Echtgenote van Robert Redford bezoekt Suriname

53

De Amerikaanse beeldende kunstenares Sibylle Szaggars-Redford, echtgenote van de bekende filmster Robert Redford, is van 3 tot en met 8 mei op bezoek in Suriname. Dit op uitnodiging van de Amerikaanse Ambassade in het kader van het ‘Bureau of Overseas Building Operation’s Art in Embassies’ programma.

Van 3 tot en met 8 mei, brengt zij een bezoek aan verschillende inheemse dorpen in Suriname om meer te leren over hun geschiedenis, cultuur en manier van leven. Deze zullen in haar kunstwerk terug te zien zijn. De kunstenares geeft op 5 mei ook presentatie tijdens ‘ReadyTex Art Gallery’s Thursday Night Feature.

Szaggars-Redford is multimedia milieu kunstenares. Zij moet in opdracht ook een reeks van kunstwerken vervaardigen voor de nieuwe Amerikaanse ambassade, die in het najaar in Suriname wordt geopend.

Bekijk ook:

53 REACTIES

 1. Ja, en …….
  Alleen omdat ze de echtgenote is van Robert Redford ?
  Amerikanen zijn toch de op een na grootste vijand van een groot aantal Surinamers, uiteraard op Nederland na ?
  Moet er misschien worden gescoord ?


  Maak melding

 2. Kom op mensen doe eens positief. Iemand die geintreseerd is in Suriname en haar bevoking moeten we niet gaan afbranden. Als ik het zo lees dan komt ze kunst brengen en niet halen. Leuk om ook eens een positief bericht over Suriname te lezen.


  Maak melding

 3. Echtgenote van R. Redford is op uitnodiging van VS ambassade in SU. Dictator de regering coalitie en oppositie hebben geen bezwaar aangetekend. Redford wil in het binnenland genieten van Out of Suriname in tijden van SU-IMF-Gate. En als leningen de enige optie is na wanbeleid gaan ze niemand weigeren. Het is slikken of stikken.


  Maak melding

 4. Ik begrijp je wel maar ik ben het niet met je eens. Dat je de inspriatie bent voor een ander is eigenlijk een groot compliment. Iets anders is het wanneer iemand jouw kunst plagieert en het als zijn eigen creatie verkoopt.

  Neem de beroemde postimpresionistische schilder Paul Gauguin, hij heeft eerst op Haiti gewoond en daarna op de Marquesaseilanden. Deze landen vormden de inspiratie van de wereldberoemde schilderijen die in veel musea hangen en die voor veel mensen herkenbaar zijn. Zijn werk was volstrekt uniek, was hij een dief omdat hij Haitiaanse en Polinesische vrouwen schilderde?


  Maak melding

 5. Eigenlijk is het voor sommige mensen ook nooit goed. Als de wereld Suriname laat barsten door haar links te laten liggen is het niet goed. Komt er iemand die oprecht geintreseerd is in het land en zijn inwoners is het ook niet goed.


  Maak melding

 6. Gaugin heeft op Tahiti gewoond en niet op Haïti. Vermoedelijk is het systeem aan de haal gegaan en er Haïti van gemaakt.

  Van enkele reacties snap ik helemaal niets. Het lijkt wel of (sommige) mensen nergens meer positief op kunnen reageren. Het regent hier vaak van die reacties die kant noch wal raken en vergeven zijn van azijn. Triest volk, het lijkt wel een plaag.


  Maak melding

 7. Ach ja ik vergeet telkens weer dat je de vreemdste mensen in Suriname kan tegen komen,In Amerika worden de indianen gezien als echte mensen. Vraag maar aan een paar hier vraag maar over de marrons of de indianen en ze doen alsof je vraagt naar buitenaardse wezens, dan zijn de indianen en de marrons iets heel bijzonders ,ze worden gezien als bezienswaardighedenm.ijn part mag je ze in de museum plaatsen en schilderen maar naar hartelust.De indiaan en de marrons gaan het niet erg vinden om in de museum te staan ze hoeven dan gelukkig niet te werken.


