Lot parlementariërs Sapoen en Chitan lijkt bezegeld

91

PARAMARIBO, 7 mei – Het politieke lot van de parlementariërs Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan lijkt bezegeld. De twee gaan roemloos het parlement uit. Wie er goed politiek garen bij spint, is hun partijleider.

Paul Somohardjo triomfeert. De voorzitter van Pertjajah Luhur, PL, heeft verbeten strijd geleverd sinds de dissidentie van het duo begon. Het was een strijd tegen wat Somohardjo zelf omschreef als ‘verraad’. De partij en meer nog, de kiezer, was een kwaadaardige loer gedraaid. De twee waren aan de haal gegaan met de parlementszetels van PL. De coalitie van Desi Bouterse werd versterkt, in weerwil van het partijstandpunt.

Politieke manoeuvres van Bouterse’s NDP en van de twee werden ingezet. Het heette dan weer en dan weer niet dat Sapoen en Chitan een eigen ‘onafhankelijke’ fractie vormden. Somohardjo bleef erbij dat zij nog lid waren van de partij. Hij royeerde ze en eiste de zetels terug. Er zijn nogal wat rechtszaken gevoerd. Het blijkt achteraf allemaal uitstel van executie te zijn geweest. PL is twee kwijt, maar de oppositie is versterkt. Somo rules!

Bekijk ook:

91 REACTIES

 1. In de jaren 80 hadden de zogenaamde revolutionairen de slogan: “DIT IS HET BEGIN, WIJ GAAN DOOR MET DE STRIJD. Ik wil de actievoerders voorstellen om a.s. vrijdag tijdens de grote protestactie die Door het bedrijfsleven en de vakbeweging wordt georganiseerd, deze slogan LUIDKEELS te scanderen.. ik gun Bouterse een dejavu….


  Maak melding

 2. De partij en meer nog, de kiezer, was een kwaadaardige loer gedraaid. Terecht. Deze paarse schijters zijn door de mand gevallen. Terecht, klootzakken met een corrupt misdadig paars allure.


  Maak melding

 3. Paarse schijt en pis daar houden deze twee volksverlakkers van, net als ndp en haar lijder, inclusief al die oerdomme paarse stommelingen. Respecteer liever een eerlijk zwoegende wc duiker dan baas en paars geboefte. Wiens a mang na pres dee boef of paars elite klote boef, Alles wat met de ndp te maken heeft is paars vervloekt en tot misdadigheden verdoemd. Van baas tot breeveld. de grootste judas van het land.


  Maak melding

 4. Ja Bouta: Het spreekwoord wie goed doet, goed ontmoet is ook voor omkering vatbaar. Wie slecht doet slecht ontmoet.
  Je hebt de V7 een klap gegeven. Je had zeker een klap terug mogen verwachten.
  Nu moet je DOE bedelen om niet uit de coalitie te stappen anders schijt je een buffel. Als ik DOE was zou ik mijn eisen verhogen.


  Maak melding

 5. Eigenlijk heeft Doe ook verraad gepleegd.
  Kiezersbedrog uitstappen na de verkiezingen en met al de stemmen ervandoor gegaan.
  Een Dominee die het woord van God verkondigd en achteraf de grootste Duivel en Judas is.
  Deze Dominee is niet anders dan de Front aanhang.


  Maak melding

 6. Dunste boekje in de wereld:

  Integere Surinaamse politici die denken aan het belang van het Surinaamse volk ipv van hun eigen belang.

  Zo snel mogelijk de eigen zakken vullen en roven uit de staatskas.Dat is de motivatie van de gemiddelde Surinaamse parlementariër cq bewindsman.


  Maak melding

 7. Sapoen – Chitan zo goed als zeker geëlimineerd en Dijk Silos op haar muil gevallen. Dada gaat gefrustreerd het weekend in. Beetje bij beetje sluit het net rond de paarse geteisem. Mijn weekend kan niet meer stuk.


  Maak melding

 8. Beste Koos,

  Mark my words:

  Die miljarden leningen komen er nooit.

  Suriname is zo goed als failliet, kan de aflossingen NOOIT betalen, heeft een criminele , corrupte regering, produceert helemaal NIETS en geen enkel;kader.

  Dus welke bank vertrouwt Suriname haar miljarden toe?


  Maak melding

 9. Somohardjo heeft gevochten, vaak werd hij verketterd, maar tegen de stroom in bleef hij vechten voor gerechtigheid en dat ook gekregen. Onze slimme Khanai staat eindelijk een keer voor aap.

  De 8 decembermoordenaars zullen ook een keer berecht worden. Dus familie en belanghebbenden geef niet op!!

  ‘We zijn moe” is een protestgroep die aantoont dat er veel moet veranderen en het is merkbaar, boeven en leugenaars worden bij naam en genoemd. De vakbeweging gaat het voorbeeld volgen.

  Het lijkt erop dat Suriname op weg is naar de bevrijding.
  Helaas, de kas is leeg, de schuldenlast is zo hoog dat niemand staat te trappelen om het land geld te lenen.
  Dus vrees ik dat nog enige tijd zal duren voor het land normaal mee zal draaien in de normale wereld.


  Maak melding

 10. Somo is tof hoor!
  Een doorzetter en een echte strijder!
  Goedzo somo nooit opgeven!
  Het zijn zetels v de partij en niet
  V sapoentje hun.
  Gefeliciteerd.
  J bent een doorzetter!!!!


  Maak melding

 11. Wat voor regering ook komt moet heel snel de coruptiewet doorvoeren.al die gestolen geld terug halen…en volgende wet aannemen plukzewet..als je niet kan verantwoorden hoe Ben je zo snel rijk geworden wat is jou Verdienste hoeveel heb je belasting afgedragen alles met twk terughalen.. Alle grind concessies onder vergroteglas plaatsen onrechtmatige grondbezitters verbeurd verklaren..enz…su kan weer bloeien het is een paradijs…. Zo snel mogelijk digitaliseren waar mogelijk bestanden koppel en om controle uitvoeren.. Als die gasten met wachtgeld zitten jaren thuis en ontvangen geld voor niks doen dat moet anders


  Maak melding

 12. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…..ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Al is de leugen nog zo snel…de WAARHEID achterhaalt hem wel. Geduld is een schone zaak, maar de aanhouder Wint. Vertrouwen is de basis!

  HET RECHT MAG NU ZEGEVIEREN!

