Meer druk om terugroepen parlementariërs

88

PARAMARIBO, 10 mei – De druk om de parlementariërs Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan uit het parlement te krijgen, wordt verhoogd. De Verenigde Hervormings Partij, VHP, de Pertjajah Luhur, PL en de Nationale Partij Suriname, NPS, nemen juridische stappen.

Het deel van het vonnis waarin een dwangsom is opgenomen, is besproken met de advocaat van de drie politieke partijen. De dwangsom is voor het Centraal Hoofdstembureau, CHS, dat de terugroeping moet formaliseren. “We hebben duidelijk gezien dat het CHS zich niet heeft gehouden aan het vonnis”, zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi tegenover de Times of Suriname.

De rechter bepaalde onlangs dat het CHS de twee moet vervangen. Het CHS heeft het nagelaten en dat om onduidelijke redenen. “Dus gaan we de bepalingen die in het vonnis zijn opgenomen, het opleggen van dwangsommen, laten uitvoeren door de advocaat”, aldus Santokhi. Ze zullen worden opgevolgd door kandidaten van de VHP en de NPS. De partijen hebben meer acties in petto de komende tijd.

Bekijk ook:

88 REACTIES

 1. Prima zaak.

  Een vonnis van een rechter moet worden opgevolgd, anders is het hek in Suriname helemaal van de dam als (vooral de NDP roversbende) elk vonnis dat hun niet bevalt niet respecteert en zelf een nieuwe wet aanneemt die elk eerder vonnis zou verkrachten.

  Maar ja, in Suriname kan alles.

  Ongetwijfeld zullen RobG, Paraman en Do The Right Thing het volkomen normaal vinden dat een veroordeelde zijn vonnis naast zich neer legt.


  Maak melding

 2. Natuurlijk moeten die gasten Sapoena en Cheater Never Wins A.S.A.P opzouten na het vonnis van Rechter Marie Mettendaff.
  Ik heb begrepen van Cheater dat hij niet van plan is zijn DNA lidmaatschap op te geven.
  Sapoena heeft ook met zijn Big Mouth dit tussen neus en lippen door gezegd.

  Ze zijn kennelijk geïnstrueerd door KUMAKOISI, but I`m Telling You: KUMA zal zijn hand overspelen: THE KUMA SHIP IS SINKING. S.O.S MAYDAY MAYDAY


  Maak melding

 3. Het vonnis van de rechter moet eerbiedigd worden.
  Chitan en Sapoen horen niet thuis daar.Ze vormen geen uitzonderingen en zijn geen speciale mensen. Het recht is gelijk voor iedereen, geen special behandelingen voor niemand!


  Maak melding

 4. @Foe Man Tsjoe
  De oppositie probeerd tenminste ,zij kunnen onmogenlijk recht in handen nemen,zij zijn de ndp niet . Het is niet alleen de taak van de oppositie de ndp te verjagen maar ook wij moeten ons steentje bijdragen . Voor 13 mei is een protestdag uitgeroepen , kom opdagen ,kom de oppositie versterken ,zij hebben je hulp ook nodig, Er is aktie nu!!


  Maak melding

 5. Een Volk Dat Voor Tirannen zwicht zal meer dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  DDB!, You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  Wat CHS, DDB/NDP, enz doen t.a.v. het vonnis van de terugroeprecht van het Kantongerecht is deze ter zijden te willen schuiven en zijn bezig met hun persoonlijke eigen politieke /NDP-partij belang.

  Terugroep wet = Terugroepwet en is in de grondwet van de Republiek Suriname vastgelegd en een ieder hoort zich hier aan te houden. Niemand staat boven de grondwet/wet van een land.

  Deze criminelen moeten zo snel mogelijk opzouten. Sinds 25 februari 1980 is Suriname is alles in Suriname achteruit gegaan. Ze geven Suriname nationaal en internationaal schande en zijn bezig er een bananenlandje van te maken

  Zie:
  – armoede
  – energietarieven,
  – winkels die sluiten,
  – valuta,
  -Surinaamse dollar
  – geen medicijnen,
  -benzine prijzen
  – de grondwet vertrap/amnestiewet,
  – de terugroepwet,
  – bus-en korjaaltarieven,
  – lege winkelschappen,
  – alles duurder wordt
  -vertrappen van mensenrechten,
  – de scalians op het stuwmeer en op de rivieren,
  – lage lonen bij ambtenaren, leerkrachten
  – criminaliteit,
  – ongeschoolden/ongeletterden in Suriname
  enz, enz

  Leve:
  – de democratische rechtsstaat
  – PL, NPS, ABOB, VHP,
  – We Zijn Moe,
  enz, enz, enz

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Sterker Door Strijd

  Sranansma Oe Bondroe En Trek Ten Strijden.

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Weg met verraders zoals sapoentje en aap cheetan. Waardeloze stelletje die omgekocht wordt door drugsopa desi. Sapoen heeft$ 1 miljoen gehad en cheetan $500.000 van bejaarde desi om over telopen en verraad naar de achterban te plegen. Zogenaamd willen deze 2 grappenmakers in coalitie om belangen van hun achterban te dienen terwijl puur eigen belangen spelen. Deze 2 gasten zijn ook beloond met een brand nieuwe auto door bouta en dit alles met onze belasting gelden


  Maak melding

 7. Die 30.000 SRD moet alvast ge-ind worden.Volgt beslag legging op de bankrekeningen van de CHS leden.Bolkkeer de boel van hun.Steek ook hun bezittingen in brand zou ik zeggen.Als het moet bossen,laat het dan goed bossen.


  Maak melding

 8. Ik ben het niet eens met je parbo. Ik heb geen enkel politieke kleur. Ik ben neutraal. Ik vindt dat een vonnis van de rechter uitgevoerd dient te worden ook al is het in jou nadeel. Heb respect voor de rechterlijke macht. De chs en simons moeten niet proberen on op de stoel van de rechter te gaan zitten anders kunnen alle rechters naar huis…we hebben ze dan niet meer nodig. Inmenging zo ook in het 8 dec proces is onhehoord en schandalig


  Maak melding

 9. Weten jullie nog steeds niet Alibaba DDB vanaf 1980 alles bepaald. Ieder die hem in de weg zit ruimt hij op met zijn mannetjes. Nu heeft hij de PG van het OM (Baynath) en wetmaker (parlement), krijgsraad, korpschef etc ook in zijn greep


  Maak melding

 10. Parbo
  Sapoen en Diepakkoemar Chitan moeten gewoon blijven waar ze zitten. De zgn oppositie moet maar afwachten op de bodem procedure.

  Beste Parbo,
  Jij bent…. zo voorspelbaar. Volgens mij was je in een vorig leven een Paarse Papegaai..

  Voor een pinda doe je alles…


  Maak melding

 11. Om de druk te verhogen lijkt het mij zinvol de leden van het CHS persoonlijk aansprakelijk te stellen voor hun falende bestuur.
  Zij hebben toegelaten dat Kanhai de tent overgenomen heeft om zo te vertragen tot dat de wet middels een overgangsregeling alles wat in behandeling is bij het CHS te neutraliseren.

  Indien het mogelijk is elk lid van het CHS voor zijn of haar volledige vermogen aansprakelijk stellen voor bestuurlijke dwaling


  Maak melding

 12. Niet de rechtszaak moeten ze opblazen.

  De rechtstaat Suriname inclusief de paarse bende moetenzij met huid en haar opblazen……!!!! Zijn wij voor altijd van hun af.

  De Paarse rovers bende is een ramp op ramp in Suriname.
  zij zijn ziende blind en horende doof. Zij deugen met zijn allen niet!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 13. @Paraman

  Er is geen bodem procedure
  Twee rechtbanken hebben het vonnis overeind gehouden Die 2 moeten weg !!.Zo luidt het vonnis!!


