Lagere kredietwaardigheid Suriname geen verrassing

89

PARAMARIBO, 27 apr – De lagere kredietscore van Suriname bij standard & Poor’s is alles behalve een verrassing. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven verwachtte niet anders. Toch hoefde het niet zover te komen.

Er is de afgelopen jaren veel fout gegaan. “Het jammerlijke is dat zaken voorkomen hadden kunnen worden als tijdig ingegrepen was, maar het belang van Suriname was duidelijk ondergeschikt aan enge belangen”, zegt VSB-directeur Steven Mac Andrew tegenover de Ware Tijd. De slechte prestatie van Suriname is er naar. Een van de ergste gevolgen is voor het bedrijfsleven.

De overheid zal nu minder te besteden hebben. Aankopen en projecten zullen veel minder worden. Hoe dan ook, het zat er aan te komen. “De downgrade van Standard & Poor’s komt helemaal niet als een verrassing over en was integendeel verwachtbaar, want wij weten dat het momenteel bedroevend slecht is gesteld met de macro-economische situatie van ons land, vanwege diverse factoren”, aldus MacAndrew.

Bekijk ook:

89 REACTIES

 1. Seniele Henkie Molenaar zal wel weer in zijn broek zeiken van het lachen. Wel 2 x pj naar su om zichzelf vol te vreten, zuipen en te feesten maar om achter je land te staan is teveel gevraagd. Deze koloniale instituut kunnen wij niet serieus nemen. Herstelplan van de regering gaat onverminderd door. Over 2 jaar is de boel weer in rustiger vaarwater.


  Maak melding

 2. Sarkaar ke chahi ek lijst taiyaar kar dewe ke ki aisan aisan cheedj ab baahar se naa aai desh mein baki ab hinye chahie bane ke. Tab dekhihe kaise bane lagi!!


  Maak melding

 3. Hallo Parbo

  Welk Herstelplan?

  En ja, ik zeik in mijn broek van het lachen……

  Dit voorspel ik namelijk al 5 jaar…Jij voorspelt a 5 jaar een Tweede Dubai…

  Dat is het verschil….


  Maak melding

 4. Je zou eerder verwachten dat de grote vrienden zoals Venezuela Cuba Equatoriaal Guinea klaar zouden staan voor hulp in moeilijke tijden. DDB wil toch dolgraag als revolutionair worden gezien in plaats van ordinaire couppleger die op aandringen van Grenadiaanse Bishop heeft gemoord. Bishop zei tegen DDB een coup zonder bloed is geen revolutie. DDB heeft wijsgemaakt dat hij SU heeft bevrijdt want met censuur is kan en mag alles. Wat er precies met zn medestanders zoals bijv Tolud is gebeurd weet niemand. Ja ja Horb hing zichzelf aan een koordje van zn short. Vandaag wordt IMF als witte mans orga ingeschakeld voor hulp. Suriname heeft een schrijnend gebrek aan wetten en regels die strak worden nageleefd zoals een afzettingsprocedure starten aangaande een minkukkel die door fraude voor pres speelt.
  Let wel dat NL een aanzienlijke bijdrage aan het IMF levert en bondgenoot is van de VS. Vrij reizen van een pres voor het zaken doen is er voor DDB begrijpelijk niet bij. Dat zij in hoerastemming verkeren vanwege IMFleningF is onafhankelijkheid inruilen.


  Maak melding

 5. Het is allemaal stemmingmakerij van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven. Dat er een afwaardering zou komen van de kleine Surinaamse economie was onvermijdelijk m.a.w. het was niet te voorkomen. Grote economieën zoals die van Saoedi Arabië dat in een crises verkeert door de afnemende inkomsten werden afgewaardeerd. Alle landen die verlies van inkomsten meemaken door de dalende grondstof-, olie-, en goudprijzen zijn afgewaardeerd door de grote rating bureau’s. Voor Suriname komt ook nog bij dat de inkomsten uit de verkoop van bauxiet, aluinaarde en aluminium is komen weg te vallen.

  Trouwens de inkomsten van Suriname uit de export waren ook niet zo formidabel waardoor er sprake was van een exportoverschot. Suriname importeerde nog altijd veel meer dan het exporteerde. Er was dus sprake van een zeer hoge importoverschot. De import was zeer groot omdat het bedrijfsleven veel importeerde uit het buitenland. Nu is het de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven die met een klaagzang de aandacht op zich wil vestigen. Toen de economie goed draaide en het bedrijfsleven grove winsten maakten konden zij ook een deel van de winsten reserveren voor minder goede tijden. Dat hebben de heren en dames ondernemers nagelaten om te doen. Ik en vele anderen zijn daar van mening dat de crises voor een groot deel te wijten is aan de hebzucht en de zucht naar meer omzet en opbrengsten van het bedrijfsleven.

