Vonnis heeft gevolgen voor coalitie in Suriname

119

PARAMARIBO, 29 apr – De kortgedingrechter heeft de regeercoalitie in lastig vaarwater gemanoeuvreerd. Er is een dilemma opgeworpen. Met de kennelijke bedoeling juridische foefjes de pas af te snijden, is beslist in het nadeel van de coalitie.

Als het vonnis wordt uitgevoerd, volgens de rechter is dat zonder meer de bedoeling, moeten twee coalitieleden uit het parlement. Diepakkoemar Chitan en Raymond Sapoen mogen teruggeroepen worden, zoals Pertjajah Luhur het gevraagd heeft. Het getalm van de verkiezingsautoriteiten heeft de rechter lang genoeg geduurd. Het Centraal Hoofd Stembureau is nu verplicht de twee te vervangen.

In hun plaats komen twee leden van de Verenigde Hervormings Partij, VHP, en van de Nationale Partij Suriname, NPS. Voor de coalitie betekent het dat er met twee parlementariërs minder geregeerd kan worden. De twee waren er juist bij gehaald om de chanteerbaarheid te verminderen. Dat is dus een beetje meer geworden. Verder kan gewoon door geregeerd worden, met hooguit een personeelswisseling op Binnenlandse Zaken.

119 REACTIES

 1. Wat moeten die zielige Sapoen en Chitan nu? Moeten ze ook al het geld (DNA-salaris) dat ze onterecht hebben ontvangen nu gaan inleveren? Hoe zit het met al die beleidsbeslissingen/wetten waar zij ‘voor’ of ’tegen’ hebben gestemd? Gaat dat nu ongeldig verklaard worden?


  Maak melding

 2. J mag zeggen wat j wil maar somo is
  En blijft de tofste politicus in su!!!!
  Het moet nu v eens en altijd ophouden
  Dat mensen omgekocht worden na verkiezingswinst!!!!
  Paul somo gefeliciteerd!!!!!!!


  Maak melding

 3. Die kondrepappa gaat weer beweren dat een complot tegen hem is gesmeed door buitenlandse mannen in een pak. Er gaat her en der zeker weer gepatrouilleerd en geflitst worden.


  Maak melding

 4. Het is te hopen dat ze jouw oppakken en naar Fort Zeelandia brengen. Die fort moeten ze ombouwen tot een kampement
  voor zwakzinnigen. Ruimt lekker op


  Maak melding

 5. Hoera.
  Het recht heeft gezegevierd.
  Sapoennette en Chitan moeten verdwijnen.Nu gaan deze 2 huilen bij de bejaarde opa bouta die zal nagaan waar en hoe de grondwet aan te passen zoals hij eerder reeds heeft gedaan en laatst met zijn amnestie.


  Maak melding

 6. Zie hoe de uitslag van de verkiezingen van 25 mei 2016 er uit zou zien, als er geen overlopers of mensen waren omgekocht.

  NDP 24 zetels, ( al in mindering gebracht Kensensuis en Polak Pengel met zijn paarse vilthoedje),

  V7:
  VHP 9
  NPS 4 ( opgeteld Kensenhuis + Polak zonder paarse
  pengel vilthoedje)
  PL 5 ( sapoen en Chitan )
  BEP 2
  Totaal dus 20 zetels
  ABOB: 5 zetels

  Doe: 1 zetel,
  Palu 1 zetel

  Zie wat Kensenhuis en Polak en zie hoe Suriname er nu hopeloos/knockout op zijn poepgat ligt. Verder ook de overlopers van BEP, Doe, Awaridomri/zwakke DNA-lid/veel geschreeuw, maar weinig wol.

  Als de partijen die nu NDP ondersteunen echt de democratische rechtsstaat, de trias politica – wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, de grondwet van de republiek Suriname en Internationale Verdragen, oa grondrechten/vrijheid, mensenrechten, enz, welvaart en welzijn, normen en waarden, principes, vrijheid, gelijkheid, broederschap, enz., zie dan hoe de vlag van Suriname voor V7 en van Suriname (inter)nationaal erbij zou hangen.

  Leden van awaridomrikerk, denk ook aan uw eigen belangen en wees niet bang om awaridomri keihard te vertellen hoe u over hem denkt. Zie 8 december 1982 moorden, zie amnestiewet, zie de financieel, economische, sociale en politieke situatie van Suriname momenteel. Weet dat de president een moordenaar is, dus Jezus of Barabas/moordenaar, zie waarvoor awaridomri kiest en volgens uw bijbel niet kan.

  Ook BEP moet goed kijken, waarvoor ze gekozen hebben eigenbelang of (inter)nationaalbelang, enz.

  Sapoen en Chitan zijn al teruggefloten en moeten hun taitai meenemen en DNA-verlaten. Hun zilverpenningen zullen ze wel dik binnen hebben. Ze zullen de rest van hun leven worden nagewezen, onbetrouwbaar, verrader, judas, enz.

  Leve PL, EL Somo, de rechterlijke macht, de democratische rechtsstaat.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  De vraag is, hoe betrouwbaar is Het Centraal Hoofd Stembureau, de personen die hun werk niet naar behoren hebben gedaan. Moeten die nu niet hun tai tai ook pakken en ophoepelen? Ook allerlei “deskundigen” die over deze case hun mening in de media gaven. Ik zou die gasten nu weer willen horen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Ray zwijg jij varken. Onze president is onaantastbaar. Hij is de vader van de revolutie. Weg met de blanke onderdrukking.

  Er gaat dag voorbij of je komt weer met je haatcampagne aanzetten. Zielepoot.


  Maak melding

 8. Mensen,

  @Parbo kent het verschil niet tussen een staatsgreep en een revolutie. Wie kan hem dat uitleggen of WIL het uitleggen aan deze best(e) domme man?


  Maak melding

 9. @parbo

  Hoho, hou es op over blanke onderdrukking? Er wonen genoeg blanken in Suriname die het er prima doen. Anti blanke sentimenten hebben we echt niet nodig. Dat is ook niet waar de NDP voor staat overigens.


  Maak melding

 10. @pindakaas

  Staatsgreep of revolutie. T’is maar aan welke kant je staat. Zelfde als het onderscheid tussen een terrorist of verzetsstrijder.


  Maak melding

 11. @Parbo
  Hallo ndp zwijn ,
  klopt wat je zeg ,je baasje is onaantastbaar in Suriname dankzij de bange rechters en dankzij zijn amnestie die hij vlak onder de neus van de o,zo bange rechters kaapte maar eerst finga fok was gaan doen aan onze grondwet.
  Zeg wanneer gaat je onaantastbaa amnestie held met vakantie naar het buitenland laten we zeggen wanneer gaat hij naar Amerika voor een familie bezoekje aan zijn zoonlief dino te Alcatraz?!
  Ik koop zijn one way ticket met alle plezier voor hem!!
  Hahahahahahaaaaaaaaa…..


