Surinaamse oppositie wil ook praten met IMF

98

PARAMARIBO, 29 apr – De oppositie gaat haar bezorgdheid uiten bij het Internationaal Monetair Fonds, IMF. Dit zegt Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de VHP. De vier oppositiepartijen zijn teleurgesteld in de houding van het fonds.

Het IMF heeft tot nog toe alleen met regeringsfunctionarissen gesproken over de miljoenenlening. “De teleurstelling en verbazing zijn des te groter als wij merken dat het IMF de afgelopen jaren ons wel geconsulteerd heeft bij missies. Nu een heel zwaarwichtig en ingrijpend programma zal worden uitgevoerd, zien we dat ze ons niet consulteren”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Ook maatschappelijke groepen zijn niet gehoord. Verwacht wordt dat er nog voor dertien mei een gesprek komt. Op die dag wordt de leenovereenkomst getekend. Voor de oppositiepartijen VHP, ABOP, NPS en Pertjajah Luhur is het menens. “We zullen het IMF alsnog oproepen om de oppositie en andere belangrijke organisaties intensief op te nemen in hun communicatieronde”, aldus Santokhi.

98 REACTIES

 1. Leuk geprobeerd oppositie hoop dat je gehoord wordt.
  Wel veels te laat maar ja
  Stemmingmakerij hoort nu eenmaal bij deze groep.
  Een tip volgende keer gelijk je stem laten horen.
  Misschien krijg je in afwachting van de komende massa meeting genoeg mensen op de been.
  Eindelijk zijn jullie wakker maar vergeet niet dat wij al een voorsprong hebben.
  Veel succes toegewenst.


  Maak melding

 2. Het IMF praat niet met oppositiepartijen. Die praten alleen met een gekozen regering. Dit is dus een infantiel gedoe weer. Net zo infantiel als die Belfort die met de Koning van Nederland wilde praten. Als je werkelijk denkt dat de wereld zo werkt ben je van een niveau welke mij doet vrezen voor de toekomst van Suriname als dit soort lieden het weer voor het zeggen krijgen. Man, man, man wat een soap serie is dit..


  Maak melding

 3. En terecht! Waar is al dat geld gebleven….???

  Wanneer gaan wij halen o.a. bij Abhrahams? Niet goed schiks dan kwaad schiks…………..

  Pe Á Money Déé……………………Uit liefde voor het land.

  Zij hebben het land generaties (honderd jaren) in achteruitgang gezet.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Véél Wijsheid!!!)


  Maak melding

 4. De oppositie is wanhopig. Ze proberen een wit voetje te halen bij het imf. De regering Bouterse is de enige legitieme partij waar er mee gesproken wordt. De oppositie moet maar wachten op de gespreksverslagen of een deel daar van.


  Maak melding

 5. IMF is hoogstwaarschijnlijk van mening dat de oppositie de afgelopen 36 jaren in slaap was gevallen en dus medeplichtig aan de ontstane situatie. Deze oppositie gaat aangaande fraude niet vrijuit maar wat de NDP in dit verband laat zien gaat alle perken te buiten vwb verspilling en fraude. Dit land zit in een nooit eerder gekende crisis door toedoen van de NDP met opperhoofd DDB als Satan sinds 1980.
  Wat is er nu BROODnodig? Alle oppositiepartijen onder toezicht plaatsen aangaande partijbestuur en hun smerige reglementen. Deze hele NDP corrupte bende opruimen desnoods velen als persona non grata veroordelen dwz of proces opstarten cq. eerdere processen vervolgen i i g diepgaand onderzoek doen naar praktijken welke ons land in verdoemenis hebben gestort. Feit is en blijft dat NDP met DiDiBri zgn democratisch zijn benoemd zoals het ziichzelf benoemen van sergeant tot bevelhebber. DiDiBri denkt dat ie revolutionair is. Zijn Uzi weer oppaken kan hij nu niet dus met de VS-ogen gericht op SU is dit het juiste moment om deze crimineel en zijn hele bende op te ruimen. Een GECONTROLEERD zakenkabinet is NU vereist ipv zoveel schuldenmaken omdat DIDIBRI met zn cokasmoel geen verantwoording durft at te leffen. Gaan wij als Surinamers opkomen voor onze belangen en die van onze kinderen of voor een zeer penibele situatie veroorzaakt door een moord- en drugsverdachte?


  Maak melding

 6. Reactie open of gesloten?

  brief aan de president.
  Brief aan de President van de Republiek Suriname, D.D. Bouterse.
  Meneer de president het is al bijna een jaar geleden dat u en uw partij NDP de verkiezing van 2015 in Suriname met grote winst heeft gewonnen, u en uw partijgenoten hadden beloofd voor een betere, vreedzame en veilige Suriname.
  Mag ik eerlijk zijn om te zeggen dat ons land de laatste jaar echt heel achteruit is gegaan na de verkiezing van 2015. Criminaliteit is zeker met meer dan 20% gestegen elke dag leest je in de nieuws dat een rover aangehouden of is doodgeschoten, wat gaat u hieraan doen om ons toch de

  lees verder, zie link.

  De nieuwe generatie Surinamers

  http://www.suriguide.nl/column/brief-aan-president-republiek-suriname-d-d-bouterse/


  Maak melding

 7. Niet de oppositie is wanhopig , de volk van Suriname is wanhopig . Ps . Eigenlik wil ik niet in gaan op posters die generlei waarde hebben , niet eens 10srf op zak hebben . HOLLE VATEN KLINKEN HET HARDS.


  Maak melding

 8. Op de site van het IMF staat een overzicht van de ‘projected payments to the IMF’.(geschatte terugbetalingen).

  De bedragen zijn uitgedrukt in SDR, niet te verwarren met de srd(suri doller).

  SDR = Special Drawing Rights, en is gekoppeld aan de US dollar. De SDR fluctueert naar gelang de US dollar fluctueert.

  De betalingen starten op 30 april 2016 met een bedrag van 1,503 (milj $) voor een assessment en eindigen in het jaar 2031, totaal 419.136 (milj $).

  De kosten voor niet of te laat betalen zijn niet ingecalculeerd.

  Suriś mogen zelf beslissen wat ze willen.


  Maak melding

 9. HahahahaaaaaWoehaaaiiii. pres is hoofdverdachte in moord- en drugszaken. Opheldering eisen of voortzetten van het proces stagneert door onwetendheid (DDB censuur plus volksmilitie met kutwiijf Bijlhout die juist in NL onderdak heeft gevonden) of nepotisme. Elecoraat heeft lezen niet als hobby. Zichzelf verdiepen in Surimaterie doen ze niet. Slechts volgen van schreeuwende scheldende podiumidioten die denken dat zij leiders zijn maar in feite mongolen die zelfverrijking altijd voorop stellen.

