Ook Surinaamse apothekers voelen pijn crisis

33

PARAMARIBO, 2 mei – Niet alleen de ziekenhuizen en medici hebben te lijden van de economische crisis. Ook de Vereniging van Apothekers, VvA, luidt de noodklok. Volgens de medicijnmengers slaan wisselkoerskoersstijging en inflatie hard toe.

De apotheken raken in de problemen, ook omdat het bovenop oeroude knelpunten komt. Gevreesd wordt zelfs voor sluiting of het niet kunnen voorzien in bepaalde medicijnen. “Apothekers vrezen dat vanwege de financiële nood zij de dienstverlening niet volledig zullen kunnen garanderen”, zegt VvA-voorzitter Irvin Jong A Liem tegenover de Times of Suriname. Tot de knelpunten behoort de afhandeling van rekeningen.

De apotheken verstrekken medicijnen op krediet aan cliënten van verzekeringsmaatschappijen. Op zich mag het probleem zijn. Maar de apotheken moeten maanden wachten op de afhandeling bij de verzekeraars. Nu de economische crisis zich meer en meer laat merken, is het haast niet uit te houden. De prijzen van de geneesmiddelen stijgen ook nog. Uiteindelijk zal de dienstverlening komen te stagneren.

Bekijk ook:

33 REACTIES

 1. Straks komen RobG en Paul ons uitleggen dat het een geode zaak is dat ook de apothekers pijn voelen.Iedereen moeten het voelen ..Aldus deze 2 ndp fanaten.


  Maak melding

 2. Waarom zien de marrons dit niet als een gat in de markt en komen zij aan met hun geneeskruiden? Voor tal van eenvoudige ziektes (hoest, verkoudheid enz) zijn er genoeg alternatieve kruiden. Die bosmarrons hebben toch genoeg kennis van kruiden?


  Maak melding

 3. Er is een heel groot gat open voor onze zelfbenoemde eerwaarde bisschop Steve Meye om in de ziekenhuizen genezingscampagnes te organiseren.


  Maak melding

 4. Geen medicijnen??Waar zijn de gillende mensen,die bouta scandeerden.Waar is de jeugd,die zo geweldig,tekeer gingen,voor en om hun bouta???Jongens suriname is niet aan de rand van de afgrond,maar zit er al in,en behoorlijk diep.De gasten die hier steeds gillen en lullen uit hun nek,met een mulo-of ulo,diploma kan je geen land besturen.Die anton de kom universiteit,daar kun je een papiertje halen om te roven en stelen,eigen zak vullen.Su,heeft geen kader,geen enkele idioot die daar zit is bekwaam.Ik ben zeer verdrietig,dat zo,n prachtig land naar de verdoemenis wordt geleidt door een paar stelletjes,apen,mongolen,idioten,moordenaars.Wat een dom volk,van generatie op generatie,ze blijven dom.Geef ze njang en driengie,en ze stemmen op je partij,zo is het altijd geweest,bij jampa,s,koeli,s,en negre,s.Het hele land is nu onder water,ooit gehoord van waterhuishoudng,nee,wel van stelen en roven.Klinkt hard,maar de waarheid,90%van de gedetineerden zijn djoeka,s,die willen allen een dure telefoon,kleding enz…dus roven en moorden.En de slachtoffers….chinezen,hindoestanen.Ik heb totaal geen medelijden,omdat de meesten op de moordenaar zelf hebben gestemd,was zelf in mei vorig jaar in su.Hoe in godsnaam kan een volk zo dom zijn.Moet je luisteren,naar de debatten in de regering,zelfs een kind van de lagere school komt beter uit zijn woorden dan die dombo,s.


  Maak melding

 5. @regering,

  Bouterse heeft zoveel beweert dat hij zelf heel goed weet dat minstens de helft leugens zijn maar dat het domme volk het allemaal gulzig gelooft.
  Als Bouterse morgen zegt dat hij Jezus naar Suriname kan halen, dan is het domme volk bereid het graag te geloven. Met zo’n fanatiek domme volk is het lekker regeren. Hij vindt het wel vervelend dat die mensen va het IMF niet zo dom zijn. Maar daar heeft hij ook iets op gevonden. Let maar op!


