We zijn Moe: regering moet weg, niets minder

36

PARAMARIBO, 9 mei – De regering moet aftreden. Dit stelt protestgroep We zijn Moe helder en hard. Het straatprotest met steeds meer burgers, gaat precies daarom. De vakbeweging gaat ook de straat op, maar samenwerken is er niet bij.

Voorlopig wordt in elk geval niet gedacht aan alliantievorming. Bij Wij zijn Moe in elk geval niet. Er wordt nog te zeer van mening verschild met de vakbeweging. Die houdt op dertien mei een massaprotest. Het protest is meer tegen de verhoging van energietarieven. “Wij vinden dat er een grotere strijd is dan voor individuele gevallen”, zegt We zijn Moe-leider Curtis Hofwijks tegenover Dagblad Suriname.

Het terugdraaien van de tariefsverhogingen van energie alleen is niet genoeg. “De gelden die verduisterd zijn, moeten ook worden teruggehaald, omdat wij niet voor die kosten willen opdraaien. Maar het gaat bij ons om een groter doel, waar nog niet een ieder achter staat. Wij zeggen dat de regering gewoon naar huis moet”, aldus Hofwijks. Samenwerken op den duur is niet uitgesloten, maar dan wel om de regering af te zetten.

Bekijk ook:

36 REACTIES

 1. Met zoveel crisis o.a in de ziekenhuizen en apoteken re medicijnen is de eis van moe terecht. De bevolking lijdend onder de vele crisis moet dat laten zien en horen. Steun aan Hofwijks is meet dan nodig..


  Maak melding

 2. Opnieuw protesten in Griekenland tegen de nieuwe bezuinigingsmaatregelen. Deze zijn nodig anders krijgt Griekenland de volgende tranche van de financiele steun niet. Het betreft verhoging van de BTW en verlaging van pensioenen. Ik geloof DDB niet wanneer hij zegt dat het IMF geen eisen stelt. Walther joe grangpa e lee. Enorme gevechten tussen burgers en politie. Dit is natuurlijk te volgen op het internet.

  Ik denk dat het denken over politiek in Suriname een verkeerde wending heeft genomen. Iedereen gaat daar zitten met de gedachte: zakken vullen en zo snel mogelijk rijk worden. Ik denk dat in de grondwet strafmaatregelen genomen moeten worden tegen fout denkende en fout handelende politici. Ook moeten wij eisen gaan stellen met betrekking tot gedragsregels aan onze (potentiele ) Politici voor de toekomst (geen strafblad , geen negatieve imago). Als je het hart niet op de juiste plaats hebt zitten mag je niet gekozen worden.


  Maak melding

 3. Helemaal eens…in Suriname mag het nimmer meer zo zijn dat iemand met een strafblad een zo belangrijk en voorbeeldige functie bekleed.We maken van Suriname zo een mooi land een lachertje.Alles is mogelijk in Suriname..dat moet stoppen en dat moet nu…Steun de aktie!!! DDB en consorten moeten weg..De vakbeweging gaat protesteren tegen verhoging van de energie prijzen?? Wat denken deze mensen wel..er komt meer..Schaar je achter C.H.en ga voor het Alfabet ..alles moet weg!!!


  Maak melding

 4. Een van de eerste eisen van het IMF zal zijn dat Suriname alle subsidies moet afschaffen en belastingen verhogen.
  De eerste vraag die wij mogen stellen is : wat wordt in Suriname niet gesubsidieerd en wat is in Suriname niet belastingvrij.
  Gesubsidieerde zaken:
  electra, water, benzine, onderwijs (bus, boot, vliegtuig, etc, naschoolse opvang, ouderbijdrage),
  Internaten, kinderdagverblijven, ouderenzorg (asiana)
  Ziektekosten, medicijnen, dokter en ziekenhuiskosten.
  Ziektekostenpremie voor 1-16 jarige en 60plussers wordt ingevoerd. Medische zending gaat stoppen.
  U mag deze lijst voor mij aanvullen omdat ik het gevoel heb dat ik vele zaken over het hoofd zie.

