

  Is hij ook tot de Paarse bevorderd en dhr. Boldewijn die heel nuchter de zaak bekijkt uit het paarse kamp getrapt.

  Als de president zich misdraagt zijgt deze meneer en als Somo zijn via de rechter zijn gelijk haalt hoopt hij dat hij van het toneel verdwijnt.

  Angst??


  Maak melding

 27. @ j zwartmans .
  iets aan ray proberen uit te leggen is a waist of time.
  ray is zo bezeten door het anti bouta virus dat zij door de bomen het bos niet meer kan zien.
  ray zou zelfs de duivel kussen als die bouterse zou roepen naar het hiernamaals.
  ik zie in somo niets goeds ,dus kan ik ongeacht wat voor actie hij tegen ddb plant geen respekt voor die pedo opbrengen.
  somo is zo vals als een slang.
  hij is in staat om in 2020 weer samen met boterse een coalitie te vormen.
  ray vergeet dat de staatskas door boterse ,lonnie en somo geledigd is.
  ray vergeet dat somo een pedo is .
  ray vergeet dat somo wilde sterven voor de ndp.
  ray wilt niet weten dat somo voor de iam nasty gestemd heeft.
  om maar een paar recente wapenfeiten van somo te noemen.
  reden genoeg om te walgen van somo.
  maar ja je ziet het……somo word door sommige mensen op wkn gewaardeerd alsof het om een vrijheidstrijder gaat.
  integere mensen zijn schaars gezaaid ……ook op wkn


  Maak melding

 28. @B. Saram,

  परीक्षण अभी तक सामान्य
  pareekshan abhee tak saamaany

  आप अभी भी एक कुली रहे
  aap abhee bhee ek kulee rahe

  आप Kafri के बारे में तेजी से बात कर रहे हैं
  aap kafri ke baare mein tejee se baat kar rahe hain

  गंदा चूहे
  ganda choohe


  Maak melding

 29. @B. Saram,

  सोमो एक साधारण खलनायक और पाखण्डी है
  somo ek saadhaaran khalanaayak aur paakhandee hai

  आपके परिवार में Kafri कभी कभी कहर है?
  aapake parivaar mein kafri kabhee kabhee kahar hai?

  आप एक शापित रावण हैं
  aap ek shaapit raavan hain


  Maak melding

 30. Een kat heeft 9 levens. Deze 2 heren zijn politiek gezien nog lang niet dood. Integenstelling, ze hebben een ijzersterke positie omdat de NDP voor ze wil vechten, want men heeft hen hard nodig.


  Maak melding

 31. Veraders worden gestrafd voor hun daden. Dat is het recht van PL.

  Deze jpngeman, een Meester in de rechtien, kon zijn discpline niet houden en breek de line. Hij zag een kans of dacht zo.
  Als hij gewacht had had hij PL ’s steun in zijn move. Hij is ongeduldig geweest. Nu moet hij zijn eigen partij oprichten.


  Maak melding

 32. Damsco schreef: “Domme Henkes’.
  SAPOEN WORDT DE GROTE MAN BIJ PL.WANT JE MAAT SOMMO WORDT BINNENKORT TOCH DOOR DE JONGE LEDEN ERUIT GESJCHOPT”.

  Damsco, dat jij denkt dat Somo mijn maat is, zal ik je niet kwalijk nemen, jij hebt namelijk het denkvermogen van een kuddedier, met name een ezel. Dat ik hoop dat Sapoen en Chitan de strijd tussen hen en Somo verliezen door tussenkomst van de rechter, wil nog niet zeggen dat Somo mijn maat is, of dat ik enige sympathie heb voor Somo, van mij mag Somo ook voorgoed van het toneel verdwijnen.

  Als Bouva en Misiekaba op een even schandalige manier waren overgelopen naar de NPS, VHP of PL en de rechter de uitspraak had gedaan dat zij uit het parlement gezet moeten worden, zou ik nog steeds van mening zijn dat de uitspraak van de rechter opgevolgd moet worden. Jij als paarse ezel, die bereid is alles dat uit Bouterse zijn achterste komt op te vreten, zou in dat geval de handelingen van Bouva en Misiekaba voor 100% afgekeurd hebben en jij zou het 100%met de rechter eens zijn dat die verraders terug geroepen moeten worden door Bouterse.

  Als het Chitan en Sapoen lukt om, met de steun van Bouterse, de uitspraak van de rechters te negeren, dan heeft Bouterse duidelijk gewonnen, jij zal dan een groot feest willen geven op OCER, maar het Surinaamse volk, inclusief Damsco de paarse ezel, is de grote verliezer, al kan Damsco dat, door zijn ezelverstand, niet snappen.

  ,


  Maak melding

 33. Wat kan t erger maken dan wat t nu is. Heeft ooit een leider aan jullie gedacht noooiit!!! Waarom zoveel opschuif,wie likt wie z’n achterste?? Kkkkkkk,we kir mi


  Maak melding

 34. Wat nu ?? De terugroeprecht wordt veranderd,de wet wordt aangepast i/h voordeel van Sapoen + Chitan. Heeft Bouta gewonnen??? Wel, ba soekoe,ba finie ba tjarie. Time will tell. Het volk gaat een grote verandering tegemoet. Power for u all,chauw!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.