Directe lijn Suriname – VS economische opsteker

42

PARAMARIBO, 12 mei – Surinam Airways mag weer naar Amerika vliegen. Volgen minister Andojo Rusland van Transport Communicatie & Toerisme, TCT, is het loon naar werken. De afgelopen jaren is er veel inspanning gepleegd. De verwachtingen zijn hoog.

Het toerisme van en naar Suriname kan een behoorlijke stoot voorwaarts krijgen. De Klacht is veelal dat Suriname zo moeilijk bereikbaar is voor Amerikaanse toeristen. Toerismebedrijven in Suriname hebben het vaak als zakte aangehaald. Niet langer dus. Rusland zei tijdens een persconferentie dat het toerisme een goede ontwikkeling tegemoet gaat. Maar ook de weerslag op de veiligheid in de luchtvaart is niet te onderschatten.

Een groot deel van de inspanningen was om de veiligheid, De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten stelden hoge eisen. Daar moest Suriname eerst aan voldoen om het vliegen richting Amerika weer mogelijk te krijgen. De laatste rechtstreekse vlucht is van ongeveer acht jaar geleden. Rusland ziet de doorstart ook als economische opsteker. De eerste vlucht moet op zijn vroegst al in september zijn.

Bekijk ook:

42 REACTIES

 1. Gelul van de bovenste plank. Zou niet weten wat de amerikanen te zoeken hebben in Suriname. Paramaribo is één grote gribus zooi, onbeschoft horeca personeel, matige accommodatie, weinig bezienswaardigheden en het is duur.


  Maak melding

 2. Goed nieuws….de criminelen kunnen met het gestolen geld van het volk flink gaan shoppen…

  Doet me denken in de jr eind 80/90….Belem


  Maak melding

 3. Misschien de makkelijkste weg voor boutaatje om een bezoekje in het vakantie land ALCATRAZ van zoonlief dino te brengen.
  Hahahahahaaaaa….wat denken de ndpers dat er vliegtuigen vol amerikanen zullen neerstrijken in Suriname?
  Blijf lekker dromen Rusland,de zoveelste ndp droom die in een nachtmerrie gaat veranderen strakjes.


  Maak melding

 4. Hallo Ray, die ndp-ers denken dat er straks Amerikanen massaal naar Paramaribo komen. Wishfull thinking. Het land heeft geen MOER te bieden. Die idioten rekenen zich rijk.

  Voor Eur. 1000,- meer heb je fantastische all inclusive cruisen naar St Thomas, St Lucia, Barbados en Guadalupe.

  Wil Suriname echt iets betekenen op gebied van Toerisme dan zal men in een rap tempo moeten gaan investeren in faciliteiten en hot spots. Ray danzij de surineds krijgt Suriname nog iets van inkomsten binnen anders is het game over.


  Maak melding

 5. @Koos
  Dit is het zoveelste trucje van de ndp om aan de macht te blijven. Ze doen het meest onmogenlijke.Zelfs voor de enkele surinamers die in Amerika wonen is het moeilijk en vermoeiend met vakantie te komen in Suriname!
  PFFffffffff…ik zie de amerikanen niet komen naar Suriname ,de ticketprijzen zin j om van te huilen en de amerikaan geniet dubbel en dwars van hetzelfde prijs met een vakantie in Thailand enz….


  Maak melding

 6. Waarom moet Rusland voor ons beslissen om naar Amerika te vliegen. Putin moet zijn eigen vliegtuigen inspecteren. Rusland moet ophouden om als klein duimpje te zien. Putin bemoei je met je eigen zaken.


  Maak melding

 7. President Brazilië geschorst na stemming in Senaat
  Foto: ANP
  Gepubliceerd: 12 mei 2016 11:36
  Laatste update: 12 mei 2016 12:14

  De Senaat heeft donderdagochtend (lokale tijd) na een zitting van twintig uur vóór de afzetting van de Braziliaanse president Dilma Rousseff gestemd. Dat betekent dat ze wordt geschorst voor een periode tot 180 dagen.
  Vicepresident Michel Temer gaat het land leiden, terwijl hijzelf eerder een boete kreeg opgelegd wegens fraude.

