VHP: moeders in Suriname hebben het heel moeilijk

44

PARAMARIBO, 8 mei – “Vanwege de financieel-economische crisis en het funeste beleid van regering Bouterse I en II hebben moeders de voorbije drie jaren het heel moeilijk gehad om te kunnen overleven in onze maatschappij.” Dit stelt de Verenigde Hervormings Partij, VHP. Alleenstaande moeders hebben het nog moeilijker.

Vaak hebben ze ook een tweede baan, waardoor de kinderen verwaarloosd worden. “Het gevolg daarvan is dat uitspattingen als incest, kindmisbruik en jeugdcriminaliteit niet uitblijven. Daarom is het de taak van de overheid en alle actoren in de samenleving ervoor te zorgen dat randvoorwaarden gecreëerd worden voor alle moeders om effectief te kunnen functioneren binnen hun gezin en ook daar buiten.”

De samenleving kan niet anders dan moeders koesteren en hen dankbaar zijn voor de vorming van onze kinderen. Moederdag behoort in het teken te staan van liefde, respect en dankbaarheid. “Op moederdag halen we alles uit de kast om moeders te verwennen. Maar vanwege de financieel-economische crisis zullen velen niet in staat zijn hun moeders te verwennen. Dat is natuurlijk heel erg triest.”

Bekijk ook:

44 REACTIES

 1. Al dreigen zo langzamerhand de meeste moeders in Suriname gek te worden van de ellende veroorzaakt door Didibri, wij (de snel groter wordende groep ‘Mofina Wan’) mogen toch wel heel erg blij zijn dat in ieder geval moeder Ingrid niets tekort komt omdat zij sinds 2010 als een koningin mag leven dankzij onze belastingcenten.


  Maak melding

 2. Niet zeuren moeders. Jullie hebben het zelf gewild. Bouterse gaf jullie valse hoop en jullie hebben daarmee ingestemd. Ingrid zal jullie ook niet meer helpen. A kies oeng mooi! Ga je lichaam nu maar verkopen.


  Maak melding

 3. Wat een waardeloze reactie, probeer mensen met problemen oplossingen te bieden. Dan ze zo de grond in te trappen. Bouta heeft iedereen belazerd, hij blijf in de politiek dan is ie politiekonschendbaar zien jullie dat niet,


  Maak melding

 4. Mek santoki go luku na nikerie fa den kuli e du nanga uma sma fos a e opo en mofo. Iem sabi tak wan kuli uma ab noti fu taki. den no ab reti ini den kulturu. So ddb ab neks te maken nanga a situwasi(a problema disi de wan san fu yari k’ba ano di bouta kon den problema bigin nanga den mofina ma) lek fa a artikel bin skrifi. Moro bun bo deh ef santoki bo taki tak wan pasensi uma na wan bun uma.. Bika krioro man e mek pikin wa-lo presi. Edukati mu kong gi den mofinawan. Te yu abi 3 pikin y’e kis wan 800srd yu no mang mek ete wan. Bika presi no so moni no deh. Granlanti mu sor den jongu uma sma dati meki of abi wan pikin ano wan patenti. Abi wan pikin e tyari bigi ferantwortu nanga eng.den pa owktu di e mek den pikin mu teki den ferantwortu fu sorgu den egi pikin. Voorlichting sexueel nanga wan budget kursus bo yepi furu k’ba fu pruberi stop a pina na den mofina uma sma nanga ma!

  Wan switi ma dey!


  Maak melding

 5. @ henkes
  Als Ingrid Bouterse een ziel heeft en solidair is met haar soortgenoten en als Ingrid zich schaamt voor wat er vandaag de dag met moeders gebeurd, omdat haar man dit alles op zijn geweten heeft. Dan levert zij met onmiddellijke ingang haar onterecht ontvangen geld in. En met onmiddellijke ingang moet zij ook bekend maken dat zij weigert om dit zogenaamd maandelijks salaris nog te ontvangen.