  POWER from the GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 13. 2 oplichters c.q. zware criminelen zijn geëlimineerd!
  Wie is de volgende ?
  wie is de grote verliezer ? De electoraat die hem hebben geplaatst.
  Wie is helemasl lichter en leeg geworden.? Mi mama doti..
  Biologisch bestrijden lijkt nog ver te zoeken?
  ” het magische kracht van somo werpt vruchten af ” bravo.


  Maak melding

 14. De bedriegers worden uit het parlement gezet.
  Wie heeft gewonnen niemand.
  Het volk heeft wederom verloren.
  Deze strijd Kent alleen
  verliezers.
  Goed dat de verraders het veld moeten ruimen.
  Worden de cadeau gegeven lap grond die deze twee ontvangen hebben ook terug gevorderd.
  Ons Suriname gaat van de ene naar de andere stront in.
  Zulke oplichters moeten worden verbannen en nooit meer met politieke partij bemoeien.


  Maak melding

 15. @Bere…ik ben het 100% eens met je..Alle gestolen gelden en goederen traceren en verbeurd verklaren..Abrahams mag zijn 3 helikopters inleveren en mag komen vertellen hoe het komt dat de helft van Commewijne van hem is en hoe hij aan die tientallen miljoenen dollars komt die hij bij staatsolie aan obligaties heeft gekocht..
  Aan de nieuwe regering wil ik zeggen om bij voortzetting vh 8 december proces ALLE in leven zijnde verdachten meteen aan te houden en de hoofdverdachte met behulp vh buitenland te bewaken en te isoleren. Dit om corrupte ambtenaren niet de gelegenheid te geven om toevallig te vergeten zijn celdeur op slot te doen..
  Het is nu een kwestie van doorpakken. De econoom John van Coblijn wil terecht een rechtzaak aanspannen tegen o.a. Hoefdraad en Andy Rusland wegens overtreding vd bankwetvanwege de monetaire financiering..GRIJP ZE BIJ DE KEEL VOLK VAN SURINAME EN LAAT ZE NIET MEER LOS TOTDAT ZE HUN LAATSTE POLITIEKE ADEM HEBBEN UITGEBLAZEN..WE ZULLEN ROBG AANSTELLEN ALS BEGRAVENISONDERNEMER OM DE UITVAART TE REGELEN, WANT DAAR HEEFT HIJ VAST OOK VERSTAND VAN..


  Maak melding

 16. Wat een zwarte dag voor de Surinaamse rechtstaat en democratie. Alle DNA leden zitten op hete kolen, want ze kunnen door deze precedent stuk voor stuk teruggeroepen worden door hun voorzitters, ze hoeven maar een beetje af te wijken van de voorzitterslijn.

  Intussen zijn CHS leden boos, hun autoriteit is geschoffeerd, ze gaan uitvoeren maar weten nog niet hoe, want het is nogsteeds onuitvoerbaar.

  Wat een geklooi in Suriname.

  Blijkbaar moet en mag alles wijken ook regels en wetten om deze coalitie dwars te zitten, denkt men. Zelfs het schofferen van de chs die geen part of deel is van deze coalitie moet het geloven.


  Maak melding

 17. @Robinho, Abrahams heeft niet alleen in de Commewijne, maar ook in het district Saramacca, honderden hectare grond, tussen Calcutta en Coppenamepunt.
  Er moet, er moet, it’s a must, een ” special tribunal ” gevormd worden om o.a. deze bandito te vervolgen.

  @ Bouva, mag de dans ook niet ontspringen { Naschoolse Opvang}. Bouva, voorzitter Cie Naschoolse opvang, toucheerde 600.000 SRD p.m. De Naschoolse Opvang zou
  grondig doorgelicht worden door Roy Miranda, broer van de distr.Com. Jerry de Miranda. Wanneer wordt het rapport openbaar?


  Maak melding

 18. Een volk dat voor tirannen kiest zal meer dan lijf en goed verliezen dan dooft het licht

  Al de paarse kakkerlakken en die DDB ondersteunen op welke manier dan ook, zorgen alleen voor achteruit gang, vernietiging van:
  1.- de democratische rechtsstaat
  2.- de grondwet van de republiek Suriname, waarin de rechten en plichten zijn vastgelegd, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, Internationale Verdragen, cq mensenrechten/grondrechten.
  3. vernietig van normen en waarden, principes, welzijn, welvaart, verbroedering, samen zijn wij sterk, geen positieve doelen realiseren voor het land Suriname en de Surinaamse bevolking, het individu goed tot zijn recht komt, ( zie wat de NDP Suriname mee opzadelt sinds DDB en 15 militairen op 25 febreuari 1980 een wettig gekozen regering aan de kant zette. zie de armoede en achteruitgang in alles, sranan skeer., kijk om u heen heden ten dage, zie staatsolie, winkels, medicijnen, ontwaarding van de surinaamse dollar, geen valuta.

  Zie nu hoe anders denkende tegenstanders, de oppositie, de rechterlijke macht, enz veel slimmer zijn dan DDB/NDP en de rovers en de paar paarse kakkerlakken die zijn blijven steken in some of the people all the time

  Voor het overgrote deel van de andere Surinaamse bevolking geldt: you cannot fool all the people all the time.

  Surinamers
  Get up, stand up, stand up for your right
  Get up, stand up, stand up for your right
  Get up, stand up, stand up for your right
  Get up, stand up, don’t give up the fight

  Preacher man don’t tell me heaven is under the earth
  I know you don’t know what life is really worth
  Is not all that glitters in gold and
  Half the story has never been told
  So now you see the light, aay
  Stand up for your right. Come on

  Get up, stand up, stand up for your right
  Get up, stand up, don’t give up the fight
  Bob Marley

  Leve de democratische rechtsstaat,
  Leve de grondwet van de republiek Suriname
  Leve de rechterlijke macht,
  Leve de oppositie,
  Leve de groep, wij zijn moe
  Leve de ondernemers, landbouwers, arbeiders,
  Leve de wijze en verstandige Surinamers, ook die het licht gezien hebben en de bevrijding, kortom alle Surinamers die tegen de NDP en de rovers zijn en die DDB en de NDP ondersteunen.
  Leve de verbroedering, samen zijn wij sterker.
  Hoera, Hoera, Hoera!

  De DDB/NDP en de rovers, zij die DDB/NDP ondersteunen zijn bezig met hun persoonlijke eigen belangen, oa: uit de gevangenis te blijven in het buitenland en in de republiek Suriname, zich zelf te verrijken, enz, dan met de algemene belangen van Suriname en de Surinamers, nationaal en internationaal.

