Nieuwe belangenorganisatie Surinaamse leerkrachten

21

PARAMARIBO, 5 mei – Leerkrachten op meerdere bereiden een nieuwe belangenorganisatie voor. Het wordt de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname, ALS. De tien vakbonden tellende Federatie van Leerkrachten in Suriname stelt te weinig tegenover het regeerbeleid. Belangenbehartiging lijkt zoek.

In elk geval zou niet het belang worden behartigd van de leerkrachten. “Wij hebben niets te maken met welke regering aan de macht is of niet. De belangen van de leerkrachten staan ondanks alles centraal in de ALS. Dus gaan we niet toestaan dat mensen met hun eigen agenda bezig zijn, omdat hun regering aan de macht is, terwijl de leerkrachten blijven pinaren”, zegt vakbondsleider Wilgo Valies tegenover de Times of Suriname.

De Bond van Leraren waar Valies voorzitter van is, doet mee met het initiatief. “In de afgelopen weken zijn grote groepen leerkrachten van verschillende soorten scholen naar ons toe gestapt om te zeggen dat zij geen vertrouwen meer hebben in de organisaties die hen vertegenwoordigen. De ALS zal het vertrouwen terugwinnen van de leerkrachten en hen een platform geven om hun problemen aan te kaarten”, aldus Valies.

21 REACTIES

 1. @parbo,

  Misschien omdat ze hun kinderen geen eten meer kunnen geven doordat de regering ze niet (genoeg) betaalt?
  Zou dat kunnen, denk je?


  Maak melding

 2. Of de leerkrahten Valies moeten vertrouwen…de man die in de voorste rij stond om een oorlog te verkaren en die zich overgaf zonder een gevecht te leveren maar blij was met een aantal extra rollen aan toiletpapier?!…Er is weinig hoop voor de leerkrachten met Valies erin.Hij zal de oorlog verklaren bij de eerste en beste gelegeheid maar op het laatste moment afzeggen…en dat allemaal voor enkele rollen toiletpapier.
  Aansluiten bij Hofwijks is een nuchter alternatief. Hij denkt nog helder ,is wijs in zijn besluit ,heeft moed en durf en bezit alle geduld en uithoudingsvermogen met deze incompetente ndp regering!Moedig n statig staat hij daar met zijn 30 man en zie maar Hofwijks maakt de ndpers zenuwachtig.
  Hup,hup Hofwijks.


  Maak melding

 3. Overal in het gehele land worden de oerdomme ndper’s met een klein beetje verstand nuchter van al die duistere paarse benevelingen. Niets en dan ook niets hebben de paarse misleiders gedaan om hun oerdomme aanhangers rust, vrede en voorspoed te brengen. Alleen voor zich zelfs, familie, vrienden en stinkend corrupte elite bende rovers. Land, volk incl. het gros der paarse oerdomme stommelingen van mr. drs. ig. prof tot wc duiker e ka. Tjies deng mooi. Niet degenen die ze de macht hebben gegeven zijn te beklagen, maar zij zijn te beklagen om hun oerdomme keuze. Ze waren duizenden keren voor baas en boevenbende gewaarschuwd en wilden niet luisteren voor dit paars bitter misdadig gevolg……..staatskas leegroven en land en volk laten opdragen de komende megaschulden af te lossen. mooi beet, niet klagen.


  Maak melding

 4. Ray, die Hofwijks van je is een beroeps demonstrant. Onze president ligt niet wakker van een blerende Hofwijks. Kennelijk maakt hij wel indruk op jouw.
  Onze president heeft beloofd de demonstranten te faciliteren in de vorm van een hondenkennel en een paar emmers met water. Wel nobel van hem.


  Maak melding

 5. tjé potie baja,,die mevrouw silos is letterlijk op haar bek gevallen in Geneve Zwitserland..

  volgens haar eigen verklaring door gebrekkig faciliteiten..

  vergeet één ding niet,dat jou lijder ddb zelf geen eens een stoel had verstrekt aan de Nederlandse ambassadeur en nu val uitgerekend jij op je bek en je eist faciliteiten..

  je zou bijna kunnen zeggen oog om oog tand om rand..,maar we leven anno 2016 nu..

  meer zal volgen..

  hoe zit het trouwens met die ,, alcatraz ,,.

  .er zijn genoeg criemies in sme om opgeborgen te worden dagelijks groeit dit..begin bij de baas..


