Demonstraties voor en tegen regering Suriname

94

De presentatie van Bouterse’s door de Internationale Monetaire Fonds (IMF) gesteunde crisisprogramma om het land economisch weer op poten te helpen, werd vrijdag overschaduwd door pro- en contrademonstraties buiten het parlementsgebouw. Actieleider Curtis Hofwijks, die met zijn groeiende beweging genaamd “We zijn moe” al maanden roept om het aftreden van Bouterse, stond aan de ene kant. Ze verwijten Bouterse corruptie en wanbeleid. Aan de andere kant stond een grotere groep bestaande leden van Bouterse’s Nationale Democratische Partij (NDP) en sympathisanten van de regering. Zij vinden dat de president het beste doet wat hij had kunnen doen om Suriname door de moeilijke periode te loodsen. (Foto’s: Louis Alfaisie)

bouterse-protest-1
[Een sjamaan uit zuid-Suriname in gebed voor president Desire Bouterse bij het gebouw van De Nationale Assemblee.]

moe-protest2

bouterse-protest-2

bouterse-protest-3

bouterse-protest-4

Bekijk ook:

94 REACTIES

 1. KUMAKOISI heeft I LOVE SU naar de afgrond gebracht met zijn CORRUPTIE-FACILITEREND beleid en toch zie hoe de LOVERS hun SCHIJT-IDOOL op handen dragen.

  KUMAKOISI heeft het IMF in I LOVE SU geïntroduceerd en zie hoe de LOVERS deze MEESTERZET BEJUBELEN.

  IK BLIJF DE MENING TOEGEDAAN DAT BIJ DEZE LOVERS HET DENKVERMOGEN ER TOTAAL ONTBREEKT. Er wordt voor deze lieden gedacht, zelfs kunnen zij dat niet.

  Kijk maar naar Damsco,Parbo, LAUWPIE en Do The Wrong Thing!!!

  Deze LOVERS zijn heel erg GEVAARLIJK voor de Samenleving: KUMAKOISI JIHADISTEN noem ik ze.


  Maak melding

 2. Deze creolen of marrons fokken su op.
  Belachelijk ze houden niet v vooruitgang
  En zijn daarom zo achtergesteld
  Waar deze volk is gaat het slecht met het
  Het land zie maar haitie africa etc.
  Te erg hoor!
  Geef j deze apen e bord eten en drinken
  Heb j ze al
  Bouterse weet dit heel goed.
  Ze zijn niet vooruitstrevend
  Bouta moet oprotten met zijn falend beleid.
  Geschoolden staan niet achter hem alleen die ongeschoolden djoekas v pernasi!!!


  Maak melding

 3. Ik zat op de radio te luisteren naar de manifestatie van de losers en je hoorde het overschreeuwend kabaal van de toeters. De vocale oppositie liet haar decibels horen met behulp van toeters zonder belletjes. Het clubje bestond maar uit een tiental personen. Om hen heen stonden enkele burgers te kijken die niet tot het groepje dwazen gerekend werd. De aanhang van de NDP bestond uit duizenden personen. De organisatoren van de NDP manifestatie hadden het aantal aanwezigen beperkt gehouden om niet alle kracht van de NDP en de steun voor de regering ten toon te stellen.


  Maak melding

 4. Robg, ergens anders schreef je dat het niet om honderden maar om duizenden (6000) mensen ging die Bouterse ondersteunden, maar nu ben je daar niet meer zo zeker van, want volgens jou heeft de organisatie het aantal bewust klein gehouden om haar ware kracht niet te tonen. Robg, jullie NDPers hebben het zichzelf voor de gek houden tot kunst verheven en tot grote hoogten gebracht, geen wonder dat biuterse, die jullie constant belazerd, zo populair blijft bij zulke dwazen.


