Zoon Patrick Kluivert tekent contract bij Ajax

44

Justin Kluivert (16) treedt nog verder in de voetsporen van zijn vader Patrick. De zoon van Patrick Kluivert heeft een drie-jarig profcontract getekend bij de voetbalclub Ajax dat ingaat op 1 juli 2016 met een looptijd van drie seizoenen.

Het is het eerste contract voor de zestienjarige aanvaller. “We hebben met Ajax overeenstemming over een contract tot de zomer van 2019, maar moeten alleen nog een goede datum vinden om te tekenen”, zegt Patrick Kluivert afgelopen week tegen De Telegraaf.

Justin, die in mei 17 wordt, is officieel nog B-junior, maar speelde dit seizoen al veelvuldig in de A1 van Ajax. De aanvaller komt in tegenstelling tot zijn vader het best tot zijn recht aan de zijkanten. Hij is geselecteerd voor Oranje onder 17, dat dit voorjaar het EK speelt.

Bekijk ook:

44 REACTIES

 1. Vader van Kluivert is Surinamer zn moeder is Antilliaanse. Kluivert is bovendien een alombekende naam in de Surinaamse voetbalsport. Volgens (ongeschreven) wetten dragen erkende kinderen de naam van de vader en is deze tevens hoofd van het gezin. Verdraaien van feiten is sowieso misleidend.


  Maak melding

 2. Moet Kluivert persé Surinamer zijn om bij Wkn te komen ?
  Goed zo Justin zet hem op; ik ben trots op je, laat ze maar een poepie ruiken daar in A,dam !!!!!

  Jacko.


  Maak melding

 3. Moeder van Kluivert vond het nodig om op de trappen bij het vliegtuig haar zoon te verwelkomen na de winst op AC Milan. Volgens geruchten zat zij vaak in de kroeg Pa zat thuis. De uitwedstrijd tegen FC Utrecht speelde Ajax toen zeer moeizaam met 1-1 gelijk na gelijkmaker van Kluivert. Z’n moeder werd gedurende deze wedstrijd uitgemaakt voor HOER. Nogmaals Kluivert is een bekende naam in de voetbalsport in Suriname. Alle feiten kunnen worden gecheckt via de NOS sportafdeling en het firtuele netwerk.


  Maak melding

 4. Hoop dat Justin een goede voetballer zal worden en hij er rekening mee houdt dat in NL een selfie maken met niet bleke sporters vele hatelijke reacties oplevert en dat hij in een land is geboren waar Joop Glimmerveen, Hans Janmaat en de NVU bestaansrecht genieten tov Suriname waar geen ME nodig is voor tijdens of na sportwedstrijden. Dit is 1 van de wezenlijke verschillen tussen ontwikkeld NL en ontwikkelingsland Suriname.


  Maak melding

 5. @ Paco.

  Je moet niet alles zwart op wit zien, het logisch dat het WKN niet zou halen. Hoe je het draait of keert Kluivert is een half Sranangmang dus zodoende !

  @ De Feiten.

  Daar heb je gelijk in, maar mensen die discrimineren zijn meestal zelfs tokkie´s van huis uit. En dat soort mensen, zijn achter gebleven met de ontwikkeling van de hedendaagse samenleving.


  Maak melding

 6. Kluivert is een Surinaamse naam en veel zogenoemde Antillianen hebben hun roots in Suriname.

  Antillianen dragen achternamen als Godett, Martina, Balentien,Lourens, Hose veelal voornamen.


  Maak melding

 7. Aan de feiten van de feiten hebben we niet zo veel! Als de feiten ook een bekende Nederlander was, zouden we misschien versteld staan van zijn /haar feiten. Het gaat om Justin Kluivert die een heel goede schijnt te zijn. Veel over hem gelezen en wens hem een grote carrière toe. Het gaat dus niet om zijn grootmoeder want die kennen we niet.


  Maak melding

 8. Verdeel- en heerspolitiek is vanuit Europa naar Suriname gebracht. De inheemsen zaten echt niet op ongenode gasten te wachten.
  In beschaafd Nederland zijn Rotterdam en Amsterdam met voetbal aartsvijanden met tal van rellen en onbeschofte leuzen met 1 dode.
  In ontwikkelingsland Suriname kennen wij deze shit niet. Dit land Suriname heeft geen (extreem) rechtse groepen die haatzaaiend bezig zijn o.b.v. uiterlijke kenmerken.
  Suriname kent geen allochtonen en autochtonen. De Duitse bezetting 40-45 zou geen klachten mogen opleveren maar is feitelijk terugbetalen met gelijke munt.
  Succes aan alle jonge voetballers die professioneel successen willen behalen.