  Maak melding

 12. @pindakaas

  ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat de paarse broeders afstammelingen zijn van djengis kahn.
  ze hebben niet het uiterlijk maar wel de genen.
  je kan deze mensen niets uitleggen.

  en waar kwam djengis vandaan?


  Maak melding

 13. Er wordt steeds geschreeuwd gegild weg met die witte mannen, bij wie is het geld geleend???? Is het mischien Dubai, of anders gezegd Surbai


  Maak melding

 14. Alle wetten waaraan Sapoen en Chitan in de tijd die ze in de DNA tot stand hebben laten komen, zullen nader onder de loep moeten worden genomen of niet dan?


  Maak melding

 15. Parbo het is geen regering of NDP bashen dat doen ze zelf met het gedrag dat deze rechtszaak heeft uitgelokt.

  De situatie is best interessant. Omdat het vonnis bij voorraad uitvoerbaar is en de dwangsom SRD 150.000 / dag is zal het CHS en Simons weinig kans hebben om het te negeren.

  Ofwel de getalsmatige verhoudingen veranderen stevig ook al gezien de geluiden de HOK de afgelopen dagen heeft laten horen. De uitspraken van HOK geeft in mijn ogen dat de PALU nog weinig gedoog steun zal kunnen geven en eigen standpunten zal gaan bepalen.
  HOK stelt onverbloemd dat Bouterse zwetst.

  Het aantal zetels valt nu al terug naar 29 terwijl het 32 was incl. gedoogsteun van de PALU.

  Ik ben benieuwd hoe lang DOE en BEP loyaal kunnen blijven als ze de echte feiten gaan ervaren.

  Als zo meteen alle gunsten weg vallen zullen ook achterbannen binnen de NDP zich gaan roeren zeker nu gezondheid een groot issue wordt.

  Er hoeven maar een paar mensen hun ongenoegen te tonen en de NDP is overleden omdat dan het lek niet meer te dichten is. De terug roep wet zal nog een belangrijk tool voor de NDP kunnen worden.


  Maak melding

 16. @Paul,

  Er is wel een verschil. Nou moet ik het zelf gaan uitleggen aan die @parbo.

  Een staatsgreep behartigt de belangen van de staatsgreepplegers, een revolutie is bedoeld voor vooruitgang en wordt geinitieerd en gestimuleerd door het volk.

  We weten allemaal dat de staatsgreep van Suriname niet door het volk was aangezwengeld maar een geschil was van de militairen met de regering waarbij de wapendragers de regering omver wierpen en hun eigen belangen verdedigden. Het volk kwam er niet aan te pas, maar werd later wel misbruikt om de staatsgreep te legitimeren.


  Maak melding

 17. @parbo
  je hebt gelijk hoor
  we moeten af van al die witte mensen dingen
  we moeten onze eigen telefoons uitvinden en computers, tv’s, auto’s enz
  onze eigen kleding dracht
  waarom gaan we niet lopen in een onze pangi, waarom die witte kleding,
  het is toch belachelijk dat we een wasmachine gebruiken die witte hebben uitgevonden terwijl we het gewoon in de rivier kunnen doen
  ik ben met je hoor en ndp
  weg met alle uitvindingen en leningen van witte mensen
  leve bouta

  ps, alleen een horloge mag, want als het regent kan ik niet zien hoe laat het is


  Maak melding

 18. Hahah gaan ze hun slaris met twk terug storten.
  Hoe noem je dat Parbo onze fuck president is onschendbaar jij staat zeker op de lijst voor de nieuwe tuinman he?? Ga zo door. maar de witteman willen jullie om hulp vragen voor het ziekenhuis. creperen jullie lekker nog 5……


  Maak melding

 19. poging om met geweld de macht in handen te krijgen
  is sprake hier van staatsgreep.
  Revolutie
  Een revolutie is een plotselinge opstand van het volk of verandering. Het is daarmee de tegenhanger van evolutie, wat een geleidelijke verandering is.
  Bouta noemt zijn staatsgreep REVOLUTIE.Niet het volk maar hij en zijn 15 medeplichtigen kwamen in opstand en namen met geweld de macht van ons land over in hun bloedige handen .De consequenties voelen wij anno2016 nog steeds.Het heeft nare gevolgen voor ons meegebracht.
  Weg met bouta,weg met de held van Parbo.
  .


  Maak melding

 20. @ndp vlag
  Eindelijk horen wij van een neefje van TarzanLeuk hoor de hele familie Tarzan te kennen. Enne ..neef Tarzan deed het ook niet met een horloge hoor, hij werkte met zon en maan standen.
  OEWAAAAAAAAAAAAAAAA,Oewaaaaaaaaaaaaaaaaaa….


  Maak melding

 21. DDB alias Alibaba krijgt 2 stiefzonen erbij. De kans is groot dat hij ze afstoot, want hij heeft niet genoeg cash, want hij heeft ze al op de buitenlandse rekeningen gestald net als Boefdraat en Ramon


  Maak melding

 22. De terugroepwet in de Grondwet Van De Republiek Suriname is dus geen dode letter.

  Terugroepwet = wet! en hoort toegepast te worden. Ik hoor die schreeuwlelijks nog over deze wet. Mij part moeten ze allemaal die in de DNA zijn hun tai tai nemen en ophoepelen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 23. Nu gaat president Alibaba zeggen dat buitenlandse krachten geïnfiltreerd zijn bij de rechterlijke macht. Als wat hem niet welgevallig is infiltratie. En dan gaat ie dreigen/bedreigen


  Maak melding

 24. Somo gefeliciteerd!
  Laat het e ware les zijn v mensen die denken
  Met de zetel v de partij v door te gaan
  Na verkiezingswinst!
  Lang leve salam somohardjo!
  Gefeliciteerd nogmaals!


  Maak melding

 25. het wordt zeker een ,,,slapeloze nacht,,voor die moordenaar..

  tegenwoordig houdt hij zijn hoofd vast in het poppenkast wat er nog mankeert is,,een stuk touw om zijn nek om die in het plafon van het poppenkast vast te zetten,dan hoeft hij die hoofd ook niet vast te houden..

  het zal mij niet verbazen,dat er een paar van die gasten uit de coalitie zullen vertrekken om hun ,, eer ,, nog te redden,wetende dat het einde tijdperk dichter bij is..

  ik ben zeer benieuwd wat de eerste reactie is van miesie-kaba , mevrouw simons,,die ene gek doekhie en al die andere billen likkers..

  zie je ook deze bende regering het einde naderen..

  we benne benieuwd wat het wordt de komende dagen,,,,

  wat zal de reactie van het I M F zijn..


  Maak melding

 26. parbo
  Ray zwijg jij varken. Onze president is onaantastbaar. Hij is de vader van de revolutie. Weg met de blanke onderdrukking.

  Parbo bekent eindelijk kleur….

  Blanke onderdrukking???