  Verhoging belastingen:
  Btw
  Wegenbelastingen
  Tolgelden op bruggen etc
  Parkeerbelastingen.
  Verhoging kosten diensten van de overheid (leges).
  Vermogensbelasting
  Huurwaardebelasting
  Toeristenbelasting.
  Loonbelasting
  Inkomstenbelasting

  En als je al deze dingen hebt doorgevoerd zal je vanwege de koopkrachtdaling in een negatieve economische spiraal terechtkomen met alle gevolgen van dien en als je de gelden uit verstrekte leningen niet wijs en juist gebruikt zal de periode van dit negatief spiraal alleen maar verlengd worden.
  Maar ach, een troost. Een wijs man heeft de economische crisis omschreven als een knikker in een bak. De knikker komt in beweging en zal vroeg of laat op een ander punt tot stilstand komen. Waar en wanneer is altijd moeilijk te voorspellen omdat er een heleboel factoren in deze een rol spelen.
  Dus DDB, vertel de waarheid, want het IMF zal zeker veel meer eisen stellen.


  Maak melding

 5. Soms denk ik; Houden Surinamers het nieuws niet bij..Als ze zouden kijken naar landen waar het Imf aan heeft geleend dan kunnen ze de gevolgen zien.Dan maar om alles wat”baas”zegt te applaudisseren.Zo’n handje klap volk zijn we geworden..Ze beloven ook dat niemand in dienst van de overheid zijn/haar baan verliest.Dat zullen ze merken..( 7-Even)of helemaal niet verschijnen.Met dit alles zal ook de criminaliteit toenemen..zie je nog een toerist naarSuriname gaan.De weinihen die gingen blijven straks weg..Surinamers wordt wakker!!!


  Maak melding

 6. Curtis Hofwijks en de andere actievoerenden zijn tot nu toe de enige die klip en klaar eisen dat deze criminele organisatie o.l.v. de president moet aftreden.
  Ze zijn nu van plan om het vonnis vd rechter niet uit te voeren. Dit zou voor iedere rechtgeaarde Surinamer en democraat die de rechtstaat gedachte hoog in het vaandel heeft, aanleiding moeten zijn om de acties van “we zijn moe” te ondersteunen.
  Er zijn uiteenlopende redenen waarom Bouterse de handdoek niet in de ring wil gooien ondanks hij en zijn bende evident incompetent zijn gebleken om het land te besturen. Bouterse is aan het overleven en wil niet de bak in, en als er een nieuwe regering komt gaan nog veel meer corrupte praktijken aan het licht komen. Last but not least wil Bouterse een dynasty creeren om zodoende de honderden miljoenen aan gestolen privebezittingen van hem en zijn innercircle te consolideren.
  Aangezien Dino nu buiten spel is, heeft Bouterse j het liefst dat zijn vrouw hem opvolgt. In een van zijn speeches enige tijd geleden deed hij toespelingen hierover. Hij bracht het wel op een ludieke wijze , maar desalniettemin was de ondertoon in mijn optiek bloedserieus.
  Zijn kleinzoon Walther( zoon van Dino) timmert nu ook als jeugd ambassadeur van de U.N. millennium development goals aan de weg. Vorig jaar deed hij mee met verkiezingen van het studentenbestuur van het Adek.
  Tijdens zijn verkiezingscampagne pakte hij groots uit met t-shirtjes en ander campagne materiaal. Geheel in de stijl van de politieke partij van zijn opa. Het mocht echter niet baten , want hij verloor de verkiezingen.
  Ik vind het onvoorstelbaar dat een heleboel figuren als Eugene van der San , Kanhai enz enz in de media komen vertellen dat het recht dat gesproken is onjuist is en niet uitvoerbaar . Geheel in de stijl van de Surinaamse journalistiek komt het niet op bij de journalisten om te vragen tijdens zo’n interview, welk instituut oordeelt en veroordeeld in een rechtsgeschil in een rechtstaat. Een rechter of een advocaat……..