  Het Lagerhuis van Brazilië stemde in april al met een ruime meerderheid vóór het afzetten van Rousseff, in een zitting waarbij tegenstanders van Rousseff confetti in de lucht schoten en juichten. Donderdag stemden ook 55 senatoren in met de afzettingsprocedure. Slechts 22 senatoren stemden tegen.

  De 68-jarige president noemt de afzettingsprocedure een staatsgreep. Ze is van mening dat haar politieke tegenstanders haar op valse gronden de laan uit willen sturen. Rousseff zal de uitkomst in de Senaat waarschijnlijk juridisch aanvechten.

  Senaat en hooggerechtshof moeten binnen circa een half jaar onderzoeken of de beschuldigingen steek houden. Als ze dat bevestigen, moet de Senaat Rousseff in een stemming definitief afzetten.

  Gesjoemeld
  Rousseff wordt ervan verdacht in de aanloop naar de verkiezingen te hebben gesjoemeld met de begroting – in de Braziliaanse politiek geen gigantisch vergrijp. In tegenstelling tot andere prominente politici wordt ze zelf niet direct in verband gebracht met corrupte praktijken en zelfverrijking.

  De voorzitter van het Lagerhuis, Eduardo Cunha, wordt bijvoorbeeld verdacht van het aannemen van tientallen miljoenen dollars aan steekpenningen. Ook de voorzitter van de Senaat, Renan Calheiros, zou steekpenningen hebben aangenomen. Hij zou ook de belasting hebben ontdoken.

  Veel Brazilianen zijn onder meer ontevreden over het economisch beleid van Rousseff. De Braziliaanse economie beleeft de ergste recessie in tachtig jaar.

  Rousseff spreekt het Braziliaanse volk rond 15.00 uur toe.

  Da Silva
  De linkse Rousseff van de Arbeiderspartij (PT) volgde in 2011 haar partijgenoot Luiz Inácio Lula da Silva als president op. De hoogste aanklager van Brazilië wil naar zowel Rousseff als Lula een onderzoek. Lula wordt verdacht van betrokkenheid bij een corruptieschandaal rond staatsoliebedrijf Petrobras.

  ‘Dit is een coup’Zie ook: House of Cards in Brazilië: Hoe Rousseff op corrupte wijze wordt afgezet


  Maak melding

 8. Klopt.
  Het braziliaans volk heeft een wil en doorzetteingsvermogen en vooral heel veel geloof in hun zelve als volk. Bij ons komt de ndp het voor ons bepalen en de rampen blijven niet ver weg Ndp is de synoniem voor Ramp.
  De ndp is een Ramp voor Suriname!


  Maak melding

 9. Een volk dat voor tirannen kiest zal meer dan lijf en goed verliezen dan dooft het licht

  Nu er een rechtstreekse lijnverbinding is tussen USA-SME-USA, kan DDB heel snel met een enkele ticket op kosten van de belastingbetaler/inkomsten van het land met de SLM naar de USA reizen. De DEA zal hem een warme welkom heten. Voor nadere informatie hierover kan hij bij Boerenveen zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname

  ps

  Herrenberg kan bij de USA-ambassade weer een aanvraag indienen of hij nu wel een visum krijgt om naar zijn broer in USA op vakantie te gaan of wellicht met een diplomatieke paspoort een gokje wagen. De USA-Ambassadeur zal wel blij zijn met zijn visumaanvraag – Er worden hier geen vragen gesteld, het is mijn persconferentie.


  Maak melding

 10. Nu kan Dulcine Graanoogst weer met koffers vol dollars naar de USA vliegen.Hopelijk krijgt ze een visum.Want voorlopig is ze persona non grata.


