Somohardjo: Bouterse weg, vertrouwen terug

67

PARAMARIBO, 9 mei – Als president Desire Bouterse en zijn regering vertrekken, komt het vertrouwen terug. Dit stelt Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, PL. Het vertrouwen in de regering is nu zoek. Het kan en moet anders.

Die overtuiging is er zeker binnen de oppositiepartijen. “Wij zijn ervan overtuigd dat als wij overnemen, het vertrouwen terug zal keren”, zegt Somohardjo tegenover Dagblad Suriname. De huidige regering onder leiding van Bouterse geniet ‘geen enkel vertrouwen’. Dit geldt zowel nationaal als internationaal. Het is volgens Somohardjo ook waarom de deur wijd wordt opengezet voor het IMF.

Geen land of organisatie zou meer bereid zijn zaken te doen met de regering. “Als u samenleeft met uw vrouw en uw vrouw heeft geen vertrouwen in u, wat u ook doet, het zal niet lukken. Wij, de oppositiepartijen, hebben het vertrouwen wel”, aldus Somohardjo. Hij voorziet een vroegtijdig vertrek van Bouterse. Het is hooguit tot 2017 of begin 2018. “Maar langer zal deze regering het niet volhouden.”

Bekijk ook:

67 REACTIES

 1. Op. 7 mei verscheen een interessant artikel op dwtonline.com: rechtzaak tegen monetaire autoriteiten.Jammer en merkwaardig dat op Waterkant hier geen aandacht aan is besteed. Waarom? Omdat ik net op vakantie was in SU toen ik de president uitleg zag geven in de Assemblee. Ik dacht toen wtf, ze weten niet wat monetaire financiering is. Zelf de president niet, maar hij praat maar door en niemand die zijn wenkbrauwen fronst. Vreemd


  Maak melding

 2. Somo kan gelijk hebben, alleen vergeet hij erbij te vermelden dat niet alleen Bouterse moet vertrekken maar ook de hele coalitie inclusief DOE en BEP, verder moet iedereen, inclusief Somo en Brunsie, die het ooit in zijn/haar hoofd gehaald heeft Bouterse te steunen, het passief- en aktief kiesrecht worden ontnomen, of Bouterse hem of haar daarna bedankt heeft of niet, dat maakt verder niets uit, iedereen die Bouterse na 8 december 1982 is blijven steunen, heeft daarmee aangegeven verdachten van zware criminele activiteiten, zonder vragen te stellen, te kunnen ondersteunen, zulke mensen hebben per definitie een misdadige instelling en zijn daardoor tot alles in staat.


  Maak melding

 3. Pico,

  Wat jij post, is waarom het gaat !!
  Probleem is, dat onze regering geen opening van zaken geeft.
  Dat is al 6 jaar het geval.
  Niemand weet, waar het geld de afgelopen jaren aan is besteed, maar ook niet onder welke voorwaarden de IMF- lening is of wordt aangegaan.
  De regering zou er heel goed aan doen om daarover opening van zaken te geven.
  Vroeg of laat moet zij daar toch mee voor de dokter, dan dus uit oogpunt van transparantie maar zo snel mogelijk.


  Maak melding

 4. is die somo niet helemaal van de pot gerukt ?????
  hij denkt echt weer terug te komen in het machtscentrum nadat hij samen met abop en de ndp het land tot bankroet heeft gebracht.
  somo moet opgesloten worden samen met de rest die verantwoordelijk zijn voor de huidige crisis


  Maak melding

 5. Moet je hem weer horen. Het is deze Somohardjo die deel uitmaakte van de vorige regering Bouterse en die vol lof sprak over het beleid van de regering. Hij, Soemohardjo profiteerde ook van de lofvolle woorden over het gevoerde regeringsbeleid. Nu spreek deze aards-opportunist een andere taal tot de kleine groep volgelingen om de indruk te wekken dat hij de goede grote leider is. Nee Somohardjo, je liegt en bedriegt je eigen achterban en de samenleving. Look who is talking over ‘vertrouwen’.


