IMF-dag Suriname: vakbeweging de straat op

85

PARAMARIBO, 7 mei – De vakbeweging gaat massaal de straat op. Volgens voorzitter Robby Berestein van vakbondskoepel Ravaksur, gebeurt het op dertien mei. Dat is dag waarop Suriname een leenovereenkomst moet sluiten met het IMF.

Dat zal dan ook het juiste moment moeten zijn voor protest. Er is volgens Berenstein een heleboel fout met de samenwerking tussen de regering en het IMF. De gevolgen zijn nu al merkbaar voor mens en samenleving. De hoge energietarieven schrijnen nog het meest. Pijnlijker is volgens Berenstein, de oneerlijkheid van de huidige regeerders. Er wordt gedaan alsof niet gebogen wordt voor het IMF.

Maar de vakbeweging heeft al lang door dat het om toegeven gaat aan keiharde eisen. “Wij zijn tegen. De regering moet de durf hebben om het IMF aan te geven dat het volk dit niet aankan”, zei Berenstein tijdens een persconferentie. Het heeft er meer van dat de regering zo snel mogelijk verlichting zoekt. De benauwde financiële staat van de overheid laat kennelijk weinig keus. Ravaksur wil zoveel mogelijk ‘slachtoffers’ mobiliseren.

Bekijk ook:

85 REACTIES

 1. Er zou een organisatie moeten opstaan en het veld intrekken om aan het eind van deze maand te checken, of de burgers idd een hogere stroomrekening hebben ontvangen.

  De energie rekening van de maand Mei moet naast bv de 6 voorgaande maanden worden gelegd, en moet worden gekeken of er wat er is veranderd bij hetzelfde verbruik.

  Alleen met deze harde informatie kunnen de vakbondsleiders en of opruiers gelijk krijgen of niet.


  Maak melding

 2. @Milton
  De verhoging is aangekondigd met nieuwe tarieven. Waarom zou men Moeten wachten op eind mei. Logisch zal het bedrag 300% hoger Dan nu komen te liggen


  Maak melding

 3. Ai ,ai……..Neks no fout……Hahahaha.. 😉 Nog vijf (5) erbij!!!

  Wie beroofd anno 2016 van Suriname en de Surinamers…..????

  Abrahams, Bouta, Missika, Hooghart, Amzat Abdoel, Bouva, Geerlings, de hele paarse bende……ect,ect……. en zij durven te zeggen A No My………???? Stuk voor stuk………

  Groet, Ram Ram, Goeda Hafies (Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding

 4. Milton. Ze zochten al lang naar een stok om de hond te slaan. Als het geen stroom was, was het water of de zon of de regen. Bovendien Waterkant maakt een fout BERENSTEIN=SPA een politieke partij die nooit zelfstandig 1 zetel heeft kunnen halen tijdens verkiezingen. Bekend is dat Surinamers de grootse verspillers zijn van energie in Latijns-Amerika. Kijk maar na op internet. Van alle Latijnsamerikaanse landen heeft Suriname op 3 landen na het hoogste gebruik van stroom. Een gemiddelde Surinamer verbruikt meer elektriciteit dan een gemiddelde Argentijn. Ze gaan de straat op, da wat? NDP kan ook mobiliseren!!!!!


  Maak melding

 5. mevrouw simons jij bent het niet waardig voorzitter te zijn van de poppenkast in sme..

  ik wil dit geen nat. parlement noemen,aangezien een nat. parlement een zeer gewaardeerde instelling is en daar hoor jij helemaal niet bij..

  je liegt en bedriegt de hele bende van je partij..

  ik zou zeggen rot zo spoedig mogelijk op..

  je speelt geen rol betekenis aangezien jou aanwezig zijn zo doorzichtig is te partijdig,valt een ieder op..


  Maak melding

 6. @Magda,
  Precies jouw soort egoïstisch en zonder verstand denken steeds aan jezelf.
  Om te zien dat je een Front legioen bent


  Maak melding

 7. Wij gaan ook de straat op met of zonder vergunning omdat cokabouta de moordenaar naar de gevangenis moet samen met al zn rovers. Suriname heeft zoveel water en toch duur Suriname kan WEL investeren in zonenergie voor goedkoop electriciteit maar nee zakkenvullen geldverspillen en cokesnuiven had voorrang. Alle gestolen geld terug EISEN en iedere volksvertegenwoordiger met een luchtje van FRAUDE vervolgen. 13 mei 2016 wordt er massaal gedemonstreerd. WEG MET bouta de MOORDENAAR!


  Maak melding

 8. Jullie protesteren tegen de verkeerde, het is jullie eigen regering die Suriname totaal bankroet heeft gemaakt.
  Niet het het IMF. Om 1.2 miljard Amerikaanse dollars op een bevolking van een half miljoen mensen binnen 5 jaar in zijn geheel te laten verdampen, is het een schande dat Suriname moet aankloppen bij het IMF


  Maak melding

 9. Quote ; ” het heeft er meer van dat de regering zo snel mogelijk verlichting zoekt ”

  Juist ja !!!! Dat is het hele eieren eten !!!
  En het mag niet uitmaken hoe dat geschiedt, volgens de PAARSE RADDRAAIERS !!!

  Als de BLANKEN ( over wie de immer BENEVELDE BAAS op een PAARSE woensdag luidkeels krijste dat Suriname zelfs in staat was ontwikkelingshulp te verstrekken aan één van hen, Nederland ) maar RAP met GELD over de brug komen.

  Nu stuurt de IMMER BENEVELDE PAARSE BAAS zijn CHIHUAHUA(S) lopend op de achterpootjes, tong uit de bek, met de voorpootjes omhoog richting de voordeur van het IMF ( de BLANKEN ) kantoor !!!!!!

  Mag ik een PAARSE emmer a.u.b ??!!! Ik moet effe KOTSEN !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 10. Bouta kba alla mpp moni!
  Nu moet het arme volk voor alles toren
  Hoge rekeningen betalen!
  Dit kan niet nee!
  Bouta leeft groot en breed!
  Hy geeft meer uit dat hy heeft!
  Jo kier a volk so toch?
  If ie no de geschikt da go na oso jere!!!
  Loek in sot probleem ie pot a kondre!
  Un alla ey fierie!
  Omeng winkie ey sroto!
  A teng dies erg moro a teng foe bosje!


  Maak melding

 11. Binda zegt aan Starnieuws dat de bedrijven de energietarieven niet kunnen dragen. Hij merkt op dat er totaal geen leiding gegeven wordt aan de crisis in het land. “De toekomst van het land wordt vernietigd en de regering kan nog steeds geen concreet en samenhangend plan presenteren. “Er is slechts sprake van zelfverheerlijking en zelfverrijking. De Akmos stelt daarom voor dat de president en de regering de eer aan zichzelf houden,” zegt Binda.

  “Het water is nu voorbij onze lippen en wij zullen alle democratische middelen gebruiken om machthebbers op een vreedzame wijze te vragen om te vertrekken. Het land is bankroet en er is geen licht in de tunnel. De keuze is ‘zij of wij’. Veel bedrijven zullen de verhogingen niet overleven,” benadrukt de voorzitter van de Akmos die eerder gesteld had dat op straat komen geen zin heeft. “Gezien de situatie hebben wij geen andere keus,” meent Binda.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Véél wijsheid!!!)


