Panama Papers tonen 6 personen uit Suriname

34

De zogenoemde Panama Papers zijn vandaag grotendeels online gezet door het internationale journalistenconsortium dat onderzoek heeft gedaan naar belastingparadijzen. Daarbij zijn de gegevens van 6 personen uit Suriname online te zien.

Het gaat om een database van meer dan 200.000 vennootschappen in belastingparadijzen die vrij doorzoekbaar is. Persoonlijke informatie zoals rekeningnummers, e-mailadressen, paspoortkopieën en telefoonnummers zijn niet vrijgegeven. De informatie is afkomstig van het Panamese juridische advieskantoor Mossack Fonseca.

Dat mensen voorkomen in de Panama Papers wil niet meteen zeggen dat ze zich ook schuldig hebben gemaakt aan een strafbaar feit. Het ontwijken van belastingen via een legale constructie is in Nederland op zich niet strafbaar. De namen uit Suriname:

ppsu

Bekijk ook:

34 REACTIES

 1. Onder voorbehoud. Ik sta wel even versteld van dat ik de naam van een kennis die in Groningen op de HTS studeerde op de lijst zie staan. Het kan ook een andere persoon zijn.


  Maak melding

 2. JoJo

  Volgens mij zijn het er 8. Zou die Patrick. R. P. niet een broer van de Minister van OCW en een Scalian houder kunnen zijn.
  =
  Boeler,
  De minister is niet verantwoordelijk voor de daden van een broer.


  Maak melding

 3. Topeconomen: schaf belastingparadijzen af
  Gisteren, 09-05-2016

  LONDEN – Belastingparadijzen zijn “niet economisch te rechtvaardigen”.
  Meer dan driehonderd vooraanstaande economen in de wereld vinden dat kleine landjes waar allerlei geldzaken buiten het oog van belastingdiensten gehouden worden “geen bruikbaar economisch doel” dienen.

  Deze fiscale vrijhavens zouden daarom beter afgeschaft kunnen worden, zeggen ze.

  De opmerkingen staan in een maandag gepubliceerde brief van ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib.

  Die is ondertekend door tal van gerenommeerde experts, waaronder schrijver en econoom Thomas Piketty, Nobelprijs-winnaar Angus Deaton en VN-adviseur Jeffrey Sachs.

  De deskundigen pleiten voor nieuwe internationale afspraken die zorgen voor meer fiscale transparantie.
  Hoewel de economen doorgaans op veel thema’s met elkaar van mening verschillen, delen ze als het gaat om belastingontduiking allemaal dezelfde mening.

  De recent naar buiten gekomen Panama Papers laten volgens hen duidelijk zien op wat voor manier het bestaan van belastingparadijzen corruptie in de hand werkt.

  Brievenbuskantoren:
  Kleine landjes waar de overheid bijvoorbeeld stimuleert om via brievenbuskantoren winst door te sluizen verstoren de werking van de wereldeconomie, zo wordt benadrukt in de brief.

  Een select groepje rijke individuen en multinationals ondervindt de voordelen, terwijl de kans op economisch succes en welvaart voor andere mensen en bedrijven wordt verkleind.

  Door het bestaan van belastingparadijzen lopen veel armere landen bovendien miljarden aan belastinginkomsten mis.
  Later deze week komen in Londen veel wereldleiders bij elkaar om te praten over de bestrijding van corruptie.

  Belastingontduiking vormt daarbij een van de belangrijkste gespreksonderwerpen.


  Maak melding

 4. Ok. En. Nu wil ik geld lezen. Ja, het is de broer van minister. Deze heeft een man doodgeschopt en heeft een jaar gezeten. Nu heeft hij een belangrijke publieke sector baan. Scary figure!


  Maak melding

 5. @B. Saram.
  नरक में जाना
  बल्कि गंगा नदी में नहाना
  आप एक शापित हबीब हैं


  Maak melding

 6. @B.Saram, hoewel ik niet tot de Hindoestani behoor moet ik u groot gelijk geven. Ook ik ben er door verrast dat op de naam geen een Hindoestaan op voorkomt maar wel die van creolen en Chinezen. Wij zijn de Hindoestani veel dankbaarheid verschuldigd en het wordt tijd dat de creolen eens aan zelfreflectie doen. Kijk wie het land naar de mallemoer helpt en kom dan als met prietpraat.


  Maak melding

 7. Ok en nu de namen van Zwitserland en ook Amerika.
  Ik neem aan dat jullie die affaire van die overjaarse stewardes van de SLM, die koffers vol geld in Amerika ging storten, nog niet zijn vergeten. Ze werd zelfs de toegang tot Amerika ontzegd.