  Maak melding

 6. Deze chekre chekre pa’e heeft deze monster gered. Hij slingert net als monki monki. Dus niet te vertrouwen. De javaanse politici blijkt historisch niet te vertrouwen


  Maak melding

 7. Deze chekre chekre pa’e heeft deze monster gered. Hij slingert net als een monki monki. Dus niet te vertrouwen. De javaanse politici blijkt historisch niet te vertrouwen


  Maak melding

 8. wat is deze man zijn plan?
  van een politicus verwacht ik meer
  wat is zijn oplossing?, pfff
  deze man zal nooit het probleem kunnen oplossen want hij zit er zelf diep in
  geef mij maar nieuwe mensen met diploma’s dan die gehaaide oude politieke shit zonder diploma’s


  Maak melding

 9. RoBg.

  Een nogal naieve reactie van je.
  De acties van Somo maken deel uit van het dagelijkse politieke steekspel, waar ook in de wereld.
  Je vriend van vandaag is je grootste vijand van morgen.
  Bouta heeft zich zo vaak van deze tactiek bediend door talloze ministers in zijn regeringen te lozen, die niet deden wat hij wilde.
  Accepteer gewoon, dat dit soort dingen gebeuren.


  Maak melding

 10. Bouterse gaat nooit weg ook al moet hij zijn wapen neerleggen om erger te voorkomen als in 1982.Hij heeft zichzelf verrijkt met zijn familie en vrienden adviseurs enz.Suriname huilt onder zijn leiding maar die achtervolgers van hem niet want die regelt hij zelf.Zo lang Bouterse voor het zeggen heeft in Suriname komt het land nooit vooruit want hij heeft geen economische kennis om het land te besturen.Van wapens heeft hij wel verstand om te doden.


  Maak melding

 11. De landverrader Brunswijk heeft thuis bij de President Bouterse met hem gesproken.
  Zoals hij dat zelf aangeeft ging het niet om samen te werken maar omdat mensen ontslagen zouden worden.
  Deze Lonny die voor de amnestie wet was en als de grootste Judas gezien wordt binnen de oppositie.
  Deze man is niet te vertrouwen.
  Wat heb je thuis bij je president te zoeken.
  Bouterse stelt zijn zaken veilig en de domme leiders gaan gewoon op zijn uitnodiging in.
  Behalve Chan en de verrader Somo .
  Iedereen weet dat Lonny met Desie samen wilde werken.
  Hij heeft altijd geroepen dat hij op een uitnodiging wacht van de President.
  Hoe laf kan je zijn maar wij wisten dat Lonny ook zijn zaken veilig wil stellen


  Maak melding

 12. Niet alleen de lijder van de ndp, maar al die paarse rovende corrupte bandieten om hem heen. Alles wat ze hebben gestolen moet terug in de staatskas.


  Maak melding

 13. Goed zo Somo
  Het slapende volk mobiliseren en de strijd tegen de ndpers en hun baas op gang zetten.

  @Basmatie
  Jou moeten ze als eerste opsluiten. Somo probeerd de boel nog te redden waar jij tegen iedereen liever verloren ziet gaan ,de huidige situatie dat heb je aan jezelve te danken


  Maak melding

 14. Paul,

  Maar natuurlijk.
  Ik ben alleen verbaasd, dat RobG. zo over Somo post, omdat iedereen weet, hoe deze man in elkaar steekt.
  Ik had hem hoger ingeschat, maar dat heb ik al veel vaker gepost.


  Maak melding

 15. @paul. Misschien moet je dan maar stoppen met denken. Het lijkt niet te lukken. Stel je op de hoogte van de feiten.

  Verder ben ik het wel met somo eens. Ik ben bang voor uitzaaiingen.


  Maak melding

 16. Ik zit niet op somo te wachten..zie in hem niet de persoon om Suriname uit de slop te halen.Suriname heeft nieuwe frisse intelligente mensen nodig..en die zijn er genoeg.Met de oude garde moeten we klaar wezen…dieven..oplichters..Ook hij heeft zijn zoveelste kans verspeeld..Hetzelfde voltrekt zich dan weer.Is er niemand in Suriname die eerlijk..betrouwbaar en capabel is…


  Maak melding

 17. Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen dan dooft het licht

  Gaat het hier om het hier om een (individueel) belang van DDB/NDP, Sapoen en Chitan, BEP, Doe aan de ene kant of het algemeen belang van het volk, de democratische rechtsstaat, rechterlijke macht, PL, NPS, VHP, ABOB, het overgrote deel van het Surinaamse volk en de grondwet van de republiek Suriname.