  Maak melding

 7. Surinamers zijn zo’n layback volk..Ipv het ( internationaal)nieuws bij te houden neemt het overgrote deel alles voor waar aan van DDB en zijn zijspan.Waar komt deze luiheid en desinteresse toch vandaan?stap uit je Cocon..en laat je niets wijsmaken.LAAT JE NIET LANGER BELAZEREN!!!WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN PRESIDENT MET ECHTE BALLEN DIE SURINAME UIT DEZE AFGROND KAN LEIDEN NAAR OMHOOG.


  Maak melding

 8. De regering moet weg, zonder meer! Na een electorale overwinning {overname}, moeten nieuwe wetten, alle door de NDP gedomineerd Parlement aangenomen wetten, vervangen.
  Een ” bijzonder tribunaal ” moet gevormd worden om al die NDP- abanies te vervolgen, zonder vorm van proces.
  De 15 zijn ook zonder vorm van proces, in opdracht van het baka foto monster Desi Delano Bouterse vermoord.
  Oog om oog, tand om tand!

  Na de overname moeten alle grenzen dicht, no escape, voor wie danook. Reisdocumenten worden ingenomen,
  het zijn Staatseigendommen.

  De NDP-abanies gaan alles doen om sporen te wissen. Belangrijke documenten zullen verdwijnen, verdwijnen nu al.

  Project ” Pluk Ze Kaal ” { PZK }” treedt dan in werking.
  Eerst moet een nieuwe, goed beveiligde,
  Staatsgevangenis gebouwd worden te Broko Baka.
  Onder zeer, zeer strenge bewaking worden de volgende gasten lifetime geaccomodeerd:
  @ Junior interieur verzorger, met beperkte bewegings vrijheid, LIMBO.
  @ Medici per Staatsbesluit benoemd: lé mofo J. Geerlkings-Simons en Waterberg.
  @ Advocaten van de duivel: KANHAI, moeder en dochter SILOS-van DIJK of van DIJK-SILOS.
  @ Terrein onderhoud: MISJI-KEBA, BOUVA, ABDOEL,
  auto importeur HOOGHART.
  @ Geestelijken voor de zielerust: zelf benoemde bisschop Meye en apostel Carl Breeveld.
  @ Bar-keeper: hooggeboren, laaggevallen DOEKHI.
  @ Storyteller, Jokemaster: suicidaal Desiré Delano Bouterse

  @ Algehele Coördinatie: het knapste jongetje van de klas
  van der SAN, afro HERRENBERG en porno EDDY JOZEFZOON.


  Maak melding

 9. Er zijn zoveel obiamangs in suriname waar zijn ze nu in moelijke tijden, kunnen zij niet ingrijpen en bouterse in een W.C. todo veranderen en de rest in allata’s?


  Maak melding

 10. Nu roepen de tegenstanders angstbeelden op voor het lMF. Men verteld aan de mensen dat de pensioenen,toelagen en uitkeringen die heel hoog verhoogd zijn door de regering Bouterse en de gratis ziekenfonds door het IMF afgeschaft gaan worden. Maar wie heeft deze voorzieningen verhoogd of ingevoerd?Niet door een regering van NPS en VHP. De tegenstanders denken dat Nederland hen gaat helpen met heel veel gratis geld.Maar nee hoor! Nederland zal ze rechtstreeks terugsturen naar het IMF.Nederland zal het beleid van het IMF niet dwarsbomen.Een studie van het Nederlandse hulpprogramma aan landen laat zien dat dit altijd in overleg met het IMF plaatsvindt.


  Maak melding

 11. RobG, in een paar zinnen spreek je jezelf falikant tegen, en wie stelt dat er om financieele redenen bij Nl. aangeklopt zou moeten worden, dat zijn jou woorden.
  Het Surinaamse volk wil dat het geroofde en achterover gedrukte geld terug gehaald moet worden, zoals wel vaker gebeurt is draai jij de feiten weer eens om,


  Maak melding

 12. Bouta die poepzak moet naar huis!
  Ik hoooooop dat hy elk moment sterft!
  Echtwel wat deze ongeschoolde man niet
  Doet met su!!!
  Dombo bouta djompo liba!!!!!!
  Poepejantje rommel pier ede!!!!!
  Mek vs kong teki a rommel diesie!


