Apart verzet vakbeweging en oppositie Suriname

58

PARAMARIBO, 4 mei – Hoewel beide morren over het regeerbeleid, gaan de vakbeweging en de oppositie elk hun eigen weg. Als er ooit een samenwerking komt, is nu nog niet het moment. “Wij concentreren ons nu op een stuk vakbondsstrijd”, zegt Robby Berenstein.

De voorzitter van de Raad van Vakcentrales in Suriname, Ravaksur ziet samenwerking nog niet zitten. De politiek zal het nog even moeten doen zonder de massa van arbeiders. “Er is op dit moment ook sprake van een stuk politiek opportunisme en je moet ervoor waken daarin zomaar mee te gaan”, zegt Berenstein tegenover de Ware Tijd. VHP, de grootste oppositiepartij, bereidt zelf een protestmanifestatie voor.

Die moet tegen mei gehouden worden. Er is gesproken met leiders van de vakbeweging. Maar de conclusie is dat voorlopig niet gerekend hoeft te worden op steun. Sommige vakbondsleiders nemen het politici nog steeds kwalijk dat ze aan de kant zijn gezet. Dat was na de gemeenschappelijke acties in de jaren negentig tegen toenmalig president Jules Wijdenbosch. Santokhi ontkent de ontevredenheid niet.

Bekijk ook:

58 REACTIES

 1. Er is geen eenheid in Suriname.
  Ik ben van mening dat men liever op een maandbasis staakt en elkaar niet steunt Van Ravaksur had ik dit verwacht,.Daarom zeg ik aan Ravaksur ga je Eigen strijd strijden jou gaan we niet om steunen en of om steun vragen.In jou zien we geen hulp ,wel zien wij in jou de ndp’


  Maak melding

 2. De vakbonden ziet de oppositie niet zitten en de bevolking ook niet. Bouterse geniet nog veel steun onder de bevolking. Ook na 2020 gaan we wederom voor 5 jaar.


  Maak melding

 3. Berenstein laat zich niet zoals Hooghart omkopen en zo aan de Desilei-leiband monddood laat leiden.
  Lijkt er dus op dat Berenstein het gedachtengoed van Cyriel Daal hoog in het vaandel draagt aangezien een vakbond de belangen van de werknemers naar behoren dient te behartigen.
  Het zou goed zijn dat de vakbeweging ook acties voert bij het benoemen van dubieuze figuren als topmannen cq. vrouwen door de dictator omdat zij zodoende ervoor waken dat door frauderende leidinggevenden de positie van werknemers in gevaar wordt gebracht. Hun loon is binnen 1 jaar in waarde gedevalueerd en hun dagelijks brood is in prijs verhoogd.


  Maak melding

 4. als curtis gaat protesteren blift de floppositie lekker thuis .
  nu tokkie een protest manifestatie plant zoekt hij de steun van andere groepen om daarna te kunnen bluffen over hoe groot de vhp wel niet is.
  echt te zielig voor woorden.

  tokkie je bent een vriendje .
  je had de kans om je te profileren door naast curtis te staan op het plein .
  als een lafaard ben je thuis gebleven omdat je te bang was voor een confrontatie met de ndp en natuurlijk ook omdat je bang was dat men zou denken dat jouw aanhang bij curtis hoorde .
  jij zit hier alleen voor eigenbelang en niet voor landsbelang
  zoek maar steun bij abop .
  het was toch lonnie die jou indertijd had voorgesteld aan sege bai om jou uit je financiele problemen te helpen, dus misschien wilt hij met je meelopen om je handje vast te houden omdat je bang bent dat de ndp misschien ook weer een tegendemonstratie gaat plannen wanneer jij gaat protesteren.


  Maak melding

 5. @ parbo
  bouta is oud dus de kans dat de ndp in deze vorm in 2020 verder gaat is nihil.
  beginnen jullie maar alvast uit te kijken naar een opvolger.
  of zeg ik nu wat geks want iedereen weet dat de ndp op scheuren staat.
  de man die de ndp bij elkaar houd is bouta .
  na bouta is er geen ndp meer.dus 2020 …..forget it.