  Maak melding

 11. Inderdaad dat maakt het voor de DDB makkelijker om zijn zoon te bezoeken.Hij is een waardige president dus heeft hij niets te vrezen..kan hij daar aantreden met al zijn schuine linten en insignes opgespeld..Ze spreiden nu reeds de rode loper uit..


  Maak melding

 12. Leuk voor ze maar Amerika is geeen Europa. In Amerika kunnen ze makkelijk aangeklaagd worden voor hun buitensporige vertraging en klantonvriendelijk gedrag.


  Maak melding

 13. @Sabine
  Zo nonchalant zijn de surinamers ,jij bent het vb ervan,vandaar dat het land geen 1cm vooruit komt.Hoe zal het vooruit komen als het burgers als jou soort heeft?! Begin zelf wat te doen om de stituatie te veranderen voor het goede .Neem een vb van de brazilianen!!


  Maak melding

 14. Ben benieuwd hoe lang het duurt tot een SLM-kist aan de grond wordt gehouden in de VS als gevolg van de verdenking van poeder/wapens/hezbollah transport……. Wat een succes!


  Maak melding

 15. mensen kunnen niet eens de elektriciteit rekening betalen laat staan een ticket
  wie profiteren hiervan?
  jawel het zijn de zelfde mensen die de schatkist hebben leeg geplukt
  want daar is ons geld, in hun portemonnee


  Maak melding

 16. Het front gepeupel en anti-Surinamers zijn niet blij met dit soort berichten, zie de reacties maar. Het liefst hadden ze een boycot gelezen. De zoveelste tegenslag voor jullie,


  Maak melding

 17. @nospang
  nee hoor,
  mensen zouden blij zijn als zij een keertje op vakantie kunnen
  maar de belasting betaler werkt zich helemaal gek om die achterlijke salarissen van jullie te betalen
  zodat jij en die andere verdelgers van su wel op reis kunnen
  je bent wel iemand met een grote mond terwijl je leeft van een bouta uitkering, dat wij betalen.
  hier is ons geld


  Maak melding

 18. hier is ons geld,
  Precies ik leef van een Bouta uitkering.
  En wel een uitkering van mijn geboorte land en niet als jij.
  Jaloers en een uitkering van Nederland.
  Wel ik heb recht op een Bouta uitkering en jij moet daar bedelen voor een uwv uitkering dat is het verschil tussen ons.
  Je stelt dat de belasting betalers zich gek werken.
  Jij hebt gelukkig geen last hiervan omdat je geen belasting betaald en nooit gewerkt hebt.


  Maak melding

 19. als bouta jouw uit zijn eigen zak betaalde zou niemand het erg vinden
  maar spijtig genoeg komt het uit belastingpot om ons te manipuleren
  de belastingpot is niet bedoeld om bouta zijn watch dogs te betalen
  en al dat andere gelul van je, dat we nu wel kennen, ik werk niet en ik heb nog nooit gewerkt, man man man
  je kijkt teveel door die glazen bol van bouta zeker
  eens komen we ons geld terug halen van jouw bankrekening en die van die andere dieven
  verrader


  Maak melding

 20. No Spang, ik snap er niets meer van;
  Is Amerika voor NDPers nu een vriend of een vijand? Amerika zit vol witte mannen, die zich bemoeien met onze binnenlandse aangelegenheden, ze zetten de CIA aan om Curtis Hofwijks te steunen, ze sluiten de in vele opzichten zeer capabele zoon van de president(the Best en vader van 14 kinds) voor langere tijd op. Niet zo lang geleden riep de president nog dat de Amerikaanse ambassadeur moest oprotten (mister ambassador take your bundle and go).

  No Spang, ik kan me voorstellen dat Fronters, Redi musu en ‘landverraders’ blij zijn met deze ontwikkeling, maar waarom zijn NDPers eigenlijk blij als het Amerikanen makkelijker wordt gemaakt naar Suriname te komen? Is minister Rusland misschien stiekem een Frontaanhanger (zijn broer is voorzitter van de NPS) of misschien is hij een aanhanger van ‘Wij Zijn Moe’?