  DDB/NDP en partners is bezig van Suriname een machtsstaat te maken en de democratische rechtsstaat, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht en internationale verdragen aan de kant te zetten. De kant op te gaan als Noord – Korea, Equatoriaal Guinee, moslimlanden in de wereld, Zimbabwe, Venezuela, Rusland, Cuba. Landen waar de dictator en zijn gezin/zonen, vrouw, dochters, familie, naaste vrienden, adviseurs, ea een heel goed leven hebben en het totale volk in heel grote armoede leeft. Kijk om u heen.

  zie:
  – winkels die sluiten,
  – winkelschappen die leeg zijn,
  – levensmiddelen heel duur zijn,
  – ontwaarding van de Surinaamse dollar,
  – geen valuta
  -IMF leningen
  – geen medicijnen
  – korjaal- en bustarieven omhoog gaan, alles duurder wordt, prijzen stijgen,
  – criminalaliteit, berovingen
  – heel grote armoede in het hele land,
  enz, enz, enz.

  Sranansma Oe bondroe en trek ten strijden

  Sterker Door Strijd

  Strijden Voor Een Andere Coalitie, President, betere levensomstandigheden, een rechtvaardige maatschappij, waarin de mens centraal staat, het algemeen belang en niet het individueel belang, normen, waarden, een democratische rechtsstaat, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, internationale verdragen, vrijheid, gelijkheid broederschap,enz, enz.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 18. Of topic
  8 surinamers in de Panama Papers onder andere een meneer P Peneux en een bedrijf aan de Amethiststraat. die allemaal aandeelhouders zijn in fiscaal exotische oorden


  Maak melding

 19. m a w als u samenwoont met uw man (beste somo) en uw vrouw vertrouwt u niet meer…. wie o wie gaat u dan vertrouwen somo?


  Maak melding

 20. Zoals ” Paéh ” het stelt zal het zeker niet als in een handomdraai gebeuren. ” It’s not so easy as one two three ” !

  Waarvan ik wel degelijk overtuigd ben is dat nadat ” heer Fredericus Franciscus Gijsbertus Ignasius SEISBURG ” aka ” Fiddie Seisburg ” zijn WIJSVINGER heeft gericht op Desiderius, het daarna ook AFGELOPEN is met het VOORTBESTAAN van het PAARSE WESPENNEST !!!

  Een ieder die denkt door de jaren heen een rol van betekenis te hebben gespeeld in het WESPENNEST zal naarvoren treden om de teugels in handen te nemen.
  En daarmee zal meteen de AFGANG worden ingeluid !

  De AFGANG van de partij van P. Fortuyn geef ik als voorbeeld.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 21. Met DDB en de rovers/criminelen zal er never nooit enige vooruit gang in Suriname komen. Deze mensen zijn bezig met hun eigen belangen, oa uit de gevangenissen van Suriname en het buitenland te blijven, zichzelf te verrijken en het totale volk in armoede laten leven. DDB en de criminelen is het sinds 25 februari 1980 niet gelukt Suriname enige vooruitgang en ontwikkeling te brengen. Het land en de Surinamers zijn alleen maar armer en armer geworden. 3 keren skeer, enz. enz. alles is achteruit gegaan.

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time

  Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen dan dooft het licht

  Voor die arme paarse kakkerlakken die nauwelijks kunnen denken, in krotten wonen, enz ea en die zijn blijven steken in You (DDB/NDP-rovers) can fool all the people all the time, zal ik mijn boodschap blijven herhalen. Ook omdat deze paarse kakkerlakken zich bij de groep van andere verstandige burgers van Surinamers die protesteren voor een beter leven, enz moeten aansluiten en ten strijden moet trekken. Herhaling van mijn bericht is voor hun heel belangrijk.

  Deze paarse kakkerlakken ea bevinden zich in heel grote duisternis en moeten het licht nog zien. Andere berichten van mij zullen volgen al naar gelang de bewust wording bij het Surinaamse volk daarvoor nodig is.

  Get Up Stand Up, Get up For your Right

  Sranansma Oe Bondroe,

  Sterker Door Strijd

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 22. JoJo:
  meneer Peneux heeft waarschijnlijk aardig wat bij elkaar “geknuppeld”! Triest maar geheel in lijn met figuren die zich boven de wet wanen.
  Het morele verval van Suriname kent geen grenzen. Van nature ben ik meestal redelijk optimistisch maar begin nu toch steeds meer te twijfelen aan de houdbaarheid van de Surinaamse samenleving.


  Maak melding

 23. Het probleem ligt niet alleen met dbb nu,alle oude mensen moeten weg iedereen van de afgelopen 41 jaar er moeten nieuwe mensen komen verse mensen met een goed verstand en die hun handen uit dè staatskas kunnen houden geef een goed salaris.
  Haal des noods Suri’s uit holeanders of van waar dan ook!!!
  Vers bloed!!!!


