Bouterse stelt verhoging energietarieven uit

59

PARAMARIBO, 12 mei – De energietarieven gaan niet meer omhoog. President Desiré Bouterse zegt dat de verhoging voor enkele weken is uitgesteld. De hogere tarieven vormen de voornaamste aanleiding voor de protestdemonstraties.

Het is ook waarvoor de vakcentrale C-47 arbeiders en onderwijzers de straat op trekt. Nu heeft de regering overleg gevoerd met het bedrijfsleven. “We proberen te komen tot een acceptabele uitwerking. Het was een bespreking in een sfeer van we moeten er samen uit komen”, zei Bouterse in het actualiteitenprogramma Bakana Tori. De regering wil vooral de ‘kleine man’ ontzien. Maar ook producenten hebben hulp nodig.

Daarom wordt nog wat tijd uitgetrokken. “Er is hard gewerkt zodat we de gemeenschap behoeden voor verdere erupties. Wat we nodig hebben is samen te werken. Dat we moeten verhogen is buiten kijf, er zijn verschillende belangen en de regering moet alle belangen op een weegschaal leggen”, aldus Bouterse. De besprekingen gaan door in de Sociaal Economische Raad en andere overlegorganen.

Bekijk ook:

59 REACTIES

 1. Als de vos de passie preekt..boer, pas op je ganzen..Bouterse probeert de protestactie te beïnvloeden in de hoop dat de massa minder groot is..Maar hij heeft duidelijk gesteld dat de verhoging VOORLOPIG niet doorgaat..
  VOLK VAN SURINAME..LAAT JE NIET MISLEIDEN EN AFLEIDEN..HET DOEL VAN DE ACTIE MOET BIJGESTELD WORDEN..HET VOLK MOET HET AFTREDEN VAN DEZE CRIMINELE ORGANISATIE EISEN..MET MINDER MOETEN ZE GEEN GENOEGEN NEMEN..


  Maak melding

 2. Zo doorzichtig van deze beroeps Mis-leider.
  Het gaat morgen NIET alleen om de aangekondigde tariefsverhoging.
  Ook de nog op ons neerdalende “IMF” verwurgenheden!!!


  Maak melding

 3. ja mang nu is de vuur gekomen ma ja baas mi kang brong oedoe toe , no mi smoko so ,so sigaret , off vijf vinger plant i sabi , ja baas , ma , a, vloek van et volk kong toe , had ik niet door sory hoor , is nu te laat , kan niet terug , ik moet eerst mij poep onder broek shoon , ja baas ik het nog wel wat geld hier voor je van imf ja boy moet ik ook nog , ma ik ga wel voor goet liggen , dat is waar baas , groetje katoeng boy


  Maak melding

 4. De politieken partijen( oppositie) moeten hun achterban mobiliseren..Bouterse neemt een loopje met ravaksur en het deel vh het volk dat hem liever ziet (ver)gaan dan komen. Zijn duivelse inborst blijft mij verrassen.


  Maak melding

 5. “Er is hard gewerkt zodat we de gemeenschap behoeden voor verdere erupties.”

  Hahaha, stom varken, jij hoeft de gemeenschap niet te behoeden voor erupties. De gemeenschap IS de eruptie!


  Maak melding

 6. Als het je nog niet duidelijk was dat de regering Bouterse geen flauw idee heeft hoe het land te besturen, dan weet je het nu. Ik heb nog nooit zo’n stelletje amateurs bij elkaar gezien.


  Maak melding

 7. Vrijdag 13 mei, gaat de protestmanifestatie gewoon door. Dit is uitstel van executie. Bouta weet wat hij doet. Voorlopig paniek zaaien onder de demonstranten. Wie denk Bouta dat hij is? Het gaat om nog veel meer. Het volk wordt leeg gezogen. Meer kunnen we niet hebben. Dus morgen met z,n allen op naar het Kerkplein. Laat je niet weerhouden door deze criminelen. Ze zijn allemaal niet goed wijs, daarom Afblijven met je poten van de energieprijs


  Maak melding

 8. Een regering die weet waarmee ze bezig is, krabbelt niet bij het eerste teken van protest terug, als Bouterse ervan overtuigd is dat de verhoging van de tarieven nodig is om het land uit de crises te halen, dan houdt hij voet bij stuk.