  Maak melding

 14. @ Jojo
  Niet gek bedacht. Zelf heel goed bedacht
  Je inspireert mij. Daarom een alternatief.
  Ze nog niet aansprakelijk te stellen, maar hen voorhouden dat ze persoonlijk aansprakelijk kunnen worden gehouden in de toekomst.
  Die onzekerheid maakt ze gek


  Maak melding

 15. Een uitspraak van de rechterlijke macht dient in een democratische rechtsstaat gerespecteerd te worden,dus moet het CHS sapoentje en saitan opdonderen en de nieuwe leden toelaten tot DNA.Er wordt d.d.paarse bende allerlei obstakels gepleegd om het vonnis niet uit te voeren.Het volk moet onder geen beding deze handelswijze v/d paarse barbaren accepteren en op 13/05/16 haar misnoegen uiten en de machthebbers verjagen;respect v/d trias politica moet te allen tijde gerespecteerd te worden.Weg met de criminelen die zich ten koste v/h volk verrijken,terwijl het volk het met de dag slechter krijgt.


  Maak melding

 16. Prima dat de dit terugroepen aan de kaak gesteld wordt. Kan niet zo zijn dat mensen die overduidelijk als volksvertegenwoordiger in de DNA zitten teruggeroepen worden door een bejaarde en seniele zedendelinquent. De nieuwe wetgeving was al in de maak voor de uitspraak van de laatste rechter dus die moet er gewoon komen. Jammer dan voor de tandeloze tijger die we de oppositie noemen.


  Maak melding

 17. De NDP heeft zich altijd ingespannen om van Suriname een bananenrepubliek te maken, nu ze dat doel praktisch gerealiseerd hebben gaan ze stug door om Suriname te veranderen in een ‘bakba wenkri’ waarin zelfs de schijn van recht en wet terzijde geschoven worden.


  Maak melding

 18. @Paul
  Jij garnaal,.Somo heeft niet bepaald maar de rechter!!
  Echtwaar Paul gaan de surinamers dit scenario telkens meemaken wanneer de rechter de ndp in het ongelijk stelt?
  Wat is de ndp ,een sort toetsen commissie nu?Speelt de ndp voor opperrechter Paul?
  Opperrechter met Amnestie heb je dat eerder gehoord elders in de wereld Paul zo een amnestie clubje die het moet bepalen paul?
  Ben je soms ziek Paul?! Wat moet de volgende stap zijn PAUL,de Sapoen enChitan AMNESTIE?
  Misjiekaba moet liever minister van amnestie worden,het liefst voor de criminelen nietwaar paul?
  Die beest houd van Amnestie!


  Maak melding

 19. Ray is net een strontvlieg. Je kunt wel wapperen met een krant maar dat ding komt steeds terug.

  Strontvliegen hebben ook de tijd om de hele dag te reageren. Normale mensen hebben een baan en reageren alleen voor of na hun werk of tijdens de lunchpauze. Strontvliegen die leven op de zak van de belastingbetaler hebben wel de hele dag de tijd om te reageren.


  Maak melding

 20. @Pau
  Zo wat doe jij dan de hele dag hier Paul. Jij staat altijd paraat om te reageren op reakties hier.
  Ik reageer in mijn vrije tijd PAUL.heb je ooit gehoord van werken in shift verband Paul?
  Maar goed de NDP kan met zijn Eigen wetten komen en zoals@ Henk Molenaar 2016 eerder zei .;..NDP WETBOEK of Paul gewoon ..NDP .Wetboek van NIET strafrecht gepleegd door de ndpers en Paul!
  Leuk toch Paul!!?


  Maak melding

 21. Ik ben al dagen hier nauwelijks geweest strontvlieg. En als ik hier wel kom zijn het wat losse reacties. Jij hebt wel rare shifts trouwens want je post echt letterlijk de hele dag. Dat zie je aan de tijdstippen die onder je reacties staan. Dus je enige shift is denk ik dat je je bijstandsuitkering mag pinnen. Ik geloof er werkelijk geen moer van dat jij een baan hebt.


  Maak melding

 22. @Jojo…volgens mij kunnen de leden van het CHS niet persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. Het CHS is een staatsorgaan.
  Ik denk dat de staat Suriname aangeklaagd moet worden wegens onbehoorlijk bestuur.
  Hoe meer zaken waarbij de staat veroordeeld wordt hoe beter om internationaal aan te tonen dat Suriname is verworden tot een machtsstaat en een bananenrepubliek en dat Bouterse de rechtstaat voor de zoveelste maal een nekschot heeft gegeven.
  Ik zou als oppositie vandaag tijdens de vergadering mijn protest met klem benadrukken zodat die in elk geval in de handelingen van DNA worden geregistreerd en daarna zou ik de vergaderzaal verlaten en sowieso niet meedoen met de stemming omdat die hele vergadering niet rechtsgeldig is vanwege de aanwezigheid van de 2 verraders.
  Als je participeert in de stemronde neem je ook deel aan de illegale vergadering omdat er 2 “burgers” deelnemen aan de vergadering.
  Vervolgens zou ik de staat aanklagen wegens onbehoorlijk bestuur en de Verenigde naties en het IMF van deze schending van de rechtstaat verwittigen.
  Kortom: de oppositie moet nadat zij hun bezwaar hebben kenbaar gemaakt in DNA geen enkel vergadering meer bijwonen zolang de 2 burgers nog in het parlement zitten.
  Verder vind ik dat de rechtspraak ook van zich moet laten horen dat dit gedrag van de President en de coalitie niet past in een rechtstaat en dat ook zij het werk neerleggen.
  Een kleine man die een brood of een pak pampers steelt in een supermarkt wordt- als hij gepakt is- vervolgd en gevonnist…dat vonnis wordt wel uitgevoerd door andere organen van de staat. Nu lapt de staat een vonnis dat niet in haar straatje past, aan haar laars.. BIZAR!!!!!! De onderwijsbonden moeten benadrukken dat deze situatie niet goed is voor de opvoeding en educatie van het volk van morgen.


  Maak melding

 23. Well, @Paul, indien je niet zoveel tijd hebt, zoveel draag je toch niet bij aan de discussie. dus doe jezelf een genoegen, als je wilt. ik zie je niet graag blijven wanneer je in problemen raakt met je leven. doei.


  Maak melding

 24. Misiekaba: “wetten breken altijd in”.

  Bouterse: “ik breek altijd in in lopende rechtszaken die mij niet goed uitkomen”.

  Bouterse: “ik breek altijd in in andere politieke partijen om overlopers te recruteren.

  Abrahams: “ministers in het kabinet onder leiding van Bouterse breken altijd in de staatskas”.

  Meriba: “zonen van de president breken altijd in in de huizen en bedrijven van hardwerkende landgenoten”.

  Waarom hebben prominente NDPers zo’n voorliefde ervoor om altijd en overal waar ze mee te maken krijgen in te breken?


  Maak melding

 25. Hoe zal het verder kunnen gaan met een illegaal parlement? is dit nou het geschikte moment om een ongeldige anti-corrputiewet aan te nemen? waar blijft de dominee met zijn anti-corruptiewet en zijn brave boekje zo moeten mannen en vrouwen samen leven. slijm, slijm, slijm, plastiek patsjakker.


  Maak melding

 26. @Dre

  Hahahaha, jij trekt volle zalen met je intellectuele betogen. Hou toch op man. Vandaag gaat die wet er doorheen en kunnen jullie weer jaren janken hier.


