Anti-regeringsleuzen op protestborden democratisch recht

41

Actieleider Curtis Hofwijks vindt de recente anti-regeringsleuzen op de protestborden van de actiegroep ‘We zijn moe’ het democratisch recht van mensen en ziet het als vrijheid van meningsuiting. Vanaf november vorig jaar moest vooral president Desire Bouterse het ontgelden, maar sinds kort richten de demonstranten hun peilen ook op naaste medewerkers van het staatshoofd en andere kopstukken in de coalitie. De leider van ‘We zijn Moe’ noemt de leuzen een uiting van vrije mening waar niemand aan mag komen. De beweging roept om het aftreden van Bouterse omdat zijn regering in Suriname wanbeleid zou voeren en te corrupt zou zijn.

41 REACTIES

 1. Het gaat er allemaal nog vredelievend aan toe, maar daar zal uiteindelijk ook verandering in gaan komen, want de voorspellingen voor dit land zijn niet al te best, uiteindelijk zal die moordenaar met zijn corrupte vriendenclub toch verjaagd worden.


  Maak melding

 2. Ik ben ook MOE.
  Daarom ga ik nu lekker in mijn warme bed.
  En als je goed geslapen & uitgerust bent, dan ben je zeker niet MOE.

  Geef ons heden ons dagelijks brood!


  Maak melding

 3. Bouterse moet ook maar Is voelen hoe het Is om weg gejaagd te worden en dit Hoe hofwijks het zo doet Is keurig zonder geweld maar hoe deed bouterse het laten We daar maar niet over praten want hoe kan de man nu eigenlijk president zijn hoe is het mogelijk en dan ook nog zo ellende hij moet echt weg hij Is een soldaat meer niet geen president waardig deze man laat santoki somo brunswijk met hofwijks een plan maken om het land over te nemen want zo gaat het niet elke dag langer bouterse aan de macht Is meer schulden


  Maak melding

 4. Hofwijks moest eigenlijk de moe niet gebruiken want wat deze man doet is bijzonder goed en het volk van su zou zich hier moeten aansluiten. Dan pas zal su vrij zijn van deze idiote gek bouta. Maat aangezien de Surinamer echt moe zijn om de straat op te gaan zal er ook niets gebeuren wat zeer spijtig is. Gewoon met zijn allen staan voor het parlements gebouw. En eisen dat deze tiran vertrekt.hofwijks ik steun jou aktie!!!!!


  Maak melding

 5. Misschien gaan nu de ogen open van RobG, Paraman en Parbo maar ik ben bang van niet.

  Staatsschuld Suriname nu: SRD 16 MILJARD

  Met dan aan Bouterse en zijn Paarse Roversbende

  Fiscaal jurist Robby Makka vindt dat de staatsschuld straks op een historisch record zal komen te staan.

  Hoewel de regering heeft aangegeven dat de lening van 472 miljoen US dollar bij het Internationaal Monetair Fonds geen staatsschuld is, maar betalingssteun, zegt Makka dat die toch als een administratieve schuld geboekt zal worden. Het land zal die lening namelijk moeten aflossen.

  Zet hij de huidige staatsschuld en de leningen af tegen de veilingkoers van SRD 5,50 voor de US dollar dan komt Makka op een ‘administratieve staatsschuld’ van boven de SRD 16 miljard.

  “Dat zijn duizelingwekkende cijfers voor Suriname waar elk kind van Suriname hersenbloeding van kan krijgen”, reageert de fiscaal jurist. “Straf de volgende generatie niet. We maken nu schuld op schuld en lossen schulden met nieuwe schulden af.

  L


  Maak melding

 6. Bouta: “Ik ga de koers omlaag krijgen, dat beloof ik u”

  Koer stijgt naar 5.60

  In alle stilte heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) maandag een valutaveiling gehouden. De koers is van SRD 5,50 voor de US$ gestegen naar SRD 5,60. Deze koers gaat dinsdag in.