  Venetiaan heeft ons het zure SAP door de strot gedrukt, maar daarna hebben we het zoet kunnen smaken, dat hij samen met Hildenberg en Telting had gerealiseerd, totdat Bouterse en zijn bende het land weer naar de bliksem hebben geholpen.


  Maak melding

 9. Bouterse weet niet waarmee hij bezig is.Hij heeft Suriname vernietigd met zijn beleid.Dat komt ervan als je geen economische kennis hebt om het land goed te besturen.Zijn adviseurs hebben ook geen verstand van zaken en daarom geven ze hem verkeerde adviezen.Ik ben een ras echte Surinamer die het land niet zou kunnen besturen maar die kennis die ik heb zou ik aan Bouterse willen geven zonder mij te betalen want ik hou van mijn land.Vanaf Bouterse het land heeft overgenomen is het verkeert gegaan met de reserves die Suriname nog had.Hij heeft met zijn adviseurs de kas geledigd en hun vermogen in het buitenland gebracht.Daarom moeten ze de FBI vragen om het uit te willen zoeken.


  Maak melding

 10. Aan alle dombo’s
  Bouterse heeft de tariefsverhoging voor enkele weken uitgesteld.
  Dus demonstratie op 13 mei ivm tariefsverhoging moet gewoon door gaan.
  Aan de ene kant begrijp ik dat de tarieven verhoogd moeten.
  Wat een ellende hebben de vorige regeringen achtergelaten voor de regering.
  Bouterse is puin aan het opruimen die 20 jaar terug opgeruimd had moeten worden.
  Maar wij gaan niet weg en nemen onze verantwoordelijkheid voor een beter Suriname.
  Suriname is kapot gemaakt door de vorige regeringen.
  Wij zijn in een rijdende trein ingestapt en zullen de eindbestemming halen.
  Wij willen niet terug blikken op de passeerde stations.
  Echter is het van belang om de meelopers op dit forum eraan te herinneren wat voor puinhoop de front regeringen van Suriname gemaakt heeft.


  Maak melding

 11. bouta heeft aov verhoogd en kinderbijslag, lekker gespaard door hildenberg, venetiaan en telting

  geld uitdelen en stelen is makkelijk he bouta
  maar geld verdienen en sparen is moeilijker he, en voor de echte grote leiders

  bouterse beloofd en deelt kados uit om stemmen te krijgen om zodoende niet de gevangenis in te hoeven

  nu is het geld op en niks aan de economie gedaan

  IMF gaat geen geld lenen als de overheid blijft subsidieren

  linksaf of rechtsaf, bouterse zijn dagen zijn nu eindelijk geteld


  Maak melding

 12. Didibriiseengrotelafaard, didibri is een grote lafaard, bah, opzouten, maar stort eerst alles wat je gestolen hebt terug tot je een sergeant pensioentje overhoud. Laffe schurk en dat geld ook voor die laffe kontlikkers om je heen.


  Maak melding

 13. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  De demonstratie/protesten van het volk, Wij Zijn Moe, ea van vrijdag, 13 mei 2016 en de komende weken moet gewoon doorgaan. DDB, die het kruis draagt heeft zichzelf, gezin, familie, rovers, adviseurs ea goed gezegend en het volk in heel grote armoede laten leven.

  Sta op en vecht voor uw rechten op een beter leven. Bevrijdt u van criminelen die u zand in de ogen strooien en bedriegen. Jaag ze weg.

  Alle kacht en macht berust in een democratische rechtsstaat bij het Surinaamse Volk en nergens anders.

  Wij Zijn Moe ea, Moeten DDB, familie, adviseurs, Misikaba, Abdul, Doekhi, Taante Zsidonia, Lambik, Mizs Peggy, dochter, Baard, Kale, Pornoboekjes koper en overnachten in hotel Amstel in Amsterdam, Wittie Wierie, Abrahams met domeingronden, helikopters en obligaties bij staatsolie, meer dan 110 miljoen us-dollar bij ow verduisterd heeft en andere Rovers het vuur na aan de schenen leggen

  De demonstratie van morgen, vrijdag, 13 mei 2016 moet door gaan en alle Surinamers moeten het ondersteunen. Uw noden zijn veel te groot om niet te gaan demonstreren. Laat u niet onderdrukken, de slavernij en contractperiode van iedere Surinamer is al heel lang voorbij.