  Als de overheid niet aan hun wensen om valuta zou voldoen zouden zij dan rechtsom gaan klagen. Als het bij hen niet linksom klagen is, gaan ze vervolgens rechtsom klagen. Deze heren moeten niet denken dat zij het volk met een wazig verhaal dom kunnen houden.


  Maak melding

 6. Kijk, dat bedoel ik, we zitten continue naar elkaar te kijken op de perron, terwijl de sneltrein voorbij raaste.
  we worden nooit volwassen in dit land.!
  als men niets doet gebeurt ook niets!
  het syndroom van voorkauwen ligt nog in de strotten van alle surinamers. Geen tekenen van eigen initiatief of innovatie.
  IK ben momenteel op vakantie en ik merk dat het absoluut fout gaat in dit land. Van paramaribo tot nickerie aan grens toe, in de markten en op straat heb ik mensen ondervraagd, en het is erg bitter.
  Wie zal het overleven?
  De geld graaiers naruurlijk, veel van ze staan ook op deze forum, aan hun reacties natuurlijk…
  ELKE DAG VERANDEREN DE PRIJZEN IN DE SCHAPPEN TEN NADELE VAN HET VOLK.
  DRUGS VERSLAAFDEN EN BEDELAARS GIGANTISCH DAN 10 JAAR GELEDEN. FOEI…ERG FOE . .TOCH MAN..
  Ik zag ook hoe licht en kinderachtig de president zich opstelt tegen deze desastreuze achteruitgang van mn gelief suriname in de dna.
  Mama doti e kre…!!
  Eenmaal ik hier ben, wil me oriënteren op de kinder tehuizen, wat ik voor ze ka betekenen. Want er is een gigantische toename, dit keer veel baby’s en jonge kindere .
  Ik wl geen Messias uithangen, want de Heer zegt: laat de kinderen naar mij toekomen, verhindert ze niet.
  De kwetsbare groep momenteel. De kwetsbaarst zijn de bejaarden want die zijn slachtoffers van roofmoorden.
  Een echte bolwerk van de revolutie !!!


  Maak melding

 7. @Parbo

  Logisch toch dat Henk Molenaar met een paar Euro zich de koning te rijk kan voelen in Suriname.
  Hij kan elke dag meer kopen met zijn euro’s.

  Hij brengt ten minste nog valuta naar Suriname zonder dat hij eisen stelt zoals IMF en co. Het is verstandiger aardig te zijn voor deze meneer.

  RobG
  Indien men de kale feiten presenteert maakt u er stemming makerij van en gaat u wijzen naar Saoedi Arabie dat slechts enorme luxe problemen heeft.

  11% minder aan defensie uitgaven en men heeft de $ 10.000.000.000 al bespaart. Zie even de magnitude van hun inkomstenstroom die even een dipje heeft.
  Weet ook dat zij voor $ 700.000.000.000 alleen in de VS hebben liggen of geïnvesteerd.

  U haalt alles door elkaar om te doen als of Baas Bouterse nergens verantwoordelijk voor is. Ik spreek niet over schuldig maar verantwoordelijk.


  Maak melding

 8. Volgens RobG is in Suriname iedereen knettergek en weer alleen drugsdealer/moordenaar/coupepleger/sportinstructeurr Bouterse waar hij mee bezig is…

  Ondertussen zit Suriname en daarmee alle Surinamers economisch/financieel en moreel volledig aan de grond maar moeten we volgens RobG alle vertrouwen in Bouterse hebben..

  Hoe gek kan je zijn…..?


  Maak melding

 9. RobG en Parbo noch Bouterse himself gaan de Surinaamse lente kunnen stoppen..Aangezien het ondanks of misschien wel dankzij de afspraken met het IMF en andere geldschieters voor de doorsnee burger moeilijker zal worden om het hoofd boven water te houden, zal de groep van Curtis Hofwijks alleen maar groter worden..Bouterse is als de dood hiervoor.. Hij weet hoe het andere despoten in het verleden is vergaan.
  Die onzin van RobG om Suriname met Saoedi Arabië te vergelijken slaat nergens op..Dat is hetzelfde als je zou zeggen: Donald Trump zijn omzet is minder geworden en hij gaat ook geld lenen dus als jan modaal zijn geld op is omdat hij het vergokt heeft of anderszins heeft verspild is er niks aan de hand.. Saoedi Arabië is solvabel..Suriname allerminst..Suriname heeft dankzij DDB en consorten een junkstatus..Misschien zijn RobG en Parbo daar trots op.., maar mensen met volle verstand zijn dat niet……!!!!!


