DOE laveert tussen standpunten terugroeping

63

PARAMARIBO, 11 mei – De parlementaire fractie van DOE heeft duidelijk moeite met het nemen van een standpunt rond het terugroepen van parlementariërs. Carl Breeveld, partijleider en enige parlementaire van DOE heeft zich teruggetrokken uit de parlementaire commissie die de wijziging voorbereid heeft van de Terugroepwet.

Het is een principiële daad, volgens Breeveld. Maar waarom moest hij dan meedoen met het voorbereiden? Zijn terugtrekking kwam pas na afronding van de voorbereiding. In het parlement zei Breeveld dat al een aantal rechterlijke vonnissen zijn geveld rond het terug roepen van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Daar zou ook nog veel over gedebatteerd zijn. Maar, waren die vonnissen niet al uitgesproken?

Toen Breeveld nog ijverig meedeed, waren de kortgedingen al voltooid. Of de rechter stond op het punt een besluit te nemen. Breeveld vindt nu dat er belangrijkere zaken zijn. Zo moet wetgeving worden behandeld over het bestrijden van corruptie. Terecht stelt VHP-fractieleider Chandrikapersad Santokhi dat Breeveld ‘duidelijkheid’ moet geven. Eerst wel en dan niet, getuigt niet bepaald van vastheid.

Bekijk ook:

63 REACTIES

 1. Bij aanname amnestiewet kwam hij ook niet opdagen.
  Welk verhaaltje kon hij nu verkopen nadat ie er aan mee hielp de terugroepwet op te stellen

  Inconsequente en hypocriete partijleider!!

  Here vergeef het mij, maar Carl Breeveld spoort niet.


  Maak melding

 2. Carl Judas Breedbek verkoopt zijn parlementaire stem aan de hoogste bieder. Deze taktiek is om meer penningen te verkrijgen van bouta.


  Maak melding

 3. Dhr.Carl Breeveld is de slimste jongen van de klas..trekt hij zich terug omdat hij nu plots braaf wil zijn. straks is deze poppenkast afgelopen ..en kan hij in een volgende regeerperiode weer aan de slag…misschien wel als president??Er kan van alles in de koppies omgaan ..nu het net zich sluit…


  Maak melding

 4. @Ram Singh
  Carl Judas Iskariot Breeveld heeft zijn penningen weer op zak. Deze hypocriete schijnheilige dominee heeft weer misbruik gemaakt van het vertrouwen van zijn achterban. Echter komt hij dit keer er niet mee weg.


  Maak melding

 5. Judas Breeveld heeft de giftige appel van killer DDB alias Alibaba gegeven.
  Wat jullie niet weten is dat deze judas elke zondagochtend teksten uit de bijbel voorleest terwijl de killer helemaal stone is van die witte stuifmeel


  Maak melding

 6. Breeveld heeft zij verstand terug!
  Niks Judas, de man heeft besloten dat de weg die coalitie heeft in met deze terugroep wet voor hem een brug te ver is.

  Het vertrappen van de rechterlijke macht en – uitspraken kan er bij hem niet in. en de democratische spelregels door powerplay van de schoothondjes van de president, Simons en Misikaba, bracht hem in gewetensnood. Zijn besluit is dapper en zou een eerste tap kunnen zijn voor de NDP -leden dat ze ook naar anderen moeten luisteren (dialoog)

  Dat hi met pek en veren wordt besmeurt heeft hij aan zichzelf te wijten. Hij had niets in deze coalitie van rovers en jaknikkers te zoeken.

  Somo c.s. neem er eentje van mij 🙂


  Maak melding

 7. Carl Breeveld,goed besluit,richt je nu op de anti corruptiewet,zoals je van plan was,als je het systeem van binnenuit niet kan veranderen, trek je dan mooi terug,voordat het te laat is. YAHWEH ZIJN Molen maait en draait langzaam maar zeker naar ZIJN GERECHTIGHEID.


  Maak melding

 8. Meneer Breeveld een dapper besluit!en nu uit de coalitie stappen. Hounde eer aan u zelf wand iedereen weet dat deze coalitieregering deugt niet volk pinaren grote deel van arme Binnenlandse bevolking voelt zich belazerd door de regering… Bouterse heeft geld van de volk gestolen dat weet u en ook de andere nu is tijd van waarheid…


  Maak melding

 9. Breeveld heeft de enige stap gezet die voor hem mogelijk is/was.
  Hij moest een keuze maken tussen coalitie discipline en loyaliteit en de rede en betrouwbaarheid voor zijn kiezers.

  Wat Miesikaba, Bouva en Simons ook beweren de wet heeft bewezen dat hoe gebrekkig ook de terug roeping wet functioneert. Ook het CHS heeft nu toegegeven ondanks de interventie van Kanhai.
  De bijdrage van Pokie was sprekend ten aanzien van de de misleiding van NDP en BEP omtrent de situatie die rond om haar en Adjoshi was. Zij heeft daadwerkelijk haar politieke visie en huis niet verlaten na dat BEP om voor haar opportune redenen AC verlaten had.
  Sapoen en Chitan hebben hun politieke huis wel duidelijk verlaten.

