Leuzen protesterende Surinamers ‘niet de kern’

73

PARAMARIBO, 2 mei – De inhoud van sommige leuzen bij de protestdemonstraties doen menigeen de wenkbrauwen fronsen. ‘Billenlikker’ en ‘wojowentjé’ (Surinaams voor viswijf, red.) willen controversieel aandoen. Maar ‘dat behoort niet tot de kern’, stelt actieleider Curtis Hofwijks.

Het accent van het protest van Wij zijn Moe wordt zo verlegd. De aandacht wordt te zeer gericht op de verkeerde zaken. Waar het omgaat is verzet tegen fout beleid. Mensen moeten zich kunnen uiten. “Hoge bomen vangen veel wind. Als je niet wilt dat mensen je bespreken, moet je niet in een bepaalde functie zijn”, zegt Hofwijks tegenover de Ware Tijd. Het geldt onder meer presidentieel woordvoerder Clifton ‘Limbo’ Limburg.

“Limbo, je bent een billenlikker, daarom zwel je met de dag op als een vieze kikker”, was laatst te lezen. En voor parlementariër Keshopersad Gangaram Panday (NDP) gold: “Keshopersad, je bent geen NDP’er, maar een verrader, wojowentjé.” De Nederlandse versie van het laatste zorgde onlangs nog voor een halve rel in het parlement. De ene parlementariër had de andere niet zo mogen noemen.

- Advertentie -

73 REACTIES

 1. Ja wanneer ze worden aangesproken met wat ze in werkelijkheid zijn en hoe wij over ze denken ja dan worden bepaalde figuren boos zoals schoothondje Limbo en verrader Kes-kesipersad Gangaram Pandey.

 2. Ray jij hebt gelijk, daarom vind je het toch niet erg om te worden aangekeken als de schandknaap van Santhoki.

  Curtis Hofwijks merkt terecht op dat het een ongeregeld zooitje is waarmee hij bezig is. Soort zoekt soort.

 3. Inderdaad, dit mag absoluut niet!

  Schandalig hoor groep ‘wij zijn moe-dig’, dit vinden de ‘wij zijn koe’ meelopers, niet leuk hoor.

  Billenlikker moet zijn gatlikker, dat kan dan wel weer en verrader moet zijn redi moesoe, dat is nou typisch paars vakjargon 🙂 🙂

 4. Als de leuzen niet de kern zijn, waarom tolereer je het dan? Kom met leuzen die wel de kern zijn.

 5. De regering moet de protestdemonstraties met harde hand beëindigen. Deze idioten willen alleen rotzooi trappen. Waterkanonnen en traangas inzetten. Opzouten naar huis.

 6. men zoekt gewoon een stok om curtis te slaan.
  voorlopig groeit curtis als onkruid.
  over r maanden word het tijd voor curtis om een groep intellectuelen om zich heen te verzamelen om zich te presenteren als alternatief.
  laten we hopen dat het geen etnisch gestoelde groep word .
  limbo , alias bolle goebels zal vandaag zeker wat te zeggen hebben over curtis.
  even horen wat hij te braken heeft vandaag.

 7. @basmatie,

  Waarom huppel jij niet achter Curtis aan? Dan kun je voor bodyguard spelen.
  Je kunt zelfs een leus dragen zoals ‘sranang mang moes yang basmatie, da we kong intelligent’.

 8. De NDPers met de grote misleider aan het hoofd verliezen met de dag het gezag en respect van het volk dat het hoofd boven water moeten houden.
  Ook de NDP stemmers voelen zich beetgenomen door hun misleider, ergo vanwege de ontwaarding voelen ze het maandelijkse loon ook niet meer in hun zak.

 9. HaHaaaaaaaaai goed voor limbo de kontenkikker en vele anderen hier!!!!!!!!
  Hopelijk zijn de suries eindelijk wakker na een slaap van ruim zes lange jaren.

 10. Parbo
  De regering moet de protestdemonstraties met harde hand beëindigen. Deze idioten willen alleen rotzooi trappen. Waterkanonnen en traangas inzetten. Opzouten naar huis.

