Regering Suriname wil afrekenen met corruptie

96
President Bouterse van Suriname

PARAMARIBO, 24 apr – De regering wil afrekenen met corruptie. Volgens president Desiré Bouterse worden speciale maatregelen getroffen. Eigenlijk is er geen keus.

Onder druk van de internationale financiers moet de koe bij de horens worden gevat. Het betreft dan vooral het Internationaal Monetair Fonds. De aanpak van corruptie maakt deel uit van het pakket maatregelen tegen de economische problemen in het land. “De personeelswet wordt aangepast om corruptie effectief aan te pakken. Ook worden controle-instituten versterkt”, zei Bouterse in het parlement.

Het betreft de Rekenkamer van Suriname en accountantsdienst Clad. De personeelswet schrijft de werkrelatie voor als het gaat om ambtenaren. De wet beperkt de mogelijkheid van sancties. De aanpassing moet kennelijk optreden tegen corrupte ambtenaren vergemakkelijken. Bouterse kondigde een reeks belastingmaatregelen aan om de inkomsten te verruimen. Ook wordt bezuinigd op onder meer brandstofverbruik.

Bekijk ook:

96 REACTIES

 1. Moordenaar en drugshandelaar bouta en afrekenen met corruptie? Laat hem al die HSBC rekeningen uit Switzerland openbaar maken en dan die steekpenningen van voor de bosjesbrug. Een beetje kreten schreeuwen om de paarse meute op afstand te houden is makkelijk terwijl schroefdraad geld aan het drukken is en bouta zijn criminele vriendjes aan het regelen is. Hoe is die clad onderzoek van de cassavefabriek? En corruptie door zijn vriendje ramon abrahams?


  Maak melding

 2. Bouterse wil corruptie aanpakken hij heeft geen keus.begin bij je zelf,en Abraham !! Stelletje boeven jullie leren nooit respectloos de hele coalitieregering is een circus Bouterse,,,


  Maak melding

 3. Beste posters,
  Het is nooit goed als de gekozen regering iets roept.
  Stelletjes ongeschoolde mensen die geen verstand hebben van aanplakken doen alsof ze het beter weten.
  Mensen hebben hun leven niet in orde hebben zoals de posters en er zullen meerdere volgen.
  Denk aan Henk Molenaar en dombo Ray en Mul.
  Ira de domste op dit forum altijd klagen zoals ze gewend is jammer maar let op deze idioten komen straks aan het woord.


  Maak melding

 4. Bouterse wordt steeds beter als clown, grappenmaker en standup comedian, hahahahaha, ‘a man Bouta wanni kiri mi nanga den comedi fu en’. Corruptie zit in Bouterse zijn genen, je zal een pirengs toch ook niet geloven als hij zegt dat hij je vinger of een ander lichaamsdeel niet zal afbijten als je dat in zijn bek stopt? Het zit nu eenmaal in de aard van het beestje, bij kan niet anders, ik zal hem pas beginnen te geloven als hij de schadeloosstelling die hij aan Ingrid geeft, met t.w.k. terug laat storten in ’s landskas


  Maak melding

 5. Corruptie aanpakken bij de ambtenaren. Die zijn iets minder corrupt dan de ministers. Kijk maar naar Abrahams. A mang Meki.
  Iedereen weet het behalve de president. De pres is zo matig dat hij de koers kan laten dalen of verhogen. Komt het dan door hem dat de koers vandaag aan de dag 6 is, terwijl in april 2015 de koers voor een euro nog 3,65 was. Maar neem van mij aan, die gasten die nu geld maken zullen bouta ook keihard laten vallen op de dag dat zij er achter komen dat zij niets meer aan hem hebben.


  Maak melding

 6. De Weg Naar De Politeke Top Is Bezaaid Met Goede Voornemens, Maar Eerzucht Is Een Brandstof Waarvan De As Vaak Corruptie Is. Sitaat…. Maar Goed.

  jong Suriname.

  Een volk kiest voor een leider wat bij hen past.

  Ik bijf dit benadrukken zodat het gegrift word in it collectiefe geheugen van wij de Surinamers.

  De meerderheid van het Surinamse volk is onderontwikkeld en die stemmen allen massal op de NDP. (Zie ndp opkomst van de afgelopen paar dagen) Dus als er morgen verkiezing word gehouden wind de NDP, dat is een blijvend feit beste mensen.

  Het zou de toekomstige Surinamese leiders sieren als ze het onderwijs nivo van ons land naar betere hoogte zouden doen brengen .

  Als men dat niet doet komen er leiders als Deze beste mens Bouterse altyd aan de macht.

  Over bezuiniging gesproken. Als men doeltreffend wil bezuinigen moet men het Leger afschaffen.


  Maak melding

 7. De regering wil afrekenen met corruptie. Volgens president Desiré Bouterse worden speciale maatregelen getroffen.

  Met verbazing gelezen. Hoe wil je met jezelf afrekenen? Want dat Bouterse en zijn kabinet een corruptie beleid voeren is geen nieuws.
  Dus wil hij ons doen geloven dat er morgen in de krant staat “Bouterse en familie en consorten opgepakt wegens corruptie”
  Dit is een farce een sprookje een bakabana torie van Limbo


  Maak melding

 8. Suriname wordt op de 25e Sessie Universal Periodic Review in Genève, vertegenwoordigd door de minister van Justitie en Politie (Juspol), Jennifer van Dijk-Silos. De bewindsvrouw zal tijdens de bijeenkomst het mensenrechtenrapport van Suriname verdedigen en praten over de beleidsmaatregelen die het land neemt met betrekking tot Traffic in Persons. Het is de bedoeling dat voorkomen wordt dat Suriname geblacklist wordt. Blacklisting zal tot gevolg hebben dat Suriname niet meer in aanmerking komt voor financiële leningen of schenkingen, zegt de voorlichting van Juspol. De minister is van 2 tot en met 13 mei in Genève. Gedurende de review wordt de voortgang over de uitvoering van de 65 aanbevelingen die eerder door de VN mensenrechtencommissie zijn gedaan en door de Staat Suriname zijn aangenomen, besproken.Van Dijk-Silos zal op haar terugreis, ten behoeve van het Hof van Justitie van 7 tot en met 12 mei gesprekken voeren met de Raad van de rechtsspraak in Nederland. Zij zal daarnaast een oriëntatie hebben voor het instellen van een Raad voor de Kinderbescherming in Suriname. Tijdens haar bezoek aan Nederland zal een project van de Bibliotheek van Juspol, besproken worden.De Universal Periodic Review is een mensenrechten mechanisme van de Mensenrechten Raad van de Verenigde Naties, met als voornaamste doel de verbetering van de mensenrechtensituatie van alle VN-lidstaten. Een belangrijk uitgangspunt hierbij betreft de gelijke behandeling van de lidstaten, zegt de Juspol-voorlichting.

