Leiders Surinaams protest: strijd gaat door

136

PARAMARIBO, 14 mei – De leiders van het protest zijn tevreden over de opkomst. Het komt het des te beter aan na de manoeuvre ter elfder ure van president Desiré Bouterse. “Het gaat om meer dan de energietarieven”, zegt vakbondsleider Robby Berenstein.

Het is de duizendkoppige massa ook voorgehouden in de straten van Paramaribo. In speeches en via de megafoon werd het gezegd: ‘we gaan door.’ Volgens Berenstein moet het hele regeerbeleid op de schop. Het leven van alledag wordt steeds duurder. In een petitie voor Bouterse werd ook gewezen op de zware last op de schouders van de massa’s. Bouterse zelf was niet op zijn werkkabinet.

Het protest is ook tegen de samenwerking tussen Suriname en het Internationaal Monetair Fonds. Volgens de vakbondsleiders zal de samenwerking het leven alleen maar duurder maken. Wat nu merkbaar is, is maar het begin. Daarom wordt van de regering verlangd dat die de maatregelen intrekt. Aan het protest namen behalve de vakbond, ook ondernemersvereniging Akmos mee en protestbeweging We zijn Moe.


136 REACTIES

 1. Hulde aan de leiders en de massa die is komen opdagen..! Vooral Valies, Beerie en Sham Binda zijn erg strijdbaar en laten zich niet intimideren..Armand Zunder heeft mij ook in positieve zin verrast..Van hem kon ik nooit inschatten of ie vis of vlees was.
  De leiders zijn zich er duidelijk van bewust dat Bouterse en zijn lakeien nu een halt moeten worden toegeroepen..anders is Suriname zondermeer voor eens en voor altijd verloren.
  De minachting voor het volk blijkt uit het feit dat hij niet aanwezig was..Volgens gatlikker tevens directeur van zijn kabinet Eugene vd San was hij verhinderd..Volgens 1 vd protestleiders vertoefde hij te blanchemarievallen. Een van Abrahams laatste geroofde bezittingen..ik zeg geroofd omdat hij en een andere crimineel Steve Douglas dit oord hebben overgekocht van de familie Dubois..Van Abrahams weten we allemaal Hoe die aan de middelen hiervoor komt en mensen die enigszins zijn ingewijd in de structuur vd criminele organisatie in Suriname kennen ook de handel en wandel van Steve Douglas…..
  De formele ondertekening vde overeenkomst met IMF zou ook gisteren plaatsvinden..ik sluit niet uit dat dit heeft plaatsgevonden te blanchemarievallen..Het was namelijk opvallend dat Limbo en de adviseurs van Bouterse in geen wegen of velden te bekennen waren..kennelijk waren allemaal op blanchemarievallen ter ondersteuning van Bouterse……


  Maak melding

 2. rayactief
  …Alleen maar negatief nieuws over Suriname hier op wk…. Je moet je schamen!

  Morguh Rayactief,

  Mag ik dan van jou een lijst van positief nieuws uit/over Suriname..

  En dan niet graag als bron Brulaap Limbo,.


  Maak melding

 3. Beste Henk Molenaar2016
  Ik heb wel wat namelijk, de stap naar het IMF.
  Niet zozeer om het geld, maar om de know how. Ik heb sterk het idee dat de adviseurs, ministers en nog wat randfiguren echt niet weten wat te doen. Hopelijk kan het IMF het land op bestuurlijk niveau overnemen.


  Maak melding

 4. En nu even doorzetten oppositie niet opgeven tot dat de kannibalen opsodemieteren en alles afpakken, en laat die beesten voelen wat het volk voelt.


  Maak melding

 5. De wisselkoers vastgesteld door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is gestegen naar SRD 6,42 voor de US dollar. De koers wordt bepaald op basis van de financiële transacties van de algemene banken en de cambio’s. Het gemiddelde van de transacties die gepleegd zijn, bepaald wat de indicatieve koers is voor de volgende dag. ………….Is te weinig moet naar 20 srd voor een USD en voor Euro moet naat 35 SRD dan is redelijk vind ik.


  Maak melding

 6. En nu is mijn hoop erop gevstigd dat er orde op zaken wordt gesteld.
  Dat er transparantie komt en dat President de zakkenvullers op zijn kabinet, inclusief Limbo de laan uitstuurt en naar deskundigen in het land gaat luisteren.

  Ik kan me niet voorstellen dat het IMF voor onrust en protesten in het land de lening niet zal verstrekken. Protesten in andere landen, zie Griekenland, hebben ook niet daartoe geleid.

  Wel zal het IMF vasthouden aan het afgesproken ombuiging en bezuinigingsbeleid.
  Helaas zijn al de organisatie die nu roepen dat ze voor de burgers opkomen te laat wakker geworden of moet ik zeggen wakker geschud.
  Er wacht Suriname nog een lange weg van actievoeren en de Surineds zullen hun familie de komende tijd ook “moeten” ondersteunen. Het liefst financieel, het sturen van dozen en postpakken in het verleden heeft slecht leden van de douane verrijkt bovendien kan het geld de econome van Suriname een boots geven.


  Maak melding

 7. De wisselkoers vastgesteld door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is gestegen naar SRD 6,42 voor de US dollar. De koers wordt bepaald op basis van de financiële transacties van de algemene banken en de cambio’s. Het gemiddelde van de transacties die gepleegd zijn, bepaald wat de indicatieve koers is voor de volgende dag. ………….Is te weinig moet naar 20 srd voor een USD en voor Euro moet naar 35 SRD dan is redelijk vind ik.


  Maak melding

 8. Henk klotenaar 2016,
  Positief nieuws is dat jouw president nog 4 jaar aan de macht zal blijven.
  Positief nieuws is dat het in Syrië nog erger is.
  Positief nieuws is dat Surinamers niet vluchten vanuit Suriname.


  Maak melding

 9. Halloooooo. En hoeveel van die zogenaamde IMF experts had Hoefie toen als consultant bij de centrale bank. En wat is het resultaat geweest. Nul komma nul. Waste of money. Our tax money. Vins


  Maak melding

 10. @Rayactief

  Het is het NIEUWS. dat u het negatief vind geeft uw beeld op de stand van zaken weer.

  Dat dit het nieuws is heeft een oorzaak!.
  Gaat u die aub eens zonder oogkleppen op zoeken.

  De regering maakt het lansd te schande en kapot. Alles en iedereen staat in dienst van het belang van 1 clan en 1 persoon. Indien u dat niet kunt zien kunt u de komende tijd nog heel veel nieuws verwachten dat voor u negatief nieuws is en voor anderen niet meer dan verwachte onthuligen.


  Maak melding

 11. Halloooo @rayactief,

  Ik heb wel positief nieuws!!!!
  Sinds een paar weken hoef ik mijn straat niet meer lopend over te steken om mijn overbuurvrouw te bezoeken.
  Ik hoef alleen nog in mijn rubberen boot te stappen en gewapend met mijn rubbertje de straat over te varen.


  Maak melding

 12. Henk Herenberg met je monument denk beelden ,je ben altijd een valse fluiter .

  Hooghard ik heb je niet gezien met Africaanse kleren of had je JAS en DAS aan net de kolonisten .

  Doehkie vice President van Nickerie je rijd al 20 jaren naar Paramaribo voor de vergaderingen .

  Wat voor project voorstel heeft Doehkie voor Wageningen SML of voor Dijk van Coronie naar Paramaribo gebracht .

  Overheid betaald geen mensen om tijdens werk uren op sound truck te staan in plaats naar oplossingen in DNA vergadering te zoeken .60 minuten op Truck .

  De bewustwording politiek van NDP is slechter dan de koloniale tijd, door dat in zo een moderne tijd wij in Armoede moeten leven 1980 tot 2016 er volgen nog meer van zulke jaren onder NDP .

  Jong en oud vragen NDP regering waar is het geld gebleven is dit de geschiedenis van NDP .

  Doehkie Hooghart H .Herenberg Abrahams Bouterse en de vele anderen van NDP ,al geven jullie mij Paramaribo en Commewijne GRATIS deze zwaarte african zal het nooit aannemen .

  Wat de kolonisten en mijn voorouders achter hebben gelaten kunnen wij als nazaten nog voor 1000 jaren gebruiken .

  Mijn voorouders waren geen weg gelopen slaaf zij moesten ook werken met de kolonisten om te exporteren .

  NDP gaat voor productie en exporteren naar de Kolonisten van Hooghart van CLO en NDP .

  Laten jullie Doedel en De Kom en Dobru weg uit jullie bewustwording politiek van NDP .

  H . Herenberg ga iets op de plantace van je voorouders doen daar moet je bewustwording brengen .

  Deze AFRO Surinamer al wel je mij 1000 usd of euro per dag betalen om te werken deze BLAKA Mang neemt het niet aan .

  De kolonisten en mijn voorouders hebben genoeg achter gelaten voor de nazaten .

  Ik moet niet dood gaan als een Zondaar .

  Gaan jullie de Grondwet en Regering verklaring 2010 en 2015 van NDP GOED lezen .


  Maak melding

 13. @ Robinson

  Zei je massa??
  Ik ben zeer teleurgesteld in de opkomst.
  Ik dacht eerst dat het veel mensen waren maar het waren slechts 3000 a 4000 mensen.
  Zo zie je dat de mensen geen alternatief zien na deze regering. Ik had echt gehoopt dat hooguit 10.000 op de been waren gekomen om de regering een duidelijk boodschap te geven. Maar deze weinige mensen zal de regering ongestoord door gaan met haar beleid.
  Eenheid is ver te zoeken in su.


  Maak melding

 14. @Oom bert,
  Veel geschreven maar wenig van betekenis.
  Aan jouw onzin hebben wij niets.
  Jouw verhaal is meer een minachting omdat je een geboren mislukking bent.
  Verder wil ik geen woorden eraan vuil maken kort zuchtig en geen benul inzicht loos.


  Maak melding

 15. Onbegrijpelijk dat men nu wil opstaan tegen een democratische president die het heel goed doet.Bouterse is het beste wat Suriname ooit gehad heeft dus in plaats van te gaan demonstreren steun hem in alles wat hij doet. Europa is ook in een economische crises geraakt.In Nederland zijn de echte boeven aan de macht .Men is bezig het hele sociaal stelsel te slopen.Pensioenen inleveren onbetaalbare huren,ziekenfondspremies die nouwelijks nog opgebracht kunnen worden.Wees blij in Suriname te wonen.


  Maak melding

 16. Toch vraag ik mij af waarom het volk, afgezien van de meelopers en landverraders die nog steeds achter de oorlogsmisdadiger blijven staan en hem steunen, een ‘democratische’ gekozen president naar huis wenst te sturen. Wist men niet wat hen te wachten stond ? Wist het grootste deel van het SU volk niet dat met Bouterse aan het hoofd geen vooruitgang is maar uit achteruitgang. Men wist toch dat Bouterse alleen de grote man kon uithangen omdat hij de miljarden van Holland kon gebruiken om projecten op te zetten ? Nu de hulp (gelukkig) beëindigd is komt men erachter wie de echte steun voor het volk was. Niet deze ordinaire crimineel maar Holland. Ik zeg het U ! Recht in uw gezicht.


