Staking Organisatie van Bushouders in Suriname

24

De Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) heeft een voor maandag aangekondigde staking uitgesteld tot dinsdag. Hoewel het aan het Nationaal Vervoers Bedrijf (NVB) gestelde ultimatum maandag om 00.00 uur is verlopen, en de achterstallige vergoedingen nog niet zijn overgemaakt, had OBS-voorzitter Kenneth Themen hoop dat dat in de loop van maandag wel zou gebeuren. De bushouders hebben sinds oktober 2015 geen geld ontvangen voor hun de diensten die zij verlenen aan het NVB. Mocht de OBS-leden hun geld toch niet ontvangen, dan houden de OBS’ers hun bussen dinsdag alsnog in de garage.

24 REACTIES

 1. @ Paraman, you damn right, de overheid moet overgaan tot de aanschaf- en exploitatie van bussen. Nogmaals, je hebt gelijk … maar … pè a moni dè … pè a moni dè.
  Jij hebt toch ook gegraait in ’s landskas. Begin jou deel terug te storten. Jullie NDP’ers zijn abanies, bandieten van het ergste soort. In China zouden jullie allemaal, zonder aanziens des persoons, opgehangen worden.


  Maak melding

 2. Paraman, de overheid heeft de duizenden dollars om de bushouders te betalen niet, waar moeten ze de honderd duizenden dollars vandaan halen om bussen aan te schaffen? Als de overheid haar afspraken met de bushouders nakomt, hebben we geen gezeik, en ook niet met leraren, bruggenbouwers, kindertehuizen, artsen, ziekenhuizen, vliegmaatschappijen enz.

  Dat de overheid haar verplichtingen naar Surinaamse schuldeisers toe niet nakomt, belooft niet veel goeds voor het terugbetalen van de schuld aan het IMF. Als je het steeds weer moeten staken van de bushouders, om de overheid te dwingen om hun geld uitbetaald te krijgen, gezeik noemt, ben ik benieuwd hoe je het straks gaat noemen wanneer het IMF erop gaat staan dat de schuld afgelost moet worden?


  Maak melding

 3. OBS-voorzitter Kenneth Themen, ooit een dieharde ndper in hart en nieren, nu een lijdende ndper. Maar niet hij alleen zijn ondertussen paarse ontnuchterd, langzaam maar zeker ook het gros der oerdomme paarse stommelingen. Er heerst een paarse vloek over het gehele land.


  Maak melding

 4. Dit is nog maar het begin. De luchtverkeersleiders hebben ook een ultimatum gesteld, en als daar niet op wordt ingegaan ligt vanaf 29 april het totale vliegverkeer in Suriname plat. Lekker met de meivakantie voor de deur.


  Maak melding

 5. Volgens mij waren het 15 van deze bussen die 5 dagen geleden ingezet werden als transport van de ” Ik ben een KOE ” groep, naar het gras op het Onafhankelijkheisplein.

  Wat zou toen aan de chauffeurs zijn beloofd naast de SRD 50 ( +/- € 7,00 euros ) die zij ontvingen ????

  Iets in de geest van ; ” jullie krijgen het achterstallig geld vanaf 15 OKTOBER 2015, in de loop van maandag uitbetaald als er voor vervoer naar het plein, op vrijdag 22 april, wordt gezorgd ”

  Aan de buschauffeurs zeg ik: DURF nu op te komen voor je RECHTEN !!!
  Zou men RUSTIG gedurende 6 MAANDEN ONBETAALD blijven werken indien ” El Vene ” aan de macht was ???????
  Paramaribo, hoofdstad van ” SUbai “, zou dan veranderen in een slagveld.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Er moet nou eens een einde gemaakt worden door telkens het gedoe van deze wilde bussen die Suriname niet alleen telkens belasten met stakingen, maar ook de wegen onveilig maken in Suriname, ze rijden verschrikkelijk hard, en ze zijn verouderd.

  Er moet een nieuwe motorvoertuigbelasting wet komen, hoe ouder de wagen, bussen en trruck des te meer belastingen ze moeten betalen.

  EN de staat moet staatbussen inzeten en particulier bussen afschaffen.
  net als in Nederland vergunning geven aan 3 of 4 bedrijven die de lijnen gaan onderhouden.

  Alle lijnbushouders moeten dan stoppen met die dienst en gaan werken in de bacoven of rijst industrie, ze hebben toch geen diploma’s.


  Maak melding

 7. Paraman, dat zou een goede optie zijn maar ik stel voor de bussen te onteigenen.De chauffeur mogen dan in ZZP vorm terugkomen. Afrekenen per gereden rit. Dat gesodemieter met stakingen moet een keer ophouden. Keihard ingrijpen.


  Maak melding

 8. Parbo:
  Hoe hard je je stinkende best ook doet om de gebruikers van WKN op te naaien, het gaat je echt niet lukken hoor! Kan alleen maar meewarrig de schouders ophalen om je onzinnige scheldpartijen en insinuaties .


  Maak melding

 9. Al deze bussen voorzien in een behoefte, dat moge duidelijk zijn gezien de volle bussen. De bussen zullen voorlopig het straatbeeld vullen. Dat de chauffeurs veelvuldig staken is volledig te wijten aan de incapabele overheid. Veel beloven maar als puntje bij paaltje komt, niets nakomen.
  Deze chauffeurs doen niets anders dan opkomen voor hun recht en betaling, is dat raar dan? Dat de chauffeurs in deze ook een bepaalde macht hebben is hun mazzel. Als ze staken wordt dat gelijk gemerkt en als lastig ervaren. Het is overal hetzelfde, zodra we er persoonlijk last van hebben gaan we klagen. Maar oh wee als wij zelf staken, dan moet iedereen er maar begrip voor op brengen!