  Maar ik zie haar dit niet doen. Ze is ondanks haar nette kleding net als Desie Bouterse gewoon tuig van de straat. Je weet wel een aap met sieraden omhangen blijft een aap.


  Maak melding

 6. Herrie grontapoe Habib crisis,no we eh doe lekkie na wang spesroetoe Torie eh mietie Sranang.
  Inie patata kondre,deng mang go speculeer(dobbel) nanga deng soema money.
  Na deng belasting betalers ben moesoe pay na rotzooi die
  Den bangi Libië na bakka
  Inie Amerika na Srefie Torie nanga deng

  Mie wannie memre dem sranangmang takki Joe no kang tang pay 100 jari langa , 10sensie drie wan brede nanga pindakasie

  Adjosie


  Maak melding

 7. Klopt ja bouta heeft su volk wreeeeeeeeeee
  Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeed
  Voor de gekkkkk gehouden ja!!!!!
  Nu wordt het nooit meer goed zolang
  Moordenaar daar zit!
  Wat erg!!!!!
  Dagelijks ellende meer dan 200 winkels
  Al gesloten meer volgen.
  Mensen kunnen geen huur v huizen meer
  Betalen en nemen hun intrek weer by
  Hun ouders. Sa ey psa jongu.
  Su
  Prijzen stygen dagelijks
  Su in rep en roer!!!!!
  Weg met bouta moordenaar!!!


  Maak melding

 8. Dit zal hard aankomen en klinken,maar helaas ,de realiteit,moet je niet schuwen.Het woord moederdag,zal wel verschrikkelijk klinken in sommige oren.Hotels,gaan de tarieven verhogen,ivm de verhoogde stroom rekeningen,nationale voetbal team weigert te trainen,omdat ze niet uitbetaalt zijn.Voor de ellende van su verwijs ik naar de programma,s van 1 voor twaalf.Su,is door een idioot ,en een verschrikkelijke dom volk ten gronde gegaan.Voor de coup,was ons geld veel meer waard,nu moet je op zanderij,alles opmaken of weggeven,omdat het waardeloos is.En ik wed met U dat als er verkiezingen zouden plaats vinden,dit volk weer achter de njang en driengie partij zullen stemmen.Het is en blijft een dom volk.Klagen over de blanken,maar daar tippen zij totaal niet aan.Jaren gillen en schreeuwen,wij zijn rijk aan grondstoffen enz…..maar alles en ook alles wordt letterlijk weggegeven aan buitenlandse bedrijven,zelf kunnen ze niets tot ontplooiing brengen.Nederlandse-surinamers met een gedegen opleiding worden gewoon geweerd.De ulo en mulo diploma houders weten het beter.Alle parlementairiers hebben honderden hectare grond en bedrijven,leven in weelde en rijkdom,waar blijven die zogenaamde journalisten,die voor het volk moeten opkomen.De enige reportage,s die je ziet zijn van overstroomde percelen,aanrijdingen,branden enz,maar een spit delven in de achtergrond van zo,n parlementarier durven ze niet.Brunswijk is een dief,bankrover,MAAR als hij niet was begonnen,bouterse het zuur te maken ,was suriname nog steeds een dictatuur.Dat is ook zijn enige pluspunt,want voor de rest is hij ook een van de graaiers….REGERING..ben het100% eens met je schrijven,.


  Maak melding

 9. ps.Moederdag,is voor mij een hele zware dag,omdat mijn arme moeder in de jaren 60-70 op 3 -tot 4 plaatsen heeft moeten werken,in de huishouding bij derden,om ons te onderhouden.Helaas ,konden wij haar niet meer vertroetelen,omdat ze heel jong is overleden.Mijn haat aan suriname is verschrikkelijk,niet aan het land ,maar aan de mensen,idioten.Wij hadden geen familie of kennissen in de regering of hoge posten,om wat te kunnen bereiken,werk,scholing enz,de zogenaamde ,,baka-mangs.