  Maak melding

 17. Leo Snel,
  Eindelijk iemand die de feiten doorgeeft zoals het is.
  In Nederland hebben de surineds niets te vertellen.
  Alleen brullen terwijl de pensioen gerechtigde leeftijd alsmaar omhoog gaat en de zaken die jij daar noemt.
  Het is moeilijk om mensen naar hun verstand te brengen als ze geen inzicht hebben.
  Kijk maar op wk allemaal weten het beter.
  Deze negatieve lingen doen alsof ze beter weten hoe een land geregeerd moet worden.
  Het zijn onze Surinamers die hun eigen familie en vrienden in de steek gelaten hebben om hun heil ergens anders te zoeken.
  Inplaats van de schouders eronder en het beste te wensen voor de Surinamers zie ik het tegendeel.
  Iemand is blij dat de euro 1op 35 wordt.
  Deze debiel heeft nooit gewerkt en denkt om met zijn uitkering straks rijk te zijn in Suriname.
  Budajawaja is een van de vele inzicht loze kerel nooit wat voor zijn land betekent.


  Maak melding

 18. WET van Bouterse: Als ik aan de macht ben, zal het volk pienaren. Drie keren aan de macht, drie keren heb ik grote armoede over het Surinaamse volk afgeroepen. Ik ben en mijn familie en mijn inner circle zoals mijn grote vriend Abrahams heel rijk van geworden. ik heb een geschat vermogen van meer dan 500. miljoen harde valuta en mijn bloedvriend meer dan 100 miljoen. Zo slecht heb ik Bouta, niet geboerd in Suriname. Over Zeeuwse boeren gesproken. Maar wat wil je, zolang ezels op mij stemmen zit ik altijd gebakken. Paarse ezels wel te verstaan. En nu maar hopen dat mensen aan de Noordzee hun euro’s toesturen naar Suriname om enige verlichting te brengen aan hun broeders hier. En zolang ze bereid zijn om dat te doen, zeg ik toppie, toppie. Zo hebben we in slechte tijden surineds en in goede tijden zijn ze allemaal verraders. Mensen vergeet het niet, DE WET VAN BOUTA. ZAL OOK ZO DE GESCHIEDSCHRIJVING INGAAN. Kan toch nooit toeval zijn, dat als ik aan de macht komt alle euro’s en dollars zijn vertrokken van de Centrale Bank. Ben drie keren aan de macht, drie keren grote armoede in Suriname. Niet vergeten: De Wet van Bouta. Ik ga er nog patent op vragen.


  Maak melding

 19. @Trotse creool,

  alle beetjes helpen and believe it or not, met de dag groeit het aantal, en ja natuurlijk zit er mensen bij die willen mee doen maar bang zijn voor (baan verlies, etc.etc.)
  Wel een goed begin.


  Maak melding

 20. Madame Jeanette u vergist zich niet het gehele volk staat achter deze man het is een deel ! We zijn niet allen gek en bekrompen we hebben commom sense !!! We zijn geen volgzame infantiele geindoctrineerde ezels hoor !heeft u die massa gezien ? Ik was erbij en dit is het begin !!Bravo Sranangmangs !!! Mi lobi oenoe ! STREE DE FOE STREE MA WI NO E FREDE !!!


  Maak melding

 21. Doorgaan mensen en de strijd niet opgeven!!!!
  Kijk wat er in ons buurland Brazilie gebeurd ,wij kunnen het ook!

  Leo Snel en Frank
  Goed zo,jullie 2 hebben laten weten niks over democratie te weten en voor jullie scheelt het niet als een moordenaar de lijder is eentje die met amnestie pronk. Ik weet niet of wij moeten lachen of huilen als we de reakties van jullie 2 lezen,zoveel onwetenheid hebben jullie over het besturen van een land.


  Maak melding

 22. @Trotse creool
  Zie je de mensen daar op het plein?
  Deze zijn mensen met durf en daarom prijs ik hun moed ook.Hofwijks begon ook met 2 of 3 man en geen kip die notitie nam maar toen zijn groepje aanzwelde met 30 men toen merkte het paarse volk he en wat dedenze,wel ze raaktyen in paniek en holder de bolder ze kwamen met een show opzetten eentje die medelijden moest tonen met de amnestielijder nog erbij.,Maar het ging om een FLOPSHOW ,want alleen degenen die van nihile waarde zijn in Suriname kwamen met de bussen vol heerlijk zo een vakantie dag I n Paramaribo en gratis en ze hoeven het Imf niet terug te betalen en ze hoeven ook helemaal niet aan stroom tarieven te betalen ,ze hebben een hele boel vrije tijd.
  Enkele paarsen huilen omdat volgens hun bussen vol nickerianen naar de stad werden gebracht!Welja, ze betalen ook aan stroomtarieven en voelen net als ons hoe het voelt om aan verhoogde tarieven te betalen dankzij bouta en het Imf.Zij hebben het volste recht om mee te protesteren.


  Maak melding

 23. @ sing sing

  Helemaal eens, normaal zou er een wet zijn om deze moordenaar en criminelen te vervolgen, behalve in Suriname, daar geld de wet van deze moordenaar, het land plunderen met zijn zogenaamde Revo vrienden, en dit al voor de 3e keer, en Suriname bankroet achter laten.


  Maak melding

 24. Nog even en Bouterse gaat ook de waterrekening, condooms, belkaarten en benzine-/dieselbrandstof van de totale Surinaamse samenleving subsidiëren.


  Maak melding

 25. Pico
  Beste Henk Molenaar2016
  Ik heb wel wat namelijk, de stap naar het IMF.
  Niet zozeer om het geld, maar om de know how. Ik heb sterk het idee dat de adviseurs, ministers en nog wat randfiguren echt niet weten wat te doen. Hopelijk kan het IMF het land op bestuurlijk niveau overnemen.

  Als je dat goed nieuws vindt……. Bouterse heeft 25 duurbetaalde beleidsadviseurs in dienst en nog is Suriname volledig naar de kloten.

  Er is geen kader in Suriname. Hoge zware functies werden niet toebedeeld aan hoog opgeleide deskundigen maar aan vriendjes en familie.

  Een slimme Surinamers met diploma’s en ambitie heeft in Suriname NIKS te zoeken. Die vertrekt naar het buitenland,

  Wat overblijft zijn de corrupte laag opgeleide onderlaag die met alle politieke winden meewaait en voor een broodje pom te koop is.


  Maak melding

 26. ndpaarsen mogen klagen wat ze willen en omkeren wat ze willen: wie had dit durven dromen op 25 mei 2015? daar gaat het om. a change is gonna come.

  het heeft dus geen zin om op iedere paarse slak zout te leggen, hun idee is hetzelfde: strooi verdeeldheid en leid af van het probleem.

  a change is gonna come, sooner or later.


  Maak melding

 27. Welke Surinamers van welke komaf ook staatshoofd mag worden in Suriname, “hij-/zij zal worden verketterd”!

  U en ik hebben namelijk niet geleerd om respect op te brengen voor het eigene.

  Het is blijkbaar pas goed als het staatshoofd blank is met blonde haren en knal blaaaaaaauwe ogen????


  Maak melding

 28. @Frank……speel hier geen professor…..die je gewoon een laaggeschoolde loeder bent…….en jij woont toch ook gewoon in nederland……..??? Van welk ip-adres post jij???? Hypocriet dat je bent!!!


  Maak melding

 29. @Counter,
  Daar heb je hem weer zoals zijn naam doet vermoeden.
  Riool Rat is wakker.
  Straks volgen de andere Riool Ratten ook.
  Deze Riool Rat is op zijn staartje getrapt.
  Counter tellen maar hoe slap je straks weer post.


  Maak melding

 30. @Paraman
  Hoe komt u er bij dat een staatshoofd geen respect krijgt. Hij moet het echter wel eerst verdienen en zijn volk respecteren dat hem of haar de eervolle taak gegeven heeft het volk te leiden.

  Laten wij de huidige president nemen en wat voorbeelden van gebrek aan respect;

  Hij bleef in zijn stoel hangen terwijl Obama voor zijn neus stond en heeft die foto zelfs laten afdrukken in het meer jaren ontwikkelingsplan 2011-2016.
  Hij maakte Amofo op het verkiezingspodium uit voor dief en moest dat een dag later inslikken. Echter geen excuus.
  Hij schetste gouden toekomst maar verklaart nog steeds niet waar alle geld gebleven is.
  Hij betitelt vellen tot landverraders terwijl hij zelf het land verraden heeft door de staatsgreep te plegen.
  Hij noemt de volksvertegenwoordiging een Poppenkast.
  Hij praat over actieplannen, urgentieplannen etc. maar heeff nog steeds geen plan laten zien. is dat geen minachting voor het volk.
  Hij laat de grondwet vertrappen om een veroordeling in de Krijgsraad te ontgaan door een amnestie wet er doro te jassen.
  Hij beschuldigd politieke opponenten en belooft ze op te sluiten maar presteert niets.
  Hij laats de deviezen en goud voorraad verdwijnen, creëert giga schulden en drukt SRD 1,800.000.000, devalueert en deprecieert de SRD nu reeds met 125%.
  etc,etc.

  Een president die zo weinig respect heeft voor zijn eigen volk en zich ook nog eens een Volks president noemt kan in mijn ogen op weinig respect rekenen.
  Het voorgaande is slechts het top je van de ijsberg van ellende en verbroken beloften


  Maak melding

 31. Door het kies districtenstelsel en het evenredig kiesstelsel voor groot Paramaribo kregen de oppositiepartijen meerdere zetels in het parlement maar ver onder het hoger niveau van de NDP. MAAR VERGEET EEN DING NIET !!!! Ruim 75% van alle kiesgerechtigden in heel Suriname stemde op de NDP. De meerderheid van De Surinaamse bevolking weet dus wat de hoofdoorzaken zijn van de crisis. Een lagere prijs voor o.a. goud, aardolie en andere grondstoffen en het vertrek van Suralco uit Suriname. Ik wil daarom aan de Nederlandse media meegeven dat de oppositie in Suriname graag ziet dat de overheid water, benzine, electriciteit, het openbaar vervoer blijft subsidiëren.Zij hopen dat Nederland de gelden voor deze subsidies gratis aan hen ter beschikking stelt.


  Maak melding

 32. Frank@beschrijf je Project voorstel voor NDP zo dat ze meer produceren en exporteren en weer een Reserve opbouwen .
  Frank je kan het mailen naar Ocer NDPvoor Abrahams .


  Maak melding

 33. Er moet ook protest manifestatie georganiseerd worden tegen vertrapping van de rechtsstaat.
  Er is al door verschillende rechters vonnis uitgesproken dat CHS vacatures moet uitschrijven voor de plaats van de onwettige parlementariers. Maar deze NDP regering weigert en vertrapt gewoon onze rechtstaat. Het is toch schandalig.
  Vertrapping van de rechtsstaat, armoede en corruptie. Er moet een einde hieraan gemaakt worden. Inpakken en wegwezen.