  Maak melding

 12. Bouta a gitte ey kong kba!!!
  Wille of niet iem vertrek now he!!!
  Alla dey winkrie ey sroto jongoe
  Sang ey psa!!!!!!!!
  Me mekie dies voor het eerst mee he!
  Bouta houd de eer a uw self ja
  Deng protestten ey kong!
  A volk no mang moro!
  Wang lo mpp verhogingen zonder salarisverhoging devaluaties etc.
  Joe mpppp moordenaar go dede!!!!


  Maak melding

 13. Regering moet NU opstappen DNA-leden die bekend staan om liegen en bedriegen ook oprotten plus die paardenkop Jenny de partijdige stinksloerie moet opstappen.
  Velen van deze huichelaars zouden gedwongen het land moeten verlaten omdat zij het nationaal belang nooit hebben gediend. Misiekaba Asibana of Asabina hoe die klootzak ook heet Waterberg Hippo Kilos Silos Boefdraad al die MPP adviseurs en SER mongolen de lijst is langer dan de 150 jr parlementaire schijtzooi allemaal of gevangenzetten of het land uittrappen.
  Corruptie en diefstal en stommiteiten hebben lang genoeg huisgehouden. En als zij op de vlucht worden doodgeschoten is dit wel een excuus voor echte vooruitgang.


  Maak melding

 14. Misschien moet de NDP aanhang aangeven dat ook zij zullen meedoen en ook de straat op gaan vanwege de situatie in het land.

  Wie zijn er allemaal ontevreden in het land, zijn het enkele middenstanders of zijn het de ‘mofina wangs’ \???

  Let wel, ik heb reeds lang door dat deze nieuwe fetie niet komt vanaf de ‘mofina wangs’, maar een scenario is vanuit de middenklasse die een deel van haar luxe en comfort moet gaan inleveren !

  Mensen, let op je zaak en laat jou niet ringeloren door de elite in het land die het altijd goed hebben gehad.
  Maar nu zelf gaan moeten betalen voor hun luxe, waar ze voorheen altijd de ‘mofina wangs’ hebben misbruikt !

  Let bv op het type mensen die protesteren voor ‘wij zijn moe’
  het zijn allemaal middenklassers met voldoende geld, maar niet willen betalen.


  Maak melding

 15. Aan een of meer paarsen: Suriname hoeft niet naar de IMF voor een lening. Suriname wil naar de IMF voor veel geld. Wat Suriname nodig heeft is een brein dat vooruit kan denken en dus regeren. Dat brein zit er niet in en gaat ook niet komen met IMF. Zo lang is de crisis al bekend nog geen enkel overlevingsplan. Alleen ad hoc maatregelen zoals ome dees dat kent van altijd.

  Ik zou zeggen flink protesteren. Weg met rommel. In tegenstelling wat paars zichzelf uitlegt: Bouterse is geen Suriname. Helemaal niet.


  Maak melding

 16. Alles moet lam gelegd worden!
  Sang ey psa in a konde jongoe!!!!!
  Bouta sa ie doe brada?????
  Sa ie doe?????
  A ne go
  A ne go
  If a go so doro dang ie kan terie deng dey
  Fie ja lekie masra sapoenta!
  Alla sey pe je go sma de in paniek over a situatie in a kondre!!!!


  Maak melding

 17. Eigenlijk is het heel simpel, we hebben niets van niemand nodig. Het enige wat we nodig hebben is de wil, visie en doorzettingsvermogen om vooruit te komen. Wat gaan we met de leningen doen zonder visie, is dan ook dat geld voor corrupte bestuurders?

  De vraag is waar het geld aan besteed gaat worden. Ik verwacht aan doelen die op korte termijn resultaat zouden kunnen boeken, want dat zou de publieke opinie over de regering kunnen beinvloeden. Maar dan plannen we dus niet voldoende ver vooruit en zitten we over een paar jaar weer in hetzelfde schuitje.

  Laat ik eens een poging wagen van wat ik zelf graag zou willen.

  1. Alle corrupte ambtenaren en politici worden vervolgd en alles wat ze hebben wordt afgepakt. Allemaal wegens machtsmisbruik in de gevangenis. Alleen vraag ik me af of we daar genoeg gevangenissen voor hebben en of we dan nog een regering over hebben. Alle nieuwe corruptie wordt zwaar aangepakt.

  2. Alle nieuwe regels die niet te handhaven zijn schaffen we af, met name de regels die lasten voor de bevolking en het bedrijfsleven verhogen. Maar we gaan er wel voor zorgen dat bestaande regels strict worden nageleefd. Met name voor de importheffingen en belastingen. Dat zijn bestaande regels dus daar kan niemand over klagen.

  3. We moeten zelfvoorzienend worden voor een aantal producten, dat moet met gemakkelijk kunnen voor vers voedsel. Andere rommel uit NL en VS hebben we niet echt nodig, gezond is het toch niet. Daar mogen wat mij betreft nog wel heffingen bovenop om de consumptie van vers voedsel af te dwingen.

  4. Doordat import duurder wordt (belastingen op import) is er ruimte voor ondernemers om deze producten zelf te produceren. Dat is waar het geld besteed moet worden. Aan leningen voor ondernemers die zorgen voor een toenemende binnenlandse productie. Natuurlijk zijn er voorwaarden en verplichten verbonden aan een lening.

  5. Iedereen die een dubbele baan heeft bij de overheid en de taken niet heeft kunnen vervullen moet met terugwerkende kracht de ontvangen salarissen terug betalen. Per direct moet ook iedereen echt aan het werk, we hebben informatie nodig om adequaat bestuur voor elkaar te krijgen.

  6. Projecten kunnen alleen worden uitgevoerd i.s.m. buitenlandse onafhankelijke specialisten. Die worden gekoppeld aan Surinaams kader dat gaat leren hoe dergelijke projecten uit te voeren. Dus geen planningen die niet nageleefd worden, maar op elk moment een duidelijk beeld van de status. Geen verborgen agenda’s maar openheid. Geen woorden maar daden en moderne effectieve project methodieken (scrum, agile, lean).

  7. We gaan in de eerste instantie voor de quick wins. Wat levert op korte termijn het meeste resultaat. En natuurlijk vergeten we de middellange en lange termijn niet.

  8. Moeilijke en foutgevoelige processen gaan we automatiseren. Dus niet automatiseren om te automatiseren. En ook niet administreren om te administreren. Als we maar pragmatisch blijven dan komen we er wel.


  Maak melding

 18. Bouta moet gewoon weg!
  Zelfs in de tijd v bosje was het niet zo
  Erg man!!!!!
  Dagelijks stijgen prijzen en sluiten
  Winkels!!!!!
  Is niet vol te houden hoor!
  Bouta drink gramoxone!
  Dan is su verlost v de pinarie!


  Maak melding

 19. Laffe copiecat is weer bezig:

  Henk Molenaar 2017
  @Magda,
  Precies jouw soort egoïstisch en zonder verstand denken steeds aan jezelf.
  Om te zien dat je een Front legioen bent

  zaterdag 7 mei 2016 om 16:42 uur.

  Wat ben je toch een lafbek.

  Doe lekker onder je eigen naam


  Maak melding

 20. @Milton, de surinaamse economie draait niet op mofinawangs…….ik had je slimmer verwacht!!! Het is de werkende middenklaase die idd de grote slachtoffer is en terecht protesteren………!!!


