Werkgevers en vakbeweging tegen duurdere energie

12

PARAMARIBO, 2 mei – Zowel bij het bedrijfsleven als bij de vakbeweging is er weerstand tegen de hogere energietarieven. De Raad van vakcentrales in Suriname, Ravaksur en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven zijn misnoegd.

In een brief aan President Desiré Bouterse wordt bezorgdheid geuit over de verhoging van de tarieven. De twee organisaties geven aan date en dergelijke maatregel nu ‘zeer onacceptabel’ is. Ook wordt gewezen op de ‘zeer ernstige consequenties’ voor de economische bedrijvigheid en het behoud van arbeidsplaatsen. De regering zou meer ruimte moeten laten voor overleg met de sociale partners.

Die mogelijkheid biedt de Sociaal Economische Raad. De raad zou advies kunnen geven over een samenhangend pakket aan maatregelen voor herstel van de economie. Nu komt het besluit voor aanpassing van de energietarieven te eenzijdig en geïsoleerd over. De regering tekent later deze maand een leenovereenkomst met het Internationaal Monetair Fonds. Het fonds stelt onder meer als voorwaarde dat de energielevering marktconform is.

Bekijk ook:

12 REACTIES

 1. We gaan allemaal massaal schijten en
  Urineren op bouta zijn rot gezicht!
  Alles wordt met de dag duurder
  Stroom levensmiddellen etc.
  Binnenkort gaan we gras moeten eten want
  Dat geld blijft niet over voor eten!
  Bouta moordenaar ga naar huis!
  Sakasaka ie kies a potie volk wreeeed!


  Maak melding

 2. …maar aan het einde van de dag zijn deze 2 groepen bereid alle BS in te slikken!
  Ze gaan niet in opstaand komen neen ,ze gaan brieven schrijven en gesprekken hebben met bouta alsof dat hun gaat helpen!!!
  Maar in Suriname is het de mode ,er zijn anderen die bereid zijn in actie te gaan maar ze krijgen geen bijval,dan heb je eentje als bv Valies. . De lijnen waren getrokken,het sein was al gegeven en toen moest Valies nog schreeuwen AANVALLEN!.en de oorlog kon beginnen. Iedereen wachte met spanning om deze magische woord en toen schreeuwde Valies met een vastberaden stem…TOILET PAPIER GRAAG..en hiermee eindigde de oorlog nog eer aan begonnen was.Een paar extra rollen aan toilet papier heeft ons de oorlog gekost. De lijnbushouders zijn ook ontevreden ,verpleegsters ontevreden ,de boel in Suriname is ontevreden maar ze weigeren zichzelve te helpen . Ze gaan liever elke maand op de bedeltoer dan 1 vuist maken en in 1 keer de straten op te gaan om het vertrek van bouta te eisen.,Liever heet Suriname gewoon het VERDRIET LAND SURINAME!!


  Maak melding

 3. Het heeft weinig zin, om brieven te blijven schrijven naar een incapabele moordenaar, die momenteel alleen nog maar opdrachten moet uitvoeren van hetIMF. Het volk zal deze paarse rotzooi toch zelf moeten opruimen.


  Maak melding

 4. Bouterse heeft geen gevoel voor het land.Hij wilde president worden ten kosten van alles en dat is ook gebeurd.Hij heeft het land slecht bestuur en daarom zitten ze in financiële problemen.Ik had het niet anders verwacht als echte Surinamer want ik schreef al dat Bouterse geen economische kennis heeft om het land te besturen.Zijn adviseurs weten dat en daarom geven ze verkeerde adviezen aan die domkop.Zodat hij op zijn bek valt. Brunswijk lacht hem uit want ze hebben 5 jaren het land bestuur zonder resultaten want het land is de afgelopen 5 jaren niet vooruit gegaan.Zolang Bouterse aan de macht is wordt het nooit wat in Suriname.God zal Suriname redden uit handen van de duivel.Dat is mijn stelling.


  Maak melding

 5. Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht….

  What goes up
  must come down
  spinning wheel
  got to go around
  talkin’ ‘bout your troubles

  Een touw heeft een begin punt en ook een eind punt.
  Een tijd van komen en een tijd van gaan.

  De ouderen moeten plaats maken voor jongeren.

