Partij voor minder of geen overheid (PMGO) in Suriname

59

Rumi Knoppel heeft maandag zijn Partij voor minder of geen overheid (PMGO) of te wel de anti-overheidsbeweging op een persconferentie geproclameerd. De PMGO streeft naar een samenleving waarin de overheid een minimale tot helemaal geen rol heeft. Knoppel geeft op de website www.freesocietyproject.com hoe het systeem precies moet gaan werken. Een ding weet hij zeker, overheden brengen niets goeds. De PMGO moet niets hebben van belastingen waarop de overheid teert.

Bekijk ook:

59 REACTIES

 1. Aansluiten bij Hofwijks zou waardevoller zijn.
  Maar goed, nog 1 groep die laat weten ontevreden te zijn met de huidige situatie.


  Maak melding

 2. Ray denkt dat 1 persoon in de vorm van meneer Knuppel al een groep is. Dan zijn twee mensen zoals Damsco en ik al gelijk twee groepen tegen de oppositie.


  Maak melding

 3. @Paul

  Blijf bidden en hopen okay want die van Hofwijks hadden jullie beiden net zo gedacht totdat jullie tot het besef kwamen dat het langzamerhand 30 man waren plotseling en dreigende vormen voor de ndp begon aan te nemen.
  Hahahahaaaaaaa; toen was de gehele ndp in rep en roer het was zo erg dat ze openlijk hun wens lieten horen namenlijk het hardhandig optreden tegen deze 30 man.
  Deze Knoppel kan voor verassingen zorgen .Dus een beetj voorzichtig jullie 2.Nah we nemen jullie 2 niet serieus ,we zien jullie niet als 2 rivaliserende groepen ,we zien jullie als 2 wanhopigen die heel veel hulp nodig hebben.


  Maak melding

 4. rumi geeft zelf al aan dat hij geen flauw idee heeft hoe zijn partij het land moet gaan draaien.
  hmmm ….zon partij hebben we nu toch ook al ?

  bouta heeft zo te zien nog een zoon rondlopen.
  er lopen zoveel mongolen rond in suriname , dat het me niet zou verbazen als deze man volgend jaar president is van falliet suriname.


  Maak melding

 5. Eindelijk iemand die buiten de box denkt !! Paul en Ray kan je niet kwalijk nemen, zijn producten van de samenleving die niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is. You go Knoppel, you have my vote!!!


  Maak melding

 6. Basmati… met alle respect naar jou toe…. mongolen zijn ook mensen en allicht veel slimmer dan die
  we nu in de politieke arena voorbij zien gaan. Kortzichtigheid, gebrek aan lef en het Surinaamse volk dom proberen te houden houdt deze regering nog aan de macht. Minder overheid, waarbij je in feite de middle man uitschakelt …… Think about it!! At least…. if you can…


  Maak melding

 7. Corrupte politicie (en welk DNA lid vult niet zijn zakken over de rug van het volk?) kunnen beter verdwijnen. Dus de gedachte om het speelveld op te schonen is niet slecht. Laat er een nieuwe generatie poltici opstaan in het belang van Suriname.


  Maak melding

 8. Geachte hr Koppel,

  U heeft gelijk de surinaamse dna zou uit hooguit 31 zetels moeten bestaan en de regering uit 10 ministerposten, en 5 adviseurs.

  Zo bespaar je n hoop geld op n bevolking van n 0,5 miljoen welke n import economie is.


  Maak melding

 9. laat deze “bestickerde” meneer Knoppel eerst eens een (onderbouwd) plan van aanpak presenteren.
  Veel “Waterkanters” ageren juist tegen dit soort opportunistische praat.
  Dat de politiek / overheid moet veranderen is een gegeven, dat er teveel ambtenaren en politieke bobo’s rondlopen zijn feiten, maar om tot die veranderingen te komen, dat bereik je niet door zo maar wat te roepen.
  Monica: “out of the box”denken is zeker niet verkeerd , maar in dit stadium een beetje prematuur lijkt me!