  Wat nu gebeurt is dat de middenstand kapot wordt gemaakt (nog meer) werklozen met pesidesi die met zn bekende lulverhalen mensen voor de gek houdt. Er is geen crisisplan omdat Suriname wordt bestuurd door volslagen idioten die uitsluitend binnen landsgrenzen blijven roven. Deze volkverlakkers moeten sowieso worden opgeruimd. Schoonschipmaken, opruimen en benoemen van een zakelijk politiek ingesteld kabinet met een klipklare visie is echt nodig voor herstel van de Surinaamse reputatie dmv klinkende prestaties!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. @Esmerald

  Je bent er van op de hoogte dat er geen landen op de wereld zijn zonder staatsschuld? Want je kunt hier wel de econoom uithangen maar ik vermoed dat je daar niet de kennis voor hebt. Ik overigens ook niet maar ik ga dus ook niet lukraak met cijfers strooien die ik niet in een context kan plaatsen. Jij vertoond hiermee populistisch gedrag. Precies waar iedereen de NDP van beschuldigd.


  Maak melding

 11. het imf heeft na verschillende gesprekken met de floppositie ingezien dat er niet met de floppositie te praten valt.
  eigenbelang voert de toon van de gesprekken.
  een lid van de floppo word internationaal gezocht.
  ander lid is een hardnekkige pedo.
  lid met de grootste buik heeft omgang met drugs criminelen en is zelf aangehouden tijdens een roadblock met coca in zijn kofferbak.
  de gehele floppo verwijt de ndp van feiten die ze zelf ook gepleegd hebben.
  de helft van de floppo zat in de vorige coalitie en is dus medeschuldig aan de huidige crisis.
  de floppo is geen gesprekspartner van het imf en het imf hoeft geen verantwoording af te leggen aan de floppo.
  de floppo is gewogen en te licht bevonden .


  Maak melding

 12. @Paul,

  Laat de suriś maar zelf bepalen wat ze willen.

  ik voorzie ze alleen maar van informatie die gewoon op de IMF site staat. Dit wil niet zeggen dat ik de econoom uithang. Simpel copy/paste.

  Hoezo uit de context? Dit is een overzicht van de te betalen schulden de komende 15 jaar aan het IMF.
  Je neemt een loopje met het verstandelijk vermogen van de suri’s, ze begrijpen het heus wel.

  Dat er geen landen zijn zonder staatsschuld, daar hebben de suri’s momenteel geen boodschap aan.
  Er moet voedsel op tafel komen, de eerste levensbehoeften moeten vervuld worden en ze willen vrij kunnen ademen zonder schulden.


  Maak melding

 13. De kans is groot dat de huidige oppositiepartijen ervoor zullen moeten zorgen dat de IMF lening terugbetaald wordt, het zou daarom verstandig zijn van de IMF om ook met deze partijen te praten. Als alleen de ezels die paars gestemd hebben de schuld zouden aflossen mochten ze voor mijn part een miljoen maal meer geld lenen bij het IMF, zonder de rest te vertellen wat de overeenkomst inhoudt, maar aangezien dat niet het geval is, is het terecht dat de oppositie eist dat hen van tevoren verteld wordt wat de regering en het IMF overeengekomen zijn.


  Maak melding

 14. @Paul en Parbo
  Jullie denkwijze typeert de denkwijze van de NDP aanhang. “KORTZICHTIG EN GEBASEERD OP PERSOONSVERHEERLIJKING EN OPPORTUNISME”.
  Het is helemaal niet vreemd dat internationale organisaties die hulp bieden aan een regering ook met exponenten van de oppositie praten. Als er een overeenkomst gesloten wordt doen ze dat uiteraard met de zittende regering en niet met de oppositie.
  Aangezien Bouterse het parlement geen duidelijkheid heeft verschaft over de deal en het zogenaamde crisisplan is het naar mijn idee helemaal niet vreemd dat de oppositie dit verzoek doet. Immers , in het kader van transparantie is daar niks mis mee. Maar kennelijk wil Bouterse niet dat de oppositie kennis neemt van dit wurgcontract waarmee hij een volgende regering , en komende generaties opscheept.
  Was het niet Bouterse die ooit zei: AL STAAT HEEL PARAMARIBO IN BRAND, IK SLAAP ZOALS ALTIJD EVEN LEKKER.” aldus de “vader des vaderlands”.
  Bouterse vertoont in zijn denken overeenkomsten met koning Lodewijk de 14e.. die zei ooit: :” na mij de zondvloed”.
  Bouterse heeft ervoor gezorgd dat hij genoeg geld dat land en volk toebehoort heeft veiliggesteld in het buitenland , waardoor zijn familie en zijn nageslacht , de zondvloed waarin hij land en volk heeft gestort, in alle weelde zullen overleven.


  Maak melding

 15. @Esmerald

  Hoe weet jij of ik wel of geen Suri ben? Verder heeft het helemaal geen zin om met cijfers te smijten als je geen idee hebt welke inkomsten er tegenover staan. Als je thuis ook zo je boekhouding voert zul je denk ik elke maand slecht uitkomen met je geld. Het is dus of dommigheid van je of stemmingmakerij.

  @Robinho

  De oppositie heeft de kans gehad na de verkiezingen om deel te nemen aan deze regering. Met alle partijen zijn gesprekken gevoerd. Er is gekozen om oppositie te voeren in plaats van deelnemen. Dat is hun goed recht. Echter dan heb je nu gewoon te wachten tot je weer aan de beurt bent. Zo is het nu eenmaal geregeld.


  Maak melding

 16. Maak er werk van Santokhi.Laat het IMF het duidelijk zijn dat de lijder van het land dom is en de rest niet. Voor de paarse dombo.s hier,
  de oppositie maakt deel uit van de regering en zij moeten betrokken worden en niet uitgesloten worden !!
  @Parbo
  Nergens ter wereld is het IMF gewild.
  Het geld dat geleend wordt moet terug betaald worden het is geen cadeau!!Je baasje gaast het geld met interest niet terugbetalen maar wij en de vele generaties die nog moeten komen!!Zij zullen geboren worden met schulden die zij nooit gemaakt hebben!
  Er zijn voorwaarden gemaakt en het volk heeft geen idee wat die voorwaarden zijn . Je baasje heft Suriname zeker als onderpand gezet om die lening aan te gaan want echt uit Eigen zak terug betalen zal hij niet!!!Hij hoeft zijn kale kop niet hierover te breken.Het is ONS,WIJ die zorgen moeten maken over de vele lewningen van je bnaasje,volgens mij heft hij van de hele wereld al geleend
  Jij kan ook lijder worden hoor want kijk je huidige lijder laat zien dat je niet geschoold hoeft te zijn om een land te regeren wat je welhebben moet is een BEDELAARSMENTALITEIT zoals hem!.


  Maak melding

 17. “Hoe weet jij of ik wel of geen Suri ben” L.B.

  Iedereen met een beetje algemene ontwikkeling begrijpt wat ‘projected payments’ betekend.
  En begrijp je het niet, dan legt het IMF het in ‘jip en janneke taal’ uit op de site.