  Maak melding

 8. Herinneren jullie je de periode in de jaren ’60, ’70, ’80 en begin ’90 nog toen de meeste Europese reders hun schepen in Panama lieten registreren.

  Dit deden zij heus niet omdat de Panamese kusten en vrouwen mooi waren hoor.
  Ook schepen die met subsidie van bv de overheid in Ned werden gebouwd (IPZ regeling) werden na 2 a 3 jaar gelijk ‘omgevlagd’ naar Panama en/of Liberia.

  Was er toen al geen sprake van belastingontwijking of zie ik het anders ? Let wel, als Jan met de pet dit doet heet dit belastingontduiking, maar voor gerenommeerde bedrijven en individuals heet dit belastingontwijking !

  Deze hele Panama papers noem ik gewoon een Comedy Capers of een grote poppenkast.

  Nu ook de ‘nieuwe rijken’ deze route hebben ontdekt om hun al dan niet legaal geld te stallen, is het een doodzonde en mag het opeens niet meer.

  Ook Nederland schittert als belastingparadijs, want wie kent de Parnassustoren wel niet in A’dam (zuid).
  Daar hebben vele grootheden en buitenlandse onderneming ook hun ‘Postbusbedrijf’ (ook Nike en Ikea) !


  Maak melding

 9. Patrick Peneux: Ik heb geen bankrekening in Panama

  Patrick Peneux, directeur van Surmac en president-commissaris bij EBS, begrijpt niet hoe zijn naam voorkomt in de ‘Panama Papers’. Hij is een van de zes personen uit Suriname die een bankrekening zou hebben in Panama. Peneux om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij absoluut geen rekening heeft in Panama. Wat hem betreft, kan iedereen onderzoek doen. “De Centrale Bank van Suriname kan heel gemakkelijk nagaan of ik een bankrekening heb in Panama,” zegt Peneux.

  Beste Peneux, we geloven u op uw blauwe ogen….


  Maak melding

 10. Off Topic:

  Spreek Armand Zunder namens de familie van De Kom om alleen uit zijn eigen naam?

  De familie De Kom, maar ook talrijke Surinamers wachten nog steeds op excuses en genoegdoening van een Nederlandse regering voor wat in de koloniale periode aan deze grote Surinamer en zijn gezin is aangedaan. De excuses moeten betrekking hebben op wat er in 1933 aan onrecht heeft plaatsgevonden, te weten:
  – Het zonder vorm van proces laten opsluiten van Anton in fort Zeelandia
  – Het teruggeven van de in beslag genomen documenten en het in beslag genomen geld van de familie
  – Het verbannen van deze Surinaamse held uit eigen land en hem en zijn gezin aan hun lot te hebben overgelaten na de deportatie uit eigen land
  – Compensatie voor de materiële en immateriële geleden schade.
  Verder kan worden opgemerkt dat in het kader van het VN Internationaal Decennium voor mensen van Afrikaanse afkomst (2015-2014) de Nationale Reparatie Commissie Suriname zich in overleg met de familie De Kom wenst in te zetten dat de stoffelijke resten van deze legendarische Surinamer naar Suriname worden overgebracht. In Suriname kan hij dan in een gezamenlijk graf met zijn echtgenote in vrede verder rusten. Surinamers en anderen die bereid zijn om zich in te zetten om deze nobele nationale ambities te realiseren kunnen contact opnemen met de Nationale Reparatie Commissie Suriname.

  Namens de Nationale Reparatie Commissie Suriname,
  Armand Zunder, Voorzitter.

  “Hoe ver reikt de waanzin van een econoom die zich met veel bravoure, belerend toontje en oog voor publiciteit op het terrein van een historicus begeeft?”


  Maak melding

 11. @ Henk Molenaar2016
  Off Topic:

  De issue is m.i. niet de econoom Zundert, want hem plaats ik in de stichting van debielen, maar meer nog het
  “De familie De Kom, maar ook talrijke Surinamers wachten nog steeds op excuses en genoegdoening van een Nederlandse regering voor wat in de koloniale periode aan deze grote Surinamer en zijn gezin is aangedaan.”

  Man man blijven jullie niet stilstaan, want stilstaan is achteruitgaan en dat merken wij dagelijks binnen de domme samenleving, om excuses. Leef je leven leef voor jezelf en je gezin. Doden zijn niets meer. Een dood lichaam is een verpakking die je niet meer nodig hebt (lege pak van melk is afval alleen de melk was belangrijk).
  Als jullie al die jaren zouden hebben benut om optimaal voor jezelf te gaan dan waren jullie wellicht, zoals velen, miljonair.
  Zielig stelletje excuses vragers.
  En dan hoe oprecht is een excuus? Vraag het maar aan Bouterse en de rest.