  Maak melding

 10. Laten we zien. Een barret op zijn hoofd. Nee dat past niet. Hij straalt niet uit militaire intellect. nee geen strategies en tactics voor militair en burger gebruikt. Hij heft rood aan. Wie weet waar het vandaan komt. Hij is wel jong en hij durft.

  hij zegt dat hij allergisch is voor regeringen.{anarchist}. Ik zal hem zeggen hij is allergisch voor deze paarse regering die het land in de ene crisis na het andere brengt.

  Waarschijnlijk gaat zijn vader gebukt onder de nieuwe belastingen. Het is niet de schuld van de belastingen het is de schuld van de paarse regering die geen beleid kan voeren en het volk laat lijden. Een goede regering verspreid de lasten over de bevolkingsgroepen zodanig dat het geen zware juk vormt voor geen enkele groep. Een regering moet inkomsten hebben en dat is belasting heffen.


  Maak melding

 11. @ Parbo en Damsco,

  Willen jullie de volgende keer bij het verlaten van het LPI de poort achter jullie willen sluiten?

  Zie je wat er gebeurt? Alweer één ontsnapt !!!


  Maak melding

 12. Meneer knuppel waarom het kind met het badwater eruit gooien? Wat had je gedacht van behoorlijk bestuur? Daarvoor zit toch jouw Doe dominee daar? Hij heeft alleen nog wat pepers in zijn rest nodig.


  Maak melding

 13. Tegenwoordig reizen ze de pan uit.

  In 2014 had je ook zo’n partij genaamd, ‘PING’ (Partij voor Integriteit Nationale motivatie en Gelijke kansen)

  Wij zijn ook ‘MOE’ van alle POLITIEKE PARTIJEN in SU.


  Maak melding

 14. denk er ook al een lange tijd over na, dat die trage corrupte overheid te zwaar wordt voor onze schouders
  een snel doelgerichte flexibel bestuur met zeer scherpe controle zou er moeten komen
  maar dat is later zaak, eerst al het kwaad uit ons midden halen die voor al deze ellende heeft gezorgd
  dus verenigen


  Maak melding

 15. Ik ben zelf ook van mening dat Suriname er beter vanaf komt met minder overheids invloed…..met een land die bijna niet exporteerd werkt een trage overheid als deze extra belastend…..ik heb niets tegen niemand of partij….vind wel dat de overheid in zijn totaliteit ff plaats kan maken voor iets anders….het idee van Roemi moet meer in het decentralisatie proces gezocht worden…..een proces waar het helaas nog geen enkele regering gelukt is om die op poten te zetten…why…het geeft haar minder grip op ons….zie dat zo….alles wat je produceerd is tbv je direkte omgeving als dan niet wordt het verkocht aan elders….het volk stemt dan niet meer op assamblee leden maar op dc’s….want zie daar…in SU worden dc’s benoemd door een gekozen regering….terwijl de dc door de samenleving gekozen moet worden…maar goed….wat Roemi doet is goed…..als hij doorbeweegt zonder bestaansrecht wordt hij straks als staatsvijand uitgemaaakt….en om systemen te veranderen MOET je wetegever zijn….en om wetgever te zijn moet je door dit kutkiesstelsel om daar te komen om de veranderingen te brengen…..dus hoe dat gaat gebeuren of niet das punt 2..want…van freedom vibez wilt men weten hoe en hoe niet….als we dat massaal hadden gevraagd al vanaf Su bestaat, denk ik dat we hiet niet zouden zijn…want tot op heden heeft geen enkele regering voldaan….no wan…dus why keep on coming….kennis is macht…wat heeft men altijd gedaan…het volk onthouden van kennis wat ook onthouden van macht is….vertel…gewoon eerlijk …ken jij uit je hoofd het proces van grond aanvragen….neen…goed ik help je met elke fase en daar betaal jij mi voor… ik ben al heel gauw een 500 srd rijker omdat jij niet weet hoe je moet doen….i sji… laten we alvast ervoor zorgen dat deze partij groot wordt….


  Maak melding

 16. @ FER

  Fa waka man ?!