  Dat mevrouw Simons vals is bleek uit het gegeven dat zij Clown Gajadien steeds er op wees geen collega DNA leden te bespreken maar Waterberg geen duimbreed in de weg legde toen hij dat wel deed en allerlei insinuaties maakte over wat er zich binnen de PL afgespeeld zou hebben. Onder andere dat Sapoen en Chitan slachtoffer zouden zijn van dubbelspel aangezien zij formeel als verkenners uitgezonden zouden zijn om met Bouterse te onderhandelen.

  Dat de wet niet correct in elkaar zit kan hersteld worden. Het principe functioneert heeft de rechter bewezen. Dat er zoveel gedoe over is komt omdat de overlopers niet eerlijk zijn en Simons en de NDP er alles aan doen om bedrog te faciliteren. De wet is niet het grootste probleem de mensen die misbruik maken van de inconsistenties zijn het probleem.

  Breeveld bewandel aub de weg van de rede en trouw aan u kiezers bij elke casus en u kunt het redelijk alternatief weer worden.


  Maak melding

 10. Die carl Breeveld de Dominee is een Creool neem ik aan.
  Deze mensen hebben nooit een land in stand weten te houden.
  Creolen zien alleen Euro en dollar tekens.
  Ben zelf een Creool en moet eerlijk bekennen dat Creolen een vervloekt volk is.
  Wie had iets anders verwacht zolang een creool geen eigen voordeel ziet zoekt hij dan een andere weg.


  Maak melding

 11. Breeveld? Breeveld die verkoopt zijn (wijlen) moeder nog als de president dit vraagt.
  Laat niemand mij ets vertellen over Breeveld want hij is een open boek. Hij heeft heel veel weg van Herrenberg in zijn jonge jaren en die kenmerkte zich als de pleiter voor de huidige president.

  Voor een paar nullen aan valuta laat Breeveld zich omkopen.
  Wat en wie zegt Breeveld tot inkeer is gekomen?
  Never nooit want zijn zakken zijn nog niet tot de nok gevuld.


  Maak melding

 12. Breeveld heeft zich zelf de das omgedaan, om met dit paarse geboefte een coalitie te vormen, dat kwam al heel ongeloofwaardig over, omdat dit zogenaamd een man met princiepes was, maar blijkt dat achteraf helemaal niet te zijn.


  Maak melding

 13. Marica, jij vindt dat Creolen een vervloekt volk zijn. Als Creool verkeer je in de gelukkige omstandigheid de wereld te verbeteren; ten eerste moet je jezelf laten steriliseren als je dat nog niet hebt gedaan, stel je voor dat door jouw toedoen er nog meer Creolen op de wereld gezet worden. Als je je, wat natuurlijk nietbte hopen is, intussen al vermenigvuldigd hebt, dan moet jij al je nakomelingen bij elkaar roepen en naar het hoogste punt van de, door een Creool tot stand gekomen Bosje brug gaan en er met z’n allen vanaf springen; Verbeter de wereld en begin bij jezelf en je familie.


  Maak melding

 14. Judas Carl Breedveld alias Breedbek moet uit ambt als dominee gezet worden. Deze judas is nep.
  Bisschop Choenni, ontsla deze Judas op staande voet


  Maak melding

 15. Judas Carl Breedveld alias Breedbek moet uit zijn ambt als dominee gezet worden. Deze judas is nep.
  Bisschop Choenni, ontsla deze Judas op staande voet


  Maak melding

 16. @Henkes,
  Ik heb mijn mening als Creool gegeven en het blijkt dat je aangesproken voelt.
  Heb niets met Creolen maar heb alleen aangeven dat ze een vervloekt volk zijn.
  Als je geen wereld nieuws lees dan zak ik je vertellen dat afrika een voorbeeld is.
  Honger en meest corrupte mensen zijn de Creolen.
  Natuurlijk is een klein groepje die rijk geworden is maar je raad het al niet door werken.
  Ik schaam mij dat ik als creool niet anders zie dan onbetrouwbaar en alles wat te maken heeft met hebzucht.
  Ik had het ook anders willen zien maar ja als jij dat niet kan inzien dat een Creool een land niet kan opbouwen dan moet je een kijkje in Suddan gaan nemen.


  Maak melding

 17. Die Breedveld moet zijn standpunt duidelijk maken en aangeven aan welke zijde hij staat,want met hem weet je het maar nooit wat te verwachten .Er is geen vertrouwen in hem .Eerst schreeuwen dat je corruptie gaat bestrijden en dan even hard meedoen aan corruptie!


  Maak melding

 18. @Ray en @paul
  Een andere strontvlieg(@Marica) heeft zich gemeld met zn creoolse-versie.

  Laten wij dit aan ons voorbij gaan?

  Venetiaan was niet me favo maar wel een president om naar op te kijken hoor @marica.

  Watch your tongue!!!


  Maak melding

 19. @Anoniem,
  Dat heb je goed verwoord.
  Venitiaan was een president om naar op te kijken.
  Ik kijk liever naar een president die wat te betekenen heeft voor land en volk.
  Zo kijk ik ook op naar de vele reacties .
  Hoop dat je inziet wat het verschil is tussen op kijken en …


  Maak melding

 20. @Anoniem
  Marica bedoeld in deze Breeveld die je duidelijk kan zien dat deze priester/dominee niet weet wat hij doet
  En dat heeft Marica kenbaar gemaakt. Venetiaan is ook een creool maar ik denk niet dat Marica zo over hem denkt. Venetiaan is de beste president geweest die we gekend hebben.