  Maak melding

 5. @ Emanuel,

  Hetgeen je daar zegt, is helemaal waar, het meest onbegrijpelijke van dit alles is, dat er zoveel marrons op die moordenaar gestemd hebben, terwijl deze zelfde moordenaar, een slachting heeft aangericht in het binnenland Moiwana, waarbij er toch een aantal mensen daar vermoord zijn geworden, dus hun denkwijze blijft voor mij iets onbegrijpelijks, en het ergste is nog dat ze me ook niet eens een antwoord weten te geven, als ik ze vraagt waarom ze toch voor die moordenaar gestemd hebben.


  Maak melding

 6. Bouterse sprak over zn “Valuta Vrienden” in DNA. Niet lang daarvoor zei hij: Ik breng die koers omlaag. Hij kan dus de informele koers beinvloeden, waar aanbieders zijn van zwart geld. Duidelijker signaal van een corruptie president kan bijna niet.


  Maak melding

 7. Stuk voor stuk goed uitziende vetnekken, die aan mij niet gaan komen vertellen dat zij pinaren. Moe om te wachten om de vleespotten van Suriname weer te verkrachten?
  Look at them.


  Maak melding

 8. Die kleine groep ( een handje vol volgens Robg ) werd door de ME omrasterd, met bullepees en al.
  En die grote meute van de NDP door nette agenten zonder helm en vest.
  Zal vast wel procedure zijn geweest, of was die kleine groep gevaarlijker dan die grote njang driengie groep?

  Ik heb een leuke tekst voor jullie over vijanden van dit volk.
  “Woensdag wordt weer een veiling gehouden. Gelooft u mij, heel wat vijanden van dit volk zijn niet waar u ze zoekt. Er zijn een paar mensen die niet goed bezig zijn met dit land. Maar het neemt tijd. Een aantal van ons hier weten wat er aan de hand is. Maar wanneer wij geloven waarmee wij bezig zijn, dan gaan ook dezen het onderspit moeten delven. U hebt geen idee. U hebt geen idee waarmee men bezig is en op welk niveau om alleen maar ervoor te zorgen dat deze regering naar huis gaat,” stelde Bouterse.

  Degene die weet wat hij hiermee bedoelt graag zeggen wat hij bedoelt en indien u weet wat hij bedoelt graag aantonen hoe het komt dat u weet wat hij bedoelt want wat hij bedoelt is slechts weggelegd voor degene die behoren tot die aantal genen die weten wat er aan de hand is en geef dan ook gelijk aan wie die paar mensen zijn die niet goed bezig zijn met het land.
  Klink ik verward? Nee hoor ik doe jullie apostolische leider Krabita anu Kuma na.

  Ik denk dat DDB zich zelf bedoelt vijand van de staat, ik weet het anders ook niet wat hij bedoelt, hij was toch pro veiling etc. Wat een joker.


  Maak melding

 9. @Paraman, Front heeft de staatskas van Su nooit verneukt!!! Zij hadden voor de sterke SRD gezorgt……..ik hoef je niet meer te vertellen wat er nu van de SRD onder bouta van over is!!!!


  Maak melding

 10. wie heeft dit allemaal betaald??
  zonder of blikken of blozen, terwijl mensen pinaren, gaat hij even groot doen met ons geld
  hij heeft toch genoeg drugsgeld in dubai


  Maak melding

 11. Hofwijks is een volksmenner. Hij houd het volk een worst voor. Mijn president blijft waar hij zit punt. Als het moet gaan we weer de straat op keer op keer.


  Maak melding

 12. Zolang Bouterse voor het zeggen heeft in Suriname gaat het nooit meer goed komen.Hij heeft al meer dan 5 jaren de gelegenheid gehad om het land tot bloei te brengen maar het is niet gelukt.Hij heeft zichzelf verrijk samen met zijn adviseurs.Deze domkop heeft geen verstand van economie en daarom gaat het zo slecht in het land.Die domme massa die achter hem lopen zijn omgekocht en weten niet wat ze moeten doen.Het land huilt maar ik heb geen medelijden met degene die op de NDP hebben gestemd.Bouterse is een ramp voor Suriname.Als Surinamer schaam ik voor mijn land onder deze president die nauwelijks uit zijn woorden kan komen.Ook eenvoudige dingen uitleggen aan het volk kan hij niet.Hij heeft meer verstand van wapens om te doden.