  Maak melding

 21. Niks imf ,suriname had genoeg valutas waar zijn die gebleven.het is zonde van al die gelden die ten prooi zijn gevallen aan bouterse brunswijk en somo.een schande ,ze hebben dat land geplundert en nu gaan lenen om weer te stelen van het volk .deze regering en de vorige hebben werken uitgevoerd maar er is heel veel in hun zakken verdwenen ,ze gaan werken aan zonder inschrijvingen,niemand hoeft verantwoording af te leggen zo werkt het niet ,het is sjoemelen wat deze boeven hebben gedaan ,het volk bestelen en roepen grond stoffen zijn gekeldert ,ja grondstoffen zijn gekeldert maar er was een behoorlijke reserve dat su niet in de problemen hoefde te komen .deze amaturistische regering moetvecht weg .het zijn boeven criminelen die regeren su gaat niet vooruit komen met deze regering .


  Maak melding

 22. @Milton, woont hoog en droog in goed georganiseerd Nederland……waar het leven voor iedereen dragelijk is……maar misgunt zn voormalige landgenoten in Su een goed leven…….hoe ziek moet je wel niet zijn om zo’n afgunst te hebben……….!!! Zelf wil hij niet terug naar Su, want hij weet dat ook hij gewoon gaat pienaren daar!!!


  Maak melding

 23. Dat er MEGA SCHIJTLUIZEN of hoe je het wilt noemen, LAFAARDS in Suriname wonen, dat is buiten kijf maar deze groep ( VSB ) verdient wat dat betreft ” een 22 karaat GOUDEN EIKEL ” !!!
  Lees nou hun SLAP GEOUWEHOER !!!

  VSB doet niet mee met protestmanifestatie
  07 May, 14:30
  Bron: Starnieuws

  De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) zal niet meedoen aan de protestmanifestatie van vrijdag 13 mei. Bryan Renten, voorzitter van de VSB, zegt in een verklaring dat zij er ook niet aan zal meewerken dat werknemers tijdens de arbeidstijd aan een protest meedoen. De werkgeversorganisatie roept op tot dialoog in tripartiet verband.

  De verklaring van de VSB:

  De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft, zoals verwacht mag worden, de ontwikkelingen in ons land in de afgelopen periode op de voet gevolgd. De VSB heeft daarbij GECONSTATEERD, DAT DE REGERING IN HAAR ROL VAN UITVOERDER VAN BELEID, ZICH ENERZIJDS STEEDS TEN DOEL STELT OM MIDDELS DIALOOG TOT DE MEEST WERKBARE BESLUITVORMING TE GERAKEN, MAAR ANDERZIJDS STEEDS WEER VERVALT IN HET EENZIJDIG BEPALEN VAN MAATREGELEN EN OVERGAAT DEZE ZONDER ENIGE VORM VAN OVERLEG MET HET BEDRIJFSLEVEN EN WERKNEMERSORGANISATIES TE IMPLEMENTEREN. Het FUNDAMENTELE PRINCIPE VAN TRIPARTISME, zoals die onder andere in de Sociaal Economische Raad (SER) tot uiting komt, WORDT dus steeds VAKER MET DE VOETEN GETREDEN.

  De onlangs eenzijdig afgekondigde verhoging van de elektriciteitstarieven is een duidelijk voorbeeld van het miskennen van het principe van tripartisme en heeft dan ook terecht tot grote vertwijfeling en irritatie bij zowel het bedrijfsleven alsook de vakbeweging geleid.
  Het is namelijk evident, dat het werk van de Commissie Basistarieven Nutsvoorzieningen, waarin het bedrijfsleven alsook de Vakbeweging zitting hadden, door de regering niet op de juiste waarde is ingeschat en de afkondiging van de nieuwe tarieven heeft dan ook voor de nodige verontwaardiging in de samenleving geleid.

  Het is inmiddels bekend, dat de vertegenwoordiging van het bedrijfsleven en de vakbeweging, vanwege deze disrespectvolle bejegening, zich intussen uit de Commissie Basistarieven Nutsvoorzieningen hebben teruggetrokken. Thans is er bekendgemaakt door de vakcentrale C-47, dat er een massale protestactie voor vrijdag 13 mei aanstaande wordt voorbereid.
  De VSB is, vanwege haar belangrijke maatschappelijke functie, de mening toegedaan, dat de regering er alles aan zal doen om een dergelijke actie te voorkomen.

  Dialoog en dan in tripartiete opzet lijkt de VSB de enige heilzame weg om een duidelijk dreigende escalatie te voorkomen. De VSB zal vanwege het bovenstaande niet aan de protestmanifestatie meedoen en haar leden daaromtrent ook informeren.
  Vanuit haar rol en verantwoordelijkheid als belangrijkste bedrijfsleven organisatie in Suriname, kan de VSB er ook niet aan meewerken, dat werknemers tijdens de arbeidstijd aan een protest meedoen.
  De productie in ons land is mede vanwege het overheidsbeleid al erg onder druk en extra verlies van arbeidsuren kan in dit verband niet geaccepteerd worden. De VSB bepleit opnieuw, dat de regering met haar partners, het bedrijfsleven en de vakbeweging onmiddellijk in dialoog treedt, waardoor eensgezind aan het
  herstel van de economie kan worden gewerkt.

  Paramaribo, 7 mei 2016,
  Namens het Bestuur van ,
  de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven
  Bryan Renten
  Voorzitter

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 24. Deze crises los je niet op met demonstraties. Als de IMF lening rond is dan komt er iets van verlichting. Desalniettemin zullen we harder moeten werken om suriname weer boven op te krijgen. Suriname komt uiteindelijk sterker uit de crisis.


  Maak melding

 25. Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht…

  DDB is de grootste tiran van Suriname,

  Andere tirannen zijn:
  – Jenny Simon , zie hoe zij met DNA-leden van de oppositie omgaat en met DDB uit de wind te houden,
  – in het Centraal Hoofdstembureau Suriname zitten tirannen, zie hoe die DDB proberen te beschermen, om het vonnis van de kanton de eerste keer niet direct uit te voeren,
  – de adviseurs rondom DDB, oa, Jozefzoon. pornoboeken voor leerlingen, tram/treinverbinding project van Poelepantje naar Overwacht, Winston Caldeira, Alibux, Jules Wijdenbosch/smeergelden Ballast Nedam. Abrahams/helikoptes, voor miljoenen us-dollars obligaties gekocht bij staatsolie Suriname, enz zijn allemaal tirannen bezi zijn met zichzelf te verrijken/met hun eigen belangen bezig zijn,
  zie DNA-leden van de NDP, Misi Ka’ba, Abdul, Doekhi, Bouva/indiener van de amnestiewet,
  – mini ster van Justitie Van Dijk, haar dochter.
  – mini ster van financiën Hoefdraad
  enz, enz. enz.

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time

  Het Surinaamse volk dat is blijven steken in You (DDB en de rovers) can fool some of the people all the time, moeten eens ophouden om net als een struisvogel hun kop in het zand te steken. Ze moeten zien dat Suriname skeer is, armoede bij een groot gedeelte van de arme bevolking, te maandelijks te betalen EBS rekeningen heel hoog zijn, geen medicijnen, enz. Oe wiki en kom in protest en houd jezelf niet voor de gek met een paarse NDPpetje, paarse NDP-t- shirt, paarse NDP-vlag.

  Laaghangend fruit eerst. DDB en de rovers moet zo snel mogelijk worden weggejaagd, want ze hebben sinds 25 februari 1980 een ongekende rotzooi van Suriname gemaakt. Hij moet daarna in de boeien worden geslagen en in SB worden opgesloten. Naderde informatie volgt. Ook moet al de valuta van deze criminelen op buitenlandse rekeningen naar Suriname terug worden gehaald om goede projecten te financieren en het leven van de bevolking draaglijker te maken.