  Maak melding

 13. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID… TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  ONTWAAK, Volk van Suriname wordt WAKKER!

  De Tijd voor Verandering naar RECHTVAARDIGHEID en voor een EERLIJKE samenleving moet nu van start.
  Dit vooral ook omdat er aan het belang van kinderen en een beter toekomst voor hen moet worden gedacht.

  De president heeft met vele misleidingen….leugens en bedrog het land financieel en vooral ook moreel naar de afgrond gebracht.
  In samenwerking met duistere krachten heeft hij zich tot een valse God gemaakt, en veel misbruik van zijn machtspositie gemaakt wat jarenlang gepaard ging met veel volksangst. Ook zijn aanhangers werken en spreken niet vanuit een ZUIVER HART.

  Ontwaak, volk van Suriname wordt WAKKER!
  ongeacht stand, leeftijd, kleur of ras.
  De Tijd is nu daar om massaal Samen te werken vanuit de Rechtvaardige kracht, en te strijden voor een betere toekomst van het land. Een EERLIJKE regering die werkelijk in dienst van het gehele volk staat, en niet een dictator die alleen de dienst uitmaakt.

  LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…..ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID.

  Message and Power from the GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 14. Wake up,wake up,wake up people of Surinam.
  Time for change.
  Kijk naar andere landen hoe het is gegaan,verjaag de boevenbende voor een betere Suriname.
  Time for change.
  Wees niet bang,ga de straat op,het is voor jullie nakomelingen.


  Maak melding

 15. RobG

  Laat ik een voorbeeld van IMF handelen aanhalen. Zambia had steun van het IMF en Wereld bank nodig. De eis was dat het zelf ook in kwam. Het verkocht toen voor $ 1.000.000.000 haar positie in Kopermijnen. ongeveer 12 jaar later waren die zelfde belangen in de Kopermijnen van het Zwitserse Glencore $ 15.000.000.000 waard, wordt de winst op Zambiaans koper in Zwitserland genomen en betaald Zimbabwe nog steeds de rente en aflossing.

  De zo bejubelde verhogingen van de AOV en Kinderbijslag, de subsidiëring van de Ziektekosten verzekering ( tot 16 en boven 60), het afschaffen van het Schoolgeld etc. is allemaal consumptief gefinancierd en dus niet duurzaam. De toekomstige generaties betalen de rente en de aflossing.
  Na de inflatie en devaluaties zijn het slechts sigaren uit eigen doos ofwel het zijn geen sociale wetten geweest maar Asociale wetten geworden.

  Men hoeft niet bang te zijn voor het IMF indien er een regering aanzit die betrouwbaar is en bewezen heeft correct te begroten en verantwoording af te kunnen leggen.

  Begroten kunnen ze niet, Adhin heeft het zelf in de DNA toegegeven. Om 2 voorbeelden te noemen:
  Leningen werden als inkomsten geboekt (Henk Ramnanlandal tijdens de begrotingsbehandeling 2015).
  Peneux voerde in de begroting 2016 de gevonden rekeningen naschoolse opvang 2015 op a SRD 70.000.000 om het bedrag een week later nog eens te verhogen. Rare manier van begroten.

  Verantwoorden hebben ze nog nooit gedaan. Ze hebben 1 maal sloten ingediend maar deze teruggetrokken.

  Het IMF stelt betalingsbalans steun ter beschikking aan de CBvS waardoor het geen relatie heeft met de regering maar wel elke 3 maanden monitort en eisen kan stellen.
  De CBvS zal de betalingsbalans steun kunnen inzetten voor de invoer door partijen die deze dollars kunnen afnemen en ontvangt de tegenwaarde in SRD’s. ofwel zolang de CBvS er voor kan zorgen dat de SRD niet helemaal weg zat klopt alles nog.