  Maak melding

 10. Beste RobG…..

  Om nog wat peper in je Paarse Open Wonden te strooien….

  Nederland heeft dankzij prima beleid tijdens de economische crisis ( de echte) zijn AAA ( Tripple A) status terug…..Door zuinig aan te doen en op de toekomst gericht beleid uit te voeren…Daar heeft Bouterse nog nooit van gehoord.

  Was het niet domme Bouterse die Nederland paar jaaer geleden aanbod om ontwikkelingshulp te geven…

  Karma is a bitch and always bites you in the ass…


  Maak melding

 11. Voor Bouterse en zijn fanclub bestaande uit Parbo, RobG en Paraman…

  Nederland is weer opgenomen in de club van kredietwaardigste landen ter wereld. Standard & Poor’s (S&P) heeft ons land de AAA-status teruggegeven, twee jaar nadat de kredietbeoordelaar Nederland had gedegradeerd tot de tweede divisie. Een belegging in Nederlandse staatsschuld wordt weer volkomen veilig geacht.

  Suriname heeft dankzij Bouterse nu de superjunk status. MInst kredietwaardige status die er is….

  We gaan voor 5…..


  Maak melding

 12. Als een ieder die ontevreden is met deze corrupte ndp regering de straten op zouden gaan om het vertrek van bouta en partij te eisen dan zou ons de vele ellende bespaard blijven. maar helaas….een ieder die zit te huilen en jammeren en hun pijn via de kranten laat blijken..zijn zelfs schuldig aan hun situatie..dankzij hun zelf dus….


  Maak melding

 13. Beste Henk , Bouterse en RobG denken waarschijnlijk dat AAA iets met absoluut anononieme alcholisten te maken heeft, en wel in de ontkenningsfase iets waar Robg in ieder geval wel in zit op het gebied van de economische situatie in Suriname


  Maak melding

 14. Het crimineel politiek syndicaat onder leiding van “revolutionair” Bouterse heeft de jonge Staat Suriname finaal geruïneerd. Vrijwel alle productie sectoren zijn de das omgedraaid door incompetente corrupte figuren, loyaal aan het Regiem. Futubois hebben zich in de loop der tijd als een sprinkhanen sekte geworpen op de financiële rijkdommen en tegoeden van de Staat. Corrupties en malversaties alom. in alle sectoren en parastatalen. Overal werden er njangs gemaakt. En zo raakte het met zweet en tranen verdiend geld op. Neks no fout, gewoon honderden miljoenen lenen bij het IMF en een paar miljard bij de arabieren. De schuld van al deze ellende ligt bij buitenlanders die de revolutie willen destabiliseren. Wie leeft in welke realiteit?


  Maak melding

 15. En voor alle paarse ratten hier. Wees dankbaar dat ik mijn euro’s uitgeef in Suriname. Club Diamond is mijn vaste plek en het geld wat ik daar uitgeef rolt rechtstreeks de economie in.


  Maak melding

 16. PURE ROMMEL! Nooit geloven wat deze NEO-KOLONIALISTISCHE instellingen als een Standard & Poor’s mee komen.

  Het zijn de (ON)GELEIDE PROJECTIELEN vanuit het Westen (lees: i.h.b. de VS) die voornamelijk de voormalige koloniën, voornamelijk uit het Caraibisch gebied en Afrika met de IMPERIALISTISCHE WAAN moeten zien op te zadelen.

  Deze landen zouden hoe dan ook – OOIT – HUN EIGEN Economisch SYSTEEM moeten ontwikkelen, ZONDER ENIGE BEMOEIENIS van de KOLONIALE ZONDAARS die de Wereld in hun WURGGREEP hebben.

  LICHTZINNIGE STROMANNEN van al deze VOORMALIGE en/of HUIDIGE TIRANNEN zijn te vinden in alle KOLONIËN en vanwege hun LICHTZINNIG- en KORTZICHTIGHEID de EIGEN ONTWIKKELING in die landen frustreren.

  De vraag rijst o.a. bij elke Surinamer, waarom Nederland niet een ge-olied systeem heeft achtergelaten in haar vroegere KOLONIËN.

  Terwijl beide landen onder de Nederlandse vlag vielen, waren alle zaken zoals infra-structuur, economie, onderwijs en ga zomaar door, zoveel malen beter waren GEREGELD bij de een dan bij de ander. Kortweg, gewoon een SCHAAMTELOZE tevens RACISTISCHE VERTONING van Nederland, mag RONDUIT worden GECONCLUDEERD.