  Maak melding

 27. als ik de rechter was,dan hadden wij massaal het rechterlijke macht totaal neer gelegd .

  m.a.w. alle rechters advocaten zou ik bij elkaar roepen en het hele rechts systeem neer leggen en aan de pres. overdragen..

  laat bouta zelf dan bepalen wat te doen met zijn doen en laten in het land..

  ik zou ook alle politie oproepen zijn werk neer te leggen,want er is geen recht meer in sme..

  de rechters zitten voor spek en bonen.

  recht spreken heeft dan geen schijn van kans meer in sme..

  laat ddb het zelf maar uitzoeken..

  geld is goed leuk,maar je hebt ook principes een je-je een geest,kinderen,vrouw families..

  het hele land plat leggen..

  die boef moordenaar moet het dan maar zelf voelen..

  alleen dan kan sme zijn eigen koers bepalen ,,,weg met die moordenaar bank-rover ..

  na regen komt zonneschijn ,hij moet nu verdwijnen..

  dan komt er betere tijden..


  Maak melding

 28. Volgens de wet kan de rechter een onafhankelijk kiesbureau niet opdragen een gekozen parlementslid zijn lidmaatschap van het parlement te ontnemen.
  Een parlementslid moet zelf aangeven dat hij niet meer wil.

  Gaan jullie lekker bakabana eten met chekré chekré!
  Het is over mie boi!!!
  Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 29. DE KUMAKOISI LOVER herken je meteen aan zijn STUPIDITY waarbij hij/zij zijn of haar leven wenst te geven aan hun halfgot KUMA. De liefde die deze PAARSE IDIOTEN hebben voor hun halfgot (geen fout) tart werkelijk elke beschrijving.

  KUMAKOISI betekent veel meer voor deze RANDDEBIELEN dan hun eigen moeder!!

  Zij zouden hun moeder op een serveerblad aanbieden voor KUMAKOISI, om bij wijze van spreken AFGESLACHT te worden.
  KUMA heeft nog nooit iets verkeerd gedaan in de ogen van deze PAARSE HALVE ZOLEN.

  DEZE (JIHAD) PAARSE LOVERS ZIJN EXTREEM GEVAARLIJK EN GEWELDADIG VOOR DE I LOVE SU SAMENLEVING.


  Maak melding

 30. Deze twee parlementariers moeten gewoon opstappen.
  Hou de eer aan jezelf zou ik zeggen en begin ergens anders aan een nieuwe job.
  Noch van de coalitie noch van de oppositie kunnen deze twee beschadigde personen nog steun verwachten.
  Bouta brandt zijn handen niet meer aan deze twee personen en bij de oppositie zijn zij niet meer welkom.
  Duidelijk verhaal lijkt mij.


  Maak melding

 31. Volgens gfc nieuws heeft de coalitie een wetsvoorstel waarin de terugroepwet met terugwerkende kracht wordt ingevoerd. Onze dominee is een van de indieners. Doe de doe.
  Iedere dag lijkt het alsof je niet lager kunt vallen iedere dag opnieuw lukt het weer.

  Dank u presidentje van het landje Suriname.


  Maak melding

 32. De stemmers op DOE weten nu waarvoor zij gekozen hebben. Het ondersteunen van een MOORDENAAR die zich niets maar dan ook niets aantrekt van de Democratiche Rechtstaat. Morgen veranderen zij incl. DOE nog een wet.
  Het hinderen van mensen (zoon-pleegzoon) tijdens de uitvoer van hun werk (gewapende overval) is ten strengste
  verboden.


  Maak melding

 33. Breeveld heeft vandaag nog net kunnen voorkomen dat hij voor eeuwig zal branden, samen met zijn baas, op de plek waar christenen naartoe gaan wanneer ze niet volgens de tien geboden geleefd hebben, hij heeft zich nog net op het laatste moment terug getrokken uit de commissie die de terugroepwet wil veranderen.


  Maak melding

 34. @Dre,

  De Dominee heeft zicht teruggetrokken uit de Commissie Terugroeping DNA-leden.
  Hij heeft kennelijk toch het licht gezien?

  Ik vind dat Breeveld met deze Move uit de KUMA-COALITIE moet stappen.

  Als Breeveld deze stap neemt zal hij weer in mijn Achting stijgen. KUMA IS USING YOU Mr Breeveld; dit is toch overduidelijk!!


  Maak melding

 35. @ Dre
  @W.Whome

  Breeveld trekt zich terug als initiatiefnemer Terugroepwet

  10 May, 13:46
  Bron: Starnieuws

  Carl Breeveld (DOE) trekt zich terug als mede-initiatiefnemer van de terugroepwet die vandaag in behandeling wordt genomen door De Nationale Assemblee. Dit heeft Breeveld schriftelijk meegedeeld aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, die ook een van de initiatiefnemers is.

  Breeveld deed de mededeling aan het begin van de vergadering. Hij wilde de brief voorlezen, maar Simons zei dat hij deze niet hoeft voor te lezen omdat het als inkomen stuk binnen is gekomen bij het college. Breeveld werd in de gelegenheid gesteld om een korte verklaring af te leggen. Hij haalde aan dat er diverse gerechtelijke uitspraken zijn gedaan over de terugroeping.

  “Wij gaan niet mee in een politieke machtsstrijd als DOE-fractie. Wij hebben gezegd, wij willen wel de Terugroepwet wijzigen, maar wij gaan niet ervoor om de Terugroepwet te laten voor wat het is. Maar wat wij zeggen is, dit nu niet het moment is om de Terugroepwet te behandelen,” zegt Breeveld.

  Breeveld deelde mee dat hij tijdens de laatste huishoudelijke vergadering heel duidelijk heeft aangegeven dat voor DOE de anti-corruptiewet belangrijker is op dit moment. Die staat boven de Terugroepwet. Simons deelde mee dat de griffier al de opdracht heeft om voor donderdag de OIC wet en de anti-Corruptiewet op de agenda te plaatsen voor openbare behandeling. De vergadering is op dit moment geschorst.

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 36. @Paul,
  Jij lult nu een beetje te veel.
  Ben je jaloers dat Ray in de uitkering zit.
  Hij heeft tenminste een salaris ieder maand.
  Hij werkt voor de staat daarom krijgt hij een uitkering.
  Trouwens ben ik het helemaal met je eens dat hij altijd wat te zeggen heeft.
  Veel reacties van hem maar inhoudelijk alleen maar nonsens.
  Je hebt hem wel op zijn gevoelige snaar geraakt en deze dwaas blijft maar reageren.
  Zo dom kan die Ray zijn.
  Als he al zijn postingen lees dan zal je zelf opmerken dat hij alleen een lul verhaal heeft.
  Hij wordt ook wel een Riool Rat genoemd.


  Maak melding

 37. Op waterkant.net kom je van alles en nog wat tegen, zelfs de meest idiote reactie kan je hier verwachten. Zo stelt een debiel voor om de chs leden persoonlijk verantwoordelijk te stellen.

  Weer een andere wil VN en imf op de hoogte brengen, en het eerste wat deze twee organen zullen vragen, mogen wij het vonnis zien en wat zegt jullie grondwet precies hieromtrent, dan wordt het echt lachen.

  Wanneer corrupte vhp rechters uitspraken doen hoeft het niet gerespecteerd te worden, punt uit.


  Maak melding

 38. @Rampie

  T’is hier een uitkeringstrekkers aan de Noordzee forum volgens mij. Je kunt best een keer reageren of zelfs een avondje uittrekken om wat te debatteren maar er zitten hier een aantal mensen de godganse dag te schrijven. Die hebben allemaal wisseldiensten zeker. Ammehoela. Die staan om een uurtje of 11 op als de rest aan het werk is om vervolgens uit verveling in gebrekkig Nederlands te gaan lopen roeptoeteren.