  Wat de andere leningen betreft zijn het indianen verhalen. Die leningen moeten afgesloten worden voor specifieke projecten die de aflossing en rente kunnen opbrengen. Hoeveel van dat soort projecten zijn er de afgelopen 6 jaar initieert en van de grond gekomen. Geen enkele.
  Als u bij op de site van het bureau voor staatsschuld gaat zult u zien dat er ruim $ 300.000.000 aan leningen afgesloten zijn die niet gebruikt worden. Waarom mag Joost weten. Een educated guess is dat men niet aan de voorwaarden van de lener kan voldoen.
  Voor dat de Wereldbank, de IDB, CDB en IsDB inkomen met leningen heeft hun risico management onder elke steen van Suriname gekeken en keuren ze alles af waar maar een vleugje NDP aan hangt tenzij er 100% borging verleend wordt.


  Maak melding

 16. Ik heb vaker gepost dat ROBG ( de G staat voor Gestapo) nooit ingaat op de corruptie en gestolen geld dat teruggehaald moet worden.
  Hoe moet je iemand die de AOV en andere sociale voorzieningen die “verhoogd” zijn bejubelt, terwijl die vanwege de devaluaties nagenoeg niks meer waard zijn, nog serieus nemen.
  Ziekenhuizen en apotheken kampen met problemen en mensen dreigen letterlijk en figuurlijk te sterven vanwege de ontstane financieel economische situatie.
  De “kleine man en vrouw” ( onlangs weer enkele schoonmaakster) hebben al maanden geen salaris ontvangen. Ik heb nog niet 1 keer Limbo , Meye , Alibux en co, Hoefdraad en ALLE andere grootverdieners inclusief parlementsleden en ministers horen zeggen dat ze hun salaris of een deel daarvan niet hebben ontvangen.
  Een volk dat dit tot in lengte van dagen accepteert is het niet waard om te worden gesteund door welk buitenland dan ook.
  Het volk zou niet alleen het aftreden van de regering moeten eisen , maar ook van alle parlementariers..Dan maar dat de goede onder de kwade lijden. Maar dit kan zo niet verder.
  De coalitie is weer bezig net als in het geval van de amnestiewet te intervenieren in een zaak die bij de rechter is. Trouwens , de terugroepkwestie is in principe niet meer bij de rechter. Die heeft al meerdere keren een uitspraak gedaan. Het vonnis moet conform de uitspraak bij voorraad worden uitgevoerd. Dus fuck die bodemprocedure..!!!


  Maak melding

 17. @JoJo..Ik heb veel bewondering voor jouw inhoudelijke kennis en argumenten..Van jou leer ik tenminste wat.
  Het is jammer dat RobG en consorten tegen beter weten in alles wat krom is van deze regering en president , recht praten.
  Ligt het aan hun intellect of hebben sommigen belangen bij het aanblijven van deze regering??
  Iedereen die steeds roept : “maar Bouterse is democratisch gekozen” wil ik antwoorden: “dat klopt , maar dat was Adolf Hitler ook”………………..!!!!!


  Maak melding

 18. Ik ben benieuwd hoe langggg het su volk
  De situatie hier nog zal pikken!
  En is waar ja bouterse doet aan foedoe
  Zelf heeft hy geen lang leven en dialiseert
  8u per dag.
  Erg man wat in su gaande is!
  Dagelijks sluiten winkels prijzen stijgen
  Alladol etc.
  De boel moet de straat op gaan ja!


  Maak melding

 19. Iedereen de straten op!!
  Leg Suriname lam !!
  Weg met de NDP,weg met BOUTA en weg met het IMF!! Zij maken leven in Suriname onmogenlijk.
  Inderdaad zelf Griekenland die bankroet is weigert aan de eisen van het IMF te omdat het moortdend is!
  Het is NU of Nooit.
  Hofwijks hup,hup,
  Somo,hup,hup


  Maak melding

 20. Curtis, Hoe meer mensen hij ziet, des te meer hij naar macht ruikt. nu is de regering naar huis,wat overigens niet mogelijk is, wordt hij straks President.