  Suriname moet geblacklist worden en snel ook !!!


  Maak melding

 9. Bouterse en corruptiebestrijding…Ze gaan de personeelswet aanpassen om die ambtenaar die op zijn/haar werk een ballpoint of stencil die zijn kind voor school nodig heeft steelt omdat hij die niet kan kopen.
  De Abrahamzen , Hoefdraden en Bouterse zelf blijven buiten schot.
  Minister van Dijk-Silos schreeuwde het van daken dat ze heel justitie zou opsluiten na de brand..Nu rept ze er met geen woord over..EBS fraude waarbij ex financieel directeur Duiker de naam van Andy Rusland en Bouterse in een bezwarende cocntext noemde is ook op een blinde muur gestuit.
  Suriname is een kleine gemeenschap.. het schijnt dat er bij de brand van het gebouw van justitie lijnen lopen naar de coalitiepartij..
  Patricia van Ommeren staat in Suriname bekend als 1 van de meest asociale en onfatsoelijkste vrouwen van Suriname.Zij is een van de “trekkers”van de pro-regering actiegroep die onlangs roet in het eten DACHTEN te gooien bij de protestactie van “we zijn moe”.
  Curtis Hofwijks is een ware volksheld…hij is in z’n eentje begonnen met deze strijd..Ik heb net zoals vele anderen de tirannie van bouterse in de jaren 80 van relatief nabij meegemaakt..Daarom durf ik te stellen dat Hofwijks wat mij betreft genoemd mag worden in het rijtje van historische Surinaamse vrijheidsstrijders.
  Een regering die zelf een criminele organisatie is , gaat corruptie bestrijden..Laat me niet lachen!!!!!!


  Maak melding

 10. Deze man bedondert het surinaamse volk wederom met zijn theretisch betoog.in de eerste regering bouterse had hij ook geroepen dat hij ten strijde zou trekken tegen corruptie.
  Bouterse houdt zijn eigen achterban voor de gek niet het hele volk.ik wil tegelijk duidelijk maken dat de oppositie niet gevrijwaard is van hun corruptie.ze kunnen roepen wat ze willen ze hebben ook heel veel boter op hun kop.op dit moment is de oppositie niet voor het imf ik ook niet omdat de gevolgen niet te overzien zullen zijn voor de bevolking en de nakomelingen ,tenzij al het geld in de produktie sector zou gaan maar dat moeten wij vergeten ,geen enkele regering in su is corruptie vrij allemaal boeven .toch hou ik de nps de hand boven het hoofd als het om corruptie gaat.
  De vhp, nps,pl,ndp geen van deze politieke partijen zal het in hun hoofd halen om op de ambtenaren apparaat te bezuinigen door ambtenaren bij duizenden naar huis te sturen ,ze hebben allemaal mensen in dienst genomen die niet nodig waren ,ze deden het om stemmen te winnen .sommigen hier roepen dat de ndp het te bond heeft gemaakt om zoveel mensen in dienst te nemen,maar het erom dat iedereen vuile handen heeft en nu gaan de andere partijen roepen dat de ndp meer mensen in dienst hebben genomen dan de andere partijen , dat is larie .als ik de nps,vhp,pl en de ndp moet geloven ,gebeurt er niets om ambtenaren te ontslaan ze blijven door suderen met die duizenden overtollige ongeschoolde ambtenaren .als ze van suriname houden moeten ze hun liefde voor su bewijzen ,maar dat kunnen ze niet , het wordt zelf moord als ze lanti mangs ontslaan die niets doen in dat land.santhoki en rusland beken kleur dat je hebt gevaalt toen jullie aan de macht waren dat jullie niet de durf hadden en ook niet gaan hebben om overtollige apparaat te saneren .allemaal bla bla bla.bouterse moet weg maar jullie zijn niet het alternatief dat moet dujdelijk zijn .er moet een zakelijke regering aan treden die durf en de moet hebben om in te grijpen in het ambtenaren apparaat,so so lis mang hebben al deze politieke partijen voort gebracht.


  Maak melding

 11. laten we beginnen met zijn salaris en zijn privileges

  salaris 1000 x te hoog voor surinaamse begrippen
  privileges voor hem en vrienden zijn oa
  alles op geneeskunde vrij/ apotheek/ziekenhuis, betalen wij
  auto vrij/ benzine betalen wij
  zijn bewakers en zijn prive propaganda legertje betalen wij
  zijn wijf krijgt ook geld, betalen wij
  zijn niets kunnende volgers op belangrijke plaatsen neerzetten zodat ze ongestoord zich zelf verrijken
  al deze niets kunnende vrienden maken alleen maar fouten en ook die betalen wij
  de afgrond die we nu zien door hun zelfverrijking zullen wij ook gaan betalen

  elke groot bedrijf in de wereld zo zo iemand met zo een strafblad niets eens aannemen om de toiletten schoon te maken maar in su wordt hij president

  zijn geheime bankrekeningen met belastinggeld openbaar maken en terug storten

  waar is ons geld


  Maak melding

 12. @ Robinho

  ” Een regering die zelf een CRIMINELE ORGANISATIE is, gaat CORRUPTIE bestrijden…. Laat me niet lachen !!!!!!