  Met als klap op de VUURPIJL, hebben al deze KOLONIALE ZONDAARS hun VOORMALIGE KOLONIËN links laten liggen en als dat niet RACISTISCH GENOEG was, zijn ze met al hun ZONDAARS en ZONDEN, zich gaan verenigen in een Europese Unie (EU).

  Nadat de Caraïbische – en Afrikaanse Landen LETTERLIJK stuk voor stuk waren UITGEBUIT en om zo’n Instituut als de EU over HEN te stellen, is de GROOTSTE VORM van TIRANNIE en RACISME, song mensenheugenis. LAFFER en SCHAAMTELOZER kun je je het niet voorstellen.

  Dat een NEO-KOLONIALE LOOPJONGEN als een Standard & Poor’s een BEOORDELING stelt, is SIMPELWEG Westerse BEMOEIENIS in AANGELEGENHEDEN van SOEVEREINE Landen.

  PUUR, maar dan ook PUUR NEO-KOLONIALISME.

  Standard & Poor’s: gewoonweg stelletje INBREKERS vanuit het Westen, NEO-KOLONIALISTISCHE LOOPJONGENS van de IMPERIALISTISCHE WAANZINNIGHEID van de TERRORISTISCHE VS.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 17. Henk Molenaar
  En voor alle paarse ratten hier. Wees dankbaar dat ik mijn euro’s uitgeef in Suriname. Club Diamond is mijn vaste plek en het geld wat ik daar uitgeef rolt rechtstreeks de economie in.

  Een lafbek is onder mijn naam aan het posten…..Deze post is niet van mij.

  Administrator graag actie.


  Maak melding

 18. Wil de administrator de namaak Henk Molenaar weghalen? Ik kom nooit bij Club Diamond. Dat is een broeinest van paarse ratten. Ik wandel liever bij de Watermolenstraat. Dat is goedkoper


  Maak melding

 19. Henk Molenaar
  Wil de administrator de namaak Henk Molenaar weghalen? Ik kom nooit bij Club Diamond. Dat is een broeinest van paarse ratten. Ik wandel liever bij de Watermolenstraat. Dat is goedkoper

  Deze post is ook niet van mij….

  Typisch streek van Paarse Kakkerlak


  Maak melding

 20. Het is waar!!
  Een paar ekelingen of 1 enkeling maakt misbruik van ons nick!!!
  Mijn nick Ray werd eerder misbruikt,als ook de nicks Henk Molenaar en B.Sarnam .
  Kom nou mensen gebruik je Eigen nick,Ga niet van anderen verkrachten,Aan het eind van de dag of eerder weten we wel onderscheid te maken tussen de valse en echte!


  Maak melding

 21. Do the Right thing,

  Volgens mij maakt u een denkfout.
  Ratingbureaus werken met econometrische modellen.
  Het maakt helemaal niet uit of je zwart, wit, bruin, geel of rood bent.
  Het model geeft op basis van uniforme inputdata die voor alle landen gelijk zijn een bepaalde uitkomst.
  U gaat uit van een complottheorie, maar wereldwijd erkende ratingbureaus zullen daar nooit aan toegeven.


  Maak melding

 22. @Ray

  Het is een typische paarse streek. Gelukkig ben je mijn medestander. We kunnen wel een keer wat drinken samen. Ik ben vaak in de stad.


  Maak melding

 23. @Henk Molenaar dat je in broek zeikt is tot daar aan toe maar je centen laten rollen in Club Diamond ? De surinaamse economie is daar echt mee geholpen. Maw lekker wegblijven viezerik. Bah


  Maak melding

 24. Henk Molenaar
  @Ray

  Het is een typische paarse streek. Gelukkig ben je mijn medestander. We kunnen wel een keer wat drinken samen. Ik ben vaak in de stad.

  woensdag 27 april 2016 om 16:33 uur.

  De Rat gaat maar door…


  Maak melding

 25. Henk Molenaar
  @Ray

  Het is een typische paarse streek. Gelukkig ben je mijn medestander. We kunnen wel een keer wat drinken samen. Ik ben vaak in de stad.

  Zien jullie wat ik bedoel….GESTAPO PRAKTIJKEN

  MODERATOR GRIJP IN!!


  Maak melding

 26. de moderator hoeft alleen maar het emailadres te checken en te vergelijken met andere oudere postings, dan valt deze laffe paarse rat vanzelf wel door de mand, het is in ieder geval iemand met een zeer laag niveau


  Maak melding

 27. Lees en huiver:

  “Hoefdraad heeft US$1,1 miljard over de balk gegooid met interventies. Nu gaat hij die US$478 miljoen ook over de balk gooien via interventies. Als hij het toen met meer dan een miljard niet heeft kunnen doen, wil ik raag weten hoe hij het nu met US$478 miljoen zal doen. Waarom gaat men het nu met minder kunnen doen?”, vraagt Samson zich af.