  Maak melding

 34. @Oom Bert,
  Wij slapen niet wij zijn bezig en timmeren hard op weg.
  Ik kan u verzekeren dat binnen de regeer periode nog 4 te gaan alles zichtbaar zal worden.
  oom Bert nog even geduld wij worden gestoord door de oppositie met demonstratie en destabiliseren van het land.
  Maar wij zullen alles in het werk zetten om ook u de garantie te geven wat de vooruit zichten zijn.
  Net als u hebben wij een doel voor ogen nl een beter Suriname voor alle Surinamers.
  Er is genoeg deskundigheid in huis en plannen ook.
  Echter krijgen wij door al die verstorende factor vooralsnog geen kans om die doelen te realiseren die wij voor ogen hebben.
  De meeste zullen nu al vragen welke doelen dan.
  Rustig aan binnen 4 jaar zullen juliie het zelf zien


  Maak melding

 35. Sonny boy@ Dank je wel ik sta klaar om mijn lieve Vlok met mij lieve vlok Huizen te bouwen zonder een lening

  Machines staan klaar om twee huizen per week te persen voor de doelgroepen .

  Rijker hoeft ik niet te worden zo waren mijn voor ouders .


  Maak melding

 36. Wat in tussen duidelijk geworden is, dat de meeste paarsen naar de LOM scholen zijn geweest.Hooguit LBO.Lonnie is intussen beter geschoold dan de hele president en kabinet.


  Maak melding

 37. Sonny Boy @bedank ,ik sta klaar om twee huizen per week te persen voor de doelgroepen zonder lening .

  Indien ze geen grond hebben ben ik bevoegd om huizen te bouwen op mijn voor ouders grond voor hun die het niet hebben .

  Frank @mail jouw project voorstel naar NDP Ocer Abrahams .


  Maak melding

 38. Aan Frank,

  U bent wat men in internet termen een “troll” noemt.

  Ik las zonet dat de NDP niet bang is om jongeren kwijt te raken omdat deze groep nog goed onder controle is.
  De NDP zal haar koers aanhouden en het beleid alsnog uitvoeren.

  Stoere woorden.

  Een jonge kennis van mij zat tijdens verkeizingstijd voor de NDP te werken en ik vroeg waarom? Hij wees mij fotos’s van hem met DDB op meetings, alle werkers mochten even een selfie maken. Dus de foto suggereerde een innige band.
  En vervolgens zei hij ” en ik krijg een stuk perceel”.
  Ik heb de jongeman niet kwalijk genomen, hoe anders kan hij een stuk perceel bemachtigen.

  En vandaag staan we aan de afgrond met uitzicht op rentes van leningen en verpachting van onze inkomsten in de nabije toekomst.

  Onze stuurman had een ad hoc beleid vanaf dag 1, en zegt dat ze dit beleid zal doorzetten.

  Een stuk grond is niet alles, hoe zit het met de toekomst?

  De man aan het stuur in Suriname houd niet van jullie ook al houden jullie van hem.
  Hij heeft slapeloze nachten vanwege de druk die op hem wordt gevoerd.
  De vijanden die wij denken zijn niet de mensen die wij denken dat deze het zijn. ( staatsgeheim, het is ddb himself)
  Er is inderdaad een kleine groep die in Suriname opereert en die wij in de gaten moeten houden ( de kliek van Bouta).

  En vergis je niet, recht en wet doen deze mensen niks.
  Het is een militante groep die alleen visuele en fysieke prikkels adoreert.

  Een recterlijke uitspraak tegen CHS bijvb is niet fysiek nog visueel, en dus kan de NDP hiermee spelen, jongleren, etc etc.
  Tijd om het te visualiseren en bijbehorende instrumenten in te zetten, waar is de deurwaarder bijvb?

  Een protest is zeer visueel, dit is voor de NDP vervelend, geen sound truck maar last minute stroom verhoging uitstel werd ingezet.

  Ndp is bezig om op allerlei manieren sleutel figuren om te kopen met staatsgeld.
  Ik weet hoe maar dat is niet aan de orde.
  Tip van de dag: waarom zijn critici tijdens NDP kabinet 1 opmerkelijk stil tijdens NDP kabinet 2 ?
  Volg de geldstromen en raad wie geld ontvangt om hun mond dicht te houden of andere deuntjes te zingen.

  Dit soort praktijken kwamen wel eens voor maar de mate en het corruptie gehalte van Suriname is nog nooit zo hoog geweest als vandaag.
  De NDP is gewiekst genoeg om nog een termijn te winnen. Er is nog zat grond te verdelen. Van mij mag de NDP terug, ik ben namelijk een beetje egoistisch omdat ik financieel onfhankelijk ben.
  Maar zo een grote egoist ben ik ook weer niet en dus poog ik middels deze post jullie te attenderen op het een en ander.
  Weer een verloren 10 minuten schrijf tijd die ik nooit meer terug krijg.


  Maak melding

 39. Houd vol … houd vol! Gandhi heeft het machtige Britse rijk op de knieën gekregen. Dan moet een dapper Surinaams volk dit crimineel bewind toch ook kunnen wegjagen. Bouterse is geen leider, hij heeft macht en daarom denkt hij dat hij leider is. En die macht moet gebroken worden, dan is hij nergens. Bouterse is geen bestuurder. Hij heeft alleen maar ja-knikkers om zich heen verzameld en daarom denkt hij dat hij verstand van besturen heeft. En het enige wat hij en zijn ja-knikkers de afgelopen periode hebben gedaan? Hun zakken gevuld ten koste van het land en zijn bewoners. En dan nu de hulp van IMF inroepen. Het geld moet gewoon terug! Geen IMF!


  Maak melding

 40. @ Frank
  Je heb gelijk.
  Laat ze maar vier jaar wachten op informatie wat onze doel zijn.
  Ze lachen natuurlijk en zegt al dat het ook misgeluk doel zijn.
  Maar ze zult nog wel zien
  Diepe zeehavens, Fly overal, Highways Brasielje, vrije leptop voor iedere kinderen, voetsel schuur enso voors
  Dan zulle we weer hore of ze nog misgelukt doelen gaat roepen


  Maak melding

 41. Hahaha de flop demonstratie is rijkelijk mislukt, vakbeweging, oppositie en wij zijn moe samen konden ze niet eens 1000 mensen op de been brengen. NDP alleen kan elk moment 1000 mensen op de been brengen omdat onze grote gerespecteerde leider als leidsman en staatsman wordt gezien door het overgrote deel van de Surinamers.


  Maak melding

 42. zaterdag 14 mei 2016 om 10:11 uur.

  @ frank
  Henk klotenaar 2016,
  Positief nieuws is dat jouw president nog 4 jaar aan de macht zal blijven.
  Positief nieuws is dat het in Syrië nog erger is.
  Positief nieuws is dat Surinamers niet vluchten vanuit Suriname.

  @ Henk klotenaar 2016,
  # ander positief nieuws is dat over 4 jaar {misschien eerder},een speciaal tribunaal komt, honderden nieuwe, zwaar beveiligde cellen worden bijgebouwd. Het huidige aantal zal bij lange na niet genoeg zijn.
  # ander positief nieuws is dat lugubere figuren als Frank, plannen in voorbereiding hebben om de verkiezingsuitslag te vervalsen. NO WAY, WE SLAPEN NIET!
  # ander positief nieuws is dat Bouterse de eerste bewoner van Alcatraz wordt. Bouterse is een lafaard, hij pleegt eerder zelfmoord, ja Frank, Bouterse pleegt eerder zefmoord dan dat hij in verdoemenis fade away …. the verdict zal onherroepelijk zijn: levenslang + 1 dag.
  # ander positief nieuws is dat project PLUK ZE TOTAAL KAAL dan van start gaat. Vluchten ….. no way, alle vluchtroutes, we cut them off. Velen zullen hun dagen, oude dag, doorbrengen in Ashiana.
  # ander positief nieuws is dat we dan kunnen zingen……. free at last, free at last, thank God Almigthy, Suriname is free from NDP bondage at last.


  Maak melding

 43. Weer ouwehoeren de NDPers over respect voor president en dat hij met beleid bezig is !

  Desi’s beleid voor Sranang is FAILLISSEMENT VAN ONZE STAAT !

  De staatskas is LEEGGEPLUNDERD en NU PAS wil DESI weer een SCHIJNOVERLEG !

  Meneer wil hulp van IMF OM NIET IN DE BAJES TE GERAKEN !

  DESI zit klem, omdat de bevolking de leugens en Nep-plannen vn NDP doorheeft !

  De 20.000 Woningen zijn onderweg !!!

  Bouw van VIER DIJKEN is opgeschort, het gereserveerde GELD is wel VERDWENEN !

  Dat is beleid van Desi, de opbouwer, 900 miljoen reserves Centrale Bank weggesmolten ! 1,8 Miljard extra ongedekte SRD biljetten in omloop gebracht !
  DAT IS HET WANBELEID VAN DESI EN DE NDP !!!

  A VOLK E WAKTI DESI ! NO MORE HOCUS POCUS !
  DE NDP-pres heeft ZWAAR GEFAALD !!!


  Maak melding

 44. @Flopdemonstatie

  De staaskas is nog steeds leeg, dombo !

  Valuta no de en Valuta no e kong !

  Het Roven door politici en NDP-clan gaat gewoon door !

  Blijf maat juichen anti-Sranangmang !

  Yu Lobbi a NEW SLAVERY !!!


  Maak melding

 45. @Flopdemonstaratie
  Hahahahaaaaa jullie van de paarsen hadden gedacht dat niet1 ziel gehoor zou geven aan de oproep te demonstreren ?!
  Welnu het is bewezen dat men in Suriname behalve de paarsen niemand van je amnestielijder houd!! Dit is slechts het begin,wij gaan door !!Wij gaan ervoor zorgen dat je baasje vroegtijdig verdreven wordt. Ik Ray,verwacht een tegen reaktie van jullie paarsen ,eentje waar jullie slijmballen komen smeken om liefde te tonen aan je baasje de ordinaire moordenaar!!


  Maak melding

 46. Duizenden Surinamers hebben gisteren hun frustratie geuit tegen het beleid van de regering bij het kabinet van de president. ‘Ook de weergoden hebben meegewerkt om deze dag’, zoals vakbondsleider Robby Naarendorp het zegt, ‘tot een succes te maken’. Opvallend was de aanwezigheid van het personeel van de Hakringbank en De Surinaamsche Bank. Ook gepensioneerden en mensen met een lichamelijke beperking hebben niet geschroomd om deel te worden van de manifestatie. “We fir’ing in unu saka. Zeg nee tegen stroomverhoging. Zeg nee tegen IMF”, dit waren de leuzen van de vakbeweging. Aan het begin van de dag werd duidelijk aangegeven dat het een actie van de vakbeweging is. “If i kong por’ing, iem sabi tak wo pak joe hardhandig aan. No wang sma ne kong baar ‘weg met Bouta’.”