  Op de vlucht neerschieten?

  Het zijn toch landverraders, volgens de president van ALLE Surinamer (lees volkspresident) Ze zijn ook ook nog volgens de president niet zwart genoeg om ‘echte’Surinamers te zijn.

 11. Figuren als Parbo hebben de afgelopen 35 jaar toch wel iets geleerd, in 1982 zou hij andersdenkenden niet met waterkanonnen en traangas het zwijgen willen opleggen, maar met uzi’s en zonnesteken.

 12. Paul
  Zo welke bordjes zou jij het liefst willen zien?
  Bordjes die zeggen…
  ..Wij zijn blij dat we maandelijks moeten staken….wij zijn blij dat we geen salaris ontvangen…wij zijn de gelukkigste mensen op aarde die lijden..wij zijn gezegend met verraders…….Wij zijn blij dat apothekers samen met de patienten het leed voelen…wij zijn blij voor strakjes met een stroomverhoging……
  Mars ga wat beters doen.

 13. De goudprijs piekte in de ochtendhandel op 1.300,88 dollar per troy ounce (31,1 gram). Daarmee werd de grens van 1.300 dollar voor het eerst sinds eind januari 2015 doorbroken. Begin dit jaar stond de prijs nog op circa 1.060 dollar.

  Met de noodzakelijk hervormingen zullen wij sterker uit de crises komen. Ook de Fronters zullen straks een biertje hierop kunnen drinken.

 14. Ray snapt niet zo goed wat het verschil is tussen demonstreren op de kern of ordinair schelden. Dat komt omdat Ray zelf namelijk op niveau-tje mamjo zit. Arme Ray.

 15. @Paul,

  De prijs is even gestegen en je begint al van allerlei dingen te dromen. Is dit niet typisch?

 16. Breaking news!

  “30 april 2016 – 17:30
  Massaal protest tegen ontslagen en inflatie in Suriname

  In Suriname zijn honderdduizenden mensen de straat opgetrokken uit protest tegen ontslagen en inflatie. De betogers eisen dat president bouterse maatregelen neemt tegen de stijgende werkloosheid. Volgens de organisatoren namen tot 350.000 demonstranten aan de betoging deel.”

  Helaas moet het zijn Argentinië. De Latijn Amerikaanse lente is in volle gang.

  Zoals gewoonlijk sluit suri als laatste aan.
  Spuit elf!

 17. En Esmerald uit Nederland is wakker en loopt weer op te hitsen. Wat een frustratie daar aan de Noordzee bij de opportunisten en de nazaten daarvan.

 18. @parbo,

  Zou het wat uitmaken dat de goudprijs stijgt denk je?

  De opbrengsten van de afgelopen 5 jaar, circa 2miljard $, zijn ook verdampt in het suri-kwik.
  Dus wat maakt het uit, als de prijs stijgt.

  Trouwens ik lust geen bier, doe mij maar een krachtige, kruidige, silk- achtige, vino tinto!

 19. De teksten zijn onsurinaams en politiek incorrect. De samenstelling van de opkomst herken je niet vanuit de onderklasse.Zo zag je mannen in jas en das gestoken. Zelfs de oppositie is niet zo klein en gemotiveerd om de straat op te gaan want de stemmers van het Front was veel groter. De teksten op spandoeken komen van nedersuri`s en nabestaanden van decemberslachtoffers die van de crisis in Suriname misbruik willen maken. Wie kan dat anders tegenspreken????????

 20. Elke protest van wij zijn moe is nog een spijker in bouta’s doodskist. Blijven protesteren en bouta’s handlangers uitmaken voor wat ze echt zijn zoals de verrader kesho tjoetiapersad, bouta’s PR schoothondje limbo goebbels en Carl “Judas” Breedveld.

 21. @Paul

  Het probleem is niet dat de goudprijs laag is. Die is nu bijna 2 maal hoger dan gemiddeld in de periode onder Venetiaan.

  Het probleem is dat men geen rekening hield met dat de prijs naar beneden kon en plande op basis van de pieken en de dalen in de markt nu als heel lage prijzen noemt.