  Maak melding

 6. De corrupte marionetten in de regering olv van hun paarse lijder hebben waarlijk een verdorven paarse maatschappij gemaakt van land en volk, waarin de misdaad, onrust, onvrede, armoede, schaarste, corruptie en etc voor al die oerdomme aanhangers, paars ete en drinke is geworden vol paarse kommer en kwel hoe dagelijks te overleven op en in de paarse vuilnisbelten her en der van baas en roversbende.


  Maak melding

 7. @ Kruwa

  Dus Steve Wonder te Meyer is behalve Bisschop ook een bonu mang ?

  @ Vleermuis

  Jou reactie hoeft geen verder betoog.

  @ A3.

  Lezen en begrijpend lezen is ook een kunst, er is een schaarste aan medicijnen, dat heeft niks te maken met modo. (Sari tori) Geld speelt hier een grote rol omdat de verzekeraars niet op tijd kunnen, en willen betalen.

  @ regering.

  Jij bent ook lekker bezig te stigmatiseren, niet alleen de Hindustanen willen gratis grond, dat wil bijna iedereen.
  Neem me niet kwalijk, je bent zeker een Neger die niks moet hebben van een andere ras noh ???
  Sari tori, je moet niet praten over Hindustanen of Javanen etc etc, als je in Sranang geboren bent ben je gewoon een Surinamer punt uit. ( No spang ik ben zelf een neger, maar ik heb geen hekel aan niemand)

  @ Rayt

  Ben jij een andere Ray (t )

  Het door jou genoemde personen, zullen altijd hun Baasje verdedigen met hun leven, ongeacht of hun Baasje verkeerd bezig is. Ze zijn hun Baasje trouw als een K..tte likkers, ( poedeltje. )

  Sari tori.

  Jacko.


  Maak melding

 8. Wie probeert om het nieuws van DDb zijn Venezolaanse idool
  te volgen zal merken dat Suriname keihard op weg is hetzelfde pad op te gaan.
  http://www.nu.nl/buitenland/4198613/venezuela-roept-economische-noodtoestand.html
  Via mijn computer heb ik op de spaanse zender antenne 3
  beelden gezien van de ellende aldaar, lange rijen voor de winkels, mensen die vertellen dat hun geliefden in het ziekenhuis sterven omdat er geen medicijnen zijn om ze te behandelen en geen materiaal om ze opereren.
  De rijken kunnen hun medicijn zelf betalen dus leven ze langer.
  Lijkt Suriname wel of is het andersom??

  Maduro scheldt op de Amerikanen en Spanjaarden en geeft hun de schuld van alle ellende en Bouta o de witte man
  http://www.nu.nl/buitenland/3721431/protest-venezuela-loopt-weer-hand.html.


  Maak melding

 9. Nog steeds is het “a no mi na deng”

  waarnemend directeur van Justitie en Politie, Humphrey Tjin Liep Shie
  door de betalingsachterstand van zes tot dertien maanden die de overheid bij hen heeft.
  “Wij hebben ons deel gedaan door alle stukken op te sturen naar het ministerie van Financiën, dat de mensen moet uitbetalen”

  minister Soewarto Moestadja van Arbeid. De bewindsman heeft hen voorgehouden dat het ministerie het werk al heeft gedaan. Nu moet het ministerie van Financien de lonen uitbetalen.

  Volgens onderzoek van Themen ligt het probleem bij de Administratieve Dienst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De stukken blijven te lang daar liggen, waardoor de betaling te laat plaatsvindt. Ook raken stukken steeds zoek, waardoor het proces opnieuw moet beginnen.

  Dit is het refrein van het volksgebeuren
  A no mi schuld dat pai no kong na deng, financiën, schuld dat deng fakturen no e pai.
  En dan blijft de leverancier met een lege maag zitten alsook zijn werknemers.


  Maak melding

 10. @Ray,

  Parbo is ook een duivel als zijn baas maar het einde is in zicht.
  Ding go go poeroe smoko, hopelijk dat zij deze figuren ook aanpakken.