  Ordelijk verloop
  De orde bleef gehandhaafd. De politie was goed vertegenwoordigd, maar hoefde niet echt in te grijpen. Uitdrukkingen als ‘Weg met Bouta’ bleven niet uit. Dat kwam niet alleen van de vertegenwoordigers van ‘We zijn Moe’, maar ook van doorsneeburgers, die aangaven niet op de oproep van de vakbeweging daar te zijn geweest. Velen waren blij dat zij in de gelegenheid werden gesteld om met een grotere groep hun stem te laten horen. De toeloop van deelnemers aan het begin van de dag ging wat minder snel dan verwacht. Tegen half elf kon Akmos-voorzitter Sham Binda stellen dat de opkomst minder was dan verwacht. Aan het eind van de dag kwam hij terug op zijn mening door te stellen, heel blij te zijn met de opkomst.

  Boycot president heeft niet gewerkt
  Harold Cabenda van ‘We zijn Moe’ was ook tevreden met de opkomst. Voor hem is het een signaal van groei. De boycot van president Bouterse heeft volgens hem helemaal niet gewerkt. Het heeft er juist voor gezorgd dat nog meer mensen de manifestatie hebben ondersteund. “Het volk accepteert zijn nonsens niet meer. Vandaar dat het volk op straat is”, stelt Cabenda. Naarendorp benadrukte dat de protestactie is afgekondigd door Ravaksur en de Bond van Leraren. “De mededeling is toevallig afgekondigd op een assembleevergadering van C-47, maar toen het besluit werd genomen waren alle vertegenwoordigers behalve de Centrale voor Landsdienarenorganisaties (CLO) aanwezig”, stelde Naarendorp. “Een collega vakbondsleider wil IMF verkopen in dit land. Mensen die zich altijd hebben voorgedaan als op te komen voor de arbeiders, dokken nu”, werd geslingerd naar de vakbonden die niet hebben meegedaan, waaronder vooral de CLO. Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren, stelt dat de strijd nu pas is begonnen. De president van het land respecteert volgens hem de werknemers niet. Hij verwees in dit verband naar de manier waarop de voorlopige aanhouding van de EBS-tarieven is aangekondigd. “Laat hij horen dat wij als arbeiders dit niet zullen accepteren. De verhoging gaat niet door. Hij hoeft me niet uitleggen dat hij die zaak naar SER zal sturen. Hij moet het besluit nemen dat de verhoging niet doorgaat”, stelt Valies.

  President ontvangt brief vakbeweging niet zelf
  De menigte liep vanuit het Kerkplein naar het kabinet van de president om daar een schrijven aan te bieden. De president was niet aanwezig om de brief van de vakbeweging persoonlijk in ontvangst te nemen. De directeur van zijn kabinet, Eugene Van der San, nam de brief in ontvangst en verzekerde er werk van te maken, de president het zo snel mogelijk te doen toekomen.

  Kavish Ganesh

  SURINAMERS DIE MEEDEDEN AAN DEZE PROTEST GEFELICITEERD.!!
  VOLHOUDEN EN DOORGAAN!!!


  Maak melding

 47. Burgers van Suriname jullie hebben alle kracht en power om deze regering naar huis te sturen .Daarvoor heb je geen enkel vakbonds leider voor nodig!!! Ze Mogen dan nog 100 jaar praten met de crimineel bouta en nog 100jaar gaan wij lijden! Bouta moet weg ,DAT IS DAT DING!!!


  Maak melding

 48. Er waren hooguit 1000 mensen op een bevolking van bijna een half miljoen. Als je daarmee denkt een massa op de been te hebben gehad dan kun je niet rekenen. En van die 1000 is een groot deel erbij uit nieuwsgierigheid of sensatielust. Er is geen draagvlak om deze regering naar huis te sturen.


  Maak melding

 49. Beste mensen,
  Waar hebben jullie het over.
  Is de regering weggestuurd.
  Ik kan het bijna niet meer volgen.
  Iedereen weet dat er nu paniek voetbal gespeeld wordt.
  En dat zal de komende 4 jaar ook gebeuren.
  Dus wat verwachten jullie van de verliezers.
  Overal is het zelfde veel beloven en weinig doen als ze gaan regeren.
  Een ding staat vast met overmacht hebben wij de stront aanhang verslagen.
  Dus minderheid probeer je strategie aan te passen en daarvoor hebben jullie nog 4 jaar.
  En in die 4 jaar kunnen jullie je hart luchten en van alles roepen als dat helpt is een ander.


  Maak melding

 50. Ray,een regering van VHP en NPS is niet de oplossing voor het land.Ze hebben het vroeger mmogen proberen met veel gratis geld uit Nederland.Ze hebben er niets van gebakken. Nu komen ze zeggen dat zij de oplossing weten.MOOI NIET.Het is een grote vuile spel van de partij’vakbond SPA en de smerige leugenachtige VHP, Soemohardjo en NPS.


  Maak melding

 51. Ik heb al vaker gepost, dat het grootste probleem van de regering Bouta het gebrek aan transparantie is.
  Sinds 2010 zijn er geen jaarsloten meer vastgesteld.
  Ik heb altijd geleerd, dat een regering het beleid uitvoert, dat is vastgesteld door het parlement, bij ons de Assemble.
  Ieder jaar legt de regering verantwoording af voor de manier, waarop het beleid financieel is uitgvoerd.
  De regering Bouta heeft al 6 jaar lang niets verantwoord.
  Niemand kan controleren op welke manier het geld is gebruikt.
  Uit oogpunt van democratie is dat een doodzonde.
  Als de regering Bouta meer openheid van zaken had gegeven of anders gezegd eerlijker was geweest, waaraan het begrotingsgeld was besteed, waren er nu misschien minder problemen geweest.
  Dan was er absoluut meer begrip geweest, dan nu het geval is.
  Naar mijn mening is de manier, waarop deze regering omgaat met gemeenschapsgeld een mooi voorbeeld, hoe je een volk dom houdt.


  Maak melding

 52. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  De Kop Is Eraf.

  Alle Kracht Berust In Een Democratische Rechtsstaat Bij Het Volk En Nergens Anders.

  DDB, De Rovers En NDP-Paarse Kakkerlakken Zullen Nu Wel Met Beide Benen Op De Grond Staan En Duidelijk Zijn Gemaakt Dat Ook Aan Hun Periode Een Einde Komt, Zoals Het (Ook) In Het Leven Is.

  Een Tijd Van Komen En Een Tijd Van Gaan. DDB En De Rovers Strompelen En Zullen Spoedig De Handdoek In De Ring Gooien.

  Het Surinaamse Volk Moet Ze Sterk In De Gaten Houden, Dat Ze Niet Hun Gevangenisstraf Ontlopen. Al Het Geld Dat Ze Op Buitenlandse Bankrekeningen Hebben Moeten Terug Naar Suriname Om Goede Projecten en Noden Van Het Volk Te Financieren.

  Dit Is Het Begin, De Echte Massa Is Bezig Zich Gereed Te Maken Voor de Final Countdown. Het Aftellen Is Begonnen.

  I Believe in Knock Out. Met Minder Neemt Het Surinaamse Volk Geen Genoegen.
  Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 53. @B.Badha
  V7 gaat de strijd winnen zonder amnestie en zonder vergiffenis geode !Wat wij nodig hebben zijn een paar moedige rechters die het durven en geen intimidatie kan ze laten zwichten, Met sapoen en chitan hebben enkele rechters getoond dat ze niet te koop zijn en niet bang gemaakt kunnen worden! Dit hadden de paarsen zoals jullie niet verwacht. Leer om VERLIES te accepteren.
  Vhp noch NPS noch Venetiaan zijn rechters en ze spelen ook niet voo rechters ,ook Somo spelt geen Eigen rechter. Ze blijven binnen hun perken en dat valt te waarderen. Ook de machtigste man in de wereld OBAMA heeft geen enkel invloed op de rechters. Staat en macht zijn gescheiden en zo hoort het.In Suriname is het anders daar gaat de moordenaar aan improvisatie doen zoals het hem goed uitkomt. Ik weet niet of onze grondwet nog wettig en heilig is want intssen heeft je baasje zoveel illegal wetten ,zijn wetten er in gesluisd!!


  Maak melding

 54. Wat een demonstratie niet allemaal kan losmaken.Vooral de NDPers[lommers] lijken als door een bij gestoken te zijn.Kronkelen nu als een pier aan de haak om het gelijk aan hun zijde te krijgen.
  Maar hun baas heeft maar twee scholen[Saramacca en Nickerie en brug gebouwd Carolina].De rest van het geld [1,2 miljard us]heeft hij verdeeld onder zijn makkers.


  Maak melding

 55. Wat voor regering ook komt een ding moet ze niet vergeten al die rovers richting santaboma en alle geld terug halen.en snel een wet aannemen dat alle rijkdommen die niet bewezen kan worden beslag leggen su gaat weer bloeien… Wet aanpassen uitlevering verdrag mogelijk Mak en


  Maak melding

 56. Ahahahahaha…..De oppositie is zeker in hun muizenhollen binnen gekropen om met de protestacties mee te doen,dat gaande is.Deze poedels zijn zo bang ,dat Bouta hun straks werkloos maakt en geen bigi jang meer hebben.En wat doen de duurbetaalde beleids adviseurs eigenlijk van t kabinet van de Pres. Deze bloedzuigers zorgen ervoor,dat Suri eerder Suribabwe wordt.Che mi Gado. Wat een onrecht allemaal!!!!


  Maak melding

 57. @B. Badha,

  Mi brada, ook Bouterse heeft mogen tappen uit Nederlands geld. Maar wat hij ermee gedaan heeft mag Joost weten. Waarschijnlijk in Zwitserese banken verstopt.

  Het punt is dit: alle regeringen in Suriname waren min of meer corrupt, maar deze regering spant wat dat betreft echt de kroon. Het is 100 x corrupter dan welke voorgaande regering ook, vandaar dat men nu de bedestaf moet hanteren. Ik hoop mi brada, dat je het snapt en niet steeds appels met peren gaat vergelijken. Een beetje een slechte mens is nog niet de duivel. Maar deze regering is niet slechts een beetje slecht, het is behoorlijk duivels.


  Maak melding

 58. @paul. Jullie ndp ers zijn niet blij te krijgen. Had je gehoopt dat het er 2 zouden zijn?

  Of er zijn niet genoeg zwarte mensen die protesteren
  Of er zijn te veel Hindoestanen die protesteren
  Of er zijn te veel witte mensen die meelopen (amnestiewet)
  Of klaag klaag klaag

  In ieder geval is hun geen eten en drinken en bruine bonen en busgeld beloofd.

  Knorrepotten. Iedereen heeft jullie door.


  Maak melding

 59. En wat de vier jaar ndp ers betreft. Gaan na vier jaar, nu gaan, maakt niet uit. Als je maar weet dat iedereen de schurft aan je heeft. Niemand moet je. !


  Maak melding

 60. Astaman,

  De Braziliaanse president Rousseff is van het politieke toneel verdwenen na een afzettingsprocedure wegens corruptie en fraude.
  President Maduro van Venezula roept de noodtoestand uit, maar wordt naar verwachting binnenkort door zijn eigen partij afgezet vanwege onherstelbaar wanbeleid.
  Het komt allemaal wel heel dichtbij.