  Sranan skeer, heel grote armoede, criminaliteit, enz.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Sranansma Oe Bondroe en trekken julie ten Strijden

  Sterker Door Strijd

  Leve:
  – de democratische rechtsstaat,
  – de grondwet van de republiek Suriname, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, internationale verdragen, cq mensenrechten
  – uw belangen, uw noden, uw uitdagingen,
  – een goed inkomen om de kosten te kunnen dekken,
  enz, enz

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Sranansma Oe Bondroe en jagen jullie de DDB, de NDP en de tirannen/criminelen weg, die bezig zijn met hun eigen belangen en niet met de algemene belangen van het volk en van Suriname (inter)nationaal.

  Zie de armoede in uw huis,. gezin, zie de rekeningen die u dagelijks moet betalen, enz.

  Volk van Suriname, Surinamers, Brada Nanga Sisa!
  Deze strijd van de bevrijding, uitbuiting en armoede tegen DDB/NDP en de NDP-rovers/criminelen is uw strijd.

  Get Up Stand Up, Get Up For your Right. Niemand gaat het voor u doen. u zult het zelf moeten doen. Het is uw belang te strijden voor een eerlijk en rechtvaardig leven voor u, uw kinderen en kleinkinderen, voor een beter Suriname, waar een ieder in kan leven en wonen.

  Steek uw kop niet als een struisvogel in het zand en doet u niet alsof u niets ziet.

  Laat DDB en de NDP-rovers u geen Pomtayer voor Cassave verkopen. Laat u door hen niet voor de gek worden gehouden.

  Sterker Door Strijd
  Eenheid Maakt Macht
  Alle Kracht Berust In Een Demcratische Rechtsstaat Bij Het Volk En Nergens Anders.

  Gaat uw aansluiten bij de andere demonstranten en jaag DDB en de NDP-rovers weg uit Suriname.

  Uw geld is gesloten door deze tirannen en is op buitenlandse rekeningen gestort. P’a Moni Dé?

  Time4Change!

  Fri, Fri, Fri, Sranan Fri!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 26. Passant,
  je hebt volkomen gelijk.
  suriname voorwaarts.
  Bondroe iedereen.
  verjaag de boevenbende.
  jullie kunnen geschiedenis schrijven.


  Maak melding

 27. Alle orde verstoorders oppakken en berechten.
  Natuurlijk mag je protesteren maar om elke dag met een bord staan zoals CH lijkt mij niet passen in Suriname.
  Ga toch werken mang .
  Hoelang zal de oppositie jouw kunnen onderhouden.
  Als wij deze jongen man niet gaan oppakken dan ga ik op binnenkort op 13 mei demonstreren .


  Maak melding

 28. Beste Rampie ik ben het met je eens. Hofwijks heeft zijn punt gemaakt en nu over tot de orde van de dag. Keihard werken om het land weer opbte bouwen. Aan herrie schoppers hebben we niets.
  Alle grondstof producten hebben last van de crises. Ongetwijfeld zal deze regering steken hebben laten maar we kunnen niet
  alle schuld op de zittende regering afschuiven. Hofwijks moet snel inbinden.


  Maak melding

 29. Vereninging van surinasms bedrijfsleven (VSB) doet niet mee aan de protestacties van 13 mei…zijn jullie omgekocht door bouta terwijl elke dag zoveel winjels sluiten. Wees mansgenoeg, toon ballen en kom op straat. Want dialoog met deze regering voeten heeft toch geen zin.. ze zullen toch niet naar jullie luisteren


  Maak melding

 30. Vereninging van surinaams bedrijfsleven (VSB) doet niet mee aan de protestacties van 13 mei…zijn jullie omgekocht door bouta terwijl elke dag zoveel winkels sluiten. Wees mansgenoeg, toon ballen en kom op straat. Want dialoog met deze regering voeren heeft toch geen zin.. ze zullen toch niet naar jullie luisteren


  Maak melding

 31. Geen problemen ondervonden bij de vergunningaanvraag tbv de geplande demonsstratie?

  Indien de regering via haar eigen aanhangers de demonstratie zal willen verstoren, zal dit internationale aandacht krijgen, wat weer funest zal blijken te zijn voor deze regeerders.

  Laat de demonstratie dus vreedzaam verlopen!!


  Maak melding

 32. Bouta saka schot gie deng wreed!
  Nog 5 toch?
  Jo doro africa wakti no!
  Bouta heeft keer op keer bewezen geen
  Visie te hebben e land te besturen
  In de j80 toch ook.
  Maar su…. koppig!!!!
  Un tekie slag now!
  Moro ey doro
  Jo barie kreeeee!
  Moordenaar zit daar alleen om zijn mpp straf te ontlopen v 8 dec. Dat is alles verdero.o


  Maak melding

 33. Op de dag dat de leenovereenkomst wordt gesloten gaat Ravaksur onderleiding van Berenstein demonstreren. Hoe dom is deze man?
  Dan ben je te laat. Duidelijk dat djoekas niet kunnen nadenken


  Maak melding

 34. De vakbondsleiders en de leiders van de politieke partijen in de oppositie denken nog steeds dat men bij Nederlandse regering zonder offers op te brengen makkelijk aan een lening of steun zal komen. Ik kan ze alvast verzekeren dat dit niet het geval zal zijn. Nederland (de liberale VVD en PVDA regering) zal dezelfde eisen stellen als het IMF. Deze vakbondsleiders dromen nog steeds over de goede tijden toen het ontwikkelingsgeld rijkelijk vloeide naar de NPS-VHP regeringen. Die tijden zijn voorgoed voorbij. Er zullen offers gebracht dienen te worden. Ook de energietarieven zullen hieraan moeten geloven.


  Maak melding

 35. Rogb ga bouta schijt opeten!
  A mang fok a kondre zodanig up!
  Winkels sluiten alladol mensen kunnen
  Geen huishuur betalen allerlei stakingen etc.
  Er is wanbeleid gevoerd de afgelopen 5 jaar!
  De waarheid moet gezegd worden!
  Wanneer oh wanneer blaast moordenaar zijn laatste adem uit?????


  Maak melding

 36. Surinamers in het buitenland zouden de Surinamers in Suriname moeten ondersteunen door ook een demonstratie te houden bij de ambassades. bijvoorbeeld bij het consulaat in Amsterdam of de ambassade in Den haag en verder in de landen waar veel Surinamers naar toe zijn gegaan ( Amerika, Curacao etc)


  Maak melding

 37. RobG: “Die tijden zijn voorgoed voorbij. Er zullen offers gebracht dienen te worden. Ook de energietarieven zullen hieraan moeten geloven”

  De Paarse Roverspartij mag graaien uit de Staatskas en de Surinaamse bevolking mag hem weer vullen….

  En RobG vindt dat allemaal normaal.


  Maak melding

 38. @Henk Molenaar: RobG liet de posters onlangs vol trots en met een zekere mate van dedain naar de lezers toe, weten dat hij in zijn sloep op het “IJ” in Amsterdam aan het varen was met zijn familie aan boord . Ongeacht of deze mededeling op waarheid berust en of de sloep hem toebehoort, deze mededeling zegt alles over deze man zijn instelling en inborst.
  Dat schoonmaaksters en andere mensen in Suriname die aan de onderkant van de samenleving hun salaris aan het eind vd maand niet krijgen zal hem worst zijn.
  Hij neemt het structureel op voor de graaiers en criminelen die denken dat ze boven wet en recht staan.
  RobG is tot nu toe bij mijn weten nooit ingegaan op de corruptie en zelfverrijkings praktijken van die gasten.
  Ik ben geen gedragsdeskundige , maar zeg me wie je vrienden zijn..dan zeg ik jou wie je bent………..