  Maak melding

 24. Cochise, het spel van Somo is me ook duidelijk. Somo voelt zich in werkelijkheid niet thuis in het Front. Hetzelfde geldt ook voor Brunswijk. Somo lacht mee met Santokhi en Rusland van de NPS, maar hij lacht als een tandarts met een erge kiespijn die hij zelf niet kan verhelpen. Somo kiest nu wel voor de rovers van NPS en VHP omdat hij geen keus heeft. Zijn positie is echter verzwakt. Het steekt Somo vooral dat de twee zetels die hij hoopte terug te krijgen naar VHP en NPS gaan. Maar ook jammer voor hen. De zetels blijven uiteindelijk bij Sapoen en Chitan.


  Maak melding

 25. In elk geval moet poepzak bouta weg!
  A mang fokkkkkkkk a kondre zo danig up jongu
  Me bar joe man!
  Sma no mang liebie moni skeer
  Soso ellende!
  Ik had anders verwacht v bouta hoor!
  No mang betre front ey kong baka
  Da a koers ow stabiel he!
  Ow de leefbaar baka in sernang
  Ma now no mang mie na woorde gie bouta mang
  Barrrrrr slecht!!!!!
  Alla sey prijsstijging winkrie ey tapoe etc


  Maak melding

 26. Luister ff jongens.
  Dat Sapoenetje en Cheat an terug geroepen zyn,tot daaraan toe.
  Wat niet vergeten moet worden is dat deze Somo medeschuldig is aan de toestand in Su
  Omdat hy by Bouterse uitgeknikkerd is en Sapoenetje n holmaat overgelopen zyn, hy toen pas in actie gekomen is.
  Als hy er niet uit gesodemieterd was zou het nu stil zyn rondom meneer chekre chekre en had hy nu n bigi bere van het graaien.


  Maak melding

 27. Kan iemand mij vertellen of Morenito zijn straf al uitgezeten heeft.
  Ik zie hem niet meer op WK verschijnen.
  Ik dacht dat hij een maand moest zitten maar het gaat nu de tweede maand in.


  Maak melding

 28. Bouta ne dede ete?
  Boi toffe dinge gebeurt nu in su!
  Na jaren heb ik weer zo e tijd v pina
  Meegemaakt he dat winkels sluiten
  Lege rekken en noem maar op!
  Hoge prijzen etc.
  Bouta tof jere domste pres v heeeel caraibisch gebied. Iem sabie!


  Maak melding

 29. Bouta splits de bevolking in su wreed
  Hy hits de creolen op tegen de hindostanen
  Want hy weet als de boellll op straat gaat
  Gaat hy naar huis! Daarom komt hy met
  Zijn heers en verdeel politiek
  Zeer gevaarlijke man v su.
  Zelf is hy 0.0 en heeft su rechtstreeks
  Naar lande gebracht!!!!!!domste pres v heel caraibisch geb.


  Maak melding

 30. Iedereen lacht su uit men!
  De grootste moordenaar en crimineel
  En ook nog ongeschoolde awarie desireus
  Is pres v su!
  Hoe diepppp is su niet gevallen!
  Belachelijk man!
  Neem e mpp vb v obama toch!


  Maak melding

 31. Somo te vertrouwen? We zijn de stichring dikin en trailblasser etc niet vergeten. Hij kon toch dood kunnen gaan voor de ndp.Of is hij al dood maar te lui om neer te vallen?


  Maak melding

 32. Nogmaals Suriname moet van al die oude garde af..Somo had de gelegenheid om Bouterse en consorten te confronteren..maar hij dacht aan zijn eigen belang..Hij timmert allang aan de weg..maar een ieder bezig met zijn eigen programma…En dat is verre van de problemen waar Suriname mee zit serieus aan te pakken en het mooie land weer op de kaart te zetten..Elke andere eerlijke oprechte Surinamer mag wat mij aangaat de hoge posten invullen maarrr Surinamers wees waakzaam..wat niet goed is moet vertrekken..Nooitttt meer jaar in jaar uit op een waakvlam door pruttelen..dat moet afgelopen zijn.


  Maak melding

 33. Surinamers moeten meer initiatief tonen..mn ouders waren nps/vhp/ndp etc..dus ik ook…Ga verdorie toch op je eigen twee benen staan en kijk waar ze mee bezig zijn.En dan maak je een goede weloverwogen beslissing…gebasseerd op prestatie..vooruitgang..het goede voor hebben met ons geliefd land.Laten we nu eindelijk klaar zijn en dit allemaal achter ons laten..Maarrr als we erin blijven hangen ..dan staat de volgende WOLF klaar om de laatste paar traantjes mee te pikken..