  Maak melding

 61. Cochise:
  Dat komt het zeker, vraag me af wat Suriname nog te wachten staat, en of Bouterse in de voetsporen van Maduro treed of dat hij er ” tussen uit piept”!
  In dit geval rolt het keitje niet van boven naar beneden (noord naar zuid) maar andersom.


  Maak melding

 62. Bouta na Wang Mang SA e denkie foe Eng srefie oe ka Long baka Mang hij denkt niet als een arme.,hij denkt aan zijn eigen.


  Maak melding

 63. Je moet eerst planten voor je gaat oogsten maar deze mislukkingen zijn niet in staat om voor ons de juiste dingen te planten voor ons SURINAMERS want de rechtstaat hebben zij overgenomen.


  Maak melding

 64. Men wil niets recht trekken wat fout is gegaan hoe dan ,hebben de machthebbers geen geweten .oenoe e piena jullie niet sukkels.


  Maak melding

 65. Dat gedoe van overweer schreeuwen helpt niet nuchter denken helpt toch als een ieder bereid is om de harmonie in ons geliefde Su te bewaken en te bewaren God bless ons land.


  Maak melding

 66. Wat ik aan de ZogenaamdeStelende , rovende Vakbonds LIJD E R S wilt Vragen hoeveel geld hebben ze van de VHP ontvangen, tijdens bewind NPS en VHP ging het een tijdje slecht en ze hebben zich Koest gehouden na een onder tafel betaling door de VHP. De VHP zaait onrust in Suriname omdat ze zo snel mogelijk willen regeren en mannetjes op positie plaatsen die op hun lijken dit noemen ze in hindoe boeken weerspiegeling van het volk, sanDOPIE zei een paardagen geleden in de krant dat de VHP klaar is voor verkiezingen. De creolen moeten leren om hun president en alle toekomstige zwarte leider te steunen, alleen samen zullen we uit de negatieve invloeden van andere etnische groepen komen die ons tegen elkaar opzetten om hun belangen te werkstellen . was het niet de BROEDERS VHP die JOOP PENGEL kabinet teval bracht om eigen belang. Creolen die de hindoestanen als broeders beschouwen zullen vroeg of laat achter komen met zulke hebben de Creolen geen vijanden nodig. De creolen moeten leren elkaar te steunen, van elkaar houden en met elkaar in vrede leven en niet buiten hun etnische groep vreemd gaan dan kan niemand ons wat maken want samen zijn wij sterk tegen alle negatieve invloeden.


  Maak melding

 67. ORIGINAL

  De creolen moeten leren elkaar te steunen, van elkaar houden en met elkaar in vrede leven en niet buiten hun etnische groep vreemd gaan dan kan niemand ons wat maken want samen zijn wij sterk tegen alle negatieve invloeden.

  Pak dan lekker de boot en vestig je in Afrika,.


  Maak melding

 68. NOODTOESTAND IN AANTOCHT WEGENS ONMACHT?

  Ik ben het helemaal mee eens: In eenheid stevig doorgaan met de protestmanifestaties totdat het bewind Bouterse ll helemaal op de schop gaat. Maar een noodtoestand om de protesten te stoppen is mogelijk! Wat een moed om het Surinaamse Volk na zijn vele beloften zo te pakken en teleur te stellen. Het is moreel verwerpelijk dat de volkspresident samen met zijn familie en vrienden in een luxe baat, terwijl babies, schoolgaande kinderen, zieken en bejaarden nauwelijks wat te eten hebben. Deze machtsdronken hypernarcist blijft echter een toeschouwer van zichzelf. Hij mist elk inzicht om zichzelf kritisch te bevragen over wat hij sinds zijn zgn revolutie van 25 februari 1980 wilde bereiken. Is het geen sanitaire revolutie geworden? Hij kent blijkbaar geen POLITIEK VAN WIJ, MAAR HOUDT ZICH BEZIG MET NEPOTISME, SEKTARISCH BELANGENBELEID, ETC. Het is te verwachten dat hij niets zal nalaten om de voortgang van de volksprotesten tot stilstand te brengen. Omdat al zijn pogingen tot “volksconrole” nog maar weinig effect sorteren, zal hij ongetwijfeld het voorbeeld van zijn vriend Maduro van Venezuele spoedig opvolgen. De NOODTOESTAND.


  Maak melding

 69. Acties voortzetten. totdat er weer BELEID wordt gevoerd dat ten goede komt aan de Bevolking en aan het Land !!

  Pak de corrupte Politieke Boeven op ! Pluk de corrupte boeven, moeten alle gestolen gelden en goederen met boetes en rente terugbetalen !

  Zet een persoon met visie op Financien en bij de Centrale
  Bank !

  Speciale eenheid voor inning inkomstenbelasting bij ALLE BURGERS !!

  Aanpak Zwart en Crimineel geld die Surinamers in het buitenland hebben gestald !

  WEIGER anders ELKE VEHOGING van TARIEVEN EN BELASTINGEN !

  PS : NDP moet eerst VERDWENEN MILJARDEN terugstorten in staatskas !!!
  NDP moet ALLE EISEN van IMF openbaren !
  Anders heeft overleg geen zin !!!


  Maak melding

 70. @Henk Molenaar,

  Jij stuurt altijd mensen ergens naar tor. Dan naar Afrika, dan naar India, dan naar China of Indonesie. Misschien moet jij je eigen advies volgen en gewoon in Nederland blijven. Dan kun je pas serieus genomen worden. Nu ben je een lachertje die zelf niet doet wat hij tegen anderen predikt. Grow up, man! Joker!


  Maak melding

 71. @Boitieman, tu bole hai ki: als een ieder bereid is om de harmonie in ons geliefde Su te bewaken en te bewaren.

  Maar die kafrie’s als Herrenberg & Co zijn vooral uit op dominantie door de kafrie’s dan hoe gaat er ooit harmonie ontstaan? Kaise bhaai?


  Maak melding

 72. Bouterse heeft nu behalve brokobaka een andere plek waar hij regelmatig gaat verpozen. Blanchemarievallen is nu eigendom van zijn vriend Abrahams. Dit mooi natuurrijk oord is door laatstgenoemde overgekocht van de familie Dubois.
  Terwijl het volk schreeuwt om een onderzoek naar het gestolen geld op OW&V gaat “de volkspresident” lekker genieten op blanchemarievallen dat met het gestolen geld van OW&V is gekocht.
  Het schijnt dat Bouterse zijn kruistocht tegen corruptie heeft uitgesteld…
  Volgens Edward Belfort zijn er nu 12 skalians actief op het stuwmeer en mag Dodson daar niks meer over zeggen.
  Leden van de coalitie zijn eigenaar van een of meer van deze skalians.
  Jammer dat Suriname geen onderzoeksjournalisten heeft om al deze zaken bloot te leggen.
  Hadden we in Suriname maar de journalisten van het NPO 1 programma “een vandaag” of ZEMBLA


  Maak melding

 73. De leiding van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal zich vermoedelijk op 23 mei buigen over ondersteuning van Suriname bij het uitvoeren van een tweejarig urgentieprogramma. De datum is verschoven, omdat enkele zaken nog in orde moesten worden gemaakt door de regering. Op de IMF-site is de datum waarop de IMF-top zich buigt over Suriname nog niet vermeld. Starnieuws verneemt dat het IMF om opheldering heeft gevraagd, nadat president Desi Bouterse bekendmaakte dat de verhoging van de stroomtarieven voor enkele weken wordt aangehouden.
  Geen lening voor Suriname, laat de koers maar naar boven 1USD voor 50 sdr.


  Maak melding

 74. Ray,ik ben de calculerende burger. Ik weet dat het crisis is in Suriname en dat de prijzen stijgen.Ik weet ook wat de oorzaken zijn.Niemand hoeft mij een mening op te dringen. De beschuldigingen over corruptie zie ik als een afleidingstactiek om de zwakte van het Front te verbergen.

  Jij zegt dat men, de regering niet met het IMF moet samenwerken aan een herstelprogramma. De economische crisis treft veel landen. De opbrengsten voor goud en aardolie en andere grondstoffen liggen aan de lage kant. Laten we eerlijk zijn. Ook jou blok gaat niet ontkomen aan deze harde economische feiten.Ook onder een regering van hen zullen de inkomsten laag zijn en er is ook onder hen geen Suralco meer in het land.Waar gaat jou blok het geld vandaan halen om een economisch herstelprogramma door te voeren?


  Maak melding

 75. -Wie gelooft hierin en de vraag is of Suriname zijn schuld terug kan betalen, zo nee dan zullen velen bedrijven onder het buitenland vallen.

  Numeroloog ‘bewijst’ noodzaak drastische ommekeer Suriname

  = PARAMARIBO – Volgens Numeroloog Nirk (pseudoniem van Eric Nirk, … red.) moet Suriname dringend uit een ander vaatje tappen. Hij heeft gebaseerd op de numerologie een analyse over het land gemaakt en voorziet een aantal moeilijke jaren in de nabije toekomst. “Uit mijn berekeningen merk ik dat we niet de gewenste resultaten zullen bereiken als we op deze voet verder gaan”, zegt hij. Om zijn uitspraken te staven wijst hij op de geschiedenis vanaf 1975. Die gebeurtenissen zijn vanuit de numerologie – het jaartal van ‘geboorte’ en de namen Suriname en Paramaribo – namelijk allemaal te verklaren.

  Hij wijst erop dat de numerologie geen deel uitmaakt van een religie, maar dat die een wetenschap is, gebaseerd op cijfers. “Alles is te berekenen en als je dat weet kun je er invloed op hebben.” In een tabel die hij bij zich heeft, laat hij zien dat bij de cijfers die geassocieerd worden met chaos en onstabiliteit, de coup, de Decembermoorden en het begin van Binnenlandse Oorlog hebben plaatsgevonden. “Sommige mensen zullen zeggen dat het toevallig is, maar dat bestaat niet”, zegt hij zelfverzekerd. Met zijn berekeningen zijn ook toekomstige jaren na te trekken.

  Nirk zegt dat de meeste mensen in hun huidige leven fouten gemaakt uit een vorig leven kunnen rechtzetten. Hij vormt daar geen uitzondering op. “Ik denk dat ik in een vorig leven veel kennis heb gehad en die niet gedeeld heb, daarom wil ik dit nu niet voor mezelf houden.” De numeroloog zegt zich bewust te zijn van het taboe rond numerologie. “Ik probeer mensen duidelijk te maken wat het precies is.” De numerologie gaat ervan uit dat het getal elf een bepaalde vibratie heeft. De wetenschap gaat uit van 1 tot en met 9, 11, 22 en 33, waarvan vooral de laatste drie speciale getallen zijn.