  Maak melding

 39. @ Rampie “alle orde verstoorders oppakken en berechten “.
  Rampie, de Riool Rat van het ergste soort, in je Ratten wereld geldt het recht van de sterkste. Rat, je leeft in een geciviliseerde wereld, je leeft in 2016. Onschuldige, hardwerkende, eerlijke burgers worden anno 2016 niet zomaar opgepakt en berecht, dat weet Bouterse heel goed, jij alleen niet. In de riolen, onder Paramaribo, luister je zeker alleen naar Bakana Tori via SRS. Binnenkort worden de riolen doorgespoeld, dan is het finito met Rampie, de Riool Rat van het ergste soort.


  Maak melding

 40. Die laffe en corrupte Hooghart die evenals Judas ” dertig zilverlingen” aan smeergeld kreeg van Bouterse voelt nattigheid en is bang dat hem het zelfde lot beschoren zal zijn als de voorzitter vd Fols , de verrader Nerkus.
  Hooghart beschuldigt Beerenstein en andere actievoerders ervan dat ze uit zijn op overname van de macht en eigen gewin. Dat ambtenaren pienaren kan Hooghart niks schelen. Hij is reeds gecorrumpeerd en kan als voorsitter van de CLO niks voor hen betekenen. Zijn rol is juist om ze te beteugelen.
  Als je eenmaal van en met de duivel gegeten hebt , verdedig je tegen beter weten in alles wat die duivel regardeert.
  Dat zie je bij al die verraders als Hooghart, Breeveld, Bouva Misiekeba ,Simons, Silos , Gangarampanday , Sapoen, Chitan, Waterberg , Doekhie , Amzat enz enz.
  Ik hoop dat er een volksopstand komt die leidt tot het aftreden van de regering. Een van de eerste dingen die die nieuwe regering in materieel opzicht zou moeten doen is het beeld van de revolutie aan de waterkant slopen en daar meteen beginnen met de bouw van een nieuw en modern hoofdbureau van politie. Hierdoor wordt de rechtstaat ook symbolisch in ere hersteld. Want die lafbekken die Bouterse verdedigen praten over “herrieschoppers” als ze de actievoerders duiden , maar zijn vergeten wat Bouterse allemaal aan overheids- en particulier bezit heeft vernietigd op en na 25 februari 1980, waarbij geen rekening werd gehouden met het feit dat bij de beschieting en vernietiging van het politiebureau aan de Waterkant er tientallen mensenlevens te betreuren zou kunnen vallen.
  Het getuigt van hypocrisie en dictatuur om de vreedzame actievoerders als herrieschoppers te duiden, terwijl Bouterse en clan zoveel bloed en drugs aan hun handen hebben.


  Maak melding

 41. Indien men iets wil aanpakken moet men aan de basis beginnen en dat is de ondoelmatigheid en corruptie.

  Wat men met de capitulatie voor het IMF nu doet is de winst die gemaakt is en wordt op basis van de ondoelmatigheid (verspillingen) en corruptie van EBS gaat sanctioneren door veel te hoge tarieven.

  Men zal eerst EBS moeten verbeteren en op basis van de verbeterde situatie te tarieven gaan bepalen.

  Een paar gedachten:

  1) de Loonsom bij EBS lijkt per medewerker ongeveer 4 maal hoger te zijn dan voor de rest van Suriname (bron Star nieuws).
  2) EBS heeft wel heel erg veel medewerkers voor een marginaal energie bedrijf.
  3) EBS schijnt maandelijks meters op te nemen. Laat op basis van historische gegevens een voorschot per maand betalen en doe steekproef opnames om af te rekenen en of het nieuw verbruik en voorschot te bepalen.
  4) Forceer de Brokopondo overeenkomst zodat Brokopondo overgedragen wordt in goede staat en met een onderhouds- en vervangingsreserve. Hierdoor kan men het voordeel van Waterkracht energie door berekenen en kan de rare berekening (Wijdenbosch) waar op basis van HFO betaald wordt voor Waterkracht energie die $ 0,03 KWh kost.
  5) Zeg alle rare financieringsovereenkomsten op met leveranciers zoals Obilis en vorder alle onrechtmatige betalingen terug.
  6) Neem Staatsolie Power Company Suriname over voor de reële waarde zodat die ook kan produceren op het niveau van de wereldmarktprijzen ($.0,04 tot 0,05/KWh)
  Het laatste kan Staatsolie weer wat financiele armslag geven.

  Alleen met de laatste 2 punten kan Suriname/EBS ongeveer 150 megawatt opwekkingscapaciteit exploiteren op een veel lager kosten niveau dan het nu doet op basis van de berekeningen die gebasseerd zijn op het aanvaarden van de ondoelmatigheden van EBS zoals het nu functioneert.

  Saneren doet pijn. Laat de pijn lijden door zij die er jaren lang van geprofiteerd hebben. Wie hebben de ongeveer SRD 700.000.000 subsidie aan EBS zo zorgeloos laten verdwijnen.


  Maak melding

 42. robinho

  “Een van de eerste dingen die die nieuwe regering in materieel opzicht zou moeten doen is het beeld van de revolutie aan de waterkant slopen en daar meteen beginnen met de bouw van een nieuw en modern hoofdbureau van politie. Hierdoor wordt de rechtstaat ook symbolisch in ere hersteld ”

  roerend mee eens !

  Jojo,

  en het tarief van Iamgold ook aanpassen.


  Maak melding

 43. @Jojo, als aanvulling op diverse gedachten zou de EBS, met name voor nieuwe woningen en wijken, slimme energiemeters kunnen invoeren c.q. installeren.
  Hierdoor hoeft dus nimmer een EBS’er langs zo’n woning om de meterstand op te nemen, omdat dit op afstand (HK EBS) gebeurd.

  Hierna informeert de EBS haar client conform over de afgelezen meterstand. Is zo’n klant het er niet mee eens dan kan deze gelijk reclameren met een plausibele onderbouwing van deze reclame.


  Maak melding

 44. Jullie doen alsof bij deze regering corruptie is begonnen. Kijk maar het verleden dan hebben alle regering coruptie gekend. Dus stop ermee. Bundel jullie krachten en kom met positieve oplossingen. Weg met alle oproei kraaiers en gebruik je krachten om Suriname vooruit te helpen. Imf reik jullie een helpende hand, doe er iets positief mee. Weg met diverse politieke partyen. Suriname kan nu vooruit met drie multirasiale politieke partijen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om Suriname een beste plek in de wereld te bezorgen. Ga er hiervoor.


  Maak melding

 45. Beste mensen,
  De hele groep van de paarse rovers moet naar de hel , ook de zogenaamde adviseurs. De actie is niet alleen bedoeld voor de tarief verhoging van stroom en water, maar in het bezonder het terug halen van gestolen stadgeld door de paarse rovers en hun familie ( 700 miljoen USD ). Suriname heeft geen lening nodig als de geroofde gelden terug komt in de stads kas.


  Maak melding

 46. Met hulp van de IMF kan ook achterhaald worden waar al dat gestolen geld gebleven is terug gehaald worden. IMF is een wereld organisatie en heelveel landen zijn aangekoppeld. Suriname met een half miljoen pop. heeft deze ingang niet. Denk er hieraan.