  Maak melding

 21. dat is een meevaller rechtstreeks naar Amerika .
  maarre moeten we dan niet eerst een fatsoenlijk vliegtuig hebben om in Amerika te geraken.
  die 16 jaar oude fokker van de slm heeft zoveel mankementen dat het een fucker word genoemd


  Maak melding

 22. @ DE OLIEBOLLEN
  RAY,..KOOS,..ALTIJD DE EERSTEN, DIE MET EEN PANNEKOEK REACTIE laten zien hoe zielig dat ze zijn tje potie, deb frustratie slaat toe,..ze vinden SOMO weer geweldig.


  Maak melding

 23. @Henkes
  No Spang, ik snap er niets meer van;
  Is Amerika voor NDPers nu een vriend of een vijand? Amerika zit vol witte mannen, die zich bemoeien met onze binnenlandse aangelegenheden, ze zetten de CIA aan om Curtis Hofwijks te steunen, ze sluiten de in vele opzichten zeer capabele zoon van de president(the Best en vader van 14 kinds) voor langere tijd op. Niet zo lang geleden riep de president nog dat de Amerikaanse ambassadeur moest oprotten (mister ambassador take your bundle and go).
  ———————————————————————————–

  ZO WERKT DE POLITIEK,..UILSKUIKEN. HENKES.


  Maak melding

 24. @henkes
  je bent zeldzaam achterlijk
  niet te geloven dit.
  ndp style iq 80
  ik heb nog meer respect voor die andere watch dogs van bouta want jij spant de kroon in achterlijkheid


  Maak melding

 25. Heeft Suriname een vliegtuig beschikbaar dat in 1keer die afstand kan afleggen.

  De A340 is vol bezet op Amsterdam en moet daar ook overnachten voor onderhoud.

  De aftandse B737 met 125 stoelen zijn niet groot genoeg voor deze afstand om rendabel te zijn en kunnen zonder tussen stop er niet eens komen.

  Broodje AAP.dus
  Welke Americaanse Carrier gaat 1 of 2 maal per week met een B 767. 777 of 787 of een A330 dit traject vliegen zonder goed businessplan of aansluitende vluchten naar bij voorbeeld heel Amazonia.
  Je moet eerst wat te bieden hebben voor dat de Amerikanen verder gaan dan Aruba.


  Maak melding

 26. @Damsco
  Liever wordt jij pannenkoeken President!!
  Ik denk dat jij veel meer weet of alles over pannekoeken en niks over hoe een land te besturen en wie het besturen moet!!


  Maak melding

 27. @Damsco
  En Somo vinden wij inderdaad geweldig.Hij heeft 2 strafzaken gewonnen tegen Trapoen en Chaitaan zonder voor Eigen rechter te spelen en hij heeft niet om amnestie gebedeld,Dat is toch geweldig tegen over die amnestie baasje van je.?


  Maak melding

 28. je moet je af vragen,hoeveel suris kunnen betalen vliegen met de vertraagde vluchten s.l.m. uit sme.

  we kunnen niets eens voor electra betalen vakantie houden is niets voor deze tijd,misschien over 4 jaren..

  dus na betere tijden..

  laat die s.l.m. kist maar naar het binnen land vliegen met al die i.p.b ers.


  Maak melding

 29. ‘Waar is ons geld’, als je niet aangeeft waarom ik achterlijk ben, kan ik je geen gelijk of ongelijk geven. Maar dat jij, uit wat ik geschreven heb, de conclusie getrokken hebt dat ik (Henkes,) een NDPer en een watch Dog van Bouta ben, getuigt niet van een hoge intelligentie. Ga daarom maar nogmaals lezen en let er dan op dat ik ‘no spang’, die wel een NDPer is, slechts vragen heb gesteld.


  Maak melding

 30. Nou,of het n goede ontwikkeling is moet ik nogzien.
  Als er niets aan de klantvriendelykheid en service word gedaan komt su geen stap verder.
  Het probleem in su is dat zodra,wie dan ook waar dan ook ze jou geldin hun zak hebben niet meer naar je omkyken.
  CONTINUITEIT ??????