  KNETTERGEK..


  Maak melding

 27. Dat zullen slapeloze nachten worden voor Katrijntje Simons, en grootspreker Misikaba die constant liepen te piepen, dat die terugroepwet een onding was, en dat er geen basis was, om dit uit te voeren, vanwege te veel hyaten, maar die grote mond van dit mens en voorganger Misikaba, is wat dit betreft voorgoed gesnoerd door de rechter.


  Maak melding

 28. alle moeite die tante jennie genomen heeft om die terugroeping te saboteren is voor niets geweest.
  laten we haar feliciteren met haar nederlaag.

  hieper de piep …………..HOERRRRRRRRRRRRRRRRRRR

  a


  Maak melding

 29. Voor al die mensen die moe werden van
  Somohardjo zullen nu moe worden van Sarpoen en zijn maatje.

  De vreugde zal van korte duur zijn want ze gaan de uitspraak niet uitvoeren.
  het parlement als wetgevende macht (lees NDP) begrijpt de wetten niet en het begrip scheiding der machten begrijpen ze helemaal niet.


  Maak melding

 30. Als ik Desilee was zou ik een rechtzaak aanspannen tegen de twee heren en eisen dat hetzelfde bedrag waarmee ze omgekocht zijn, terug te storten in s’landskas.
  Het zou ons zeker een paar honderden srd besparen


  Maak melding

 31. @ PANNEKOEKEN,..
  Jullie doen alsof je verkiezing hebben gewonnen het is een symbolische winst maar jullie zijn zulke grote sjtomme EZELS,dat jullie de realiteit uit het oog verliezen.die domme boeriekie SOMMO zal weer luid van de toren blazen vo niks.de oppositie,is fysiek zo zwak ,zelfs nu zijn zij ze nul comma nul.van generlei waarde,,….Eee !,..gaan jullie slaape hor dommeriken.


  Maak melding

 32. Goud is na vijf dagen met winst door de grens van 1290 dollar gegaan. Sinds januari heeft het edelmetaal het door de problemen met de dollar niet zo goed gedaan.
  Zilver volgde in het voetspoor. Futures op volgende goudleveringen stegen voor juni met 2,2%.
  Prijzen van goud gingen voor de hele week naar 5% toename. Beide edelmetalen zijn daarmee de best presterende grondstoffen geworden.

  We gaan het zien over 4 jaar..


  Maak melding

 33. Nouw gefeliciteerd somo!
  Laat het nu v eens en altijd ophouden
  Met omkoperij in su of na verkiezingswinst
  Ervan door te gaan met zetels v een partij!
  Somo is e doorzetter en een toffe politicus!
  Nogmaals gefeliciteerd somo de party pl en
  Suriname!!!!
  Recht en waarheid maken vrij!!!!


  Maak melding

 34. Somo is e ervaren politicus!
  Wanneer somo met iem praat over de politiek
  Stopt hy die persoon in zijn zak!
  Hy is zelfs slimmer en sluwer dan bouta!
  Somo stopt rusland en chan ook in zijn
  Zak heb ik begrepen!
  Hy kent al de rechtsregels op zijn 10
  Vingers!
  Me barrr joee!
  Zonder somo bestaat er geen politiek in su!
  Die bouta heeft su regelrecht naar de afgrond gebracht!!!!!!!


  Maak melding

 35. Bouta ey ka now ekte boi!!!
  Soso tekel ey miet eng!
  A lasi now 2 zetel v masra sappige poen nang
  Chitan.
  Na slapeloos nacht gie bouta ekte!!!
  Na karma !!!!!
  Baas doe omeng wreed!!!!


  Maak melding

 36. Off Topic.

  Als ik de woorden van onze regering op realiteitsgehalte wil testen mag ik dus nu naar alle banken en cambio’s gaan en 1 US $ kopen voor SRD 5.50. Als het mij lukt spreekt de regering de waarheid en als het mij niet lukt? Dan mag ik ze uitmaken voor de grootste leugenaars van Suriname. Landgenoten. Ik woon ruim 9.000 km van Suriname vandaan, dus kan ik deze test niet zelf uitvoeren. Mijn verzoek aan jullie. Controleer even voor mij en publiceer natuurlijk jullie ervaringen op het internet of het jullie gelukt is om tegen SRD 5.50 één US $ te kopen. Dit is een hele kleine test om onze regering op hun woorden te controleren. Reden van mijn verzoek: Ik geloof onze regering Bouterse niet meer.


  Maak melding

 37. Het is te hopen dat Carlo Breeveldt binnenkort het licht ziet, waardoor hij als dominee gaat beseffen dat hij met mijn Surinaams rolmodel/geestverwant net zo min kan samenwerken als met mij, is de coalitie binnenkort nog één zeteltje armer.


  Maak melding

 38. Voor Nialah een bittere pil om te slikken!

  PARAMARIBO – Advocaat Nailah van Dijk vindt het vonnis van de kantonrechter in de terugroepingszaak-Sapoen/Chitan “apert onjuist”. Ook is de uitspraak “praktisch onuitvoerbaar”, zegt de jurist desgevraagd tegen de Ware Tijd. Zij trad in deze zaak namens de Staat Suriname op.

  Kortgedingrechter Rewita Chatterpal veroordeelde het Centraal Hoofdstembureau (CHS) vrijdag om binnen zeven dagen na de uitspraak bijeen te komen en ervoor te zorgen dat in de opengevallen vacatures in het parlement wordt voorzien. De opengevallen plaatsen moeten worden ingevuld “als gevolg van de terugroepeing van de heren R.S. Sapoen en D. Chitan als volksvertegenwoordigers van De Nationale Assemblee”.

  Van Dijk vindt de uitspraak van rechter Chatterpal “juridisch onbegrijpelijk”. Zij zegt dat de magistraat een zodanige uitspraak heeft gedaan die een definitief karakter heeft. Het wetboek van Rechtsvordering schrijft voor dat in kortgeding rechters zodanige vonnissen wijzen waarin voorlopige voorzieningen worden getroffen. In deze is het CHS echter opgedragen om binnen een week bijeen te komen om het proces in gang te zetten om nieuwe leden voor het parlement aan te wijzen.

  “Dit is naar mijn gevoel een apert onjuist vonnis omdat de kantonrechter in kortgeding buiten haar bevoegdheid is gegaan”, zegt de jurist. Praktisch is het vonnis volgens Van Dijk ook onuitvoerbaar omdat het CHS wel kan vergaderen, maar de vacatures pas kan invullen wanneer het Hoofdstembureau haar heeft voorzien van de namen van de nieuwe volksvertegenwoordigers.

  Behalve dat de hoofdstembureaus van de districten waar Sapoen en Chitan gekozen zijn eerst bijeen moeten komen en daarna onderzoek doen, schrijft de kieswetgeving voor dat voor deze procedures 14 dagen moeten worden uitgetrokken. Nu kort de rechter deze termijn in naar zeven dagen, verzucht de advocaat. In deze zaak is alleen het CHS veroordeeld. Alle andere vorderingen van de eisers zijn afgewezen.