  Aangezien jij 50jr bent en het goed voor elkaar hebt, zou het jou geen moeite moeten kosten om deze info te achterhalen. Wss lukt het je nieten ben je een beetje in shock.

  Een terugbetalingsregeling heeft absoluut niets te maken met eventuele inkomsten/verdienkapitaal.
  Het zal een schuldeiser een worst wezen hoeveel je inkomsten zijn, betalen zal je!

  Lekker denigrerend met je huishoudboekje.
  Had Suriname haar huishoudboekje maar op orde, dan waren ze nu niet overgeleverd aan de zogenaamde Neo-kolonisten/geldschieters.


  Maak melding

 18. De oppositionele partijen hebben groot gelijk gehad niet deel te nemen aan de huidige regering.
  De puin die deze regering tijdens het eerste bewind heeft
  veroorzaakt, mag ze zelf ruimen

  Bovendien, had 1 of meer van de oppositionele partijen een coalitie gevormd met de regering Bouterse, dan had hij nu keihard geroepen dat het zijn schuld niet is dat Suriname nu barre tijden kent. Dan had Bouterse geroepen dat hij de oneerlijken (lees de VHP) de kans heeft gegeven mede te regeren, maar dat de VHP alleen maar rotzooi heeft veroorzaakt.

  Bouterse is nimmer de man met ballen geweest, die schuld heeft bekend of de verantwoordelijkheid heeft genomen.
  Het zijn volgens hem altijd anderen die debet (de VHP dus)
  zijn aan alles wat fout is gegaan in Suriname.
  Bouterse heeft alleen de gave om zijn handen in onschuld te wassen.

  Iemand die net terug is van Suriname vertelt hoe mistroostig de situatie daar nu is.
  De ‘first lady van Suriname’ doet die persoon denken aan Imelda Marcos.
  Dat is nogal wat als er zo over Ingrid Bouterse gedacht wordt want Imelda Marcos was alleen met mode (vooral schoenen), kleding en juwelen bezig.


  Maak melding

 19. Het IMF heeft geen tijd voor Santhoki met z’n zeven (V7) Dwergen. Als deze Opportunist het lef had om zes partijen V7 te noemen, dan kun je toch helemaal niet tellen en/of rekenen, laat staan verstand hebben van economische vraagstukken.

  IMF doet graag zaken met DDB – De Daadkrachtige Baas. Dat het IMF dit niet onder stoelen of banken steekt door alleen maar met DDB – De Daadkrachtige Baas te willen onderhandelen is Chan met z’n V7 Dwergen, een doorn in het oog.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 20. @Esmerald

  Je praat er weer omheen. Projected payments zijn betalingen zoals ze tot nader orde worden gepland. Zoals je blijkbaar niet weet gaat de IMF niet zomaar over tot het verstrekken van leningen. Daar staat in samenspraak met de regering een plan tegenover. Het IMF is namelijk geen commerciële schuldeiser. Beetje pijnlijk dat je dit allemaal niet echt goed snapt.


  Maak melding

 21. @paul,

  Maak jezelf niet belachelijk.

  Sterker nog ‘projected payments’, zijn geschatte bedragen, d.w.z. dat de kosten hoger kunnen uitvallen.
  Logisch hé, want de SDR(SpecialDrawing rights) is gekoppeld aan de waarde van de US $ op dat moment, en als suri niet of niet op tijd betaald volgen er boetes en worden de betalingen verhoogd etc. etc.

  Dit legt het IMF ook haarfijn uit. Het is geen brokobana bedrijf, ze hebben hun cijfertjes al klaar liggen.

  En.. heb je de tabel al gevonden?

  Ik vermoed dat je gewoon de woordjes projected payments hebt gebinged op mijnwoordenboek.


  Maak melding

 22. Wacht maar in 2020 zal dezelfde oppositie de kastanjes uit het vuur moeten halen voor deze regering !!!
  Mark my words. Toen de NDP onder leiding van Wijdenbosch het land failliet was, was dezelfde front die het land economische en financieel stabiel had gemaakt !!!


  Maak melding

 23. @Esmerald

  Klopt. De bedragen zijn zogenaamd “tentative”. Maar wat is nu je punt verder? Want ik ben je even kwijt. Jij roept hoeveel er betaald moet worden. Ik vraag waarom je dat niet in de context van de totale begroting plaatst maar gewoon populistisch een bedrag noemt. Vervolgens ga je een woordspelletje met me aan. Dat er betaald moet worden betwist niemand. Daar ging het mij ook niet om. Maar de onderbuik bewerken door hoge bedragen te noemen is een populistisch trucje welke Wilders in Nederland ook graag gebruikt. Maar die bedragen zeggen helemaal niets zonder de rest van de informatie.


  Maak melding

 24. Op dit moment teert Bouterse op het mandaat welke hij zeer recentelijk op 25 mei 2015 en-bloc heeft verkregen van grote delen van het tot stemmen gerechtigd deel van het Surinaamse volk en niet van lieden, die noch vlees-, noch vis zijn in relatie tot Suriname en het Surinaamse volk.

  Jiyani

  De oppositionele partijen hebben groot gelijk gehad niet deel te nemen aan de huidige regering.
  De puin die deze regering tijdens het eerste bewind heeft
  veroorzaakt, mag ze zelf ruimen

  Bovendien, had 1 of meer van de oppositionele partijen een coalitie gevormd met de regering Bouterse, dan had hij nu keihard geroepen dat het zijn schuld niet is dat Suriname nu barre tijden kent. Dan had Bouterse geroepen dat hij de oneerlijken (lees de VHP) de kans heeft gegeven mede te regeren, maar dat de VHP alleen maar rotzooi heeft veroorzaakt.

  Bouterse is nimmer de man met ballen geweest, die schuld heeft bekend of de verantwoordelijkheid heeft genomen.
  Het zijn volgens hem altijd anderen die debet (de VHP dus)
  zijn aan alles wat fout is gegaan in Suriname.
  Bouterse heeft alleen de gave om zijn handen in onschuld te wassen.

  Iemand die net terug is van Suriname vertelt hoe mistroostig de situatie daar nu is.
  De ‘first lady van Suriname’ doet die persoon denken aan Imelda Marcos.
  Dat is nogal wat als er zo over Ingrid Bouterse gedacht wordt want Imelda Marcos was alleen met mode (vooral schoenen), kleding en juwelen bezig.


  Maak melding

 25. Parbo, legitiem…, daarom zit het ziekenhuis nu zonder middelen om te werken. Ik hoop dat jullie paarse rioolratten hulp nodig hebben in het ziekenhuis op dit moment en niet geholpen kunnen worden.

  Waarom willen jullie handje openhouden bij de witte mensen in dit geval Nederland. Big mouth for nothing. Ik duim dat niets in orde komt over dit probleem. willen nog 5…….Een slapeloze nacht toegewenst in het ziekenhuis


  Maak melding

 26. Bouterse heeft mandaat gekregen omdat hij het electoraat van de ndp die een cumulatief IQ van een schoenmaat heeft, gratis bruine bonen met zoutvlees ter beschikking heeft gesteld opdat ze die dag geen honger hebben maar de komende dagen wel honger zullen lijden.