  Verbroken belofte nummer 345 van Bouterse, de slechtste president ooit van Suriname


  Maak melding

 7. Blijkbaar heefr buurland Guyana geen last van de “Wereldcrisis” zoals aleen Bouta die ziet.

  “GUYANA IS NU SNELST GROEIENDE ECONOMIE IN DE REGIO

  Guyana is Suriname voorbijgestreefd als goed presterende economie in de regio. In 2014 waren de buurlanden nog samen uitschieters in de regio.

  Op de website van The World Folio werd het land op basis van gegevens van onder andere het Internationale Monetaire Fonds (IMF) geprezen voor de genomen sterke macro-economische prestaties die hiertoe hebben geleid.


  Maak melding

 8. Hier wordt je toch ook moe, moe van paarse eigenwijze betweterige figuren en vooral voor de laatste komt daar bij, onbeschofte figuren als RobG en Paul en Parbo, die in aanmerking komen voor een operatie bij de oogarts voor hun tunnelvisie zodat ze ook hun paarse bril af kunnen zetten om de realiteit van het drama in Suriname helder kunnen zien


  Maak melding

 9. @ Henk Molenaar2016

  —————————————————————————————
  Domme /Gefrustreerde Henk Molenaar2016.racisten als jou zouden in Guyana allang een spaans bokko hebben gekregen.


  Maak melding

 10. @Banasur
  Jaag die vrouwtjes met haantjesgedrag zoals Silos en Simons weg. Ze zijn erger dan de mannen.
  ————————————————————————————-
  ZEG TOCH IETS ZINNIGS,….UILSKUIKEN !,…gekke oliebol.


  Maak melding

 11. @ De EZELS VAN DE IK BEN MOE CLAN RAKEN IN PANIEK EN BEGINNEN MET MODDER TE GOOIEN typische LOOSERS gedrag.ze lijden al aan implosie.ze zullen net als V 7 tot het verleden gaan behoren !…wie dat niet ziet is echt een pannekoek !


  Maak melding

 12. Damsco: Bij gebrek aan argumenten trek je weer de ouder vertrouwde Paarse Racisten Kaart.

  Gaat niet werken….

  Domheid kent geen ondergrens, at bewijs jij weer bij elke posting.


  Maak melding

 13. Damsco, schept er alleen maar een ziekelijk genoegen in te schofferen en te shockeren, de paarse rioolrat, iets inhoudelijks toevoegen is er niet bij, eigenlijk een lachwekkend figuur, niet meer dan dat


  Maak melding

 14. Molenaar,

  Elk land zijn eigen besognes!
  Ken jij er 1 zonder? Kom jij nog ergens met ISIS in jou achterhoofd?
  Rare angsthaas!


  Maak melding

 15. @ Paraman,

  Ik heb begrepen dat jij en de zijnen op “noodhulp”wachten om de spullen uit de dozen in te pikken in de haven met jullie boevenbende.
  Maar wij zullen geld naar de familie sturen en geen dozen.
  En ook een beetje voor Hofwijks, het wordt tijd dat de paarse regering vertrekt en de paarse rioolratten zoals jij ook aan de lijve gaat voelen wat armoe lijden betekent.


  Maak melding

 16. om met @paraman, @parbo, @paul, @damsco te spreken: straks komt het geld van IMF en straks komt het goudgeld binnen. dan zullen we zien wie er geld heeft en wie niet.

  en dan zullen wij zien wie er uitbetaald wordt en wie niet. ha ha.


  Maak melding

 17. Goed zo,
  De leuzen blijven,Het is ons democratisch recht en vrije meningsuiting al is het benauwd voor de paarsen!
  Wij zijn moe van bouta en de paarsen ,Heel prima dat het clubje van bouta ook onder vuur genomen worden, Wij willen bevrijd worden van deze partners in crime en landverraders,
  Weg met bouta,weg met de paarsen.