  Maak melding

 39. @Rampie en Paul
  Luister jullie twee Paling en Ko,jullie 2 moeten gaan wennen aan het idee dat ik hier elk uur van de dag te vinden zal zijn .Wij gaan Suriname niet in in de steek laten met burgers als jullie 2,de ndp en zijn baasje. Nee zo gaat Suriname naar de klote en nog een beetje en er is geen redding meer mogenlijk. Zo burgers zoals ik gaan onze stemmen laten horen .Mars gaan jullie 2 naar het parlement waar je baasje alweer een illegale wet aan het maken is.
  Je denkt dat wij het gaan toelaten zomaar?Nee Paling en Ko, we gaan een gvecht leveren die jullie van de ndp nooit vewacht hebben.En please gedragen jullie 2 je als volwassenen en niet als 2kleine verwende belhamels.


  Maak melding

 40. Wat de NDP wil doen is de omega verkrachting van de democratische rechtstaat (wat nog overgebleven is van de democratie nadat het zoveelste vergrijp). De politiek die door paars wordt gevoerd en bedreven is verworden tot een instrument (en zelf de grootste hoer van het parlement faciliteert dit in optima forma) om hun leider, de grootste verkrachter van de democratie buiten het gevang te houden. Denk hoe deze man door middel van een M 16 gedwongen heeft dat president Shankar aftrad.
  Allemaal zielig voor worden. ingrijpen in rechtelijke uitspraken.
  Voor mij is de NDP een fascistische organisatie net zoals de nazi partij in Hitler Duitsland en de zwarthemden van Mussolini in Italië. Wat is toen verworden van deze 2 landen. Armoede en desintegratie. Beide leiders hebben dit met de dood moeten betalen. En hun handlangers zijn allemaal berecht. De meeste hebben de strop gekregen. voor mij nog een humane dood, na al het bederf en ellende die deze handlangers over hun volk hebben afgeroepen. Patronen in de geschiedenis herhalen zich altijd.
  Hoop nog steeds dat we voor deze lieden, de faciliteerders van de machtstaat, degene die ervoor zorg dragen dat corruptie en verpaupering wordt voortgezet, na de periode Bouterse ter verantwoording wordt geroepen. Deze fotobois, deze slippendragers, deze pooiers, deze misdadigers in woord en daad ter verantwoording worden geroepen. History will tell.


  Maak melding

 41. Jij gaat een strijd leveren .
  Je laat de Surinamers het werk opknappen.
  Jij kan alleen maar slap lullen.
  Als iemand commentaar tegen jouw levert dan ben je zo dom Riool Rat dat je de hele dag opoffert en steeds post.
  Hebben wij je gevoelige snaar geraakt dan is dat ons goed gelukt.
  Dombo nu is het jouw beurt Riool Rat
  Onkrijt vergaat niet.


  Maak melding

 42. Breeveld zegt zinnige dingen en trekt zich terug als initiatief nemer van de gewijzigde terugroep wet.
  Hij brand het eigen initiatief af.

  Simons is slechts bezig de DNA te manipuleren.

  Het is een 100% aanfluiting waarin de oppositie in formele zin alle kanten van de DNA laat zien.


  Maak melding

 43. @NOSpang

  Zo de echte rechters zijn de rechters die amnestie door hun keel gedrukt krijgen en bevelen in opdracht van een crimineel ten uitvoer brengen ?Werkelijk zij deze de echte rechters,ik hoor elders in de wereld hoe criminelen beven als ze voor de rechter verschijnen. in Suriname is het juist omgekeerd,,de rechters beven bij het zien van de koelbloedige moordenaar!!


  Maak melding

 44. @Rampie

  Nee,schoften zoals jullie gaan bij mij nooit een gevoelige snaar raken.Dat bestaat niet en die verbeelding moet je laten varen .Je moet blij zijn dat ik nog aandeacht schenk aan die koeterwals van jullie ,Anderen hier merken jullie duo,paling en Ko,zeg maar paul en rampie niet eens op of maar nauwelijks,.,Uit blijdschap gaan jullie 2 te keer als 2 belhamels dankzij MIJ.En ik,Ray, samen met de rest ga een gevecht leveen en jullie beiden kunnen alvast alle corrupte ,bange rechters omkopen die gaan jullie nodig hebben.De geode rechters staan aan onze zijde en wij gaan het gevecht eerlijk uitvechten en winnen!!


  Maak melding

 45. @Ray,
  Riool Rat jij en gevecht aangaan.
  Blijf maar dromen met jouw kunnen ze geen strijd aangaan .
  Heb je Paul zijn reactie gelezen.
  Als je het ook begrepen hebt dan hoef ik geen woorden meer vuil te maken .
  Is de uitkering al binnen.
  Vergeet niet om op tijd Hoersubsidie ik bedoel
  Huursubsidie aan te vragen.


  Maak melding

 46. Ik heb het in mijn vorige post geschreven: Breeveld heeft met die situatie van de terugroepwet de gelegenheid om als held of als verrader des vaderlands en rechtstaatschender de geschiedenis in te gaan.
  Ik denk dat hij mijn post gelezen heeft en wijselijk voor het eerste heeft gekozen…het aftellen dat hij uit de coalitie stapt is hiermee begonnen…zijn achterban zet hem namelijk ( gelukkig) onder druk hiervoor omdat alles wat zich afspeelt binnen de coalitie geheel tegen hun principes en partijidealen ingaat..


  Maak melding

 47. PRINCIPELOOS. Het kan verkeren hé HOOLIGANS. Dat de NPS – Na Poor Sani zit te smeken om een zetel van Somo van de PL – Pae Law.

  Rusland wat SCHAAMTELOOS ben je toch. Somo die jou NPS(je) zo de vloer mee aanveegde. En jij Somo zo’n TUIG vond. Ben je vergeten hoe Somo Vene zo chanteerde? En nu BEDEL je Somo om een zetel van ‘hem die op hem lijken’.

  Ding Bigi Sma foe NPS – Na Poor Sani né aksie joe if ie n’a wang jéjé? SCHAAMTELOZE DONDER.

  Wil je met zo’n FIGUUR naast jou BEWEREN dat het met zo’n DEBIEL naast jou beter zal gaan met Suriname?

  Somo heeft geen visie, hij CHANTEERT overal waar hij niet mee mag doen.

  De verkiezingswinst van de NDP is voor een groot deel dankzij Somo. Waar deze man (viswijf) is loopt het FUNEST af. Dankzij Somo heeft hij met z’n NPS – maar twee (2) zetels, maar WEIGERT dat in te zien. Wat voor politicus ben je dan?
  Rusland maar BEDELEN en nog eens BEDELEN, zonder enige SCHAAMTE om een zetel van iemand die jou KAPOT heeft gemaakt. Wie zit nou qua BELEID op Somo te wachten? Wie, Wie? NIEMAND!!!

  De VHP – Valse Hoop op Paé. Erger dan de NPS. Met een Somo met z’n DESTRUCTIEVE geest, bouwt niemand een land op.

  Santhoki zegt: ‘Laat me m’n eigen gang maar gaan’, ik zet al m’n hoop op (een gekke) Paé. VHP – Valse Hoop op Paé, tegen beter weten in.

  Personen die DEMOCRATISCH gekozen zijn door namelijk het HOOGSTE ORGAAN, het VOLK, kan NIEMAND, maar dan ook NIEMAND terugroepen. De Gekozene in kwestie is de enige die dat zou kunnen, uit vrije wil.

  Anders zijn Verkiezingen WAARDELOOS en PRÉ – PRÉ SANI. NPS – Na Poor Sani en de VHP – Valse Hoop op Paé, WEIGEREN in te zien dat ze bezig zijn een PRECEDENT te scheppen , die later in hun NADEEL zou kunnen uitpakken.

