Bedrijven in NL merken economische crisis Suriname

46

De economische crisis waar Suriname momenteel last van heeft, is ook merkbaar bij ondernemers in Nederland. Dat meldt Omroep West. De omroep sprak twee Surinaam-Nederlandse verzendbedrijven. Die merken een afname in het aantal verzonden pakketten richting Suriname en een stijging van geldtransacties naar Suriname.

Surinaamse bedrijven importeren veel spullen uit Nederland. Bij de Nederlandse bedrijven die het vervoer verzorgen, merken ze een afname in het aantal pakketten. “We zitten nu zeker op de helft minder dan vorig jaar in dezelfde periode”, zegt een woordvoerder van NedSur Shipping uit Den Haag tegen Omroep West.

Surinamers in Nederland sturen spullen naar familieleden in Suriname. Ondanks de moeilijkheden in Suriname is de stijging van particulieren zendingen nog niet heel groot, maar dat zal de komende weken wel toenemen aldus de bedrijven. Bekijk de reportage van Omroep West:

Bekijk ook:

46 REACTIES

 1. Waarom moeten ze pienaren daar die mensen hebben gekozen voor een partij denkende dat ze het beter zouden hebben maar die zakken vuller hebben ze bedrogen moet je ze daarom dat toe wenzen als je hier voor een patij kiest en je krijg niet wat je wil moet je dan ook pienaren meneer djoekie


  Maak melding

 2. Iedereen in de wereld merkt de achteruitgang van Suriname Het zijn alleen de paarsen die een Dubai zien in Suriname!.
  Wat een breed fanatasie vermogen hebben de oerstomme paarsen,zeg !


  Maak melding

 3. Paketten en andere spullen naar Su sturen is een bodemloze put ! Never ending story, de grootste baas van Su wil toch niks te maken hebben van Olland. Laat hij maar spullen uit andere landen importeren waar hij mee bevriend is.

  Sari tori.

  Jacko


  Maak melding

 4. ” Mister en Misses HARDTIMES ” zijn na enkele jaren de wereld rondgereisd te hebben, weer op BEZOEK in Suriname. Deze keer voor een ZÉÉR LANGE periode !!!

  Halverwege 2010 werd dit ” echtpaar ” aan de lurven gepakt en HARDHANDIG door ” El Vene ” het land uit GEBONJOURD !!!!

  Maar wat schets onze verbazing als dit VRESELIJK ” echtpaar ” opnieuw het land wordt binnengelaten door de PAARSE MEGA SCHLEMIEL, Desiderius, een SUJET dat zich … van het land noemt.

  Het is alleen jammer dat het ” echtpaar HARDTIMES ” niet slechts de volgelingen van de AARTSSCHLEMIEL, Desiderius, zal bezoeken tijdens hun verblijf maar ook zij die VERSTANDIG genoeg waren om niet op deze PAARSE ZWAKZINNEGE en zijn BENDE te stemmen.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. @JZwartmans
  We kunnen Venezuela alvast van de lijst schrappen,raad eens..ze hebben niet eens toiletpapier..
  Hahahaaaaa………


  Maak melding

 6. Hallo Ray, op een enkele na grossiert het van de laaggeschoolden onder de paarse stemmers. De meesten hebben het intellect van een lege asbak. De ndp leden moeten hun partij drastisch wijzigen. Om te beginnen kunnen de oud revo koppen een enkeltje Sanoto Boma en huize Ashiana krijgen. Deze gasten staan iedere vooruitgang van Suriname de weg. Maar laten we ook een kiesdrempel invoeren. Partijen als DOE en SPA hebben eigenlijk geen bestaansrecht. Politieke landschap in Suriname is versnipperd. Als je 3 of meer partijen nodig hebt om een coalitie te voren dan gaat het mis. NPS en de VHP zouden eigenlijk moeten fusseren tot 1 brede volkspartij alleen dan kunnen we Bouterse en de NDP uitschakelen.


  Maak melding

 7. Een 1 Mei boodschap,

  1 Mei, de internationale Dag van de Arbeid, is in Suriname verworden tot een dag die bol staat van cliché woorden/teksten en toespraken van de diverse ‘links’ georiënteerde politieke partijen en een handjevol vakbonden die krampachtig – het is immers een ‘must’ – vasthouden aan een stereotype traditie van het ophemelen van de zogenoemde arbeidersklasse.

  Maar, dit zou vandaag juist de dag moeten zijn voor genoemde partijen en bonden om een krachtig geluid, protest, te laten horen in de richting van de regering Bouterse-II. Immers, vele, vele honderden arbeiders zijn door toedoen van het regeringsbeleid werkloos geworden en worden nog werkloos. Maar, iedereen lijkt in slaap gesust. Het enige dat men nog wil doen is ‘in beraad’ gaan, een politiek correct begrip voor ‘in staking’ gaan, maar daar houdt het bij op.