  Wel, ik kom niet meer bij van het lachen.
  Harry Yong Loy, de vroegere ” ANANSI TORI ” verteller bij Radio Apintie en Harold Braam met zijn ” SATRA NETI SOWSU ” zouden n.a.v. dit nieuws een leuk onderwerp gevonden hebben voor hun programma.

  ” Arki mang, ini a fótó, abra watra, awansi pé ung dé, Radio Apintie, the happy station é bari ung odi ”

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 13. Nu Bouterse, zijn familie en als zijn Paarse Vrienden hun zakken hebben gevuld, de staatskas hebben leeggeroofd gaan ze de corruptie aanpakken….


  Maak melding

 14. Bouterse kan alvast beginnen met schrappen van de forse salaris van haar vrouw, die geen enkele meerwaarde heeft voor de Surinaamse samenleving. Het geld kan naar huize Asiana, die hiermee de ouderen een gezonde maaltijd kan bieden.


  Maak melding

 15. De enige echte manier om aan te tonen dat dit menens is, is:

  De mensen op zijn kabinet zoals o.a. Abrahams en Lackin de laten vervolgen voor hun frauduleuze handelingen en schoonschip maken met die zuipscheuten op zijn kabinet.
  Vervolgens zijn kabinet en hert parlement ontbinden en samen met oppositie een zakenkabinet formeren. Een kabinet dat orde op zaken stelt en beleid voert waarbij “names en faces” niet gelden


  Maak melding

 16. Whooooooooooooooooooooooooooooooooooi ik kom niet meer bij van het lachen. Hoor wie dat zegt. Je hebt zeker nog net géén overdosis gebruikt daar je dit roept met je vieze grote muil. Verbeter de wereld en begin bij je zelf, Jouw hele regering is een corrupte bende. Geen enkele uitzondering. Als je er niet bij hoort, hou je de eer aan jezelf, dus ik wil niets horen. En jij rioolboef geef nou eens eindelijk toe voor de moorden en ga boeten. Ga naar Nederland om je straf uit te zitten. Als je dat reeds lang had gedaan, dan liep je nu vrij en kon je met een schone lei beginnen MURDER. Tenminste…….. geldt het voor jou?? eenmaal een dief altijd een dief?? Ik gebeurt mij vaak dat ik me schamen wanneer ik in gezelschappen ben van vooraanstaande personen in het buitenland ( werk), wanneer we het hebben over achtergronden. Je kent dat “ik kom uit Suriname”. Oh….. de moordenaar bla bla …..een staatshoofd als zo’n DUIVEL.
  Ik ga maar enkelen namen noemen, waar jij moet beginnen. Hoe kom JIJ aan zoveel rijkdom? denk aan het buitenland> Zwitserland.Heeft Abraham zo hard gewerkt om al de bezittingen te hebben. Ik heb het alleen over de aardse bezittingen nog niet over andere dingen. Ulrich Bab vertelt zelf met zijn eigen snuit dat jij hem overheid overheids baantjes regel, andere architecten hebben geen schijn van kans . Nog erger > met pensioen, schuift ene dochter erin hij op de achtergrond. mooie boel> Toen ik vroeg waarom geen fietspaden en behoorlijke trottoirs was het antwoord .wij top figuren= ka-figuren, rijden geen fietsen en lopen nooit.huhhhh…zucht. Kost ook teveel geld sterker ik heb 11 kinderen en allemaal moeten een groot huis voor ik dood ga. Waarom zoveel onopgeleide adviseurs denk aan een Leilys ( weet de naam niet te schrijven) + alle broers hebben een uitkering> pensioen in Ned. Jij geeft ze in Su een leidinggevende job >vb. ambtenaren .Surinamers zijn zo dom die kun je niet vinden??? Hij is al over de 70 , scheit in zijn broek ga toch naar huis man kan nauwelijks zien.al die dubbele banen en bezittingen van projecten> EBS nog recent geld daar gehaald. hahah weet ik toevallig.
  Vriendjespolitiek heet dat , je bent niet zeker van je zaak paarse rioolrat en neemt ze allemaal in dienst, zodat ze achter je staan.
  Ik kan zo verder gaan ga een boek schrijven. Zolang jij ddar ben wordt dit nooit opgelost. succes. Eerlijk duurt het langst.


  Maak melding

 17. hahahahahahahahahahahahahah

  ……….”Geef me nog vijf jaar”.
  Jawel, de jongeren en de domme ouderen van SU die hebben gestemd op deze moordenaar en deze moordenaar is nog meer aan het moorden is DANKZIJ deze oerdomme stemmers.
  rest nog vier jaar!
  tis te hopen dat hij vroegtijdig sterft en in hel belandt zodat hij niet nog meer puinhoop kan maken
  maar ja dan zitten de andere haaien op de loer, Handgranaat boerkie boesiegado R. Brunswijk
  Javaanse godfather zielepoot Paul Somohartjo
  Boeler en meeloper Ashwin Adhin


  Maak melding

 18. Wat een komiek is deze moordenaar, nu de buit binnen is, en je met je zogenaamde revovrienden de staatskas hebt leeggeroofd, ga je met die zelfde bende de corruptie aanpakken, nadat het IMF je verplicht dat te doen, zeer lachwekkend komt dat over.


  Maak melding

 19. D. Bouterse is de grootste corrupteling die Suriname ooit heeft voortgebracht. Bouterse en zijn NDP faciliteren corruptie.
  Laat hij het gestolen geld en het goud van Suriname terug brengen.
  Door wanhoop kraait hij onzin uit, laat hem de vraag die de groep ‘we zin moe’ aan hem stelt ‘pe a moni de’ beantwoorden en het door hem en zijn andere NDP rovers gestolen geld terugstorten in de staatskas.
  D Bouterse en de NDP staan een goede ontwikkeling van Suriname in de weg. Weg met deze moordenaar, weg met Bouta.


  Maak melding

 20. Henkie Molenaar ouwe seniele gek. Je blijft maar in broek zeiken. Neem een incontinentie luier en ga rustig achter de geraniums zitten. Corruptie wordt aangepakt. Iedere weldenkend mens zou dit toejuichen behalve jij azijnpisser.