  Of vinden ze het BLIJ maken van twee (2) partij-loyalisten belangrijker, dan de DEMOCRATIE. Hoe LICHTZINNIG kan men zijn? Te GEK voor woorden!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 48. Robinho

  ik heb zijn bijdrage gehoord en begin ook het gevoel te krijgen dat hij zich niet meer thuis is in de coalitie maar met een loyaliteit en verantwoordelijkheidsdilemma zit.
  Hij kan niet door en zeker niet als men deze wet blijft door dramen, de anticorruptie bagger is en zoals het er nu naar uitziet de regering haar plannen eerst met het IMF afstemt dan met de DNA.

  Simons gaf nu al aan dat zij het plan volgende week verwacht ofwel met plan wordt nat besproken met het IMF en niet met de DNA. Ik hoop dat dat voor Breeveld de laatste druppel zal zijn omdat Dodson de verantwoordelijkheid zal moeten dragen voor de rare tariefdiscussie die ook tegen alle afspraken in opgelegd wordt terwijl redelijk is eerst EBS te saneren

  Ook Waterberg zal op de grens zitten wat hij nog wel en niet kan verantwoorden.

  Voor het overige laat de oppositie de coalitie alle kanten van de DNA zien. Het is schandelijk wat Simons met souffleur Kanhai doet.


  Maak melding

 49. Voor het overige last de oppositie de coalitie alle kanten van de DNA zien beweerd jojo.

  Dit zou ik alleen geloven als een eerlijk en objectief forum lid dit had geplaats, jojo als front propogandist kom je niet geloofwaardig over.


  Maak melding

 50. Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.

  Ik ben heel blij dat Carl Breeveld van Doe niet mee gaat of laat misbruiken voor dit machtsspel van de NDP, Sapoen en Chitan.

  Beter ten halve gekeerd, dan ten heele gedwaald.

  De BEP zou dat ook moeten doen op grond van de ratio en zich niet laten misbruiken voor persoonlijke individuele belangen van de NDP/DDB.

  DDB is bezig met zijn eigen belang en niet met het algemeen belang van het Surinaamse volk. Volk van Suriname zie uw noden en uitdagingen en zie wie u hierin sinds 25 februari 1980 terecht heeft laten komen. 3 keer sranan skeer, heel grote armoede, zie de hoge prijzen in de winkels, lege winkelschappen, winkels die dagelijks sluiten, benzine prijzen, valuta, ontwaarding van de Surinaamse dollar, DDB, gezin, adviseurs die schatrijk zijn, het volk in districten oerwouden, in Paramaribo in heel grote armoede leven en wonen, enz, enz.

  “DDB!, You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time”.

  In een democratische rechtsstaat berust alle kracht, rechten en plichten die vastgelegd zijn in de grondwet bij het volk en nergens anders. Niet bij DDB/NDP, het leger of gewapende machten. Als het Surinaamse volk zegt opzouten, dan zal DDB en gevolg daar gehoor aan moeten geven. Voorbeelden zat in de wereld,
  zie:
  – Duitsland, Hitler
  – Libië onder Mohamed Gaddafi
  – Saddam Hoessein – Irak,
  – François Duvalier/ bijgenaamd Papa Doc – dictator van Haïti.
  – Jean-Claude Duvalier bijnaamd Baby Doc, dictator van Haïti.
  – Maurice Rupert Bishop – Grenada,
  – Idi Amin Dada Oumee – dictator in Oeganda
  enz, enz, enz.

  Alle trokken vroeg of laat aan het kortste tijd.

  In een democratische rechtsstaat is het het parlement, DNA in de republiek Suriname, het belangrijkste gebouw/plaats van het Surinaamse volk, waar hun belangen gediend en behartigd moeten worden. Het gaat niet om persoonlijke belangen van een persoon of partij/coalitie.

  Leve:
  – de democratische rechtsstaat,
  – de Surinamers
  – de grondwet van de republiek Suriname en Internationale verdragen,
  – de rechterlijke macht,
  – oppositiepartijen, PL, NPS, ABOB, VHP
  – Doe,

  Weg Met Bouta, Weg Met Bouta, Weg Met Bouta
  Opzouten Bouta.

  Time4Change!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Volk van Surinamers Oe Wiki!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 51. JOJO..
  Waterberg ligt ook onder vuur in zijn partij..en je ziet het goed..De doe achterban vindt het ook niet correct dat hun minister de “zwarte Piet” wordt toegespeeld.. Het is een kwestie van tijd dat Doe uit de coalitie stapt of wordt gezet.
  Bouterse ziet dit van Breeveld nu natuurlijk als hoogverraad..!!
  Helemaal met de ontwikkelingen van a.s. vrijdag kan hij zich deze actie van Breeveld niet veroorloven..Sommige mensen zien in Breeveld toch nog een soort moraalridder …
  Blijft bizar dat Breeveld uberhaupt met deze dictator , voor handel in drugs veroordeelde , moordverdachte in zee is gegaan.
  Dit doet de politieke aspiraties van Breeveld na deze regering absoluut geen goed.


  Maak melding

 52. De dominee heeft last van gewetenswroeging en gooit de handdoek in de ring bij de wijziging van deze wet.

  De vraag is of dit een eesrte stap is naar een volledige uitreding uit de coalitie of dat hier sprake is van een incident.

  De tijd zal het leren of beter gezegd op korte termijn weten we dat.

  Zal het IMF ook even pas op de plaats maken door deze onduidelijke situatie van Rechtsstaat versus “Machtstaat” ook wel dictatuur genoemd.??

  Leve (Sar)poen(tje) en zijn maatje!!!


  Maak melding

 53. Brunswijk staat te trappelen om te regeren.
  Deze Judas heeft Bouterse thuis ontmoet.
  Bouterse maakt zich geen zorgen als chitan en Sapoen uitstappen.
  Doe mag ook weg want Lonny
  Staat al klaar om de opdrachten van de baas uit te voeren.
  Hij weet als geen ander dat zijn zaken safe zijn als hij met de Baas mee doet.
  De awarie Dominee heeft het licht gezien.


  Maak melding

 54. @Observer

  Ik heb geen affiniteit met front en bezie wat er gebeurd.

  Met name Santhoki heeft heel nadrukkelijk tot uitdrukking gebracht dat er geen basis is voor de extreme haast van een niet doordacht Wetsinitiatief.
  Er is een onvolledige wet op de agenda gezet van de DNA gezet. Dat wordt duidelijk als de initiatiefnemers al vooraf aangeven dat er een nota van wijziging in voorbereiding is en dat men reeds 2 artikelen geschrapt heeft.

  Desondanks blijft Simons trucs verzinnen om te vergaderen over een wet waarvan de initiatiefnemers zelf aangeven dat deze niet compleet is er komt immers een verbouwing.
  De reactie van Breeveld geeft aan dat er nog geen afstemming met deskundigen en op de actuele situatie plaats gevonden heeft. Wederom bewijs dat er overhaast een slecht concept in de DNA gebracht wordt terwijl men wel iets beters te doen heeft.

  Beste Observer. Ik zit te werken en luister op de achtergrond mee met de Poppenkast met voorzitter Katrijn.
  Ik verbaas mij ook over de bijdragen van Jogi en Gajadien.
  Echter Santhoki, Rusland en ook Brunswijk maken meer dan duidelijk dat er andere prioriteiten zijn dan een incompleet wetsinitiatief, iets waar Misiekaba, Bouva en Simons slechts om heen draaien.


  Maak melding

 55. @ Riool Rat aller ergste soort Rampie, je bent hardleers, je hebt hersens van rattenafval. Nu is Ray een wereld riool rat.

  @ Volgens RR Rampie, kraait Ray alleen maar onzin.
  Komt er wel iets zinnigs uit zijn verdorven rioolrat hersens? Alleen maar troep, volgens mij kan RRR niet eens tot 5 tellen.