  Maak melding

 21. @Pradeep

  Natuurlijk kan Hofwijks geen president worden want hij heeft geen politieke organisatie en niet de ervaring en het kader om tussen de ratten (coalitie en oppositie) van Politici over eind te blijven.
  In ben wel van mening dat hij een rol zal kunnen krijgen in een vernieuwingsbeweging die de politici een beetje eerlijker zal kunnen houden.


  Maak melding

 22. Carl Breeveld van DOE heeft bij de behandeling van de terugroepwet 2 mogelijkheden.
  Ofwel hij gaat de geschiedenis in als held en integer of hij gaat de geschiedenis in als een van de grootste landverraders en hypocrieten die samen met Bouterse de rechtstaat Suriname heeft geschonden .
  Ik wil hem adviseren om “tegen”die wet te stemmen..ongeacht of dat zou betekenen dat minister Dodson het veld moet ruimen. Wat is een man nog waard als je in tijden van controverse en uitdaging niet kan staan voor je principes. Helemaal als geestelijke/dominee.
  Martin Luther King zei ooit: “waar een man uiteindelijk op wordt beoordeeld is niet waar hij staat op momenten van comfort en gemak , maar waar hij staat in tijden van uitdaging en controverse….!!!


  Maak melding

 23. Goed zo Curtis jij laat exact publiekelijk weten waar jij voor staat. Jij hanteert geen kleine stoffer maar een grote brede bezem voor de noodzakelijke grote schoonmaak. Regering moet weg! Alle corrupte DNA-leden opdonderen!
  Onderzoek instellen naar alle corrupte choleralijders die het land structureel hebben benadeeld. Bij bewezen schuld opsluiten.

  Curtis weet ook dat met welke financiele hulp van wie danook met deze regering en veroordeelde cokasnuiver en moordenaar bouta het echt niet beter zal worden.

  GO CURTIS GO!!!!


  Maak melding

 24. Alleen de front fantast en leugenaar jojo kan zulke onzin beweren als hierboven, verantwoorden en begroten kunnen ze niet zegt deze geboren leugenaar. Iedereen met een beetje gezond verstand zal dit hoofschudden en met fronzende wenkbrauwen lezen.

  Alleen ezels als robinho kwijlen bij zoveel rommel, daarom blijven jullie dom en zullen jullie onderontwikkeld blijven, verder denken zit er niet in.


  Maak melding

 25. @Pradeep
  Nergens heeft Hofwijks geeist dat hij de PRESIDENT wil worden!!
  Maar als moordenaars als bouta plesjidentje kunnen worden waarom is het dan onmogenlijk voor Hofwijks om President te worden?!Hij heeft geen strafblad en vecht als een eenmans leger voor de rest van ons!!
  Maar enfin Hofwijks gaat niet voor de grote prijs ,een man zonder voorwaarden en hem hebben wij nodig !!


  Maak melding

 26. @john

  “geen negatieve imago). Als je het hart niet op de juiste plaats hebt zitten mag je niet gekozen worden”

  O ja John hoe wil je dat controleren? Als een mens eenmaal amoreel en diefachtig van aard is. Hoe wil je zo iemand uit de politiek weren als bedriegen, liegen, frauderen, hoereren, veel wijverij, koop en spilzucht het standaard karakter van het gemiddelde DNA lid is. Bedorven voedsel moet je verbranden en met verse gezonde waar vervangen.

  M.a.w. schop al het tuig uit het parlement. Verbied ze voor het leven de toegang tot het parlement.
  En probeer eerlijke vervangers te vinden voor de verdorven zakkenvullers.


  Maak melding

 27. Precies..Curtis heeft nooit wat tegenover gesteld..Als alles de goede kant opgaat en DDB en zijn gevolg zijn afgetreden krijgt het volk de gelegenheid een nieuwe kans zich uit te spreken.Maarrr als dit soort zolang aan de macht is geweest en het land zoveel schade heeft toegebracht…wat is er mis met Curtis? Een rechtgeaarde Surinamer…een die het beste mét het land voor ogen heeft…Don’t underestimate a simple man…


  Maak melding

 28. @ NoSpang

  “Alleen de front fantast en leugenaar jojo kan zulke onzin beweren als hierboven, verantwoorden en begroten kunnen ze niet zegt deze geboren leugenaar.”