  Maak melding

 21. Somo CHANTEERT NPS en VHP DAGELIJKS om hun de RUG toe te keren met z’n PL – Paé Law.

  Rusland met z’n twee (2) zetels – één voor – met z’n DWERG-partijtje weet zich GEEN RAAD en dreigt van de Jules Wijdenbosch-brug te ZULLEN SPRINGEN, gaan de geruchten. “Vanwege Somo is NPS-je – Na Poor Sani nu zo’n ECHTE DWERG”, dus Somo moet wat terug doen.

  En Santhoki loopt dagelijks met z’n FLESJE GRAMOXONE – vanuit Nickerie GRATIS ontvangen – in de hand en is voornemens deze HELEMAAL leeg te ZULLEN drinken in de Nationale Assemblee als Somo z’n ‘BELOFTE’ niet zou willen of kunnen NAKOMEN.

  DOE heeft als christelijke partij altijd voor GEPLEIT, tegen ZELFDODING te zijn en trekt Carl Breeveld als Leider van DOE zich terug als initiatiefnemer Terugroep-wet vanwege HUMANITAIRE gronden.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 22. @Ray,
  Honderd procent eens .
  Geef eer wie ere toekomt.
  Venetiaan betreft geen enkel blaam dit heeft de oplettende lezer Ray goed gezien.
  En nu tot orde van de dag.
  Kijken wat wij voor ons land kunnen betekenen en niet wat het land voor ons kan betekenen.
  Miscommunicatie dankzij oplettendheid van Ray behoort nu tot het verleden.


  Maak melding

 23. de Doe demonee Breeveld heeft (last van) principes?

  nou, vandaag moet ik de doe dominee breeveld gelijk geven. er dient geen anti corruptiewet te komen. stelen zit sowieso in het strafrecht en dient sowieso bestraft te worden. waar wachten wij eigenlijk op? o ja, op een pg die kan. want nu is er nog een pg die niet kan. zie ebs. zie ow en v, zie maar. de pg kan niet. omdat hij de erfzonde heeft overgenomen van de vorige pg, die ook niet kon.

  heeft iemand het wetboek van strafrecht van suriname verbrand? wellicht is er in nederland nog eentje over die kan worden opgestuurd.? yes?


  Maak melding

 24. gisteren naar 1 voor 12 gekeken. een meneer vertelt dat hij bezig was met een zaak waarbij iemand met een kopie van een akte een stuk grond heeft verkocht. (ook het wetboek van privaatrecht is in suriname in brand gevlogen, zo heet is het). anyway, die meneer vertelde verder dat advocaat Marica hem niet meer kon helpen. omdat de situatie te ingewikkeld werd…. en toen? dit is trouwens de tweede advocaat die ik leer kennen als slappe lu. advokaat schuurman zou ook volop opkomen voor vrouwen. de enigen die gebruik kunnen maken van recht, zijn niet degenen die het nodig hebben. het recht wordt nu gebruikt om mensen van hun eigendommen af te helpen. dat vind ik heel jammer. en ik druk me heel zacht uit!


  Maak melding

 25. Ik heb liever geen Chan Santhoki als president.
  Er moet gewoon een nieuwe wind in Suriname waaien.
  Weg met de huidige regering.
  Weg met de vise president die daar als jo jo zit.
  Hij denkt alleen hoe zal ik de komende 4 jaar nog in het zadel blijven.
  Nu moet hij zichtbaar zijn maar is net zijn voorganger onzichtbaar.
  Het is al bijna een jaar en heeft nog niets zinnigs gezegd.


  Maak melding

 26. Snel, ik weet dat veel mogelijk is in Suriname. Maar dat mgr. Choenni, een katholieke bisschop, ds. Breeveld (niet katholiek) zou moeten ontslaan, gaat wel echt heeeeeel erg ver en is zelfs niet mogelijk. Zie je het voor je? Nou, ik niet.


  Maak melding

 27. ..ik zal vechten tegen corruptie en juist de corruptelingen gaan versterken …beloofde judas/dominee Breeveld plechtig en hij deed zo !


  Maak melding

 28. Marica, ik heb je al aangegeven hoe je een aanvang kan maken om het probleem waar jij mee zit, op te lossen. Nu blijkt dat jij gewoon een probleem met mensen hebt; Creolen zie je niet zitten als leiders van een land (waarom vind je venetiaan wel goed?), maar ook een Hindoestaan als Santokhi zie je niet zitten. Zie je Somohardjo dan wel zitten? Ik ben het met je eens dat leiders van veel landen, ook Afrikaanse niet deugen, maar er zijn genoeg Afrikanen/creolen te vinden die uitermate geschikt zijn om een land te leiden, denk b.v.maar aan Mandela en obama. Als jij Santokhi niet ziet zitten is dat jou goed recht, maar dat je daarom meteen alle Hindoestanen over de hele wereld ongeschikt vindt, hoor ik je niet zeggen, dat doe je alleen wanneer je het over Creolen hebt. Ik weet niet of jij het doorhebt, maar daarmee geef je ook jezelf en je hele familie een brevet van ongeschiktheid. Je bent maar één stap verwijdert van de oplossing, die Hitler bedacht had om het probleem dat hij had met mensen, die hij ongeschikt vond, op te lossen.