  Maak melding

 8. Het valt my steeds weer op dat men (sommige posters) zich altyd negatief moeten uitlaten
  Als jullie niets zinnigs te zeggen hebben houd dan aub jullie klep dicht.
  Gelyk weer die vrouw de grond inboren.
  Verdomme toch.


  Maak melding

 9. ideeen op doen bij andere mensen in normaal ook in de horeca is dat normaal
  op een gegeven moment is je fantasy uitgeblust en door bij andere weer nieuwe dingen te zien, krijg jij weer animo
  er komen dan nieuwe gerechten of schilderijen maar nooit hetzelfde want dat is strafbaar
  juist goed dus, alleen domme mensen willen niet bijleren
  want ook wij zullen haar technieken te zien krijgen


  Maak melding

 10. Zelf ideeen gaan opdoen bij anderen en vervolgens op die ideeen van die ander een patent of alleenrecht aanvragen. Dat is pas geweldige diefstal! Die Indianen zijn stom als ze meewerken. Ik raad het ze af. Toon haar een paar drollen en cassaveplantjes en laat het daarbij!


  Maak melding

 11. Ray, iemand die steeds weer vindt dat anderen lui zijn, heeft;
  1. zelf niet veel te doen. Of
  2. hij moet zijn eigen luiheid camoufleren.
  Waarschijnlijk een geval van de dief die uit volle borst staat te roepen ‘HOUD DE DIEF!!!’


  Maak melding

 12. @ Djoedjoemans,

  Wat doen de Surinamers met hun eigen ideeën (als ze die al hebben)? Geen moer! En kunstroof? Surinamers kopiëren alles wat los en vast zit. Deze dame rooft helemaal niets! Ze doet inspiratie en nieuwe ideeën op voor haar kunstwerken die binnenkort in de nieuwe Amerikaanse ambassade komen. Wat is daar mis mee?


  Maak melding

 13. @FBI,

  Waarom heeft de US-embassy dan niet een Surinaamse kunstenaar gevraagd hiervoor?
  Heeft deze dame soms een dubbele agenda? Moet ze in het binnenland de Indianen gaan ophitsen tegen de regering? Niet dat ik dat laatste erg zou vinden.


  Maak melding

 14. Echtgenote van Robert Redfort. Doet het er wat toe wie haar man is? Of is het bedoeld om haar aanvaardaabrder te maken als we weten wie haar beroemde man – onbekend bij de jeugd – is? Worden haar kwaliteiten misschien op deze manier verdoezeld?


  Maak melding

 15. Ray!dat jou vader en moeder neef en nicht zijn en jij genetische mislukt bent met jou achterlijke cultuur daar kan je niks aan doen. Ben trots dat iemand mijn cultuur waardeert. Jou soort heeft niks om trots op te zijn. Nikerie incest en zelfmoord nr1.


  Maak melding

 16. En dom hen je zeker,want alleen indianen zijn inheems. Beste zou zijn boot naar lndia en Afrika. Van is suriname bevrijd van corruptie en jullie racistisch gedrag tegen andere culturen en zelfs jullie eigen soort uitbuiten. Neem nog een Blue label en ga lekker met je nichtje spelen. Idioot.


  Maak melding

 17. @Henkes
  Laten wij de zaken andsers bekijken .
  Zo, is er enig bewijs dat de indianen hun bijdrage leveren bij de opbouw van de economie?!
  het antwoord is nee,je hoot niks van ze behalve wanneer ze bezoek krijgen .Lui zijn betekent niet dat ze zelf niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien ,want jagen en vise doen ze als geen ander. Doen ze iets voor de medeburgers?
  Het antwoord is neen,ze betalen geen belasting,hoeven geen lapje grond te kopen enz..
  Wij zorgen juist voor ze,onze belasting gelden gaat naar hun toe,om hun te verzorgen.Ik weet niet wat de surinamers scheelt ,maar de indianen zijn mensen zoals wij,misschien dat ze een indiaan moeten voelen eerst dan pas zal het tot ze doordringen. Het kan ook zo zijn dat de veren in de hoofdtooi van zo een indiaan als een alien doet overkomen ,dus als iemand die NIET van deze wereld is.