  Maak melding

 6. mini ster valt gestrekt in het buitenland.

  mini ster denkt als het buitenland geen ontwikkelings-samenwerking gelden naar Suriname brengt, dan komt ik het halen in het buitenland.

  mini ster denkt, dat ze hiermee ontwikkelingssamenwerking gelden voor Su gaat binnen halen.

  mini ster kan beter de eer aan zichzelf houden, waardoor dit in de toekomst niet meer gebeurt.

  Ze komt waarschijnlijk van een koude kermist thuis, skeer, skeer, wat kneuzingen en schrammetjes. Su hospitalen hebben geen medicamenten, Gezus! Hoe moet de verdere behandeling?

  Su kan beter papiergewicht naar het buitenland sturen.

  Sjin (s)tori, Sjinnie Nak Sranan, la(u)f (s)tori.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 7. die leerkrachten komen er nu pas achter wat de afkorting ndp betekent……nationale devaluatie partij.
  ze komen er straks achter wat hun stemgedrag voor suriname heeft betekend.


  Maak melding

 8. Hij lijkt alsof die Wilgo Valies met een wanhoopsactie bezig is. Bij de laatste staking kreeg hij niet de volledige steun van alle leerkrachten.Nu probeert hij over een andere boeg zijn persoonlijke ambities te realiseren.


  Maak melding

 9. Achtergrond info over wat er nu in Suriname gebeurt, achter de schermen. Aub sharen om je vrienden en kennissen ook op de hoogte te houden:

  1. Bouterse heeft de cambios gedreigd de koers te verlagen
  De koers wordt morgen (donderdag) vrijgegeven. Valutaveiling gaat stoppen. Maar: Bouterse heeft de cambiohouders gedwongen om de koers niet te verhogen. Als compensatie (tjoekoe) worden ze 1 SRD per USD betaald door de regering met fondsen uit de government take van olie. De cambios gaan de koers dus stabiel houden en dan wel langzaam verhogen richting 6.50. De 6.50 is nl de koers die IMF wil, hoger niet want anders gaan de banken failliet. De vraag is wel hoe lang Bouterse het zal volhouden de Cambios te betalen. In feite heeft hij tot 12 mei, wanneer IMF gaat inkomen met de half miljard.

  2. Valies is bezig FOLS over te nemen / De Boutist Nerkust buiten spel.
  Vrijdag wordt “Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS)” geproclameerd. De leider is Valies. Hij probeert zo de leerkrachten van FOLS ook mee te krijgen en voor hun belangen op te komen, FOLS zijn de leerkrachten op VOJ niveau (MULO etc) terwijl BVL van Valies alleen de VWO leerkrachten zijn. De voorzitter van de FOLS is Nerkust, dat is een Boutist die alles gaat doen om de leerkrachten niet op straat te laten gaan. Ook al gaan leekrachten van FOLS pinaren, Nerkust zal Bouta blijven beschermen en ze niet laten staken. Valies en Nerkust zijn aartsvijanden. Via ALS probeert Valies zo Nerkust buiten spel te zetten en de belangen van de leerkrachten toch voorop te stellen.

  3. Ravaksur en VSB/KKF zijn boooooosssss
  Zowel Ravaksur als VSB/KKF hebben hun vertegenwoordigers uit de energiecommissie teruggetrokken. De reden is dat Dodson had geprobeerd de tariefsverhoging in hun schoenen te schuiven door zogenaamd te doen alsof bedrijfsleven en vakbond allemaal akkoord waren. De commissie is een resultaat van een overeenkomst vorig jaar waarbij bedrijfsleven/vakbond/regering overeen kwamen dat het geen zin heeft om te vechten over cijfers alleen, zolang er niet een methodiek is om de cijfers van EBS te beoordelen. De commissie bestaande uit Miskin/Zunder (Ravaksur) en Adjodhia/Yang (Bedrijfsleven) moesten zo een technisch systeem gaan opzetten. Echter, toen IMF de regering begon te dwingen om tarieven te verhogen, wilde Dodson doen alsof de commissie verantwoordelijk was voor de tariefsverhoging. Dit terwijl bedrijfsleven/vakbond heel duidelijk had aangegeven pertinent tegen een verhoging te zijn. Dodson leed dus aan het anomi virus. Nu de tarieven toch zijn verhoogd, willen Ravaksur/VSB/KKF duidelijk maken dat ze hiermee niets te maken hebben en trekken zij zich daarom terug uit de commissie.