  Je moet/mag als mens wel kritiek hebben op mensen die zich willen opwerpen als leider, maar het is nooit goed om je mening over die leider(s) te verbinden aan die leiders hun ras. Mensen als jij zouden als ze keus hadden om te stemmen op Hitler of Mandela, zonder meer stemmen op de witte Hitler en niet op de zwarte Mandela.

  Marica en de personen die het met hem eens zijn m.b.t. Creoolse leiders, als jullie, na gelezen te hebben wat ik schreef, nog steeds niet door hebben dat jullie redenering niet klopt en racistisch is, dan zijn jullie gewoon hopeloze gevallen.


  Maak melding

 29. HOOLIGAN Ray, je zult BETER weten waar de CORRUPTIEVE LUI zitten. Bij de VHP – de Valse Hoop op Paé. Soort zoekt soort. Somo is zich bij z’n EIGEN SOORT gaan aansluiten.

  Waar is jou GROTE MOND nu over Somo. Ga je vorige postings na, dan kom je jezelf wel tegen wat Somo betreft. Jij bent een PRETTIG GESTOORDE, die de boel dagelijks tracht te BELAZEREN, maar het lukt je GEEN SECONDE.

  Nu BEDEL je Somo om een Valse zetel voor jou LICHTZINNIG baasje Chandri(KA).

  AF en TOE steken jou soortgenoten je een VEERTJE in je KONT om je over jou LICHTZINNIGHEID heen te helpen.

  Ray jij bent de FANTAST en OPROERKRAAIER hier op de site. Je maakt jou soortgenoten (lees: HOOLIGANS) dagelijks blij met DOOIE MUSSEN.

  Dat je de DREUN van 25 Mei 2015 nog niet te boven bent is te merken. Het was een ERG ZWARE DREUN, om NOOIT, maar dan ook NOOIT van je leven te vergeten.

  Dat jij jouw WONDEN dagelijks hier op de site aan het LIKKEN bent, heb ik in elk geval HELEMAAL geen moeite mee. LIK die VIEZE WONDEN van je maar zal ik zeggen.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 30. @Henkes,
  Je geeft een eigen draai aan het verhaal.
  Als je de opmerking van Ray gelezen hebt dan zou je ophouden met die onzin.
  Er moet gewoon een nieuwe wind waaien in Suriname.
  Weg met hokje politiek van creolen en Hindoestanen.
  Ben nogmaals een creool en ben trots om een creool te zijn .
  Desalniettemin mag ik mijn mening geven hoe ik erover denk.
  Ik respecteer jouw mening maar probeer ook mijn mening te respecteren.
  Ik weet dat het voor jou doen teveel gevraagd is maar gewoon proberen misschien lukt het je wel.
  Hoop dat iedereen andermans mening respecteert.
  Wij hoeven het niet eens te zijn net elkaar maar .
  Mijn mening is niet de mening van de anderen en andersom ook niet maar zolang wij dat niet zullen respecteren zullen wij op-en aanmerkingen hebben op een ieder.


  Maak melding

 31. Ik moet dit beamen en kracht bij zetten..En ik ben geen creool ook geen hindoestaan..een beetje van beiden..president Vene vond ik een goede president..soms wat slapjes maar halloo …Pengel als politicus mocht er ook wezen..Ook Lachmon maakte het niet al te gek..maar voor deze president die er nu zit heb ik ZERO respect!!!


  Maak melding

 32. Ik kan haast niet geloven de de Surinaamse kranten voor zoiets historisch geen Hoofdartikel inclusief de meningen van deskundigen hebben.

  10 mei 2016 de dag waarop 1 parlementariërs het weer aandurft om zijn coalitie te bruuskeren en de voorzitter van het parlement in shock en een bek vol tanden laat staan.

  Zou hij in opdracht van “witte mannen” gehandeld hebben?

  Journalisten waar zijn jullie, waarom is er (nog) geen uitgebreid verslag te lezen.


  Maak melding

 33. @Do the Right thing!
  Jij moet het rustig aan doen. Je emoties lopen uit de hand ,even je emoties controleren ,okay.
  Toen Somo uit de ndp was gezet toen zei ik ..Eindelijk,de bedrieger ,bedrogen..’.
  Maar toen ik me verdiepte in hetgeen Somo zei toen moest ik toegeven dat hij tot meer in staat was en zijn fouten gemaakt eerder ,zou trachten te herstellen.Ik zei ook eerder en zeg nog steeds..als het een Somo kost om de strijd te winnen dan maar Somo en ik moet toegeven hij heeft niet teleurgesteld. Hij heeft nergens geeist de next LEIDER te worden en mij hoor je dit ook niet eisen.Waar de anderen maar bij woorden blijven heeft hij daden getoond en zware slagen aan de ndp toegebracht die zij niet kunnen verteren en dan krijgen we het te doen met krankzinnige ndp volgelingen zoals jij.Wij respecteren geen amnestie en als je denk dat de amnestie van je baasje respect afdwingt vergeet maar het is de angst die in dew harten leeft van velen want als je baasje boos wordt begint hij met standrechterlijke executies! Koop wat schoonmaak middelen voor je mond want de hygiene daar is niet om van te praten.