  Maar daarnaast komen er ook karmaschuldnummers voor. “Als je behoorlijk scheef hebt geschaatst, krijg je een karmaschuld. Dat zijn de nummers 13, 14, 16 en 19.” Het is op basis van deze nummers dat het hem niet verstandig lijkt om met IMF in zee te gaan de nummers van die drie letters komen namelijk op 19 uit. Dat getal heeft met macht en manipulatie te maken. Maar ook het geleende bedrag van 478 miljoen komt op 19 uit. “Toeval?”, vraagt Nirk triomfantelijk. Hij hoopt dat de politici zich gaan verdiepen in die cijfers om een betere toekomst voor Suriname te garanderen.

  ===Ik hoop het beste voor land en volk===


  Maak melding

 76. @ROBG..je bent wel vasthoudend in jouw indianen verhaaltjes..dat moet ik je wel nageven..! Je noemt jezelf een calculerend burger..Ik merk daar niets van omdat je alleen maar onzin uitkraamt..Iemand die alle corruptieschandalen van deze regering consequent negeert en andere factoren opwerpt als reden voor de situatie in het land is ofwel een hypocriet en profiteur of heeft de verstandelijke vermogens van een peuter….!!


  Maak melding

 77. @Ira,

  Het is te betwisten of die numeroloog wel het e.e.a. weet, want er zijn veel astrologen en nummerologen die beweren dat de stand van de sterren alleen geld voor INDIVIDUEN en dus niet voor een GEMEENS|CHAP VAN INDI|VIDUEN, zoals een familie, een land, een continent, een godsdienst, een volk enz.
  Bovendien zien we dat landen zich splitsen of verenigen enz, dus hoe wil de astrologie/numerologie op toepassing zijn voor landen? Heel twijfelachtig.


  Maak melding

 78. Bovendien, welke tijdstelling is dan correct? De Westerse, de Chinese, de Indiase, de Mayakalender? Want bij elk van ze krijg je steeds andere getallen……


  Maak melding

 79. RobG
  U blijft maar verwijzen naar de grondstoffen prijzen en schuift daarmee wanbeleid/ adhoc beleid/ etc onder het tapijt.

  Ik heb net een hoofdstuk uit uit The Looting Machine over Nigeria. Dat land heeft bewezen hoe the Dutch desease (aardig toepasselijk) uit eindelijk het land kapot gemaakt heeft.
  De oriëntatie op natuurlijke hulpbronnen als inkomsten bron voor de regering resulteert in zwak geregeerde landen in vernietiging van andere sectoren en vervanging door Goedkope Chinese import.
  De gouden toekomst die Bouterse beloofde waren gebaseerd op de toen toenemende en extreem hoge grondstoffen prijzen. Er werd met prijzen van de top van de markt gepland en geen rekening gehouden met een stevige terug val.

  Kenmerken voor landen waar de natuurlijke hulpbronnen bepalend worden is dat er grote projecten opgestart worden en dat die projecten heel sterk afgeroomd worden door het patronage systeem dat de leiders op hun positie houdt.
  Bouterse zijn macht berust ook op een patronage systeem dat het land uitput en vrijwel vernietigd heeft.

  Zie actueel de vluchten van links naar rechts. Het herstel plan zou door gerekend worden en 13 mei met het IMF bespreekbaar zijn.
  Er is nog niets wat concreet is of aan de DNA is voorgelegd voor openbare bespreking. Het IMF stelt dat er nog niets formeel is en heeft besluitvorming weer eens naar de grijze toekomst geschoven.

  U stelt dat tegenstanders van de IMF deal ook niet maar zo (wellicht via Nederland) voor geld kunnen zorgen. Net als of geld storten in een bodemloze, door Bouterse gegraven, put voor een oplossing kan zorgen. Het is zaak eerst eens goed naar de materie te kijken. Doorgaan met geld storten heeft geen enkele zin zolang er geen plan is.

  Neem Nigeria als het toekomst beeld indien men door gaat met Geld pompen en afhankelijk te blijven van de verkoop van natuurlijke hulpbronnen en goedkope import.

  Suriname heeft 1 groot voordeel. De energie voorziening is redelijk intakt waardoor het land die kan gaan saneren en eigen productie weer opgang kan brengen.
  Het is daarom meer dan belangrijk EBS uit te mesten, te ontdoen van alle bleeders (personeel en rare financiering).
  Het is zaak Brokopondo volgens de oorspronkelijke deal in een financieel gesaneerd EBS onder te brengen en SPCS voor een redelijke prijs (die kunnen ze financieren) bij EBS onder te brengen. Als men dat doet kan de energie prijs op een redelijk niveau gebracht worden en zal er vertrouwen en potentieel ontstaan om import te vervangen met eigen producten (deels uit halffabrikaat).
  Goedkope Chinese import moet zwaar belast worden om de lokale initiatieven mogelijk te maken.

  Goedkope Chinese import heeft in Nigeria de hele textiel sector vernietigd. Er wordt daar nu ondanks verbod op import jaarlijks voor miljarden Chinese batic stof naar binnen gesmokkeld. Gelukkig ligt Suriname enigszins geïsoleerd waardoor smokkel van volumes op container schaal te voorkomen is.

  Lenen is geen optie als er geen verdien capaciteit is.

  De Methode Venetiaan (zuinig, voorzichtig en geen bling bling) zal weer de oplossing zijn.


  Maak melding

 80. @Jabala, ik ben ook benieuwd naar, Ik heb geen verstand van numerologie en vooral hoe dit gebaseerd is op Suriname.

  @JoJo, je hebt groot gelijk. Die Chinezen maken die landen gewoon kapot en zij brengen alleen troep in die landen waar zij actief zijn.
  Straks zul je lezen dat de Chinezen over de bauxiet in Suriname zullen gaan. Ik hoop van niet.


  Maak melding

 81. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID TOT IN DEN EEUWIGHEID.

  Het einde van macht van de volksleider en zijn aanhangers in het land Suriname is heel dichtbij.
  De leugenaars en aanhangers zullen dit moeten accepteren en zich hierop voorbereiden.
  Tegen de De Macht van het LICHT…en de Kracht van de WAARHEID is geen duistere Kracht bestand.

  Alles hoort eerlijk onder het volk verdeeld te worden…en geen vriendjespolitiek en families die alleen maar geholpen worden. Een volksleider staat in dienst van het gehele volk!

  Message from THE GREAT SPIRIT OF LIGHT!!


  Maak melding

 82. @Ira

  Het Surinaamse bauxiet is niet meer interessant gezien de productie die men in op andere mij locaties kan maken en de prijs van energie op die locaties.

  Ook als halffabricaat (Aluin aarde) is het niet echt interessant omdat het uit gesloten is dat echt bulkcarriers (20 meter diep) Suriname aan kunnen doen (maximale diepgang Paramaribo 6 meter).

  Indien men een kans ziet goedkope energie te produceren zal een niche markt speler wellicht brood kunnen zien in Surinaamse Bauxiet.

  Daarom is de interesse van Monaco resources voor mij slechts verdacht te noemen en wellicht (zeker kun je het niet weten) een exit strategie van Alcoa.
  Dit met de context:

  1) Officieel weg gaan volgens de regels kost ons $ 1.000.000.000.
  2) Aan wie kunnen we de zaak met een vergoeding onzerzijds de zaak overdragen zodat het ons heen miljard kost maar een fee aan de partij die overneemt.
  3) Scenario is plausibel omdat er overgedragen wordt zonder contractors en zonder personeel.


  Maak melding

 83. @Ray

  Ik heb jou begrepen,maar vraag mij nog steeds af wie het hierna moet overnemen.
  Iedereen behalve bouta,somo,brunsie,Jogi, santokhi,gaJadien,abrahams. Deze gasten zijn allemaal graaiers .Zolang zij daar zitten zal het nooit goed komen in su.
  Heb jij mensen die de verleiding kunnen weerstaandere?


  Maak melding

 84. @Trotse creool
  Santokhi is nooit de leider geweest van Suriname.Hi is nooit de president geweest.Dus je kan ophouden te doen alsof je Santokhi als president hebt meegemaakt. Integendeel als Santokhi aan de macht komt gaan de deuren van de wereld voor ons open want Santokhi is een naam die de wereld respekteerd. Niet omdat hij een hindostaan is nee maar gewoon omdat hij iemand is die zich aan wetten houd en naleefd. Hij is ex – ere voorzitter geweest van de CICAD en niemand in de wereld die je baasje heft gevraagd voor deze funktie.Die mythe van jullie dat een hindostaan nooit een president mag worden..die moet eindelijk een keertje afgelopen zijn .eerder hebben we ook RAMDATMISSIER EN RAMSEWAK SHANKAR ALS president gehad maar die dienden slechts als x ceremoniele presidenten. We weten met zijn allen wie het voor hun bepaalde.Is er behalve Santokhi die de gewenste CV ’s heeft nog iemand anders die je als president zou kunnen aanwijzen?!


  Maak melding

 85. @RobG
  Om een land te regeren wil niet zeggen dat je het IMF nodig hebt.je moet eerst een schoon blad hebben geen vlekken dus,vlekkeloos,je moet niet je best doen om als no 1 op de opsporingslijsten van de Euro en Interpol te staan .je moet de grondwet van je land respekteren en niet je Eigen wetten op illegal wijze er in sluizen.Voorts moet je geen coup plegen om aan de macht te komen,je mag je medeburgers niet executeren,je mag niet aanztten tot een broederoorlog wij kennen die als Moiwana slachting.vervolgens moet je nooit amnestie hbben maar die verafschuwen,je lijder doet alles omgekeerd,hij houd van amnesty,,he is in love with amnestie,Hij vraagt om vergiffenis hij weet dus dat hij om vergbiffenis moet bedelen dat is hij zo te zien niet vergeten. Hij is de enige lijder in de wereld die denkt aan de macht te blijven door te lenen van het IMF..zijn motto..IK LEEN JIJ BETAALT..
  Kortom om een leider te zijn heb je een goeie stel hersenen nodig en niet een paar zakken zaagsels die in de kop van je lijder bouta zitten.


  Maak melding

 86. @Robje-G-Bouta-slaafje

  De crisis veroorzaakt door een idiote Governor Centrale Bank die in opdracht van de dictator Negenhonderd MILJOEN aan reserves heeft verspeeld !!

  Daarna heeft deze dombo, in het GEHEIM, ook nog 1,8 MILJARD aan Ongedekte SRD’s in omloop gebracht !!

  Regering Desi heeft ALLE BEGROTINGEN in Sranang met soms meer dan Honderd Procent overschreden om de verkiezingen te kunnen winnen !!!

  Desi heeft de afgelopen Twee jaar, ondanks een Personeelsstop bij de overheid, RUIM VIJF DUIZEND nieuwe ambtenaren benoemd ! Stemvee !!!

  ZIEDAAR DE OORZAKEN VAN HET FAILLISSEMENT VAN SRANANG !

  De grondstofprijzen op de wereldmarkt zijn inderdaad geleidelijk gedaald, maaarrrrrr… de regeringen van Venezuela en Sranang, bleven nog lange tijd, als een soort GOEDOE PA, bakken met geld uitgeven aan zogenaamde sociale voorzieningen !

  PS : Professor LACKIN wil, op dit moment, tijdens het FAILLISSEMENT van het Land, HUURSUBSIDIE gaan verstrekken aan de ” Arme Sranangmang”

  DUS…NDP-Robje-Nanga DESI B. UNG STORT A MONNIE BAKKA NA INI STAATSKAS !!