  Maak melding

 39. @ andersz breivik
  helaas heeft die dommie nee zijn woorden niet in daden kunnen omzetten.
  de partij doe en met name breeveld heeft een ieder teleur gesteld.
  breeveld is achteraf gebleken gewoon een schoothondje en ja k nikker gebleven.
  hij is een schande voor zn ras.
  het enige wat nog ontbreekt bij breeveld is een schandaal met een paar kleine jongetjes.
  doe staat voor de D in NDP.


  Maak melding

 40. Dus nu moet ik blij zijn dat er nog geen anti corruptie wet is. Want dan had die ook ongeldig kunnen zijn.
  Gezien de reactie van nailah van dijk, denk ik dat tante Henny stoïcijns doorgaat alsof er niets gebeurd was. Nog een beetje cirruptie erbij. Wie merkt het?

  Vraagje aan Parbo: het lijkt alsof nu met je laatste snik reageert. Gaat het wel goed met je? Wij-zijn-moe trucs neemt ook ndp ers. Vertellen ze.

  Curtis hifwijks vertelt dat hij Doe gestemd heeft dus is mijn vraag: waar is Carl de doe dominee die voor niet corruptie ijveren wet zorgt Meneer doe ik denk dat je een paar dingen kapot gemaakt hebt.


  Maak melding

 41. De honden ruiken weer bloed, maar zullen weer onverrichterzake naar hun verraderlijke kennel terug kruipen.
  Er zijn echte mannen met grote ballen nodig om de NDP/Bouta te verslaan.


  Maak melding

 42. Als het vonnis niet uitgevoerd wordt moet de rechterlijkemacht het werk terstond massaal neerleggen..Het IMF kijkt nu over de schouder en in de keuken van de C.O. ( criminele organisatie) Bouterse , waardoor die zich geen gekke dingen kan permitteren.
  Het CHS hoort op de schop te gaan als gevolg van deze uitspraak vanwege deze blunder..Het is evident dat dat ze een verlengstuk is vd NDP. Aan alle Suriname die de C.O. Bouterse nu bij de keel hebben wil ik als rechtgeaarde Suriname zeggen: DOORWURGEN EN NIET LOSLATEN TOTDAT ZIJ HET POLITIEKE LEVEN LATEN..HET KLOPT ALS EEN ZWERENDE VINGER DAT DEZE STRIJD NIET TEGEN VLEES EN BLOED IS.!!!


  Maak melding

 43. Een rechter die de kieswet opzij schuift is het niet waard rechter genoemd te worden, zelfs rechters moeten zich aan wetten houden. Dit zegt genoeg over de rechters die de vhp in dienst heeft genomen om hun belangen te behartigen, kijk maar hoe deze rechter heet, haar naam zou ons genoeg moeten zeggen.


  Maak melding

 44. Peter
  Een rechter die de kieswet opzij schuift is het niet waard rechter genoemd te worden, zelfs rechters moeten zich aan wetten houden. Dit zegt genoeg over de rechters die de vhp in dienst heeft genomen om hun belangen te behartigen, kijk maar hoe deze rechter heet, haar naam zou ons genoeg moeten zeggen.

  Beste Peter,

  Een president die de grondwet van zijn land verkracht om zich zelf amnestie te geven om zo de rechtbank te ontlopen en zijn verdiende straf is een paria.


  Maak melding

 45. @Peter..”kijk maar hoe deze rechter heet, haar naam zou ons genoeg moeten zeggen”…
  Ik heb op dit forum veel domme opmerkingen voorbij zien komen van vooral paarse aanhangers,maar jij spant de kroon!!
  Ik weet niet of jij het Door hebt, maar Bouterse is totaal de regie kwijt en zelfs zijn duivelse tactieken kunnen hem nu niet helpen..Iedere dag lees je dat er weer een of ander onderdirecteurtje of directeur uit zijn functie is ontheven..Die “arme” functionarissen worden geofferd om het domme deel vh volk zand in de ogen te strooien dat corruptie wordt aangepakt. Tot nu toe is er tegen geen van hen een rechtzaak geweest waarbij hun schuld is bewezen..Over de brandstichting van het gebouw van justitie en de corruptie bij EBS hoor je ook niks meer. Fora heeft onlangs de korpschef een brevet van onvermogen opgespeld, want zij heeft in haar naïviteit gesteld dat zij de bedrijfsvoering van het politiekoras zelf zal doen. Kortom een en al chaos en puinhoop bij deze regerin..Daar is maar 1 oplossing voor: AFTREDEN van dit stelletje incompetente regeerders en competente criminelen.


  Maak melding

 46. Ik weet niet of jullie het weten, maar Somo en vrienden zijn ook Alibaba’s. Toen ze macht hadden, zijn ze flink te keer gegaan. Deze kliek heeft voor de amnestie gestemd uit eigen voor eigen belang.


  Maak melding

 47. Ik weet niet of jullie het weten, maar Somo en vrienden zijn ook Alibaba’s. Toen ze macht hadden, zijn ze flink te keer gegaan. Deze kliek heeft voor de amnestie gestemd voor eigen belang.


  Maak melding

 48. Jammer dat er een jaar na de verkiezingen geen opiniepeilingen worden gehouden. In mijn omgeving zie ik dat mensen een jaar geleden hoge verwachtingen hadden van Bouterse. Nu zie ik dat mensen zich diep schamen maar het slechts in vertrouwde omgeving ventileren. Wellicht is er vrees bij sommige NDP parlementariers om de regering tot beleidswijziging aan te sporen. Soms wachten ze te lang en dan is er geen weg meer terug. Er is moed nodig om op tijd uit een zinken boot te stappen.


  Maak melding

 49. Somohardjo kan je best wel in het rijtje plaatsen met pincipeloze politicy zoals Bouterse, Brunswijk en Breeveld.
  Maar sympathie zou ik ook nooit kunnen hebben voor personen als de kleine Sapoen en Cheatan.
  Voor de verkiezing je politieke opponent voor alles vies en vuil uitmaken om na de uitslag ‘for a few dollars more’ op zijn schoot te komen zitten.
  Want laten we er geen doeken om winden, ‘de heren’ zijn met behoorlijk wat belastinggelden omgekocht door de NDP.
  Indien een politieke partij verraders accomodeert en/of met geld overhaalt om over te lopen, kan je snel een conclusie trekken mbt zo een politieke partij, in deze de paarse partij.


  Maak melding

 50. Somo gefeliciteerd man!!!!!
  U bent een echte echte strijder
  U heeft sapoen morsdood gemaakt en daarmee
  Ook de ndp die nu 2 gouden zetels gaan
  Verliezen!
  Somo ie bigie en geweldig he!
  Ga zo door en never give up!
  Gefeliciteerd!!!!!!!!!!