  Maak melding

 34. @Henkes
  Hou aub met het racisme kaart.
  Marica heeft niet bedoeld dat alle creolen en hindostanen met elkaar te vergelijken zijn.Waar ben jij in hemelsnaam beland?!
  .


  Maak melding

 35. @Do the WRONG thing

  Babbel maar over bevolkingsgroepen en plak daar negatieve etiketten op !

  Voorlopig heft de Stadscreool DESI, de staat Sranang FAILLIET gemaakt !

  In 2 jaar tijd, 800 MILJOEN reserves weg bij de Centrale Bank van Sranang !!!

  Ruim 1,8 MILJARD SRD-biljetten, zonder DEKKING, in opdracht van DESI ,bijgedrukt door de Centrale Bank en STIEKEM in omloop gebracht !

  Dussss, stop met uw NDP-gebabbel over opbouw of ontwikkeling ! Sranan FAILLIET door NDP-WANbeleid !!

  Sribi go doro, A VOLK O WIKI DESI !!!


  Maak melding

 36. Wanneer men eenmaal van de paarse brij vol van hebzucht, machtszucht en geldzucht heeft geproefd of gegeten, is en blijft men paars demonisch besmet met het paarse virus der leugen en misleiding. Het is verschrikkelijk wat komen gaat olv van de paars vervloekt gekozen misleiders die het gehele volk zullen laten lijden onder hun corrupt misdadig crimineel bewind…………….als men stil blijft zwijgen en gewillig de paarse schijt en pis vol leugen, misleiding en bedrog blijft eten. Het is nu of nooit meer tot in de vierde generatie, als…………..men zich laat onderdrukken door baas en paars misdadig rovend geboefte. Wo ka…..moro straatdagoe.


  Maak melding

 37. Marica,

  Zo denk ik er ook over, Creolen komen veel te kort op het gebied van ontwikkeling. Het zijn goede sporters behalve in schaken en dammen. Maar inderdaad overal op de wereld is het kommer en kwel met creolen. Beste oplossing voor het land is om het land te verdelen, iedere bevolkingsgroep krijgt een stukje van dat grote Suriname. Het wordt Dubai of Haïti !!!


  Maak melding

 38. @Abeni Mokasi,
  Geen denken aan om het land te verdelen.
  Dat de Creolen en Hindoestanen ieder een eigen deel krijgt.
  Wij zullen het zeker niet mee mogen maken dat Suriname een Dubai wordt.
  Onze kinderen misschien wel wie het weet mag het zeggen.
  Belangrijk is dat wij met elkaar het land moeten opbouwen.
  Zonder voorkeur van Ras,geloof of Politieke overtuiging.
  Wij zullen nooit op een lijn zitten met de meeste broeders of zusters maar wel gezamenlijk een doel proberen na te streven.
  En dat is dat het met Suriname beter zal gaan en dat wij broederlijk met elkaar kunnen omgaan.
  Denk aan de politiek Jopie Pengel en Lachmon.
  Deze twee hebben op het podium elkaar bestreden en over en weer waren er verwijten.
  Maar in de omgaan gingen ze met respect met elkaar om.
  Zelf waren die twee vrienden.
  Maar nogmaals op de podium ging het hard to hard.


  Maak melding

 39. Beste Marica,

  Een land onafhankelijk met verschillende bevolkingsgroepen is een tijdbom mark my words.
  Waar heeft het goed uitgepakt de onafhankelijkheid met een diverse samenstelling????

  Je krijgt jaloezie, wie zijn de slachtoffers van roofmoorden, verkrachtingen?????

  Het land had nooit onafhankelijk moeten worden.
  Kijk wat ervan terecht is gekomen.

  Daarom zeg ik verdelen is de beste optie !!!!


  Maak melding

 40. DNA-lid CB van Doe moet een persconferentie geven, waarin hij het Surinaamse Volk informatie geeft waarom hij in de Commissie van de Terugroepswet zat.

  Terugroepwet = wet in de grondwet van de republiek Suriname en op grond van het vonnis van de Kantonrechters moeten Sapoen en Chitan terug treden. Ze zijn geen DNA-leden meer. Laat ze awara’s en obé gaan plukken. Hun zilver ringen hebben ze al.

  Nu Sapoen en Chitan nu bij het oud vuil op straat gezet zijn, kan DDB hun zo snel mogelijk zijn overloopgelden vragen terug te betalen.

  Sapoen en Chitan zijn gewoon ordinaire overlopers, verraders, redimoessoes, judassen, niet te vertrouwen, kunnen dus worden nagewezen en grapjes over hen worden gemaakt.

  Vraag:
  -Ken je de 2-PL-leden die waren overgelopen naar de NDP?
  antwoord:
  -Ik ken ze niet!