  Maak melding

 47. Milton

  helemaal duidelijk er is veel te verbeteren binnen het systeem om tot echte en goede tarieven te komen die transparant zijn voor de consumenten.

  Het is niet verklaarbaar dat de tarieven in Suriname hoger worden dan die in Nederland terwijl de tarieven in Nederland voor ongeveer 66% uit belastingen en heffingen bestaan.

  Een hogere prijs is best te verdedigen want het valt mij op dat een groot deel van de gezinnen in Suriname groot gebruikers zijn naar Nederlandse begrippen. Mijn eigen verbruik ruim wonend, bedrijf aan huis en veel voorzieningen bedraagt ongeveer 360 KWh incl. een Airco (die efficiënt/bewust gebruikt wordt).


  Maak melding

 48. JoJo,

  Je moet dan bijzonder energiezuinige apparaten in huis hebben, want alleen al een koel-vries combinatie gebruikt al 200 kWh per jaar.


  Maak melding

 49. Sardinkie

  dat is maar 17 KWh/maand. Veel mensen vergeten terug te rekenen naar de eenheden. In de die “Goede” oude tijd werd men er aan herinnerd de eenhedensoort goed in beeld te hebben. Tegenwoordig komt de eenheid uit de computer en heeft men vaak geen benul wat het eigenlijk inhoud of hoe men iets kan beïnvloeden.

  Ondoelmatigheid wordt als feit geaccepteerd.


  Maak melding

 50. Het Surinaamse volk staat nog steeds te juichen en hun “koning”DDB te adoreren.Hoe dom kan je zijn als volk..ze weten niet wat hun te wachten staat omdat ze liever in hun handen klappen en achter een bordje eten gaan in plaats van zich te verdiepen om echt te weten wat het IMF inhoudt..Het lachen zal jullie spoedig vergaan.Wanneer de IMF hun regels en verwachtingen gaat uitspreken..bij het storten van het eerste termijn..DDB weet het donders maar hij houdt jullie dom..en jullie blijven al te graag dom…Je houdt van “baas”…De tijd dat je daar sta te niksen ..pas op je kinderen ..kijk hun schoolwerk na..dan hoeft hij straks niet te juichen om de “stomme ” uitlatingen van DDB omdat hij wat terug verwacht. Jullie gaan straks juichen wacht maar..Die dag komt spoedig ..opo joe ai..


  Maak melding

 51. @Jojo, nou dat bedoel ik. Jij verbruikt maandelijks ca 360 kWh aan stroom voor jou huishouding incl airco. Jij valt dus ruim binnen de norm van 850 kWh waarna het tarief omhoog wordt bijgesteld.

  Ik denk dat de meeste mensen in Suriname ruim beneden deze norm blijven, en dus niks extra’s gaan betalen indien ze geen gekke capriolen uithalen met hun stroom.

  Echter strooit de politiek en de vakbonden zand in de mensen hun ogen om te vertellen dat iedereen meer zal moeten betalen.

  Ik heb zeer toevallig overnight een update van mijn energie verbruik over de afgelopen 2 maanden ontvangen en het stroomtarief welke hieraan hangt. Stroomprijs van m’n energie leverancier, Dal tarief: € 0,18572 en Normaal tarief € 0,20102 /per kWh.

  Let wel, deze tarieven zijn netto/netto cijfers dus hangen er nog diverse toeslagen, transportkosten, vastrecht, btw, etc etc hieraan vast.

  Mijn energie leverancier heeft mij voorgerekend dat er rekening gehouden moet worden met het volgend gemiddeld stroom verbruik per huishouden /per jaar
  1 persoonshuishouden 1900 kWh /jr
  2 persoonshuishouden 3050 kWh /jr
  3 persoonshuishouden 4050 kWh /jr
  4 persoonshuishouden 4250 kWh /jr
  5 persoonshuish. en > 4450 kwh /jr

  Dit zijn indicaties waarmee de mensen rekening kunnen houden met hun verbruik en dat deze niet naar exorbitante hoogte schieten.


  Maak melding

 52. @milton hierboven wie gaat de energie betalen en wie betaalt hem uiteindelijk? Want allen die meer energie gebruiken en handelaren zij willen toch hun winstmarge behouden. Linksom of rechtsom het is de consument die betaalt.


  Maak melding

 53. @olrac: natuurlijk is corruptie niet uitgevonden door deze regering. Maar wel verbeterd. En niet strafbaar gesteld nik herinner me nog in de tijd dat tv nig zwart wit was hadden wij ook een machtig corruptie probleem. Voor de rechtbank. Criminele ministers? Rechtbank. Nu is criminele minister en corrupte de norm voor de kroning tot adviseur of minister.


  Maak melding

 54. @ lalhbadoer als ik me niet vergis was er een crimineel die jou naam had familie? Die man sliep in een kankantrie dus je hebt voermang genen wat lul je . dong kaw.


  Maak melding

 55. @dre
  Dus jij wil dat de handelaren hun winst behouden. Is het niet beter naar het gedracht van de handelaren te kijken.Als de
  IMF in het land is dan is de controle toch versterkt.ze zullen echt nagaan wat er met het geld gebeurt en ook hoe er geregeerd wordt


  Maak melding

 56. Ja..de IMF zal zeker zijn lening willen veilig stellen..en ervoor zorgen dat het geld goed wordt besteed en ingezet.Want ze verwachten het terug…Aan de ene kant wil ik het niet..het Surinaamse volk gaat het nog moeilijker krijgen en Suriname komt er misschien niet boven op..Aan de andere kant..goed voor DDB en consorten ..gaan jullie bedelen…val op je knieën voor de “witte “man..Dat je je niet schaamt…nu op de bedeltoer met je grote mond…Als jullie allemaal het gestolen geld terug storten in de kas..hoeft Suriname niet naar de IMF..DDB hoeveel geld heb je op buitenlandse rekeningen staan ? Zal mijn vraag anders formuleren..DDB hoeveel had je toen je vanuit Nederland naar Suriname kwam..?


  Maak melding

 57. @Dre, ik wil dat jullie eens moeten gaan ophouden met die shit om aan de handelaren hun inkomen en winst te denken.
  Ik hoor maar al te vaak van Surinamers; ‘dan maakt het bedrijf geen winst, of dan lijdt die ondernemer verlies’ !

  Mijn reactie is; fuck that ! Want al de winsten voor deze ondernemers en bedrijven komen allemaal uit jou portemonnee ! Ben jij je daarvan bewust beste Dre, of ben je onnozel bezig op dit forum !

  Beste Dre, als jij jou geld zomaar wilt weggeven aan diverse ondernemers moet je het vooral maar blijven doen !

  Echter, ik denk liever en eerst aan mezelf en heb eerder het geld in m’n eigen portemonnee dus zal ik het niet als een stom varkentje weggeven aan een handelaar of ondernemer.

  Maken jullie eens een denkomslag Surinamers, en fuck de ondernemers ! Wij als consument hebben ze nodig, maar zij hebben ons nog veel meer nodig anders kunnen ze er zijn of bestaan !

  Let op de volgende uitspraak van een grootmeester uit het verleden; Ik ben, omdat jullie er zijn !

  Wie deze uitspraak niet begrijpt moet het aangeven want dan wil ik deze nog verder uitleggen.