  Sterker Door Strijd

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Opo kondreman Oe Opo, Goedoe Sma Dé kon moro goedoe, pina sma de kon moro pina, oe opo go feti dji oe liti now, a libie né go lik fa oenoe wani. Oe Opo go feti djie oe liti now.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 14. @NDP jeugd,
  Als je geld krijgt dan ben ik bang dat je jouw ouders toestemming moet vragen.
  Want aan de jeugd geven wij geen geldt.
  De Jeugd moet leren en werken voor zijn geld anders worden ze lui.
  Heb je toestemming van je ouders om te posten.
  NDP Jeugd is het niet tijd om naar bed te gaan.
  Morgen moet je naar school .


  Maak melding

 15. Quote: “…………..zegt dat de verhoging voor enkele weken is uitgesteld ”

  Het liep hem natuurlijk in de aanloop naar vrijdag 13 mei DAGELIJKS heel DUNNETJES IN DE LUIER !!!

  Die PAARSE LUIERS waren niet aan te slepen !!! Ingrid draaide overuren.
  DESIDERIUS is een SCHIJTLUIS van de BOVENSTE PLANK en dat blijf ik zeggen.
  Zou hij tot dit besluit zijn gekomen indien er geen grote PROTESTMARS op touw was gezet ???? U mag het zeggen.
  Hij vindt zichzelf nu natuurlijk erg bij de hand. Volgens hem heeft hij Berenstein een hak gezet.

  Het ACHTERLIJKE PAARSE STEMVEE en de PAARSE aanbidders hier op WKN zullen nu uiteraard uit volle borst het volgende zingen:

  ” klappen in de handjes blij blij blij
  Wie is onze lieveling ?
  Dat is……….. ”

  Ook aan AL het PAARS GEKLUNGEL in mijn geboorteland komt er een EINDE ! Hopelijk heel gauw !!!!!!!!!!

  Sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding

 16. @ Pakro,

  Ik heb zakdoeken tekort om mijn tranen van het lachen te drogen na het lezen van je post. Ja hoor, geef de schuld maar weer aan de vorige regering(en). Bouterse heeft in 36 jaar tijd nog geen stuiver in de staatskas kunnen overhouden. Tot 3 x toe heeft hij het land naar de verdoemenis geholpen!


  Maak melding

 17. Had hij maar z’n diefstal steeds weer uitgesteld, dan was men niet beland in de pinarie. Om te stelen was hij steeds haantje de voorste, maar nu hij moet bezuinigen beginnen z’n ballen te beven.


  Maak melding

 18. Als het in Brazilië lukt om de president te wippen, waarom kan een corrupte en misdadige president en regering in Suriname dan niet worden weggestuurd. Het kan … Het moet. Terug naar schoon Suriname.


  Maak melding

 19. DE PANIEK in de NDP is ENORM,

  de pres die alle overleg of adviezen NEGEERT, wil plotseling overleg ??????

  Energie-tarieven overleg net vernietigd door DDB !

  Eerder bezuinigingsoverleg VERNIETIGD door DDB !

  Verplichte door IMF opgelegde maatregelen houdt DDB tot nog toe geheim !!!

  DNA wacht nog steeds op bezuinigings- en hervormingsplannen !!

  DESI go sribi, yere!

  NB Een kat in het NAUW …


  Maak melding

 20. Valse patriottisme!

  Huilen zonder tranen ..praten zonder iets te zeggen, bang zijn voor wat jij denkt dat gaat komen. Schuil weer in je hol aub en blijf daar we zitten hier niet op je te wachten. Jullie zijn een verwend volk nog arroganter dan de Hollander. Zeuren zeuren zeuren nooit Is iets goed. Bah ben ik blij dat ik geëmigreerd ben.


  Maak melding

 21. Terug naar een schoon suriname.. Waneer was suriname schoon? En wat bedoel je met schoon; corruptieloos , de dubai dat we waren? De slavernij was dat schoon? Arki en lesi bouta ki’r wan tu sma in naam van revolutie en ware onafhankelijkheid inplaats van neo kollialisme. Wil je daar weer naar terug? Of verlang je naar de schone tijden van nps en vhp? Wat zijn de schone tijden waar je over praat want zolang ik weet Is suriname nooit schoon geweest.