  Maak melding

 6. un njang me mars ja!!!!!!!!
  Als bouta het niet meer aan kan dan moet hy maar opstappen!!!
  een ieder ik ook voelt het in hun zakken!!!!!
  Allerlei stront verhogingen door wanbeleid!!!!
  Stroom en water hoefde niet verhoogd te worden als er
  goed beleid was gevoerd de afgelopen 5 jaren!!!!
  winkels sluiten nu alladol, toren hoge ebs prijzen worden
  zeker doorberekend in de prijzen van goederen!!!!
  Als dat niet genoeg is zijn verdere verhogingen op komst!!!!
  BUS,GAS,BENZINE etc!!!!!
  ME BARRRRR JOE BOENG ERNSTIG!!!!!!
  WEG MET MOORDENAAAAAAR!!!!!!!


  Maak melding

 7. Het volk moet in opstaand komen en niet Santokhie alleen Er staat duidelijk geschreven dat men elkaar niet steunen wil,iedereen wil op zijn Eigen manier in aktie gaan .Resultaat .Nihil,0,0.
  Moedig van Hofwijks en 30tal vrienden om de strijd namens de bevolking te vechten. Een bevolking die al lang blij is met enkele rollen toiletpapier.In plaats van Santokhi en Hofwijks uit te schelden ga ze liever steunen!!!


  Maak melding

 8. Iemand moet weer uitleggen hoe dat allemaal zit: gedeelde smart is halve smart. Samen staan we sterk. Eendracht maakt macht. Tweedracht breekt kracht. Samen een gemeenschappelijke vijand hebben.
  Al deze wijsheden zijn verloren gegaan. Iedereen zit dik te doen en uit te leggen: de tijd van demonstreren is niet gekomen. Die komt ook niet wanneer het kalf al verdronken is.
  Meneer vakbondsarbeider, het kalf is in de put en probeert te zwemmen maar omdat hij dat niet kan zal hij gaan verdrinken. Weer een doel bereikt. Toch?


  Maak melding

 9. VHP is een slap aftreksel. Wat ze hadden moeten doen is de Saramaccabrug opblazen en Saramacca tm Nickerie tot een nieuwe onafhankelijke staat moeten uitroepen. Er is geen betere kans daarop dan nu!!
  De diaspora zou zeker flink investeren in deze nieuwe staat.
  Intussen zou Brunswijk Moengo en omgeving tot een aparte staat moeten uitroepen.


  Maak melding

 10. al de boutisten moeten bouta zijn mars opeten!!!!!!!
  alles is zo duuuuuuuuuuuuuuuuuuur!!!!!
  hoe gaat met leven????????????????
  wanneer oh wanneer blaaaaaaaast bouta zijn laatste
  adem uit ????????????????


  Maak melding

 11. @B. Saram
  Pomp de kop van bouta niet met enge gedachten hoor.Hij heeft Meriba aan zijn zij,de vrolijke handgranaat gooier van Suriname.Die weet heel veel van op blazen,

  @Adjoema
  Whahahahahaaaaa…je bent me wat.


  Maak melding

 12. De lange tenen zijn in Suriname extra lang.

  Ik neem wel mijn petje af voor Bouterse hoe hij de partijen uit elkaar speelt en zelf daar door kan blijven scoren.


  Maak melding

 13. @JoJo,

  Moet je daar je petje voor afnemen?

  De vakbeweging wil natuurlijk niet dat men hen verwijt dat ze destijds geen minister wilden leveren aan deze regering. Daarom kunne ze nu moeilijk ‘partijdigheid’ tonn door samen oppositie te voeren tegen de regering.


  Maak melding

 14. Santokie zoekt draagvlak voor protesten, vhp alleen kan blijkbaar niemand op de been brengen. Als Abop en Nps zich voor het karretje van santokie als ezels willen spannen, moeten ze zelf weten. De marrons moeten wel uitkijken, geen enkele vhp’er mag de Marron, zo zijn ze en zo zullen ze blijven.


  Maak melding

 15. Nospang

  Maar Hofwijks is toch net als een marron?
  Zijn de bosmensen ook bang voor hun soortgenoot Hofwijks!Zegt de vhper ergens dat de marrons zich niet achter Hofwijks moeten scharen .?!
  Je kan de marrons beter het advies geven dat ze hun benaarde positie moeten verwelkomen en niet deelnemen aan protesten want daar gaan ze alleen maar beter worden en dat wil je toch niet voor hun. Je wil toch liever dat ze van hun zelve blijven zeggen datze de meest achtergestelde burgers van Suriname zijn? Een eenmalige bordje met gratis BBmetR is voor jou de oplossing voor de marrons.Waarom wordt je dan niet de marronlijder op wie zij wachten!?