  ” tegenwoordig reizen ze de pan uit ”

  ‘ PING ‘, die hebben we al ( gehad ) en het wachten is nu op ‘ PONG ‘ ( Partij tegen Onrecht Nepotisme en Geldklopperij )

  De afkorting PMGO veranderen in PONG, dat lijkt mij wat. Meneer ‘ Knobbel ‘ zou deze in overweging kunnen nemen.

  PING en PONG. Hand in hand want samen staan we sterk ! PINGPONG PINGPONG PINGPONG !!!!!!!!

  Namens de voorzitters Knobbel en Jhauw.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 17. Slecht idee.

  Je ziet dat in dit systeem de individu een soort slaaf wordt van het collectief.
  Beter is om de basisinkomen te lanceren: iedereen krijgt maandelijks een bepaalde hoeveelheid geld van de overheid (geen vetpot, slechts het minimale) zonder iets terug te hoeven doen. Wie daarmee tevreden is, is tevreden,
  wie meer wil moet zelf activiteiten gaan ontplooien, bijv. werken in loondienst, een bedrijfje opzetten enz.
  Zwitserland gaat in juni een referendum houden over dit systeem waarbij iedere burger ca. 2100 Euro basisinkomen krijgt.
  Het voordeel is dat niemand meer van honger hoeft om te komen en iedereeen dat werk kan gaan doen wat men wil en dat men tijdelijk uit het werkproces kan uittreden zonder dat dit tot rampen leidt. Bovendien kun je werken en sparen voor je hele leven waarbij je slechts x jaren hoeft te werken om het geld te gebruiken, samen met je basisinkomen, voor latere jaren.


  Maak melding

 18. Hallo,

  Ik vind dat er een Partij van de Bedelaars in Suriname moet komen. Deze beroepsgroep heeft het heel zwaar en vaak slaan ze door en gaan dan roven en moorden.
  Zouden ze politiek vertegenwoordigd zijn, dan kunnen ze wetsvoorstellen indienen, zoals elke dag een halve vrije dag, elke elke maandag gratis boodschapppen doen bij de Chinees, dinsdag gratis vegetarisch, elke woensdag gratis bami met kip, elke donderdag gratis vuil opruimen, elke vrijdag gratis douchen, elke zaterdag gratis naar de film, elke zondag gratis naar de dierentuin enz.
  De PvdB kan zo ervoor zorgen dat het land veiliger wordt en het geld van de belastingbetaler benut wordt om de mens te plezieren. De Bedelaars hoeven dan geen roof en moord te plegen, wat beter is voor iedereen. Bovendien vallen ze de mensen dan ook niet lastig op straat.


  Maak melding

 19. @Bimaru,
  Ben je van de pit gerukt.
  Jij hoort typisch in een dierentuin.
  Aan jouw hebben wij niets wat jij kan is alleen paniek zaaien.
  Jammer dat zulke klootzakken bestaan.
  Hou voortaan je mond als je jouw tijd niet anders besteden kan.


  Maak melding

 20. @Knoppel

  1.Het zoveel mogelijk systematisch afschaffen van de verschillende belastingvormen beginnende met: inkomsten-, loon-, winst-, vermogens- en huurwaardebelasting. Ook de douane tarieven drastisch reduceren, en indien mogelijk afschaffen. Het afschaffen van de government take.

  2.Voor het uitoefenen van het recht van zelfbescherming het vrij en makkelijk kunnen verkrijgen van een vuistvuurwapen door elke eerlijke, hardwerkende Surinamers. Er zal wel een registratiesysteem zijn in geval van incidenten.

  3.Zoveel mogelijk zonder de vereiste van een vergunning een bedrijf te kunnen opzetten.

  Je wilt er dus een soort Wild West van maken? Je bent niet fris is je hoofd man.


  Maak melding

 21. Eerstkomende verkiezing wordt het zeker 1 zetel voor PMGO, waarna tot meneer Knoppel een samenwerking ‘in s’landsbelang’ aangaat met de NDP.
  Dat is nu eenmaal de Surinaamse politiek.