  Maak melding

 12. Patrick Peneux stelt geen bankrekening in Panama te hebben.

  Dat wordt ook niet beweerd in de Panama Papers. Uit de Panama papers blijkt dat hij aandeelhouder is van een Onderneming op een fiscaal zeer interessant eiland.
  En dat hij daar voor elders domicili gekozen heeft.

  Meneer Peneux heeft gebruik gemaakt van de zeer goed gehonoreerde diensten van dienst verleners die het verstoppen van fiscaal creatief gedrag of erger achter facades mogelijk maken. Nu roepen dat hij geen bankrekening heeft in Panama is niet meer dan een rook gordijn.

  Beste Paraman.
  Soort zoekt soort. Niet ik zoek de achter ingang maar meneer Peneux. Dat de minister niet verantwoordelijk is voor fiscaal listig gedrag van zijn Broer is duidelijk. Echter het valt wel op dat de andere Broer brutaal is geweest met zijn Scalians en Minister Dodson voor schut gezet heeft door plotseling met overeenkomsten te komen die alles grijs maakten.
  Patrick Peneux is ook onderdeel van de politieke familie en nu ook nog eens President Commissaris van EBS.
  Op basis van zijn kennis en kunde vanuit Surmac zou hij in staat geacht moeten worden om EBS in no time een beetje gezonder te maken. Echter je hoort hem of ziet hem niet terwijl EBS in brand staat en de burgers de pineut zijn.

  Beste Paraman, Toeval bestaat niet. De inner circles worden uit eindelijk bloot gelegd.


  Maak melding

 13. Patrick Peneux: Ik heb geen bankrekening in Panama .

  Wel nu: niet in Panama maar wel aan een gekoppeld land aan Panama ergens op de wereld. Is maar goed dat diverse geldtransacties transparanter worden. Dit is de weg om corruptie te bestrijden.


  Maak melding

 14. Agenten in de wijk Brooklyn, in de stad New York (VS), hebben twee drugssmokkelaars gearresteerd na de vondst van 20 kilo cocaïne in een lading bevroren vis uit Suriname. De twee, Triston Daniels en Troy Gonsalves, werden na betaling van een borg weer in vrijheid gesteld, aldus de New York Daily News maandag 9 mei 2016.

  Amerikaanse autoriteiten hadden de lading vis sinds 4 mei gevolgd, toen zij de bevroren vis ontdekten in een lading van een vlucht uit Suriname op de luchthaven van Miami in Florida, aldus speciaal agent Ryan Varrone.

  Agenten fileerden de vis en verwijderden de cocaïne. Vervolgens werd de vis teruggeplaatst in de lading en in een vrachtwagen vervoerd naar een opslagfaciliteit in Queens, New York, die constant door de autoriteiten in de gaten werd gehouden.

  De 32-jarige Daniels en Gonsalves (33) verschenen vrijdag in een witte bestelbus in de opslaglocatie. Ze pikten de dozen met de bevroren vis op en reden naar een andere opslag in Brooklyn waar ze werden gearresteerd bij het lossen van de vis uit de bestelbus.

  Gonsalves bekende, dat Daniels tegen hem had gezegd dat de lading drugs bevatte. De nog niet geïdentificeerde importeur van de bus is gelokaliseerd in Queens en zou eerder betrokken zijn geweest bij een transport van 82 kilo cocaïne uit Guyana, die in februari op de luchthaven van Miami in beslag werd genomen.

  Anderen proberen het zo zonder Panama.


  Maak melding

 15. Goedemorgen,heel goed gezien. Hij maakt een troep op het ministerie van Onderwijs. Ze moeten korte metten,harde taal met de Peneux maken.De bushouders zijn niet uitbetaald. Een Peneux zat bij.de N D P, deze van de papers bij de NPS en de minister zat bij P.L.
  Ik heb gedemonstreerd dat er een directeur van onderwijs moet komen, zodoende is hij op die post terecht gekomen. Maar Kenneth Themen gaat ze leren. God zij met ons Suriname!


  Maak melding

 16. Als men in ned via een legale constructie niet als een stafbaar feit wordt betitel , dan is de betrokkene verplicht belastingen af te dragen zoals ik dat ook doe…compredemos. .basta…
  Dan is dit lulkoek artikel vandien aard onnodig geweest.


  Maak melding

 17. Perneux en Kramer welke beiden op de lijst staan komen allebei van Surmac. Ze delen ook een postadres op Curacao. Hoeft verder niet illegaal te zijn natuurlijk.


