Viering Dag van de Verpleging in Suriname

11

Algemeen directeur Antoine Brahim van het Academische Ziekenhuis Paramaribo (AZP) vraagt de verpleegkundigen en verzorgers om geduld en begrip nu de instelling het financieel heel moeilijk heeft. Hij zij donderdag bij de viering van de Dag van de Verpleging dat het AZP ondanks de precaire situatie haar doelen niet uit het oog mag verliezen. Het ziekenhuis in Suriname wil haar opleidingen naar internationale en regionale standaarden upgraden, maar het wegvallen van de overheidssubsidies maakt het steeds moeilijker om dat te realiseren. Het AZP kan niet eens alle benodigde middelen aanschaffen om op het vertrouwde niveau te blijven draaien, krijgt geen krediet meer en kan geen geld lenen, omdat het ziekenhuis haar schulden niet adequaat kan aflossen.

Bekijk ook:

11 REACTIES

 1. Aan.alle Surinaamse Nurses happy nursing day.

  Jouw vakbonden moeten niet toelaten dat je overwerkt voelt omdat de hospitalen door geld gebrek te weinig mensen op de vloer zetten. Het is niet veilig voor de patienten enpaarsenn voor jou.

  In het buitenland zijn vele nurses BSN getrained. Vele nurses hebben een MSN.Speciaal de hoofden van Afdelingen. De leraren hebben. een Phd. Er zijn nurses MSN die als beperkte doctors werken. Sommige kunnen bepaalde operaties doen.

  Succes in je werk en studies.


  Maak melding

 2. Wat de fractie van de NDP en de overige indieners van de “initiatiefvoorstel terugroeping volksvertegenwoordigers” proberen te doen, is om met een nieuwe wet de uitspraak gebaseerd op een oude wet te dwarsbomen, terwijl die reeds voor executie vatbaar is. Waarom moet die wet trouwens gewijzigd worden. Je wijzigt als iets verouderd is, niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd of niet werkt. Deze wet toont juist aan dat het werkt, waarom dan een wijziging? You never repair something that is not broken. Dit is inmenging in de rechterlijke macht door de wetgevende macht. Hiermee wordt het Trias Polica-beginsel met de voeten getreden’, stelt Oemrawsingh.


  Maak melding

 3. Slechts in crisistijd heeft men oog voor deze groep harde medewerkers.

  Tijdens Bosje werden ze ook extra beloond, ik meen dat ze toen tot de strategische groep behoorde.

  Daarna heeft men ze weer in hun sop laten gaar koken . Meneer Parmessar de graaier verrijkte zichzelf en nu is er een nieuwe die rijkelijk wordt beloond om het ZKH naar de afgrond te leiden.


  Maak melding

 4. Triest maar waar, verpleegkundigen in Suriname leven van de tjoekoes die ze ontvangen van familieleden van zieke patienten, Hun honger loontje stelt niks voor.


  Maak melding

 5. Toen ik naar nursing school ging werd het mij bijgebracht dat het onethisch was om geld van familieleden aan te nemen.

  Honger lonen in de crisis tijd zijn dan niks lonen. Je werkt dan gratis.

  Nursing diploma scholen zijn dan beter dan BSN scholen.Die kosten op zijn minst 20.000 usds.De tijd is niet rijp ervoor in Sur.

  Met diploma scholen kan je de technieken en de theory erachter ook doceren. Bijv. Patient met pneumonis, de antibiotic ervoor, driprate iv, allergie symptomen patient op abt. enz.

  Deze scholen zijn goedkoper dan de universitairen. De studenten kunnen dan in een werk en studie programma zijn.


  Maak melding

 6. De leiding van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal zich vermoedelijk op 23 mei buigen over ondersteuning van Suriname bij het uitvoeren van een tweejarig urgentieprogramma. De datum is verschoven, omdat enkele zaken nog in orde moesten worden gemaakt door de regering. Op de IMF-site is de datum waarop de IMF-top zich buigt over Suriname nog niet vermeld. Starnieuws verneemt dat het IMF om opheldering heeft gevraagd, nadat president Desi Bouterse bekendmaakte dat de verhoging van de stroomtarieven voor enkele weken wordt aangehouden.

  Geen lening voor Suriname, laat de koers maar naar boven 1USD voor 50 sdr.


  Maak melding

 7. Uit het proces-verbaal van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) blijkt dat vier keer vergaderd is om ‘op een of andere manier’ uitvoering te geven aan het vonnis van de kantonrechter. In feite wordt aangegeven door het CHS dat het vonnis niet uitvoerbaar is…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………./…….De vordering van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) om de executie van het vonnis te schorsen, is zojuist afgewezen door rechter Marie Mettendaf. Het CHS moet voorzien in de vacature bij De Nationale Assemblee. In de plaats van Raymond Sapoen moet Barkat Mohabali (VHP) toegelaten worden als volksvertegenwoordiger. De zetel van Diepakkoemar Chitan zal ingenomen worden door Prim Sardjoe (NPS).


  Maak melding

 8. Oprechte Surinamer
  De aanhang van de NDP is mega, mega,mega groter en nog altijd goed voor 26 zetels in het parlement. VERGEET DIT NIET………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….IInderdaad oprechter Suriname ook de Consumptie goederen ook met 26% of nog hoger omhoog, ook de strroom rariefen gaat omhoog etc.etc. groeten Robert.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.