  Het volk heeft recht dit te weten. In de DNA, waar CB in gekozen is, wordt hij niet in de gelegenheid gesteld om reden duidelijk te motiveren.

  De dagen van CB zijn geteld. Hij kan alvast beginnen met heel zwaar te bidden.

  Laat de DNA-leden van BEP en DNA-leden van de paarse kakkerlakken het zelfde doen als CB.

  If Ai Bosz, Mik A Bosz

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 41. Marica en Ray, ik heb inhoudelijk gereageerd op jullie schrijven maar de moderator vond het nodig mijn reactie, waarin ik niet uitgescholden heb, niet te plaatsen, op die manier heeft reageren natuurlijk geen zin.


  Maak melding

 42. @ddrt lekker op de man spelen en waarom niet? Stel je voor dat je een mening zo moeten vormen dan zou je moeten nadenken en daar moet niemand je op betrappen. Ho zeg! En bovendien is het de vraag of het zou lukken. Dus scheld ze allemaal verrot. Doe maar

  En nig dt: Surinamers in Suriname zijn zo heilig met de bijbel en God en zo. @donthenrightn bestaat het verhaal van David en goliath nig in de bijbel?


  Maak melding

 43. @Henkes,
  Geef niet wij kunnen van mening verschillen maar vergeet niet dat wij het zelfde doel voor ogen hebben.
  En dat is dat het beter gaat in Suriname met onze broeders en zusters.
  Ik behandel een ieder zoals ik zelf behandel wil worden.
  Als er mensen zijn die uitschelden die laat ik links liggen.
  Want dan zijn ze geen antwoord waard.
  Alleen mensen met waarden en normen dus.


  Maak melding

 44. De paarse regering vertegenwoordigt het oerdomme paarse volk, alsook de paarse lijder der misdadigers. Het wordt een en al misdaad op misdaad van de hoogste tot laagste paarse creatuur, als………..men de misdadigers in de paarse regering hun misdaden laat begaan tegenover land en volk. Totale uitbuiting en onderdrukking zoals in hihihihi……Zimbabwe. Zo paarse misdadige lijder, zo paarse oerdomme volk, zo zoon, stiefzoon, maar ook het gros der paarse jonge criminelen in wording. Misdaad en bedrog lijkt lonend voor de ndp en haar lijder. Drie zgn voorgangers zijn letterlijk en figuurlijk verworden….de awarie domries van didibri, hun lijder.


  Maak melding

 45. Als kenner van de christelijke kerken o.a. de EBGS moet ik jullie meedelen { duidelijk stellen} dat Carl Breeveld geen dominee is of is geweest van de EBGS. Dominee bij de EBGS ben je als je geordend { andere protestantse kerken spreken van bevestigd} bent als predikant. Carl Breeveld is van huis uit onderwijzer, zo u wilt leerkracht. Hij gaat wel regelmatig voor in kerkdiensten van de EBGS. De vader van Carl Breeveld was predikant, ds. A. Breeveld { wijlen}, zijn zus is predikant, zr. Anches-Breeveld.
  Deze informatie kan nagetrokken worden bij het EBG-kantoor, hoek Maagden/ Steenbakkekrijstraat.


  Maak melding

 46. Marica, misschien is het goed dat de moderator mijn bijdrage niet geplaatst heeft, want ik was heel sarcastisch.
  Ik wil er wel het volgende over zeggen; het is nooit goed om je eigen volk neer te halen zoals jij dat gedaan hebt, je kan niet in een adem zeggen dat je volk vervloekt is en zeggen dat je trots bent lid te zijn van dat volk. Jij woont in Nederland, als men jou of je kinderen gaat discrimineren, moet je niet verbaasd zijn, jij hebt immers lopen verkondigen dat jullie als Creolen vervloekt zijn, waarom zouden de Bakra leraren van je kinderen zich moeten inspannen om ze te helpen iets te bereiken in hun leven, waarom zou men jou in dienst moeten nemen als jij zelf vindt dat jullie vervloekt zijn?

  Ik hoop echt dat de.moderator deze bijdrage van mij wel plaatst, omdat, zoals jij dat zegt, we het beiden goed menen met onze mensen.


  Maak melding

 47. @ Do the Right thing, ” en Santhoki loopt dagelijks met z’n FLESJE GRAMOXONE – vanuit Nickerie GRATIS ontvangen….”. Dat flesje Gramoxone is voor jou bedoelt, Wrong ding. Drink ‘m leeg, dan ben je verlost van alle kwalen. Je hoeft dan niet meer regelmatig naar bonumans te gaan, want … a no joe skin e trobi joe ….. dis’ na jeje tori …. kandè datra fu LPI kan jep’ joe. I’m in doubt!


  Maak melding

 48. @ Carl Breeveld,
  als kenner van de christelijke kerken o.a. de EBGS moet ik jullie meedelen { duidelijk stellen} dat Carl Breeveld geen dominee is of is geweest van de EBGS. Dominee bij de EBGS ben je als je geordend { andere protestantse kerken spreken van bevestigd} bent als predikant. Carl Breeveld is van huis uit onderwijzer, zo u wilt leerkracht. Hij gaat wel regelmatig voor in kerkdiensten van de EBGS. De vader van Carl Breeveld was predikant, ds. A. Breeveld { wijlen}, zijn zus is predikant, zr. Anches-Breeveld.
  Deze informatie kan nagetrokken worden bij het EBG-kantoor, hoek Maagden/ Steenbakkekrijstraat.