  4. De stroomprijsverhoging is gericht om de middenklasse kapot te maken
  Het besluit voor de verhoging van de tarieven was al donderdag 28 april genomen in de RvM. Het is echter pas op zondag 1 mei bekend gemaakt omdat zondag een rustige vrije dag is, waar niemand echt iets kan doen. Die zelfde zondagmorgen is Dodson met vakantie. Hij is dus geen Dodson maar Dokson. De tactiek van de regering is om niets te zeggen en te doen, en de tarievendiscussie gewoon te laten doodbloeden. De mensen die in opstand zullen komen zijn nl de mensen met meer dan 450 kw per maand. En dit zijn mensen met minimaal 1x airco, dus zgn “midenklasse en rijken”. Dit is 25% van de bevolking. De andere 75% welke de massa is, krijgt geen verhoging. Mochten de 25% mensen toch op straat gaan (bv vrijdag bij Wij Zijn Moe-Dig), dan gaan men het bestempelen als de elite mensen die komen klagen over hun luxe airco probleem.

  5. DOE blijft in de coalitie
  Bouterse was van plan om Dodson te ontslaan door hem te blamen voor de stroomprijsverhoging. Zo zou hij DOE politiek compleet hebben uitgeschakeld. Want iedereen die voor DOE was is nu tegen DOE, en binnen en buiten DOE is er 100% haat tegen Carl Breeveld. Echter, nu Sapoentje en Chattan dreigen door terugroeping uit de DNA boot te vallen, kan Bouta zich niet meer permiteren om DOE kwijt te raken. Want DOE zou uit de coalitie stappen als Dodson was ontslagen.Dus DOE/Carl/Dokson blijft voorlopig nog even.

  6. EBS tarieven worden nog meer verhoogd in september en dan 1/jan
  De volgende verhoging van de stroomtarieven komt op 1 september. Dana gaan de mensen onder 450 kw ook worden verhoogd. Maar dan is het vakantie en kunnen de leerkrachten niet staken. Op 1 januari gaan de tarieven weer omhoog naar totaal 90 cent. Vooral de mensen onder 450 gaan het dan merken.

  7. Bouta werkt richting de noodtoestand
  Als je dit alles leest, dan denk je van: binnenkort komt iedereen op straat en gaat Bouta weg. Maar dat is helaas niet zo. Bouta is nu bezig met een mobilisatie campagne richting het uitroepen van de noodtoestand. Hiervoor doet hij 2 dingen:
  – Ten eerste het oplaaien van racisme tussen hindoestanen en creolen/marrons. Er worden nu mensen betaald 50 tot 100 SRD per dag om overal rond te vertellen dat Bouta hard werkt om geld te zoeken voor het volk, maar dat de hindoestanen (VHP) dit wil blokkeren omdat “koelies niet willen dat negers gaan profiteren”.
  – Ten tweede is hij bezig zijn kans te loeren om de demonstraties van de groep “Wij zijn Moe-dig” te laten escaleren. Hij zet infiltranten in die zogenaamd in de groep gaan en bij demonstraties met beledigende teksten komen, en op een gegeven moment geweldadig gaan doen. Zo wil Bouta een manier vinden om de demonstratie neer te slaan. Nu al moet de groep een vergunning aanvragen terwijl dat eerder niet hoefde. Als mensen (de infiltranten) in de groep zich gaan misdragen, dan is er een officiele reden om de demonstraties te gaan verbieden. En als ze dan toch gaan demonstreren, dan stuur je gewoon politie/MP op ze af. En als het escaleert, dan is er nog een reden om de noodtoestand af te kondigen.
  Wie het niet weet: In een noodtoestand kan de president doen wat hij wil. DNA is uitgeschakeld. Situatie uit de jaren 80 met avondklok etc. Dat is de situatie waar Bouterse zich het prettigst bij voelt!

  8. En hoe verder dan?
  Zo, dan ben je nu weer een beetje up to date. Als je je afvraagt hoe dan verder, het antwoord is: Bouta zijn strategie is om angst aan te jagen. Als je daarvoor valt, dan ben je verloren. Laat je daarom niet intimideren. Strijd daarom om Bouta en zijn corrupte regering op te donderen. Uiteindelijk zal hij moeten gaan, vroeg of laat. Als we stil blijven, bereiken we niets.

  Ga vrijdag en ook daarna massaal op straat en bewijs dat wij als Surinamers niet gaan pikken dat iemand ons land voor de derde keer naar de afgrond brengt!