  Maak melding

 22. @ Pakro, ” Suriname is kapot gemaakt door de vorige regeringen “. Regering Wijdenbosch, regering Bouterse/Amerali is ook debet aan het kapot maken van Suriname. De NDP, Bouterse zal je dit zeker niet in dank afnemen. De huidige regering Bouterse/Adhin is niet veel beter. Ze gaan door het land kapot te maken, waar heb jij het over …… je todo bere verstand laat je weer in de steek.

  .


  Maak melding

 23. DE Puinhopen Van 5 Jaar Paars.

  Een volk kiest voor een (leider) wat die verdiend.

  Beste mensen.

  Dat deze beste man leiding gevende kwaliteiten heeft.. daar twijfel ik er niet aan. maar leiding gevende CAPACITEITEN..lijkt me sterk.. die heeft geen kaas van gegeten.

  Een Leider die gaat niet door het stof beste mensen.

  Een leider die blijft vast houden aan zijn principe. Een man een man een woord een woord.


  Maak melding

 24. Sondro yu,

  Corruptie en wanbeleid zijn er altijd geweest, maar bleven altijd binnen de perken. Nu echter kunnen de perken het zelfs niet tegenhouden. Dat is het verschil.


  Maak melding

 25. Bouta ka oplichter moet weg!!!!
  Sakasaka netals in brazilie!
  Ze moeten bouta schorsen netals in brazilie en dan wegjagen of verbranden!
  Fuck you baas ja ie fuck a kondre op ja!
  Gweeeeee go home!


  Maak melding

 26. @NDP-Desi

  * December-massamoordzaak, voorlopig EVEN AANGEHOUDEN !!

  * Uitzitten 11 JAAR harddrugsstraf in Nederland, voorlopig EVEN AANGEHOUDEN !!

  * MEERDERE MILJARDEN, eigendom van het Volk van Sranang, door deze NDP-regimes DEFNITIEF EVEN AANGEHOUDEN, ja zelfs GEARRESTEERD !!!

  * Vonnis terugroeping Sapoen en Chitan EVEN AANGEHOUDEN door regering DESI !!!

  TRIAS POLITICA NO E BESTAN na ini A
  CORRUPT KONDRE !!!

  NDP nanga Desi, un POT DENG MILJARDEN FU A VOLK BAKKA !!!

  PS : Is de NDP- Hoofd-corrupteling ABRAKADAMSKI
  NOG STEEDS NIET AANGEHOUDEN ???
  KOMT ER NOG OVERLEG DAAROVER, meneer
  DESI ??????


  Maak melding

 27. Su moet nu echt bevrijd worden van deze
  Moordenaar!
  Ik hoop dat hy liever vandaag dan morgen
  Zijn allerlaatste adem uitblaaaaaaaaast!
  Desi fuck you!
  Loeku sa ie doe nanga a kondre!
  Sa me sjie a volk ow pur joe jere!!!
  Me barièeeeeeee!


  Maak melding

 28. Prognose,
  Binnen een week zal Curtis H opgepakt worden .
  Hij is een groot gevaar voor land en volk.
  Opsluiten en overgaan tot de orde van de dag.
  Wij zullen het zien.
  Oproer kraaiers en orde verstoorders moeten achter de tralies.


  Maak melding

 29. @Pakro,

  Prognose,
  Binnen een week zal Curtis H opgepakt worden .
  Hij is een groot gevaar voor land en volk.
  Opsluiten en overgaan tot de orde van de dag.
  Wij zullen het zien.
  Oproer kraaiers en orde verstoorders moeten achter de tralies.

  Ik hoop van harte dat je gelijk krijgt.
  De geschiedenis heeft ons geleerd dat dat de grootste fout is die een dictatoriaal regiem kan maken.
  Als dat gebeurt dan wordt CH een echte martelaar die internationale aandacht zal krijgen.
  Dan zal de bal ook buiten de landsgrenzen beginnen te rollen en dat zal dan de definitieve ondergang van je geliefde (mis)leider worden.

  Ik snap jouw reactie wel mr pakro. Jij hebt geen flauw benul hoe de wereld(politiek) in elkaar steekt. Het is duidelijk dat jij al heel lang in je schulp bent gekropen en daarna onder een steen bent gaan wonen.