  Maak melding

 13. Men moet beter leren kijken want in de groep van de paarse party gisteren waren er niet alleen maar creolen of marrons . Er waren ook hindostanen,javanen,indiaan enz.. er bij . Als er gezegd word dat het merendeel uit negers bestond, kan ik nog meegaan met die constatering . Maar in het ander geval niet . Als we kijken wie achter de actie van de paarse partij zat en mensen aan het optrommelen waren . Een goede doordenker zou al gauw weten wie deze gasten zijn . Alleen komen zij niet op de voorgrond . Alleen de blakamans komen op de voorgrond . Daarom vind ik het niet van belang om etnisch bezig te zijn want we leven in multiculurele samenleving .Dank u.


  Maak melding

 14. @parbo

  waarom is hij een volksmenner.
  de belastingbetaler wil hem
  niemand wil deze hamas castreder niet
  niemand heeft hem gevraagd om een coup te plegen en su naar de afgrond te brengen
  vindt je het zelf niet gek, zo weinig opkomst ondanks hij zegt dat zijn achterban hem aanbidt en allemaal post heeft gestuurd naar ze
  ze hoeven niet bang te zijn en toch komen ze niet
  pfff
  ik had duizenden schreeuwende mensen verwacht
  maar alleen familie tolliekop en zuigers waren daar aan wezig
  familie tolliekop en aanhang is al 100 mensen pfff

  geef ons geld terug dieven, met jullie achterlijke salarissen
  en staatsie baantjes zoals jij die hebt.
  jouw baan is totaal nutteloos voor su en je kost ons geld
  je hebt alleen waarde voor die hamas hond en zijn smerige castraties


  Maak melding

 15. domme landen be like ik heb 1 miljard op de bank…

  … ontwikkelde landen be like ik heb n schuld van n paar triljard…

  do the math domme fronters.


  Maak melding

 16. @Henkes,ik snap niet wat je punt is.Ik schreef in een ander bericht dat het om 6000 tot 6500 mensen ging. Dit keer heb ik nog altijd over duizenden personen.Deze duizenden personen verwijzen nog altijd naar de aantallen van 6 tot 6500 personen. Verder snap ik je wollige proza niet.Ik houd niet van onduidelijke priet-praat dat nietszeggend is. Wat heb ik aan soundbites die nergens opslaan.

  Emanuel jij geeft op je eigen manier uiting aan je frustraties over het falen van de oppositie. Jij zoekt het op het racistische vlak en dat is duidelijk een teken van verliezersgedrag.Je geeft creolen en marrons de schuld terwijl het hier helemaal niet aan de orde is.Je kiest voor de makkelijke politieke benadering terwijl politiek voeren complex is. Ben je soms gek omdat je het niet kan verwerken.


  Maak melding

 17. @lovesu

  ook jouw staatsie baantje is totaal nutteloos voor su en je kost de belasting betaler alleen maar geld
  hard werkende surinamers worden niet uitbetaald maar jij wel
  hoeveel heb je kregen om daar te staan of zit dat in je baan in begrepen
  waar is ons geld, dief
  eens gaan de boeken open en kunnen we eindelijk zien wie op de pay roll van boutaffi staat


  Maak melding

 18. @broeia tap broeia, jij spoort niet. Je schrijft dat de kleine groep werd beschermd door de ME en de andere groep niet.Laat dit duidelijk zijn.Ik de kleine groep waren mogelijk mensen aanwezig met een b o m g o r d e l. Uit rancune was het mogelijk dat een zwaar gefrustreerde dwaas in het kamp van de oppositie uit wanhoop zichzelf opblies tussen de massa vredelievende NDP aanhangers.