  Hoogmoed Komt Voor De Val

  Laat de periode DDB vanaf 25 februari 1980 tot heden een voorbeeld zijn voor Suriname dat dit nooit meer mag en kan.

  Laat dit een zeer wijze les zijn en vecht voor uw bervrijding. De slavernij en de contractarbeidersperiode van elke schip die in Suriname aankwam is al heel lang voorbij, maar er is nog een andere bevrijdingsstrijd tegen DDB/NDP dat nog gevoerd moet worden, voor de bevrijding van het Surinaamse volk.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede
  Sranansma Oe Bondroe En Trek Ten Strijden

  Sterker door Strijd, Don’t Give Up The Fight

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Jagen jullie de NDP/DDB en zij die hem ondersteunen weg. Genoeg is genoeg, zie hoe Suriname een brokko pernasie is geworden. Sranan Skeer!, zie de criminaliteit, heel grote armoede enz. enz.

  Volk van Surinamers Oe wiki en jaag DDB/NDP en degenen die hem ondersteunen voorgoed weg.

  Ste Def Stre, Wi No Sa Frede!

  Fri, Fri, Fri!, Sranan Sa Fri!

  Freedom, Freedom, Freedom Freedom, Freedom De Kon!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 19. SOMO RULES !!
  Proficiaat Somo.die 2 zaten daar om de belangen van de NDP te behartigen.Die 2 er uit schoppen met de meeste spoed


  Maak melding

 20. @No spang
  Het gehele volk is blij met deze vonnis,,Het recht heeft gezegevierd.Jij bent verbitterd dat deze 2 schoften er uit moeten omdat zij niet voor de PL daar zaten maar voor de NDP.Het gaan van deze 2 zie je dan ook als een verlies voor de NDP anders zou je al lang blij zijjn geweest dat de PL en de oppositie juist zwakker was geworden. Het is juist omgekeerd en dat doet je pijn Wat denk je van de illegale amnestie van bouta?Dat werd ons door de keel gedrukt door de ndp bende en zijn lijder,Er komt een einde eraan !!!

  Lang leve Somo,hij heeft niet teleurgesteld en terecht zijn we trots op hem!


  Maak melding

 21. 13 mei aanstaande groot protest komt allen komt allen. Tijd voor verregaande wenselijke veranderingen in Sranang Kondre. Binnenkort diepgaand onderzoek verrichten naar alle diefstallen van bekende rovers. Rechtzaak en vervolgen.

  150 jaren parlement in Sranang Kondre is geen feest want orde op zaken stellen door strakke wetten en regels is uitgebleven naast het uitvoerig weldoordacht plannen van nieuwe winstgevende projecten. Steun en professioneel begeleiden van jonge fanatieke ondernemers.

  13 mei 2016 groot protest. Komt allen tezamen.


  Maak melding

 22. Volkomen terechte juridische en morele overwining

  Je begint een wedstrijd met 11 geselecteerde spelers en bij aanvang van de wedstrijd lopen 2 spelers over naar de tegenstander.

  Hoe verraderlijk kun je zijn?


  Maak melding

 23. Mie boi Ray,juich zeker niet te vroeg.Somo kan dan wel juichen maar de zetels gaan niet naar zijn partij.Hij is de verliezer en Santokhi en Rusland lachen in hun vuistje. De zetels gaan lekker naar VHP en NPS. Somo kan wel de indruk wekken alsof hij blij is maar het bijt hem. Straks gaan haat en nijd de boventoon voeren.


  Maak melding

 24. No spang jij bent de enige die tot nu een zinnig commentaar heeft geleverd. De lachende derde is de NDP en de grote verliezer Somo. De zetels is Somo nu voorgoed kwijt tot 2020. NDP ALLEEN heeft nog steeds 26 keiharde zetels (meerderheid). Niemand binnen de NDP zal het (zoals Cheung toen) nu in zijn hoofd halen om over te lopen want met deze wet in de hand wordt hij/zij teruggeroepen. PUNT. Waarschijnlijk ijdele hoop maar misschien gaan sommigen hier op de voorpagina een keertje 10 keer nadenken voordat ze iets gaan opschrijven. Wraak is altijd een slechte raadgever geweest. Somo had dat beter moeten nadenken. NPS kan nu gaan shoppen met 3 zetels. Het is wat wij noemen een overwinningsnederlaag.


  Maak melding

 25. Henk M in de middeleeuwen kreeg je een nekschot hiervoor. Tegenwoordig zijn deze gasten te paaien voor een lapje grond en een stoeltje in de dna. Deze mensen hebben geen zelfrespect of waardigheid. Anno 2016 gaat Suriname gebukt onder dit soort ratten. Het land komt geen milliliter verder. Wat wel bemoedigend is is dat Bouterse in een korte tijd flink heeft moeten incasseren.
  Een volks opstand is een kwestie van tijd. De materialistische surinamer pikt het niet meer.


  Maak melding

 26. Doekoen zo is dat. Ik heb begrepen dat ze binnen de NPS al een bescheiden feestje hebben gevierd. En Chan loopt met een brede glimlach sinds gisteren. Hij heeft nu 10. Wat men karma noemt. We go for 10 was de slogan van Somo tijdens de verkiezingen van 2005. Hoeveel heeft hij nu? 3.


  Maak melding

 27. En die algoe onze voedsel schuur en planten kas mini ster!!! Hij heeft zijn zwager zoon van Roy soekha in nick voor mijoene aan overheids contracten verbonden.deze paarse bende hebben het land leeg geroofd.


  Maak melding

 28. Doekoen, je ziet het verkeerd, Somo is wel blij dat de zetels van de overloop ezels naar de VHP en de NPS gaan, al waren de zetels naar de duivel zelf gegaan, dan nog had Somo dat liever dan dat ze bij DiDiBri gebleven waren. Het werd tijd dat Somo de oude sluwe Vos iets deed in het belang van het hele volk (ook van de paarse ezels al hebben sommigen dat nog niet door) i.p.v.alleen voor zijn eigen achterban en voor zichzelf.


  Maak melding

 29. Na de amnestie debacle moest Somo iets terug doen richting NPS en VHP om hun vertrouwen te winnen, maar het zou goed zijn als de NPS, VHP, PL en ABOP de keuze van het volk van 25 mei 2015 gelaten observeren. Laat Bouterse zijn rommel zelf opruimen. Als Bouterse vandaag aftreed krijgen wij een groot probleem, omdat het volk ervan uit gaat dat de nieuwe regering alle verhogingen zal terug draaien. Niks is minder waar! De nieuwe regering krijgt het vele malen moeilijker dan Bouterse. Dus Laat Bouta nog 2 jaar aanblijven zodat het volk beseft welk rotsooi hij van het land heeft gemaakt.