  Maak melding

 16. Wat een gedoe, niemand schijnt goed genoeg te zijn.

  Teveel versplintering, iedereen weet het beter.
  Volgens mij is het ½ seconde voor 12 en heeft niemand iets te willen.

  Het is erop of eronder.

  De boel laten crashen, is ook een optie, misschien de beste optie……


  Maak melding

 17. Eerst kijken hoe groot een demostratie Santhoki op de been kan brengen en wat ze eisen. Bij de tweede demonstratie kan de andere oppositie partijen meegaan als ze eens zijn. Als de vakbonden ook meedoen dan is het einde van paars daar.

  Santok hoeft niet de nieuwe president te zijn. Een stevige vaksbond steun kan een zaken cabinet van deskundigen voortbrengen.


  Maak melding

 18. @Jojo
  Je hele uitleg blah nlah heb ik altijd dubbelzinnig gevonden. Als men tussen de regels leest is het niet duidelijk wat je eigenlijk bedoeld.Op maandag vindt je bouta geweldig,op dinsdag is hij niet meer zo geweldig meer,Op zon en feestdagen neem je je petje af voor hem,waaraan heeft hij het verdiend dan ?


  Maak melding

 19. Santokhi heeft nergens als voorwaarde aangegeven dat hij een protest demonstratie zal oproepen in de hoop tot president benoemd te worden.
  Boi wat de naam Santokhi met de paarsen doen kan…..


  Maak melding

 20. @Ray

  Ook al ben je het faliekant oneens met iemand en ook al vind je het een grote boef dan kun je best respect hebben voor de “slinkse” wijze waar op de kansen die het Surinaamse kieststelsel en de publieke opinie biedt.

  Goed lezen, ook tussen de regels, is een kunst.

  Indien Bouterse een tegenstander zou zijn dan respecteer ik hem voor het gegeven dat hij op de stoel zit van de macht. Hij heeft het voor elkaar gekregen om ongeveer 115.000 stemmen te krijgen (wellicht met list en bedrog) waar V7 met 97.000 stemmen tevreden moest zijn en AC met 27.000 het moest doen.
  Bouterse bespeeld het volk nog steeds als een Piano. Dat hij vals speelt doet daar niets aan af. Wij horen dat het vals is maar zijn aanhangers beoordelen het als een symfonie met zang van Beyonce en lieve Hugo te gelijk.


  Maak melding

 21. @ jojo
  ik weet niet waarom jij enige moeite doet om uit te leggen dat je respect kan hebben voor een ander.
  de amoebes op wkn begrijpen dat niet.
  ik vind dat ddb een meester manipulator is.
  ik neem ook mijn petje voor hem af.
  ddb komt weg met moord en doodslag afpersing fraude en word president.
  het verhaal word nog sterker want hij word ook nog eens herkozen.
  ondanks de lopende rechtszaken heeft hij de binnenkant van het gerechtsgebouw nog nooit gezien …..ook niet in ned.
  doe geen moeite om aan die talloze amoebes uit te leggen dat ddb het voor zijn doen meesterlijk gedaan heeft.

  aan de andere kant ….met zoveel nazaten van djengis khan in surname , is het eigenlijk een koud kunstje


  Maak melding

 22. Vals spelen, slinks, manipulator enz. Enz. De debielen zien een Schaak Grootmeester aan het werk maar door hun tekortkomingen kunnen ze dat niet herkennen en gaan ze als infantielen van die domme en rare woorden verzinnen.


  Maak melding

 23. Sranansma oe bondroe en vecht voor uw rechten en vrijheid en een beter leven.

  Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen dan dooft het licht….

  DDB is de allergrootste crimineel, moordenaar 8 december 1982, verantwoordelijk voor de november MoiWana86moorden, voor drugs veroordeelde door de rechtbank in Nederland, staatsgreeppleger, sranan 3 termijen waar hij aan de touwtjes trok/trek skeer heeft gemaakt/ maakt, vertrappen van de mensenrechten, vertrappen van de grondwet van de republiek Suriname en internationale verdragen, omkoper van overlopers, heel grote armoede financieel, economisch, sociaal en politieke situatie in het land, geen normen en waarden, principes, meer in Suriname niks no fout, a no mi enz. in Suriname sinds 25 november 1975.