  Hetzelfde spiegeltjes en kraaltjes tactiek wat die blanken toegepast hebben in Afrika.


  Maak melding

 27. -Het recht heeft gezegevierd en ik ben nu benieuwd wat er nu gaat gebeuren met die twee stemmen van die heren die naar de NDP zijn overgestapt.

  Veel lees plezier:::::::

  CHS veroordeeld tot invullen DNA-vacature
  =29 Apr,

  Pertjajah Luhur, VHP, NPS en de kandidaten Barkat Mohabali en Prim Sardjoe hebben het proces tegen het Centraal Hoofdstembureau (CHS) en de Staat Suriname gewonnen. Het CHS moet van de kort geding rechter de vacature invullen die ontstaan is door het terugroepen van de Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan.

  De rechter heeft vandaag het CHS veroordeeld om binnen zeven dagen, na betekenen van het vonnis te voorzien in de vacature. Het vonnis is gelijk uitvoerbaar, ook al zouden CHS en de Staat in hoger beroep gaan. Er is een dwangsom van SRD 150.000 per dag opgelegd.

  Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, zegt aan Starnieuws blij te zijn dat eindelijk recht is geschied. Hij haalt aan dat Sapoen en Chitan duidelijk horen bij de coalitie. Hij wacht het vonnis dat later op de dag op schrift beschikbaar is, af voor verder commentaar.


  Maak melding

 28. @paul,

  Mijn punt?
  Wat is jou punt? Jij stelt de vragen of niet dan.

  Je wringt je in allerlei bochten om je gelijk te behalen.

  Ik proef hier een verzuurde 50 plusser die het niet gewend is dat een jongere vrouw haar eigen mening heeft, of dat een vrouw überhaupt durft te reageren, iets met huishouden.
  De grootste grap is dat het Hoofd van het IMF een vrouw is 🙂 🙂

  Ik ga verder niet met jou in discussie, het is weekend, tijd voor leuke dingen doen.

  Voor verdere info, zie IMF.org.
  • Hoe veel mag je lenen?
  • Wie mag een lening aanvragen.
  • Wat voor soort leningen zijn er?
  • Welke eisen stelt men aan een lening?
  • Regels terugbetalen.
  • Betekenis alle afkortingen.
  • FAQ
  • Relatie met suri. etc. etc.

  De complete 5x W serie komt aan bod.

  Eat your heart out, heb je wat te doen, dit weekend.

  Dag paul!


  Maak melding

 29. de oppositie moet nu er voor zorgen dat al die gelden die in het buitenland geparkeerd zijn door deze boeven bende terug komt op een speciale rekening in sme met medewerking van Amerika en/of de verenigde natie..

  anders komen wij niet vooruit..

  al deze boeven moeten gewoon naar santo boma om aldaar vakantie te vieren zolang zij nog ademen met in beslag name van alles wat zij bezitten..


  Maak melding

 30. @tjado,

  Die buitenlandse rekening(en) zullen wel spoedig leeggehaald worden en het geld zal wel elders op meerdere rekeningen gestald worden.


  Maak melding

 31. @Esmerald

  Ik stel geen vragen hoor. Ik constateer alleen dat je stemming loopt te maken door niet het hele verhaal te vertellen. Verbaasd me niets. Dat doet de gehele oppositie. Verder vind ik het overigens heerlijk om met een jongere vrouw in discussie te gaan. Ik doe niets liever.

  Fijn weekend alvast Esmerald uit Nederland. Hier moeten we nog even.


  Maak melding

 32. De oppositie gaat maar tegen een plee praten. Deze paljassen vertegenwoordigen suriname niet derhalve zijn ze geen waardige gesprekspartner voor de IMF. Door hun toe doen zijn we beland in deze situaties. De front regering had moeten hervormen.
  Nu mag de ndp puinruimen.


  Maak melding

 33. je kunt lullen wat je wil,,maar de I M F gaat die 475 miljoen niet geven aan deze boeven bende orga..

  ze gaan het opmaken aan allerlei feesten..

  er is nota bene geen eens een plan wat ermee te doen..


  Maak melding

 34. @parbo,

  De grootste fout van de Front regering is geweest dat ze niet de moed hadden Bouterse te vervolgen voor de decembermoorden en deat ze begonnen zijn massaal Chinezen het land binnen te halen.


  Maak melding

 35. @Parbo
  Hallo alle puin is veroorzaakt door je baasje en zoveel ook dat hij zijn Eigen puin niet aan kan.En dan zegt hij ik ben het niet,het is zij ,hem,haar ,die,dat,daarboven,daarbeneden, de spoken in juffie haar kast,de plaaggeesten,Valies en toiletpapier en de zwarte schaap..


  Maak melding

 36. Parbo: “Nu mag de ndp puinruimen”

  Je draait de boel om: Front kan straks voor de derde keer de enorme puinhoop van Bouta en zijn Roversbende opruimen,


  Maak melding

 37. Jij hebt ook geen kaas gegeten van hoe democratie werkt!

  Henkes

  De kans is groot dat de huidige oppositiepartijen ervoor zullen moeten zorgen dat de IMF lening terugbetaald wordt, het zou daarom verstandig zijn van de IMF om ook met deze partijen te praten. Als alleen de ezels die paars gestemd hebben de schuld zouden aflossen mochten ze voor mijn part een miljoen maal meer geld lenen bij het IMF, zonder de rest te vertellen wat de overeenkomst inhoudt, maar aangezien dat niet het geval is, is het terecht dat de oppositie eist dat hen van tevoren verteld wordt wat de regering en het IMF overeengekomen zijn.


  Maak melding

 38. Off topic !

  DE AANHOUDER WINT !!!!!

  Breaking news: ( bron Starnieuws )

  CHS veroordeeld tot invullen DNA-vacature
  29 Apr, 10:56

  Pertjajah Luhur, VHP, NPS en de kandidaten Barkat Mohabali en Prim Sardjoe hebben het proces tegen het Centraal Hoofdstembureau (CHS) en de Staat Suriname gewonnen. Het CHS moet van de kortgedingrechter de vacature invullen die ontstaan is door het terugroepen van de Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan.

  De rechter heeft vandaag het CHS veroordeeld om binnen zeven dagen, na betekenen van het vonnis te voorzien in de vacature. Het vonnis is gelijk uitvoerbaar, ook al zouden het CHS en de Staat in hoger beroep gaan. Er is een dwangsom van SRD 150.000 per dag opgelegd.

  Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, zegt aan Starnieuws dat hij dat eindelijk recht is geschied. Hij haalt aan dat Sapoen en Chitan duidelijk horen bij de coalitie. Hij wacht het vonnis af dat later op de dag op schrift beschikbaar is, voor verder commentaar.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 39. @Rampie,

  Spierballenvertoon (betaalde demonstraties, kogelbrieven etc) is meer iets voor de NDP dan voor de oppositie.
  De NDP vertoont spierballen, de oppositie vertoont hersens. Jammer dat je niet van de oppositie vroeg om hersens te vertonen. Zegt dat iets over de denkwijze bij de NDP-aanhang?


  Maak melding

 40. “De rechter heeft vandaag het CHS veroordeeld om binnen zeven dagen, na betekenen van het vonnis te voorzien in de vacature”.

  Ben benieuwd wat voor smoes men nu weer gaat verzinnen om het niet te hoeven uitvoeren.


  Maak melding

 41. Die Paul toch snapt zijn eigen tekst niet meer alleen om een bepaalde kant uit te gaan.

  @Emerald: Wat goed dat je dat kunt vinden op de website van IMF. Zeker ook omdat je wilt weten waar Suriname heen gaat. Wat ik nog steeds niet geloof is dat mensen kiezen om blind hun baas te volgen. Strange fruit.


  Maak melding

 42. @Paraman
  De kans is groot dat de huidige oppositiepartijen ervoor zullen moeten zorgen dat de IMF lening terugbetaald wordt, het zou daarom verstandig zijn van de IMF om ook met deze partijen te praten.

  Rare redenering. Dat gebeurd nergens in de wereld. Stel je voor dat iedereen die financieel iets met Nederland wil eerst in gesprek moet met de Partij vd Dieren omdat die mogelijk ooit een keer in de regering komen.


  Maak melding

 43. @Dre

  Gezien het niveau van de gemiddelde zinnen die je schrijft vermoed ik dat je vaak überhaupt niet weet waar je het over hebt. Laat staan wat het IMF schrijft. Maar zonder gekheid. Had je verder nog iets substantieels toe te voegen? Of kon je er net precies die ene zinloze opmerking uitkrijgen.


  Maak melding

 44. @Paul,

  Het hoeft natuurlijk niet dat het IMF de oppositie tegemoet gaat komen, maar soms doen ze het wel. Wannneer ze vermoeden dat de uitvoering van hun voorgeschreven beleid daarbij gebaat is.


  Maak melding

 45. Ook hier is de haat weer goed te voelen, jongens en meisjes het werkt niet. Jullie lijken wel PVV-ers. Je roept maar iets zonder het waar te kunnen maken. Treurig, stop ermee en ga je eigen partij stichten. Met alle wijsheid die ik hier heb gelezen moet het wel iets worden. Soso lobi.


  Maak melding

 46. Kan iemand mij vertellen van welke WCPOT ParBo gerukt is met zijn bewering dat de situatie de schuld is van de front regering?
  Moeten wij deze imbeciel serieus nemen of er van uit gaan dat liever dat hij het zegt, dan iemand met volle verstand?


  Maak melding

 47. 01.
  De Islamic Development Bank stelt bijna 1,75 miljard US-dollars beschikbaar voor Suriname de komende 5 – 10 jaar.
  02.
  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) leent Suriname 478 miljoen US-dollars.
  03.
  De Wereldbank, de Caribbean Development Bank, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank stellen samen 470 miljoen US-dollars beschikbaar voor Suriname.

  Het is duidelijk deze instellingen hebben dus wel vertrouwen in deze regering. Gemiste kans voor de oppositie?


  Maak melding

 48. Hallo allemaal,

  Ik begrijp iets niet. Wie kan mij uitleggen hoe die Cambio’s winst maken?

  Want als ik hem 100 Euro geef, geeft hij mij 700 Srd.
  Vervolgens brengt hij die 100 Euro naar de bank en krijgt er 650 Srd voor. Waar is dan zijn winst? Hij lijdt toch alleen verlies?
  Dus moet er een amdere manier zijn waarop ze winst maken. Wie weet hoe?


  Maak melding

 49. @Paul,
  Je vermoeid je man.
  Esmerald heeft haar eigen boekhouding nooit op ieder kunnen krijgen.
  Met zulke mensen moet je teveel energie verspillen.
  6 keer uitleggen dan snappen ze het.
  En als ze het snappen alleen onzin .
  Zie bovenstaande posting.


  Maak melding

 50. Correctie.
  Ipv ieder moet zijn.
  Esmerald heeft haar boekhouding nooit op orde kunnen krijgen.
  En dat zal haar ook nooit meer lukken nu ze bejaard wordt.


  Maak melding

 51. @ Brigitte

  alle cambios hebben als hoofddoel …….drugsgeld witwassen.
  bijzaak is geld wisselen.
  weet je hoeveel mensen op papier geld van een cambio of casino hebben geleend ?
  of ze lenen aan een cambio en krijgen het met een dikke rente terug.
  bij de meeste cambios kan je als erkende drugs dealer een rekening hebben waarmee je betalingen kan doen aan belang hebbende.
  geld overmakingen over de hele wereld gaat via de cambio.
  cambios en casinos zijn near bankers.
  niet iedereen heeft zijn geld op de bank en bij een casino kan je contant grote bedragen storten zonder vragen te beantwoorden.
  ze staan echt niet te springen om die paar stuivers die men komt wisselen.

  voorbeeld , partij a stuurt 500 kg coca naar nederland vanuit suriname .
  na verkoop van de coca word het geld afgegeven aan een handlanger ,meestal een toko, en je kan je geld bij de cambio afhalen.in suriname
  men vraagt meestal 10% voor de overmakingskosten.

  voorbeeld 2 .
  met de opbrenst van die 500kg wil je natuurlijk een leuke woning kopen.
  je kan van de cambio een gepaste lening krijgen op papier.
  je krijgt geen geld maar alleen een overeenkomst ,waar je dik voor betaald 10%,waarin staat dat je geld van de cambio hebt geleend .
  als het moet storten ze het voor je op je rekening.


  Maak melding

 52. @W.

  beste W men heeft geen vertrouwen en men leent ook niets.

  1) het IMF leent niet aan Suriname maar geeft betalingsbalans steun aan de Centrale bank tegen een vergoeding die oploopt tot ongeveer 3% en niet d 1,05% die Bouterse voorlas.
  De Centrale bank verkoopt de dollars aan mensen die deviezen nodig hebben dus krijgt SRD’s terug.
  Het risico is dat die SRD’s hele maal waarde loos worden.
  Indien men met deze steun de SRD kan steunen op een goed niveau loopt het IMF weinig risico en betaald de Centrale bank de rente uit de marge op de wisselkoers.

  Bouterse kan hier geen cent van gebruiken.

  2) Het IMF doet geen 1 malige overmaking maar 8 3 maandelijkse termijnen. Indien Bouterse niet aan de gezondmaak afspraken voldoet wordt de volgende termijn aangehouden (financieel Waterboarden heet dat).