  Maak melding

 51. Klopt ja de samenleving is diep teleurgesteld in bouterse!!!!!
  Met de dag wordt het leven in su zwaarder!
  Als deze moordenaar niet meer kan moet
  Hy opstappen. Niet hy bepaalt dat ma het
  Volk.
  Volk heeft bouta niet daar gezet om te pinaren!
  Dus het volk kan hem weer naar huis sturen!
  Opa bouta your ship is zinking may day!!!


  Maak melding

 52. Elke dag de zelfde leeghoofden die met elkaar bekvechten , niks BYZONDER aan deze ordinaire gevecht. Er zijn wel een paar ertussen die heel goed uitleg weergeven van de situatie in het land terwijl er anderen zijn die schaamteloos erop inhakken met een botte bijl.ze zetten zich zelve belachelijk .


  Maak melding

 53. Somo is de slimste en sluwste politicus
  In suriname.
  Hy weet dondersgoed hoe hy dingen moet
  Aanpakken.
  Die man heeft 50j politiekervaring!
  Dus waar praat j over?????
  Hy ontkleed j zo als wat hy gedaan heeft
  Met sapoen en ndp!!!!
  Somo is een strijder en doorzetter!!!!!


  Maak melding

 54. Somo is een sneki en een landverrader. In de jaren 80 ontsprong hij ook de dans. Maar goed zijn tijd komt nog wel. Onze regering zit stevig in het zadel. Wij malen niet om die 2 zetels. De hervormingen worden gewoon doorgevoerd iets wat Front nagelaten heeft.


  Maak melding

 55. @ SOMMO.

  ———————————————————————————–
  A pa dies ing fissie, e biedjieng VERLEP,..too long in de politiek ! OPHOEPELEN MIE MANG !!!


  Maak melding

 56. Damsco, jouw criminele opa ziet er natuurlijk fantastisch uit, he? Sinds 1980 zit hij aan de macht en nog steeds heeft hij er niet genoeg van en dan durf jij Somo te verwijten. Hoepel toch op, man.


  Maak melding

 57. JAH inderdaad had FRONT nagelaten :us koers van 2.80 naar 6.6 srd te brengen, brandstof prijs van 2.10 srd maar 4.86 te brengen, stroomtarief van 25srd 135srd, sardien van 2,7 srd naar 14.5 srd, ziekenhuizen , bussen , boten, gehandicaptenzorg , scholen , politie die geen toiletpapier gebben, onderwijzers die en ambtenaren die hun salaris im 100%zien dalen in waarde.miljarden schulden te maken, alle goud en valuta reserve op, naar IMF,JAH FRONT HAD DIT NAGELATEN .ps op alle internationale vlak is Suriname op de wereld kaart maar negatief.ALS JIJ OVER HERVORMING PRAAT DAN HEB IK NU GEEN WOORDEN MEER ……


  Maak melding

 58. @ Henk Molenaar
  Peter
  Een rechter die de kieswet opzij schuift is het niet waard rechter genoemd te worden, zelfs rechters moeten zich aan wetten houden.
  ————————————————————————————–
  MOLENAAR ,..jij bent ècht een domme EZEL,.de ene dag wil je dat de rechterlijke macht optreedt,als ze dat doen loop je te plassen in je broek domme poepjan.wanneer wordt jij eens slim ? mie mang !


  Maak melding

 59. Dit hele weekend is uitgetrokken voor spoedberaad te Leonsberg. Dure bolides komen af en aan. van Dijk en mama van Dijk hebben de opdracht gekregen om het Wetboek van strafrecht en het Wetboek van Strafvordering uit het hoofd te leren en hiaten en mazen in de wet te vinden. DNA voorzitter, Misjiekaba, Bouva en de adviseurs zijn allemaal ook gespot.

  We zullen zien welke fallus er nu uit de hoge hoed zal worden getoverd om die arme Vrouwe Justitia wederom te verkrachten.


  Maak melding

 60. Damsco
  @ Henk Molenaar
  Peter
  Een rechter die de kieswet opzij schuift is het niet waard rechter genoemd te worden, zelfs rechters moeten zich aan wetten houden.
  ————————————————————————————–
  MOLENAAR ,..jij bent ècht een domme EZEL,.de ene dag wil je dat de rechterlijke macht optreedt,als ze dat doen loop je te plassen in je broek domme poepjan.wanneer wordt jij eens slim ? mie mang !

  Echt, het navelpluis van een kakkerlak heeft meer hersencellen dat jij….


  Maak melding

 61. parbo
  Somo is een sneki en een landverrader. In de jaren 80 ontsprong hij ook de dans. Maar goed zijn tijd komt nog wel. Onze regering zit stevig in het zadel. Wij malen niet om die 2 zetels. De hervormingen worden gewoon doorgevoerd iets wat Front nagelaten heeft.

  Je bedoelt Somohardjo is toen niet op de vlucht neergeschoten….En nu zal hij alsnog de dans niet ontspringen?

  Jij bent echt een typisch voorbeeld van een amorele Paarse Rat,


  Maak melding

 62. Juist !
  Als het een Somo kost om de strijd te winnen dan maar Somo , en hij heeft ons niet teleurgesteld .
  Hij heeft gevochten tot het einde van Sapoen en Chitan,hij heft ze verslagen.
  Go Somo go hup,hup,
  Samen kunnen Somo en Hofwijks veel meer bereiken!!!
  Hup,hup voor deze 2.


  Maak melding

 63. Ray, joe mpp je bent aan het hallucineren. Blijf van die troep af. Somo heeft destijds gratie gekregen. Hij mag Bouterse op zijn blote knieën bedanken. Hofwijks is een futu boi van Front. Niemand neemt hem serieus. Luister wij gaan door tot 2020 en daarna plakken we nog 5 jaar aan vast. Heel simpel het volk houd van Bouterse en de NDP. Toe dheer boer chateh hee. Moeria na kama he


  Maak melding

 64. @Samudin
  Ook de crimineel bouta moet zich houden aan de vonissen van de rechter.Vooor hem gelden dezelfde regels en wetten al maakt hij zijn eigen wetten en regels, die noemen wij illegaal en geloof me de ndp gaat alles eraan doen om Sapoen en Chitan als parlementariers te behouden en we zijn de illegale praktijken van de crimineel bouta echt zat!


  Maak melding

 65. @Parbo
  Hallo ndp teef!
  God heeft Somo gespaard voor deze dag!!!
  Je baasje is geen judge en jury maar een ordinaire killer,a wanted man!!
  Bouta bedanken voor wat!!??
  Dat hij Somo niet had geexecuteerd eerder?Teef Parbo,bouta schenkt geen levens hij steelt ze van jou op de meest medogenloze wijze!!
  En Somo die gaat je baasje zijn amnestie mars breken!
  Al komt bouta morgen met de mededeling dat Chitan en Sapoen nog steeds parlementariers zijn ,wij gaan die joker niet serieus nemen,wij gaan het zien als de zoveelste vieze vuile ndp trucje.
  En please doe je best niet om in sarnami hindi voor me te gaan schrijven,je klinkt dan enkele graadjes meer als een wanhopige!!