  DDB heeft veel mensen om zich heen verzameld, dik betaald worden die er voor zorgen dat alle wetten van de grondwet of internationaal vertrapt worden en hij niet voor de rechtbank/krijgsraad van Suriname moet verschijnen of in het buitenland.

  Verder bespeelt hij het volk, tegenstanders, verdeelt het volk, heerst hij over het volk en haalt genadeloos uit naar zij die hem tegen werken. geen middel wordt geschuwd, geld uit de staatskas, radioman, dansen met kleine pubers of overgeslagen, valse pamfletten verspreidt op het pleintje, wapen, zware beveiliging, angst onder de bevolking, enz. om dat te doen. De tegenstanders raken in de war en hebben het heel moeilijk om hun hoofd koel te houden en de doelen scherp voor ogen te houden en rationeel te zijn.

  Wat ik de tegenstanders wil adviseren is het doel goed onder ogen te zien en te kijken wat er met Surinamers gebeurt en wie daarvoor verantwoordelijk is/zijn. Het Surinaamse volk moet heel goed kijken wie de personen zijn die het vuile werk DDB doen. Zie de namen van deze personen en weet dat deze personen het niet met u menen. Deze personen zijn met hun eigen belangen bezig en verijken zich op een schaamteloze manier. Willen me thun familie in Prado rijden enz,

  Sranansma Oe Wiki.

  Chandrikapersad Santhokhi roept alle tegenstanders van de NDP op, oa vakbondsleiders/de vakbonden, We zijn Moe, politieke partijen op om te kijken naar het algemeen belang van het volk, de armoede, sranan skeer, geen medicijnen, lege winkelsschappen, alles wordt duurder voor het volk, geen loon/salaris voor werknemers, enz om door te gaan met hun acties van protest/demonstreren en dit te doen. Hierdoor kan DDB/NDP zien dat het volk nog steeds bereid is ten strijden te trekken. De moed niet opgeeft en tot de dood voor een eerlijke en rechtvaardige Suriname te strijden, voor hun belangen, hun grondrechten, een democratische rechtsstaat, Trias Politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht en internationale verdragen. Ook de leerlingen en studenten moeten goed zien wie hun tegenstander is.

  DDB en de rovers oe tik oe taitai en hoepelen jullie op.

  De dief DDB roept heel hard: “Houdt de dief!
  Wie Houdt Wie Voor De Gek?

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  Sommige paarse kakkerlakken zijn wel blijven steken in you can fool some of the people all the time. Triest, terwijl het leven voor hun dagelijks onhoudbaar wordt, ze geen voedsel/brood kunnen kopen, geen bus kunnen betalen, huishuur, sranan skeer, enz

  Alle kracht berust in een democratische rechtsstaat bij het volk, cq Surinaamse volk.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Alla Sranansma oe Bondroe

  Sterker Door Strijd

  Eenheid maakt macht.

  Get up, stand up, stand up for your rights!
  Get up, stand up, stand up for your rights!
  Get up, stand up, stand up for your rights!
  Get up, stand up, don’t give up the fight!

  Preacher man, don’t tell me,
  Heaven is under the earth.
  I know you don’t know
  What life is really worth.
  It’s not all that glitters is gold;
  ‘Alf the story has never been told:
  So now you see the light, eh!
  Stand up for your rights. Come on!

  U zult zelf voor uw vrijheid, uit de armoede waar DDB en de gangsters u in laten leven moeten vechten. Het gaat om uw leven, van uw kinderen, kinds kinderen, enz. Niemand gaat het voor u doen. u zult er zelf voor ten strijden moeten trekken. Zie hoe DDB en de gangsters over uw rug en van uw kinderen zichzelf verrijken en u in armoede laten leven.

  Wie Houdt, Wie Voor De Gek?
  De dief roept heel hardt: “houdt de dief!”