  Maak melding

 87. Waarheidmissie,

  Die geld gaat allemaal naar die armoedige marrons in die stad, die komen uit binnenland. Die hebben land noch huis in stad, maar dan gaat regering hun subsidieren.

  Maar als komt mij familie van district Nickerie naar Paramaribo en wil ook grond en huis in stad, dan krijgt neks van regering. Dit kan toch niet? Dit is puur discriminasie!


  Maak melding

 88. RobG.

  Ik wil niet belerend zijn, maar reageren vanuit Nederland is zo ongeveer het gemakkelijkste wat je kunt doen in de huidige Surinaamse situatie.
  Ik zie hier veel mensen pinaren.
  Vanuit Nederland kun je allerlei theoretische modellen loslaten op Suriname, maar dat heeft niet zoveel zin.
  Alles loopt hier anders, dan ergens anders in de wereld.
  Hier leven we bij de gratie van corruptie.
  Misschien moeilijk voor jou om vanuit Nederland te begrijpen, maar het is toch echt waar.
  Jij vertegenwoordigt vanuit Nederland een minderheid van de Surinaamse gevoelens.
  Bouta is niet gekozen door de meerderheid van de Surinaamse bevolking, bij lange na niet, maar door ons kiesstelsel.
  Veel te veel posters gaan daaraan voorbij.
  Ik zou je willen adviseren naar hier te komen om te ervaren, hoe de Surinaamse bevolking in de volle breedte denkt over het beleid van de regering Bouta.
  Dan krijg je wellicht een meer objectief beeld, hoe er hier wordt geleefd.


  Maak melding

 89. @ ray

  gefeliciteerd ray.
  jij praat zoveel onzin dat je met stip geklommen bent op de ranglijst van onwetenden.
  pas op want straks promoveer je naar de eredivisie beroeps mongolen.
  die lijst word met succes aangevoerd door njanpangpangpersad saram.

  tokkie word alleen door een beperkt deel van het volk gedragen.
  de verkiezing uitslag liet zelfs zien dat meervoudig moordenaar , fraudeur , schatkist rover desilee boterse veel populairder is dan tokkie.
  ik denk dat er zelfs meer hindostanen op boterse hebben gestemd dan op tokkie
  een president moet gedragen worden door het volk.
  een pres moet het volk kunnen verenigen.
  een pres mag niet corrupt zijn.
  tokkie mist de eigenschappen , vaardigheden en achterban om pres te worden.

  een beetje pres kandidaat zou nooit met somo en lonnie in een coalitie willen zitten.
  denk hier maar over na


  Maak melding

 90. Ray,om een land te regeren moet je het mandaat van de kiezers hebben.Er is dus niets verkeerd aan dat de heer Bouterse president van het land is.Jij draait je hoofd weg van de harde feiten.Als NPS en VHP met alle krediet die zij van Nederland genoten het land goed hadden bestuurd was het de heer Bouterse nooit,never,nada gelukt om president te worden.Waarom sluit jij je ogen voor deze keiharde waarheid.En neem van me aan dat bij een volgende verkiezing Bouterse weer president van Suriname gaat worden.Jammergenoeg kan dit volgens de grondwet maar twee keer.

  Jojo, gij roept dat er sprake is van wanbeleid en verkwisting van geld.Deze grote leugen moet voor altijd bestreden worden.Als er veel geld overgedragen was door Venetiaan waren er minimaal 10.000 huizen gebouwd nu op dit moment. Door een boekhoudkundige truc van Venetiaan en zijn consorten leek het alsof de staatskas gevuld was terwijl de staatkas bijna leeg was.Een geluk bij een ongeluk was dat de goudprijs sterk was gestegen en de olieprijs op een hoogtepunt stond.Het geluk was dus op dat moment dat de inkomsten van de staat groeiden.De vorige ministers van economische zaken van deze regering zagen dit gat in de staatskas en zij konden de overige ministers en de president niet overtuigen van het drijfzand die het Front had achtergelaten.

  RobinHo,met leugens,bedrog en verdachtmakingen heeft de oude politiek de kiezers kunnen manipuleren.Er is nu een crisis op de olie-,goud-, en grondstoffen markt en Suriname is de dupe van deze crises.De oude politiek ziet haar kans schoon om in deze crisissituatie de oude agenda gewoonten weer openbare trekken.


  Maak melding

 91. RobG,

  Hou nu eindelijk eens op met het Front en Nederland in je discussies te betrekken.
  Zo langzamerhand kunnen we die plaat door alle krassen neit meer draaien.
  Sta eens open voor de werkelijkheid hier in Suriname in plaats van je iedere keer te verliezen in discussies die al jaren achter de rug zijn.
  We leven in het nu mi boi in Suriname en het leven hier ziet en anders uit dan jij voortdurend schetst.
  Ik kan het ook niet duidelijker verwoorden.
  Je blijft maar oreren vanuit Nederland.


  Maak melding

 92. @RobG,

  Hoe hard je ook je best doet: geen enkele regering ooit is zo ontzettend corrupt en beleidsmatig zo zwak geweest als Bouterse I.
  Je kan allerlei excuses aanvoeren, van alles verzinnen, maar dit is gewoon een feit! De enige die jij hier voor de gek houdt is jezelf. Verder trapt niemand in jouw verhaaltjes, behalve enkele fervente Bouta-fans.
  Ik denk dat je zo langzamerhand ook wel jezelf begint af te vragen wie je nu voor de gek houdt. Zou echt niet gek zijn als je dat doet hoor. After all, het geweten laat zich niet altijd sussen.
  Bhaai, sachchaai ke pakar, Bouterse ke naa. Satya hi gati!!


  Maak melding

 93. gezocht: Blinde-geleidehond. Moet doof en “economisch”opgevoed zijn.
  Op z’n Gronings blaffen, strekt tot voorkeur.
  p.n.o.t.k.


  Maak melding

 94. @ RobG

  Onder Venetiaan:

  1) Begroting 2010 SRD 2.900.000.000
  2) Nationale Schuld SRD 3.300.000.000
  3) USD koers 2,75.
  4) Groei 2000 – 2010 $ 1,5 miljard – $ 4.7 miljard

  Onder Bouterse
  1) Begrotingen van SRD 5,5 miljard via 6,5 miljard naar SRD 9. miljard teug naar SRD 5 miljard.
  2) Nationale schuld met echte koers nu meer dan $ 10.000.000.000
  3) USD koers ondertussen 6,5
  4) Groei van $ 4,7 miljard naar minder dan 3 miljard hedendaagse koers

  Voeg aan de nationale schuld ook nog eens toe de schuld van Staatsolie

  Beste RobG
  Bouterse heeft een groot deel van de Nederlandse hulp vernietigd (west Suriname project) en na de staatsgreep Dfl 500.000.000 nood hulp gekregen

  De rest hulp na 2000 was helaas niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat.
  Als er betalingsbalans steun was, was die net als nu geen geld voor de regering maar via de centrale bank beschikbaar voor deviezen t.b.v. import. Aangezien er bij overdracht aan Bouterse ruim $ 600.000.000 deviezen lagen is de betalingsbalans steun netjes afgehandeld en kon men het gezien de stabiele koers gunstig afhandelen

  Nu na 6 jaar komt u met een boekhoud truc op de proppen als argument om aan te geven dat Venetiaan een lege kassa zou hebben achter gelaten.
  Indien dat waar zou zijn was dat gegarandeerd direct hard gemaakt door de regering Bouterse. Helaas is dat door niemand hard gemaakt.
  uw argument is verjaard zou men kunnen zeggen.

  U die roept of feiten komt hier wel met heel erg ongeloofwaardige tekst.


  Maak melding

 95. @ROBG…JE LIJDT AAN COGNITIEVE DISSONANTIE!!!
  Bouterse en jouw soort mensen hebben Curtis Hofwijks aan het begin van zijn eenmansactie bespot..Zijn actie zou volgens de NDP ratten doodbloeden en niks opleveren. Bouterse maakte de leiders uit voor :” wang toe ptjieng boi”
  “THE GREATEST AND MOST POWERFUL REVOLUTIONS OFTEN START VERY QUIETLY HIDDEN IN DE SHADOWS..”Nu krijgt HIJ slapeloze nachten van de protestacties die nog aan staan te komen.
  Hij kruipt zoals altijd in de slachtofferrol: Tijdens de protestactie van “we zijn moe”toen de NDP mensen had betaald om pro de regering te komen demonstreren zei hij tegen zijn mensen: “IE SJIE FA MI EI TEK SLAG TOCH??
  Zij die het Surinaams in woord en geest begrijpen weten hoe hij dat bedoelt. Het doet hem wel degelijk wat dat het grootste deel van het volk hem niet pruimt en de schuld geeft van de malaise waarin het land zich bevindt.
  Het feit dat hij het volk slapeloze nachten toewenste, of zoals sommigen het interpreteerden”de oppositie toewenste” , is een projectie van hoe hij zijn nachten doorkomt!!


  Maak melding

 96. Edward Belfort ( die wat mij betreft ook “op het dak mag gaan zitten”) maakte bekend dat er militaire scherpschutters op daken van gebouwen ( ministerie van financien) lagen met verrekijkers. Er zijn volgens Belfort ook een honderdtal militairen in lang groen( gevechtstenue) gespot in de nabije omgeving van de manifestatie.
  De lafbek Bouterse heeft in het grensgeschil met Guyana niks kunnen klaarspelen en zoals we van hem gewoon zijn zet hij zijn militairen in om tegen weerloze burgers van eigen land op te treden of in ieder geval paraat te zijn.
  Militairen zijn er om de grenzen van Suriname te bewaken en het land en volk te beschermen tegen buitenlandse agressie en niet om op hun eigen mensen te schieten.
  Het voeren van vreedzame protestacties is een grondrecht en het is de taak van de politie om te zorgen voor de orde rust en veiligheid binnen die context.
  De geschiedenis leert dat wij het aan de wijlen militair Lachman te danken hebben dat Suriname vandaag de dag nog opgescheept zit met dit kankergezwel Bouterse.
  Als Lachman gedaan had wat hem door Rambocus en Hawker was opgedragen , nl de legerleiding die zich had verschanst in het fort zeelandia (die reeds in hun onderbroek in de rivier waren gesprongen) uit te schakelen,
  was Suriname wellicht vandaag de dag er beter aan toe.
  De realiteit gebiedt te zeggen dat dat natuurlijk koffiedik kijken is..want met militairen weet je het nooit.


  Maak melding

 97. Jojo,het papier is gewillig.Ik weet dat je het op zal nemen voor het Front en met name voor Venetiaan. Ik had ook niets anders verwacht. Venetiaan is de messias en gij zijt zijn profeet. Men kan op papier heel veel mooie cijfers presenteren, te mooi om waar te zijn en goed voor propaganda doeleinden. Het gaat om het fysieke geld, de harde copies en niet om digitale cijfers die elke gek naar eigen bevinden kan invullen. Nog steeds zijn in de periode 2006 tot 1011 ruim 425.000.000 US Dollars zoek.In deze periode zat jouw messias Venetiaan aan het bewind. Hoe kan deze grote lekkage Zijn ontstaan? Kenners of ingewijden weten direct waarover ik het heb.