  Maak melding

 30. Hebben ze in Suriname werkelijk een sociaal economische Raad vraag ik mijn zelf af en wat is de taak van hun in het land.Suriname is ten onder gegaan aan vriendjes politiek zakkenvullerij en corruptie.Het volk huilt en voelt de armoede in het land maar het is hun eigen schuld.Als je 5 jaren lang niets hebt gezegd over de manier waarop het land bestuur is geweest.Heb je geen recht van spreken nu.Ik heb geen medelijden met hun want je weet als je een domkop tot president maakt is het vragen om problemen.Suriname is leeg geroofd door Bouterse/vrienden en familie.Het land is kapot gemaakt.Ook Brunswijk/Somohardjo zijn mede verantwoordelijk want ze hebben ook de afgelopen 5 jaren in de regering gezeten.Bouterse is een ramp voor Suriname.In het buitenland lachen ze Suriname uit.Als ik Bouterse ziet en hoor spreken dan vraag ik mijn zelf af heeft die man verstand.Bouterse is macht lustig en stapt niet op.Ook al functioneer hij niet.


  Maak melding

 31. @Henkes, je hebt groot gelijk en in Nederland gebeurt precies hetzelfde.

  Ik ben niet tegen een verhoging, maar op de manier hoe het nu gaat is verschrikkelijk.
  En Hooghart moet zijn grote mond dicht houden, omdat hij nu van die honing pot eet.


  Maak melding

 32. “Bouterse is puin aan het opruimen die 20 jaar terug opgeruimd had moeten worden.”

  @ Pakro citaat. Sinds 1980 is Bouterse af en aan, aan het bewind. Gekozen of met geweren.Die puinhoop heeft hij dus zelf helpen creëren. Financieel beleid is nooit zijn sterke kant geweest. Altijd eindigt het in faillissement. Waar hij jaren geleden anderen van beschuldigde is hij nu zelf. Nl dat hij oud is. Hij is nu de oude politiek geworden. Wegwezen jong bloed.


  Maak melding

 33. Hoe doorzichtig is deze moordenaar, om de stroomtarieven voor enkele weken aan te houden, denkende daarmee die straatdemonstraties te voorkomen om zijn vege lijf te redden, maar toen hij zelf in de oppositie zat, en de situatie in het land niet zo paniebel was als nu, wist hij wel heel snel op straat te komen met zijn aanhang, het is nu tijd, deze moordenaar te verjagen of op te ruimen, hij heeft te lang genoten van zijn vrijheid en al dat gestolen geld, wat het volk toebehoort


  Maak melding

 34. Bouta voelt zijn mars branden als een PANNEKOEK dus probeerd hij wat tijd te kopen wat hem eerder vele keren is gelukt nu NIET meer!
  De tarief verhogingen gaan met een weekje uitgesteld worden en daarna gaan de verhogingen door!Intussen hoopt de bejaarde bouta dat surinamers vergeten zullen om te staken en kan hij doorgaan met het AGENDA van het IMF,
  Bouta en het IMF de laan uitsturen!!!!!!
  Weg met deze twee!!!


  Maak melding

 35. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID TOT IN DEN EEUWIGHEID.

  Het LICHT is MACHTIGER dan de Duisternis……De WAARHEID is KRACHTIGER dan de Leugen.

  Hoe meer de angst om machtsverlies bij de president en zijn aanhangers….hoe meer de economische MISLEIDINGEN naar het volk toenemen.

  Volk van Suriname wordt WAKKER!
  De Tijd is nu daar om massaal Samen te werken vanuit de Rechtvaardige kracht, en te strijden voor een BETER toekomst van het land.
  Voor EERLIJKE bestuurders die werkelijk in dienst van het gehele volk staat, en niet een dictator met een duister verleden die alleen de dienst uitmaakt.

  LICHT EN WAARHEID maken VRIJ …..RECHT EN WAARHEID maken VRIJ….tot in den EEUWIGHEID!