  Maak melding

 18. Sommige bedrijven,mensen heeft een betaling achterstand van meer dan een jaar.en toch hoor je zo weinig van vakbonden en die mensen…wat een raar volks.


  Maak melding

 19. Damsco die inhoudelijke reacties geeft?
  Vergeet het maar .
  Gevalletje met het syndroom van Gilles de la Tourette met een fixatie voor oliebol, pannenkoek en boerikie.


  Maak melding

 20. Bouterse moet oprotten te samen met zijn kameraden hier zoals Damsco (de bedelaar) Henk molenbeek 2016, Sjang de smerige chinees, Paraman (Para Agoe), en de hoogleraar economie Rob.Gay.
  Ik zou deze beesten het liefs zien hangen aan een lantaarnpal.


  Maak melding

 21. Bouterse mag ongestraft de meest ondemocratisch, laag bij de grondse handelingen en uitspraken doen, maar zelf verlangen hij en zijn aanhang dat hij, als president, wel met alle egards behandeld wordt.
  Wel paarse criminele bende, zo werkt het helemaal niet, als je je als president als een wakaman wil blijven gedragen, moet je het niet vreemd vinden dat men je als zodanig blijft bejegenen.


  Maak melding

 22. Hahaahaa een pres die met minderjarig meisje schuurt heeft commentaar op leuzen van protesterenden?

  Blijkt nu wederom dat die 15 intellectuelen die zijn vermoord nooit de ontwikkeling van SME hebben gedwarsboomd want de situatie van nu is tig keer erger dan ooit tevoren. DDB is een paljas.


  Maak melding

 23. DDB is door fraude herkozen waardoor staatskas alweer leeg is. IMF = VS plus NL = bondgenoten voor steun betekend dus dat zij DDB wat moois zullen leren.
  Helicopter met bemanning is vorig jaar verdwenen na opdracht van regering die geen verklaring geeft. CHS heeft puik werk gedaan daarom mag fattyboomboom Silos nu minister spelen. Ze stelt vaak onderzoek in zonder uitkomst zegt veel domme dingen maar dat is de regering gewend.


  Maak melding

 24. @Damsco moet een gefrustreerde junk uit Amsterdam zijn die niet eens een ticket kan betalen om zijn geliefde land met geliefde leider op te zoeken. Maar ja, als bajesklant die zo af en toe op de computerzaal mag spelen heb je ook niet de gelegenheid om te reizen. Arme gefrustreerde Damsco die alles vanuit zijn eigen bekrompen wereldje moet meemaken is boos op de wereld en spuugt zijn gal op deze site. Zielig!


  Maak melding

 25. @Parbo,

  Jouw posting:
  “Bouterse is herkozen als president. Gewoon respecteren. Ook dat is democratie meneer Hofwijks”.

  Mijn mening:
  Zonder enige voorkeur of interesse voor politiek kan ik je melden dat de actie van Curtis Hofwijks nog meer met democratie te maken heeft dan met het kiezen van een president. Nog belangrijker is dat als je kiest je ook mag afzetten, hoewel enige guts onder deze omstandigheden wel vereist is.


  Maak melding

 26. @AHE,

  hopelijk dat de paarse (cobra) Parbo het eindelijk begrijpt als hij tenminste goed uitgeslapen en niet onder invloed van dat witte spul is.


  Maak melding

 27. Terecht of niet, de hele wereld weet wie deze paarse corrupte regering hebben verdiend. Oerdomme paarse stommelingen. En slechts heel weinig van hen kunnen genezen of bevrijdt worden van het paarse duivelse virus van de grote lijder van deze marionetten duivels bezeten regering. Zelfs de verworden judas, Bredevelt heeft zijn hoop gevestigd op paars brood. Deze paarse misdaad virus is demonisch van aard en zal vele oerdomme besmette ndper’s de paarse hel in doen belanden als men de oren en ogen oerdom moedwillig blijft sluiten op de weg naar de paarse hel vol kommer en kwel olv van hun lijdsman en zijn awarie domries………..stree de foe stree……soso lobi didibri onze herder en lijder.