  Robinho, nog nooit heb ik zoveel anti-intellectuele onzin uit iemand zijn hersenen zien komen.Wat is er fout gegaan in je opvoeding?


  Maak melding

 98. RobG zoveel waarheid kunnen de labiele fronters hier niet aan. Die mooie cijfers van die front propogandist geeft duidelijk zijn gebrekkige kennis van de Surinaamse werkelijkheid weer. Iedereen met kennis weet dat de voormalige minister van financien in de gevangenis hoorde te zitten vanwege grove overschrijding van het leningen plafond. Dankzij de goedaardigheid van de huidige President is dit niet gebeurd, komt nog bij dat willem de zwijger papieren thuis had en niet op kantoor.

  Robinho is helemaal radeloos en wordt met de dag doldriester deze ezel moet men goed in de gaten houden hij is een gevaar voor zijn omgeving geworden. Wanneer niets lukt in je mislukte leven dan is dit het resultaat. Conclusie robinho is goed ziek.


  Maak melding

 99. Het is duidelijk dat de floppositie en zijn aanhang hier met de dag wanhopiger worden,mniets wil lukken, de leugens en uit de duim gezogen cijfers worden gewoon met een makka doorprikt, veel moeite heb je in ieder geval niet nodig om die leugenaars te ontmaskeren.

  Neem nou dagblad Suriname die doodleuk een oudejaarsdag massa foto op de voorpagina plaatse alszijnde de protestmars van vrijdag, dan ben je als floppositie wel heel erg triest. We hebben het in ieder geval wel met jullie te doen, in Revo termen nogsteeds Soso lobie.


  Maak melding

 100. @t ROBG en NO SPANG..ik denken dat ik jullie de vraag moet stellen wat er fout is gegaan in jullie opvoeding omdat jullie degenen zijn die een van drugs veroordeelde massamoordenaar adoreren en verdedigen…
  Driekwart van het volk maakt Bouterse uit voor de duivel in mensengedaante…oja..ik ben vergeten dat ook de duivel handlangers op aarde heeft..MIJN WELGEMEENDE EXCUSES AAN JULLIE HOOR, DUIVELSE KNECHTEN!!!!!!!!!


  Maak melding

 101. @ No Spang
  “Iedereen met kennis weet dat de voormalige minister van financien in de gevangenis hoorde te zitten vanwege grove overschrijding van het leningen plafond”.

  De grote leider van nu is dan wel een grote kneus dat hij deze voormalige minister niet, aangegeven heeft bij juistitie, heeft aan geklacht, voor de rechter gebracht heeft en laten veroordelen.
  Praatjes zoals die van u vullen geen gaatjes.

  “Neem nou dagblad Suriname die doodleuk een oudejaarsdag massa foto op de voorpagina plaatse alszijnde de protestmars van vrijdag, dan ben je als floppositie wel heel erg triest.”

  En dat doen ze ook met de livestreams etc.
  Beste No Spang u bent de weg geheel kwijt.

  Daarnaast was het protest van 13.05 geen actie van de oppositie maar van de vakbeweging waarin Bouterse een middels zijn slaaf Hooghart verdeel en heers speelt.

  Helaas overspeelt de grote tacticus zijn hand op een enorme manier:

  1) Hij frustreert het IMF.
  2) Er is geen plan
  3) Er zijn geen plannen om met leningen te financieren zonder dat er ook eigen inbreng is..

  Minister Boefdraad was niet bezig de plannen af te ronden voor het IMF maar in Djakarta te bedelen voor voorschotten op niet bestaande leningen.
  Het gevolg is uitstel in Washington en gefrustreerde gesprekspartners.


  Maak melding

 102. Robinho jullie soort zijn duivelskinderen, dat je woorden als kankergezwel in je zwavelbek durft te nenemen zegt iedereen genoeg. Driekwart noh, alleen in jullie floppostie dromen. Denken jullie imbecielen namens driekwart van de Surinamers het woord te voeren vanuit Nederland.

  Labiele liegende jojo de President is nou eenmasl een rechtgeaarde goedgelovig mens die vergevingsgezind is, dat begrijpen simpele ezels als jou nou eenmasl niet. Trouwens als simpele ziel kan je noe eenmasl niet snappen dat het niet de President is die mensen moet asngeven. Toen dit bekend is geworden heeft de welgerespecterrde heer Telting daags daarna het leven gelaten.

  Jojo dat jullie zijn dolgedraaid en doorgedraaid waarbij elke leugen jullie zuurstof blijkt te zijn is ons overduidelijk, je bent en blijft een triest en zielig hoopje mens.


  Maak melding

 103. waterkant is weer bezig selectieve berichten toe telaten. de antiBouters berichten worden vrij toegelaten, mensen met een andere geluid worden geïsoleerd.


  Maak melding

 104. RobG

  “Nog steeds zijn in de periode 2006 tot 1011 ruim 425.000.000 US Dollars zoek.”

  Dit aspect is reeds eerder als onzin weerlegd.

  Echter indien het waar is dan betreft het een bedrag van $ 71.000.000/jaar Dat valt in het niet bij het onverantwoord laten verdwijnen of verspillen van:

  1) De goudreserves.
  2) De Deviezen $ 700.000.000
  3) De explosie in Schulden van de staat SRD 9.000.000.000 bij de huidige koers.
  Ik heb even gecheked op SDMO.ORG

  U zegt papier is gewillig echter deze data kommen uit de formele Surinaamse bronnen en worden beschikbaar gesteld door de huidige regering. Zie bij voorbeeld het bureau voor staatsschuld (sdmo.org).

  Kunt u ook lezen over de schulden die aangegaan worden.
  Dat er naast de rente s, Commitmentfees, Managements fee en Verzekeringspremie betaald (13%) betaalt moeten worden over de geleende bedragen.
  Kunt u lezen dat Oppeheimer 8,86% rente rekent en dat het geen 18 maanden maar iets minder dan 17 maanden is

  Beste RobG ik ben geen Venetiaan fan maar iemand van het midden die zoekt naar de waarheid. U presenteert slechts opgeblazen ballonnen die allemaal leeglopen.

  Het Bureau van staatsschuld rekent nog met het BNP van 2014 en de koers van 2014 (3,35).
  Het BNP kan gezien de afname in grondstoffen prijzen in 2015 niet tot weinig gestegen zijn. je hoeft dus een raketgeleerde, hersenchirurg of econoom te zijn om te begrijpen hoe hard men achter uitgegaan is in echte dollars terwijl de goudprijzen nu en over de gehele periode Bouterse substantieel hoger waren dan onder de periode Venetiaan.
  Gemiddeld was de Crude prijs ook aanzienlijk hoger dan onder Venetiaan.
  Ofwel indien u een eerlijke vergelijking zou willen maken heeft de regering slechts een jaar pech met de olie prijzen tenzij men alleen op hoger, hoger, hoger gerekend had. U zult als econoom toch zeker weten dat er men qua risico analyse ook rekening moet houden met neerwaartse trends. Zeker als ze voorspeld worden en de rating agencies waarschuwen voor het gebrek aan begrotingsdiscipline.

  Het is de huidige regering de regeert en die verantwoordelijk is voor de reële situatie. De huidige regering zal het bittere medicijn moeten slikken en niet moeten afschuiven naar marginale, ongedocumenteerde, problemen tijdens de vorige regering.


  Maak melding

 105. @Great
  Het lijkt mij er op dat er niet zoveel geluid pro Bouterse mogelijk is.

  laten we Pero of Sabidieri of 1503 een vragen hoe zij tegen de situatie aan kijken. Zij hadden vrij toegang.
  Lees de in het algemeen ongefundeerde reacties van Mazda, NoSpang, Rayactief maar eens goed en u zult zien dat zij weinig hout snijden.
  De reacties van RobG kunnen zonder veel moeite met feiten van de regering weerlegd worden.


  Maak melding

 106. rayactief

  …Alleen maar negatief nieuws over Suriname hier op wk…. Je moet je schamen!
  )
  rayactief je moet begrijpen dat waterkant een hindoestaanse propaganda machine is. hun doel is de Creolen in suriname negtief belichten en te vernederen. dit is een hindoestaanse nationaliste racistische site.


  Maak melding

 107. @great

  Jij hebt helemaal gelijk!
  Wat een gedoe zeg.

  Als ik je was zou ik nooit meer op deze site komen.
  Dit is niet eerlijk, pfffffffffff.

  Dag webbie, fijne Pinksteren 🙂


  Maak melding

 108. Jojo, je doet je uiterste best om jouw ex regering van NPS/VHP/PL in bescherming te nemen met onbetrouwbare informatie die je niet eens kan onderbouwen met bronvermelding. Gij zuigt de getallen uit het luchtledige. Het artikel over de verdwenen gelden of de onvindbare gelden stond nog altijd in de Volkskrant.


  Maak melding

 109. @RobG,

  Wordt je niet ziek van jezelf? Heb je het door of niet? Je bent steeds bezig een crimineel te beschermen en op te hemelen. Jouw stelling is steeds: omdat vhp/nps/front zaken verkeerd zouden hebben aangepakt of corrupt zouden zijn geweest, is dit reden genoeg voor de NDP om ook corrupt ( nog corrupter) te zijn en een nog slechtere beleid te voeren. Immers, niemand is schoon!!

  Ik moet zeggen, die Bouta zit goed in je hoofd. Of ben jij diegene die z’n Zwitserse bankrekening beheert?


  Maak melding

 110. DEN HAAG – De massa komt niet zonder meer op straat. Ze voelt de gevolgen van de maatregelen van de regering. Bestuurskundige August Boldewijn voorspelt dat de ontevredenheid nog meer mensen op de been zal brengen, indien de regering haar beleid niet drastisch ombuigt. Reagerend op vragen van de Ware Tijd zegt hij dat kiezen voor het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zelfs kan leiden tot val van de regering-Bouterse. Dit kan gebeuren, vooral als zaken zoals de elektriciteitsverhoging straks toch doorgedrukt worden.

  Lees meer: IMF kan leiden tot val regering – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/05/16/imf-kan-leiden-tot-val-regering/#ixzz48qtqVDFu


  Maak melding

 111. @RobG

  Ik heb het Volkkrant artikel weer gevonden Ik heb u reeds eerder van repliek gegeven.
  Allereerst staat er i dat artikel nergens dat er $ 425.000.000 verdwenen is maar dat de goud inkomsten niet verantwoord zijn. Ze zijn deels in de administratie van Grasalco (royalties) verwerkt.

  Voor de goede orde kan gesteld worden dat ook in de latere jaren 2010-2015 er niets verantwoord is aangezien de sloten van de begroting niet behandeld zijn.

  U maakt een boel kabaal om niets.

  Wat mijn getalen betreft gaat u maar naar de site van het bureau voor Staatsschuld en u kunt zelf een en ander terug vinden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.