  Maak melding

 58. Ben benieuwd..zou die paar euro’s van me ook op die bank deponeren..Volk van Suriname gebruik toch je gezond verstand denk Aan je kinderen…De kinderen zijn de toekomst van het land..Wat en wie geef je ze als voorbeeld;zou je ook applaudisseren als je kind een DIEF..MISDADIGER..MOORDENAAR.OPLICHTER CRIMINEEL..VERNIETIGER VAN LAND EN VOLK ZOU ZIJN..? Als je nog in je handen klapt..dan is er iets niet oké in je bovenkamer…Kom op en schaar je achter C.H. en breng DDB en de zijnen ten val..


  Maak melding

 59. Moeten ze wel een vergunning aanvragen.
  Zou mij niets verbazen als die wordt geweigerd.
  De eerstkomende maanden zullen we het echte gezicht van Bouterse zien.
  De demonstraties nemen steeds grotere vormen aan.
  Ben benieuwd, hoe hij daarop reageert.
  De Bouta in zijn basisstijl heeft maar een kort lontje.


  Maak melding

 60. Allen die ndp met hand en tand verdedigen of meehelpen met de verdere paars misdadig corrupte verloedering zijn in werkelijkheid, dienaren van de paarse misdaad of paarse voetzolen van de paarse lijder en zijn dre ai boeven, awarie domries en paarse marionetten in zijn mpp regering. Wang burgeroorlog e go kong.


  Maak melding

 61. @ Milton, al zou iemand dat doen. Je krijgt niet het juiste beeld, iedereen gaat nu zuiniger met elektra om , ik ook. het lastige is als je 1 over de 450 ben betaal je het hogere tarief en nu is het gelukkig geen grote droge tijd, dus je kan het nog redden. In sept. gaan we puffen.

  @ Megafoon geef me de vijf… power!!

  @ Milton aan jou woorden kan ik raden dat je een binnenlander bent. Weet je de mensen hebben hard gewerkt , ze zijn vooruitstrevend, nu wil jij ze hun aardse goederen ontnemen wat ze verdiend hebben met zweet.Ga bij de paarse boef die heeft gestolen, crimineel, drugsbaron, moordenaar. Het geld is van het volk. En jullie komen naar de stad, opleiding zoek en moeten net als de stadbewoners van de een op de anderen dag ook hebben wat zij hebben. Kan toch niet. Het lastige is dat jullie niet alleen beroven maar mensen ook vermoorden.

  Mensen het volgende is toch al bekend bij jullie:

  !. De Duivel heeft de cambio’s gedreigd de koers te verlagen. De koers wordt vrijgegeven intussen sinds donderdag, Valuta veiling stopt, maar de duivel heeft de cambiohouders gedwongen om de koers niet te verhogen. Als compensatie geeft die FUCK tjoekoes. Voor 1 SRD 1 USD en dat betalen ze uit de fondsen v/h governement take van olie. De cambio’s moeten de koers stabiel houden en dan langzaam verhogenrichting 6.50. De 6.50 is nl. de koers die IMF wil, hoger niet want anders gaan de banken failliet . De vraag hoe lang hout die eikel dit vol om cambio’s te betalen. In feite heeft hij tot 12 mei , wanneer IMF gaat inkomen met de half miljard.
  2. Valies is bezig met FOLS over te nemen. De Boutist Nerkust buiten spel. Afgelopen vrijdag is Als geproclameerd ( Alliantie voor Leerkrachten. De leider is Valies. Hij probeert zo de leerkrachten van FOLS mee te krijgen en voor hun belangen op te komen. FOLS zijn leerkrachten van VOJ niveau, MULO enz. BVL van Valies zijn leerkrachten van VWO scholen.
  De voorzitter van FOLS is Nerkust , maar die is een boutist en doet er alles aan om de leerkrachten niet op straat te laten gaan. Ook gaan de leerkrachten van FOLS pinaren , neks te maken nanga them, Is in opdracht van de paarse duivel. Nerkust beschermd Bouta heeft tjoekoe ontvangen. Valies en Nerkust zijn aartsvijanden. Via ALS probeert Valies zo Nerkust buiten spel te zetten , hypocrieten zijn niet welkom, allemaal in het belang van de leerkrachten om hun belangen voorop te stellen. Leerkrachten dus allemaal de straat op.
  3. Ravaksur en VSB/KKF zijn boooooooooos. Allemaal hebben hun vertegenwoordigers uit de energiecommissie teruggetrokken, De reden dat Dokson had geprobeerd de tariefsverhoging in hun schoenen te schuiven door zg te doen alsof het bedrijfsleven en vakbond allemaal akkoord waren. De commissie is een resultaat v/e bijeenkomst vorig jaar waarbij bedrijfsleven/vakbond/ regering overeen kwamen dat het geen zin heeft te vechten over cijfer alleen, zolang er niet een methodiek is om de cijfers van EBS te beoordelen. De commissie bestaande uit Miskin/Zunder/Ravaksur en Adjodjdhia/Yang bedrijfsleven, moesten zo een technisch systeem opzetten. Echter … toen IMF de regering begon te dwingen om tarieven te verhogenwilde Dokson doen alsof de commissie verantwoordelijk was voor de tariefsverhoging Vieze vuil lafaard. Dit terwijl het bedrijfsleven/vakbond heel duidelijk hadden aangegeven pertinent tegen verhoging zijn. De Doks lijdt aan een A NO MIE virus. Nu de tarieven toch zij verhoogd willen Ravaksur/KKF duidelijk maken dat ze hiermee niets te maken hebben en trekken zich daarom terug uit de commissie.
  4. De stroomprijsverhoging is om de middenklasse kapot te maken. Het besluit voor de verhoging van de tarieven was al op 28 april genomen in de RvM. Het is echter zondag 1 mei arbeider dag bekend gemaakt, onze vrije dag waar niemand iets kan doen Diezelfde zondagmorgen is die DOKs9son) met vakantie. De tactiek van de regering is om niets te doen en te zeggen en de tarievendiscussie gewoon te laten doodbloeden. Ik dacht het niet moordenaar, we zijn wakker. De laaggeschoolden die er geen last van hebben zullen zeker niet in opstand komen je geeft ze genoeg tjoekoes.Het zijn de mensen die meer dan 450 kw per mand verbruiken, die er last van hebben. En dat zijn mensen met minimaal 1 airco. De zg middenklassen en rijken. Dit is 25% van de bevolking. De andere 75 % heeft hij de mond dicht gesnoerd geen verhoging en geen tjoekoes.

  5. Doe blijft in de coalitie Moordenaar was van plan om Dokson te ontslaan door hem te blamen voor de stroomprijsverhoging. Allemaal viezeriken. Zo zou hij Doe politiek compleet hebben uitgeschakeld. Iedereen die voor Doe was is nu tegen Doe en binnen en buiten Doe is er 100% haat tegen Carl Breeveld. Echter nu Sapoentje en Chattan door de terugroeping geen kant uitkunnen YEAH!!! Kan de paarse Moordenaar zich niet permitteren om Doe kwijt te raken. Want Doe zou uit de coalitie stappen als de Doks was ontslagen. Dus Doe/Carl en de Doks blijven voorlopig.

  6. EBS tarieven worden nog meer verhoogd in 1 september en dan weer per 1 jan. naar 90 cent . Vooral de mensen vanaf 450 kw zullen het zwaar hebben. We zullen dus gras moeten vreten dank zij de Satan. Dit legt IMF ze op.