  Maak melding

 19. Was geen goed idee van de NDP om ook dezelfde dag te demonstreren.Al zou alleen Hofwijks gestaan hebben dan nog was het foute idee.
  Nu is de ban van angst voor de opa verbroken.De intimidatie van vorig week op de protestanten heeft niet gewerkt.Ze waren er vrijdag en gaan in nog grotere getallen opkomen naar mate de eerste levens behoeften duurder worden.Zo was het ook begonnen met broodje brug.


  Maak melding

 20. @rayactief

  en dat zegt ndp style iq 80
  wha ha ha ha
  geef ons geld terug dief met je nutteloos baan die wij moeten betalen
  eens gaan de boeken open dief


  Maak melding

 21. als die ndp style iq 80 nou zo slim waren zaten we nou niet in de shit
  je bent zelf te stom om die lijn te trekken
  of heb je meer verstand van een coke lijntje

  waar is ons geld dief met je nutteloos baantje die wij moeten betalen


  Maak melding

 22. @ waar is ons geld…

  je geld is op net zoals veel van je makkers die geen cent belasting betalen maar wel n on en minvermogende kaart hebben… terwijl ze.rondrijden in mercedessen en huizen verhuren in euro


  Maak melding

 23. @rayactief

  hoe komt het dat su naar dit niveau is gezakt
  misschien dat ze het goede voorbeeld van je moordenaar hebben gekregen
  en waarom zou de belastingbetaler die keihard werkt voor zijn geld, belasting betalen aan dieven zoals jij
  dat jij een riant leven hebt terwijl zij ervoor werken

  man sodemieter toch op met die nutteloos baan van je die ons geld kost

  dief, nutteloos figuur, geef ons geld terug


  Maak melding

 24. echt weer een ndp iq style 80
  hoelang is deze vervloekte klootzak al aan de macht en nog kan hij geen orde op zaken stellen
  wat stom van mij,
  hij is mislukt als militair, revolutionair, vader en als regeerder
  het land is naar de klote dankzij jullie ndp styl iq 80

  bouta zal NOOIT eenheid brengen NOOIT!


  Maak melding

 25. @RobG

  Een bomgordel?? Really? Ik ben een trouw NDP-er maar ben je niet een beetje in de war? Waar haal je het onzinnige idee vandaan dat er iemand in de groep van Hofwijks met een bomgordel een zelfmoordactie zou doen. Dit is echt te belachelijk voor woorden. Je bent gelijk niet meer serieus te nemen in enig debat. Op mensen zoals jij zit de NDP niet echt te wachten.


  Maak melding

 26. dat heb je natuurlijk uit het grote ndp duivels handboek
  wat een dom, achterlijk antwoord, niets anders verwacht
  ndp style iq 80
  wat verwacht je van een dief die zijn eigen portemonnee probeert te spekken over de ruggen van de belastingbetaler

  he rayactief ga een baan zoeken lui varken, dief


  Maak melding

 27. RobG: “.Laat dit duidelijk zijn.Ik de kleine groep waren mogelijk mensen aanwezig met een b o m g o r d e l. Uit rancune was het mogelijk dat een zwaar gefrustreerde dwaas in het kamp van de oppositie uit wanhoop zichzelf opblies tussen de massa vredelievende NDP aanhangers.”

  Nu weet ik het echt zeker…..COMPLEET GESTOORD!


  Maak melding

 28. @robg

  je kijkt teveel naar je basie zijn propaganda materiaal van hamas en hezbollah
  achterlijke gek, krankzinnige dat je bent
  dit is weer het bewijs dat bouta niet alleen aan coke lijntjes doet maar ook aan lijntjes heeft met hezbollah en hamas
  maar dat wisten we al
  ze hebben de zelfde praktijken
  de een hakt koppen af die andere krankzinnige hakt geslachtsdelen af

  waar is ons geld, robg met je nutteloze baan


  Maak melding

 29. @LoveSu, je schrijft::::::::Grote verschil tussen die 2 groepen is de een heeft liefde voor het land terwijl de andere liefde heeft voor het buitenland.