  Maak melding

 21. @Parbo, jij bent dus ook 1 van die laaggeschoolde paarse naieve idioten!!!hahahahha Tussen iets in de media schreeuwen en daadwerkelijk doen is een groot verschil……, je bent te stom omdat te begrijpen!!!


  Maak melding

 22. De comedianten mogen doorgaan nadat het electoraat diep in de vele leugens is getrapt. Zeg nou zelf of liever ga even na hoe de corruptie is gegroeid vanaf 1980. Aan rovers vragen om corruptie aan te pakken is hilarisch.
  Er is een naar Amerikaans gebruik benoemde FirstLady die veel geld verdient voor het niks doen en als zij iets doet is zij de rechterhand van door China gegeven cadeautjes uitdelen. Reputatie van de zonen van de president is alombekend een debat in DNA hierover is er nooit geweest laatstaan onderzoek door het OM. Wie zichzelf voor de gek wil houden moet vooral zo door blijven gaan maar niet iedereen is op het achterhoofd gevallen.


  Maak melding

 23. Wat een grap.
  Gaat hij zijn eigen organen en ledematen dan amputeren?
  En als hij het meent is het heel makkelijk, begin in je binnenring.
  Het is een grote corruptiemachine.
  Dat gaat dus absuluut niet lukken.
  Kunnen we nu door naar de volgende grap van Bouterse aub.


  Maak melding

 24. parbo
  Henkie Molenaar ouwe seniele gek. Je blijft maar in broek zeiken. Neem een incontinentie luier en ga rustig achter de geraniums zitten. Corruptie wordt aangepakt. Iedere weldenkend mens zou dit toejuichen behalve jij azijnpisser.

  Beste Parbo,

  Ik weet dat je radeloos bent omdat jou grote held Bouterse er in slaagt OM VOOR DE DERDE KEER onder zijn leiding Suriname volledig naar de kloten helpt en nu als een bedelaar bij de IMF moet aankloppen voor hulp.

  LEVE DE REVOLUTIE!!


  Maak melding

 25. Wat is corruptie, als iets al zolang gewoon is moet je het eerst eens goed omschrijven, daarna kan eenieder bij zichzelf naar binnen kijken of hij / zij zich daar schuldig aan maakt.
  Voorbeeld, Is je vriendjes voortrekken en op plekken zetten waar ze niet geschikt voor zijn corruptie of gewoon vriendelijkheid met een domme inslag.
  Ik vrees dat er nog heel wat werk te doen staat wil de corruptie uitgebannen worden.
  Veel succes gewenst.


  Maak melding

 26. Henk Molenaar toeteren vanuit de noord zee is heel makkelijk. Ook nederland heeft een transformatie doorgaan. Suriname moet dat. Niet alles gaat veilloos en dat hoeft ook maar ik sta tenminste achter mijn land. Heb je overigens nooit op iets positiefs kunnen betrappen. Je bent het prototype droeftoeter van het ergste soort.


  Maak melding

 27. DDB gaat corruptie bestrijden. hahaha, hihihi, hahaha!

  Vraag DDB hoe het gekomen is.
  zie:
  – 25 februari 1980,
  – 8 december 1980
  – ik was niet aanwezig in Fort Zeelandia op 7,8 december 1982, – ik was bij Ruben Lie PauwSam met Rita Chin A Loi,
  – november MoiWana86 moorden,
  – de telefooncoup (ook wel kerstcoup) is de populaire naam voor de op 24 december 1990 door de legerleider DDB gepleegde staatsgreep in Suriname,
  – de republiek Suriname is altijd skeer als DDB aan de touwtjes trekt, ja toch? zie nu 2016 weer,
  – wapenhandel met Farc in Columbia (zie NRC: Suriname: `kantoor’ voor wapen- en drugdeals in de regio, heel interessant om op google op te zoeken en te lezen)
  – drugshandel met Columbia,
  – hoe werd Suriname een doorvoerland van drugs naar Nederland, USA,
  – DEA pakt Boerenveen op en wordt opgesloten in Miami in de jaren 80 van de vorige eeuw, ze moesten eigenlijk DDB hebben,
  – Roger Khan,
  DDB voor drugs voor 11-jaar veroordeeld door de rechtbank in Nederland en moet deze gevangenisstraf nog komen uitzitten in de Scheveningse gevangenis,
  – nep amnestiewet,
  – schoolmaaltijden,
  – IMF
  – Scaliens op de Surinaamse rivieren en Stuwmeer,
  – smeergelden Ballast Nedam aan DDB,
  – enz, enz, enz.

  Wie houdt wie voor de gek?
  De dief roept heel hard, ” houdt de dief!”

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 28. Parbo: “maar ik sta tenminste achter mijn land”

  Als je achter je land zou staan, zou de grootste Surinaamse massamoordenaar, drugsdealer, coupleger en vernietiger van Suriname niet ondersteunen.


  Maak melding

 29. Het gaat niet om willen! Het gaat om moeten! Als het aan de regering zou liggen, dan zou er verrekt weinig veranderen. Nu onder grote druk van het IMF moet de regering bakzeil halen en daadwerkelijk aan de corruptie gaan werken.
  Dat er onwil is (vanuit regering/coalitie -lees: Bouterse) kunnen we uit de opmerkingen van Bouterse concluderen dat de aanpak zal zijn vanuit ‘bottom-up’ i.p.v. ’top-down’. Het is nog altijd zo dat goed voorbeeld doet goed volgen. Als je begint met de “kleine”ambtenaar aan te pakken en de top blijft zich verrijken en elkaar accommoderen veranderd er geen ene sodemieter.

  parbo@
  Henk Molenaar toeteren vanuit de noord zee.

  ?
  Henk, ben je een daagje vissen ofzo? 😉


  Maak melding

 30. Passant: “DEA pakt Boerenveen op en wordt opgesloten in Miami in de jaren 80 van de vorige eeuw, ze moesten eigenlijk DDB hebben,”

  En als dank voor bewezen diensten benoemde Bouterse deze ongeletterde drugscrimineel tot lid van de Raad van Bestuur van Staatsolie…..