  Geen echte acties, geen massaprotesten, geen grootse manifestaties. Nee, dat laten de nette, laffe partijen en bonden liever over aan een protestgroep als ‘We zijn Moe’, want in geweer komen tegen Bouterse en zijn clan lijkt verder niemand aan te durven.

  Maar, in andere landen worden parlementen door oppositionele groepen bestormd….. In andere landen vinden op een dag als vandaag grootse demonstraties en manifestaties plaats, tja….

  In Suriname woedt geen strijdbaar vuur, neen, hier woedt slechts het lieflijk waxinelichtje van ‘We zijn Moe’…

  Hoogachtend,

  Den Blauwvinger

  1 mei 2016

  Amsterdam-Paramaribo


  Maak melding

 8. Wij zijn nu serieus in problemen, president als u echt van Suriname houdt , maak dan aub plaats voor mensen die het kunnen, aub wees niet koppig, het gaat niet goed . Ik ben gedwongen min. 23 mensen te ontslaan. Dit is eerste groep , daarna volgen de anderen. Dit was het cadeau die ik moest geven op 1 mei aan hun dank zij NDP


  Maak melding

 9. @Koos
  Juist.
  In Suriname zit iedereen op de ander te wachten. Zij hopen dat het zware werk om bouta en bende te verdrijven in handen ligt van Hofwijks en vrienden.Zelfs doen ze geen enkel moeite al is het tengunste van hun zelf.Zo een passieve volk heb ik nooit eerder gezien waar men alles blijkft slikken waarmee in hun richting gegooid wordt.Ze overleven het op een maand basis.Pas als ze hun salaris niet uitgekeerd zien dan maken ze wat kabaal en als ze die wel zien dan is het opnieuw beginnen de volgende maand,dus het vorige process weer herhalen.
  Of de surinamers hebben een groot uithoudingsvermogen of ze zijn letterlijk oerstom. Ik denk dat ze echt oerstom zijn!
  Nee ik zie de surinamers niet vechten voor een bevrijding ze geloven zichzelve niet.Ze hebben helemaa lgeen vertrouwen in hun Eigen power en wat ze allemaal kunnen bereiken als zij die eindelijk gaan gebruiken.Daarom zeg ik altijd dat de bevrijding van Suriname zal geschieden van buiten ,surinamers lachen elkaar uit om hun eigen zwakte,gelukkig dat het buitenland de situatie in de gaten houd.


  Maak melding

 10. Ook het rijke Saoedi Arabië importeert uit Nederland ook veel minder goederen. Sommige bedrijven in dat land hebben al maanden het personeel niet kunnen uitbetalen.


  Maak melding

 11. @biender
  waarom vergelijk je sa met su
  wat hebben wij te maken met sa
  je leest te veel arabisch nieuws, dat je dat allemaal weet wat er allemaal in sa gebeurt
  vergelijk ons met westen en niet met een achterlijk land als sa.
  ik heb een donker bruin vermoeden dat ons gestolen geld
  in een van die landen daar ligt


  Maak melding

 12. Ray door toe doen van Bouterse zijn de hoogopgeleiden in de jaren 80 gevlucht naar Nederland. Grootste fout was onafhankelijkheid. Maar ja dat is achteraf een koe in de kont kijken. De Antillen weten wel beter.


  Maak melding

 13. Meneer ray is het niet een idee om je nl paspoort in te leveren en die van Su te nemen dan kan je mee doen met we zijn moe wand hier te zitten in nl en het beter weten dan die mensen daar is wel heel makelijk denk daar maar eens over na


  Maak melding

 14. Ros door letterlijk en figuurlijk afstand te hebben van het drama wat zich in Su voltrekt kun je het ook beter beoordelen , alleen je voelt het niet, maar voel wel mee met de mensen die niet op Bouterse en zijn NDP hebben gestemd. want die zijn Slachtoffer van die Crimineel en zijn vazallen


  Maak melding

 15. @Ray,
  Heb het stuk gelezen.
  Ik dacht dat jouw Nederland beter geworden was.
  Maar jij kan goed kopiëren en plakken.
  Copy nd past.


  Maak melding

 16. Deze figuren die het land weer naar de Fillestijnen hebben geholpen, het land weer terug geworpen hebben richting de Middeleeuwen, deze mensen die weer armoe hebben afgeroepen op de Surinaamse bevolking, deze figuren die voor eigen gewin op het pluche zitten in Suriname, deze mensen die de stuur in handen hebben, deze mensen die moedwillig het land hebben leeggemolken door het geld te verplaatsen naar het land van Obiang en het ander buitenland, deze mensen die de permanente verpaupering in beton gegoten hebben afgeroepen over de Surinaamse bevolking, deze mensen betitel ik als misdadiger jegens de Surinaamse mens en – menselijkheid. En vergeet ook niet de medeplichtigen en medeplegers niet.