  Maak melding

 9. Patrick Kluivert zijn vader heeft jarenlang op het hoogste nivo
  in Suriname gevoetbald voor Robin Hood.Hij heeft de talenten van z,n vader een Surinamer.


  Maak melding

 10. Heel fijn en supergoed dat Justin Kluivert in de voetsporen van zijn vader en grootvader treedt. Supermooi, en supercool dat Justin zoveel talent heeft. Chapeau hoor Justin.

  Inderdaad kent Suriname het fenomeen hooligans niet; gelukkig!! Wat ik heel raar vind is dat bepaalde groepen, keet trappen, na een gewonnen voetbalwedstrijd. Dat is een omgekeerde emotie. Juist zou men blij moeten zijn en glorieus juichen bij de overwinning van een voetbalwedstrijd. Je zou haast denken dat een bepaalde mate van welvaart, omgekeerde emoties met zich meebrengt???!!!.


  Maak melding

 11. Xavi Simons, de zoon van Regillio Simons, is een groter talent dan Justin Kluivert. Hij is echter pas 13 jaar. Scouts, hou hem in de gaten!


  Maak melding

 12. Terugdenken aan het jaar 1976 of 1977 toen het zeer sterke Robin Hood als amateurs tegen Ajax hebben gevoetbald. Emanuelson de onnavolgbare spits van Ajax werd de wedstrijd uitgeschopt met een enkelblessure.
  De scheidsrechter liet deze wedstrijd doelbewust 54 minuten duren enkel en alleen omdat Surinamers niet mochten winnen aangezien bleke mensen altijd de bovenliggende partij moeten zijn. Doen alsof smerige praktijken niet bestonden of bestaan is ieder voor zich maar ogen sluiten voor het pure benadelen en denken dat niet bleken nooit kunnen presteren is een regelrechte fascistische benadering van bestaande mogelijkheden. Ajax is een goed presterende club maar moet voorbij worden gegaan aan de succesvolle jaren 90 (= pasgeleden) waar er groot onderscheid was in salarissen en andere scheve zaken met als resultaat de uitbarsting van Davids in Engeland.
  Suriname heeft zoveel topvoetballers gekend die op amateurniveau klinkende prestaties hebben geleverd. Dit zal binnenkort met wat geduld weer gebeuren.


  Maak melding

 13. Correctie: Emanuelson de onnavolgbare spits van Robin Hood werd de wedstrijd uitgeschopt met een enkelblessure door Suurbier.


  Maak melding

 14. Prachtig hoor, hebben ze iets om trots op te zijn, waar ze zelf part noch deel aan hebben en ook nog maar een kwart Surinaams bloed bezit


  Maak melding

 15. Wat telt en geldt is dat het land Suriname door kritische in Suriname geboren en getogen jongeren in alle sectoren zal scoren. De talenten en potentie is volop aanwezig onder de juiste begeleiding komt dit alles wel goed. Lijdzaam toezien op negatieve ontwikkelingen zal niet doorslaggevend zijn opdat wij als broeders en zusters er voor zullen blijven waken voor datgene dat ons land toebehoort en groter zal maken.
  De indrukwekkende voetbalprestaties van toen zullen wederkeren op een nog hoger niveau. Dit zal bijdragen aan onze unieke rol als Zuid-Amerikanen op dit continent. Uiteindelijk zullen wij als natie 4,5 keer groter dan Nederland indrukwekkende resultaten leveren voor onszelf. We kennen immers geen honger- of waternood evenmin hongerwinter of het eten van kattenvlees en tulpenbollen ter overleving.


  Maak melding

 16. Zuurpruim Hans geeft zijn eigen negatieve draai aan de positieve reacties. Een positieve reactie heeft niets met trots te maken of het feit dat de persoon een druppeltje Surinaams bloed heeft. Het heeft meer met gunnen te maken.

  Het woord “gunnen” schijnt onbekend te zijn binnen de Surinaamse gemeenschap.


  Maak melding

 17. @ AHE

  Het woord ´´gunnen ´´ schijnt onbekend te zijn binnen de Surinaamse gemeenschap.