  Time4Change!
  Sranansma Oe Bondroe En Trek Ten Strijden, Gebruik Uw Hersenen En Komen jullie Samen. Landbouwers, arbeiders, leden van politieke partijen van de oppositie, ondernemers, marktvrouwen, moesje, maé, pae. bab, mai, oom, alle sranansma

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 24. Weten jullie niet de vakbondsleiders betaald worden door pres. DDB om niet te staken?
  Het zijn alle NSB-ers van pres Alibaba DDB


  Maak melding

 25. Surinamers discrimineren elkaar meer dan dat die bakra’s, die Hollanders, die kolonisten of hoe ze ook genoemd worden, deden. Discriminatie is er niet alleen tussen de verschillende rassen maar ook binnen het eigen ras. Hoe wil je met jaloezie en afgunst vooruit komen ??

  Beste Surinamers, de vijf-puntige ster in onze vlag vertegenwoordigt de vijf continenten waar wij, Surinamers, vandaan komen. Wij zouden een team moeten zijn !! Maar ja wie durft zo te denken ??
  Ik zou zeggen verenig je, maak schoon schip en vaar een progressieve koers. Er zijn intelligente mensen die willen investeren, maar niemand wilt water naar de zee dragen. Want telkens weer wanneer Suriname een beetje stabiel is, wordt er weer gekozen voor de lokkertjes van een kortzichtige en zelfzuchtige partij. En valt Suriname weer uit elkaar en in een put. Dat laten we toch niet weer gebeuren !! Fa waka nanga oenoe !!


  Maak melding

 26. 1 ding is zeker,, wij suris zijn samen apart..

  we kunnen misschien soms wel/niet samen zingen,maar blijven overigens samen apart..

  we kunnen niet .willen niet, aan blok vorming doen. een eenheid vormen en daarom zijn wij zo verdeeld..,dat zal nog ettelijke jaren duren ,,misschien heel lang. nog.

  en dat is onze nekslag..


  Maak melding

 27. Astaman

  Interessant die Jury maar ik beb kleurendoof en gehoorsblind, ik ken mijn beperkingen.

  Best Basmati.

  Ik kijk vanaf een afstand naar de dingen en vind het gewoon leuk de context aan te geven in de hoop dat sommige mensen de nuance kunnen gaan zien.

  Wie weet is Pero die ooit zo fanatiek Bouta go go propageerde of een aantal andere volgelingen tot andere inzichten gekomen.
  Hoe meer inzicht men gepresenteerd krijgt vanuit een niet vijandige houding des te meer kans er ontstaat om na deze ellendige tijd met de redelijke NDPers samen te werken.

  Zodra Bouterse zijn vermogens verliest om de het Alfa mannetje van de NDP te zijn zal de zaak uit elkaar vallen. Dan zal er gezien de getalsmatige verhoudingen en het terechte wantrouwen jegens de oude partijen een nieuwe coalitie moeten ontstaan welke het vertrouwen van het volk waard is.

  Persoonlijk hoop ik dat er rondom Curtis Hofwijks (zolang hij vrij blijft van de huidige politieke partijen een midden beweging kan ontstaan als redelijk alternatief. Iets wat ik ooit in DOE zag maar wat Breeveld gezien zijn softe meelopers houding bij mij verspeeld heeft.

  Laten de mensen die wat kunnen en wat willen zich rondom Hofwijks verzamelen om schoon van de politiek te zijn als er verandering mogelijk worden en de wil van het volk weer een klankbord kan krijgen.

  Helaas is het vrijwel universeel dat de grootste schreeuwers in de politiek de meeste meelopers weten te verzamelen.


  Maak melding

 28. Jojo ik begrijp wat je bedoelt, alleen snap ik niet dat het Surinaamse volk nog steeds in die truken en manipulaties van Bouterse trapt, maar wat ik nog minder snap is dat de oppositie, de vakbeweging en de groep Curtis Hofwijks, niet een machtig blok gaan vormen


  Maak melding

 29. Santokie roept overduidelijk naar een volksopstand. Ik hoop dat de ndp’ers dit doorhebben en voorzorgmaatregelen gaan nemen.


