Minister bezoekt Inheems dorp Redi Doti

24

Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie (l) vorige week bij aankomst in het Inheems dorp Redi Doti. Ze werd daar welkom geheten door het dorpshoofd, Lesly Artist (r). Een samenwerking tussen het ministerie met de Suriname Candied Fruits NV (SCF) en landbouwers van de dorpen Redi Doti, Kumbasi en Pierre Kondre maakt het mogelijk dat Suriname binnenkort gekonfijte en gedroogde ananas kan presenteren op de internationale markt.

Bekijk ook:

24 REACTIES

 1. Wat heeft de minister gedaan om een gegarandeerd afzet te verkrijgen? Niets toch? Waarom gaat zij nu naar Redi Doti?
  Heeft zij niets beters te doen?


  Maak melding

 2. Waar gaan ze exporteren?!Ananas is op de internatinole markt te krijgen voor 1-2 ,US dollars.En alshet publiek te horen krijgt het komt van Suriname,vergeet het !!Het zal voor duurder verkocht worden .En wat zillen de indianen ontvangen ?Een fortuin??
  Er is niks concreets op papier,maar men begint al met feestvieren.Zo ook met staatscassave feest,na 1 dagje van feesten kwam sluiting definitief.


  Maak melding

 3. Ze wilt een beetje aanzien. Heeft deze dame niets te doen, Let op ze gaat met een rijstzak met ananassen naar huis. voor sososo. Daarop wachten deze mensen


  Maak melding

 4. @Ray,

  Ze drogen het om het lichter te maken waardoor de transport goedkoper wordt. In 1 doos kan je nu 20 keer meer gedroogde ananas stoppen dan in een doos vol onbewerkte ananassen. Die Indianen zijn slim hoor.


  Maak melding

 5. @Kraktie
  Hahahaaa…….gekonfijte vruchten opde wereldmarkt is niet iets uniek. Als de label made in Suriname op zo een verpakkinjg wordt gestempeld is er helemaal geen koopkracht dit omdat Suriname vrijwel onbekend is in de wereld,Men gaat iets dat onbekend klinkt niet kopen!
  Dit is een verloren zaakje alvast!


  Maak melding

 6. Waarom konfijteren , het kan toch ook vers aan de bevolking verkocht worden ?
  Tot jam verwerken kan ook, maar ook dit project zal ook zoals het cassave project mislukken. Het cassave project dat met veel bombarie door de Pres persoonlijk werd geopend,
  is ter ziele gegaan ! Ze willen tonnen cassave malen met een koffie bonen apparaat, wat een lachertje was dat !
  Ook het suikerriet project is niet van de grond gekomen, soso bla bla bla eind stand nul komma nul.
  Allemaal weggegooid geld, ze willen produceren maar ze hebben niet de kennis in huis !
  Sari tori nanga fatu mang ai baja, wat een pleuris zooi is het.

  Jacko


  Maak melding

 7. @Kwamma,

  Negatief is makkelijk. Het is als zwaartekracht. Het valt zelf zonder enige extra energie in te stoppen. Het pleziert je ego.
  Positief is moeilijk. Je moet veel moeite doen. Het kost energie. En het kraakt je ego. Het doet pijn.

  Ik hoop dat je het waarom nu weet.


  Maak melding

 8. in Europa maken ze van ananas allerlei lekker neijen z.a. jam,ananas stroop,limonade,zeep.,parfum,koek,en nog vele andere dingen.

  in sme gaan we ze drogen en die sap verdwijnt in de atmosfeer om vervolgens als grondstof te exporteren..

  zo slim zijn wij., te beroerd om zelf het hef in handen te nemen om veel meer eruit te halen..

  maar zo zijn wij altijd geweest ,,oer lui..


  Maak melding

 9. De minister gaat die mensen daar belazeren want er is geen geld om iets voor die mensen te doen.De regering Bouterse heeft alles al uitgegeven aan eigen belang.Ze hebben zichzelf verrijkt met geld van het land want niemand weet waar die reserves van het land naar toe is gegaan..Bouterse is de enige en zijn adviseurs die dat kunnen vertellen.Ik lacht mij rot als ik de situatie ziet van het land Suriname en als echte Surinamer vind ik het verschrikkelijk. Bouterse voelt zicht niet schuldig aan land er volk die hij belazerd heeft.Het komt ervan als je een domkop kies als president van Suriname die geen verstand heeft van economie.Ik lacht mij rot als ik Bouterse ziet en hoor praten.


  Maak melding

 10. Jahnavi, het woord ‘doti’ kan vuil of grond betekenen, in dit geval bedoelt men met Redi Doti rode grond, de grond/bodem bestaat daar waarschijnlijk uit bauxiet of lateriet. In ieder geval dacht men bij de naamgeving niet aan rood vuil.


  Maak melding

 11. Marcel, mensen die niet weten wat er allemaal te koop is op de wereld en niet weten hoe of waarom men bepaalde producten wel of niet produceert op de ene plek en ergens anders niet, geven door hun onwetendheid (om het woord stommiteit niet te gebruiken) als verklaring vaak ‘die mensen zijn lui’. Van druiven maken ze in de ene regio wijn, in de andere maken ze rozijnen en krenten, in een andere regio verkopen ze hun druiven vers, en in geen van die regio’s kan je, zonder dat je hebt onderzocht waarom dat zo is, zonder meer met je stomme kop zeggen dat de mensen van een bepaalde regio lui zijn.


  Maak melding

 12. Surinam candied fruit NV is al geruime tijd in Sur bezig. Ze zijn net als de Doksen Club een Hollandse ondernemerschap. Ze hebben hun huiswerk gedaan. Ze afnemers in Cuba en Canada voor hun ananas producten.
  Deze Hollanders zijn ook slim. Ze laten de Indianen hun gronden gebruiken voor de ananas teelt. Zo zij hoeven dan zelf geen dure plantages aan te leggen en mensen in dienst te nemen voor het wettelijke minimum loon.
  Het is nu een win win voor ingie en bakra. De bakra wat meer. De minister was voor de mode show en een lekker tripje naar het binnenland.


  Maak melding

 13. Redi Doti is “hot news” de laatste tijd. Eerst lezen we in de krant dat er een fantastisch eco toeristen park daar komt op een plek waar het wettelijk niet mag. Aan een bevriende minister wordt toestemming verleend te bouwen ook op een plek dat ter discussie staat. Er wordt een super sport accommodatie gebouwd, voor Wie? Nu komt de ananas fabriek al weer in beeld…Voor Wie? Niet voor de dorp bewoners want die zijn hun rustieke dorp allang kwijt. Nogmaals kaptein Lesley Artist, wake up en blijf bij de lees..


  Maak melding

 14. Zo weinig. Haar dienstauto was vol gepropt met ananas (gratis meegenomen). Haar chauffeur kan achteruit niets zien dan ananas


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.