  Maak melding

 28. Forummers, Odi odi.

  Anti-regeringsleuzen op protestborden democratisch recht!

  Off-topic.
  Caribbean News Now
  News from the Caribbean: Tuesday May 3, 2016.

  Suriname and St Vincent and the Grenadines human rights records to be reviewed.
  Published on May 3, 2016

  GENEVA, Switzerland — The human rights records of both Suriname and St Vincent and the Grenadines (SVG)
  were due to be examined by the UN Human Rights Council’s Universal Periodic Review (UPR) Working Group for the second time on Monday.

  Suriname and SVG are two of the 14 states to be reviewed by the UPR Working Group during its upcoming session taking place from 2 to 13 May.

  Suriname’s first review took place on May 2, 2011, and SVG’s first UPR took place on May 10, 2011.

  The documents on which the reviews are based are:

  1) National report – information provided by the State under review;

  2) Information contained in the reports of independent human rights experts and groups, known as the Special Procedures, human rights treaty bodies, and other UN entities;

  3) Information provided by other stakeholders including national human rights institutions, regional organizations and civil society groups.

  Among the issues to be raised are:

  Suriname:

  • The protection of indigenous peoples’ individual and collective rights, including land rights issues;
  • Steps taken to eliminate gender-biases and to empower women;
  • Gender equality in the transmission of nationality and the issue of stateless children;
  • Addressing domestic violence;
  • Measures taken to combat human trafficking, child labour and the corporal punishment of children;
  • Access to education;
  • The negative impact of mercury poisoning due to gold mining on the environment and indigenous communities;
  • The minimum age of marriage;
  • The establishment of an independent human rights institution;
  • The fact that the death penalty is still part of the military penal code; and
  • Impunity for past human rights violations.

  SVG:

  • Combating gender-based violence;
  • The Domestic Violence Act;
  • Combating human trafficking;
  • Gender equality measures;
  • Eliminating patriarchal attitudes and stereotypes that discriminate against women;
  • Prohibiting discrimination on basis of sexual orientation and gender identity;
  • The use of corporal punishment in schools;
  • Child protection laws;
  • Protection of children against sexual exploitation;
  • The age of criminal responsibility;
  • The unemployment rate in the country;
  • The minimum age for employment; equality of men and women in the labour market;
  • Eradicating poverty;
  • Health and reproductive issues; and
  • The effects of natural disasters on rural women.


  Maak melding

 29. Bang

  Net terug heel onveilig nu mensen pas op ze beroven veel en niet met Kids gaan wordt niks alleen op je hoede moet je zijn

  Bang


  Maak melding

 30. Actieleider Curtis Hofwijks is corrupt. Deze man had tijdens de protestmars een shirt met “PARBO” (parbo bierbrouwerij) erop staan. Achteraf is deze hond geld van Parbobierbrouwerij gaan innen voor zijn sponsoraandeel. ( Sociale Media)Teneerste is Curtis Hofwijks een slecht voorbeeld want behalve dat hij corrupt en misleidend is geeft hij een slecht voorbeeld door reclame van alcoholhoudende drank te maken en achter de rug van de massa geld gaat innen bij de bierbrouwerij voor sluipreclame. Z.g. om zijn democratische doelen te financieren. Binnenkort vraagt hij visa naar nederland. Hij kan het niet ontkennen anders zullen de bewijzen tegen hem openbaar worden. Hofwijks, probeer te ontkennen is mijn wens.


  Maak melding

 31. Henk Molenaar2016: Leugenaar, Frans Guyana is nog een kolonie en heeft geen eigen economie net als Suriname voor de onafhankelijkheid. Parijs houdt de economie in Frans Guyana staande. Guyana dankt zijn economie aan goudreserves, illegale houtkap, bauxiet, en loyale giften van guyanezen in het buitenland en heeft ook een hoge buitenlandse lening en investeerders in het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.