  Maak melding

 10. @Parbo,

  Ik ben het volkomen met je eens. Het monopolie van de subsidie opstrijkende bushouders moet doorbroken worden. Zolang het systeem van subsidievertrekking aan busondernemers blijft bestaan zal inefficiënte de boventoon voeren.

  Er is sprake van oneerlijke concurrentie ten opzichte van de bushouders die zonder subsidie hun bedrijf goed kunnen managen. Het moet duidelijk worden voor de busondernemers dat ondernemen , een eigen bedrijf opzetten, risico’s met zich meebrengt. Risico’s moet men niet afwentelen op de overheid.


  Maak melding

 11. Dus volgens Paraman, Parbo en Masra……., mogen de buschauffeurs niets zeggen wanneer de overheid haar verplichtingen naar hen niet nakomt. De overheid moet zelf bussen aanschaffen zodat dat gezeik van de particuliere bushouders voor altijd tot het verleden zal behoren. Deze drie paarse Einsteins, die zich steeds weer aan dezelfde ‘Stein’ stoten, vergeten te vertellen dat het bussen moeten zijn die op lucht en niet op water rijden, om geen gezeik te krijgen met SWM. Verder mogen de chauffeurs die deze bussen gaan besturen geen loon, in welke vorm dan ook, ontvangen, ze zullen dus gerecruteerd moeten worden uit de groep ‘wij zijn koe’, te beginnen bij Paraman, Parbo en de rest van de paarse hersenloze kudde, die denkt dat hun baas alles en dan ook alles gratis zal kunnen leveren.


  Maak melding

 12. Mul, masra en Paranam, geloven jullie niet dat jullie geen hersens hebben. Ik heb van 2 buschauffeurs vernomen, dat ze de kudde WIJ ZIJN EEN KOE, MOESTEN rijden tegen hun zin anders volgde ontslag. Ze zouden voor die dag 100srd krijgen extra krijgen, nooit het geld gezien. Hoe heet dit?????
  Al doet de regering dat om bussen aan te schaffen met welk geld?…..zucht….. , betalen ze mensen van de overheid en vooral op tijd?? Hoe gaan ze de chauffeurs betalen??
  IK HOOP DAT DE VERKEERSLUCHTLEIDERS HUN EISEN DOORZETTEN, we zullen zien wat dan. Het gemis van de valuta’s die ze HARD nodig hebben.mispoesje!! De meivakantie is vrijdag jl ingegaan in Nederland > terugkeer?. Hahah dat wordt echt leuk leve de moordenaar. Back to the eighties sakka sakka dibri desie . fadong dede


  Maak melding

 13. Beil-gaari haankane walon ka ab moka hai. Bas ghaas ke jaroori hai. Kahin ghaas ke kami to nahin hai Surinaam mein? Ki chaprahvan ghasiyo ke bhi chapra deis?


  Maak melding

 14. @ Kevin, wat mij betreft, ben je een goed verstaander.
  Plaats me a.u.b. niet in het kamp van de Parbo’s, Mazda’s, Paramans, RobG’s. Alvast bedankt voor de correctie!

  @ Parbo, jullie paarse nietsnutters, schelden op de witte mensen, maar jullie nemen alles van ze over.
  “De chauffeurs mogen dan in de ZZP vorm terug komen.”
  Weet je wat ZZP betekent, je hebt zeker de klok horen luiden, Master Donkey. Bedenk toch een eigen, surinaamse oplossing, voor dit probleem.

  @ Parbo ” oprotten met die gierige, stink buschauffeurs “.
  De heer Dundas { de alles weter} zal not amused zijn, hem voor een stink chauffeur uit te maken.
  Parbo, je rommelt teveel in de Sommelsdijkskreek, nabij de Vriesdelaan. Je ruikt je zelf, Awari!
  Een aantal busvergunningen moet so wie so ingetrokken worden, maar hoe durf je, Parbo, de hardwerkende bushouders/chauffeurs als … stink ….., te kwalificeren.
  Je soortgenoten: R,P,M, Do zullen het met je eens zijn, want ze zijn uit hetzelfde hout gesneden.


  Maak melding

 15. Beste forumers,wanneer houden jullie nou op die negatievelingen als@mazda,@rog g,@adam te voeden.
  Het is toch je tyd verdoen met die gasten.
  Hardleers zyn ze dus geef ze geen aandacht,ze leven er van


  Maak melding

 16. Paraman=Parbo=RobG, maar die is absoluut geen econoom.
  Lijkt meer op Docter Kosso!!! (de dorpsgek uit de jeugdjaren
  van wijlen mijn Vader).


  Maak melding

 17. De pro boutisten zijn de schoenzolen waarop hun lijder loopt, waar hij ook gaat of staat, gaan ze ook. Na soso paarse hebi en dotie de na deng tapoe en inie deng sma denki desi of gewoon soso paarse vloek vol van misdaad. Vraag het maar aan baas zijn zoon, stiefzoon en ene Ooitje.


  Maak melding

 18. kunnen die bushouders geen roetfilter aanschaffen voor die bussen ?
  en wat dacht je van een spoedcursus defensive driving.?
  een blaastest voor en tijdens de werktijden zou ook niet slecht zijn.
  een cursus nederlands is zeker ook geen weg gegooid geld.
  nette en schone kleding voor de chauffeur zou ook geen overbodige luxe zijn.

  de passagiers zouden eigenlijk moeten staken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.