  Maak melding

 30. Een goede tactiek met al die paarse spionnen in judaspakken. Zelfs baas no e vertrow eng egi schaduw. Kijk wat een man en een kleine groep mensen van de samenleving hebben gemaakt. Los van de amnestiewet en straks de megaschulden zullen ook burgers elkaar niet meer vertrouwen, net als tijdens de mislukte revo periode. Broers, vrienden, familieleden stonden lijnrecht tegenover elkaar wanneer het ging om baas en zijn mislukte revo ideeen, na soso trobi en argwaan, naast angst voor de laffe militie, deng mpp. Were back in the eighties en menig oerdomme paars misdadig bezeten aanhanger heeft daar geen benul van………want ze redeneren paars kronkelig, neks no fout, wiens we njang dringi baas eng paarse schijt en pis vol armoede, ellende, onrust en kommer en kwel………soso lobi a mang. Baas krijse keba…….mi e gwe neks…….Oeng ka dan.


  Maak melding

 31. @Hans

  Wij begrijpen het niet omdat wij rationeel zijn en naar redenen zoeken en vooral demagogie groot en deels door zien.

  In dat traject in Bouterse een fenomeen die instinctief het voor hem belangrijkste deel van zijn achterban weet te bespelen terwijl de bedachtzame mensen of bang zijn of niet meer in zichzelf geloven dat ze iets kunnen veranderen.
  Het verdeel en heersspel zit bij Bouterse in de vingertoppen . Daardoor kan hij met ongeveer 35% van de stemmers en wat geld nog steeds bepalen wat er gebeurt.
  De Politici vinden alles best voor hun judas penningen die ze maandelijks voor wat geouwehoer mogen ontvangen.


  Maak melding

 32. @Basmatie en Jojo
  Jullie twee respecteren de manipulator de moordenaar ,de valsspeler,de corrupteling!!??
  Jullie hebben geen SMAAK!!!
  Bah!!!


  Maak melding

 33. @Fawaka

  Een volksopstand dat hebben wij nnodig om bouta te verslaan en geen lieve woordjes en gesprekjes.En wees niet bang we roepen niet om een burgeroorlog ,de burgers zijn te lui om te gaan vechten met elkaar.36 jaren lang en ze zijn te lui in beweging te komen ik zie ze niet hupsakee ineens de veld op rennen in 2016 om slagen uit delen. aan de vijand.Bovendien zijn ze ook nog verward want vriend en vijand dat kunnen ze niet vanelkaar scheiden, Ze nemen het altijd op voor de verkeerden zoals onze Kwik,Kwak en Kwek hier.We hebben geen Lijder nodig die een liefde toont voor Amnestie en Vergiffenis. Kijk maar naar Hofwijks hij heeft geen van die 2 noch vraagt hij erom. Lang leve Hofwijks.


  Maak melding

 34. Het is geen schande als je het niveau van de discussie tussen Jojo en Basmatie niet kan halen. Maar om daar vervolgens als een kip zonder kop op te reageren, is stuitend.


  Maak melding

 35. Ik vermaak me uitstekend met jullie, de pseudo analisten van het Front die denken met een misleidende wijsheid een deskundig oordeel te kunnen geven.Jullie gasten draaien het hoofd weg voor de werkelijke situatie die er speelt. Jullie gaan uit van het oude verleden en van oude componenten. Deze componenten zijn niet meer van deze tijd. Dat is de fundamentele fout die de oppositie maakt. Een ander zwak punt is dat de oppositie geen krachtige leider kan voortbrengen, een leider die zich goed weet te profileren onder de brede lagen van de etnisch gesegmenteerde bevolking van Suriname. President Bouterse bezit wel deze waardevolle eigenschappen.

  Laat een ding duidelijk voor jullie zijn. Het volk van Suriname heeft geen vertrouwen in de oppositie omdat men weet dat er een economische crisis heerst in heel veel landen. De oppositie brengt een niet geloofwaardig verhaal over naar de bevolking en ze blijven volharden in dit onecht verhaal waar ze zelf ook niet in geloven. Men, het volk is er daarom van doordrongen dat de oppositie eigen verborgen doelen nastreeft Doelen die niets met de ontwikkeling van het land te maken hebben. Het gaat bij de oppositie enkel en alleen om het verwerven van macht en het veilig stellen van belangen van de partij financierders en de partij elite.


  Maak melding

 36. @RobG: Het gaat bij de oppositie enkel en alleen om het verwerven van macht en het veilig stellen van belangen van de partij financierders en de partij elite.

  Dit is nou typisch iets wat je precies de NDP kunt verwijten!


  Maak melding

 37. @Ray,

  Volksopstand? Je wilt dat een volk dat nauwelijks nog kan staan een volksopstand gaat beginnen? Weinig kans daarop, lijkt mij.