  7.De Satan werkt ook richting noodtoestand. Als je dit leest zou je denken iedereen op straat en dan zal hij vertrekken. Hij heeft andere gedachten. Hij is bezig met mobilisatie campagne te voeren. Hiervoor doet hij het volgende:
  Oplaaien van racisme hindoestanen en creolen/marrons. Hij betaalt nu mensen tussen 50 en 100 srd( bij in de branding een jongeman te zien die bij de doe manifestatie bezig was met 3 dames te praten over het positieve van de rioolrat en dat ze niet moeten demonstreren. Ik ken hem en heb hem gevraagd voor die dag kreeg hij 100 SRD. Hij moet vertellen dat de Sakka Sakka hard werkt om geld te zoeken voor het volk( wie heeft het gestolen), maar de VHP werkt dit tegen. Omdat koelies niet willen dat negers gaan profiteren. Wat een vader des vaderlands.
  Verder is hij nu bezig wanneer de groep MOE (die nu een vergunning moet aanvragen hahah om te demonstreren) met een demonstratie bezig is ze ontmoedigen door infiltranten in te zetten in de groep gaan staan , met beledigende teksten gewelddadig gaan doen om het te laten escaleren. Dit is toen hij er was HELAAS niet gebeurd. Aangezien hij alleen asocialen in zijn groep heeft zou het kunnen escaleren. Zo wilt hij de demonstraties van MOE neerslaan. De politie /MP op af sturen en zo een reden vinden om de noodtoestand af te kondigen, want die Satan schakelt dan de DNA uit en dat mag die moordenaar het voor het zeggen hebben. Ik begrijp dat Ned en Amerika dit volgt en dit zullen ze niet accepteren.

  8. Nu weet je wat die duivel in zijn kop heeft. Hij probeert angst aan te jagen. Laat je niet intimideren. Strijdt daarom om De Duivel en zijn corrupte regering op te donderen. Uiteindelijk zal hij moeten gaan. De duivel probeert altijd eerst alles te vernietigen. Als we stil blijven en niets doen bereiken we niet. Daarom allemaal massaal vrijdag op straat. Hou je rustig wij weten hoe wij asociaal publiek moeten negeren. Niemand gaat ons land voor de 3e KEER pikken.

  Vrijdag gaan we met zijn allen Help Suriname redden. Niemand pakt ons land af.


  Maak melding

 62. @olrac: wat handelaren verdienen is hun winst. Zij geven geld uit om te kopen. Als ze hun voorraad houden hebben ze geen held. Dus moeten ze zodanig verkopen dat zij hun winst eruit halen. Ik heb wel een idee: de overheid moet regels maken en wetten maken tot transparantie. Verplichte boekhouding. Ook voor kleine zaken. Als jij 10 cent betaalt Voor jouw manja dan verkoop je hem toch ook niet voor 10’cent. Nee je gaat bedenken aan het einde van de maand moet ik huur betalen electriciteit water lonen mijn eigen loon. Je zult een winstmarge moeten houden voor al deze kosten. En natuurlijk moet de belasting inzage hebben in de boekhouding van de kleine ondernemer.


  Maak melding

 63. @milton

  Zoveel geweld.
  Naai je zelf je kleding?
  Maak jij zelf je schoenen?
  Bouw jij zelf je huis?
  Eet jij wel eens buitenshuis?
  Zet jij zelf je computer in elkaar?
  Heb jij een smartfoon? Heb jij hem zelf gemaakt?
  En je auto?
  Verwacht je dat mensen je vuil ophalen? Of gooi je dat ergens bij de buren of in de rivier?

  Iemand maakt deze dingen. En dan verkoopt die ander ze. En iedereen wil betaalt krijgen. Niet iedereen is verkiezingsambtenaar zoals jij. Sommige mensen moeten gewoon zweten voordat zij naar geld kunnen kijken.

  Ik heb het nog steeds over behoorlijk bestuur en niet corrupte regeringen.


  Maak melding

 64. Kan best zijn dat ze C.H. de vergunning gaan weigeren.Als je een hond wilt slaan vind je gemakkelijk een stok.En dat noemt”baas” en de zijnen democratie..Ze zijn corrupt als maar wezen kan..Hoop dat mijn neef C.H. de ingeslagen weg blijft vervolgen.Het is met een persoon begonnen die het niet meer kon aanzien hoe land en volk werd uitgebuit…Het recht zal zijn beloop hebben…


  Maak melding

 65. het is nu,,,, alles of niks..

  tijd perk moordenaars bende loopt ten einde..

  allemaal leven lang opsluiten zonder proces,net als hoe hij die 15 leden had vermoordt zonder proces..

  vergeet niet,,, alles afpakken wat ze hebben vergaard van het land/ volk..


  Maak melding

 66. Wie bereid zijn om tot 2020, de paarse schijt en pis vol corruptie, misdaad, roof en armoede van de rijke baas der misdadigers en corrupte rijke roversbende te eten, gaan niet meedoen. Arm paars volk die het verdiend om uitgeperst en onderdrukt te worden door de misleiders die ze verdienen is ten dode opgeschreven. Is het paarse volk echt zo oerdom of vinden ze baas zijn paarse schijt en pis vol kommer en kwel, heerlijk, omdat het ook al gratis is, vol komende megaschulden? Time will tell. Dan zijn ze net als drugsverslaafde straatzwervers, maar dan paars verslaafde paarse honden van baas.


  Maak melding

 67. In alĺe landen waar lmf te pas komt zijn
  De landen falliet verklaard!
  Moro ey doro!
  Eisen v lmf zijn te zwaar koers wordt
  1 op 10. Alles gaat weer de lucht in!
  Me barrr joeeee!
  Dus vrijdag 13 mei komt e ieder massaal
  Protesteren ja!!!!!!
  Bouta klootzak heeft su naar de afgrond gebracht ja!!!!!!


  Maak melding

 68. nu pas zijn julli wakker is niet te filmen is tocht niet normaal , met al die ouderen niets foe jang i my god , zo dom zijn de mensen geweest achter een gek baas rennen , ja mensen het vloek van het volk moro i kong , groetjes awarie


  Maak melding

 69. Ter overdenking voor allen die hand- en spandiensten verlenen aan misdadigers en aanbidden om er beter van te worden. Psalm 52

  3 Jij machtig man, waarom ben je zo trots
  op de slechte dingen die je doet?
  En dat terwijl God elke dag goed voor jou is?
  4 Je bent altijd slechte dingen van plan.
  Je tong is zo scherp als een mes.
  Je liegt en bedriegt.
  5 Je houdt meer van het kwaad dan van het goede.
  Je houdt meer van bedrog dan van de waarheid.
  6 Met je tong doe je andere mensen graag kwaad.
  Je vindt het heerlijk om ze te bedriegen.
  7 Maar God zal jou voor eeuwig vernietigen!
  Hij zal je grijpen en je je huis uit sleuren!
  Hij zal je wegrukken uit het leven.
  8 De mensen die leven zoals God het wil, zullen dat zien.
  Ze zullen diep ontzag voor God krijgen.
  Ze zullen over je lachen:
  9 “Kijk, zó loopt het af met iemand die niet op God vertrouwde,
  maar op zijn eigen rijkdom en macht.
  Hij vertrouwde op zijn slechtheid.”


  Maak melding

 70. De vakbeweging gaat 13 mei op straat om wat te doen.demonstreren..Meneer Berenstein ziet u beren op de weg? Dan bent u veels te laat en loopt u achter de feiten aan.Weer zo’n domme actie.Wordt er zo moe van…sluit je liever aan bij ‘wij zijn moe’Daar gebeurt er nog wat..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.