  Maak melding

 11. Erg triest om dat te horen. Kennelijk hadden ze haast met geld stelen, veduisteren en oplichten. Niet denken hoe belangrijk medicijnen zijn. De geld graaiers op deze forum gaan zelf hun medicijnen halen uit Nederland.


  Maak melding

 12. Parbo,

  Deze groep heeft wel medicijnen gestudeerd. Maar het woord studie gaat aan jou voorbij als laaggeschoolde amsoi-kweker. Hoezo gepamperd en door wie? De enige groep die m.i. gepamperd wordt zijn jullie paarse boeriki’s.


  Maak melding

 13. haal een dozijn juristen uit Europa/Amerika desnoods op mijn kosten,al deze boeven bende moordenaars voor het gerecht slepen beoordelen en in de alcatraz twintig meter onder de grond vast zetten met een opening voor voedsel aldaar..

  daar kunnen ze tot inzicht komen wat ze allemaal gedaan hebben en tot rust..

  vervolgens alle bezittingen confisqueren tot de laatste cent ook al is het waardeloos..

  begin bij de hoofd verdachte moordenaar tot ze allemaal zijn opgepakt..

  dan hebben we direct schoonschip voor eeuwig..


  Maak melding

 14. @ regering
  niks mis met gratis grond .
  maarre …waarom denk jij dat alleen hindostanen gratis grond willen krijgen.?
  iedereen wilt gratis grond hebben.

  @ vleermuis
  i feel you my brother.
  en de situatie word alleen maar erger.


  Maak melding

 15. Vleermuis… je naam zegt het al!! En omdat je zo slim bent woon je 10 hoog en wil vanuit je vermeende afhankelijke uitkeringspositie ons de les voorlezen. Kom hier in die toko toko met ons poedelen dan heb je recht van spreken en zo lang jullie voor de weg van de minste weerstand kiezen zeg ik: Geniet lekker van je minimale uitkering op 10 hoog en van je reisjes naar Costa Brava (verder kom je toch niet), draai iedere euro om op de markt en koop je kleren bij de Albert Kuip om jezelf rillend warm te houden bij de kachel in een land waar je altijd een ongewenste gast (lees last hhahaha ) zal zijn. Probeer zelf je broek op te houden , hier kon je de eindjes niet aan elkaar knopen en bent dus lekker hard gevlucht. Nou, blijf lekker daar en dans naar de pijpen van je baas ok? en hou verder je WAFFEL hahahhaha


  Maak melding

 16. Enkele bloggers hebben al het genoemd nu de ziekenhuizen en apothekers ook in de crisis liggen. Laten we de traditionele methoden weer oppakken.

  De Chinezen kunnen bij hun Chi Master genezing zoeken. Een monk van Shsolin Monastery is een goeie.
  De Hindustanen kunnen naar hun pandit. Ene die geen vlees eet. Die zingt een heilige mantram voor genezing.
  De Javanen kunnen naar hun dukuns gaan. Die prevelen hun geheime mels over een glas met water. Je neemt dan drie slokken van het water. Die dukuns moeten wel vasten om hun instrumenten op te scherpen.
  De Christen kunnen naar hun caristmatics gaan als je catholic ben en naar hun gebeds broders en zusters als je een andere christen bent.
  Als je Marron bent dan kan je een winti dance organizeren om geneziing te krijgen. Niet alleen Marrons doen winti by the way. En kruiden doen alle ethnic groepen.
  Over winti gesproken ik denk dat ik bij de loekoeman langs loopt om te vragen wanneer deze marteling van het volk oftewel deze crisis afloopt. Zo ik moet een sigaar en een fles rum hebben. Verder natuurlijk mijn srds. hij zal een zijn prijs wel verhoogt hebben. De man moet ook eten. Zo extra srds meenemen.
  Een goede volksopstand zou wel mooi zijn. Maar de mensen zijn bang voor de wapens en als je geld krijfgt wil je het zo houden.
  De loekoeman zal wel weten wanneer het eindigd.