  Aan de andere kant zijn het volgens Samson nog de zelfde corrumperingen die momenteel om de president zitten. Er is nooit een onderzoek gepleegd naar al het verdwenen geld, laatstaan het terug laten storten van het geld.

  Er is verder geen vertrouwen meer naar de regering toe, en naar de monetaire autoriteiten. Het is gebleken dat niet de Centrale Bank governor, maar Hoefdraad bepaald voor het hele land wat er met geleend geld zal gebeuren.

  Er is ten slotte ook geen integraal programma, om het geld aan te besteden. “Men begint eerst te lenen, zonder zich af te vragen aan wat men het zal uitgeven. Er bestaat geen crisisprogramma van 8 maanden. De president heeft uit het hoofd gesproken, en kon op de vragen van de oppositie niet eens reageren”, stelt Samson.


  Maak melding

 28. Henk Molenaar, eerst ging je achter kinderen aan en nu heb je je werkterrein verzet naar vrouwen die gedwongen worden om hun lichaam te verkopen. Mi gado mang waar is je zelfrespect gebleven.


  Maak melding

 29. Bouterse wil dus het geleende geld gebruiken om de koers van de SRD kunstmatig hoog te houden. Dat is dus weggegooid geld. Zo heeft jij de valuta voorraad van het Front van 1 miljard er ook door heen gejaagd,.

  Ik kan me gewoon niet voorstellen dat er ook maar 1 serieuze bank is die deze Roversbende ook maar 1 usd zal lenen,.


  Maak melding

 30. The right thing again
  Henk Molenaar, eerst ging je achter kinderen aan en nu heb je je werkterrein verzet naar vrouwen die gedwongen worden om hun lichaam te verkopen. Mi gado mang waar is je zelfrespect gebleven.

  Ik denk dat we onze lafaard die gebruik maakt van mijn nickname gevonden hebben…


  Maak melding

 31. Volgens mij heeft Henk zich gewoon per ongeluk versproken. Verbaasd me niets trouwens. Intellectueel komt er nooit veel zinnigs uit.

  P.S.

  [Ik denk dat we onze lafaard die gebruik maakt van mijn nickname gevonden hebben…]

  Typisch een Henk reactie. Als een wilde om zich heen slaan zonder enige onderbouwing.


  Maak melding

 32. @Jojo

  In antwoord op je posting van woensdag 27 april 2016 om 14:21 uur wil ik het volgende commentaar geven.

  Ik haalde Saoedi Arabië aan om aan te geven dat ook een rijk land als dat van de Saoedi’s in een crises situatie is geraakt. Het moet duidelijk zijn dat Saoedi Arabie voor haar inkomsten afhankelijk is voor maar een enkel product. Suriname is met haar export (een dauwdruppel in vergelijking met de export van Saoedi Arabië) afhankelijk van een beperkt aantal producten. Suriname heeft altijd een grote importoverschot gehad. Het land heeft nooit exportoverschotten gehad en kon dus maar weinig aan sparen toekomen omdat op velerlei gebieden geïnvesteerd moet worden. Jullie willen de indruk wekken alsof de Surinaamse samenleving verzadigd is geweest van alle basisvoorzieningen, luxeproducten en diensten.

  Ik luisterde gisteravond naar het programma ” Met het oog op morgen “. In de uitzending was een zekere Robby Makka aan het woord die op de propagandatoer ging voor het Front. Ik vraag me af hoe mensen zoveel onzin kunnen verzinnen terwijl ook Nederlandse en andere buitenlandse deskundigen aangeven dat Suriname zwaar is getroffen door de economische crises en dat het allemaal te maken heeft met de kwetsbare exportproducten van Suriname op de wereldmarkt. Ik ben daarom van mening dat men in Suriname moet gaan werken aan verbreding van het exportproducten-pakket.


  Maak melding

 33. is de dominee Carl Breeveld Doe van de anti corruptiewet al boven water?

  wanted! all points bulletin

  de anti corruptie dominee doe is verdwenen. please find him. surname heeft last van corruptie.