  Maak melding

 49. Breeveld maakt zichzelf belachelijk.Hij moet zicht meer bezig houden met de economie in het land dan deze onzin.Dat is mijn advies aan hem. Hij doet ook mee in de regering en maakt een potje van het land.Hij is net zo een domkop als Bouterse en zijn aanhangers.Suriname is al jaren failliet en dat ze dat niet weten is voor mij onvoorstelbaar.De afgelopen 5 jaren toen Bouterse samen met Brunswijk en Somohardjo het land bestuurde ging het al fout.Die gasten hebben zichzelf verrijkt alleen maar eigen zak gevuld met onze rijkdommen en nu zitten ze te janken.Het land is alleen maar achteruit gegaan en heeft niets meer te bieden.Die domme massa die op de NDP hebben gestemd janken nu elke dag.Ik heb geen medelijden met ze.Eigen schuld.


  Maak melding

 50. Breeveld is in een zinkende schip gestapt en verrijkt zichzelf ten kosten van alles.Ik had meer van hem verwacht maar hij is ook een zakkenvuller.Dat deze man een christelijke geloof heeft geloofd niemand.Heeft al zijn geloofwaardigheid verloren.Als ik Breeveld ziet en hoor praten dan denk ik aan aan awari dominee. Zelf Brunswijk heeft een betere visie dan deze man.


  Maak melding

 51. Henkes,
  Ik heb uit jouw posting kunnen opmaken dat je met veel vragen zit.
  Als ik jouw posting lees dan lijkt het alsof je een mislukkeling bent en geen goed voorbeeld voor Surinamers.
  Jouw koppigheid heeft jouw gemaakt wat je vandaag bent.
  Ondanks ons eerdere posting en die van Ray lijkt het alsof je een verwarde indruk maakt.
  Hieruit kan ik concluderen dat je hersens hebt die niets meer kan opnemen.
  Ten tweede je blijft steken en in herhaling treden.
  Nu weet ik dat je hoog van de toren wil blazen maar als dombo uit de bus komt.
  Jammer dat zulke idioten als jouw koppig en steeds in herhaling treden.


  Maak melding

 52. Tante Jenny wil alles doen, behalve de anti-corruptiewet. misschien heeft zij wel het wetboek van strafrecht verbrand. anders hadden wij dat kunnen gebruiken om corruptie af te straffen.


  Maak melding

 53. President Brazilië geschorst na stemming in Senaat
  Foto: ANP
  Gepubliceerd: 12 mei 2016 11:36
  Laatste update: 12 mei 2016 12:14

  De Senaat heeft donderdagochtend (lokale tijd) na een zitting van twintig uur vóór de afzetting van de Braziliaanse president Dilma Rousseff gestemd. Dat betekent dat ze wordt geschorst voor een periode tot 180 dagen.
  Vicepresident Michel Temer gaat het land leiden, terwijl hijzelf eerder een boete kreeg opgelegd wegens fraude.

  Het Lagerhuis van Brazilië stemde in april al met een ruime meerderheid vóór het afzetten van Rousseff, in een zitting waarbij tegenstanders van Rousseff confetti in de lucht schoten en juichten. Donderdag stemden ook 55 senatoren in met de afzettingsprocedure. Slechts 22 senatoren stemden tegen.

  De 68-jarige president noemt de afzettingsprocedure een staatsgreep. Ze is van mening dat haar politieke tegenstanders haar op valse gronden de laan uit willen sturen. Rousseff zal de uitkomst in de Senaat waarschijnlijk juridisch aanvechten.

  Senaat en hooggerechtshof moeten binnen circa een half jaar onderzoeken of de beschuldigingen steek houden. Als ze dat bevestigen, moet de Senaat Rousseff in een stemming definitief afzetten.

  Gesjoemeld
  Rousseff wordt ervan verdacht in de aanloop naar de verkiezingen te hebben gesjoemeld met de begroting – in de Braziliaanse politiek geen gigantisch vergrijp. In tegenstelling tot andere prominente politici wordt ze zelf niet direct in verband gebracht met corrupte praktijken en zelfverrijking.

  De voorzitter van het Lagerhuis, Eduardo Cunha, wordt bijvoorbeeld verdacht van het aannemen van tientallen miljoenen dollars aan steekpenningen. Ook de voorzitter van de Senaat, Renan Calheiros, zou steekpenningen hebben aangenomen. Hij zou ook de belasting hebben ontdoken.

  Veel Brazilianen zijn onder meer ontevreden over het economisch beleid van Rousseff. De Braziliaanse economie beleeft de ergste recessie in tachtig jaar.

  Rousseff spreekt het Braziliaanse volk rond 15.00 uur toe.

  Da Silva
  De linkse Rousseff van de Arbeiderspartij (PT) volgde in 2011 haar partijgenoot Luiz Inácio Lula da Silva als president op. De hoogste aanklager van Brazilië wil naar zowel Rousseff als Lula een onderzoek. Lula wordt verdacht van betrokkenheid bij een corruptieschandaal rond staatsoliebedrijf Petrobras.