  Maak melding

 34. Niet alleen Dé moordenaar DD Bouterse maar ook(een moordenaar) Boerkie Boesiegado Ronnie Brunswijk BBA (hahahahahah) dus ook Diana Pokie(mon)
  en alle Assemblee hebzuchtige zielige dagoes zijn debet aan de afgrond van Suriname


  Maak melding

 35. Dat Somo een ras politieke opportunist is , is niks nieuws.
  Mede dankzij hem en Brunswijk zitten land en volk van Suriname nu met een amnestiewet voor Bouterse & co in hun maag.
  Echter moeten in mijn optiek alle krachten gebundeld worden om Suriname voor eens en voor altijd te bevrijden van het kankergezwel Bouterse & co..
  Somo heeft echter volkomen gelijk als hij zegt dat als Bouterse het veld ruimt , het vertrouwen terug zal komen. Zowel nationaal als internationaal.
  Het volk ziet en hoort hoe delen van de NDP achterban als God in Frankrijk leven terwijl de arbeider en huismoeder het hoofd niet meer boven water kunnen houden.
  Ik heb eerder gepost dat ik niet uitsluit dat de “hulp” van het IMF een dubbele agenda heeft..In elk land waar het IMF de financieel monetaire regie heeft overgenomen zijn er volksopstanden uitgebroken..Amerika en Nederland die ALLES weten over de handel en wandel van Bouterse & co ,zijn prominente leden van het IMF..
  Ik denk dat ze een pireng uitgooien om een kabeljauw te vangen. Aanstaande vrijdag vindt de eerste grote protestmanifestatie plaats.
  Ik denk dat hiermee de Surinaamse lente die met Curtis Hofwijks is begonnen langzaam maar zeker tot een climax zal komen . Hopelijk leidt dit uiteindelijk tot het aftreden van deze criminele organisatie o.l.v. Don Desi.


  Maak melding

 36. Ik denk dat heel veel surned.terug willen keren naar Suriname om het land op te bouwen,maar de huidige regering houd dit tegen.Ze weten dat de surneds heel goed weten dat de huidige regering een criminele bende is en dat ze plaats moeten maken voor kapabele personen,mensen die weten hoe je een land en volk vooruit moeten brengen.
  Het probleem met Sur.is de corruptie,ambtenaren worden omgekocht etc.Suriname moet af van deze mensen dan pas kan er vooruitgang geboekt worden.
  Surinamers jullie hebben voor ze gekozen,dus is het jullie taak om deze boevenbende weer te verjagen.
  Ga de straat op en laat jullie je niet bang maken.
  Het is jullie toekomst en van jullie
  kinderen/kleinkinderen.
  Als jullie de boevenbende verjagen komen wij surneds jullie helpen met het opbouwen van onze geliefd Suriname.
  Samen staan we sterk.
  Dit is wat wij Surneds willen.
  Sterkte iedereen


  Maak melding

 37. Volgens Misiekaba
  Ik heb ongeveer zes weken terug hiervoor reeds gewaarschuwd. Wij zijn al een aantal weken achter gesloten deuren in commissieverband bezig met de behandeling van de terugroepwet, maar wanneer wij op het punt belanden om de zaak op de agenda te brengen voor de openbare vergadering, ga je horen dat wij dingen doordrukken.

  Wat is nu het belangrijkst?
  Het opleveren van een plan van aanpak hoe Suriname uit de shit te halen
  Of
  De terugroep wet proberen door te drukken zodat de coalitie de absolute meerderheid behoud?

  Misiekaba
  Ik dacht dat jij je al die tijd bezig hield met de 2e Dubai hoe je dat zou kunnen realiseren.
  Ja voor de bewoners van atjoni is een resort voor hun zoiets als een 2e Dubai


  Maak melding

 38. Ik heb al v de duizendste keer gezegd dat
  Meisjekaba thuis in dierentuin hoort!
  Punt uit!
  Ka bedrieger en leugenaar!
  Simons doet me denken aan een sinterklaas!
  Op allerlei manieren zitten deze gasten
  Hun moordenaar baas te verdedigen ookal
  Is er een vonnis de deur uit. Gevaarlijk man of misschien krijge ze scholing v moordenaar want die is en blijft e crimineel he. Wat j ook doet ze verandere niet! Deze gasten geven su schande!