  Maak melding

 34. Ray, Henk Molenaar jullie echte postings blijven voor de regelmatige posters wel herkenbaar, deze zijn en ieder geval wel zo verstandig om het fenomeen bouterse als president op zijn minst af te keuren en dat ook hier kenbaar maken, dus het is eventjes knap vervelend dat er hier nergens op gebaseerde verdachtmakingen op deze site gedumpt worden totdat de moderater/beheerder er wat aan doet en dat ook eens bekend maakt, mag ik hopen anders is het hier ten dode opgeschgreven, maar zal het in een andere vorm wel weer opgezet worden


  Maak melding

 35. Paul jou laatste posting is haast van het zelfde lage niveau als hij/zij die met onze nicknamen aan het rotzooien ook zo’n op niets gebaseerde verdachtmaking, getuigt nu ook niet bepaald van intelligentie en beschaving, jammer tenzij ook jij het slachtoffer bent van onze paarse rat die op dezemanier iedereen tegen elkaar aan het opzetten is,
  Cayhill is daar richting Jennifer Lapaz een mooi voorbeeld van, constateer ik net


  Maak melding

 36. Beste Iedereen:

  Mijn postings zijn duidelijk herkenbaar.

  Die van mijn imitators zitten vol met spelfouten en vreemde zinsconstructies.

  Zoals Paul, RobG, Dom the Right Thing, en al die andere namen die we tot voor vandaag nog nooit op Waterkant zijn tegengekomen


  Maak melding

 37. @Hans

  Zoals je weet doe ik altijd op een nette manier mee aan het debat. Ongeacht mijn politieke voorkeur. Jij noemt mij nu een paarse rat. Geen idee waarom. Ik ken Henk Molenaar als iemand die nooit met feiten komt of onderbouwingen maar alleen als een schreeuwer. Precies dat is wat ik benoem. Meer niet. Dat iemand met nicknames loopt te klooien zal misschien zo zijn. Maar wat Molenaar betreft verbaasd geen enkele uitspraak mij meer.


  Maak melding

 38. Zo langzamerhand weet ik niet meer met wie ik berichten uitwissel op deze site.
  Deze vorm van discussieren is voor mij helemaal nieuw.
  Mensen nemen elkaars name over, zodat je niet meer weet met wie je communiceert.
  Er zijn helaas geen spelregels hoe je op deze site met elkaar omgaat – ik heb dat proberen te achterhalen maar zonder succes – en wat de rol is van de webmaster.
  Voor mij is die volstrekt onduidelijk.
  So be it, maar ik blijf het wel vreemd vinden.


  Maak melding

 39. Beste Jennifer Lapaz,

  Dat is nu net de bedoeling van die Paarse Ratten….

  Ik snap ook werkelijk niet waarom de moderator niet ingrijpt. Aan de hand van de e-mail adressen kan hij zo de laffe imposters en uit halen.


  Maak melding

 40. Beste Paul,

  ” Ik ken Henk Molenaar als iemand die nooit met feiten komt of onderbouwingen maar alleen als een schreeuwer. ”

  Als ik één doe in mijn postings is het onderbouwen met feiten.

  Zo voorspel ik de huidige ontstane situatie in Suriname al 5 jaar en zijn al min voorspellingen stuk voor stuk uitgekomen.


  Maak melding

 41. B. Saram
  De moderator grijpt wel in. Hij heeft net enkele van mijn posts weggehaald. Ik zou niet weten waarom!

  Omdat jij waarschijnlijk door de moderator betrapt bent.


  Maak melding

 42. @Henk Molenaar

  Voorspellen op basis van het complete verhaal is wat anders dan elke dag fulmineren als een wilde. Google even op jezelf man. Je bent al vanaf 2008 bezig om dezelfde langspeelplaat af te draaien.


  Maak melding

 43. Laatste truckje van Bouterse..

  De veilingkoers vandaag is van SRD 5,79 gedaald naar SRD 5,50 voor de US dollar. De officiële koers dorpt hiermee met 29 cent. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft een miljoen US dollar geveild.

  Starnieuws verneemt dat een ander systeem is toegepast vandaag. Dit heeft de CBvS in overleg met de algemene banken gedaan. De koers wordt niet meer berekend op basis van gewogen gemiddelde.

  De parallelkoers is SRD 6,50 voor de US dollar. Cambiohouders hadden ook een gesprek met president Desi Bouterse over hoe het verschil tussen de officiële en parallelkoers verkleind kon worden. Hun strategie komt niet overeen met die van de CBvS.

  Een nieuw systeem toegepast….? De spelregels veranderen in je eigen voordeel. Gambio geeft nog steeds SR 6.50 voor een USD en dus 7 SRD voor een euro.