  @ RR Rampie, laat je goed onderzoeken, het is duidelijk dat je lijdt aan een enge vorm van ” Pré …… Dépresiviteit “, doordat je als baby te vondeling gelegd werd.


  Maak melding

 56. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Dialoog tussen de WAARHEID en de LEUGEN.

  ‘ Hey Hallo’ zei de Waarheid toen die de Leugen tegenkwam. ‘ Je regeertijd en macht zijn bijna voorbij he’.

  De Leugen keek boos naar de Waarheid en vroeg : ‘ hoe bedoel je?’

  ‘ Nou veel mensen onder het volk worden nu steeds meer wakker, en gaan je steeds meer door hebben en afstand van je nemen’ antwoordde de Waarheid.
  Door bewustwording worden ze ook daadkrachtiger om te kiezen voor het Recht. Je kunt ze dus niet langer voor de gek of in angst blijven houden. Je bent meerdere keren gewaarschuwd, maar wilde niet luisteren’

  ‘ Nou dat wil ik nog wel eens zien. Ik zal mijn macht die ik heb in het land niet snel opgeven,’ zei de Leugen.

  De Waarheid antwoordde: ‘ Het LICHT is Machtiger dan de Duisternis en ik ben veel Krachtiger dan jou, en hoe meer mensen zich open gaan stellen voor Eerlijkheid en Rechtvaardigheid hoe sneller ik het van je zal winnen en hoe sneller jij er uit ligt. Ook kinderen zullen hier veel belang bij hebben, aangezien er door jouw leiding in het land ook een groot gebrek aan moraal bij jouw aanhangers heerst.
  Jij dacht natuurlijk dat jouw macht eeuwig kon duren die je in samenwerking met duistere krachten zo lang mogelijk probeerde te behouden. Doch als ik eenmaal tot het Hart van goedwillige mensen ga spreken, en zij zich openstellen , is er niemand meer die ze tegen kan houden of nog kan beinvloeden.
  Geen duistere kracht die ze nog kan misleiden… verdoven of verblinden. Geen duistere kracht die ze meer kan beangstigen als ze voor het Recht willen opkomen.

  Natuurlijk zullen er een aantal zijn die zichzelf blijven verloochenen, en de Duisternis willen blijven aanhangen en het onrecht nog willen blijven dienen. Doch ook zij zullen het op een gegeven moment moeten opgeven en moeten toegeven dat Het LICHT MACHTIGER is dan al hun leugenachtige machtspelletjes.

  ‘ Ja’ mijn woorden berusten op Waarheid. Ik, WAARHEID ben met het LICHT verbonden!

  De Leugen was angstig geworden van de zeer Krachtige WAARHEIDSBOODSCHAP, en kon daar niets meer tegen in brengen. Zag zijn toekomst vol angst tegemoet en voelde zich steeds meer verzwakken. Moest het accepteren dat het snel gedaan zou zijn met zijn macht. Het land was toe aan een Zuiveringsproces, waaraan gewerkt diende te worden mede met hulp van eerlijke- en betrouwbare mensen, en die zich allen ook inzetten voor werkelijk algemeen belang van het gehele volk!

  Message from The GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 57. Ik geloof die Carl Breeveld voor geen meter.
  Ik denk dat het n beetje te heet onder zn voeten wordt en daarom deze set.
  Voor de verkiezingen veel beloven,aanpak,strategie etc etc.
  Maar intussen pappen met de NDP.
  Nu ineens protest op niet meedoen terugroepwet.
  Deze man wil alleen by de winnaars horen.


  Maak melding

 58. Meneer Misiekaba noemt het: wetten breken in. Niet amnestiewet breekt in nee, terugroepwet breekt in.

  Die stomme wetten he meneer Misiekaba. Ze moeten gewoon doen wat jij wilt anders neutraliseer je ze gewoon. Zoals dat altijd gebeurt in een rechtsstaat. of was het machtsstaat?


  Maak melding

 59. @Mul,
  De ene Riool Rat verdedigd de andere Riool Rat.
  Jullie Riool Ratten zijn de ergste die op deze aardbol voorkomen.
  Mul en Ray zijn de wereld Ratten van deze eeuw.
  Ze voelen zich gelijk aangevallen als je het woord Riool Rat gebruikt.
  Een andere benaming hebben ze niet.
  Ray en Mul weten precies dat ze Riool Ratten zijn.
  Voelen zich aangesproken omdat iedereen weet dat deze Riool Ratten in het nauw rare sprongen kan maken.
  Dus Mul hou voortaan je muil en Ray jullie twee passen heel goed bij elkaar.
  Jullie nemen het altijd op als er over Riool Rat Ray of wereld Riool Rat gesproken wordt.
  Riool Ratten van deze eeuw nooit van werken gehoord.


  Maak melding

 60. @Ray,
  Hoe dom ben je dat je zelf niet begrepen hebt wat je gelezen hebt.
  En op elk item op wk willen posten.
  Idioot nogmaals lezen en laat iemand als Mul jouw helpen.
  Jullie passen bij elkaar en voelen elkaar heel goed.
  Riool Ratten van deze eeuw


  Maak melding

 61. De Terugroepwet is gewoon een dode letter omdat de formele werking ervan onuitvoerbaar is. Simpelweg omdat je iemand niet kunt verplichten om loyaal te zijn aan een politieke partij. Loyaliteit kun je niet afdwingen en heeft alles te maken met fatsoen. Politieke inzichten zijn aan verandering onderhevig omdat de politieke actualiteit kan worden gerekend tot een korte termijn situatie.

  De Terugroepwet is duidelijk geen wet van Meden en Perzen.
  Politici kiezen in eerste instantie voor een bepaalde politieke partij maar dienen de vrijheid te hebben om zelf te beslissen of ze bij een bepaalde politieke partij willen blijven of een eigen fractie willen beginnen etc.; andere opties zijn er niet. Toen Cheung uit de NDP overstapte naar de NPS, was er “niets aan de hand”. Toen iemand uit jong-NDP overstapte naar de PL, was er “niets aan de hand”. Toen Pahlad vanuit de NDP de overstap maakte naar de VHP was er “niets aan de hand”. Hij werd “welkom thuis” geheten, haha. Niemand sprak over eventuele omkoping door de NPS, de PL of de VHP. Zodra iemand overstapt naar de NDP is er volgens sommigen sprake van omkoperij door de NDP.

  De bedoeling van Somohardjo in deze hele kwestie is pur sang ordinaire rancune geweest. Het heeft niets met zetelverlies of iets dergelijks te maken gehad. Het is misschien een rare vergelijking, maar bijna nergens ter wereld wordt een Terugroepwet in het leven geroepen, net zoals je bijna nergens ter wereld tijdens je vakantiereis je vertrekdatum moet herbevestigen. In zo een moderne tijd, verwacht de SLM van je dat je je datum van vertrek bij hen moet bevestigen waarbij er wordt medegedeeld dat het voor de zekerheid is. De Terugroepwet is in het leven geroepen om voor de zekerheid te bewerkstelligen dat politici niet overlopen naar een andere partij.


  Maak melding

 62. Al bij al is de lijder van de nationale debielen partij de oorzaak van het moreel en geestelijk verval in het gehele land. Kijk ma na zijn zoon, stiefzoon en al die paarse rovers die hij leidt. Ook veel paarse aanhangers volgen zijn in zijn misdadige voetsporen.


  Maak melding

 63. @paul
  Wie zou ik zijn als ik niet een goede burger zou zijn om jou uit jouw zelf aangegeven lijden / misère te willen verlossen?

  maar goed. Ben je ook blij dat de dominee bericht heeft gekregen van zijn andere werkgever? En even gestopt is met die domme aanvraag? Of maakt het bericht dat sapoen en chitan nu zelfstandig gaan procederen jouw blij? Er is keuze voor iedereen, hoor. ….