  Maak melding

 22. Als je er goed over nadenkt, heeft de heer Knoppel wel een punt.

  In een land als Suriname met een relatief kleine bevolking (500.000 inwoners) zou het mogelijk moeten zijn om minder overheidsbemoeienis te bewerkstelligen. Weg met de patronagepolitiek. De overheid zou meer een soort van participatiepolitiek moeten nastreven. Ik zag enkele weken geleden een interessante documentaire op NPO3 over een bedrijf (op nota bene Sillicon Valley) waarin elke vorm van hiërarchie ontbrak. De werknemers van dat bedrijf hadden de eindverantwoordelijkheid voor hun eigen werkzaamheden en mochten zelf hun werktijden, workload, deadlines, goals, output, input, en de hoogte van hun inkomen bepalen. Uiteraard moest de productie stabiel blijven (lees: de winst worden gewaarborgd) waardoor er voldoende omzet gemaakt werd. Dat was in principe de enige voorwaarde die het bedrijf aan zijn werknemers stelde. Het was een interessante documentaire en mijns inziens vooral in kleine economieën goed toepasbaar.

  Terugkomend op de visie van de PMGO zou in feite voor iedere Surinaamse burger een goede toekomst haalbaar moeten zijn. Iedere Surinamer vanaf 18 jaar zou over een eigen perceel moeten beschikken en over een eigen bedrijf om de zelfredzaamheid te vergroten. In een groot land met een relatief kleine bevolking zou men heel veel kunnen bereiken omdat Suriname het voordeel heeft dat de bevolking niet talrijk is en vele kwesties zowel theoretisch als praktisch goed beheersbaar zouden moeten kunnen zijn.


  Maak melding

 23. Ray = Rayt = rayactief

  Zo vorm je al snel een groep 😀 😀 😀

  @Paul
  Niet slecht gedacht door een gek als jij maar helaas…..


  Maak melding

 24. Knoppel, het is jou volste recht om een beweging te beginnen.Dezelfde mensen die hosanna schreeuwde toen de 27 jarige Bisnajak met zijn Hub plan aan kwam dansen diezelfde mensen proberen jou voor gek te verklaren. Jij hebt nog een plan die je hebt voorgelegd het is voor een ieder te zien,waar tegen Bisnajak van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn.Die man had geen plan het was slechts zijn WENS,netals de wemsen van bouta ,even leeg,even onmogenlijk.
  Jou geef ik nog kansen van slagen mee. Proficiat!


  Maak melding

 25. @Paul
  Ga de kranten berichten lezen man,winkels sluiten bij de gros,en kom Knoppel niet de schuld geven!

  Afgelopen weekend hebben nog enkele hun deuren moeten sluiten. “Serie no de. Ala sani kon dirie. Dalla dirie tu, fa mi go pai juru’, legt een winkelier uit aan Dagblad Suriname.


  Maak melding

 26. @Bimaru
  Geen slecht idee hoor,zo een Partij voor de bedelaars in Suriname,een partij speciaal bested voor de paarsen!!
  Vooe en door de paarsen.!Hun hoofdkwartier wordt dan Ocer!!


  Maak melding

 27. Forummers, Odi odi.

  @Hugo CHAVÉZ
  @ FER
  Fa waka man ?!

  A go bun.
  Maar ken je deze nog!

  Pinji pinji kasi
  Pinji pingi ka—si
  Pinji pingi ka—si
  Mi pot’ mi brede dja
  Mi pot’ mi kasi dja
  Alata waka waka waka
  Waka Njan eng

  Have Nice Day,

  Namens de Partijlozen.


  Maak melding

 28. @ monica
  mongolen zijn hele slimme mensen .
  kijk maar naar djengiz khan , maar dat terzijde.

  als je zoiets zwaarwichtigs als een nieuwe partij uit de hoed tovert dan moet je ook een evenwichtig uitgebalanceerd plan kunnen overleggen.
  laten we niet doen alsof we het over een familie picknick hebben.
  laten we van suriname geen proeftuin maken aub

  ik wacht op een regering die alle voorgaande bewindslieden persoonlijk verantwoordelijk gaat houden voor het gevoerde wanbeleid …..vanaf 1985.