  Maak melding

 30. Beste Pongosaqoui,

  Probeer jij nu deze klap in het gezicht van Bouterse uit leggejn als een overwinning voor de NDP?

  Hoe ziek ben jij in je hoofd?


  Maak melding

 31. Dat Somohardjo 2 zetels verliest zal hem een WORST WEZEN !!!
  BELANGRIJK voor hem is dat 2 zetels TERUG zijn in de SCHOOT van hun OORSPRONG, namelijk ” V7 ” die weliswaar is opgedoekt.

  Voor die ” Ouwe ” was het natuurlijk ONDRAGELIJK dat 2 van zijn mensen ZONDER TOESTEMMING werk verrichtten in de PAARSE AUGIASSTAL !!!!!!!!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 32. Als we Bouta nog twee jaar langer zijn gang laten gaan, blijft er niets over voor een volgende regering om te herstellen. Bouta moet zo snel mogelijk van het politieke toneel verdwijnen, hij zou zijn eigenhandig gecreëerde poppenkast uitgeschopt moeten worden, zodat hij eindelijk levenslang in the Big House opgesloten kan worden.


  Maak melding

 33. @ barnie
  mijn reply werd niet geaccepteerd dus probeer ik het weer.

  boterse zit met zijn 26 zetels stevig in het zadel
  die 2 overlopers kan hij missen als kiespijn , vooral omdat hij er nu zeker van is dat er bij de ndp niemand kan overlopen anders roept hij ze ook terug.
  de floppositie had dezelfde taktiek als boterse moeten toepassen , namelijk de ndp parlementariërs omkopen op het juiste moment.
  met de crisis die eraan komt is het juiste moment nabij.
  de floppositie heeft er 2 zetels bij waar het niets mee kan doen .
  boterse heeft nu de garantie dat als het volk in opstand komt er niemand gaat overlopen anders roept hij ze net zo hard weer terug.
  met dank aan somo.


  Maak melding

 34. Barnie. Schelden is een teken van zwakte. Als iemand een aantal feiten neerzet moet je een bepaald intellect hebben om daar fatsoenlijk op te kunnen reageren. Ik ben al zeker 10 jaar actief op Waterkant. Wat ik neerzet zijn feiten en de geschiedenis heeft mij altijd gelijk gegeven. Ik voorspel dat als het deze regering lukt een overeenkomst met het IMF te sluiten, de oppositie het over 4 jaar kan vergeten. Het valt trouwens op dat anti-NDP-ers vaak uitschelden. Dat zegt veel over deze mensen zelf. Ik begrijp dat sommigen van jullie gefrustreerd zijn maar ja daar kunnen wij niets aan doen. Jullie moeten gewoon je horizon verbreden en niet alleen met mensen omgaan die voor eigen parochie preken. Daar schieten jullie niets mee op.


  Maak melding

 35. Maar wie bepaald nu wie Sapoen en Chitan zullen gaan opvolgen? Ze behoorden tot V7 kandidaten.
  V7 bestaat niet meer. Why een NPSer en vhper. Waarom niet BEPer die ook in de combinatie zat??

  Blijft even spannend. Ik kijk uit naar de vacature van CHS


  Maak melding

 36. @ Basmatie,

  Zal mijn een worst wezen hoeveel zetels de NDP nog heeft.

  Bij mij gaat het erom dat er een wet bestaat die in het parlement van Suriname is aangenomen.
  Sommige vinden de wet een onding, andere vinden het een “rammelende” wet, feit is dat de wet rechtsgeldig is en dat door standvastigheid en volharding van Somo de wet eindelijk is toegepast.

  De amnestie wet is in strijd met geldende regels, maar omdat het parlement deze wet heeft aangenomen kan Bouterse zich President van Suriname noemen.
  De oppositie heeft dit te accepteren.

  IMF is watching 🙂


  Maak melding

 37. Pongosaqoui, feit is dat de ndp verkiezingsprogramma 1 grote luchtkasteel is gebleken, feit is ook dat zij de Surinaamse economie om zeep hebben geholpen, feit is ook dat zij democratische
  rechtsstaat verkracht hebben, feit is dat er
  geur van corruptie rondom de huidige regeerders hangt en feit is dat de zittende president bij verstek veroordeeld is en nog een rechtzaak loopt tav massamoorden. Kleine bijkomstigheid is dat zijn
  zoon voor voor 16 jaar in de bak. Zelfs een zoon zit in voorarrest.

  Jij lult graag over feiten. Hier heb je wat feiten broeder. Vindt jij het gek dat mensen hier boos over zijn ?

  Er valt weinig goeds te melden over het ndp en Bouterse. Dus stop met bagetaliseren.


  Maak melding

 38. @ Pongo,

  Als het de regering lukt om van die witte mannen geld te krijgen zal ik een gat in de lucht springen. Niet voor de boevenbede die er zit maar omdat ik hoop dateen deel de arme bevolking een beetje lucht krijgen, een adempauze krijgen.

  Een ander deel van de bevolking zal het echter zwaarder krijgen en sommigen zullen voor het eerst merken wat hulp van IMF betekent, nl nog meer bezuinigingen, stop subsidie, stop vriendjes politiek en stop verspilling.

  Ik mag hopen dat je in de laatste groep zit

  Geen democratie en transparantie betekent geen Geld van IMF


  Maak melding

 39. Henk Molenaar2016. Begrijpend lezen is lastig, dat begrijp ik. Het is moeilijk om iemand uit te leggen dat de aarde rond is als hij denkt dat het niet kan omdat je niet wegrolt. Misschien moet je mijn posting die van Doekoen, Basmatie en no Spang nog een paar keer goed doorlezen. Misschien ga je dan begrijpen dat de NDP nu steviger in het zadel zit omdat het Somo is gelukt de terugroepwet te doen werken. Om in Suriname te kunnen regeren heb je een meerderheid in het parlement nodig. Dat heeft de NDP. Voor het vonnis Somo konden mensen nog overlopen zoals in het verleden waardoor je je meerderheid kon kwijtraken in het parlement. Dat is toen met Bosje gebeurd daarom moest Bosje aftreden en niet door de straatacties. Dat kan nu niet meer dankzij Somo. Het parlement bepaalt wie aan de macht komt. Geen enkele protest- of straatacties of persberichten kan daar iets tegen doen. Dus die straatacties van Hofwijk, Berenstein van de SPA cs is voor-de-gekhouderij.