  Maak melding

 17. Stuur geen pakketten mensen, ze zien ons als verraders maar ze willen wel onze lusten. Een normaal goed discussie is met hun niet te voeren. Ze hebben de visie van een warang visie. Ze hebben de hersens van een gepelde garnaal. Ze moeten nu feesten en beesten en goed schudden met hun kont en blijf vooral schudden totdat ze honger hebben.


  Maak melding

 18. Goederen sturen heeft m.i geen zin, ze hebben er met hun volle verstand op de huidige machthebber gestemd. Wie niet horen wil zal moeten voelen. Zo ontevreden zullen de meesten wel niet zijn, immers “Wij zijn moe” staat elke vrijdag met een handje vol medestanders hun ongenoegen kenbaar te maken, waar zijn al die anderen die menen dat ze het zo slecht hebben en ondersteuning uit Nederland nodig hebben.


  Maak melding

 19. Ndper’s zijn misdadig oerdom paars bezeten van hun lijder, alsook zijn drie grootste awariedomries van verworden corrupte misdaadstaat Suribabwe. Niet hun lijder is te beklagen maar al die paarse oerdomme stommelingen die willens en wetens krijsten…….wiens baas en zijn roversbende na moordenaars, drugsbonzen, bankrovers en boeven……neks no fout, wiens we ka dee nanga dee moro, soso lobi oenoe egte lijdsman sa e meki oenoe lijde en lijde na de paarse verdoemde hel.


  Maak melding

 20. Antwan,

  In elk geval zit ik hier niet te wachten op die afgedankte sooi van jullie.
  Weet jij toevallig met hoeveel problemen sommigen van jullie de familie in Suriname opzadelen?
  Lenen om nooit meer terug te geven; bolletjesslikken en hier in Boma blijven hangen, kaarkong!

  Antwan

  Goederen sturen heeft m.i geen zin, ze hebben er met hun volle verstand op de huidige machthebber gestemd. Wie niet horen wil zal moeten voelen. Zo ontevreden zullen de meesten wel niet zijn, immers “Wij zijn moe” staat elke vrijdag met een handje vol medestanders hun ongenoegen kenbaar te maken, waar zijn al die anderen die menen dat ze het zo slecht hebben en ondersteuning uit Nederland nodig hebben.


  Maak melding

 21. En toch zit ik tien keer liever in woelig Suriname dan al die slappe lulmeiers hier op dit forum met het vooruitzicht dat de ISIS bepaalt of zij ooit weer een bezoek mogen brengen aan Suriname.
  Tik je frustraties en stress maar lekker weg guys.
  Ik kan jullie begrijpen.


  Maak melding

 22. Waarom zouden we geen pakketten moeten sturen naar onze familie in Suriname? Het is toch juist goed om je familie te helpen? Daarvoor ben je toch familie? En het is toch goed om je vrienden te helpen? Daarvoor zijn er toch vrienden? Als je in de positie bent om een ander te helpen, is er toch niets mis mee om elkaar te helpen? Als het met je familie en vrienden goed gaat, gaat het ook goed met jou.


  Maak melding

 23. @ paraman.
  je bent waar je wilt zijn ….in suriname.
  ik moet zeggen dat je je continu geroepen voelt om mensen van repliek te dienen.
  je bent het nooit met iemand eens.
  paraman mi boi , zeg eens eerlijk , heb je nooit eens een moment mee gemaakt waarvan je zegt …..hmmm inderdaad , die fronters hebben op dit punt gelijk.
  het valt me op dat alle ndpers die hier reageren het alleen met elkaar eens zijn.
  op rob g na zit iedereen van de ndp direct te schelden en te vloeken.
  sommige figuren van de vhp gaan direkt op de etnische tour en die verdienen m.i. dan ook een terechtwijzing…..zoals die mongool saram .
  zou het teveel gevraagd zijn om voortaan wat meer open te staan voor kritiek en wat inhoudelijker in te gaan op sommige replys ?


  Maak melding

 24. Ik schijf dit sari tori op deze forum, zodat de paarse graaiers het wel weten, en lullen met de breedste kanten van hun smoelkut…
  heden is een fanatieke paarseling (op zijn balkon hing een ndp vlag) ziek geweest en overleed onderweg , in de buurt van Wageningen, omdat de ambulance hem vervoerde.
  Waarom stuurt bouterse geen heli om hem af te halen richting azp??
  Echt sari tori….hij heeft geholpen om zetel binnen te halen.