  Maak melding

 66. @Ray,

  Zoals anderen hebben aangegeven, Bouta doet wat hij wil en niemand lijkt in staat hem te stoppen. Hij luistert niet naar rechtbank, hij laat rechtbank naar hem luisteren.
  Het is een gevaarlijke gave die hij heeft. Blijkbaar, niemand in Suriname is opgewassen tegen hem. soms, een land heeft pech dat zij krijgt zulke mensen als machthebber.
  Maar soms, een land heeft vreselijke pech dat zij krijgt een bevolking die is ongeletterd en onwijs.


  Maak melding

 67. Ik hoop niet dat DNA-voorzitter, Jennifer Geerlings-Simons, weer gaat zeggen dat ze nog niets heeft gehad en dat ze niet kan overgaan tot het toelaten van nieuwe leden. Als ze het vonnis niet heeft gehad, zal ik het zelf aan haar bezorgen,” klonk een opgeluchte Somohardjo gisteren tijdens een persconferentie. Hij belegde een spoedbijeenkomst, nadat de rechter het Centraal Hoofd Stembureau (CHS) heeft veroordeeld om het proces in te zetten om de leden Sapoen en Chitan terug te roepen uit het parlement en hun opvolgers te laten toetreden tot het hoogste college van staat.

  Hij vertelde verder dat de NDP en haar coalitie de grootheid moet opbrengen om het vonnis in alle rust uit te voeren. In gesprek met Suriname Herald zegt Somohardjo dat de almachtige de rechtvaardige heeft laten zien in deze zaak. “Je kan niet zeggen dat je armoede wilt bestrijden, dan ga je de vriend van armoede omhelzen. Dat is misleiding,” zegt Somohardjo. Doelend op de ondersteuning van Sapoen en Chitan aan de huidige coalitie.

  De politicus zei dat De Nationale Assemblee voornemens had om de huidige terugroepwet te repareren. Eerder dit jaar had de coalitie besloten deze wet op de operatietafel te zetten, omdat ze vond dat de wet veel hiaten had en niet compleet was. Somohardjo geeft aan dat ze er alles aan heeft gedaan om het goed te praten. “Al is de leugen nog zo ver, de waarheid achterhaalt hem wel,” zegt Somohardjo. De PL-leider zei dat de Commissie van Rapporteurs nog niet zover zijn voor de openbare behandeling van deze wet. Er moeten nog enkele adviezen komen. “Als men op de nieuwe wet wacht dan is men te laat,” zei Somohardjo tijdens de persconferentie. Al zou deze wet volgende week aangenomen worden; het zal geen invloed hebben op het uitgesproken vonnis


  Maak melding

 68. Zéér OPMERKELIJK !!!

  Aan het einde van een telefonische interview met Somohardjo is er ook een kort telefonisch contact met ” SaPOENTJE ” te beluisteren via de Apintie website.

  Hij, ” De VERRADER “, geeft aan DRUK BEZIG te zijn met vergaderen dus kan hij nog geen commentaar geven op de beslissing van de rechter.
  Frappant is dat hij aangeeft nog met 20 RECHTERS te moet praten plus zoveel ANDEREN alsook met POLITIEKE RECHTERS.

  POLITIEKE RECHTERS !!!%%***##¥¥**????? Who the hell are they ??!!!??

  Het volgende opmerkelijke is dat hij door de reporter, Lucien Pinas, NIET werd gevousvoyeerd zoals gebruikelijk maar GETUTOYEERD……

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 69. @Samudin
  In Suriname is men niet gemotiveerd om wat voor je land te doen ,ze verwachten juist het omgekeerde.Dit alles maakt juist dat een gekke man als bouta het land gaat regeren gezonder enig verstand.Die man bezit alle eigenschappen van een crimineel en het volk ziet het maar spelen voor struisvogels.Niet de surinamers maar de NIET surinamers kunnen het land alsnog redden van een neergang en Bouta..
  Somo en hofwijks zijn in mijn ogen heden, de beste 2 mensen om een bevrijdings camagne van Suriname ,leven te geven


  Maak melding

 70. @ Ray
  “Ik hoop niet dat DNA-voorzitter, Jennifer Geerlings-Simons, weer gaat zeggen dat ze nog niets heeft gehad en dat ze niet kan overgaan tot het toelaten van nieuwe leden”

  Wacht maar af. Ze kan het omdat de procedure van het CHS afhankelijk is van het Hoofdstembureau in de 2 districten.
  Het hele weekend worden de vertragingstactieken onderzocht en wellicht wetgeving voorbereid om dit tegen te gaan.


  Maak melding

 71. Samudin

  “Welke gevolgen heet het vonnis dan, want de regering behoudt haar meerderheid niettemin.”

  Het gevolg is dat men iedereen aan boord moet houden, er niemand meer naar het buitenland kan en niemand ziek kan worden. Dit omdat de PALU haar gedoogsteun ook min of meer gecanceled heeft en dat Wij zijn Moe-dig Breeveld nu als zwakste schakel in de Coallitie aangewezen heeft. Hofwijks stelt DOE stemmer te zijn geweest en teleurgesteld te zijn.

  Het quorum spook kan bij belangrijke zaken maar zo weer aan de orde komen of DOE en BEP kunnen nu zwaardere eisen gaan stellen voor hun stem zodra Doekhi geen zin heeft om naar Paramaribo te reizen.
  Ook zal de chantage binnen de NDP groter worden zodra aanwezigheid in de DNA van belang wordt. Doekhi zal zeker vaak een dokters attest gaan regelen om te kunnen chanteren.


  Maak melding

 72. @Ray,

  Surinamers zijn net zo gewoon als alle burgers waar ook ter wereld, ze zijn calculerende burgers.
  In landen waar de burgers ondernemend zijn, calculeren ze anders dan in landen waar burgers afhankelijk zijn van de staat.
  In Suriname is een groot aantal mensen afhankelijk van de staat. Deze mensen gaan de staat (de regering) nooit afvallen. Ze gaan zich er keihard aan vastklampen en het door weer en wind steunen zolang ze bepaalde voorzienigen krijgen. De behoefte aan vooruitgang en onafhankelijkheid bij deze burgers zal zeer klein zijn, schat ik in. Het is dann ook in het belang van de staat (Regering) om een flink aantal van zulke burgers te hebben die hondstrouw aan haar gebonden zal zijn.


  Maak melding

 73. @JoJo,

  Het is dus meer of min een interne management kwestie. Ik zie de coalitiepartners er niet zo gauw uitstappen omdat ik vermoed dat ze intussen zelf flink chanteerbaar zijn geworden. Die stok slaat aan beide kanten nl.