  Maak melding

 18. @jimmy
  Weet je wat jij moet doen?
  Een grote etalage kast bouwen en een idiaan erin plaatsen. Kan je hem dan elke dag bewonderen !!en dan schrijf je in grote letters INHEEMSE erbij?
  ps ziet de indiaan er anders uit dan jij,dan ons?


  Maak melding

 19. Zeg Jimmy ,indiaan aanbidder, jij kan het nieuws ook halen hoor netals die echtgenote van Redford,
  Zo wanneer ga je een bezoek brengen aan de indianen?
  Dit zal het BREAKING news halen .!
  En please neem de andere indianen aanbidders mee zodat ze een indiaan van dichtbij Mogen zien,


  Maak melding

 20. De Indianen vangen picolets en twa twa’s in het binnenland en verkopen ze duur in de stad. Ze dragen bij aan gezang van gevangen vogels.


  Maak melding

 21. Je moet toch blij zijn als jouw cultuur in kunst verwerkt wordt?
  Dat is een teken van waardering en geen bedreiging.

  Het is ook een manier van overlevering en kan generaties mee gaan. Je moet het delen of wil je samen met de binnenlandse stammen naar een stukje hout met ingesneden motiefjes en figuurtjes zitten staren. Na haar dood zouden haar kunstwerken een andere status kunnen krijgen waardoor het verhaal in het kunstwerk altijd naar voren komt. Heeft helemaal niets met plagiaat te maken. En ik weet niet eens zo veel van kunst 🙂


  Maak melding

 22. AHE,

  Het is de foeilijke mentaliteit van de Westerlingen om overal hun neus in te stoppen. Waarom laten ze die inheemsen niet met rust? Straks gaan hebberige Amerikanen deze stammen ontdekken en dan er een commercieel slaatje uit proberen te slaan met als gevolg corruptisering van de Indianen en het verdwijnen van hun cultuur.
  Laat mevr. Redbull maar wegblijven.


  Maak melding

 23. @ Jimmy,

  Hoe wil je misbruik van jonge meisjes onder de Inheemsen noemen?
  He Jimmy, hoe vaak speel jij met je nichtjes.
  Speel je ook met je neefjes?

  Het is zo makkelijk de problemen van andere gemeenschappen te benoemen, zodat de problemen binnen de eigen gemeenschap blijvend worden gedoogd.


  Maak melding

 24. @Jiyani
  Op zo een afgezaagde reactive van Jimmy reageren is niet de moeite waard, Thuis bij hem gebeuren zeker de raarste dingen die het daglicht niet verdragen.


  Maak melding

 25. Die Anglo’s hebben eerst de inheemsen(de echte Amerikanen) in eigen land uitgeroeid, en nu komen ze naar Suriname om de inheemse dorpen te bezoeken…laat ze lekker in eigen land blijven, Amerikanen hebben al genoeg ellende in de wereld veroorzaakt.


  Maak melding

 26. @Jimmy
  Ik hoop dat je weet wat kippen zijn en dat je eentje van dichtbij hebt gezien,je weet toch de kleine beestjes met witte veren die de hele dag kakkelen van tok..tok..tok….Nou je plukt een paar veertjes van zo een kip en geef het mooie kleurtjes. Vervolgens doe je dat in het mooi sluikhaar van de indiaan die je met shampoo eerder hebt gewassen.Je hebt toch een klerenkast met een uitgebreide assortiment van nieuwe moderne kleren ?die van je verre neef Tarzan laat je maar even hangen,now dan kleed je de indiaan. in de modernste kledij,geef hem een manicure en pediacure en een paar nieuwe schoenen,Als het een vrouw is da ngraag lipstick erbij zo niet dan hoeft lipstick dan dus niet,Dan schrijf je of plak het etiket met de opschriften….MAKEOVER INDIAAN BY Jimmy,
  Geloof mij niet alleen de indiaan maar ook jou zal men komen bewonderen. En dit allemaal in de 21ste eeuw!
  Wees blij dat de hindostaan en de afrikaan er zijn d.ankzij hun kan je op de computer want als jij op de indiaan zou wachten zou jij het doen met rooksignalen en dat in de 21ste eeuw


  Maak melding

 27. Ray,

  Je hoeft niet zo dom te praten want de Indianen hadden al piramides gebouwd en de kalender uitgerekend tot 2012.
  Dus ze konden wel wat.