  Message and POWER from THE GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 36. @rayactief

  Volgens mij kan je niet rekenen !!
  De FLOP NDP heeft de strijd verloren en het is niet eens begonnen.
  Hahahaaaaaa..nu komt je baaasje met de zoveelste smoesje…zo de verhoging gaat deze week niet door ,maar de andere week…en nu bid je bouta dat de surinamers zaken vergeten en vergeven zullen hebben en dat ze de volgende week rustig de verhoogde tarieven zullen betalen zonder enige piep te maken.
  Vergeet het.We gaan door met de protest aktie
  Stand V7 10 vs NDP 0,zero
  Chitan en sapoen heb ik meegeteld,de 2 verslagen honden van de ndp!!


  Maak melding

 37. Boegoenirie,
  Wat bereik je door mensen te citeren wat ze helemaal niets gezegd hebben.
  Ben je zo dom of moeten de lezers je voor dom en analfabeet uitmaken .
  Een ieder kan lezen dat Pakro nooit gezegd heeft wat jij citeert.
  Zo krijgen wij de indruk van de front kliekjes.
  Dat ze lezen maar niet weten wat ze lezen net als de verwarde Boengonirie.
  Jij bent nog in staat om de leugens die je verspreid te geloven.
  Geef niet zo zien wij dat je onderontwikkeld bent en wat je niveau is.
  Mensen lees maar na .


  Maak melding

 38. men moet die lening niet steunen die bouterse wil hebben ,dat geld gaat in de zakken van deze mensen verdwijnen .ik ben voor hogere tarieven omdat dit probleem zich al jaren voor doet .men betaalt te goedkoop voor stroom en dat weten wij allemaal in suriname .niet verwonderlijk dat wij steeds stroom uitval hebben .wij willen alles gratis a no kang .de ebs kan zo niet door gaan ,laten wij meer gaan betalen en kunnen wij eisen gaan stellen .het moet opgehouden worden dat wij alles gratis krijgen ,men bedrijft politiek met de energie en dat weten de oude politiek .ze durven de stroom prijs niet te verhogen bang om stemmen te verliezen ,zo bouwen wij geen land op mie mang .als ik zie wat santhoki ,somo ,rusland ,brunswijk allemaal roepen dan vraag ik mij af ,hoe willen deze mensen su opbouwen .dus je wil wel dingen bereiken maar niet offeren .somo en brunswijk zaten in de regering bouterse en nu schreeuwen ze moord en brandt ,boi keba nanga bigie banautoe ..deze gasten willen niets anders dan aan de macht komen ,het volk is ze niet vergeten .wij willen bouterse niet hij moet weg ,liever nu dan morgen het land glijd steeds verder af maar een man als somo en lonnie die mogen geen zitting nemen in de komende regering ,deze mensen hebben smet op hun naam .santhoki dito zelfde met drugs en autos betreft segebai ,mensen van onbesproken levens gedrag hebben wij nodig geen oproer kraaiers anders zitten wij in het zelfde schuitje .santhoki ,somo , brunswijk roepen van de toren dat bouterse heel veel mensen in dienst heeft genomen om de verkiezingen te winnen ,dat klopt maar hier zie je het weer ,het zijn deze zelfde mensen als santhoki ,somo ,brunswijk die dit ook hebben gedaan ,waar zijn wij mee bezig .als jullie van su houden bewijs dan dat je die duizenden overtollige lanti mang ontslaat en geef ze een baan in de particuliere sector .zee dat gaan ze niet doen het gaat ze stemmen kosten ,en daarom zeg ik bij de komende regering van de oude politiek is het lood om oud ijzer .ze zijn niet beter dan de huidige regering hoor geloof mij .


  Maak melding

 39. @ Pakro lees jouw post regels 9 en 10 op donderdag 12 mei 2016 om 23:09 uur. Of is er nog een pakro. Geen wonder…. Vandaag zeggen die NDPers dit en morgen dat.


  Maak melding

 40. DDB met zijn manipulatie politiek, probeert de maatschappelijk groepering te ontmoedigen.

  Een IMF voorwaarden
  Stop subsidie parastatale bedrijven. Dus stroomtarief verhoging is een voorwaarde om EBS te laten overleven.

  Stroomtariefverhoging gaat gewoon door!

  Volk van Suriname laat je niet langer misleiden.

  Opo kondremang un opo.