  De marrons hebben geen belang bij een opstand, want ze krijgen alles zowat gratis.
  De Javanen hebben geen belang bij een opstand, want ze danken hun opmars aan Bouterse.
  Hetzelfde geldt voor de Chinezen.
  De Creolen gaan niet opstaan, want ze maken de dienst uit vis de NDP.
  De Hindoestanen gaan niet opstaan, want opstand zit niet in hun bloed.
  De Indianen gaan niet opstaan, want in het bos gaat niemand er iets van merken.
  Dus iedereen heeft zo z’n redenen niet op te staan. Daarom ook is de rol van Bouterse nog lang niet uitgespeeld.


  Maak melding

 38. Vroeger hadden de vhp’ers de stad al in brand gestoken wanneer ze hun zin niet kregen, meest recente brandstichting was onze oude parlementsgebouw dagen voordat Wijdenbosch als President gekozen zou worden.

  We hebben gelukkig nu een CTU die deze potentiele brandstichters in het vizier hebben. Nu willen ze een volksopstand maar ook dat gaat niet lukken want hun eigen achterban heeft nooit meegedaan met vcolksopstanden, nu willen ze anderen voor het karretje spannen, zoals de vakbeweging en de Marrons.


  Maak melding

 39. Daar hebben wij het weer de Rioolratten vinden Bouterse nu ineens slim.
  Eindelijk hebben de wk mensen ingezien dat alle lof aan de President toekomt.
  lonny zegt ik doe niet mee met protesten.
  Lonny zegt ik sta niet te trappelen om met Baas samen te werken.
  Lonny zegt al krijg ik alle zetels deze Judas weet dat zijn bezittingen alleen veilig is om samen met de slimste man in zee te gaan.
  Het komt nu uit de uitspraak ik wens jullie slapeloze nachten toe.
  Velen hebben het nooit begrepen dat Bouta daarmee bedoeld heeft wat nu gebeurt.
  De oppositie krijgt inderdaad slapeloze nachten.
  De mensen op dit forum ook.
  Ik zie dat mensen over een eigen staat hebben.
  Hoe dom kan je zijn als je dit durft te roepen.
  Typisch surined die gefrustreerd zijn en hun eigen mensen de dood wensen.
  Jammer dat zulke mensen nog recht van spreken hebben.


  Maak melding

 40. Ik waarschuw jullie ,straks gebeuren er dingen als in 1982 dat mensen weer dood worden geschoten.Bouterse heeft nog zijn wapens van 1982. Suriname komt nooit meer vooruit onder Bouterse.Het land is failliet alle rijkdommen zijn verdwenen onder het bewind van Bouterse.Dat is de realiteit.De domme massa die op de NDP hebben gestemd hebben nu spijt en durven het niet uit te spreken.Als echte Surinamer vind ik Bouterse een ramp voor het land.


  Maak melding

 41. @Ray
  @Basmatie en Jojo
  Jullie twee respecteren de manipulator de moordenaar ,de valsspeler,de corrupteling!!??
  Jullie hebben geen SMAAK!!!
  Bah!!!
  Los van mijn standpunt is het pertinent onjuist dat je je pet afneemt als je zo faliekant tegen iemand bent en hem alles toewenst wat slecht is.
  Je zou kunnen volstaan met de opmerking: die xxxxx doet het goed bij de massa,


  Maak melding

 42. @Pico

  “@Basmatie en Jojo
  Jullie twee respecteren de manipulator de moordenaar ,de valsspeler,de corrupteling!!??”

  Beste Pico je moet over haat heen kunnen kijken, denk eens aan Ghandi. Alleen maar haat uit zend krijg je dat terug van de aanhangers van Baas B. respecteren doe je de wijze waarop hij het spel speelt en de zaak naar zijn hand zet. Respecteren doe je niet de Persoon.

  Het vervellende is dat veel mensen de persoon, het karakter en de “prestatie” (in dit geval de manipulatie).

  Om het in uw woorden te zeggen bedoel ik XXXX krijgt onder zijn achterban dingen voor elkaar die nog niemand in Suriname voor elkaar gekregen heeft. Namelijk als rattenvanger het hele volk in de penarie helpen. Ik vind dat heel knap net zoals ik de overtuigingskracht van Hitler en Goebels knap vind maar de personen en het resultaat van hun handelen verafschuw.


