Restaurant X avenue viert moederdag met Ashiana

14

PARAMARIBO, 9 mei – Ruim 60 senioren, allemaal bewoners van Huize Ashiana waren gisteren de eregasten op de inmiddels traditioneel geworden moederdagviering van Grill Restaurant X Avenue in Suriname. De aanwezigen hebben met volle teugen genoten van een gezellige dag compleet met een daverend optreden van hitmakers Humphrey and Friends en een heerlijke Surinaamse lunch. Deze werd opgediend door bekende Surinamers, waaronder minister Joan Dogojo(Sociale Zaken) en mediamensen.

Ashiana direkteur Jose Jabini liet zich zich tijdens zijn dankwoord lovend uit over het jaarlijks terugkerende gebaar van X Avenue en droeg ook een zelfgeschreven gedicht voor ter ere van de senioren. Derrick Rogers Marketing Manager van X Avenue zei dat zijn zaak er alle voldoening in heeft om in deze vorm iets terug te geven aan de Surinaamse gemeenschap en bedankte niet alleen de senioren maar ook het personeel van Huize Ashiana voor het welslagen van deze dag.

“Mama, no e tapu dede, ma a e tapu shen”. Met dit citaat uit het lied ‘Mama Na Sribi Krosi’ stak minister Joan Dogojo de senioren nog een extra hart onder de riem. “Het is trouwens voor het derde jaar op rij dat wij moederdag samen vieren met Ashiana en volgend jaar doen wij het weer”, aldus Rodgers.

Bekijk ook:

14 REACTIES

 1. Wat een mooi gebaar naar de ouderen van Asiana…Er gebeuren ook mooie dingen in Suriname..Dat meerdere bedrijven uit de gemeenschap dit fantastisch voorbeeld mogen navolgen.


  Maak melding

 2. @ Diana

  Volkomen met je eens,( Rijke lieden) moeten zich massaal melden. Respect tonen aan de ouderen, is niet slecht !

  Klasse man.


  Maak melding

 3. @ Krontobong

  Is dat zo; nooit van gemerkt niet slecht bedoeld, ga geen kwade bedoeling achter mijn mening zoeken !

  Jacko


  Maak melding

 4. @ JZwartmans, Jacko

  Je hebt gelijk .. maar ik wilde zeggen … “werken met elkaar en voor elkaar” zo kan het en zo zou het moeten zijn. Zo krijgen we weer a swietie Sranang .. maar inderdaad, helaas is het er veel te weinig .. Maar laten we ons verder inspireren en motiveren door die paar goede initiatieven die er zijn en ze vooral toejuichen .. Wie weet worden het er meer ..


  Maak melding

 5. Ben er een keer geweest. Geen van de gerechten op de borden was er. Alleen een schriftblaadje met erop bami met kip. Het is er ook altijd doodstil als ik er langsrij. Wel fijn dat ze wat voor ouderen doen.


  Maak melding

 6. Dat viel mij ook op…misschien wordt vaderdag niet gevierd..of is er geen sponsor…dus ja..laat ze maar lekker mee genieten..


  Maak melding

 7. Forummers, Odi odi.

  Ondanks de economische situatie in Swietie Sranang, is dit ook een goed initiatief voor de oudjes in Huize Ashiana.
  Alle voorgaande reacties zijn prima.

  @JZwartmans (Jacko), Fawaka mang?

  Maar in deze geef ik @blanko toch een beetje gelijk hoor.
  Want deze (vaders) zijn misschien (sluipschutters) LOL.
  Ik had eigenlijk ook een FOTO bij het artikel verwacht, met alleen maar oude moeders, grootmoeders, en over groot moeders.

  Want het is geen VADERDAG geweest!
  Of moesten de heren aan deze ’tafel’ voor de bediening zorgen?

  @Paul!
  Als het altijd doodstil is, dan moet je ook keertje een bezoek brengen aan deze ‘oudjes’ hoor.
  Even een praatje maken.
  Vervolgens verwennen met wat kleine lekkertjes en hun oude verhalen aanhoren hoe het vroeger was in Swietie Sranang.
  Dan is er weer ‘leven’ in de brouwerij.

  Maar ik ben blij dat de moeders in Huize Ashiana alsnog in het zonnetje werden gezet.

  Have A Nice Day.


  Maak melding

 8. Mooi initiatief en gebaar naar de senioren toe maar zonder goed beleid van bestuurders zal dit een terugkerend fenomeen zijn en blijven want andere sociaalmaatschappelijk betrokkenen halen de kastanjes voor hun wanbeleid uit het vuur. Dit soort van belangenloze bijdragen zouden als extra moeten worden gegeven in plaats van door stelende regeerders en DNA-leden. Dus na deze geste zouden de bewoners tot december weer moeten wachten op bijdragen van de nog moeizaam overgebleven middenstanders? Verbazingwekkend dat de ogen en oren van de doorsnee nog niet openstaan voor Surinamers die totale veranderingen voorstaan zodat verbeteringen tijdig zijn. Er zijn moeders met kinderen die in een voormalige kippenhok wonen verbouwd tot “huis”.


  Maak melding

 9. Goed dat de ouderen op zo’n manier in het zonnetje worden gezet.
  Is tenminste een positief bericht op de Wtk.
  Je kunt altijd wel weer beren op de weg, maar het blangrijkste is volgens mij, dat deze oudjes hebben genoten.


  Maak melding

 10. Wat doet een restaurant? Eten (want dat hebben ze al) serveren aan de seniore burgers. Goedkoper kan het niet. Het initiatief is mooi, maar maak het niet groter dan het is, mensen.


  Maak melding

 11. Laten wij bidden voor dit restaurant dat zij eeuwig mogen voortbestaan in Suriname. Reden van mij gebed: een heleboel restaurants in Suriname leggen het loodje door de economische crisis.
  Oproep daarom aan alle Surinamers en toeristen die Suriname bezoeken. Ga bij dit restaurant eten. Zorg ervoor dat hij niet omvalt. Dit ter voorkoming dat onze oudjes hun verwendag niet meer zullen krijgen. Wij moeten onze uiterste best doen om goede dingen te behouden.


  Maak melding

 12. Wat de fractie van de NDP en de overige indieners van de “initiatiefvoorstel terugroeping volksvertegenwoordigers” proberen te doen, is om met een nieuwe wet de uitspraak gebaseerd op een oude wet te dwarsbomen, terwijl die reeds voor executie vatbaar is. Waarom moet die wet trouwens gewijzigd worden. Je wijzigt als iets verouderd is, niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd of niet werkt. Deze wet toont juist aan dat het werkt, waarom dan een wijziging? You never repair something that is not broken. Dit is inmenging in de rechterlijke macht door de wetgevende macht. Hiermee wordt het Trias Polica-beginsel met de voeten getreden’, stelt Oemrawsingh.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.