  Dat heb je heel goed gezien, maar aan de andere kant is niet een ieder zo,( het komt neer als generaliseren. )
  Voor mij maakt het niks uit wie zijn ouders zijn, die jongen heeft talent, en klaar is kees.
  Justin heeft talent, laat die jongen met rust ;zo kunnen we straks weer genieten van een goede talent op het veld.
  Mensen die negatief over Justin, of andere Surinaamse voetballer denkt, jammer dan ! Talent is voor mij ongeacht afkomst en kleur, iederéén die goed kan voetballen.

  Jacko.


  Maak melding

 18. @ Paco
  De Kluiverts zijn toch geen Surinamers (maar Antilianen)? Hoe dan dit artikel hier?
  ———————————————————————————-DOMME EZEL PACO, kluivert zijn vader (bossa) was in Suriname een goeie spits van robinhood,zijn moeder is antilliaanse…jullie soort gunnen suriname niks oen no lob a kondre,…WHY ???


  Maak melding

 19. @ REDIEMOESOES,…!!!

  AAN DE REACTIES HIER,HERKENT MEN DE ÈCHTE SURINAMER,..MAAR OOK DE ECHTE REDIEMOESOES (VOLKS VERRADERS) ER ZIJN OPVALLEND VEEL,..TRIEST……DEZE JONGEN WORDT GROTER ALS ZIJN VADER LET MAAR OP !!! ER ZULLEN ALTIJD WEER VAN DEZE TALENTEN OPSTAAN,…ACCEPTEER DAT NU MAAR. ..DOMME PANNEKOEKEN.gaan jullie soort maar korfbal of cricket spelen daar horen jullie thuis,en niet in de voetballerij…..soso DJAROESOE !


  Maak melding

 20. Wat zijn zijn talenten? Kan hij dribbelen? Een man passeren? Heeft hij een goed schot en een goed overzicht? Ik heb hem nl nooit zien spelen.


  Maak melding

 21. Nu blijkt dat de tweeling van ene Matt niet van hem is. Dit schijnt een vaak voorkomend geval te zijn. 1 op de 4 mensen schijnt een andere biologische vader te hebben dan ze altijd dachten.
  Bij die jonge Kluivert is dat in ieder geval niet het geval. Hij lijkt erg veel op z’n vader (z’n gezicht althans).
  Op wie zou die Seedorf lijken? Op mamma of pappa?
  Overigen schijnt dat vader Kluivert ook een contract van 2 jaar heeft aangeboden gekregen van Ajax om de A1 jugend te trainen.


  Maak melding

 22. @ A3

  Wat jij doet is spijker zoeken in laag water, misschien wordt hij ondanks dat hij niet meer voetbalt, gesponserd door Nike.
  Dus ga wat anders bedenken, voordat je met zulke opmerkingen komt !

  Jacko


  Maak melding

 23. @JZwartmans,

  Dat is het nou net. Wiens sponsorgeld je krijgt, diens woord je spreekt.
  Kan Kluivert naar waarheid in het openbaar zeggen dat de schoenen van Adidas beter zijn? Niet zolang hij die sponsorcontract van Nike heeft! Dus is hij slaaf van Nike!


  Maak melding

 24. @ A3

  Oké, ben tevreden met je antwoord !!!!!

  @ Paco

  Voor ons een vraag wie Justin vader is; alleen zijn moeder kan dat bevestigen.

  @ Pakira
  D e tijd zal het leren, ik hoop maar dat hij zal schitteren op de Nederlandse en Internationale velden.

  Jacko


  Maak melding

 25. @JZwartmans: alleen de moeder kan het bevestigen…

  Tegenwoordig weten de moeders het ook niet meer. Zoveel aantrekkelijke mannen…..


  Maak melding

 26. @JZwartmans,

  Ok maar jij begrijpt dat we niets aan de verhaaltjes over de moeder van Patrick Kluivert hebben, de oma van Justin Kluivert. Kom nou zeg, het gaat om een opkomend talent laten we het daarover hebben.

  Bemoeizucht en sensatie moet je bij Surinamers zoeken. takie sma torie!


  Maak melding

 27. @Damsco, is een bajesklant in Nederland die af en toe op de computerzaal mag, of een zwakzinnige die aan de medicijnen zit, of een junk die in een gekraakt huis zit en gebruik maakt van een gejatte computer, of een alcoholist die alleen maar rotzooi kletst. Wat een niveau, eigenlijk zouden beschaafde mensen niet op deze site moeten zitten. Maar als je wil weten hoe dit soort Damsco’s denken moet je even op hun niveau gaan zitten. Het gevoel met de Surinaamse gemeenschap behouden :-). Zoals altijd zijn er ook hier uitzonderingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.