  Maak melding

 29. @ fbi

  ik ging dood van het lachen .
  kreeg gewoon tranen van het lachen.
  in gedachten zag ik die 2 sukkels echt door de poort sluipen en de poort open laten.


  Maak melding

 30. Zelf heb ik vrijheid hoog in het vaandel staan, omdat ik een vrije geest ben, dit zou dus mijn ding kunnen zijn.

  Maar……………….
  tsja, we blijven kritisch!

  Ik haak af als ik het boek zie van Knoppel.
  Dan rijst bij mij de vraag, ben je nu je boek aan het verkopen of wil je serieus iets doen voor suri.

  Verder vind ik dat jullie ook debet zijn aan de huidige situatie. Jullie bewuste niet-kiezers, hebben bewust gestemd voor de huidige regering, door niet te stemmen. Elke stem van een niet-stemmer gaat naar de grootste partij!

  Mijn bevindingen:
  Het doel (strategie) van deze groep is: ”een vrije samenleving”.
  Vrijheid zit in jezelf, je moet er alleen gebruik van maken.
  bron: Esmerald.

  Helemaal eens dat de mindset van de gemiddelde inwoner moet veranderen.
  Een mindset-groei, ontstaat alleen maar door nieuwe informatie te vergaren en te verwerken.
  Actie; terug naar de schoolbanken.

  Een plan van aanpak is gekoppeld aan concrete bullets, met een vastgestelde looptijd, binnen een beschikbaar budget. (product, tijd, geld).

  Erg jammer vind ik dit, juist omdat vrijheid mijn ding is.
  Mijn advies; verander je informatiebronnen, go google, the world is yours!


  Maak melding

 31. @ Esmeralda: jij woont duidelijk niet in Suriname, anders zou je weten wat zich hier afspeelt. Ga dus lekker door googlen of terug naar de schoolbanken. Resultaat : een zoveelste slaafse Esmeralda zonder eigen visie.

  @Paul: je mening is duidelijk op angst gebaseerd. Jammer, je bent net zoals velen totaal geindoctrineerd door het huidige systeem en kan niet verder denken dan je ooit is voorgeschoteld. Ik kan je dus niet kwalijk nemen.

  @ Basmatie
  Ook gij woont duidelijk niet in Suriname. Anders was je heel goed op de hoogte van de denkwijze van Knoppel en waar hij voor staat. Ik ben een fan van zn programma’s en de frisse duidelijk en eerlijke aanpak van zaken die hij voorstelt. Ja, voor velen te revolutionair, maar het moet ergens beginnen. Check:

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/35097


  Maak melding

 32. @ cochise
  vriend je kan dit niet zien als pure humor.
  15 jaar geleden voorspelde ik dat ddb ooit weer eens pres van het land zou worden.
  ddb was toen arm en ging op bedeltour bij piet wortel langs .
  mensen lachten me uit en zagen mij als een stand up comediant.
  mr rummiekub heeft dezelfe ambities als ddb.
  hij heeft een verhaal en wilt dat verkopen om president te worden.
  hij heeft zelfs nu al aanhangers op wkn.


  Maak melding

 33. Yeah, Knoppel for president!

  Oh, wacht even… Hij wil geen president worden en geen overheid? Dan steun ik hem maar door niet op hem te stemmen.

  Yeah, weg met Knoppel!

  (Suriname lijkt steeds meer op een grote circusvoorstelling)


  Maak melding

 34. @ Domme RAY,

  Het zijn 2 domme Druppels op de gloeiende plaat..net als jij.ie go na skoro toch ?.MAAR NIET OPGELET.

  A TORIE NO GO LUK JOE DONG KAW JOE !


  Maak melding

 35. Je hebt toch een overheid nodig om o.a. infrastructuur op te bouwen en te onderhouden. En er moet politie zijn, anders is het recht van de sterkste. Dit idee van, geen of heel kleine overheid, lijkt sterk op het Libertinisme


  Maak melding

 36. @Monica

  Practice what you preach!