  Maak melding

 10. @Parbo
  In Suriname is men steeds op zoek naar een LEIDER en geloof in Eigen kunnen hebben ze niet.Zezijn veels te velegen om voor hun Eigen belangen op te komen.Neem bv de leerkrachten…die hebben het slecht ,geen salaris aan het eind van de maand…maar neeen de leerkrachten gaan niet zonder een leider staken .Ze hadden zo een lijder in de vorm van Valies eerder ..het was nu of nooit en Valies heeft gekozen voor nooit.Nu is hij weer bezig voor lijder te spelen en de leerkrachten omarmen hem.In hun gedachten speelt het geloof dat zij tot niks in staat zijn en Valies heeft een beetje durf,dus wat doen de leerkrachten ..ze gaan wederom hun geloof ,hoop en vertrouwen z in handen leggen van Valies . de man die een beetje durf heeft. We kennen alvast het resultaat..WEDEROM EEN TELEURSTELLING..zal het zijn en niet meer.
  Neem Hofwijks bv,,, hij staat daar als een burger die het voelt,En neen hij heeft geen enkel vakbond of organisatie achter hem staan..Daarom dat de surinamers zich te beroerd voelen zich achter Hofwijks te scharen. Ze willen eerst naam en faam zien alvorens een besluit te nemen Hofwijks is een moedige burger en dat is schaars in Suriname .Hier heb je zo een 30 tal burgers die ik moedig noemt.deze moedige mensen hebben niet speciaal een LEIDER nodig om hun ontevredenheid in de corrupte ndp regering te tonen en dat is te waarderen.
  Hofwijks hup,hup,


  Maak melding

 11. @parbo
  Ga jij je kinderen, klein kinderen en over klein kinderen, later vertellen dat zij het zo slecht hebben omdat de NDP Peppie en Kokkie met een groot gat in hun handen, waar jij op gestemd heb, de oorzaak hiervan zijn? Dat zijn geen kansen hebben omdat zijn eerst de 17 miljard Surinaamse staatschuld moeten aflossen.Vraag de NSB gezinnen hoe het was om door iedereen met de nek aangekeken te worden?


  Maak melding

 12. Het onderwijsvakbond dient hun eigen persoonlijke belang.
  Stuk voor stuk corrupte ambtenaren en andere met hebzucht besmette virus.


  Maak melding

 13. Het gedrag van ouders tegenover leerkrachten: het is namelijk dat er vandaag protest actie was wij mochten eerst niet weg later kregen wij de boodschap van we kunnen gaan, maar onder 1 voorwaarde alle kids moeten weg zijn hoe je dat klaar speel is jou koppijn de schooltelefoon was niet ter beschikking zo gezegd zo gedaan wij hebben samen een vuist gevormd en de ouders massaal opgebeld om hun kind om tien uur af te halen op 1 ouder na waren alle ouders bereikbaar. Die ene ouder telefoon ging over maar werd niet opgenomen 2 mensen hadden geprobeerd om te bellen geen gehoor dus dat betekent je mag niet weg je hebt nog Een kind vijf voor twaalf belt de schoolhoofd de ouder met schooltelefoon dan werd er wel opgenomen. Moeder komt het kind halen wordt aangesproken van mevr. We hebben u zoveel keren
  gebeld u nam niet op , want tien uur zouden wij gaan protesteren, ze zei der mobiel
  Was thuis, later zei ze ik zag de miscalls wel, ik zei dan had u het initiatief niet genomen om even terug te Bellen om te vragen wie het is of zo als er wat met uw kind was wat dan ja maar me telefoon was thuis ik zei kijkt u uw zoon alleen de school wordt precies genomen als een opvang, u bent elke ochtend laat voor school en naschool ook weer laat elke dag zoveel keren gezeg, maar gaat de ene oor in en de andere oor eruit. ze zei oké sorry ik zei oke is goed kwart over twaalf rijd ik weg en ik word achtervolgd door die zelfde ouders ze hadden mij ingehaald en vlak voor mij geremd. oké geen nood ik zou dan voorbij rijden dwars hij die auto vlak voor mij even en rijdt daarna heel hard weg, want iedereen was al bij mijn auto om te kijken wat er gebeurde en vroegen aan mij juf wat is er bent u goed wie is die klootzak ik zei nou iemand die de realiteit niet kan aanhoren. Als de leerkracht wat zou doen zou je weer horen zijn die leerkrachten dat komt heel snel seconde gewijs in de media, maar dat van de ouders komt nooit hun zijn toch zo perfect en mogen toch maken en breken van de Regering. De leerkrachten zijn gewoon weg een stukje poep voor de ouders nooit worden ze gewaardeerd al wat ze ook doen is stank voor dank dat is het werk van de leerkracht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.