  Maak melding

 28. Ik ben een poosje niet op het forum geweest, en schrik van het (gebrek aan) niveau hier op dit moment. Is dit een afspiegeling van de sociaal-maatschappelijke situatie in het Suriname van vandaag?
  Zoveel kortzichtigheid doet pijn aan de ogen. Er wordt meer op elkaar dan op het topic gereageerd. Of is dat juist de bedoeling van dit forum? In dat geval heb ik hier niks te zoeken.

  Wat betreft het onderwerp, toch nog even een reactie: Het is de bedoeling van de ambassade om de verbondenheid van de VS met Suriname tot uiting te brengen in de kunstwerken die straks in het nieuwe gebouw zullen komen. En daarvoor laten ze de Amerikaanse kunstenares, die de kunstwerken gaat vervaardigen, inspiratie opdoen in het land zelf.
  Niets meer, en niets minder.
  Dat lijkt me toch niet zo moeilijk om te snappen?


  Maak melding

 29. @Simba
  Waar zijn de piramides in Suriname te vinden?
  Wij hebben het over de indianen in Suriname en niet over de indianen elders in de wereld die werken en een bijdarge leveren in de maatschappij.
  Wij hebben het over de indianen in Suriname waarmee medelijden onstaat zodra erover hun gesproken word.
  Indiaan of niet…andere landen hebben een natuurreservaat opgericht special voor deze mensen omdat ze zich anders wanen dan de andere burgers. Binnen zo een reservaat werkt de indiaan als een normale burger en draagt netjes belasting af.Zie je nu het verschil?
  Als mijn reacties en van anderen hard aankomen is het alleen maar bedoeld om jullie er op te wijzen dat de indianen een bijdrage moeten leveren in Suriname,Het idee dat ze inheemsen zijn en daarmee punt uit dat is voorbij.,Het is heden het 21ste eeuw.GBeen medelijden met niemand. Overigens zie ik geen enkel indiaan die zich bekommert om de huidige crisis in Suriname.Geen enkel indiaan die zich laat horen.En dan heb je een paar van de Simba’s voor wie de indiaan is heilig is…give me a break!!!@


  Maak melding

 30. Mw: Redford is op uitnodiging van de Amerikaanse Ambassadeur in Su, sommige denken gelijk dat ze onze en Indiaanse Cultuur komt roven ! Hoe diep kan men zinken in deze, ik zeg het maar zo : zoals de Waard is, vertrouwd hij zijn gasten. Super bekrompen mensen, denken altijd negatief over een ander !

  Tranga sari tori dja mang.

  Jacko


  Maak melding

 31. ben blij dat er tenminste iemand naar suriname wilt komen die geen economische vluchteling is of erger.
  deze dame komt met een zak geld naar su. en hopelijk niet alleen.


  Maak melding

 32. Licht en Waarheid maken vrij…zorgen voor Zuivering en Rechtvaardigheid tot in den Eeuwigheid!

  Boodschap voor Ray: Uw reactie betuigt van ondankbaarheid naar de Indiaanse voorvaders van het land.
  Net zo respectloos als de Europese kolonisten zich naar hen opstelden toen ze het land in bezit namen, en het tenslotte tot een multicultureel land maakten waar vele andere bevolkingsgroepen ook nu meer de dienst uitmaken.
  Als je iets meer over de natuur wilt leren of milieubewust wilt leren leven is een bezoek aan hen zeker de moeite waard!
  Helaas komt uw reactie over als iemand met een laagontwikkelde ziel.