  Maak melding

 40. @Pongosaquoi

  Wat ik neerzet zijn feiten en de geschiedenis heeft mij altijd gelijk gegeven. Ik voorspel dat als het deze regering lukt een overeenkomst met het IMF te sluiten, de oppositie het over 4 jaar kan vergeten.

  Je hebt het over intellect. Lees bovenstaand jouw eigen tekst nog eens.

  Ik voorspel dat als het mijn vader lukt om koning te worden, ik een prins word. Ben ik nu net zo een goede voorspeller als jij? Je klinkt als de pseudo intellectueel RobG. Je schrijft heel veel nietszeggende nonsens.


  Maak melding

 41. Koos jouw frustraties hebben je tot nu geen steek verder geholpen. Grammofoonplaten zijn al lang achterhaald. Ik ben enige tijd weggeweest en je bent nog steeds bezig hetzelfde liedje te herhalen. Iemand zou zeggen S.O.S. Je bent ook niet echt verder gekomen sinds je hier bent begonnen, ik denk al sinds 2010 toen de NDP aan de macht kwam. Als je zoveel weet over corruptie waarom stap je niet naar de PG? Dat is een feit. Praatjes op het internet vullen geen gaten. Wees een vent en maak dossiers openbaar een keertje.


  Maak melding

 42. @ Koos,

  het verhaal van Bouterse was ook 1 in de categorie van “als we de verkiezing winnen gaan we ….?”

  Blijkt achteraf uit zijn duim gezogen en net zo een grote leugen als de “gouden kerst”

  Beste Pongo Pongo volgens mij loop je al 10 jaar op waterkant te liegen of kan ik als feit stellen dat je al 10 jaar onzin voorspelt??


  Maak melding

 43. Hoe eerder DDB/NDP en rovers worden weggejaagd, hoe beter.

  Er zijn genoeg Surinamers die de uitdagingen kunnen oplossen

  Moet DDB zo snel mogelijk oprotten?

  Ja, waardoor het Surinaamse volk de naakte waarheid ziet. Het zal niet gemakkelijk worden om orde op zaken te stellen, maar met een goede inventarisatie, plan van aanpak, kort, middel, lang en sommige dingen gelijktijdig aanpakken, waardoor niet alles vast loopt.

  Men moet niet schrikken voor de puinhopen die DDB en paars hebben veroorzaakt.

  Gelden van al de NDP direct belast op laten leggen (inter)nationaal

  Eerst laag hangend fruit aanpakken op alle terreinen. DDB en de rovers kunnen gelijk in de boeien worden geslagen en in SB worden opgesloten.

  Waarom wachten. De uitdagingen die er zijn zullen daardoor niet worden opgelost. Hoe eerder je ziet hoe de vlag hangt, hoe sneller die kunnen worden aangepakt en hoe sneller er orde op zaken kunnen worden gesteld.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Dink A Tori

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 44. Barnie. Ga mijn postings lezen op het forum. Ik kom alleen hier om een aantal mensen hoge bloeddruk te bezorgen. En dat lukt aardig


  Maak melding

 45. @ Anoniem ; 14:19 uur

  ” maar wie bepaalt nu wie Sapoen en Chitan zullen gaan opvolgen ?

  De volgorde volgens de (V7 ) lijst van het district Wanica en Nickerie zoals deze was ingediend vóór de verkiezing als ik mij niet vergis.

  Verder geloof jij toch niet dat BEP iets in de melk te brokkelen heeft in deze twee districten ?

  Dus hun kandidaten zaten volgens mij helemaal onder aan de lijst óf ze hadden zelfs helemaal geen kandidaat ( dan denk ik aan bijv Nickerie )

  Maar ik kan mij vergissen !

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 46. Ik denk niet dat het zo slim is om de regeermacht over te nemen. De paarse rotzooi heeft alleen maar destructie, desintegratie, materiele en intellectuele verpaupering, achteruitgang en ontiegelijk menselijk leed die zich nog zal dupliceren, geproduceerd. Ze hebben het land leeggeplunderd en een lege schatkist achtergelaten. Roof en plundering zijn de kerncompetenties van dit paarse bewind. Ongelooflijk en schaamteloos hoe die paarse hufters allemaal hun zakken hebben gevuld.
  Ze hebben een natuurramp zonder weerga over Suriname afgeroepen met allemaal sociale implicaties. Menselijke leed in optima forma.
  Niet slim om deze rotzooi in dit tijdsgewricht over te nemen. Zie de mondiale en externe factoren.

  In ieder geval Somo bedankt voor de consistente- en persistente strijd die je geleverd hebt om die twee judassen het parlement uit te jagen. Wanneer volgt de andere judas? Moes.

  Somo zou nu de strijd ook moeten aanbinden om het geroofd kapitaal weer terug te halen en om al de dieven achter slot en grendel te krijgen. Ik wacht nog steeds op een tribunaal na de periode Bouterse en de geschiedschrijving die nog moet komen. Geschiedschrijving ter educatie van de jongeren zodat voorkomen moet worden dat ze weer in valkuilen vallen en dat ze weer misleid worden door het paarse gebroed en onze vleesgeworden instituut, onze zwarte Goebbels. Deze figuur zouden we moeten berechten voor massabedrog en het aanzetten tot etnische haat.


  Maak melding

 47. Een volger, maak je geen zorgen over Noersalim, binnen de kortste keren wordt hij vanwege ‘gewijzigde beleidsinzichten’ uit het kabinet getrapt door Bouterse.


  Maak melding

 48. er zijn zowat 200 advocaten gevestigd in sme zowel particulier als wel voor de overheid..

  mijn probleem is,waarom neemt één of meerdere van deze figuren het niet op voor het land/volk….

  desnoods collectief prodeo te procederen van alles wat er nu gaande is in sme..

  verhoging gas,licht water waardeloze munt lonen die blijven hangen in de prehistorisch tijd ,,het arme waardeloze volk kan niks ondernemen,heeft geen guts geen kracht weet niet waar naar toe te gaan hoe aan te pakken..

  hoe kunnen deze advocaten bemiddelen in deze..,,

  want niemand neemt het op voor dit armen volk..