  Maak melding

 10. Hebben vaders en kinderen i n Suriname het niet moeilijk dan? Voordeel voor vrouwen is dat ze altijd nog op hun rug kunnen gaan liggen. Voor mannen is dit bijzonder moeilijk.


  Maak melding

 11. Bij de Nationale Democratische Partij in Suriname wordt de dienst goeddeels uitgemaakt door zelf- en welbewuste MOEDERS, die zich anno 2016 door geen enkele raddraaier knollen voor citroenen laten verkopen. Aan alle moeders van mijn land wens ik dan ook een fijne moeder dag toe. Mijn gedachten gaan uit naar die moeders, die de rol van vader en moeder tegelijk vervullen omdat veelal reeds bij de zwangerschap, die aap hen in de steek heeft gelaten.
  Wij kijken naar Suriname niet alleen, maar ook met argus ogen naar wat zich in de wereld voltrekt!


  Maak melding

 12. Ik zal niet zeggen dat het goed voor jullie is al die ellende omdat jullie op DDB hebben gestemd.wens jullie kracht en sterkte en meest van al wijsheid..Ga achter je zelf staan en kom voor je zelf op…DDB ing brede botro.Gebruik je verstand en schaar je achter elke andere groep..niet dat zij het al die jaren daarvoor zo goed hebben gedaan..maar als DDB is er geen…geroutineerd in het belazeren en stelen…en Suriname te gronde richten..En jullie maar juichen hoe dom kan je zijn..heb je geen gezin ..geen kinderen die thuis op je zitten te wachten..ik heb het nooit gedaan en zal het ook nooit doen.Blijf nog liever thuis een pepernoot planten of mn kinderen intertainen.Dat is mijn en jou taak als moeder..Zoek de wijsheid in jezelf DDB kan je het niet geven.fijne moederdag..


  Maak melding

 13. Paraman: ‘NDP na wan trutru Mama partij”.

  Paraman, nu pas begrijp ik waarom de baas van de NDP de ‘guyaba e lolo’ paringsdans opvoerde met dat jonge meisje, hij wilde zijn aanhang het goede voorbeeld geven om zoveel mogelijk jonge meisjes zo snel mogelijk tot het Mama bestand te laten toetreden. Zijn zoon, die nu gelukkig geen mama’s meer kan helpen maken, omdat hij voor 16 jaar alleen op een ‘homogene’ of handmatige manier bezig kan zijn, had op zijn jonge leeftijd al 14 keer verschillende vrouwen mama laten worden, zonder dat zijn grote voorbeeld daar weet van had en intussen is één van die gecreëerde produkten (Walther als ik me niet vergis) als tiener al driftig bezig het bestand aan mama’s te vergroten.


  Maak melding

 14. De moeders moeten mee doen aan de acties !!
  Laat jullie wensen in vervulling gaan en help het land te bevrijden va Bouta!!!
  WEG MET BOUTA,WEG MET DE NDP!


  Maak melding

 15. @Bakasur
  De vaders en hun kinderen moeten ook de straat opgaan en niet huiswaarts keren met een paar rollen aan toiletpapier als papa Valies.
  De kinderen voelen het voor anderen niet voor hun mama’s en papa’s.Laat ze ook met borden gaan staan langs de straten met de leus..ik doe het voor Mijn ouders en niet voor buurvrouw of buurman.
  Iedereen moet de straat op letterlijk iedereen.


  Maak melding

 16. @Parbo
  Ga jij maar liever een aktie van liefde voor je baasje organiseren!! Hij zal het nodig hebben!Parbo jij was ,bent, en zal een uilskuiken blijven.
  Jij bent de PARTIJ ZONDER HOOP!!


  Maak melding

 17. @Parbo,jij zegt

  ;Bikassi NDP na wan troe troe MAMA partij!’

