Denise Jannah ambassadeur campagne tegen borstkanker

0

PARAMARIBO, 26 apr – Jazzdiva Denise Jannah is ambassadeur van de bewustwordingscampagne ‘Van Poli tot Nazorg’. Dit is een project van Edhelmund Research & Healthcare uit Nederland, ‘s Lands Hospitaal Paramaribo, SurA kankerfonds en Enterprise Ambassadors Network. In dit kader werd in de Royall Ballroom van hotel Torarica in Suriname een tweedaags seminar over borstkanker gehouden, die zondag 24 april begon.

“Ik vind mijn ambassadeurschap van dit project een grote verantwoordelijkheid. Een heel belangrijke ook, die ik graag op me genomen heb om het onderwerp borstkanker beter bespreekbaar te helpen maken en de nog steeds bestaande taboes te helpen doorbreken”, reageert Jannah. “Ziek zijn overkomt je, en het is nu de hoogste tijd dat wij een maatschappij gaan vormen waarin niemand zich hoeft te schamen en bang hoeft te zijn om erover te praten en hulp te zoeken, een gemeenschap waarin niemand een ander de rug toekeert omdat hij of zij ’takru siki’ heeft”, vult ze aan.

Het is volgens de zangeres heel belangrijk om zoveel mogelijk over borstkanker te weten te komen en er met anderen over van gedachten te wisselen. “Ook mannen krijgen borstkanker, de meeste mensen weten dat niet. Hoe meer voorlichting we tot ons nemen, hoe minder vrouwen en mannen zullen hoeven te sterven simpelweg omdat men er niet over durfde te praten!”. Jannah was ook op het seminar aanwezig(FOTO) en sprak ook over de ziekte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.