  Maak melding

 49. Rechter heeft uitspraak gedaan welke gerespecteerd moet worden. Wat niet mag worden vergeten is dat SOMOHARDJO medehoofdverantwoordelijke is voor de AMNESTIEWET.
  SOMOHARDJO wilde toch voor de NDP en LIJDER van deze rovende club sterven? Nou dan, SOMOHARDJO moet ook oprotten!!!! SOMOHARDJO heeft vanaf 1975 vaak laten zien dat hij een SMEERLAP is. SOMO ga nu snel dood!
  SURINAME lijdt zwaar door dit soort rioolratten en vele andere volksmislijders. SOMO ga met rechtelijke uitspraak toch dood jij vuile tyfusrat.


  Maak melding

 50. Somo tofffff no kaaaaa!
  Me barrrr joeee!
  Somo is slim net een ka vos jongoe!
  Slimmer dan poepe bouta die het land
  Falliet verklaard heeft!
  Slimmer dan chan rusland etc!
  Joe go somo!!!!!
  Vanavond kom ik dansen ja onder brug!


  Maak melding

 51. ALOHA…..Aay mi brada nangha sisa fu sranang kondre. Nu Sapoentje en Chitanietje eruit gesjodemieterd zijn, moet die dominee van Doe ook aan z,n lot bezegeld worden. That,s clear!!! In een Democratie moet een eerlijke spel gespeeld worden hoor Suri People!!!


  Maak melding

 52. SOMOHARDJO moet ook worden doodgeschoten. SOMOHARDJO behoort tot de grote club van KKlijers die Suriname verzieken. WEG MET BOUTA EN CORNUITEN WEG MET SOMOHARDJO WEG MET SOMO!!!!


  Maak melding

 53. @ Pongo Pongo,

  Ik ga je postings alleen lezen als je had voorspeld dat :

  Het land op een failliet afstevende met NDP aan het roer
  de criminaliteit zou toenemen en ruwer, ernstiger zou zij
  de snelwegen met fly overs niet zouden komen
  de tram vanaf Poelepantje een grote grap was
  Het ziekenhuis in Wanica er niet zou komen
  Er een tekort aan medicijnen en verbruiksmiddelen zouden zijn
  dat de corruptie geen grenzen zou kennen
  dat de inflatie zou stijgen tot boven de 3 %
  Dat dDB het geld van Suriname zou verspillen met onnodige en zinloze reizen
  dat Hofwijks en zijn maatje een nagel aan de doodkist van DDB zou zijn
  Dat Dino (de beste) in USA in de bak zou zitten
  Dat het Parlement zijn vader Desie met een oerlelijke amnestiewet uit het gevang zou houden maar USA hem in de gaten zou houden
  Er zijn veel meer punten maar tot slot :
  dat Somo de rechter kon overtuigen dat die twee overlopers teruggeroepen moeten worden.

  En dat daags erna een vergadering voor een initiatief terugroepwet bijeen zou worden geroepen.
  En dat terwijl het land kreupel is, de regering niet weet wat aan te doen en het volk wanhopig op oplossingen wacht, wat een sukkels.

  En jij bent natuurlijk ook een sukkel door achter deze mensen aan te hobbelen.
  Ga over belangrijkere zaken praten.


  Maak melding

 54. Alle eerst gefeliciteeerd hr SOMO.een overwinning.een doorzetter,een goed vooorbeeld niet alleen maar praten maar ook aan daden,..de man is een stier…en stieren laat niet zicht sollen,hahaha een vechter ..geen losers …en nu de Sranang kondré man stree de fu stree-wé na Sranan sa winni…kenki yu denki -mik a libi kong switi…to Bere mi ‘dé 200% nanga yu idee…powerrrrrrrr


  Maak melding

 55. De paarse deskundigen die beweerden dat IMF niet met oppositie praat..voor jullie informatie: Vertegenwoordigers van de IMF hebben onlangs met de leiders vd oppositie gesproken..Dus geen onzin meer uitkramen op dit forum..laat je niet gek maken Door de indianenverhalen van ROBG


  Maak melding

 56. met straat acties stuur je geen ndp regering naar huis.
  de beste kans was het overlopen van een paar ndpers.
  aangezien somo die deur dicht heeft gegooid ,hoop ik voor hem dat hij een plan b heeft.
  de floppositie wacht blijkbaar geduldig totdat boterse vanzelf het bijtje erbij neer gooit.
  curtis bouwt naam en faam op en in 2020 zullen we een wisseling van de wacht mogen meemaken als we geluk hebben.
  ondertussen gaat men protesteren tegen de stroomverhoging ipv tegen het gevoerde beleid in zijn totaal.
  tokkie maakt het nog mooier en die gaat een massa bijeenkomst houden nadat het contract met het imf getekend is.
  er worden allerlei stakingen bijeenkomsten en demonstraties gehouden die in feite nergens over gaan.
  de enige die begrijpt dat de ndp moet verkassen is curtis .


  Maak melding

 57. Somo heeft gehaktbal genaakt v sapoenta!
  Zo moet er ook gehaktbal gemaakt worden
  V moordenaar bouta!
  Nog meer ellende is opkomst!
  Sapoenta en chitos zijn morsdood gemaakt
  Door the man him self somo!!!!
  Hebzucht heeft sapoenta zo ver gebracht!!!!


  Maak melding

 58. bouta heeft Suriname sinds 1980 achteruit gebracht. Mijn ervaring is dat je in 1986 een cola in een boterhamzakje kon meenemen, anders moest je het ter plekke opdrinken. Men kijk niet naar hoe goed of slecht het zou kunnen zijn geweest als de homojong bouta niet de blunder had gemaakt om een staatsgreep te plegen. Men kijkt alleen naar een aantal jaren terug, terwijl bouta, de homejong Suriname sinds 1980 aleen achteruit heeft gebracht. Somo heeft na de staatsgreep een etenstentje bij ons, SBS Fanclub avenue, gehuurd. Ook vandaar heeft hij veel werk verricht om bouta weg te krijgen. Weg met sapoenta, chitanshame,boutaka, ndprisoner en alles erom heen. Te gek voor woorden. Maar bouta is boef nummer 1, daarna volgen er zovelen. Socialisme ontbreekt bij de surinamer, omdat ze geen echte armoede hebben meegemaakt. Na de staatsgreep was de surinamer trots om surinamer te zijn. Dit vanwege bouta propaganda. Daarna is de surinamer een parasiet geworden. Vervolgens is de surinamer een dief c.q. rover geworden.????. En nu het met de dag achteruit gaat met de surinamer, verwacht dezelfde surinamer hulp van dezelfde mensen die ze gebruikt, bedonderd en misbruikt hebben. Van mij NO CHANCE. Wie de billen bra… De kiezer kiest per verkiezingperiode (tijdens de verkiezingspropa-ganda en de verkiezingsdag), daarna is de kiezer POEP, en dat stinkt, dus de handen wassen van POEP. Men moet kijken naar de verkiezingsprogram en niet naar de fesie, fantasy talks or sweet talks. Niet te vergeten de schofterige beloning waardoor de surinamer en Suriname in de problemen komt. surinamer, bouta enz. is zo geschreven vanwege de minachting en niet door onkunde. surinamers, wiki, word wakker, ga massaal de straat op om de boeven weg te krijgen, i.p.v. binnenkamer opver de situatie te spreken.