  Maak melding

 64. @paul
  Verder ben ik blij dat je tevreden bent over mijn betoog, ik twijfelde een beetje.
  Bedoel je dat je die oogkleppen gebruikt voor Bouterse en zijn bende? Keer terug op het juiste pad, prodigal son.


  Maak melding

 65. Jojo

  Je lijkt wel een dief die op heterdaad wordt betrapt met de goederen in zijn hand en die schreeuwt ik steel ze niet, maar eigen ze toe. Zo zie ik jou ontkenning dat je geen affiniteit hebt met front. Je bent de meest fervente fronter hier op de site, je neemt vaker een loopje met de waarheid en feiten ten faveure van front, maar ontkent dat je een fronter bent, dit vind ik bizar.

  Neem nu ook je bewering dat de oppositie de coalitie alle hoeken laat zien. Ik heb het ook beluisterd maar kom tot een heel andere conclusie, hoe kan dat nou?


  Maak melding

 66. De een weet het nog beter dan de ander ,iedereen struikeld over elkaar om zijn gelijk te krijgen en het ene proces is nog niet voorbij of de volgende staat al voor de deur…..mijn vraag is ….Wanneer wordt er nu eens geregeerd
  En wat de stroom voorziening betreft heeft niemand het over een windmolen park waar de wind stroom op wekt dus dat zeer goed koop kan doen en de investeringen voor de lange termijn laag zullen zijn en alle inwoners van mooie land ook vele maal minder gaan betalen ….1 wind molen voorziet heel paramaribo van gratis stroom alleen moet de I versterking kosten worden terug betaald en die moeten worden berekend voor 15 jaar dus kan het zeer goedkoop stroom leveren aan de maatschappij maar ik hoor alleen maar de opwek kosten zijn duur ….neem dan initiatief pruttel niet verder!!!!!! Zo gaat het niet langer !!!!!!! De economie is al kapot !!!!!


  Maak melding

 67. @Dre,
  Je moet weder geboren worden om met Paul in discussie te gaan.
  Paul legt je breedvoerig uit en jij snapt het niet.
  Volgens mij heeft het met inzicht te maken die heb je dus niet.
  Iemand beschuldigingen om op het juiste pad terug te keren terwijl je oogkleppen hebt en niet in kan zien dat je die altijd al gehad hebt.
  Jammer dat er aasgieren erbij zitten zoals Dre.


  Maak melding

 68. Beste Observer

  Stel ik ook niet dat Jogi, Gajadien en Girjasien clowns zijn die maar wat lopen te gillen en hun verhalen zelden afmaken.
  Hoe reageer ik op Belfort en hoe heb ik aangegeven dat Brunswijk zijn achterban slecht bedient.

  U observeert niet helder

  Laat ik u een voorbeeld geven:
  Simons snoerde terecht en scherp de mond van Gajadien als hij weer eens mensen besprak en daarmee vaak zonder bewijs beschuldigde.
  Toen Waterberg interne PL zaken aanhaalde en stelde dat Sapoen en Chitan het slachtoffer waren van mislukt dubbelspel van de PL werd hem geen stroo breed in de weg gelegd.

  Ook de het verschil tussen de zaken Adjoshi/ Poki en Sapoen/Chitan wordt door niemand onderkend. De eersten hebben hun AC en politieke lijn nooit verlaten terwijl Sapoen/Chitan hun politieke lijn en achterban wel verlaten hebben.

  De gerechtelijke uitspraken bewijzen dat de wet wel functioneert maar dat het listige gedrag van zij die moeten uitvoeren voor alle ellende zorgt. Ook de bewering dat rancuneuze politieke leiders terug roepen komt uit het lucht ledige.
  Het gegeven dat CHS, Simons, de coalitie en Kanhai op de stoel van de rechter gaan zitten zorgt voor gedoe.

  In een omgeving met politiek fatsoen (Jogi, Gajadien, Girjasing, Belfort zijn zeker geen voorbeelden van politiek fatsoen) kijk je naar de essentie van de wet en niet naar de heel ver gezochte escapes en onvolkomen heden.
  De hele vervangende wet was niet anders dan een gat te creeren voor Sapoen en Chitan resp. de coalitie. Zie de overgangsregeling die ingreep in de uitgesproken vonnissen door de nieuwe wet met terug werkende kracht van toepassing te verklaren op alle zaken die bij het CHS in behandeling zijn. Listig toch.

  Helaas heeft het CHS nu toegegeven en is elke prioriteit vervallen en horen we na de schorsing voorlopig niets meer van dit initiatief.

  Denkt u eens na over het resultaat van de zitting;

  De oppositie vroeg om een integrale aanpak die getoetst werd aan de inzichten van DESKUNDIGEN en de actuele situatie.
  Zonder er veel woorden aan vuil te maken is dat ook de uitkomst van de zitting geworden. Dat had men ook aan het begin van de zitting kunnen besluiten en had deze vertoning aan een ieder bespaart kunnen worden. Er zijn immers belangrijkere onderwerpen om te behandelen.

  Beste Observer in observeer en reageer op wat ik zie. U zult van mij ook heel wat kritische reacties kunnen lezen over NF echter die zijn nu niet aan de macht. NF heeft niet de beloften gedaan die Bouterse gedaan heeft etc.

  Observer zet aub uw oogkleppen eens af


  Maak melding

 69. Ik wil geloven dat Jojo de fantast en geboren leugenaar geen affiniteit heeft met front, anders dan dat ze hem betalen om onzin hier te komen verkondigen, precies zoals de door de mand gevallen henk molenaar vanuit de dna dat ook dagelijks hier komt doen.

  Wat overduidelijk is; dat de fronters en de forumleden die betaald of gewoon affiniteit met front hebben allemaal stuk voor stuk gebreken vertonen, ze zijn allemaal stuk voor labiele emotionele gedrochten. Een gevaar voor zichzelf en de maatschappij waarin ze vertoeven, lezen de reacties allemaal door, geen van ze zijn afkomstig van mensen waarin je enige balans kan waarnemen.


  Maak melding

 70. Beste NoSpang

  U kent de nuance niet. Dat is jammer voor U.

  Legt u eens uit wat er niet klopt. Probeer eens een enkel ding te weerleggen zonder woorden als fantast, geboren leugenaar of labiele emotionele gedrochten te gebruiken.
  Begrijpt u niet dat die woorden uw onvermogen tot argumentatie en redenatie bewijzen en slechts mijn punten; de NDP maakt er een zooitje van, versterken.


  Maak melding

 71. @ Rampie, ik voel me niet aangevallen als je mij betiteld als een Riool Rat. Waarom zou ik. Wat kan men anders verwachten van een bastard, bastard Rampie = { kruising tussen een hyena en een nijlpaard } Ik denk dat de hyena’s en nijlpaarden zich beledigd voelen, maar de waarheid moet gezegd. In eerste instantie heb ik mij vergist, excuses daarvoor; je bent niet te vondeling gelegd, jij, bastard Rampie, bent een mislukte kruising tussen een hyena en een nijlpaard.

  @ Paul en jij {Rampie} zijn rasgenoten, alleen ben jij Rampie} een mislukt product daarvan.

  @ Ram {pie}, waarom haat je Santoki? Omdat de VHP je opgedonderd heeft. Je was hebzuchtig, te gierig, een nietsnutter, die snel rijk wilde worden. Ram {pie}, keba nanga ding takru maniri.

  @Rampie, ik ben genoodzaakt me tot jou niveau te verlagen, omdat je moet ophouden rechtgeaarde surinamers Riool Ratten te noemen. Ik zeg ook niet tegen je …. tor mai ke ……. tu samdje …. koeta.