  Ik zeg klopt ,
  1 bouta telg heeft 14 baby mama’s.Hij zou zijn Eigen record verbreken hoor als hij geen gast was van Alcatraz!


  Maak melding

 18. Die paarse roofdieren waarop men willens en wetens heeft gestemd zijn niet alleen rijker geworden, maar ook driester. Alles zullen ze doen om de oerdomme aanhangers uit te melken en uit te persen. Zij en hun nageslacht zullen de megaschulden moeten aflossen, als…………………..ze oerdom blijven zwijgen en de bitter paarse beker vol kommer en kwel blijven drinken. Deze regering bestaat niet uit mensen, maar uit roofdieren, wolven, hyena’s olv van de paarse weerwolf.


  Maak melding

 19. Un go pina now ja!!!!!!
  A koulo volk dies ongeschoold en dong no ka!
  En baas moordenaar ey mekie gebruik v a
  Dong volk!
  Un ondankbaar!!!!!
  Go go go go pina now!
  Back to the 80 thees!!!!!
  Tra fas no de!!!!!


  Maak melding

 20. Bang

  Net terug overal roofovervallen, kon ook niet slapen in de avond, dieven bij de buren
  Triest
  Bouta go home jij naait het volk zonder condooms straks heeft iedereen aids!!!


  Maak melding

 21. Tjies alla paars oerdong sma sa stem tapoe de baas der dieven, mordenaars en drugsbonzen mooi beet, oeng njang dringi prisiri inni baas eng paars schijt en pis vol armoede, kommer en kwel.


  Maak melding

 22. Santokhi,probeert uit de economische malaise munt uit te slaan.Hij moet zich er bewust van zijn dat de loze kreten die hij uitkraamt als een boemerang op zijn conto terug zal komen.De mensen weten dat hij niet de waarheid verkondigd en dat de crises roet in het eten heeft gegooid.De verhoging van de kinderbijslag,de gratis gezondheidszorg,de afschaffing van het schoolgeld zijn volgens de rechtse Santokhi niet goed geweest voor de moeders.Ik wil aan de moeders meegeven dat Santokhi alles zal doen om de verworvenheden afbouwen.


  Maak melding

 23. RobG.

  Wat ben jij toch een polariserende propagandist.
  Van iemand met een titel verwacht ik andere postings.
  Je bent echt helemaal doorweekt van wrok.
  Overigens hebben alle moeders het op dit moment moeilijk in ons land.
  Dat is god zij dank niet partijgebonden.


  Maak melding

 24. Jullie lullen met ras!!!!
  Kijk in wat voor stront bouta agoe su
  Heeft gestort!
  Overal in su paniek!!!!!
  Winkels sluiten alladol prijzen de lucht in
  3 tot 4 maal zo hoog!!!!!
  J wordt stont ziek v bouta!!!!!


  Maak melding

 25. @ Sardinkie
  Woehahaahhaha,

  PSV is kampioen en @Damsco krijgt geen feest!!!
  ———————————————————————————–
  Sardinkie,…joe naaa moro biedjie dongkaw boeriekie,dja tap a veld.gratie kmoppo dja joe pannelikker.


  Maak melding

 26. @ ..Anti Bouta oliebollen !

  IMF LENING IS EEN FEIT,oen las a torie keba dommeriken
  oen blo sjatoe. go soekoe jepie,..Noordzee sref no wan oenoe moro jullie zijn 0 bakka a komma.ki ki ki


  Maak melding

 27. Beste mensen,
  Vandaag langs de brug bij Muiden geweest.
  Planning was om 15.00 uur maar was daar om 12.30 uur.
  Daarna voetbal gekeken op tv PSV en Ajax.
  Morgen gaat de reis naar Den Haag
  En 10 mei Rotterdam.
  Op 11 mei Groningen.
  En op 12 mei ede en Wageningen.
  Op 13 mei Amsterdam.
  En op 24 mei Drente.
  Op 25 mei t/m 27 mei Limburg,Duitsland en Belgie.
  Daarna wat uitrusten en na enkele dagen richting Suriname.
  Heb een heleboel mensen gesproken die voor en tegen zijn met het bewind.
  Moet zeggen dat de surineds die ik gesproken heb wederom respect getoond hebben.
  Op de site van waterkant is mij verteld dat het mensen zijn die uit frustratie of anoniem iets roepen om het mee willen doen.