  Suriname vooruit!!!


  Maak melding

 59. @ Pongosaqoui is niet een nieuwe gek{ zo u wilt, geen nieuwe gek}. Het is één en dezelfde persoon: RobG, Paraman, Paul, H. Molenaar 2017, Mazda, Do the Right thing, Parbo, Rampie.

  Mijn hemel, Rampie noemt hardwerkende, eerrlijke surinamers, Riool ratten. Shame on you!

  @ Rampie, de pot verwijt de ketel. Jij Rampie, bent een, nee, de Riool Rat van het ergste soort. De wormen gaan zelfs voor je stoffelijk overschot uit de weg. De aasgieren zouden ” hun neus “ophalen en zeggen: na dong, ley, lesi, fufuru mek’ a { Rampie} krapeer.


  Maak melding

 60. @mul,
  De grootste Riool Rat aller tijden is Mul.
  Deze gek heeft nu een stempel van de Riool Rat van de eeuw.
  Hou nu je muil loop hondje of ben je loops.
  Ik heb niets tegen hard werkende Surinamer maar wel tegen hard schreeuwends hondjes die loops zijn net als jij.
  In al je postingen van maanden terug kan je alleen als een poedel hondje blaffen.
  Manieren komen niet voor in je woorden boek.
  Zeker niet meegekregen van huisuit.
  Jammer dat zulke Riool Ratten
  de populaire site als waterkant.nl verpesten.


  Maak melding

 61. Sardinkie, dit is toch niet zo moeilijk? Een riool president steekt met kop en schouders boven een Rioolrat uit, de rioolpresident wordt tenminste Zijne Excellentie genoemd en hij draagt een sjerp en een ambtsketen en geen hond verwacht dat allemaal bij een Rioolrat aan te treffen, dat is het verschil.


  Maak melding

 62. @ Rampie, ik heb je ” epicentrum “geraakt en goed ook. Dat was de bedoeling en niet anders. Ik verwacht dat je in het vervolg eerbare mensen { ik wenste dat ik dat ook van je kon zeggen } geen Riool Ratten noem. Hé RR, nu is Waterkant.nl een populaire site, het kan verkeren zou Nero gezegd hebben.

  @ Riool Rat Rampie, dat je mij Riool Rat van de eeuw noemt, no big thing, lig geen minuut van wakker. Onthou dit goed: een RR van de eeuw, maar één met zeer High Moral Standards, eenn RR zonder lange vingers.


  Maak melding

 63. @Doekoen
  ‘JUllie gaan het nooit leren .PL zit in deV7 combinatie,Elke winst van Somo betekent een winst voor de V7.Maar zoals wij het gewoon zijn van anderen zoals jij ,gaan zij op volle toer draaien met hun hokjes ideeen,In deze gaat alle eer toe naar Somo en je hoort Santokhi de eer niet opeisen.Hij weet het ook ere die ere toekomt,
  Somo heeft gestreden volgens recht en wet en hij weet bliksemsgoed wat hij doet,Alle andere speculaties ten spijt….


  Maak melding

 64. Hoewel ik blij ben dat SOMO heeft doorgezet, ben ik het roerend eens met Megafoon..Hij is mede verantwoordelijk voor de amnestiewet en moet ooit ook ter verantwoording hiervoor worden geroepen Door het volk..Hij heeft uit puur opportunistische overwegingen deelgenomen aan regering Bouterse 1 en werd na een paar jaar eruit gezet Door Bouterse..Het feit dat SOMO in de jaren 80 ook opgesloten, mishandeld en bijna ook vermoord werd Door Bouterse zou voor hem reden moeten zijn om nevernooit met deze satan samen te werken, laatstaan in te stemmen met de amnestiewet..
  Wat dat betreft is Venetiaan de enige politieke leider die zijn principes en normen en waarden in dat opzicht, trouw is gebleven..Daarnaast heeft VENE verzuimd om gedurende zijn regeerperiodes politieke toppers met een strafblad of die verdachte zijn in het 8 december proces of drugszaak, het kiesrecht t.a.v. bepaalde hoge bestuurlijke functies te ontnemen..dat is zonde!!!!!!


  Maak melding

 65. Voor Brunswijk geldt natuurlijk hetzelfde m.b.t. De amnestiewet..opportunisme ten top, want Brunswijk weet als geen ander dat het Bouterse tot nu toe spijt dat hij Brunswijk ten tijde vd vredesbesprekingen ook niet heeft gedood samen met diens 2 lijfwachten in het huidige parlementsgebouw..
  OVERIGENS IS HET SCHANDALIG DAT IN HET GEBOUW WAARIN 2 MENSEN IN KOELENBLOEDE ZIJN VERMOORD, NU HET HOOGSTE COLLEGE VAN STAAT TEVENS DE WETGEVENDE MACHT IS GEHUISVEST..BIZAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 66. @Mul,
  De Riool Rat van de eeuw is weer bezig.
  Deze Riool Rat weet niet van ophouden hij gaat als een beest te keer.
  Wie de bal kaast moet hem terug verwachten.
  Het woord is uitgevonden door de Front aanhang en nu hebben ze een stempel op gedrukt.
  Mul de grootste Riool Rat van de eeuw.
  Als je niet wakker van ligt dan zou je geen aandacht aan besteden.
  Dus het doet je wat en ik heb je zwakste schakel geraakt.
  Mensen die niet terug reageren die kunnen zeggen dat het hun niets doet.
  Riool Rat van de eeuw jij bent nu aan zet.
  En als je niet reageert dan doet het je inderdaad niets.