  Venetiaan rede zich met SRD 3.000.000.000 jaar
  Bouterse ging direct naar het dubbele en grote te korten.

  De begroting van 2015 ging zelfs naar meer dan SRD 9.000.000.000 waarvan meer dan de helft niet gedekt bleek.
  Hans Ramnanlandal melde bij de behandeling van die begroting dat de regering leningen als inkomsten bleek te boeken.
  De begroting over 2015 is in het najaar aangepast naar om en nabij SRD 5.500.000.0000 ofwel aanzienlijk lager.
  Als je in februari een begroting goedkeurt van meer dan 9 miljard en in het najaar van het zelfde jaar een begroting voor dat jaar indient die 40% lager is dan heb je volgens mij nadrukkelijk bewezen dat je niet kunt begroten.

  Ik lieg ook niet met betrekking tot de sloten van de begroting (= verantwoording) want die hebben over 2010 t/m 2015 niet of nog niet plaats gevonden.

  Beste No Spang het lijkt er op dat u maar wat roept en agressief wordt omdat alles gewoon klopt.

  Tot slot in ben van geen enkele partij omdat ook het meer en deel van de oppositie geen knip voor de Neus waard is.

  Ik hoop dat Curtis Hofwijks de steunkrijgt een politieke organisatie op te richten als het redelijk alternatief en daarmee de middel positie zal weten in te nemen.


  Maak melding

 29. Ja hoooooorrrrr! 1of andere wezeloos die zich @pradeep noemt heeft beetje aandacht nodig
  Dit zyn van die typische figuren die niet weten wat ze zeggen moeten omdat n garnaal nog slimmer is dan meneer pradeep.
  @RAY goed van je dat je de moeite neemt t uit te leggen aan die halve zool.
  Jonge jonge.
  Voor my mag n ieder president worden v an SU als je maar eerlyk en goede bedoelingen hebt het land uit de stront te halen.
  Ik kyk dit al dik 2jaar aan en trek t gewoon niet meer.
  Wat n rotzooi.
  Myn zegen heb je CURTIS


  Maak melding

 30. Er is geen geld voor ziekenhuizen. Artsen en verpleegkundigen hebben in geen maanden salaris ontvangen. Kennelijk in een poging om die groep ervan te weerhouden mee te doen aan de 13 mei demonstratie, komt DDB via zijn spreekbuis NDP met een sukru sani voor verpleegkundigen.
  Uit De Ware Tijd:

  ” Verplegenden ‘krijgen’ perceel van overheid
  09/05/2016 10:27 – Consuela Raalte

  PARAMARIBO – Verpleegkundigen zonder bouwgrond en hypotheek hebben een grote kans dat zij die nu wel krijgen. Dit zei NDP-parlementariër Sylvana Afonsoewa zaterdagavond in Tori Oso. De bijeenkomst was georganiseerd door het Vrouwen Parlementforum en de Vereniging van Verpleegkundigen in Suriname in verband met de Dag van de Verpleging op 12 mei. Het doel was om de beroepsgroep te bemoedigen.
  Afonsoewa, die zelf verpleegkundige was, zegt dat het initiatief twee jaar geleden is genomen door haar en enkele collega’s. Intussen heeft de minister van Ruimtelijke ordening Grond en Bosbeheer de aanvraag goedgekeurd en zijn er percelen in Commewijne beschikbaar, zei de politica in een inleiding. Afonsoewa zegt dat er een collectief verzoek is ingediend bij het ministerie. Nu moeten de ziekenhuizen nog de namen doorgeven van verplegenden die behoefte hebben aan een perceel. “We werken met de ziekenhuizen voor de transparantie. We komen geen mensen tegemoet om percelen te hamsteren. Het is een soort schouderklopje voor 12 mei.”
  De parlementariër vindt ook dat de verpleegkundigen hun plek moeten opeisen zowel binnen als buiten het ministerie van Volksgezondheid. “Men behandelt je precies zoals jij je presenteert, en als we doen alsof we minder zijn dan de rest gaat men ons ook zo behandelen.” Ze merkt op dat alleen artsen naar het buitenland gaan om geschoold te worden en verplegenden in mindere mate of helemaal niet. Dit zorgt voor een gat in de ontwikkeling tussen de arts en de verpleegkundige.
  Lees meer: Verplegenden ‘krijgen’ perceel van overheid – DWTonline.com ”