  Op DWT staat een artikel http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/05/02/deskundige-financi%C3%ABn-crisis-dwingt-effici%C3%ABntie-en-transparantie-af/

  dat als je het goed leest de drop heel sterk nuanceert.
  De waarde van de export van grondstoffen was in 2015 78% van het totaal terwijl het in de periode 2012- 2014 85% was.

  Hoe kan 7% terugval de economie ruïneren. Het zijn niet mijn getallen maar die van de regering (ministerie van financiën). De regering presenteert haar eigen bewijs van wanbeleid

 22. @Esmerald,
  De domste moeder alle tijden.
  Een niets nutter en alleen bla bla bla

 23. @Ram Singh,

  Je moet geen grapjes maken over Carl hoor. Hij schijnt van God zelf opdracht te hebben gekregen om Suriname (Bouterse) te redden.

 24. @A3
  Mijn minnaar eet in iedergeval basmatie rijst en hij is gelukkig je baasje bouta niet.

 25. @Paul
  Dus je denkt dat alleen blije mensen aan een protest meedoen?!
  Je hoofd laten nachecken het wordt tij d.

 26. @Ray,

  Ik heb het vermoeden dat die meneer @basmatie, gebroken korrel basmatie is, geen hele korrel. En half gaar.

 27. Wat nu de laagste goud prijs was de hoogste tijdens de front. Regering Bouterse maakt alleen verkeerde keuzes want alles gaat mis. Ruimste sinds des woords. Een vb. Naschoolse opvang heeft circa 100.000.000 us dollar gekost , rendement de kinderen zijn dommer geworden . Als dit bedrag in de productie sector geïnvesteerd zou worden , zouden we nu wel de nodige terug verdienen . Cassave Projekt heel goed , njang patoe, rijst planten op de bergen(mop van de eeuw), een raffinaderij die niet kan produceren (1.400.000.000.) njang patoe, meriam goud investering idem want daar heb je niet voor het zeggen, 115000 nieuwe ambtenaren heeft een baan zonder werk, sociale bijstand, boy mensen gingen zelfs met grote wagens gels halen en zo ga je eindeloos zo door kunnen gaan . Kortom regering Bouterse gaat nog een keer , wat een record is, als de slechtste regering aller tijden de geschiedenis in. Zielig

 28. @ APENSTAARTJES ,…..RAY-HENKES–ESMERALD,–DOMME HENK MOLENAAR–RAM SINGH—KRAKTIE,…enz..enz…een hele septing tank vol idiote misbaksels.Natuurlijk gaan jullie LIMBO UITSCHELDEN,OMDAT HIJ JULLIE MET FEITEN BOMBARDEERD.

 29. @Damsco,

  Ben jij de burgemeester van Amsterdam? Voor een Boutamang kies je wel een vreemde naam. Of denk jij dat de Gemeente Amsterdam pro-Bouterse is?

 30. @A3 adrie

  Excuse moi?
  Je suis néerlandaise; ‘praat Nederlands met mij!@

 31. Voor Parbo;;;;”Met de noodzakelijk hervormingen zullen wij sterker uit de crises komen”

  SAO-MEDEWERKERS WOEST OM UITBLIJVEN SALARIS

  PARAMARIBO – Het personeel Stichting Arbeidmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) dat is getogen naar het ministerie van Arbeid aan de Eddy Brumastraat zijn woest omdat ze nog geen loon over april hebben ontvangen. Zij zijn maandag verhaal gaan halen bij minister Soewarto Moestadja van Arbeid. De bewindsman heeft hen voorgehouden dat het ministerie het werk al heeft gedaan. Nu moet het ministerie van Financien de lonen uitbetalen.

  Medewerkers die het werk hebben neergelegd, zijn helemaal niet tevreden met het antwoord van minister Moestadja. Dat lieten ze blijken toen de bondsecretaris Perry Marica hen het antwoord voorhield. De vergadering was rumoerig en er werd door elkaar gesproken.