  Maak melding

 67. Zo te zien gaat Bouterse de rechtstaat voor de zoveelste keer schenden..Sappoen zegt niet van.plan.te zijn om gevolg te geven aan het vonnis..Als hij dat zegt is hij ongetwijfeld hierover in conclaaf gegaan met Bouterse, voorzitter Simons en de voorzitter vh CHS.
  Ik zei eerder dat Bouterse zijn hand overspeelt..Rusland vd Nps heeft vanmiddag gezegd dat als geen gevolg wordt gegeven aan het vonnis, de fractie vd NPS niet zal deelnemen.aan de beraadslagingen in DNA. Ik hoop dat niet alleen de andere leden vd oppositie dit voorbeeld zullen volgen, maar ook leden van de rechtspraak..Massaal het werk neerleggen want de wetgevende macht en de uitvoerende macht desavoueren de rechtelijke macht en hiermee is de rechtstaat formeel voor de zoveelste keer geschonden..


  Maak melding

 68. @ OLIEBOLLEN CLUB,…!

  INEENS VINDEN JULLIE SOMO GEWELDIG,EN DE RECHTERS INTEGER …DE MOLENAARTJES ,..EN RAY TJES ENZ ENZ ZIJN DRIEDUBBEL.als jullie nog niet door hebben dat SOMO een oplichter is, dang oen dong moro kawlade jere.


  Maak melding

 69. @ Riool Rat Rampie, je ” epicentrum ” staat op uitbarsten.
  Ik heb slechts een feit geconstateerd, als dat naar jou bekrompen verstand betekent te keer gaan als een beest,
  so be it! Zolang jij, Riool Rat Rampie, eerbare, hardwerkende landgenoten, zonder lange vingers – Riool Ratten – noemt, zal ik ” te keer gaan als een beest.”

  @ RRRampie, je bent niet normaal. Ik heb begrepen dat je aan een vorm van ……… depresiviteit lijdt, vanwege het feit dat je te vondeling gelegd werd. I am sorry for that!!!


  Maak melding

 70. @ ray
  ik moet even je geheugen opfrissen.
  dankzij somo zit suriname financieel aan het infuus.
  somo maakte onderdeel uit van de vorige regering die het geld heeft laten verdwijnen.
  somo heeft persoonlijk gestemd voor de iamnasty.
  wat me nog het meest tegen de borst stuit is het feit dat somo pedofiele neigingen heeft .

  voor jou is somo een held
  ik ga slapen en droom dat jouw mening over somo morgen veranderd is.
  zoniet …….laat oom somo dan maar een paar uurtjes op je dochtertje van 8 passen …..


  Maak melding

 71. De surinaamse maffia die nu aan het bewind is zal ook deze uitspraak van de rechters aan hun laars lappen.
  Het land word geregeerd door een dictator en de enige optie is interventie van buiten.


  Maak melding

 72. In alle landen waar lmf te pas komt zijn
  De landen falliet verklaart!
  Eisen v lmf gaat su volk dood maken
  Koers wordt 1 op 10 alles gaat de lucht
  Weer in!
  Dus komen jullie vrijd as massaal protesteren ja
  Koulo bouta heeft su naar de afgrond gebracht ja!


  Maak melding

 73. Niet door somo maar door brunswijk
  Is bouta pres geworden en nog steeds.
  Samen met ac v brunsie had bouta toen al
  De meerderheid.
  Men heeft toen veel gesproken met brunswijk
  Ma brunsie wilde niet luisteren om te gaan
  Aansluiten by front toen
  En nu heeft hy zijn straf gehad en heeft heel veel spijt!
  Ja moordenaar kent geen vrienden en blijft
  Onbetrouwbaar.
  Hy moet net binladen afgemaakt worden!


  Maak melding

 74. Stoere Chitan en Sapoen hebben geen boodschap aan het rechterlijk vonnis. het volk heeft hun daar gezet.

  op zich vonnist de rechter altijd mild, kinderverkrachters komen met de schrik vrij, heel vaak. misschien moeten kinderen in suriname ook gesluierd gaan of in een burka, ha ha.

  aan meneer Santhokie, die denkt dat suriname een rechtsstaat is, meneer Santhokie, Suriname is een machtsstaat. kijkt u om zich heen!


  Maak melding

 75. Heb byna alle postings op dit item gelezen.
  Moet je zeggen dat ik nog niet juich alvorens deze niet definitief door is.
  Ik hoor kanhai 1 n ander zeggen dus zal hy weer n addertje ergens vandaan halen om de zaak te beinvoeden.
  Er is wel eens eerder een gerechtelyke uitspraak niet nageleefd.
  Ben benieuwd


  Maak melding

 76. Trouwens men vergeet dat brunswyk ongeveer het zelfde op zn kerfstok heeft @KOTJE volgens jou moest brunswyk zich by front aansluiten.
  Tis net zo n gemene rat met zn scheinheilige smoel.


  Maak melding

 77. Als men niet voor de amnestiewet ( wat niet kon) had gestemd was suriname vandaag niet naar zn malle moer.
  Ze hebben allemaal aan mee geholpen.
  En nu horen dat SOMO of BRUNSIE er niet mee eens zyn tsjuuuuuuy soso ka


  Maak melding

 78. CHS mag niet toetsen
  Wanneer er volgens de bestuurskundige gekeken wordt naar de huidige terugroepwet, is het duidelijk dat wanneer de mensen voldaan hebben aan alle gestelde verplichtingen, wat nu het geval is, het CHS invulling moet geven aan de terugroeping. Volgens Boldewijn heeft het CHS geen bevoegdheid om de terugroeping te toetsen. Het CHS is volgens hem inderdaad geen rechtspersoon, maar een staatsorgaan. Het CHS is een verkiezingsorgaan dat namens de staat moet handelen. Dit leidt volgens hem ertoe dat de staat in feite zou moeten worden veroordeeld tot het niet nakomen van een vonnis van de rechter. “Ik snap nu niet wat het probleem weer is. De eerste keer had de partij van Paul Somohardjo misgeslagen door de mensen terug te roepen, voordat zij zelf in het parlement waren toegelaten. De misstappen zijn rechtgetrokken en toen heeft de rechter de PL in het gelijk gesteld.”


  Maak melding

 79. CHS heeft haar proces verbaal afgerond.Ofwel Sapoen en Chitan zijn geen assemblee lid meer. De argumenten van Kanhai sneden weer eens geen hout.

  Ondertussen doen Sapoen en Chitan een laatste actie om te voorkomen dat de vrije posities ingevuld worden tot dat de bodem procedure uitsluitsel gegeven heeft.
  Liever een parlement met 49 zetels dan een vonnis van de rechter uit voeren zal de gedachte hier achter zijn.
  Kinderlijk gedrag van Wij niet dan Zij ook niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.