Surinaamse werkgevers tegen duurdere energie

13

PARAMARIBO, 12 mei – De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB, is het eens met vakbonden dat de energietarieven terug moeten naar het oude niveau. De werkgeversorganisatie doet weliswaar niet officieel mee aan de protestdemonstratie.

De VSB stelde vindt dat er ‘nog te praten’ valt met de regering. Individuele bedrijven zijn wel vrij om hun werknemers naar de demonstratie mogen. “Nu eisen wij ook concreet dat de overheid de tariefsverhoging eerst terugdraait. Vervolgens moet ze met ons om de tafel zitten om na te gaan of de verhoging wel of niet noodzakelijk is en hoe die eruit moet zien”, zegt VSB-voorzitter Bryan Renten tegenover de Ware Tijd.

Ook willen de werkgevers weten wat voor flankerende maatregelen getroffen zullen worden. “Om het bedrijfsleven te stimuleren, ondanks het feit dat de stroomtarieven verhoogd moeten worden. Wij moeten voorkomen dat de economie vast komt te zitten doordat de onkosten van bedrijven de pan uit rijzen, het te duur wordt om te lenen en de koopkracht van de consument opdroogt”, aldus Renten.

Bekijk ook:

13 REACTIES

 1. Voor het verkrijgen van een IMF-lening en in het verlengde daarvan andere (internationale) leningen moet een hoge prijs worden betaald.
  Afgezien wat iedereen mag vinden van de hoogte van de energieprijzen is dit het wisselgeld, dat Suriname moet betalen.
  Ergens moet de regering stappen nemen om aan de inkomstenkant meer geld te genereren.
  Het verhogen van de energietarieven is zo’n stap.
  Er zullen er vast en zeker nog meer stappen volgen.


  Maak melding

 2. Mensen jullie hebben de toestemming niet nodig van de VSB om te protesteren op 13 mei.as.De VSB gaat de lonen niet verhogen en daarom moeten jullie meedoen!! Je loon blijft hetzelfde en de tarieven voor stroom gaan stijgen
  DOE MEE!!!!


  Maak melding

 3. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  “DDB!, You cannot fool all the people all the time.

  “DDB!, Tik Joe TaiTai, Dai Hoepel Op!”

  3 keren aan het bewind geweest en telkens Sranan Skeer!, Sinds 25 februari 1980 is Suriname afgegleden en bevindt zich nu in de duisternis. Het Surinaamse Volk weet niet wat hen overkomt. Weet niet wat te doen.
  Armoede, heel grote armoede, geen valuta, devaluatie van de Surinaamse Dollar, winkels sluiten, geen medicamenten, alles wordt met de dag duurder, volk kijk om u heen.

  DDB Hoepel op!

  IMF is de pooier en Suriname is door DDB de gebit loze bermhoer van de IMF geworden.

  IMF wil geeft geld lenen en bepaalt voor Suriname wat er moet gebeuren.

  Het Surinaamse volk moet daarom DDB wegjagen, tenzij ze de gebit loze bermhoer van de IMF willen worden.

  Opo kondreman Oe Opo, Goedoe Sma Dé kon moro goedoe, pina sma de kon moro pina, oe opo go feti dji oe liti now, a libie né go lik fa oenoe wani. Oe Opo go feti djie oe liti now.

  Voor uw vrijheid, rechten en plichten zult u zelf moeten strijden en vechten. In een oorlog, voor uw zaken, noden, democratie, rechten en plichten, uitdagingen, enz zou men zeggen, “zij die gaan sterven groeten u”. U kent uw noden/uitdagingen en zult het zelf moeten doen. Wacht /verwacht niet dat anderen het voor u zal doen.

  U verdient een veel beter leven in Suriname.

  Time4Change!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 4. Het is weer tijd om feest te vieren op de Berm.
  Het is wederom gelukt om het land naar de filistijnen te brengen. Geweldig! Wat een prestatie, dit is een feest waard. Komt een, komt allen, bij het verlaten van het feestterrein krijgt u als eerste uw nieuwe EBS rekening mee. U heeft dan een streepje voor op de NIET Nog Vijf stemmers.