  Maak melding

 28. @vleermuis.
  Als ik zo vrij mag zijn. Jij verlaagt je zelve tot de onderkruipsels van su. Idioten die politici en hoge honden als kruiwagen gebruiken om op papier aangenomen te worden bij de overheid. Daarna komen zij nooit meer op hun werk. Hier lopen er duizenden van rond inde maatschappij. Ook een van de redenen dat wij naar de kloten zijn gegaan.
  Jij hebt er spijt van dat jij er niet bij hoort. Zo denkt het hele Surinaamse klootjes volk et over. Daarom zal het een grote ellende zijn en blijven.

  Tjee


  Maak melding

 29. hoe zo hebben de suri moeders het moeilijk..

  de meeste vrouwen die zich zelf moeder noemen,hebben verschillende kinderen met vele andere mannen.

  .,zelf die moeder weet niet van welke man die kinderen zijn..

  van daar ook dat ze het lastig hebben,want welke man wil nu voor hoeveel andere kinderen verzorgen..

  het motto is in ons land.., buiten-man met buiten vrouwen —

  buiten vrouwen met buiten mannen..dat gebeurt dagelijks..

  de vrouw weet nog enig sinds dat het haar kinderen zijn,

  ,,maar de vader is nooit zeker van zijn zaak..


  Maak melding

 30. Cochise, ik koester helemaal geen wrok tegen bepaalde personen en ik weet ook da heel veel moeders het nu heel moeilijk hebben. Ik geef alleen aan dat Santokhi misbruik maakt van de economische malaise in het land voor zijn eigen politiek gewin. Santokhi wekt de indruk alsof hij het veel beter zou hebben gedaan terwijl we weten dat zijn partijen in het verleden maar weinig hebben gepresteerd. Santokhi is een wolf in schaapskleren. Als hij de kans krijgt zal hij alle voorzieningen voor het gezin(moeders en kinderen) willen afschaffen.Het is daarom noodzakelijk dat Santokhi en zijn medestanders geen regeermacht in handen krijgen.


  Maak melding

 31. In alle landen waar lmf te pas komt zijn
  De landen falliet verklaart!
  Eisen v lmf te zwaar!
  A volk ow dede koers wordt 1 op 10 alles
  Gaat weer de lucht in!
  Komen jullie dus vrijdag as massaal
  Protesteren ja!
  Didibri heeft su naar de afgrond gebracht!


  Maak melding

 32. A heer problema fu sranang na bikasi blakamang no mang tjar wang kondre fara. If you luku na heer grontapoe na a sem problema yeh sjee alla see fu a grontapoe.

  Blakamang na wan pipel sang lobi nyang, dringie nanga dansie. Nanga dansie ie no mang set wan kondre.

  Wang fu den blakamang fu NDP beng wang meki fu Sranang ete wang Dubai ma amang beng sjee wang dreng, te a mang wekie dang mang sjee Haïti.

  Dat na heer problema fu a kondre. A moro betre solusjon fu a problema diesie na fu prat a kondre gie alla culturu.

  Gjie alla culturu wang egie piesie gron bika a kondre bigi nofo !!! Mi ne tak lee sani, na tru tru sani me tak jaso.
  Mi no e disco no wang pipel ma dies na moro betre san gie sranang, prat a kondre !!!!!


  Maak melding

 33. @kolibri,wat n rotopmerking.
  Ze zouden jou moeten verkrachten danvoel je misschien waar deze moeders aan bloot staan als de dag begint.
  Rotzak


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.