  3) Wereldbank, IDB en ICB hebben ingestemd te lenen voor geoormerkte projecten. Die leningen kennen eigen voorwaarden net als die van de Islamic development Bank.
  Ofwel de businesscase moet keihard aantonen dat het werkt en de terugverdien termijnen en rente termijnen veilig zijn. Heeft u al eens een Business-case van Bouterse en co gezien die functioneerde en uitgevoerd is.
  Net als de financiers die in de rij stonden is dat een contradixi, een idee-fixe

  Beste W al die leningen zijn net zoveel waard als de MOU die Abrahams ongeveer 6 jaar geleden in China tekende waarmee $ 5.000.000.000 aan leningen gegarandeerd werd voor alle Paarse plannen. Men staat nu al in het gelid voor de Chinese ambassadeur voor een gift met een waarde van $ 50.000.

  De leningcontracten zijn evenveel waard als het papier waar op ze geschreven zijn.


  Maak melding

 53. we krijgen allen …slapeloze nachten… samen met de boeven bende de moordenaar..

  het wordt wat de komende dagen..

  als het i.m.f. dit leest ben ik benieuwd of ze die lening nog gaan geven..

  bouta poept nu al in zijn broek alleen diaréé ..


  Maak melding

 54. @OPPOSITIE

  HET IS GEEN PODIUM VOOR OLIEBOLLEN.,EN VOORAL GEEN PANNEKOEKEN,..DAAR HOREN OOK GEEN UILSKUIKENS…HET IS VERBODEN TERREIN !!! GA MAAR IN DE BANKEN ZITTEN VAN DE DE DOMME RIJ !


  Maak melding

 55. @ Esmerald
  De SDR is een gewogen gemiddelde van de koersen van een aantal valuta en is daardoor stabieler dan de dollar. Uit het hoofd, het is een gewogen gemiddelde van de euro, de $ en de yen. Mijn toevoeging is slechts een nuanceverschil. Verder ben ik het met je eens
  Wat leningen van het IMF betreft. Ik zal met een getallen voorbeeld proberen duidelijk te maken hoe het een en ander werkt
  Als er een begrotingstekort (de overheid geeft meer uit dan zij aan inkomsten binnenkrijgt) is van bijvoorbeeld $ 20miljard en in de particuliere sector een spaaroverschot (er wordt meer gespaard dan geïnvesteerd) van bijvoorbeeld $ 5 miljard, dan kan het niet anders dan dat er een tekort op de betalingsbalans is van $15 miljard. (QED)
  (Waarom leg ik nu even om het overzichtelijk te houden niet uit. QED om indruk hier te maken , hahahaha. We lachen hier namelijk steeds minder)
  Het IMF leent SU dan 15 miljard om zijn schuld aan het buitenland te betalen.
  Deze lening is een voorwaardelijk recht. SU heeft al in een eerder stadium gebruik gemaakt van haar onvoorwaardelijk leningsrecht.
  SU mag vele malen naar het IMF stappen om te lenen. Elk lidstaat mag steeds maximaal 25% lenen van het trekkingsrecht.
  Het is dus overigens niet zo dat Bouterse is gaan bedelen, nee. SU is lid van het IMF en heeft voor dit lidmaatschap geld gestort en mag op basis van dit lidmaatschap geld lenen.
  In de praktijk wijst het IMF een land aan dat een overschot heeft bij het IMF om SU geld te lenen. Dit land krijgt dan een vordering op het IMF


  Maak melding

 56. De Oppositie moet het IMF duidelijk maken { leg het vast in een soort M.O } dat gelden aan de regering Bouterse geleend, zonder daarin gekend, na de machtsovername niet terug betaald worden.
  Suriname met al zijn rijkdommen heeft geen buitenlands kapitaal nodig om verder ontwikkelt te worden.

  ” Het geld ligt a.h.w. op straat, de suries zijn te lui om het op te rapen.”

  Het totale bedrijfsleven in en buiten Suriname bezit genoeg knowhow en kapitaal om het land tot ontwikkeling te brengen. Waarom wordt er door suries zo weinig in eigen land geinvesteerd? Vanwege het corrupt beleid van opeenvolgende regeringen, NDP spant nu de kroon.

  @ Regering, werk eindelijk nauw samen met en geef het bedrijfsleven ruimte … d.i geen nieuw geluid … alleen regering, geen woorden maar daden..
  @ Regering reguleer en stimuleer het oprichten van landbouwcoöperaties…. ook geen nieuw geluid …. geen woorden maar daden, regeerders?
  We hebben alles: potentie en humanpower om zelf onze economische problemen op te lossen. Yes, we can!!!

  Met de huidge regeerders gaan we 5 {vijf} stappen vooruit, 10 {tien} stappen achter uit.

  Wie beweert dat na Bouterse niemand voor oplossingen kan zorgen, leest alleen maar stripboekjes z.a. Astrix en Obelisk, Donald Duck en Kuifje.


  Maak melding

 57. Formeel ligt het aan de regering Bouterse om de oppositie uitnodigen om deel te nemen aan de gesprekken met het IMF. Het is echter geen verplichting van de regering om deze ruziezoekers, ongeleide projectielen, saboteurs, opzettelijke vertragers, gefrustreerden, en politieke belazers erbij te betrekken. Ik zou deze demonen helemaal niet uitnodigen bij de gesprekken.


  Maak melding

 58. Paul
  @JoJo

  “Dit is zo’n verzameling van verdraaide feiten en kronkels in redenatie daar lusten de honden geen brood van.”

  Paul,
  wat is er mis met de uitleg van Jojo?
  Mijn indruk is dat u van deze materie niet veel weet en vist naar informatie.
  Niemand kan van alles weten , ook niet op zijn ( breed) vakgebied.
  Als u van economie veel weet dan is het niet erg als u van de onderhavige materie niet het fijne weet.

  Leest u verder…………

  Pico
  @ Esmerald
  “De SDR is een gewogen gemiddelde van de koersen van een aantal valuta en is daardoor stabieler dan de dollar.”

  Bovenstaande van Pico mag u verdere verdieping geven. Het is simpel opgesteld maar daar kunt u het meedoen in deze discussie. ( Pico: Het komt er toch op neer dat de landen die een overschot hebben worden aangewezen ?)
  In economie studies gaat niet elke docent diep in op deze IMF materie. Sommigen, waaronder deze discipline vallen , verwijzen alleen maar naar literatuur zonder verdere uitleg hoe het praktisch toegaat.In principe is het ook maar een folder zoals bij een belegging.

  Advies: als u iets niet goed beheerst, niet erg, maar wees eerlijk tegenover uzelf en stelt u zich beinvloedbaar op. Zonder beïnvloeding kan niemand wat ( bij) leren.


  Maak melding

 59. Dit is de manier om te controleren of de overheid alles volledig en ook de volle waarheid heeft verteld. Ergens kloppen bepaalde dingen niet, Dus oppositie win uw informatie maar zelf in door met het IMF te gaan praten. Volgens mij liegt de regering Bouterse niet, maar ze vertellen niet alles.


