Suriname traint reddingswerkers regio

3

PARAMARIBO, 23 apr – Suriname wordt het trainingscentrum voor reddingswerkers uit de regio. Dit zegt Jerry Slijngard, hoofd van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing, NCCR. De keus is bewust gemaakt.
.
Suriname heeft sinds de jaren negentig flink wat ervaring opgedaan met reddingsoperaties aan land. Ook is een redelijke infrastructuur opgebouwd. “Nu zullen wij de zaak uitbouwen, opdat onder anderen reddingswerkers uit de regio hier kunnen participeren in trainingen, gebruikmakend van onze faciliteiten”, zegt Slijngaard tegenover de Ware Tijd. Het Caribisch beheersorgaan CDEMA heeft erop ingespeeld.

Tijdens een recente conferentie is beslist dat landen beter samen zullen werken. De langdurig zonnige periodes vanwege El Niño maken dit extra nodig. “In Suriname hebben wij ook te maken gehad met de effecten van El Niño, met droogtes voornamelijk in het achterland. Daarnaast is er sprake van veel rukwinden”, aldus Slijngard. De trainingen betreffen vooral vaardigheden in zoek- en reddingsactiviteiten.

Bekijk ook:

3 REACTIES

  1. Suriname staat toch bekend als een gezegend land, waar er (bijna) nooit natuurrampen voorkomen? Wij kunnen de mensen uit de regio daarom het beste leren hoe ze te werk moeten gaan bij door de eigen paars georienteerde mensen veroorzaakte rampen, daar hebben we namelijk veel ervaring mee, en daarvoor is niet Slijngaard de aangewezen persoon, maar Curtis Hofwijks.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.