  Een belangrijk onderdeel van een nieuwe mindset is omgaan met kritiek, en dat kun jij duidelijk niet, verbeter de wereld en begin bij jezelf.

  WKN is een site voor buitenlanders zoals jij ons noemt, dus waarom hier een berichtje plaatsen als je geen reactie van buitenlanders duld.

  Visie schijnt een soort hype te zijn bij jullie suri’s, het is niet iets om te eten hoor. Wat heb je aan een visie zonder expliciete doelstellingen en implementatie?

  Na vandaag is iedereen deze groep vergeten, daar heb jij persoonlijk voor gezorgd door je agressieve opmerkingen.

  Ik denk niet dat knoppel hiervan gecharmeerd zal zijn.

  Toedels


  Maak melding

 37. Een nieuwe stad bouwen waarin de uitgangspunten van de pgmo worden toegepast?

  Een nieuwe stad ( Eurostad) voor expats, surineds, mag ook in overweging genomen worden.
  Goed gepland volgens moderne planologie, stedenbouw.


  Maak melding

 38. was nog aan het bijschrijven……….

  Gast x
  Een nieuwe stad bouwen waarin de uitgangspunten van de pgmo worden toegepast?Ik zou in elk geval niet in zijn stad willen wonen

  Een nieuwe stad ( Eurostad) (voor expats, surineds, gelijkgestemden……., mag ook in overweging genomen worden.
  Goed gepland volgens moderne planologie, stedenbouw met goede ( ook welstands) wijken, scholen, winkels, sportfaciliteiten, parken, grachten, etc. . Strenge maar evenwichtige regels. .. bijna het tegenovergestelde vanPMGO of Rumicity (ghetto)


  Maak melding

 39. Knoppel heeft waarschijnlijk nooit de film Lord of the Flies gezien. Moet je beslist bekijken dan kun je zien wat er zoal terecht komt van een maatschappij zonder overheid.


  Maak melding

 40. Eigenlijk heeft Suriname nu ook een overheid dat amper functioneert. Veel mensen die aangewezen zijn op zichzelf en hun familie in Nederland, aannemers die niet betaald worden, personeel dat geen salaris ontvangt, ziekenhuizen die bijna geen medicijnen meer hebben en noem maar op. Ik vind het geen succes.


  Maak melding

 41. @Monica

  Het is waar dat men in Nederland minder goed ervaart wat er momenteel in Suriname afspeelt dan iemand die in Suriname woont en het aan den lijve ondervindt maar helemaal ontwetend is men hier niet. Door frequente familiebezoeken en contacten heeft men een aardig idee wat er speelt en daarbij kan juist vaak een blik van ‘buitenaf’ een heldere kijk op zaken geven. Door zaken van een afstand te bekijken kun je vaak het groter geheel zien.

  Persoonlijk vind ik het verwonderlijk dat nu blijkt dat de overheid grote moeite heeft om de boel draaiende te houden er mensen in Suriname opstaan met de roep om nog minder overheid. Ik zou graag meer over je beweegredenen hieromtrent willen weten en waarom je denkt dat dit werkt. Ken je een land dat functioneerd zonder overheid? In vooral Afrika zijn veel voorbeelden van landen te vinden zonder een goed functionerende overheid te vinden, daar heerst bittere armoe en is er veel onderlinge strijd. Maar misschien verander je met de juiste argumenten mijn mening. Sterker nog, het zijn juist de reacties uit Suriname die ons ‘Nederlanders’ met de neus op de feiten drukt over het leven daar maar uiteindelijk hebben de mensen hier allemaal een hart voor Suriname ongeacht je politieke kleur. Immers, wie niet in Suriname is geintreseerd bezoekt deze site ook niet.
  Waterkant is overigens geen Surinaamse site maar een Nederlandse site over Suriname, dit domein is geregistreerd in Rotterdam en de server staat ergens in Duitsland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.