  Maak melding

 17. @vleermuis

  Wij hindoenstanen weten wat werken is
  Vleermuizen hoort in de oerwoud samen met Bouterse.
  Daar kunnen jullie elkaars bloedzuigen.
  Dat is wat er nu gebeurt.
  Ga eerste leren werken en elkaar leren waarderen en respecteren, stelletje losgeslagen wild.
  Wat hebben jullie tot nog toe bereikt. Ik geef je antwoordt: ELLENDE in de wereld: wat denke je van het Afrikaans continent.
  Nu Suriname. Al die djoekas weten maar 1 ding: plunderen en moorden. Wie is die grootste djoeka: Brunswijk.
  Dit allemaal dankzij BOUTERSE EN ZIJN VOLGELINGEN EN AL DIE DOMBO’S DIE OP HEM HEBBEN GESTEMD.
  JA IK BEN EEN HINDOESTAAN.


  Maak melding

 18. parbo
  Ook zo’n groep dat gepamperd is. Houd een keer op. Die gasten moeten maar creatief worden. Nieuwe business ontwikkelen.

  Het zoveelste bewijs van jou ongelofelijke domheid.

  Ik ken apothekers die keihard werken, al hun medicijnen moeten inkopen in valuta en dus voorschieten en al 6 maanden geen cent van de overheid hebben gehad die inhet kader van verplichte verzekeringen dit moeten vergoeden


  Maak melding

 19. @ Tunggak

  Al die figuren die je noemt bestaan helaas wel, maar als je aan Carsinoom lijdt, kunnen ze niet helpen !
  Ja ze kunnen je wel van je geld af helpen, maar beter wordt je niet. Een bonumang die geld vraagt, is geen goede bonumang, kort samen gevat het zijn allemaal oplichters.

  @ marcel

  Je wil een dozijn juristen uit Europa halen op jou kosten.
  Met andere woorden, dan komt het goed in Su.
  Wel beste Marcel ; het is goed bedoeld, maar of het gaat helpen is de vraag. Als ze eenmaal daar zijn worden ze omgekocht, door die lieden die ze moeten verwijderen !
  Het is lood om oud ijzer, of dweilen met de kraan open.
  Sari tori.

  @ De Hindoestaan.

  Kakaré bhaija ; je reageert op de reactie van Vleermuis.

  Lees goed wat hij schrijft; dan zal je beter begrijpen wat hij bedoeld. ( En dat geldt ook voor jou Monica. )

  En Monica; niet alle Surie lopen in de WW; en niet alle Surie´s genieten van de uitkering. ( het zijn Nederlanders ze hebben rechten plichten ) en als ze geen werk hebben ze recht op WW uitkering.

  En als dat zo, is wat dan nog ????
  De asielzoekers steken geen vinger uit, maar ze krijgen alles gedaan; erger nog, sommige van hun zijn economische vluchtelingen en criminelen.

  Sari tori.

  Jacko.


  Maak melding

 20. er zijn nog mensen die zeiden dat ze ziekenhuis in orde zouden maken al 30 jr geleden en ervandoor gegaan met geld onzin nonsenserij


  Maak melding

 21. @JZwartkuis bedankt
  @Vleermuis mijn excuus
  Eigenlijk heb je de plank goed misgeslagen met mijn reactie.
  Heb te emotioneel gereageerd.

  Maar blijf bij mijn mening dat SU wordt opgevreten door een stelletje zielige ondergondse termieten, zoals Desi Bouterse, Ronnie dombo Brunswijk hebzuchtige Dilip Sardjoe en Opa ugly Somo


  Maak melding

 22. @ De Hindoestaan

  J.Zwartmans en niet Zwartkuis; niet ik, heb de plank misgeslagen maar jij !!! ( kan gebeuren dat je fouten maakt als je te emotioneel reageert.
  Tenslotte ben je ook een mens van vlees en bloed.
  Namasté

  Jacko.


  Maak melding

 23. @ hindostaan

  gefeliciteerd ….jij bent een echte man.
  je bent niet bang geweest om je excuses aan te bieden omdat je iets niet goed begreep.
  jij bent een uitzondering in suriname .
  waren er maar meer mensen zoals jij dan was suriname een betere plaats om te wonen geweest.

  maarre…. waarom komen oom graaibrahams en tante boefdraad niet voor in jouw lijstje van
  ondergrondse termieten ?
  zet die mannen er zsm op aub.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.