  Maak melding

 74. Bovendien ze ik DOE er nu niet uitstappen omdat ze het krediet verspeeld hebben bij de bevolking. Ze zitten lijmvast aan Bouta (ipv aan God). Eigen schuld.


  Maak melding

 75. @Samudin
  Breeveld valt mij heel zwaar tegen echter op enig moment zal hij het vege lijf moeten reden voor dat hij door Curtis Hofwijks opgepeuzeld wordt en hem het zelfde gebeurd als de KPTI.

  De DJ/geluidspersoon van wij zijn Moe-dig is een ex NDPer.
  Zodra men echt bang wordt zul je zien dat het moeilijker de kikkers in de kruiwagen te houden.

  De NDPers zullen steeds minder onder het volk gaan omdat zij op geen enkele wijze de vragen van het volk zullen kunnen beantwoorden.


  Maak melding

 76. Somo gefeliciteerd voor de overwinning.
  Nou zoals ik het daar in su zie,zal dit nooit uitgevoerd worden.Als ik zo naar mw vandijck luister en de daadwerkelijk de laatste vonnis ernaast hou.Dan zal deze uitspraak niet uitgevoerd worden. Ik denk dat gezien de dwangsom van 10000 per dag tot een maximum van 500000 een makke voor de regering is.En dan gaat het chs in hoger beroep en wordt de laatste uitspraak wederom door een andere rechter nietig verklaard .watch my words “in su is alles gepositioneerd. Er zijn onafhankelijke rechters in su . Het probleem in su is ons mentaliteit. Zolang je in su woont zie je het niet totdat je in een beschaafd land gaat wonen of studeren.ik ben zelfs in su opgegroeid maar woon reeds 20 jaren in Nederland. Wanneer ik in su op vakantie ben erger ik me soms aan heel veel omdat ik nu beter weet.Wat ik eigenlijk zeggen wil is dat de leden sappen en chitan nooit uit het parlement zullen treden omdat er binnen week weer een ander uitspraak in hoger beroep zal komen.De rechters zijn niet te vertrouwen omdat de politiek er te diep ingeworteld is. Mark my words


  Maak melding

 77. Somo gefeliciteerd met de overwinning.
  Nou zoals ik het daar in su zie,zal dit nooit uitgevoerd worden.Als ik zo naar mw vandijck luister en de daadwerkelijk de laatste vonnis ernaast hou.Dan zal deze uitspraak niet uitgevoerd worden. Ik denk dat gezien de dwangsom van 10000 per dag tot een maximum van 500000 een makke voor de regering is.En dan gaat het chs in hoger beroep en wordt de laatste uitspraak wederom door een andere rechter nietig verklaard .watch my words “in su is alles gepoliticeerd . Er zijn weinig tot geen onafhankelijke rechters in su . Het probleem in su is ons mentaliteit. Zolang je in su woont zie je het niet totdat je in een beschaafd land gaat wonen of studeren.ik ben zelfs in su opgegroeid maar woon reeds 20 jaren in Nederland. Wanneer ik in su op vakantie ben erger ik me soms aan heel veel omdat ik nu beter weet.Wat ik eigenlijk zeggen wil is dat de leden sappen en chitan nooit uit het parlement zullen treden omdat er binnen week weer een ander uitspraak in hoger beroep zal komen.De rechters zijn niet te vertrouwen omdat de politiek er te diep ingeworteld is. Mark my words


  Maak melding

 78. Un lik bouta gollo!
  Bouta tjarie su na lande kba!!!!
  Toch we prijse hem.
  Un ne fierie in un saka no?????
  Of na opa bouta ey sponser un so??
  Bouta ow skrep dalijk da dino tekie abra
  Moro ey doro
  Bouta druk monie
  Bouta tjatie su na venezuela rn haitie
  Un go lik ing go!!!!


  Maak melding

 79. het regent pijpen stelen in sme en heel parbo staat onder water..

  iedereen loopt met zijn broek in zijn handen alle slechte wegen onder water niemand zegt iets meer..

  het enige wat er nu moet gebeuren,,,is,,,, bouta moet opgeven en vertrekken.,,,

  nieuwe ronde nieuwe kansen..begin bij het begin op een eerlijke manier,,dit wordt niks de komende tijd..

  verloren generatie..


  Maak melding

 80. Mijn god, is dit Suriname ?????zo erg wordt er uitgescholden . Boys het kan ook anders , iedereen wil het beste voor Suriname als iemand een ander mening heeft is dat zijn goed recht, je moet jouw mening geven , that is all. Ps wou graag de cv van alle posten zien , wedden dat bij beoordeling niemand terug zou komen op deze forum.


  Maak melding

 81. Per saldo is de kermisklant 2 zetels kwijt aan NPS en VHP.!

  Pa i zal wel denken, “a moro betre mi dede, maar mi nem bari.
  De bedrieger is bedrogen.


  Maak melding

 82. Aai, dim snesie nanga jampanesie ei tap dim mofo. Ye yere dim indiamang nanga dim afrikamang, ma ie ne yere dim snesie nanga jampanesie dja. Fa kong tak dim mang no ab wang mening?


  Maak melding

 83. Twee eruit. Nou de partners er opwijzen van de onthoudbaarheid van de situatie. Verder de slapende redelijke paarsen wakker schudden en de hele gedoe is uiteen gerafeld.

  Een voorbeeld van een leider van een revolutie is Ho Tji Min van Vietnam. De medelandgenoten noemen hem Oom Ho. Ze dragen hem op hun handen. Met hem hebben ze de Fransen het land uitgeschopt. De Amerikanen hebben hebben ze Zuid Vietnam weg laten tekenen.

  Hij heeft niet met een pick up truck gereden in Hanoi en voedselpakketten uitgedeeld. Zijn volk heeft gewerkt en geproduceerd en geexporteert. Nu al dat geschiet is gestopt is Vietnam de tweede rijst exporter. Het land geniet nu van een redelijke welvaart.

  Een staatsgreep is wat ze gedaan hebben in Nicaragua voordat de Sandinistas aan de macht kwamen. Mensen verdwijnen spoorloos en het land zinkt weg in economische crisis.


  Maak melding

 84. @tunggak,

  Die gristenen (breeveld, meije) houden hem de hand boven het hoofd tok. Ik wil een onderzoek naar de rol van de gristenen en de kerken.


  Maak melding

 85. Somo gaat dankdienst houden omdat hij 2 zetels heeft overgedragen aan vhp en nps. Als dit geen kiezersbedrog is,weet ik het niet meer. Deze partijen doen meer als groep aan de verkiezingen, gaan daarna uit elkaar, maar zetels worden wel volgens oude lijsten verdeeld. Ik denk dat dit het laatste kunststukje van somo is, de Javanen zullen zich gaan afvragen waar de zetels zijn.