  Maak melding

 31. @henkes
  het leek erop dat je het echt niet snapte en het vroeg
  maar door je zin
  “maar waarom zijn NDPers eigenlijk blij als het Amerikanen makkelijker wordt gemaakt naar Suriname te komen?”
  hier uit had ik kunnen opmaken dat het om sarcasme ging
  anders had je dus geschreven “wij”
  brassa


  Maak melding

 32. Paramaribo naar Miami zal wel alleen door de rijke Su gevlogen worcen. Verder business mensen zullen er gebruik van maken. Een enkele toerist gaat hun dochter bezoeken.

  De gevaren zijn al eerder genoemd. Law suit voor vertragingen by Amderikanen .Het is beter de Amerikaanse vliegmaatschappijen te laten vliegen opde route. Trouwens we vliegen twee maal per week naar de VS via Guyana.

  In vergelijking tot de Caribische landen is de Sur diaspora in de VS klein. Geen grote toestel nodig.Mischien een kleine nieuwe toestel is commercieel haalbaar.

  Verder de VS zal naar drugs uitkijken en ISIs agenten.


  Maak melding

 33. hahahahahahahahah
  hahahahahah
  Andojo Rusland blijf bij de les, laat eerst je eigen volk niet stikken eer je begin aan iets onbegonnen.

  En ga die amateurs op Zanderij goed opleiden, want die Arrogante Ongeschoolde Rand Debielen daar hebben geen manieren en weten niet wat communiceren betekent.


  Maak melding

 34. Wat hebben Amerikanen n ons land te zoeken. Zelf de Surinaamse Amerikanen hebben nauwelijks interesse. De meesten die komen , doen het voor familie of een overlijden. Voor Surinamers is het zeker makkelijk, maar nu in deze banale tijd, wie heeft er nog geld over onder het volk. Het is makkelijker voor de paarse opoe om wat witte poeder voor zoon lief Dino te sturen en wie weet misschien mag hij Dino een bezoekje brengen


  Maak melding

 35. ‘Waar is ons geld’, no hard feelings, in het vervolg beter lezen!
  Ik heb juist geen ‘wij’ geschreven omdat ik in de verste verte geen overeenkomsten zie tussen beschaafde Surinamers en NDP tuig.

  Ons volkslied zegt ‘wins ope tata komopo, wi mu seti kondre bun’, de voorouders van normaal menselijke Surinamers kwamen uit alle windstreken en we worden langzaamaan met z’n allen één leuk volk, alleen de voorouders van NDPers lijken afkomstig uit Mars of Utopia en zij doen heel hard hun best de samenleving te verzieken en het land naar de verdoemenis te helpen.


  Maak melding

 36. Smatje
  “Da’s een positieve ontwikkeling zeg; supermooi nieuws, vooral voor met name zakelijke reizigers is dit een heel goed plan”

  Welke zakelijke reizigers uit de VS hebben of zouden interesse kunnen hebben voor de voor Suriname.
  Suriname kan niets meer kopen, heeft geen vliegtuig voor de route en is voor beleggers geheel on interessant.

  Na het echec Bouterse heeft Suriname nog een BNP van ongeveer $ 3.000.000.000 en dalende! Dat was in 2010 nog $ 4.700.000.000

  Het enige voordeel wat er zou kunnen ontstaan is dat de IMF mensen een keer minder hoeven over te stappen.


  Maak melding

 37. De wisselkoers vastgesteld door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is gestegen naar SRD 6,42 voor de US dollar. De koers wordt bepaald op basis van de financiële transacties van de algemene banken en de cambio’s. Het gemiddelde van de transacties die gepleegd zijn, bepaald wat de indicatieve koers is voor de volgende dag. ………….Is te weinig moet naar 20 srd voor een USD en voor Euro moet naar 35 SRD dan is redelijk vind ik.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.