  Ten eerste: Hoe wordt dit gefinancierd door de overheid?
  Ten tweede: Denkt de doorsnee verpleegkundige onder huidige omstandigheden een hypotheek te krijgen? Of wordt hier weer een situatie gecreerd dat kavels jarenlang braak liggen?
  Ik denk dat er weer een groep in problemen komt door dit cadeautje van DDB in ontvangst te nemen.


  Maak melding

 31. Wally, er zijn twee testen die je iemand kan afnemen, te weten:
  a. een psychologische test en
  b. een integriteitstest.
  aan de hand van deze test kan je afleiden of iemand intelligent en integer is. Dit kan nog aangevuld worden met een antecedentenonderzoek. Checken of de persoon ooit in aanraking is geweest met de politie en/of justitie.
  En als laatste kan je kijken naar iemand zijn opleiding.
  Dit betekent niet dat iemand met slechts een lagere school opleiding geen goed politicus kan zijn. Wat wel moet gebeuren is dat alle politici een cursus op dit gebied moeten volgen. Politiek bedrijven is een vak, net als lassen etc. Je moet aan de vaktechnische eisen voldoen en daar gaat het om. Indien deze lagere school figuur zich wil bijscholen is hij natuurlijk zeer welkom. Dit zijn enkele basistechnieken die wij kunnen toepassen bij de selectie van onze toekomstige politici. Ook gedrags- en beroepsregels mogen worden geïntroduceerd. Vergeet één ding niet en dat is: als een politicus in de fout gaat, schaadt hij niet alleen zijn eigen imago, maar ook dat van zijn mede politici en ook het imago van zijn politieke partij. En dat schijnen ze op dit moment in Suriname niet te weten.


  Maak melding

 32. @Tjon Tjon

  Al doe percelen worden in Grondhuur uitgegeven. Dat betekend als je naar de voorwaarden kijkt binnen bepaalde termijn moet handelen in overeenstemming met de bereid-stelling. Doe je dat niet dan vervalt de bereid stelling volgens mijn geheugen.
  Daarnsa moet men binnen een bepaalde termijn overgaan tot beheersdaden en .bouw.

  Ik heb het idee dat al die percelen niets voorstellen omdat ze gegeven worden aan mensen die jubelen maar weinig letten op verplichtingen die ergens uit voortvloeien.


  Maak melding

 33. Robinho, jij moet hulp gaan zoeken om van je fantasieën af te komen. Het gaat niet goed met jou. Jij denkt nog altijd dat ik net zo dom ben als de volgelingen van het Front die maar alles inslikken wat ze aan leugens te horen krijgen. Ik geloof niets van corruptie gepleegd door deze regering omdat er helemaal geen bewijzen zijn. Ga op een andere manier propaganda voeren voor VHP, NPS, PL en Abop.

  Het is makkelijk om leugens en verzinsels over corruptie te produceren maar kom met duidelijke bewijzen om geloofwaardig over te komen. Ik neem jouw beweringen en de beweringen van je kleine groep medestanders niet serieus. Met domme kreten bereik je niets.


  Maak melding

 34. @ Rob G.,

  Ik begin nu echt te twijfelen aan je IQ. Of je bent verschrikkelijk dom of je bent kinderlijk naief. Geen corruptie gepleegd in Suriname? Dan moet je me maar eens voorrekenen waar al dar geld uit diverse leningen naartoe is verdwenen. Het begon al met je bilmaat Abrahams die zonodig zijn kantoor bij OW moest laten ‘oppimpen’ door zijn directe familieleden. Ik kan nog veel meer voorbeelden opnoemen, maar dan zal ik kramp in mijn vingers krijgen van het typen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.