Bandleider/zanger Surinam Golden Gate Boys overleden

6

PARAMARIBO, 9 mei – Eddie Banket, de zanger tevens bandleider van de legendarische zanggroep The Surinam Golden Gate Boys, is er niet meer. Hij overleed zaterdag op 83-jarige leeftijd in de VS.

De Surinam Golden Gate Boys is het meest toonaangevende ensemble dat Suriname ooit voortbracht. Ze waren in de Jaren 50 en 60 immens populair. ‘Mama na sribi-krosi’, ‘Tip tip’ ,’Kokodiako’, ‘Een heel klein huisje met een tuintje’ en ‘Rorac’ zijn enkele van hun grote hits.

Hun repertoire varieerde van pittige kaseko tot gospel, meestal in het Surinaams, soms in het Nederlands. Eddie Banket was getrouwd met de Amerikaanse verpleegster Doris Sinclair.

https://www.youtube.com/watch?v=s9qVi1q84Gg

Bekijk ook:

6 REACTIES

 1. Eddie Banket, bedankt. Ik heb genoten van jouw geluid en zal daarvan altijd blijven genieten. Vooral van het historisch nummer Rorac en de overige meezingers. Bedankt dat ik van de muziek van jouw en natuurlijk de overige jongens van de Surinam golden gate boys heb mogen genieten. Moge jouw ziel in vrede rusten.


  Maak melding

 2. Vraag is als Eddie ooit een muzikale onderscheiding heeft mogen ontvangen voor zijn bijdrage aan datgene dat Surinaams is. Is er een dag of avond waarop aan de Surinaamse muzikale – en sporthelden alle aandacht wordt besteed voor hun unieke bijdrage die dit land in de regio groot hebben gemaakt?
  Welke goedpresterende (vervolg)rol krijgen deze mensen toebedeeld na hun bewezen prestaties? Er zijn zoveel mooie evergreens van muziekstukken geleverd door Surinamers die men nauwelijks of niet meer hoort alsof voorbeeldigen alleen buitenlanders ten deel moet vallen. Beeldmateriaal kan er allicht niet meer zijn want bouta had doelbewust het STVS-archief in brandgestoken. Wissen van kostbaar materiaal door neppe nationalisten die het zakkenvullen tot groot goed hebben gemaakt.
  Golden Gate Boys bedankt voor jullie onmiskenbare bijdragen.


  Maak melding

 3. @nationale aanklacht.
  Vraag:of hy een muzikale onderscheiding heeft mogen ontvangen.
  Antwoord:maakt niets uit,niet meer nodig omdat hy er niets meer aan heeft.


  Maak melding

 4. The Surinam Golden Gate Boys bestond, om uw gedachten op te frissen, uit de volgende heren:
  Eddy banket (bandleider)
  Désiré Berenstein
  Wilfred Bergtop en
  Eddy Fabrie.
  Ze hebben Suriname zeer veel roem in binnen- en buitenland bezorgd en hun muziek is niet alleen mooi om te horen, maar ook historisch heel belangrijk. Zij zongen zelfs liederen uit de slavernij. Ere aan hen die ere toekomt. Vanwege de historische betekenis van hun liederen is deze groep en ook hun songs van onschatbare waarde voor Suriname. Hopelijk zullen hun liederen die waardering krijgen die ze verdienen.
  Aan alle leden van de groep, familieleden, kennissen, vrienden en fans wens ik alle sterkte toe met het verlies van iemand, die een belangrijke rol gespeeld heeft op muzikaal en historisch gebied voor Suriname. Rust zacht, Eddy. Ik hoop dat je alsnog een post-hume waardering mag krijgen.


  Maak melding

 5. EDDIE RIP

  A GREAT SURINAME SINGER/ ARTISTIEKE IS GOED THANK YOU FOR THE SONGS..
  OUR CONDOLEANCES TOT DORIS AND FAMILY

  MARANATHA CHOIR AMSTERDAM
  Marion Perk


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.