  En Staatsolie staat nu op tand faillissement…


  Maak melding

 31. Dus als ik het goed begrijp worden er eindelijk corrupte mensen aangepakt m.a.w ze zijn er en dus heeft men niet gelogen en dit erkent ’s lands grootste crimineel.


  Maak melding

 32. -NDP, nog 5 jaar. Twee stukjes tekst voor de Boutisten. Ik ben blij dat ik geen partij heb.

  Twee stukjes teksten:::

  DAAROM HEEFT DE NDP GEWONNEN

  = PARAMARIBO – De asfaltering van de 24 kilometer lange weg van Perica aan de Oost-Westverbinding naar Wanhatti in Marowijne blijkt een loze belofte te zijn, omdat de overheid nu geen geld heeft om dat te doen. Minister Siegfried Wolff van Openbare Werken (OW) zegt dat de overheid na een jaar de weg wil asfalteren, als er geld is. Hij heeft de dorpelingen van Wanhatti en omliggende dorpen onlangs wel verzekerd dat de weg binnen het jaar onderhouden zal worden door de aannemer Tjongalanga, zoals is opgenomen in het contract.
  De belofte voor het asfalteren van de weg was in december 2014 gedaan in Wanhatti tijdens het toen formele startsein van het asfalteringsproject. “De regering heeft ons in de maling genomen. Dat was een verkiezingsstunt”, zegt Kenneth Domini. Hij was voorzitter van een commissie, die in augustus 2014 een krutu te Wanhatti had gehouden, in verband met de slechte staat waarin de weg toen verkeerde. Mocht blijken dat de weg na een jaar niet wordt geasfalteerd, wat de dorpelingen verwachten wegens de landelijke financiële situatie, zullen ze weer een krutu houden om te besluiten wat zij zullen doen.

  – PARAMARIBO – De overheid kan moeilijk zaken doen met de binnenlandse vliegmaatschappijen vanwege de economische crisis. “Er zijn diverse problemen. Er is bijvoorbeeld een betalingsachterstand van vorig jaar. Daarnaast is werken met het bonnensysteem, waarbij je eerst de diensten verleent en na een paar maanden van de overheid ontvangt, nu problematisch vanwege de onzekerheid rondom de valutakoersen”, zegt Dean Gummels, directeur van Gum Air.

  Ook Amichand Jhauw, directeur van Blue Wings Airlines, legt uit dat het vooral voor de luchtvaartsector moeilijk is om zaken te doen met de overheid. “Het is wereldwijd zo dat de luchtvaartbranche op basis van de Amerikaanse dollar werkt. Dat hebben wij niet uitgevonden. Als de SRD stabiel is, is er geen probleem. Maar als het geld steeds in waarde daalt, krijg je problemen met de overheid die uitsluitend zaken doet in SRD’s.”


  Maak melding

 33. daar gaan we weer,,,,,regering wil afrekenen met zich zelf…het land draaid op corruptie..als mark werking zou functioneren is suriname meteen bankroet. dus dank zij corruptie helpt iedereen zijn of haar families aan baantje en zo floreert het land…en staat de arme bevolking aan de kant en profiteert van niets en alle voordelen gaat naar het buitenlandse multinationals…


  Maak melding

 34. Als het ik het goed heb begrepen, geeft het IMF, een hulpbehoevend land de gelegenheid om zelf een herstelplan te schrijven.
  Suri heeft een (globaal)plan gepresenteerd aan het IMF, zie site. Het IMF geeft aan dat dit een zeer ambitieus plan is, zoiets van we benne benieuwd.

  Eén van de items is het tegengaan van corruptie. Wat ik mij afvraag is hoe het IMF, het gepresenteerd plan denkt te monitoren. Hoe ver gaat de controle die elk kwartaal zal plaatsvinden?

  Deze regering is in staat om valse cijfers te presenteren, hebben ze zo vaak gedaan, een bewijs hiervan zijn de ratings die aangaven dat suri het land was van onbegrensde mogelijkheden.


  Maak melding

 35. Een pluspunt is wel, dat de rovende, stelende, luie, 7 even ambtenaren, nu zonder pardon ontslagen zullen worden. En een eind komt aan de wachtgeld- thuiszittende ambtenaren.
  Dit is een subtiele manier om het ambtenaren apparaat te doen slinken.

  Helaas is het ons allen bekend dat juist de ‘goeien’ vanwege gewijzigde beleidsinzichten, het veld moesten ruimen. Er is zeer weinig kader over.
  Hoe wil hij het land besturen met die ongeschoolde paarse parasieten.


  Maak melding

 36. Er handig om ook de ‘saaie berichtjes’ elders te lezen.

  Ondertussen is de mini-ster van buza druk bezig geld te ronselen.
  Nu probeert ze geld afhandig te maken tbv de ‘longen van de wereld’ ECO, en voor de suri-grenzen die overstroomd dreigen te raken.
  Suri en klimaat, weet de Internationale gemeenschap wel hoeveel kwik dat land gebruikt, en hoeveel bomen zijn verwoest zonder nieuwe boompjes te planten.
  Bij een andere regering had ik dit toegejuicht, maar deze mensen zijn niet te vertrouwen met geld, vooral niet omdat madammetje haast heeft met cashen!

  Suri heeft ook 1 miljoen $ ontvangen voor de bestrijding van Zika.
  De inheemse bevolking heeft 96.000€ van de EU ontvangen, voor de opbouw van hun gebieden.
  Er komt dus mondjes maat geld binnen, de vraag is wat doen ze met het geld?

  Wat zit er straks in de koffer van dora als ze naar Genève gaat?


  Maak melding

 37. En nu Dora, die komt op de koffie.

  Dora komt naar Holland om te praten met de Raad van Rechtspraak, over ….?
  Gaat ze hem toch stiekum uitleveren? Of gaat ze op zoek naar informatie om eindelijk een Constitutioneel Hof op te richten?