  Maak melding

 39. Misiekaba, Breeveld, Simons ,Doekhie en alle andere werkarmen van de duivel in mensengedaante Bouterse, gaan ooit de “zure vruchten” van hun verraad aan land en volk plukken. Karma is meedogenloos and will bite you in the ass!!
  Jammer dat ze geen lessen trekken uit gebeurtenissen in het buitenland met figuren die het volk hebben verraden en verantwoordelijk zijn voor het schenden van de rechtstaat en het creeren van een machtstaat.
  Misiekaba was 6 jaar toen Bouterse in 1982 de moorden liet plegen en zelf pleegde door 2 van de 15 slachtoffers eigenhandig te vermoorden.Misiekaba heeft geen benul met wie hij temaken heeft..
  Hij is voorganger van een pinkster gemeente en moet niet vergeten dat ook voor hem geldt “dat de duivel zich vaak openbaart als een engel des licht”..Hij en zelfverklaarde “bisschop” Meye misleiden de christenen en het volk en zullen ooit verantwoording hiervoor moeten afleggen aan de schepper..


  Maak melding

 40. JoJo

  “Of topic
  8 surinamers in de Panama Papers onder andere een meneer P Peneux en een bedrijf aan de Amethiststraat. die allemaal aandeelhouders zijn in fiscaal exotische oorden ”

  snap niet wat H.K daar te verbergen heeft. betaalt surmac zoveel?


  Maak melding

 41. Ohio
  Meneer Peneux is via een adres in Parijs aandeelhouder van Corporate Interim Management Services Ltd (opgericht per februari 2010) op de Britse Virgin Eilanden.

  Het gaat niet over wat men verdiend maar wat men onderweg naar Suriname af kan romen bij leveranciers die fees betalen voor een goed woordje hier en daar. Het is dan handig ergens een onderneming te hebben in een fiscaal aantrekkelijke omgeving die een factuur kan sturen en de inkomsten fiscaal vriendelijk kan bewaren.

  Het is dus interessant om te zien aan welke grote geldstromen deze mensen qua besluitvorming gelinkt kunnen worden.


  Maak melding

 42. Ze moeten ten tijde van verkiezingen een verbod instellen om bruine bonen met zoutvlees in te kopen !!!!

  Ze moeten komende verkiezingen gratis witte rijst met zout en peper uitdelen aan de kiezers van de NDP dan pas hoop ik dat ze met hun verstand stemmen.

  Want die gratis bruine bonen met zoutvlees is allang uitgewerkt en het heeft niet verstand bijgebracht in de schedel !!! Maar wel in de darmen !!!


  Maak melding

 43. Surinamers echt een raar volk!!
  Zelfs doen zij geen enkel moeite om deze ndp regering naar huis te sturen,Ze laten al het werk voor Hofwijks. Als anderen het proberen worden zij de grond ingeboord door dezelfde mensen die aangeven dat de NDP verdreven moet worden. Somohardjo heeft aangeven dat hij fouten in het verleden heeft gemaakt en dat hij zijn fouten wil herstellen. Hij heeft onlangs een zaak gewonnen die hij heel eerlijk en volgens de boeken heeft uitgevochten. Dank zij hem zijn chitan en sapoen eruit heeft geschopt.Er wordt van alles gedaan door de ndp om deze 2 in het parlement te behouden want ze dienen het belang van de ndp,De ndp gaat wederom onze grondwet eigenhandig wijzigen en zijn Eigen wetten als die van de bouta amnestie invoeren. Zo een zware slag heeft Somo de ndp toegebracht maar nee,de surinamers willen liever nog eeuwen doorgaan met hun gelul over hoe en wanneer bouta te verdrijven.De tijd is rijp hiervoor maar de straten opgaan om de genadeslag toe te brengen aan de ndp,nee dat doen ze opzettelijk niet want anders gaan ze niet meer kunnen zeiken hier,Ik denk eerlijk dat ze hopen in hun harten dat de ndp in hun midden leeft lang en gelukkig want de liefde -haat relatie beindigen dat willen ze nog lang niet!
  Surinamers de serieuze dan,het is tijd,de power lig in jullie handen om deze ndp regering te breken. Somo en Hofwijks hebben een begin gemaakt en jullie moeten het eindigen. Hofwijks en Somo hebben jullie hulp nodig, zij kunnen het toch niet helpen als jullie alleen maar ervan houden om te zeiken en niet bereid zijn jullie zelf te helpen?
  De waarachtige surinamers de straten op ,op 13 Mei!!!! De surinamers kennende heb ik mijn twijfels maar goed voor nu het wordt 13mei verwacht van jullie ,laten wij zien dat jullie het menen en niet alleen maar kunnen zeiken..!