  De medewerkers willen hun geld zien, anders gaan ze niet naar het werk. Zij gaan naar de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) waar de bond is aangesloten. Zij willen dat CLO hen een voorschot geeft om te overleven.

 32. @Esmerald,

  Weet je het zeker? Wat was je voor je geboorte en wat zul je zijn na je dood?

 33. @A3
  @Esmerald,

  Ie droengoe?

  ESMERALDA Njang wang torie a mang nosso wang verdwaal eclat gha ha !

 34. wie weet waar @parbo op school gezeten heeft? wie leest zijn toekomstvoorspelling voor de goudprijs en de economie? @parbo, ga aub terug naar school begin gewoon bij de fröbelschool en eindig niet voordat je verstand geheel opgebloeid is. succes.

 35. Kern of niet, de hele wereld weet ondertussen het gevolg van hun oerdomme keuze……….stem didibri. Wie leugenaars geloven en aanbidden zijn niet allen dom, maar ook paars duivels misdadig bezeten, en dat zijn vele paarse oerdomme stommelingen. Op degenen na die hebben ingezien………..ndp en haar lijder na werkelijke vloek foe kondre. Wiens oenoe stem ndp, oeng ai nanga jesi kong opo. Terecht oe kan eis……pres gwe en neem je roversbende maar mee richting Zimbabwe. Hahahahaha. Want I lee no ka gi oenoe..

 36. @Soso lafoe don,

  De NDP’ers zijn slimmer dan iedereen.
  Alle NDP’ers krijgen subsidie, de rest niet. Wie is dan slim?

 37. @Damsco
  Het neemt slechts 30 personen om de ndp tot waanzin te brengen.Goh,nog 30 man erbij en de ndp zal ophouden te bestaan.3o man bezorgt de ndpers slapeloze nachten
  Paul zou het liefst onder deze 30 tal begeven en roepen de slogan..Gratis BBmetR aan de overkant……of hij zou ieder een gratis bordje BBmetR aanbieden.

 38. @Plesjident
  Jij moest eens geweten hebben dat jij de veroozaker bent van alle crisis in Suriname…Bedankt voor alle ellende en pijn..maar het is nu tijd dat je verdwijnt !!! GO AWAY ,please!!

 39. @Esmerald
  Hahahahahaaaaaa…natuurlijk is bouta een koe.
  Hij is de ZONDAARSE koe,die zwijn.

 40. @Ray,

  Bota is een bakroe. Overal waar hij komt, verlammen mensen. Niemand durft dan iets te doen.

 41. @A3
  Klopt.Bouta is net als de dood. Iedereen is bang voor hem.Zijn verleden is alles behalve kleurrijk te noemen.

 42. @ Parbo gaat ons straks wijsmaken dat de verhoging van de goudprijs ligt aan het prudent beleid van deze regering.

 43. @Ray
  Bloed, coke, goud etc. Hebben toch echt allemaal een kleur.
  Maar dat bedoel je waarschijnlijk niet.;)

 44. Te ZOETSAPPIG allemaal, als je het mij vraagt !!!

  Sterker lijkt mij ; ” ZWAAR GEESTELIJK ZIEKE leider Carl Breedbek jij DEVALUEERT SNELLER dan de SRD ” !!!

  Geestelijk ziek omdat een normaal weldenkend mens het NIET in zijn/haar hoofd haalt om welke vorm van samenwerking dan ook, aan te gaan met een MEGA CRIMINEEL, MEGA SCHOFT en MEGA MOORDENAAR !!!

  Notabene kreeg ” Carel BREEDBEK “, de opdracht van de CRIMINEEL om naast hem op een podium te verschijnen en vervolgens als een BREEDBEK KIKKER de PAARSE AANHANG van de MEGA CRIMINEEL/ MEGA MOORDENAAR toe te spreken !!!!

  Ben je dan ZWAAR GEESTELIJK ZIEK of niet soms !!!!!?????

  En dan te bedenken dat ik CB in den beginne in mijn lijstje van Presidentskandidaten had opgenomen.