  Bij de Chinese super en bouwmarkt dus .1 op 7.50


  Maak melding

 44. Paul ik zou die reactie van mij op jou nog maar eens goed nalezen waariin ik jou paarse rat genoemd zou hebben, dan zul er achterkomen dat dat dus niet zo is, maar diegene die met onze nicknamen aan het rotzooien was


  Maak melding

 45. @Henk Molenaar

  Als mensen wartaal uitslaan dan kijk ik graag even of dat een incident is of systematisch. Welkom op het Internet Henk. Als je dat niet bevalt moet je je computer uitzetten. En als je niet wil dat je scheldpartijen zichtbaar blijven voor meerdere generaties na jou moet je minder schelden.


  Maak melding

 46. Vanwege de wijziging van de Wet op de Staatsschuld, is de stand van de staatsschuld van Suriname gedaald met SRD 894 miljoen. Dit blijkt uit de meest recente statistieken van het Bureau voor de Staatsschuld, oftewel Suriname Debt Management Office (SDMO). In de nieuwe wet die maandag 4 april jongstleden in De Nationale Assemblee (DNA) is aangenomen met 29 stemmen vóór en 8 tegen, is opgenomen dat van overschrijding van een obligoplafond geen sprake is voor zover deze overschrijding het gevolg is van een latere wijziging van de door de CBvS gehanteerde koersen voor het deviezenverkeer. Ook de definitie van staatsschuld is aangepast naar internationale standaarden. Nu wordt alleen geld, dat gebruikt wordt, als schuld gezien, terwijl voorheen een lening als schuld werd geboekt. Samengevat, wil dit zeggen dat de voormalige officiële wisselkoers van USD 1 = SRD 3,35, gehanteerd wordt voor de staatsschuld per eind januari 2016, in plaats van de op 31 januari 2016 geldende officiële wisselkoers van USD 1 = SRD 4,04. Na de wetswijziging heeft het SDMO de gecorrigeerde statistieken met betrekking tot de stand van de staatsschuld per 31 januari 2016 gepubliceerd.

  Hieruit blijkt dat de forse dalingen zitten in de multilaterale- en de bilaterale crediteuren en (buitenlandse) niet opgenomen gecommitteerde leningen van respectievelijk SRD 339 miljoen, SRD 212 miljoen en SRD 238 miljoen. Overige afnamen betreffen commerciële crediteuren, schuld bij de algemene banken, schuld aan de particuliere sector en (binnenlandse) niet opgenomen gecommitteerde leningen, van respectievelijk SRD 54 miljoen, SRD 8 miljoen, SRD 22 miljoen en SRD 16 miljoen. Ten opzichte van het bruto binnenlands product (bbp) hebben deze dalingen geresulteerd in een afname van 50,49% naar 45,29%.

  Huh?????


  Maak melding

 47. Beste Stille…

  Inderdaad HUH????

  Het gaat dus FANTASTISCH in Suriname, aldus de nieuwe regels en definities van de Paarse Regering.

  Ondertussen ligt heel Suriname aan de geelhonger,


  Maak melding

 48. @ Do the wrong thing,

  Jouw communistische waanideeën horen in Noord-Korea thuis. Het communisme is op sterven na dood en vervangen door links-imperialisme. Ik vraag me af wat erger is, links- of rechts-imperialisme. Jij hoort met jouw ideologie niet in Suriname thuis, dat is zover duidelijk.


  Maak melding

 49. Beste Stille,

  Ik kan mij daarom niet voorstellen dat Bouterse met zijn corrupte bende voldoet aan de strenge eisen van het IMF. Die zijn toch ook niet gek.


  Maak melding

 50. Gefeliciteerd met het paars financieel corrupt wanbeleid, oerdomme paarse stommelingen in het kwadraat olv van jullie geliefde lijder. Niet klagen want jullie zijn te beklagen, niet jullie lijder, die handelt en wandelt naar zijn ware duivelse aard. En jullie zullen het heel zwaar krijgen en paars lijden onder zijn regiem, als……..als jullie in al die paarse domheid blijven vasthouden. De paarse leugen van rust, vrede en voorspoed geloven. Wo ka.


  Maak melding

 51. Laten we elkaar niet voor de gek houden. Het is al sinds 1975 bedroevend slecht is gesteld met de macro-economische situatie van Suriname. Op een volgende regeringen hebben allemaal keihard gefaald om die situatie te doen veranderen!


  Maak melding

 52. @ Paul, Do the Right thing, Mazda, pseudo Henk Molenaar, Parbo, zijn de één en dezelfde ziekelijke individu.
  De taktiek is veranderd, zoveel mogelijk verwarring stichten.
  Op het mionent dat hij merkt dat het niet lukt, gaat ie over tot iets anders. Paultje of wie zich ook ” Henk Molenaar ” noemt, is desperate. De opdrachtgever wordt ongeduldig, de enige, echte Henk Molenaar moet geëlimineerd.
  Lukt dat niet, dan … einde wedstrijd … no work no pay.