  Maak melding

 44. Dat de surinamers heden zitten opgescheept met een amnestielijder vinden zij het niet erg denk ik .Zelfs doen zij niks om bevrijd te worden van dze amnestielijder maar laten alles over aan een paar anderen.die proberen het ook..Het duurt te lang zo vinden wij maar dan een beetje inzet van iedereen zou niet slecht zijn.Surinamers zijn een te makkelijk volk ze mag ze in allerlei bochten wringen het enigste dat ze kunnen is zeiken maar zelfs een uitweg zoeken om uit hun benaarde positive te geraken is teveel gevraagd aan hun.Nu gaan ze Somo zitten uitschelden ,juist nu een signal is gegeven dat dit de laatste dagen van de ndp zou betekenen.Men is eerder bang de ndp kwijt te raken voorgoed en het zeiken zal stoppen ,Naar het schijnt heeft men liever d ndp no om door te gaan met hun gezeik.Ook de mensen die beweren rechtgeaarde surinamers te zijn juist die blijken een teleurstelling te zijn .Ik schaam me diepdeze mensen eerder waarachtige surinamers genoemd te hebben.
  Somo en hofwijks,samen met jullie 2 gaan wij de rest dus de strijd winnen ,


  Maak melding

 45. Regering Bouterse weg . En dan? Wat is het alternatief? Niet Santhoki niet Rusland niet Somohardjo noch Brunswijk. Suriname moet eindelijk afrekenen met deze fossielen. En dan nieuw kader die hart heeft voor Suriname.


  Maak melding

 46. somo ,santhoki, brunswijk ,geen van deze drie ratten mogen terug in het parlement .bouterse weg maar voor geen beding mogen deze genoemde namen zitting nemen in een regering .het zijn allemaal bandieten ,je verwisselt die ene bandiet voor een andere . surinamers vergeten gauw tijd om wakker te blijven .


  Maak melding

 47. @wrokomamg
  Een moordenaar die een hart heeft?…….een giller van de eerste orde
  Deze vent heeft een grote smoelwerk, is niet geschoold, heeft geen flauw benul hoe een land te besturen. Hij is een gewetenloze rat die knaag en laat al die andere meelopers ook meeknagen aan alles wat los en vast zit.


  Maak melding

 48. “Bouterse weg, vertrouwen terug” is een utopie.

  De paarse ratten hebben de zaak anders aangepakt dan de vorige staatsgrepen en Bosje.

  Er i nu absoluut geen verschil meer tussen bovenwereld en onderwereld in Suriname.
  De paarse roversbende is in alle haarvaten van de Surinaamse overheid geïnfiltreerd dat het land eigenlijk voor de komen tijd geen enkele stap voor uit kan zetten.

  Wat landen als Haïti en Venezuela overkomt is maar een schijntje wat de 500.000 mensen in Suriname te wachten staat.

  Lang niets van Mw. Jurna gehoord, leeft ze nog???

  De grote vraag is: wie gaat weg en wie blijft hier!
  En waar gaan ze naar toe?


  Maak melding

 49. Bouterse is persoon die Suriname vertrouwen schenkt.Ik,mijn Surinaamse man, zijn familie hebben nooit vertrouwen gehad in de partidos NPS en VHP. Viva Colombia.


  Maak melding

 50. Robg@ na amnestie aannamen is Somo uit de combinatie gezet .

  ndp noemde dat chantace politiek van somo .

  Men heeft somo uit de combinatie gezet, om de minister posten over te nemen zo dat men kon rommelen met de grond papieren en de stem kaarten tijdens de verkiezing van 25 mei 2015 .

  Damco@Robg wanneer schrijven jullie een project voorstel naar de regering of mailen ,zo dat ze meer inkomsten hebben .

  Waarom had NDP Somo niet voor de Amnestie wet uit de combinatie gezet .


  Maak melding

 51. @Wrokomang.
  Helemaal mee eens maar waar haal je die mensen vandaan.
  Tis een groot probleem in Suriname om capabele eerlyke no nonsens mensen te vinden om n land naar eer en geweten te runnen.
  Ik heb geen verstand van politiek,heb nog nooit in mn leven gestemd,als ik t zooitje ongeregeld in de 2kamer bezig zie dan denk ik aan mn vader die altyd zei: je zal moeten leven van de vruchten des velds.
  Reken nooit op n ander die heeft het te druk met zich zelf.