  Maak melding

 18. Er moeten meer papers boven water komen, dan zal men zien dat er meer zware Surinaamse criminelen miljoenen us-dollars op buitenlandse rekeningen heeft staan.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 19. Die Peneux geeft net zo een stomme antwoord als de plee voorzitter bij de nieuwe terug roep wet.
  Het bewuste lid moet eerst aangeven dat hij teruggeroepen wil worden.Wat een kolder!
  Als patient zou ik mij nooit,neffa,door zo een arts laten behandelen.Die heeft het niet allemaal op een rij.


  Maak melding

 20. Rustig, Warhoofd Parbo, Sranang heeft zeer veel geld en voldoende valuta ! Vrucht van het BOUTA-WAN-beleid !

  Money de !!!!

  Daarom wenst Sranang OOK geen onderzoek naar de 700 MILJOEN dollars op de Zwitserse bankrekeningen, die
  op naam staan van Sranang-onderdanen !

  Er is VOLDOENDE Geld, volgens de NDP en DESI !!!

  PS : binnenkort de Suriname-PAPERS, wie betalen AL JAREN geen BELASTINGEN in SRANANG ??? Dit ondanks hun zeer HOGE INKOMSTEN !!!

  PS : DESI, Parbo en NDP-clan un stort deng MILJARDEN BAKKA ini a staatskas !


  Maak melding

 21. @Waarheidscommissie

  Moet zuur geweest zijn toen je driftig ging zoeken in die database en je Bouterse niet kon vinden he? Ik zie je helemaal zitten met je verhitte kop.


  Maak melding

 22. @Paul, denk aan je bloeddruk !

  De USA heeft alle financiele data van Desi al lang in kaart gebracht !

  Binnenkort komt de mokerslag !

  Amnestiewet_Bouta wordt NIETIG verklaard !

  PS : ALLE verdwenen MILJARDEN van de Staat Sranang, dienen door NDP-clan en door Desi, teruggestort te worden
  in de staatskas !

  MORO HEBI E DORO, ALA DEY !!! VALUTA NO DE !!!


  Maak melding

 23. @NDP-debielenclub

  Komt nieuwe strafwet in Su met Terugwerkende Kracht :

  DOODSTRAF voor moordenaars van Ongewapende en
  Onschuldige Surinaamse Staatsburgers !!!

  Dang NDP o leer sabi TWK ini wetgeving !!!

  PS : Kondre SKEER ! VALUTA No De !

  Thank you NDP-clan-lovers !! Volk e PINA !!


  Maak melding

 24. Beslag leggen op elk stuiver zonder aanzien
  des persoon.

  En wie weet dat parbo, Rob.gay en Mazda hun namen ook voorkomen op de lijst panama papers, you never know?


  Maak melding

 25. @B. Saram,
  गंदा गंदा नस्लवादी
  ganda ganda naslavaadee

  आप एक बकरी कमीने रहे
  aap ek bakaree kameene rahe


  Maak melding

 26. Waarom men meteen op deze Surinamers hun ras gaat focussen is mij niet duidelijk, als er een ziekte in de wereld en met name in Suriname voorkomt, die niet ras gebonden is, dan is het GELDZUCHT wel. Als bepaalde etnische namen niet op de lijst voorkomen, dan is dat slechts toeval, de kapitaalkrachtige mensen met die namen hebben de gelegenheid niet gehad of zij hebben er geen weet van gehad, hadden ze dat wel gehad of geweten, dan waren ze samen met de landgenoten, die niet op hen lijken, in de rij gaan staan om hun geld ook in Panama onder te brengen.

  Ik kan me de heterogene etnische samenstelling van de rijen voor Roep en Jowin nog goed herinneren. Elke Surinamer die in het verleden meer dan 1 cent heeft ondergebracht bij Roep of Jowin, in de verwachting een hoge rente te krijgen, heeft het recht, om kritiek te hebben op deze 6 Surinamers, verspeeld.

  Alleen als deze Surinamers hun geld op een politiek corrupte of criminele manier hebben verworven, hoop ik dat ze opgepakt worden en dat hun geld verbeurd verklaard wordt, elke Surinamer die hard en op een eerlijke manier gewerkt heeft om zijn rijkdom te vergaren, geef ik 100% gelijk als hij erin slaagt is zo weinig mogelijk belasting af te dragen aan de opeenvolgende corrupte Surinaamse regeringen.


  Maak melding

 27. You moron are generalizing and above all being ignorant and intentionally oblivious what,s cooking in your obnoxious kitchen. You are better off to take a dive off your notorious Bosje,d brug you disgusting nigga.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.