  Maak melding

 25. Bouta bouta bouta sa ie doe boi!!!
  Ie fok de boel up!!!!!
  Sma ey pina wreed!
  Joe moe go dede sakasaka didibrie!!!
  Ie kies un mars he ma wo poer joe iem sabie
  Want we pinaa koulo dagoe bouta!


  Maak melding

 26. Beste Paraman,

  Suriname gaat net als de Titanic roemloos ten onder. Alleen zit kapitein Bouterse als hoog en droog in de reddingsboot.


  Maak melding

 27. Sranang na wan import kondre den tu bigi san of produkt di wi e exporteer na dorosei kondre na gowtu,oli nanga wa lo tra sani. A bigi grontapu krisis di e tiri grontapu e saka a prys fu oli nanga gowtu. A no de so tak wi wawan e fir na kruktu fa krisis wa lo kondre tya problema. Griki-kondre kis wan lening owktu fu set den kondre nanga ekonomia.. oke ano wan imf lening ma wan lening, lening na lening…. So no kos tap bouta lek en tyar den problema dis na sranang a man e proberi fu los den problema op. Unu a regering nanga oppositie mu snap sei sei fu makandra soleki wi de wan folku wan sranang fu los a krisis op! Pref w’e opo fu snap baka un presidenti wi e waka tap strati e bar lek lesi dagu UN WERI!!! Un weri ope? Sort weri fu sang? Weri fu hor’a protest bort…protest gi san? San a althernatief san na a bung sani fu du na ini a krisis disi.. Dat den mang n’e piki. bouta ab wan athernatief Griki-kondre tek den alternatief. WE ZIJN Moe san na yu althernatief…


  Maak melding

 28. @ Berty

  Bouta naait het volk zonder condoom.

  Noot: ´´ Hij moet uit kijken, want het Zika virus is ook overdraagbaar via seks´´

  @ Sarsara edé

  Daar heb je gelijk in, maar dat heeft te maken met jaloezie.
  De Surineds worden bestempeld als verraders en economische vluchtelingen, maar diep in hun hart waren ze ook liever in Olland dan in Su

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 29. djoekie

  Meneer Ros,

  Dim mang bing sabie tak Bouta na soso foerfoeroe. Tok dim kies a mang, da Bouta kies dim mooi beet.
  ISIS na soso kirkiri!
  Dan ben ik toch liever in diri Sranan!


  Maak melding

 30. basmatie

  @ paraman.
  je bent waar je wilt zijn ….in suriname.
  ik moet zeggen dat je je continu geroepen voelt om mensen van repliek te dienen.
  je bent het nooit met iemand eens.
  paraman mi boi , zeg eens eerlijk , heb je nooit eens een moment mee gemaakt waarvan je zegt …..hmmm inderdaad , die fronters hebben op dit punt gelijk.
  het valt me op dat alle ndpers die hier reageren het alleen met elkaar eens zijn.
  op rob g na zit iedereen van de ndp direct te schelden en te vloeken.
  sommige figuren van de vhp gaan direkt op de etnische tour en die verdienen m.i. dan ook een terechtwijzing…..zoals die mongool saram .
  zou het teveel gevraagd zijn om voortaan wat meer open te staan voor kritiek en wat inhoudelijker in te gaan op sommige replys ?
  ===
  Het is de oude politiek, die node militairen moest rondselen bij de Koninklijke Landmacht rond 1975. Jonge militairen werden wilens/wetens en onder valse voorwendsels naar Suriname gelokt.
  Dan is die rekening nu!


  Maak melding

 31. Suri heeft onlangs trots de ‘Junk-status’ van Standaards en Poor’s ontvangen.

  Dat betekend dat de suri’s eerst moeten afkicken van de bouwta-sekte, voordat je ze steunt.

  Een junk geld geven is weggegooid geld.


  Maak melding

 32. het is maar één idee..

  als al die niet ndp-ers massaal een brief sturen naar de P.G om bouta op te halen op te sluiten en ALLES wat hij bezit direct te confisqueren te storten in staats kas ,zodat die middelen direct het volk ten goede komt ..

  ook alles wat hij heeft gestolen en in Zwitserland geparkeerd en bij die boef obiangoo ,,dan kan sme weer geholpen worden voor de komende tijd

  vergeet vooral niet ,die van die abrahams alles ophalen direct opsluiten..en al die maties..

  alleen dan is sme te redden..


  Maak melding

 33. De indianen, negerslaven en emigranten hebben in vroegere jaren ook geen ene moer opgemerkt van hun welvaart aan de Noordzee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.