  Maak melding

 52. Wat klagen jullie nu ineens allemaal, dat Bouterse jullie president is heeft met jullie eigen stemgedrag te maken.
  Jullie hebben die graaier zelf weer de kans gegeven, dus nu niet klagen hoor.
  Ik heb SU al zo vaak gewaarschuwd, maar nee, jullie blinden wilde niet luisteren.
  Dat ons mooie SU nu al naar de donder is komt niet uit de lucht vallen, blinden zoals alle NDP stemmers hebben zicht laten leiden door de gratis Parbo’s en het bordje gratis rijst.
  Nu zien jullie dat niets gratis is en dat jullie zelf de kosten mogen ophoesten.
  DE NDP stemmers zijn het niet waard om zich Surinamers te noemen, jullie hebben dit over jezelf afgeroepen.


  Maak melding

 53. RobG

  “De zetels blijven uiteindelijk bij Sapoen en Chitan.”

  Schijnbaar toch niet omdat CHS haar procesverbaal heeft afgerond en de vacatures heeft gesteld zodat de stembureaus van Wanica en Saramacca de vacatures kunnen in vullen.
  Sapoen en Chitan hebben nu voorlopig hun laatste lijntje uit geworden om middels kort geding de benoeming van vervangers aan te houden tot uitspraak in Bodem Procedure. Dat kan naar goed gebruik in Suriname jaren duren. Dit is pest gedrag wij niet dan zij ook niet.

  De behandeling van het wet Initiatief Terugroep Wet is gisteren ook desastreus verlopen.

  1) De initiatief nemers namen voor behandeling als 2 artikelen terug. ofwel het initiatief is wel met erg hoge druk in elkaar geflanst.
  2) Er was al voor de behandeling een nota van wijzigingen in aanmaak
  3) mede initiatiefnemer Breeveld maakt duidelijk dat de wet niet getoetst was door deskundigen en het noodzakelijk geworden was deze ook te toetsen aan de actuele situatie.
  4) duidelijk werd dat de vergelijking Pokie/Adjoshi met Sapoen/Chitan geheel mank gaat.
  5) De rechtelijke macht duidelijk gemaakt heeft dat de wet wel functioneert en dat de NDP met BEP problemen hebben met het resultaat.
  6) Dat de oppositie niet tegen verbetering is maar verslechtering en afwijken van het doel van de wet wil voorkomen.
  7) Dat het initiatief wetsvoorstel juist het doel van de Wet (welke door initiatief nemers onderschreven werd) ondergraaft en geweld aan doet.
  8) Dat de wet via een achterdeur (overgangsregeling) wel degelijk de trias politica aantast.

  Beste Rob Miesikaba, Bouva, Simons en Waterberg hebben de democratie gisteren een slechte dienst bewezen.


  Maak melding

 54. Jojo, ik ga ervan uit dat Sapoen en Chitan alle legale middelen zullen aanwenden om het gelijk aan hun kant te krijgen. Op mijn morele steun kunnen ze rekenen. De stap die ze nu met de verdediging hebben ingezet is een logisch gevolg van het onrecht dat hen wordt aangedaan. Deze wet dient zeker niet de democratie.

  Door deze wet aan te vechten laten Sapoen en Chitan duidelijk merken dat deze wet niet thuishoort in een democratische samenleving. Deze wet is in het leven geroepen door politieke partijen die een zwakke en wankele basis hebben.Het is duidelijk dat de leiding van deze partijen met deze wet hun dictatoriale heerschappij over de de leden proberen verstevigen.Dissidente geluiden worden niet geaccepteerd.


  Maak melding

 55. Somo heeft executie gemist op 12 December omdat hij zijn grootmoeder moest begraven. In Nederland moordenaars schieten zijn brief in plaats.van hem. Dan werkt bij ramen met pears..Nu koopt paarse twee om over te lopen.

  Omdat het kies system in Sur zo ingewikkeld is is terug roeping bij politieke partjjen den redelijke oplossing. In de VS wear de winnaar van het kiesdistrict wordt gekozen beslist de kiezers van dat district voor terugroeping. De held Staat kan een kiesdistricct zijn. Alleen binnen de staat mag worden teruggeroepen. Sur heeft zo’n systeem niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.