  De DNA-stoelen, de stoel president, de stoel van vice resident, enz daar zit geen cetabever op waarop de billen van de huidige personen op geplakt is.

  Alle kracht berust in een democratische rechtsstaat bij het volk en nergens anders. Het volk van leden van de DNA kiezen en deze kiezen van weer de voorzitter, ondervoorzitter, president en vice-president, maar als het volk zeg opzouten dan kunnen verstandige gekozen personen dat beter doen.

  Wie zijn beloften niet kan waar maken, heeft geen ruggengraat en een lichaam dat geen ruggengraat heeft kan niet functioneren, recht opstaan, bewegen enz. Opzouten dus.

  De gewapende machten moeten hun verstand ook heel goed gebruiken en goed kijken in wat voor situatie het land zich, financieel, economisch, sociaal, politiek enz bevindt en daarom de juiste beslissing nemen. Wat er in het land gebeurt, ervaart u ook. De schuld ervan ligt niet alleen bij lage grondstofprijzen van nu.

  Er was meer dan genoeg geld in de staatskast. De regering Venetiaan – Sardjoe heeft meer dan genoeg geld achter gelaten toen de regering DDB op 25 mei 2010 overnam. De regering DDB heeft meer geld uit de goud en aardolie opbrengsten gehad, dan uit de hele verdragsmiddelen die Nederland Suriname op 25 november 1975 gaf.

  Hoe komt het dat dit geld binnen 6 jaar helemaal is verdampt.

  Regeren is vooruit kijken. De regering DDB – Adin kunnen dat niet. DDB en zijn adviseurs kunnen dat niet. Deze mensen zijn meer bezig met hun eigen belangen, dan met het algemeen belang.

  sranan skeer, maar DDB en de gangsters hebben miljoenen us-dollars op buitenlandse rekeningen.

  Sranan skeer

  Suriname heeft een zakenkabinet nodig met technocraten. Alle macht berust in een democratische rechtsstaat bij het volk en nergens anders.

  Wie Houdt Wie Voor De Gek?

  De dief roept heel hard: “houdt de dief!”

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Laat Duiker en zijn companen die gestolen miljoenen terug storten in de kas van Ebs, ook weer zo,n smerig zaakje wat in de doofpot is gegaan, zeker vanwege zijn lidmaatschap van de Ndp.


  Maak melding

 7. Poepzak bouta is ongeschoold en heeft totaal
  Geen kennis een land te besturen!
  Hy is militair geweest en hoort thuis in
  Het bos!
  Tra fas no de!
  Hy zit daar als pres alleenmaar om zijn straf te ontlopen 8dec. Proces!
  Moordenaar time will tell!
  Watch out!


  Maak melding

 8. Welcome to the real world Suriname !

  Let wel, alleen diegene welke maandelijks meer dan 850 Kwh aan energie verbruiken zullen minder worden gecompenseerd.

  En om maandelijks 850 Kwh aan energie te verbruiken is heel veel stroom ! Een eenvoudige huishouding kan met een derde van dit cijfer de gehele maand doorkomen.

  Maar heb je bv een airco (of meerdere), een hydrofoor, koelkast met freezer en separaat nog een diepvrieskist, etc etc dan zal je zeker moeten dokken !

  Ik ken iemand in Suriname die een wasdroger in gebruik heeft na het draaien van een wasje !!!

  Die Surinamers doen heel erg zielig en klagen alleen maar, echter zijn ze zelf de veroorzakers van alle ellende in het land.

  Trouwens, hebben jullie goed gekeken naar het type en soort van de mensen en volgers van het ‘wij zijn moe’ geneuzel !
  Kijken jullie heel goed wie dat zijn en laat dit middels een posting weten.


  Maak melding

 9. Bouta beest joe, dotie morsoe ingi,joe moesoe dede nanga opo ai. Je piemel moet eraf gesneden worden. Koalo saka saka dagoe


  Maak melding

 10. Als je het een doet graag ook het ander AUB.

  Geen invoerrechten meer heffen op de import van zonnepanelen.

  Zodat mensen hun eigen stroom kunnen opwekken. Hoeven ze niet meer afhankelijk te zijn van het wanbeleid van deze klote regering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.