  Als dit soort van controversiële mensen Nederland bezoeken, heb je altijd demonstraties van de mensen die hun land noodgedwongen hebben moeten verlaten.

  De surineds hebben dan altijd zo iets van: gaat in je eigen land protesteren, terwijl dit de gelegenheid bij uitstek is. Deze vrouw ondersteund een Internationaal gezocht persoon. Hoe kan Nederland hiermee gezellig koffie drinken.

  Pfffffff, ik hoef dus niet eens voor te stellen, of een poging te wagen, jammer………

  Surineds be like!


  Maak melding

 38. Bouta moet oprotten!!!
  Door hem te doen is alles peper duur dagelijks sluitwn winkels etc.
  Deze man gaat precies netals chavez
  Sterven!!!! Heel su vloekt hem want hy heeft
  Ze bedonderd!!!!!


  Maak melding

 39. Wie luistert nog naar de holle frasen. Dat dino en munstlag door en door corrupt zijn is op zich niet vreemd als zij door de godfather himself geleid worden. Su moet geen tijd meer verliezen met de nationale dieven partij, maar ze allemaal vervolgen en berechten. Pluk deze rovers kaal en de gang naar het IMF is niet meer nodig.


  Maak melding

 40. @@@Henk Molenaar
  Bouterse en zij Paarse Roversbende gaat de corruptie aanpakken?

  Ik zeik in mijn broek van het lachen
  ———————————————————————————

  Zeik maar in je broek,je bent sowieso al een POEPE JANTJE,..helemaal niet erg ,WAT KAN AZIJN ZUURDER MAKEN ?..STINKENDE FLAPDROL !


  Maak melding

 41. @ Rampie ” het is nooit goed als de gekozen regering iets roept”. Rampie { je naam spreekt boekdelen } wat wil je ons duidelijk maken. De regering moet geen ” loze kreten ” uitkraaien. De regering moet niet zomaar dingen roepen, waarvan ze biksemsgoed weet dat ze het niet waar kunnen maken. Moni no dè, moni no dè, moni no dè. Je naam zegt wat de regering over dit land gebracht heeft { ramp…ie }. De regering moet daden stellen.
  Rampie, mijn tijd is te kostbaar … fu tan har’ mi neki t’tey nanga yu …


  Maak melding

 42. @Damsco, je schrijft::::@ Dong dong IRA Zoals altijd LANGE NUL COMMA LUL VERHAAL.dommer kan niet !

  Weet je vele NDPérs weten niet te communiceren met anderen en daarom gaat het niet goed in het land.

  Die informatie heb ik speciaal voor jou gezet om te voorkomen dat je gaat denken dat het van mij komt.

  Een ding moet je wel weten dat jou niveau NIET de mijne is. Jij hoort echt bij Bouterse thuis, omdat het mensen zijn die van vechten houden en steeds andere de schuld van alles geven.
  Verder zijn het mensen die van uitschelden houden en niet tegen hun verlies kunnen.


  Maak melding

 43. Deze komediant denkt dat het nog steeds 1 april is.
  Corruptie is in Suriname een godsdienst geworden met pres.
  N’Janka als hogepriester.


  Maak melding

 44. Henk Molenaar, die Parbo, Damsco enz, ze moeten je wel he? Laat ze hor, zijn niet jou ontwikkeld niveau. Je kan je energie niet aan nog meer waarheden kenbaar maken, daar leren ze van! Ze pissen nu in hun broek. Nu zijn er nog weggooiluiers te koop boys, straks gaan ze terug moeten gaan naar grootmoeders tijd. Dora je neemt wat voor ze mee toch? Die wilt graag naar Ned. want de paarse rover geeft Dora een boodschap mee: ” vraag aan Nederland wat steun. Ik was boos en toen had ik gezegd ik heb jullie steun niet nodig , maar nu scheit ik in mijn broek en weggooi luiers zijn schaars, hoe moet ik straks doen als ze me door hebben. Ik kan ook niet naar usa om mijn inkopen te doen, want ook daar wachten op me. Help aub de duivels en vergeef me,


  Maak melding

 45. Zolang de baas der corruptie aan de macht wordt gehouden door zijn corrupte bende rovers en paarse dieven……oma nanga opa taki…..de zoveelste belofte van de grootste leugenaar van het verarmd land en oerdom paars volk.
  Zevenmalen erger zullen zij te lijden hebben van deze paarse rovers, als ze de paarse schijt van baas en paarse rovers vol luegen en corruptie blijven vreten en drinken. Do ka……alleen met ironie kan men deze paarse lijders van repliek dienen. Kondre klari, didibri e bari en oerdomme aanhagers krijse………we ga voor IMF………..oeng ka dang.


  Maak melding

 46. Tante Bep.
  Het is uitermate triest dat er weinig terug te vinden is van de verdragsmiddelen.

  Een paar dingen is duidelijk:
  1) In het west Suriname project is dfl 200.000.000 gestoken en door Bouterse gecanceld in al zijn wijsheid. Was het door gegaan was het Bakhuisgebergte ontsloten en was Suriname qua Aluminium/Bauxiet productie, gezien de bewezen voorraad, daar nog steeds een groot macht geweest.
  2) Na de revolutie is er dfl 500.000.000 nood hulp verstrekt aan Suriname.
  3) na het binnenlands conflict en ramp Wijdenbosch is er heel wat gestoken in het aflossen van Schulden, herstel en sanering.

  laat niet onverlet dat naast de voo rvermelde verspilling er van de rest ook veel aan ondoelmatigheid en corruptie besteed is.

  Als ik grof zou schatten is 75% gewoon verloren gegaan omdat men niet goed gepland heeft, te eigenwijs was en te veel vrienden onderhouden moesten worden.

  Voor mij staat vast dat Bouterse boven proportioneel mede verantwoordelijk is voor het verdwijnen en verspillen van veel van het geld.

  Het lijkt mij een interessant onderzoeksproject het in beeld te brengen. Wie weet voor een student van de AdeKUS.