  Maak melding

 5. Cochise, ik ben het met je eens. Er zullen helaas meer van dit soort maatregelen volgen.
  Is de regering verantwoordelijk? Ja en nee,
  Ja, ze verspillen geld aan een hoop onzinnige zaken. Een waterhoofd van een overheidsapparaat met een aantal mallotige adviseurs. Geld verdwijnt naar vriendjes etc. Rechtzaken, zoals het gedoe met betrekking tot de terugroep uitspraak van de rechter. Deze zaken kosten bakken met geld dat beter besteed had kunnen worden.
  Nee, ik denk dat er teveel politici zijn die gewoon de kennis ontberen. Ja, hen kan je in eerste instantie weinig kwalijk nemen. Je kan het mij bijvoorbeeld ook niet kwalijk nemen dat ik twee linkerhanden heb.


  Maak melding

 6. KUMAKOISI heeft besloten om de Energietarieven aan te houden in overleg met het KKF.

  KUMAKOISI zegt met zoveel woorden dat de tarieven voor enkele weken worden aangehouden maar dat neemt niet weg dat de Tarieven omhoog moeten zoals een ieder weet.

  Ik kan niet anders concluderen dat KUMA het Volksprotest IN DE WIELEN probeert te rijden van zie je:

  Ik wil praten , in dialoog treden, met de mensen die in protest willen.

  KUMAKOISI: JE BENT DOORZICHTIG MAAR TOCH NIET TRANSPARANT.

  WEG MET KUMAKOISI, WEG MET DEZE BEDRIEGLIJKE CHARLATAN


  Maak melding

 7. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Alle gekozen mensen in de DNA, De regering-coalitie, ambtenaren, enz zullen moeten weten dat zij dienaren zijn van het volk en niets meer of minder. Het Surinaamse volk heeft hun daar geplaatst en het Surinaamse Volk heeft het recht ze weer weg te jagen als ze de uitdagingen waar de maatschappij voor staat, de uitdagingen van het volk niet naar wens en tevredenheid behartigt.

  Alle kracht berust in een democratische rechtsstaat bij het volk en nergens anders. Laat dat een hele wijze en duidelijke begrip zijn voor allen die gekozen zijn of in de coalitie zijn.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  De demonstratie van morgen moet gewoon doorgaan, om DDB en de rovers duidelijk te laten zien, wie het voor het zeggen heeft. Niet hij heeft het voor het zeggen, maar het Surinaamse Volk. Laat dit een eye-openen zijn voor alle Surinamers en hiermee een heel goede les te zijn.

  Surinamers hebben recht op een goed leven en niet dat DDB en de rovers denken met staatsmiddelen zichzelf te verrijken en het volk in zeer armoede te laten leven.

  Alle kracht en macht berust bij het Surinaamse volk en nergens anders

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Ja laat mpp bouta naar huis gaan!
  Punt uit!
  Opa ga naar huis met j ka roversbende!
  Ie fuckkkkkk a kondre zodaniggggg upppp!!!!
  Shit men!!!!
  Rotttt opppp!


  Maak melding

 9. Maar waarom moet de energietarief verhoogd worden nu blijkt dat er behoorlijk minder stroom wordt afgenomen? EBS zit nu met een stroomoverschot?


  Maak melding

 10. Paraman, de tijd van kokolampu was best leuk, want toen hadden we nog geen weet van electriteit. Nu we wel electriteit kennen en heel veel Surinamers op Bouterse gestemd hebben omdat hij ons een tweede Dubai beloofde, is het niet zo makkelijk om weer terug te vallen op de kokolampu, daarom.moet Bouterse maar oprotten als zijn gatlikkers willen dat wij terug moeten naar de tijd van de kokolampu, terwijl hij en zijn familie in paleizen willen wonen en in bepantserde wagens of Prados willen blijven rondrijden.


  Maak melding

 11. De wisselkoers vastgesteld door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is gestegen naar SRD 6,42 voor de US dollar. De koers wordt bepaald op basis van de financiële transacties van de algemene banken en de cambio’s. Het gemiddelde van de transacties die gepleegd zijn, bepaald wat de indicatieve koers is voor de volgende dag. ………….Is te weinig moet naar 20 srd voor een USD en voor Euro moet naar 35 SRD dan is redelijk vind ik.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.