  Hälsningar ! CHAVÉZ

 45. @ FBI
  Parbo gaat ons straks wijsmaken dat de verhoging van de goudprijs ligt aan het prudent beleid van deze regering.
  Bedankt. Eindelijk weer eens lachen hier. Zou meer moeten gebeuren in deze barre tijden, althans voor 99% van de bevolking.

 46. @Hugo Chavez,

  Carl Breeveld wilde christelijke verzoeningspolitiek gaan voeren. Hij dacht dat hij wel invloed zou krijgen op Bouterse en e.e.a. zou kunnen veranderen.
  Het enige dat gebeurd is, is dat hij zelf is gemuteerd. In een voetveeg.

 47. @A3
  @Damsco,

  Ben jij de burgemeester van Amsterdam? Voor een Boutamang kies je wel een vreemde naam. Of denk jij dat de Gemeente Amsterdam pro-Bouterse is?
  ————————————————————————————-
  A 3, JIJ BENT DE DOMSTE letter/cijfer code,kies en verander het in V 7,DIE ZIJN OOK ZULKE EZELS ZOALS JIJ,..MAAKT TUSSEN BOERIEKIES ONDERLING NIKS UIT.

 48. Deze Curtis verdient een pluimple.De schoonheidsfouten mogen we hem vergeven.Eindelijk een persoon die de moed opbrengt zijn stem te laten horen tegen de misdadegers.

 49. Ik kan me best wel indenken dat die anti corruptie dominee geklaagd heeft over de tekst waar zijn naam in voorkomt in combinatie met wat hofwijks zegt: dat hijzelf op doe heeft gestemd.
  Ik heb anders nog steeds niet gemerkt dat dominee doe de anti corruptie wet behandeling heeft laten agenderen. Dominee doe valt hard door de mand.

 50. Dagblad Suriname 02-05-2016

  De opkomst van de groep “We zijn Moe” afgelopen vrijdag op het Onafhankelijkheidsplein was veel kleiner dan was verwacht.

  So much voor al die tegenstand. Behalve dan wat Surineds op WTK.

 51. ‘Billenlikker’ is een compliment. Weet je wel hoe lenig je daarvoor moet zijn…

 52. Wat ik niet snap na het lezen van alle reacties is dat iedereen het commentaar van de ander aanvalt. We zijn Moe is een protestbeweging en als er aan het protest nieuwe leuzen worden toegevoegd maakt dat de beweging sterker. Wat is het probleem daarvan eigenlijk? Met grote woorden verander je de cirsis niet die er nu eenmaal is.

 53. Kan men het schelden en beledigen achterwege laten en met elkaar discussiëren waarbij men elkaar in zijn waarde laat oftewel respect toont voor het geschrevene of men het er mee eens of niet.

 54. @ Hugo Chavez—————–> Carl “Judas” Breedbek heeft nu 30 gouden penningen op zijn zak van bouta.

 55. De domste kalebas dame Esmerald kan het schelden niet achterwege laten.
  Behalve dat ze dom is ,is ze ook nog een verwarde kreng.

 56. @ A3

  Hij had moeten weten dat het zich verenigen met een afgezant van de engel LUCIFER zorgt voor DEGRADATIE in aanzien hier op aarde. In de hel is het misschien een ander verhaal.

  @ Ram Singh

  Dat is dan een extra teken dat de voortzetting van die DEGRADATIE in volle gang richting afgrond is.

  Hälsningar ! CHAVÉZ

 57. @Damsco is een junk die in de Amsterdamse Bijlmerbajes vertoeft 🙂
  Meer dan koeterwaals komt er bij deze zwakzinnige niet uit.

  @Parbo stelt even voor om traangas en waterkonnen in te zetten.In een andere posting durft Parbo het woord “democratie” te gebruiken. Hoe durf je!

 58. Ga maar lekker door stelletje lafaards met het stoken van onrust in dit land.
  Wanneer het flink gaat fikken bent u toch niet hier

 59. Lafaards zijn mensen die dreigen met waterbommen en traangas terwijl ze het woord democratie in de mond nemen. Een ander soort lafaard is iemand die aan de zijlijn van alles roept om angst te zaaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.