  Maak melding

 47. @Damsco,

  ik zeg kijk naar je zelf en soortgenoten, tenminste hebben deze mensen ballen.
  Het zijn geen mietjes zoals jullie!!!!!!!
  Ik hoop dat je voor je heengaan toch te maken krijgt met een bakroe , joe ka biegie leba.


  Maak melding

 48. Illegale cambio’s aangepakt; valuta in beslag genomen, Surinaamse aardvruchten in basispakket, geen aardappel. Maatregelen aangekondigd door president op een rijtje, Bushouders NVB bereiden acties voor wegens wanbetaling…wahahaha dit is slechst het begin, kut voor die oerdomme paarse paria’s die de baas der misdaad en corruptie op handen dragen en lijden onder zijn wanbeleid. Neks no fout. Vliegbedrijven: ‘Crisis bemoeilijkt zakendoen met overheid’ Onderzoek toont aan: Drugsgebruikers steeds jonger vnl ndpers.


  Maak melding

 49. @kevin,

  deze lui hebben nooit weggooiluiers gekend wel moeng doekoes en oude sokken, straks wordt het bannablad of krantie papiera.


  Maak melding

 50. @Henk Molenaar, dankjewel

  @JoJo, ik heb begrepen dat de laatste 3 maanden de SRD met meer dan de helft in waarde is gedaald. Ik heb ook mensen gesproken en heb begrepen dat het een hel is.
  Sommigen wassen nu hun kleren op de hand in plaats van in de wasmachine.
  Ook de hoge prijs die men nu moet betalen voor een gasbom.

  Het is triest wat in suriname gebeurd,


  Maak melding

 51. Prima actie. Waar in de eerste regeerperiode Front mensen op allerlei functies nog met rust gelaten werden is het denk ik beter om ze overal eruit te donderen. Daarmee voorkom je obstructie van beleid en corruptie. Dus mensen met veilige baantjes die ze nog te danken hebben aan de Front regering kunnen hun borst natmaken. Die zijn straks allemaal weg. Dus de reageerders hier die zitten te spugen op de NDP kunnen vast dozen beginnen te vullen voor hun Front vriendjes in Su.


  Maak melding

 52. Vannacht zullen eenheden van het Ka Kabinet van Keizer Bigi Mofo I Cor Ruptie van zijn bed lichten en naar het Fort Zeelandie afvoeren. Zijn nabestaanden worden morgen aan de poort verwacht.


  Maak melding

 53. Forummers, Odi odi.

  Regering Bouterse van Suriname wil afrekenen met corruptie.

  Maar hoe dan?
  En wie zijn de (gasten) die echt voor de bijl gaan?

  @Esmerald
  Wat zit er straks in de koffer van dora als ze naar Genève gaat?
  zondag 24 april 2016 om 15:36 uur.

  Wel @Esmerald. Ik denk aan een aantal XXX-LARGE.

  @Hugo CHAVÉZ! Fawaka mang.
  Wel, ik kom niet meer bij van het lachen.
  ” Arki mang, ini a fótó, abra watra, awansi pé ung dé, Radio Apintie, the happy station é bari ung odi ”

  Wel, Un tai un bere, bika tranga ten é kon


  Maak melding

 54. US$ 1,75 miljard lening van Islamic Development Bank

  Daar is de volgende lening: 1.75 MILJARD,

  Die verdwijnen zoals al het geld onder de NDP in een bodemloze put,

  Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft vandaag op een persconferentie meegedeeld dat de Islamic Development Bank Suriname ruim US$ 1,75 miljard zal lenen in de komende vijf tot tien jaar. Het gaat om een enorme ondersteuning die gereserveerd wordt voor projecten die deel zullen uitmaken van twee meerjaren ontwikkelingsprogramma’s.


  Maak melding

 55. Het is bijna misdadig hoeveel deze Paarse Roversbende aan schuld opzadelt aan de Surinaamse bevolking.

  Hoefdraad merkt op dat met de US$ 478 miljoen van het IMF aan de Centrale Bank van Suriname en US$ 470 miljoen van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, de Caribbean Development Bank en de Wereldbank het er goed uitziet voor Suriname. De steun van IMF en de multilaterale instellingen is voor twee jaar. Daarna moet Suriname uit het dal zijn geklommen.

  Ik geed je de garantie dat met deze Paarse amateurs Suriname NOOIT uit het dal zal klimmen.


  Maak melding

 56. US$ 1,75 miljard lening van Islamic Development Bank…het gaat goed in het land Suriname..we lenen meer dan wij ooit terug zullen kunnen betalen.

  We are fucked for life….


  Maak melding

 57. Regering Suriname wil afrekenen met corruptie…

  Allemaal priet praat van deze plesident…hij en zijn kornuiten zijn de grootste boeven die Suriname ooit heeft gekend.

  Bouta niets en dan ook niets wat je nu doet voor het land kan je nog vrijwaren voor alle ellende waarmee je Suriname inmiddels hebt opgezadeld….never nooit…


  Maak melding

 58. Parbo: “Counter jij domme oliebol. En jij denkt zeker dat het imf niet meekijkt”.

  Counter, Parbo is toch niet zo naïef/stom als hij zich vaak voordoet; hij weet bliksems goed dat Bouterse (samen met de rest van de paarse bende) er ook met het geld van het IMF vandoor gaat als het IMF het niet goed in de gaten houdt.


  Maak melding

 59. Beste Debby downers van Su !!stop met klagen ! Kom met oplossingen , hoe Kunnen wij Surinamers gezamelijk met onze Zelf gekozen regering tot een beter Suriname komen ;Zoals iemand ooit zei it is not what your country can do for you , but what can you do for your country !!!


  Maak melding

 60. Onze pres is de beste van allemaal
  Waarom zo negatief mensen?

  1. Hij zorgt goed vor zijn maatjes
  2. En familie leden
  3. N voor t arme volk met vrije pakketjes

  Duss pres als ik u was zou k mezlfe laten opsluiten
  Want jij bnt de GROOTSTE BOEF IN SURINAME! Dan durf hij nog te praten ? Met de dag word bouta erger met zijn leugens n volks misleiding.
  Karma gaan julie krijgn bouta en team. Poppenkast bijelkaar. K vloek vor d ndp!