  Maak melding

 86. Javanen in politiek verband zijn historisch gezien niet betrouwbaar. Ze slingeren net als een aap van de ene partij naar de andere. Waar ze het meest kunnen graaien slingeren naar toe. Ze zijn ook altijd omkoopbaar


  Maak melding

 87. @ Peter
  “Somo gaat dankdienst houden omdat hij 2 zetels heeft overgedragen aan vhp en nps. Als dit geen kiezersbedrog is,weet ik het niet meer.”

  Nee Peter dit is geen kiezers bedrog. Het is niet prettig maar het gevolg van de gemaakte afspraken.
  Dat de PL deze zetels kwijt is komt voor rekening van de heren Sapoen en Chitan die de PL zetels verkocht hebben aan de NDP zonder feitelijk een achter ban te hebben.
  Sapoen en Chitan hebben hun kiezers bedrogen voor hun persoonlijk belang.

  U draait de zaak om. Om de waarheid onder ogen te zien moet u terug gaan naar de aanleiding.


  Maak melding

 88. Er is een factor dat nu heel veel druk op de NDP regering en de NDP parlementsvoorzitter legt:
  Het Inter Monetair Fonds.

  Een van de criteria is “goed bestuur”. Bij het niet eerbiedigen van de rechterlijke macht kan dit als “slecht bestuur” worden aangemerkt.


  Maak melding

 89. Somo en de zijnen hebben zich blij laten maken met een DODE mus!

  Rayt

  Voor Nialah een bittere pil om te slikken!

  PARAMARIBO – Advocaat Nailah van Dijk vindt het vonnis van de kantonrechter in de terugroepingszaak-Sapoen/Chitan “apert onjuist”. Ook is de uitspraak “praktisch onuitvoerbaar”, zegt de jurist desgevraagd tegen de Ware Tijd. Zij trad in deze zaak namens de Staat Suriname op.

  Kortgedingrechter Rewita Chatterpal veroordeelde het Centraal Hoofdstembureau (CHS) vrijdag om binnen zeven dagen na de uitspraak bijeen te komen en ervoor te zorgen dat in de opengevallen vacatures in het parlement wordt voorzien. De opengevallen plaatsen moeten worden ingevuld “als gevolg van de terugroepeing van de heren R.S. Sapoen en D. Chitan als volksvertegenwoordigers van De Nationale Assemblee”.

  Van Dijk vindt de uitspraak van rechter Chatterpal “juridisch onbegrijpelijk”. Zij zegt dat de magistraat een zodanige uitspraak heeft gedaan die een definitief karakter heeft. Het wetboek van Rechtsvordering schrijft voor dat in kortgeding rechters zodanige vonnissen wijzen waarin voorlopige voorzieningen worden getroffen. In deze is het CHS echter opgedragen om binnen een week bijeen te komen om het proces in gang te zetten om nieuwe leden voor het parlement aan te wijzen.

  “Dit is naar mijn gevoel een apert onjuist vonnis omdat de kantonrechter in kortgeding buiten haar bevoegdheid is gegaan”, zegt de jurist. Praktisch is het vonnis volgens Van Dijk ook onuitvoerbaar omdat het CHS wel kan vergaderen, maar de vacatures pas kan invullen wanneer het Hoofdstembureau haar heeft voorzien van de namen van de nieuwe volksvertegenwoordigers.

  Behalve dat de hoofdstembureaus van de districten waar Sapoen en Chitan gekozen zijn eerst bijeen moeten komen en daarna onderzoek doen, schrijft de kieswetgeving voor dat voor deze procedures 14 dagen moeten worden uitgetrokken. Nu kort de rechter deze termijn in naar zeven dagen, verzucht de advocaat. In deze zaak is alleen het CHS veroordeeld. Alle andere vorderingen van de eisers zijn afgewezen.


  Maak melding

 90. De rechter heeft goed gehandeld en oprecht.
  De vuile vieze spelletjes van de NDP worden doorgrond en als je in onder water je behoefte doet, komt het naar boven drijven. Altijd zijn er racisten hier die er een etnische zaak van maken. Gerechtigheid zal zeker zegevieren. Onrecht heeft men jaren onderdrukt maar gerechtigheid komt een keer naar boven.


  Maak melding

 91. @Paraman

  Nialah van Dijk kan van alles vinden. Op sommige punten geef ik haar ook gelijk echter zij is de rechter niet en het is een bij voorraad uitvoerbaar vonnis. Het moet dus uitgevoerd worden en kan daarna pas juridisch aangevochten worden tenzij het CHS de dwangsom betaald of zichzelf ontslaat waardoor er niet gehandeld kan worden.

  U doet net als of de opinie van Nialah van Dijk de wet is en de rechters overruled. Dat is niet waar.

  Ik ben benieuwd welk konijn nu uit de hoge hoed getoverd gaat worden


  Maak melding

 92. Ik heb het eerder gezegd dat deze uitspraak nooit uitgevoerd zal worden.ook zie je dat er 5 verschillende uitspraken zijn dus kom ik zelfs tot de conclusie dat 90% van de rechters in su niet integer zijn. Zelfs zei ik ook dat de zaak in hoger beroep wederom door de volgende rechter in het voordeel van de tegenpartij beslist zal worden. Ik neem het de rechters kwalijk. Het heel rechts systeem in su is gepoliticeerd. Dus zoals ik al zei zullen sapoen en chitan nooit uit het parlement gezet worden.
  Zie daar mr KanHaï en mevr vandijck zijn al druk bezig.
  Wordt vervolgd…….


  Maak melding

 93. @ Henk Molenaar

  Ik heb het eerder gezegd dat deze uitspraak nooit uitgevoerd zal worden.ook zie je dat er 5 verschillende uitspraken zijn dus kom ik zelfs tot de conclusie dat 90% van de rechters in su niet integer zijn. Zelfs zei ik ook dat de zaak in hoger beroep wederom door de volgende rechter in het voordeel van de tegenpartij beslist zal worden. Ik neem het de rechters kwalijk. Het heel rechts systeem in su is gepoliticeerd. Dus zoals ik al zei zullen sapoen en chitan nooit uit het parlement gezet worden.
  Zie daar mr KanHaï en mevr vandijck zijn al druk bezig.
  Wordt vervolgd…….


  Maak melding

 94. @ Jojo

  Ik heb het eerder gezegd dat deze uitspraak nooit uitgevoerd zal worden.ook zie je dat er 5 verschillende uitspraken zijn dus kom ik zelfs tot de conclusie dat 90% van de rechters in su niet integer zijn. Zelfs zei ik ook dat de zaak in hoger beroep wederom door de volgende rechter in het voordeel van de tegenpartij beslist zal worden. Ik neem het de rechters kwalijk. Het heel rechts systeem in su is gepoliticeerd. Dus zoals ik al zei zullen sapoen en chitan nooit uit het parlement gezet worden.
  Zie daar mr KanHaï en mevr vandijck zijn al druk bezig.
  Wordt vervolgd…….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.