  Maak melding

 43. jojo zoals gewoonlijk ben je me weer een straatlengte voor.
  ik zou net een heleboel blah blah gaan uitleggen maar je hebt me weer wat werk bespaart.

  vreemd dat mensen niet kunnen begrijpen dat iemand met no skills en de hersenen van een amoebe het zover heeft kunnen schoppen.
  als ik ddb in ned had leren kennen en hij had me verteld dat hij naar suriname zou gaan , mensen zou doodschieten de bank plunderen het land en het volk bankroet maken verguisd en gehaat worden om daarna tot pres gekozen te worden , dan had ik hem voor mongool uitgemaakt .

  petje af , heeft niets te maken met het hebben van respect voor ddb.
  ddb heeft een negatieve prestatie van formaat neergezet.
  er is niemand die hem dat kan nadoen.
  26 zetels voor de ndp betekent dat veel Surinamers zelfs hun broek gezakt hebben en zelfs voorover gebukt staan.

  laat mij die pet maar afnemen.


  Maak melding

 44. @basmatie en @JoJo,

  Wat jullie zeggen komt neer op: ik respecteer Satan niet, maar respecteer wel datgene wat hij doet, want hij doet het zeer efficient.


  Maak melding

 45. beste Jojo en Basmatie.
  Ik denk dat we elkaar begrijpen.
  Nog 1ding: ik haat niemand, soms wenste ik dat ik kon haten, maar het lukt mij gewoonweg niet. Ook niet de persoon die mij al tig keren heeft belazerd. Zelf hem kan ik niet haten, maar blijf wel uit zijn buurt. Eindelijk.


  Maak melding

 46. @Robby-betaalde-Boutasingh-slaaf :
  De opposite heeft geen krachtige leider, tja

  NDP heeft zeer krachtige DDB , die
  900 MILJOEN reserves VERSPEELT !
  Die een MILJARDEN-Staatschuld veroorzaakt heeft !
  De de arme Sranangbevolking opzadelt met meerdere
  ZWARE DEVALUATIES !

  Robby-boutasinghslaaf, GWE GO SRIBI YERE!!!


  Maak melding

 47. Misschien makkelyk gezegt maar MET ZN ALLEN 1WEEK LANG DE BOEL DICHT GOOIEN.
  Niemand naar hun werk dan ben ik benieuwd wat er gebeurt.


  Maak melding

 48. @ pico
  ik haat ddb en consorten ook niet.
  mensen als ddb en erger vind je overal ter wereld.
  het feit alleen al dat ddb voor de 2e achtereen volgende keer tot pres is gekozen zegt al genoeg.
  bijna niemand haat hem .
  ddb zoekt geld en ik neem hem dat niet kwalijk.
  de jaren 80 moorden …….wat denk je dat een militair zal doen bij het plegen van een coup?
  alle militairen worden opgeleid om te doden.
  op dit moment zie ik ddb als een tijdelijk obstakel voor de vooruitgang van suriname

  haat brengt geen geld in mijn zak


  Maak melding

 49. Waarheidscommissi,ik wil niet gewichtig doen zoals tandeloze Hans die jullie telkensweer op de verkeerde been zet met zijn bedrog-analyses.De diverse groepen kan je niet allemaal rekenen tot de oppositie.Mensen streven naar nut-maximaliseren. Als je de 1e en 2e wet van Gossen toepast op de diverse belangengroepen ga je begrijpen waarom de acties van de oppositie niet aanslaan.


  Maak melding

 50. In mijn eerdere posten wil ik aangeven dat mensen streven naar nut-maximalisatie.Die nut-maximalisatie krijgen/bereiken ze niet bij de oppositie.


  Maak melding

 51. @ Rampie, de pot verwijt de ketel. Jij bent de smerigste van alle riool ratten. Zelfs de wormen zouden voor jou stoffelijk overschot uit de weg gaan.

  @ RobG, heb je weer een andere text-schrijver gevonden, jo LPI-imbiciel.

  @ Adjoma, voor Bouterse hoeft niemand meer bang te zijn.
  ’t, het, is de grootste lafaard op planeet aarde. ’t, het, pleegt eerder zelfmoord, dan een levenslange straf + 1{één} dag uit te zitten. I’m telling you!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.