  Maak melding

 61. Henkes, nie zoveel waarheid schreeuwen hier. Sommige mensn zullen j zien als negatieve surinamer mi mang. Zeg : ja meer geld lenen meer zodat onze regering rijker wordt. Boefi draad gaat nog dikke wordn hahhha n dora gaat beter de criminalen kunnen opppaken met di prado. Bouta gat meer pakketjes kunnen delen. Koeienweiloand vn bouterse word groter. Meer helis vo abra.


  Maak melding

 62. @Marian

  it is not what your country can do for you , but what can you do for your country !!!

  I will do anything for my country and my fellow countrymen , but i refuse to do anything to support the luxurious lifestyle of its corrupt government and their family and friends.

  Die mantra om schouder aan schouder Suriname te helpen opbouwen werkt bij mij niet.
  Met elke bloeddruppel, elke zweetdruppel, elke traan die ik nu zou moeten laten om zogenaamd het land te helpen opbouwen faciliteer ik een corrupt, crimineel en spilzuchtig regiem.


  Maak melding

 63. ik krijg natte dromen van Brazilie: Brazilie repatrieert crimineel geld. het geld dus, dat door ambtenaren en andere corruptelingen is achterovergedrukt. ik heb een nieuw vaderland: ik ga naar brazilie! yeah.

  waar is meneer Breeveld, Carl, de dominee?

  Starnieuws. nu.


  Maak melding

 64. @Marian
  Die oplossing hebben velen al eerder en langere tijd gelden gegeven. Mij heb je 1 keer met je lijfspreuk kunnen verlijden, sommigen ook nog een tweede keer. Maar geloof mij als ik zeg dat het een derde keer niet meer gaat werken. Hoe meer en vaker je deze herhaalt, hoe meer je zelf het negatieve effect van zal kunnen proeven.

  Je was gewaarschuwd, dus drink lekker die F******* gif beker tot de bodem leeg…


  Maak melding

 65. Boeven vang je nu eenmaal met boeven. Dus is het niet zo gek dat corrupte figuren de corruptie gaan bestrijden. In SU is toch alles mogelijk, lees ik vaak op dit forum.


  Maak melding

 66. Esmerald jij hebt boter op je hete hoofd.Vergeet niet je medicatie in te nemen.Ben je nog steeds overspannen. Jij komt ook uit een grote boeven familie die de staat Suriname veel schade hebben toegebracht.Jij en je familie zijn gevlucht en hebben vele miljoenen van het volk meegenomen naar Nederland.Op afstand wil je de strijd tegen de NDP voortzetten om het restant van het geroofde geld dat nog in Suriname zit in je bezit te krijgen.


  Maak melding

 67. @B.Badha

  Oeps, je hebt me door, vervelend hoor!

  Niet verder vertellen hoor, want ons geld is op.
  We willen nog meer…..

  We want more doekoe!


  Maak melding

 68. Een wc worm is van nature 1.000.000 triljoen malen wijzer dan al die oerdomme paarse stommelingen samen bij elkaar.


  Maak melding

 69. wha ha ha de corruptie aanpakken
  hij heeft jarenlang het voorbeeld geven en nu wil hij gaan vingertje wijzen
  die man moet clown worden wanneer hij in de gevangenis zit wegens corruptie
  wha ha ha ha


  Maak melding

 70. He he, alweer………Nu wil deze man weer met de corruptie afrekenen. Man, dit is je tweede regeer periode in Suriname als president van Suriname.

  Eerlijk gezegd, het is tot nu toe met alles: veel geschreeuw en weinig wol…. Meneer Bouterse we moeten eens vullen in plaats van lullen.

  Velen hebben zich bij u gemeld, velen hebben complete criminele bendes ontmaskerd en dat aan u gemeld, dit al aan het begin van uw eerste regeerperiode.

  U beschikt van diverse gedupeerden dossier of informatie waarin jaren onder het bewind van NF VHP openlijk door rechters en het Hof, Juspol, rechter Anand Charan, notaris Soerdjbalie ( vriendje van Santhoki), advovcaat Frank Truideman ( gevallen rechter dat van NF VHP wel door mag als advocaat) advocaat Dharmindernath Moerahoe en ga zo maar door. Die crimineel Ombré, de toenmalige president van het Hof van Justitie, die snel de benen nam na het aantreden van Bouterse als President. Stel uw onderzoeken maar in en vervolgt ze. De hele bende moet op de schop, Truideman die de oom van jonge rechters uithangt omdat die eerst zelf rechter was totdat aangetoond werd dat zijn zoon en hij betrokken waren in een grootscheepse drugsaffaire. De zoon van Truideman die eveneens advocaat was pleegde destijds zelfmoord.

  Hoe diep kun je dan in Suriname als rechterlijke macht, Juspol en Hof van Justitie zinken dat je zo een criminele rechter wel als advocaat laat doorgaan en de rechterlijke macht verzieken. Maar ja, volgens de NF VHP die toen aan de macht waren kon alles en mocht alles.

  Binnenkort zult u online kunnen zien hoe een crimineel berouw heeft en verklaard hoe valse aktes door notaris Soerjdbalie werd opgemaakt.

  NF VHP plaatsten deze zelfde notaris in de functie van klachten commissie bij het hof van justitie!. Tevens waren en plannen om van deze corrupte hond als notaris rechter te maken. Santhoki toch, wat ben jij? Een man met schone handen? Vuile dieven. Wat mij betreft komt er gewoon Bouterse 3.


  Maak melding

 71. Wat ben jij voor een zielige persoon? Maar goed in jou taal waar je zeker google translate gebruikt heb : Bouterse moordenaar en drugshandelaar wil tegen corruptie gaan.

  En jij laat zo een bericht achter????!!! Sorry maar ik ga toch echt je moeder naaien van voor en achter. Zoveel domheid tuigt toch echt van GGZ gedrag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.