  @ Rampie, je mag je mening uiten, hoewel, je hebt er geen. Alles wat je uitkraait is troep. Dit gezegd hebbende geef ik, ja, ik geef je nog één laatste kans, ga je mond spoelen in een privaat. Als je doorgaat mijn vrienden Riool Ratten te noemen, zal ik je stukje bij beetje fileren. I warn you!


  Maak melding

 72. Anti-democratische/dictatoriale trekjes van de NDP-parlementariers !
  Voorzitter DNA doet fors mee met het vertrappen van de Grondwet !

  Zodra een zaak bij de rechter in behandeling is, staat Jenny in de voorste linies om wetten te wijzigen of aan te passen !

  Desi heeft haar VERBODEN de GRONDWET te lezen waarin een VERBOD staat, zich te bemoeien met zaken die bij de rechter in behandeling zijn !

  Een DNA-voorzitter dient zich aan wet en Grondwet te houden ! Tenzij mw Simons bezig een DICTATORIALE
  STAAT op te bouwen !

  PS :

  FETI DJI WAN FREE SRANANG !!!


  Maak melding

 73. @NoSpang, wat@JoJo heeft geschreven heeft NIETS te maken dat hij een fronter is of dat hij hiervoor betaald wordt.

  -Ik heb ook alles mogen volgen en wat hij schrijft klopt inderdaad ook.
  Wat vind je hiervan:::

  Moeder van Dijk heeft altijd geroepen dat wij de wet en de uitspraak van de rechter moeten respecteren, en wat doet haar dochter nu???vul het maar zelfs in.

  Een grote schande wat er nu in Suriname gebeurd.


  Maak melding

 74. @ JOJO
  ik zou me niet eens inspannen om wie dan ook ervan te overtuigen dat je onpartijdig bent en vooral geen fronter bent.
  jouw betoog is duidelijk , overzichtelijk en begrijpend .
  zonder jouw analises van het nieuws zaten de meesten van ons nog steeds in het donker.
  dat komt vooral door die fantastische onderzoeks jhoernalisten in suriname.
  de halve, feitelijk onjuiste info die ons via de media bereikt weet jij feilloos te analiseren.
  de figuranten die jouw replys niet kunnen volgen gaan dat de eerste 4 jaar niet kunnen omdat ze eerst de lagere school nog moeten afmaken.
  jij , pico , hans ,cochise en anderen zorgen ervoor dat wij up to date blijven .
  laat je niet uit de tent lokken door onze paarse broeders.


  Maak melding

 75. Jojo eerst geef je aan dat de oppositie de coalitie alle hoeken van de DNA heeft laten zien.

  Ik geef aan dat het feitelijk onjuist is en dat je een loopje neemt met de waarheid.

  Daarna probeer je een hele draai te geven aan je onjuiste constatering om te bewijzen dat je toch objectief en eerlijk ben.

  Zelfs dit wil niet lukken, je vooringenomenheid druipt er vanaf en dat bedoelde ik precies met mijn observatie dat je jij een fervente fronter bent.

  De leugens en de draai die je in elke reactie maakt, probeer je zodanig te formuleren dat het pro-oppositie is en anti-coalitie. Je zal je reden hiervoor hebben, maar eerlijk en objectief ben je zeker niet, als je dat beweerd is het je zoveelste leugen. Dit is mijn laatste posting hier omtrent.


  Maak melding

 76. President Brazilië geschorst na stemming in Senaat
  Foto: ANP
  Gepubliceerd: 12 mei 2016 11:36
  Laatste update: 12 mei 2016 12:14

  De Senaat heeft donderdagochtend (lokale tijd) na een zitting van twintig uur vóór de afzetting van de Braziliaanse president Dilma Rousseff gestemd. Dat betekent dat ze wordt geschorst voor een periode tot 180 dagen.
  Vicepresident Michel Temer gaat het land leiden, terwijl hijzelf eerder een boete kreeg opgelegd wegens fraude.

  Het Lagerhuis van Brazilië stemde in april al met een ruime meerderheid vóór het afzetten van Rousseff, in een zitting waarbij tegenstanders van Rousseff confetti in de lucht schoten en juichten. Donderdag stemden ook 55 senatoren in met de afzettingsprocedure. Slechts 22 senatoren stemden tegen.

  De 68-jarige president noemt de afzettingsprocedure een staatsgreep. Ze is van mening dat haar politieke tegenstanders haar op valse gronden de laan uit willen sturen. Rousseff zal de uitkomst in de Senaat waarschijnlijk juridisch aanvechten.

  Senaat en hooggerechtshof moeten binnen circa een half jaar onderzoeken of de beschuldigingen steek houden. Als ze dat bevestigen, moet de Senaat Rousseff in een stemming definitief afzetten.

  Gesjoemeld
  Rousseff wordt ervan verdacht in de aanloop naar de verkiezingen te hebben gesjoemeld met de begroting – in de Braziliaanse politiek geen gigantisch vergrijp. In tegenstelling tot andere prominente politici wordt ze zelf niet direct in verband gebracht met corrupte praktijken en zelfverrijking.

  De voorzitter van het Lagerhuis, Eduardo Cunha, wordt bijvoorbeeld verdacht van het aannemen van tientallen miljoenen dollars aan steekpenningen. Ook de voorzitter van de Senaat, Renan Calheiros, zou steekpenningen hebben aangenomen. Hij zou ook de belasting hebben ontdoken.

  Veel Brazilianen zijn onder meer ontevreden over het economisch beleid van Rousseff. De Braziliaanse economie beleeft de ergste recessie in tachtig jaar.

  Rousseff spreekt het Braziliaanse volk rond 15.00 uur toe.

  Da Silva
  De linkse Rousseff van de Arbeiderspartij (PT) volgde in 2011 haar partijgenoot Luiz Inácio Lula da Silva als president op. De hoogste aanklager van Brazilië wil naar zowel Rousseff als Lula een onderzoek. Lula wordt verdacht van betrokkenheid bij een corruptieschandaal rond staatsoliebedrijf Petrobras.

  ‘Dit is een coup’Zie ook: House of Cards in Brazilië: Hoe Rousseff op corrupte wijze wordt afgezet


  Maak melding

 77. @Observer.

  Ik heb nergens een draai aan gegeven

  1) Gajadien werd te recht de mond gesnoert.
  2) Waterberg kon bij een soort gelijk vergrijp door gaan zonder een stroo breed in de weg gelegd te worden.
  3) Adjhosi/ Poki bleven binnen AC
  4) Sapoen/Chitan verlieten hun fractie ook al wil Simons dat anders presenteren echter Simons is niet de baas in de PL fractie nog op de PL algemene ledenvergadering.
  5) Heeft de rechtelijke macht geen uitspraak gedaan en daarmee binnen de trias politica niet bewezen dat de wet mits goed uitgevoerd kan functioneren. Laat Kanhai maar proberen gelijk te krijgen.
  6) Gaan Kanhai en Simons niet op de stoel van de rechter zitten.
  7) Heeft het CHS nu niet gewoon invulling gegeven aan het vonnis.
  8) Hebben de NDP initiatief nemers geen artikelen geschrapt en al een nota van wijzigingen voorbereid het geen duidelijk aantoont dat de wet nog niet rijp was voor behandeling.
  9) Is er niet duidelijk vast gesteld (ook door BEP) dat de wet niet getoetst was door deskundigen.
  10) Was het eind resultaat niet dat men terug moest en alles nog eens goed op een rijtje moet zetten en laten toetsen door echte deskundigen.

  Het voorgaande zijn observaties en geen gedraai naar kleur of voorkeur.

  Beste Observer ik kan slechts constateren dat de coalitie zich steeds meer belachelijk maakt. Dat zou ik ook zeggen als in NDPer zou zijn. Het is zaak ondanks voorkeur wel de realiteit onder ogen te blijven zien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.