  Maak melding

 53. @ henk
  foei henk .
  ik had van jou toch wel verwacht dat je het spelletje van boterse zou doorzien.
  men wil helemaal niet met het imf in zee.
  boefdraad maakt overuren om over de hele aardbol geld te bedelen om zodoende niet met het imf in zee te gaan.
  na de laatste downgrading van s&p zal het imf de messen extra slijpen voor suriname.
  zodra men een sponsor gevonden heeft laat men het imf voor wat het is.

  scenario
  stel je voor dat boterse 2 miljard srd bij heeft laten drukken en tegen de pers zegt dat hij de koers van de us dollar omlaag gaat brengen.
  boterse belt zijn vriendjes bij de cambio en geeft hun de 2 miljard srd om us dollar op te kopen voor de koers van 1op 6 .
  boterse laat invallen doen bij de cambios die niet gerekend worden tot zijn vrienden en de rest houd zich aan de koers.
  vooral omdat de cambios er een dikke boterham aan overhouden.
  netto word er ongeveer 300 miljoen us verdiend met die 2 miljard srds.

  over 2 weken gaat de koers weer stijgen want dan zijn de srds ongeveer op .
  de cambios zullen de koers drukken naar minimaal 1op 10 .
  die 2 miljard srd is dan binnen een maand 3 miljard srd geworden.

  de vraag is hoeveel containers met geld er nog ergens verborgen liggen.
  wijdenbosch bewaarde zijn containers met geld gewoon op zn erf.


  Maak melding

 54. Beste Basmatie

  Ik snap je uitleg…..maar welke idioot gaat Bouyerse en zijn Paarse Roversbende in godsnaam geld lenen als hij weet dat hij het geld en de aflossing nooit terug zal krijgen.

  Of tegen een rente van 20 procent of met heel Suriname als onderpand.

  Het IMF gaat de Paarse Financiële Keuken kijken en dat wil Bouterse natuurlijk niet.


  Maak melding

 55. Bouterse leert het echt NOOIT

  ET LIJKT ONS elke keer weer te overkomen. Elke regering met een Bouterse signatuur maakt het geld op. Nu van de staatskas weer eens een bodem te zien is, wijzen vooral de traditionele oppositiepartijen de beschuldigende vinger richting de ‘Nog vijf’-stemmers.

  Maar als de armoede om zich heen grijpt, terwijl de spaarpot stampvol zit maakt het volk dan een rechtvaardige keus… of niet?

  “Het is alsof de duivel ermee speelt. Zodra deze man aan het bewind is, gebeurt er iets waardoor ons land in ernstige problemen komt”, verzucht bestuurskundige August Boldewijn. Hij is een oude rot in het bestuurlijk vak en heeft secuur inzicht in hoe het telkens weer zover heeft kunnen komen met een regiem met of onder leiding van Desi Bouterse.


  Maak melding

 56. Niets wat op dat moment in Suriname gebeurd is een verrassing.

  Verstandige mensen hebben hiervoor gewaarschuwd maar werden toen beschimpt en voor redi musu uitgemaakt.

  In Suriname is nu de wet van Murphy van toepassing anders gezegd alles wat fout kan gaan gaat ook fout.

  En ook het IMF kan het ij de komende tijd (korte termijn) niet keren.
  Dus mensen, neks no fout, i’m sabie 🙂


  Maak melding

 57. Als Suriname landbouwdingen wil exporteren moet ze eerst de nodige milieuvoorschriften invoeren zoals een apk-keuring voor alle auto’s, rioolwaterzuiveringsinstallaties rwzi’s, milieuzones invoeren. Dus geen groente voor de export telen in de buurt van open riolering, doorgaande wegen, veeteeltbedrijf, aannnemersbedrijf. Want Europa gaat anders die producten niet toelaten.

  Dus geen bevroren vis sturen naar een varkenshouder in Europa voor de handel, want die varkenshouder heeft geen milieuvergunning voor vis en zal die ook niet krijgen en mag dus niks doen met die bevroren vis, ook niet verwerken tot veevoer. Andere landen zoals Brazilië en Trinidad hebben dat wel gedaan. Dus als Suriname dat nu pas gaat doen zijn ze wel zo’n beetje 75 jaar te laat.


  Maak melding

 58. Surinam desh ek soei na banai sake hai, tap kaun sa cheez deshwa me banie ga??

  Jab buchar admie desh chalai tap desh halaad aur kharaab hodjai. Aur ie jaatya desh chalane ke vidya na hai, ie jaatya kewal naache wala aur gaahr hilawe walla hai!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.