  ‘Dit is een coup’Zie ook: House of Cards in Brazilië: Hoe Rousseff op corrupte wijze wordt afgezet


  Maak melding

 54. Ray, de DOOIE MUSSEN VERSPREIDER.

  Ray waar blijven Jou DOOIE MUSSEN. Dat jij en jou mee-RADDRAAIERS 25 Mei 2015 nog steeds niet te boven bent is ons allen hier op de site MEER dan DUIDELIJK.

  Wat is jou volgende LEUGENPRAATJE. Met GROTE VERWACHTING kloppen de hartjes van jou IMBECIELE soortgenoten. DEBIELE Ray, die hebt STRAF achter jou computertje tot MINIMAAL 2020. Waar blijft jou volgende DOOIE MUS.

  Jou baasje Santhoki is nu met z’n VHP – Valse Hoop op Paé-partijtje smeekt PL – Paé Law om een Valse zetel, reeds voor bijna een jaar. Noem je dat BELEID? Smeken om een Valse zetel.

  Santhoki heeft dagelijks z’n flesje GRAMOXONE op zak, die Paé maakt hem KNETTERGEK met VALSE beloftes. Een Valse Hoop op Paé-partijtje gelooft alleen maar in VALSE HOOP. Paé heeft jou VHP – Valse Hoop op Paé-partijtje helemaal onder controle.

  Paé heeft geen verstand van BELEID, daarom staat ie op en gaat ie naar bed met twee VALSE ZETELS in z’n DEBIELE zoldertje. Meer kan Paé niet. En toch heeft hij de VHP met z’n CHANTAGE-praktijken LEKKER in z’n ZAK. Santhoki is ook van het DEBIELE niveau-tje. Wat vinden we dit allemaal HEEEEERRRRRRLIJKKKKK en LEKKKKKKKERRR. Ray jou VHP is nu Valse Hoop op Paé-partijtje.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 55. Ray, de DOOIE MUSSEN VERSPREIDER.

  Ray waar blijven Jou DOOIE MUSSEN. Dat jij en jou mee-RADDRAAIERS 25 Mei 2015 nog steeds niet te boven zijn is ons allen hier op de site MEER dan DUIDELIJK.

  Wat is jou volgende LEUGENPRAATJE? Met GROTE VERWACHTING kloppen de hartjes van jou IMBECIELE soortgenootjes. DEBIELE Ray, die hebt STRAF achter jou computertje tot MINIMAAL Mei 2020. Waar blijven jou volgende DOOIE MUS en VALSE HOOP?

  Jou baasje Santhoki nu met z’n VHP – Valse Hoop op Paé-partijtje SMEEKT PL – Paé Law om een VALSE zetel, reeds voor bijna een jaar. Noem je dat BELEID? Smeken om een VALSE zetel. Jou VHP – Valse Hoop op Paé-partijtje, doet aan ZETEL-DIEFSTAL. Wist je niet dat het STRAFBARE FEITEN betreft? Daarvoor zit te WEINIG in je CALEBAS.

  Santhoki heeft dagelijks z’n flesje GRAMOXONE op zak, die Paé maakt hem KNETTERGEK met VALSE beloftes. Een Valse Hoop op Paé-partijtje gelooft alleen maar in VALSE HOOP van Paé. Paé heeft jou VHP – Valse Hoop op Paé-partijtje helemaal onder controle. Santhoki is z’n LOOPJONGEN.

  Paé heeft geen verstand van BELEID, daarom staat ie op en gaat ie naar bed met twee VALSE ZETELS in z’n DEBIELE zoldertje. Meer kan Paé niet. En toch heeft hij de VHP met z’n CHANTAGE-praktijken LEKKER in z’n ZAK. Santhoki is ook van dat DEBIELE niveau-tje. Wat vinden we dit allemaal HEEEEERRRRRRLIJKKKKK en LEKKKKKKKERRR. Ray jou VHP is nu Valse Hoop op Paé-partijtje.

  Zie je niet wat Paé kan doen? ROTZOOI SCHOPPEN en CHANTEREN / VALSE zetels BELOVEN!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 56. @Do the WRONG thing

  Yu habbi letti :

  DESIRE heeft verstand van beleid, ANDEREN niet !

  En OM DIE REDEN is Sranang FAILLIET !!

  Het GEWELDIGE beleid van NDP-DESI heeft ons
  MOOIE Land VERNIETIGD !

  PS : Wij zitten helaas in de FINANCIELE NDP-AFGROND en de BOEVEN van onze MILJARDEN, zijn nog steeds niet opgepakt !


  Maak melding

 57. @Meneer DOE

  Ik lees dat de partij DOE, van meneer Breeveld, LAVEERT tussen meerdere standpunen en hete hangijzers !!!

  WEL meneer DOE en ploeg, LAVEREN voor wat betreft MENSENRECHTEN en RECHTSSTAAT, GAAN NIET SAMEN !

  U bent PRO/VOOR of TEGEN MENSENRECHTEN en RECHSSTAAT !

  Laveren daartussenin is ONZIN !
  En leidt Sranang naar DICTATUUR !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.