  Maak melding

 60. Santhoki moet toch weten dat het de regering is die Suriname vertegenwoordigd. Het IMF gaat zich toch niet bezighouden met Santhoki en z’n zeven dwergen (V7),

  Het IMF weet inmiddels waar DDB namelijk voor staat: Degelijk Daadkrachtig en Bewogen. Een reden temeer om zaken te willen doen met Suriname..


  Maak melding

 61. Jan Jansen,

  Wanneer een land bij het IMF aanklopt, kan deze organisatie niet weigeren. Maar ze bepaalt wel zelf de voorwaarden voor hulp.
  Je denkt toch zeker niet dat het IMF zelf naar Suriname is gekomen?


  Maak melding

 62. Jan Jansen,

  Ik denk dat Suriname ze geen ene moer kan schelen en dat ze een delegatie hebben gestuurd nadat Suriname heeft aangeklopt bij ze.


  Maak melding

 63. zouden er meer leningen zijn die door deze regering zijn afgesloten ?
  en dan bedoel ik leningen waarvan we niets weten.
  de vraag om info over de deal met het imf is zeer groot.
  de info is echter zeer gebrekkig.
  de ndp verspreid allerlei tegenstrijdige berichten om die even later weer te herroepen of tegen te spreken.
  de conclusie die ik trek , is dat er misschien helemaal geen lening komt en mocht die er wel komen dan heeft deze regering totaal geen inbreng bij de invulling van de lening overeenkomst.
  de uitleg die jojo geeft versterkt mijn vermoedens dat de ndp totaal stuurloos en zonder eigen inbreng het avontuur met het imf aan gaat.

  misschien maar goed ook.


  Maak melding

 64. voor de verkiezingen ging deze dwerg santokie overal heen alsof hij al President was van Suriname en Suriname vertegenwoordigde. Deze aan grootheidwaanzin leidende racist is gevaarlijk en heeft het Surinaams belang nooit voor ogen gehad, gajadien enco de vhp hadden in het verleden Suriname zwart gemaakt, men moest niet in Suriname komen vergaderen. Hun boodschap aan imf zal hetzelfde zijn, geef geen geld, we willen chaos en hopen zo de verkiezingen te winnen, daarna mag je met onszaken doen.


  Maak melding

 65. Het IMF is een Intern. Organisatie. Ze mag en kan gesprekken voeren met wie ze wil …. bepaalt zelf.
  De Sur.regering kan/mag de oppositie opnemen in haar delegatie, die de gesprekken voert met het IMF, niet verplicht.
  Het IMF sluit inderdaad {eventueel} een overeenkomst met de sur. regering en niet met de oppositie, desondanks mag het IMF, nogmaals, gesprekken voeren met wie ze wil.
  De sur. regering kan dat nooit en te nimmer verbieden.

  Het grootste mislukt produkt van planeet Aarde, RobG, doet voorkomen alsof alleen de regering Bouterse de oppositie kan uitnodigen voor gesprekken met het IMF. Als genoemde mislukkeling bedoelt opname in de ” sur. regerings delegatie ” dan is dat juist.

  De regering zal de oppositie niet betrekken bij de gesprekken met het IMF. Waarom niet ….. de Oppositie wil dat de gemeenschap { het totale sur. volk } moet weten wat besloten is, de gevolgen op kort en lang termijn …. en … niet zoals de regering Bouterse bij herhaling doet …. de gemeenschap de zaken anders, mooier voorhouden.

  @ RobG { = kruising tussen een piring en een logo logo }, het zijn de ” ruziezoekers, ongeleide projectielen, saboteurs, opzettelijke vertragers, gefrustreerden en politieke belazers, de demonen “, die straks weer het puin dat jullie …. dieven, abanies { de staatskas is toch leeggeroofd }, verkrachters en pedo’s { moet ik namen noemen?}, … achter laten, moet opruimen. A hell of a job, but, ze klaren het telkens weer.


  Maak melding

 66. Jan Jansen, Peter en Paul bedankt voor jullie heldere uitleg.
  Het is duidelijk::
  Grote FINANCIËLE instellingen hebben vertrouwen in de Surinaamse regering Bouterse/Adhin.


  Maak melding

 67. w
  Jan Jansen, Peter en Paul bedankt voor jullie heldere uitleg.
  Het is duidelijk::
  Grote FINANCIËLE instellingen hebben vertrouwen in de Surinaamse regering Bouterse/Adhin.

  Het is mij duidelijk:
  Jan Jansen, Peter en Paul en W zijn dezelfde persoon die door de Paarse Kakkerlakken bende wordt betaald om Bouta propaganda op Waterkant los te laten

  Wij van WC-eend adviseren:…. WC eend


  Maak melding

 68. @Henk Molenaar belangrijker is dat het volk nog steeds vertrouwen heeft in Bouterse en daar gaat het om. Stop met je
  haat campagne op wkn. Je zet Suriname ongelooflijk voor lul. Een echte surinamer zou dit nooit doen.


  Maak melding

 69. Eigenlijk goed dat ze met IMF gaan samen werken.Die gaat de paarsen wat discipline bij brengen.
  Ze gaan leren doelen te halen met de IMF middelen in welk tijd span.Doel niet gehaald in de gegeven tijd dan stopt de geldstroom.
  Komt er eindelijk een plan met becijfering.
  En niet zoals Boefie het zei dat van de 86 miln. vijftig milj.is gegaan naar de bank voor aflossing,negen miln. naar Surgold en de rest hier en daar.
  We hebben nooit vernomen wanneer ze de lening genomen hebben bij de Republic bank.


  Maak melding

 70. @Jacobus,

  Wat als doel niet wordt gehaald en de geldkraan wordt stop gezet? Dan moeten ze weer ergens anders gaan lenen en wie gaat dan nog geld willen geven? Misschien maffia, met woekerrente.
  Ik denk niet dat deze regering gaat die doelstellingen halen. Tot nu toe hebben ze niks gehaald, alleen bakzijl.


  Maak melding

 71. @RobG

  Het is echter geen verplichting van de regering om deze ruziezoekers, ongeleide projectielen, saboteurs, opzettelijke vertragers, gefrustreerden, en politieke belazers erbij te betrekken.

  U kwalificeert op een bijzonder onwetenschappelijke wijze de oppositie.

  Ruziezoekers: Jogi wellicht en Gajadien ook maar Santhoki, Rusland, Bee en vele anderen stellen op een beleefde wijze meer of minder kritische vragen waar de regering vaak geen antwoord op heeft.

  Ongeleide projectielen: Bij Jogi en Belfort kan ik mij dat wij bij voorstellen maar de rest zie ik slechts mensen die naar hun vermogen vragenstelen.Meer kunnen ze niet.

  Saboteurs: Wat kunnen ze saboteren bij de huidige getalsverhoudingen in de DNA. Ze kunnen slechts aandacht vragen voor en niets verhinderen. De Regering/NDP saboteert zich zelf door geen openheid van zaken te geven.