  De mevrouw geeft aan dat ze de Inheemsen wil bezoeken om meer te leren van hun cultuur en hun manier van leven, en als dat op een eerlijke en respectvolle manier gebeurd dan zal dat van de andere kant zeker ook gewaardeerd worden. De Wijze Inheemse mens weet ook dat die waakzaam moet zijn in het delen van zijn kennis omdat daar ook nogal veel misbruik van is gemaakt.
  In ieder geval is het bezoek van deze mevrouw een erkenning naar de Inheemse bevolking van Suriname.

  Mocht u kinderen hebben hoop ik dat u alsnog wijzer mag worden en ook als goede voorbeeld voor hen kan dienen. Of misschien kunt u ook wat van hen leren.

  U zegt; ‘ geen enkel indiaan die van zich laat horen’ In deze boodschap gericht naar u laten ze van zich Horen.

  ‘ En dan heb je een paar van de Simba’s voor wie de indiaan is heilig is…’ Indien u het nog niet weet ‘ De Indiaanse cultuur is een van de hoogstaande ( inzichtrijke) culturen ter wereld’ ( De Mochica, hoogstaande pre-Inca cultuur)
  Jammer dat men de Surinaamse president als een indiaan beschouwd, en hij de Indiaanse cultuur vaak misbruikt.

  Tot slot is het van belang dat men zich bewust van is dat Suriname een land is die ooit in bezit is genomen door Nederlandse kolonisten van de oorspronkelijke bewoners, en tot een multicultureel land gemaakt is door o.a. handhaving van slavenarbeid en contractarbeid. De nazaten van de oorspronkelijke bewoners hebben er helaas nog steeds te weinig te vertellen. Hetzelfde als wat in Amerika ( ook gestolen land) het geval is.

  Doch ook hier zal het Recht het van het onrecht gaan winnen. Dit is Waarheid!

  Licht en Waarheid maken Vrij…
  With the power from Great Spirit of Light!


  Maak melding

 33. Wat een stelletje ouwehoeren zijn sommige zeg. Wat negatief.
  Hebben jullie soms geen baan. Zie het een keer positief. Dit kan toch positief zijn voor Su. Misschien voor een filmset?


  Maak melding

 34. @ Pablo

  Pablo je hebt gelijk, het is nooit goed voor sommige mensen. ( Of ze moeten altijd wat te zeiken hebben )

  @ Hannah

  Wat heeft dat te maken met haar bezoek naar Su ?
  Dat is een privé zaak tussen die 2 vindt je niet ?
  Welke film acteur /actrice gaat niet vreemd ?

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 35. Ik denk dat ze per ongeluk in Suriname is beland !!
  Dat is vanwege een navigatie fout in het systeem van American Airlines. De piloot had ingesteld Dubai in het navigatie systeem maar net iets boven de oceaan begon het vliegtuig te dalen naar Zanderij. Kennelijk is een software probleem die in de war is geraakt met Dubai of Haïti.

  Het land dat het meest op haiti lijkt in Zuid Amerika, heeft de automatische piloot de landing ingezet !!!!


  Maak melding

 36. For anyone who does not know but pretend to know and -worse – to judge:
  From her fbpage:
  “My colleagues, Gregory Leon Baird, Karsten Staiger, and I are heading to the South American country of Suriname this weekend! I have been invited by the U.S. State Department and Paramaribo Embassy to do an Artist Exchange among the rain forests and Indigenous people of Suriname. I hope to be inspired by the annual monsoon rains! We are so excited and we will be sure to share some of our amazing journey with you!-Sibylle Szaggars Redford
  Suriname is one of the smallest countries in South America, yet its population is one of the most ethnically diverse in the region. Its economy is dependent on its extensive supply of natural resources, most notably bauxite, of which it is one of the top producers in the world. The southern four-fifths of the country is almost entirely covered with pristine tropical rainforest. Formerly known as Dutch Guiana, Suriname was a plantation colony of the Netherlands that gained its independence on Nov. 25, 1975.”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.