  Maak melding

 41. Paarse afleidingsmanoeuvre of paarse vertragingstechniek foe baas en roversbende, sa no e go jepi eng neks neks, leki na jare tachtig. Hihihi


  Maak melding

 42. Droevig

  Er worden nu koelvries uit gedaan daardoor willen ze stroom besparen zo verkopen ze nu bedorven melk
  Lees op starnieuws
  Waar gaat het land toe!!!!!!!!!!!
  Bouta ka boeler rot op


  Maak melding

 43. De wisselkoers vastgesteld door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is gestegen naar SRD 6,42 voor de US dollar. De koers wordt bepaald op basis van de financiële transacties van de algemene banken en de cambio’s. Het gemiddelde van de transacties die gepleegd zijn, bepaald wat de indicatieve koers is voor de volgende dag. ………….Is te weinig moet naar 20 srd voor een USD en voor Euro moet naar 35 SRD dan is redelijk vind ik.


  Maak melding

 44. Desi in PANIEK, wil plotseling overleg, baja !

  Zet het GEHEIME NDP-IMF Plan op tafel !!!

  Vertel het Volk welke 30 000 (dertigduizend) ambtenaren
  ONTSLAGEN zullen worden op last van de IMF !!

  De VERHOGING vd Ebs tarieven gaat ook gewoon door !

  Wat zijn de zogenaamde productie-plannen Desi ??

  Hoe gaat een FAILLIET SRANANG dollars en euro’ s verdienen ???

  DESI, stop met babbelen, a VOLK WERI FU DENG LEY FU NDP !!

  PS : UN POT DENG VERDWENEN MILJARDEN BAKKA NA INI STAATSKAS !!
  DANG A OVERLEG KAN GWE NA WAKKA !!


  Maak melding

 45. De Ware Tijd d.d. 14 mei 2015

  http://dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/05/14/demonstranten-hebben-signaal-afgegeven/

  Steve Geerlings, voorzitter van de EBS-bond Owos, zegt dat zijn bond niet heeft meegedaan, maar wel respect heeft voor alle vakcentrales. Toch zegt hij dat binnen het vakbondswezen een cultuuromslag nodig is. “Wij moeten niet alleen opkomen voor de rechten van de leden, maar hen ook wijzen op hun plichten”.

  Geerlings die ruim vier jaren de Owos leidt is het niet eens waarop gekeken wordt naar de verhoging van de stroomtarieven. “De overheid heeft bijkans twintig jaar de subsidies moeten betalen, daarbij meegenomen het geld van het pensioenfonds van het bedrijf, een bedrag van SRD 210.000.000.”

  Volgens Geerlings heeft geen enkele regering tot nog toe de kat de bel willen aanbinden. “Die tijd is nu voorbij. “Hij wijst erop dat de arbeiders van de EBS enorm veel werk verzetten om de stroomvoorziening te garanderen. De voorzitter zegt, dat de Owos ook niet mee heeft gedaan, omdat volgens hem niet Ravaksur, waarbij de bond is aangesloten, maar C- 47 deze actie leidde.

  ********================================== *******

  Tariefverhogingen van nutsvoorzieningen zijn nooit fijn, maar soms wel noodzakelijk. Het is jammer dat er enige eensgezindheid ontbreekt bij de massa en dat men derhalve niet kan inzien dat de tariefverhogingen dringend doorgevoerd moeten worden omdat de overheid de goedkope nutsvoorzieningen niet meer kan subsidiëren. Op de middellange termijn komen de tariefverhogingen de Surinaamse economie ten goede omdat men daardoor vele innovaties kan doen die lange tijd niet uitgevoerd konden worden. Surinamers zouden meer out-of-the-box moeten leren denken en leren om een vooruitziende blik te ontwikkelen.


  Maak melding

 46. @.DE SCHELDENDE PANNEKOEKEN EN OLIEBOLLEN,
  HENKES,.etc etc.

  SCHELDEN,.NANGA WIENSIE SMA DEDE NANGA ZIEKIE NO E TJA MOESJE GWA PARIJS,KOSSIE NO E WIEN FITTIE,,MA POLITIEKE STRATEGIE ALA BOUTERSE E WIEN ALTIJD !!..blao blao na blaffende honden…..if verkiezing hor now,NDP/BOUTA E WIEN BAKKA.!…eigenlijk ding mang moes PRIET OEN MARS DJIE OENOE DAT JULLIE HET SNAPPEN !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.