  Opzettelijke vertragers: Wat kunnen ze vertragen. Zij maken slechts gebruik van hun democratische recht en stellen zaken aan de orde. Indien er dan vertraging optreed heeft de regering haar werk duidelijk niet goed gedaan.

  Gefrustreerden: Dat ze gezien wat er voor drama’s zich afspelen en problemen er zijn die niet aangepakt worden een beetje gefrustreerd zijn vindt ik niet vreemd. Er zijn echter maar een paar die het laten blijken.

  Politieke belazeraars: Ze hebben geen enkele positie om wie dan ook te belazeren. U zou hoogstens kunnen stellen dat men desinformeert maar dat heeft slechts de waarde van een mening.

  Voor iemand die claimt wetenschappelijk opgeleid te zijn laat u de emoties wel erg de vrije hand en doet u veel niet onderbouwde uitlatingen


  Maak melding

 72. @JoJo,

  Ik heb indruk dat zoals junkie is verslaafd aan heroine, zo is RobG verslaafd aan Bouterse-verdediging. Hij kan niet anders. Hij is verslaafd. Jij moet hem niet kwalijk nemen. Hij is ziek.


  Maak melding

 73. @JoJo, je weet dat ik graag jou mening leest, dit omdat je heel neutraal blijft en ook duidelijk aangeeft hoe het zit. Goed of slecht maakt niet uit, maar ik vind het prima.

  -Ik heb al eerder aangegeven dat als de leiders naar de echte economen hadden geluisterd Suriname vandaag misschien niet naar de IMF hoefde te gaan.
  Ik heb naar economen geluisterd die steeds waarschuwingen hebben gegeven, maar niemand heeft naar ze geluisterd.
  Het waren nationaal en internationale economen. Ik kan jou zeggen dat het heel plezierig was om naar die heren te luisteren, dit zonder een oordeel te geven aan anderen.

  -Het is triest om te lezen hoe sommigen nog steeds de witte-man neerhalen, maar ze zijn vergeten dat Suriname nooit zonder de witte-man verder kan komen. Zie maar hun mentaliteit.
  Op dit moment is het de witte-man die helpt met de ananasproductie.


  Maak melding

 74. @Ira,

  Ik denk dat Suriname ook heel ver kan komen met de hulp van de gele-man en met de hulp van de bruine-man. Alleen, de regering laat die hulp van die gele-man en m.n. van die bruine-man niet toe. Het land kampt met een discriminatieprobleem, het lijkt zo.


  Maak melding

 75. Ik hoop niet dat DNA-voorzitter, Jennifer Geerlings-Simons, weer gaat zeggen dat ze nog niets heeft gehad en dat ze niet kan overgaan tot het toelaten van nieuwe leden. Als ze het vonnis niet heeft gehad, zal ik het zelf aan haar bezorgen,” klonk een opgeluchte Somohardjo gisteren tijdens een persconferentie. Hij belegde een spoedbijeenkomst, nadat de rechter het Centraal Hoofd Stembureau (CHS) heeft veroordeeld om het proces in te zetten om de leden Sapoen en Chitan terug te roepen uit het parlement en hun opvolgers te laten toetreden tot het hoogste college van staat.

  Hij vertelde verder dat de NDP en haar coalitie de grootheid moet opbrengen om het vonnis in alle rust uit te voeren. In gesprek met Suriname Herald zegt Somohardjo dat de almachtige de rechtvaardige heeft laten zien in deze zaak. “Je kan niet zeggen dat je armoede wilt bestrijden, dan ga je de vriend van armoede omhelzen. Dat is misleiding,” zegt Somohardjo. Doelend op de ondersteuning van Sapoen en Chitan aan de huidige coalitie.

  De politicus zei dat De Nationale Assemblee voornemens had om de huidige terugroepwet te repareren. Eerder dit jaar had de coalitie besloten deze wet op de operatietafel te zetten, omdat ze vond dat de wet veel hiaten had en niet compleet was. Somohardjo geeft aan dat ze er alles aan heeft gedaan om het goed te praten. “Al is de leugen nog zo ver, de waarheid achterhaalt hem wel,” zegt Somohardjo. De PL-leider zei dat de Commissie van Rapporteurs nog niet zover zijn voor de openbare behandeling van deze wet. Er moeten nog enkele adviezen komen. “Als men op de nieuwe wet wacht dan is men te laat,” zei Somohardjo tijdens de persconferentie. Al zou deze wet volgende week aangenomen worden; het zal geen invloed hebben op het uitgesproken vonnis


  Maak melding

 76. Ik begrijp Sapoen en Chitan niet. Hebben zij geen enkele eergevoel? Waaron laten zij met zich soillen zo? Wie neemt deze 2 mensen nog seriues? Als ze hun eer willen redden, dan nu is de kans. Ze moeten tot de volgende verkiezing stappen uit de politiek.
  Oproep aan Sapoen en Chitan: do the right thing!!


  Maak melding

 77. @Samudin, ik geef jou groot gelijk. Velen geven de voorkeur aan de ander en waarom het ook niet goed gaat in Suriname heeft ook te maken met de arrogantie van velen.
  Ik heb altijd gezegd dat Suriname met andere landen samen moet werken, anders redden zij het niet.

  De eenheid is ver te zoeken en wat ik jammer vind van alles is het feit dat de laatste jaren men vaak racistische uitspraken doet richting een ander cultuur.
  In mijn ogen zijn deze mensen geen echte Surinamers, omdat zij geleerd hebben dat het een land is waar een ieder met elkaar en naast elkaar in vrede leven.

  Zie maar het voorbeeld Bouterse die geen eenheid kan brengen.


  Maak melding

 78. Heel veel Sranamans in Su en buiten Su zijn slecht op de hoogte van wat er daad werkelijk gebeurt in de wereld.Trinidad en Tobago had 1 van de best draaiende economie van het Caraibisch gebied.Wel op dit moment is er niet 1 Amerikaanse dollar te verkrijgen op dit eiland rara hoe kan dat.Ik hoop/spreek de wens uit dat mijn Sranamans zich eens gaan verdiepen in het politieke spelletje.( is een smerig spel )Luister maar naar Rutte nee Turkije heeft ons niet in de tang ( geval Ebru ) Hij denkt dat wij achterlijk zijn zowel Turkije,Rusland en Saudi Arabie hebben het westen op dit moment stevig bij de ballen vast gegrepen..


  Maak melding

 79. @Ira

  Dank je voor jouw compliment. Ik ben gelukkig in de omstandigheid een klein beetje van veel te weten. Veel heb mogen doen op veel plaatsen op deze aardbol. Ik heb al veel fouten mogen maken en blijf geloven inperfectie.

  Ik voel mij als een spons die kennis probeert op te zuigen. Kennis is, mits goed verteerd, het voedsel voor de ziel.

  Indien RobG dit leest hoop ik dat het hem overtuigd dat ik geen tegen stander ben van de NDP maar dat ik de rede achter de dingen zoek en een beetje probeer te helpen de rede te vinden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.