  -Zie hier her moreel verval van Bouterse en koppel het terug naar een voorbeeld figuur en de opvoeding.

  Eerst de witte-man uitschelden, omdat Suriname ze niet nodig heeft en nu de handje optillen van dezelfde witte-man. Hoe vind je dit dan!!!

  In de IMF zitten de Amerikanen en ook de Nederlanders om te bepalen wat er gebeuren moet.
  Een knopje van de Nederlanders en Suriname krijgt NIETS hoe dan verder?????
  Dan krijgen zij straks weer de schuld van alles.


  Maak melding

 30. @Henk Molenaar.

  is Robg. nog niet voorgedragen voor een eredoctoraat vanwege zijn grote verdiensten voor dibrie bouterse de moordenaar!
  Ik wil er graag bij zijn.


  Maak melding

 31. Met paarse gestoorde, paars duivels bezeten, paars oerdom doofstom blinde ndper’s is het oppassen geblazen. Evenals met hun duivelse baas en zijn valse profeten. Het land verwordt waarlijk als Zimbabwe. Afrikaanse wantoestanden liggen in het verschiet. Hoe kan het paars volk zo oerdom zijn. Oma nanga opa taki keba……didibri en valse apostelen brini deng sma en tapoe deng jesi…..deng verstang kong dongroe foe didibri. Normaal is het zo dat wanneer iemand je belazerd je de persoon vermijdt. Ma deze oerdomme ndper’s…wiens deng ka en njang dringi paas eng paarse schijt en urine vol van belazerij……….na moro nanga moro deng dongs sma lobi baas. Wat een lijder, wat een lijders, wat een oerdom stom paars volk, wat een Suribabwanen.


  Maak melding

 32. @love su

  wij worden moe van dat gejat van jouw en je basie,
  nutteloos figuur, ga een baan zoeken en blijf je gore poten af van de belasting pot met je staatsie bouta baan die wij moeten betalen

  WAAR IS ONS GELD


  Maak melding

 33. @LoveSu, ik zal NOOIT moe worden zolang ik nog leef. Jij en Bouterse worden toch ook niet moe????

  Dit komt niet van mij, maar het past wel precies wat ik vaker heb aangegeven:::::::::::

  =Afname politieke draagvlak
  Het doel van de NDP oproep en organisatie, die zoveel tijd, mobilisatie en geld gekost heeft om dwangmatig een massa op been te brengen, is duidelijk mislukt, meent de VHP-topper. De beweging ‘Wij Zijn Moe’ heeft als antwoord hierop veel mensen op been weten te brengen, zonder geld, zonder mobilisatie en zonder dwang. Duidelijk een teken van afname van het politieke draagvlak en de groeiende weerstand tegen de regering.


  Maak melding

 34. Beste Henk,

  RobG doet zijn bijnaam LAUWPIE eer aan met zijn opmerking over iemand met een BORGORDEL in de groep van Curtis.

  LAUWPIE HEEFT OOK VERZONNEN DAT HIJ IS AFGESTUDEERD ALS ECONOOM AAN DE RIJKS UNIVERSITEIT GRONINGEN.

  LAUWPIE is gewoon een FANTAST.


  Maak melding

 35. Die KUMA LOVERS zijn heel GEVAARLIJK TUIG. Ze kunnen I LOVE SU zo in een Burgeroorlog storten.We moeten echt uitkijken voor deze gasten.


  Maak melding

 36. Top-gatlikker Kesho Gangaram- Panday was ook aanwezig .
  Deze man praat zeer slecht Nederlands en ik graag mij af welke opleiding hij gehad heeft.Ik denk niet hoger dan ULO .
  Hij heeft evenveel verstand als een garnaal.
  Ik heb wel de domste econoom Abdoel gemist.Zat hij vast als een slijmbal?


  Maak melding

 37. Ik ben heel blij dat de demonstraties er geen vechtpartijen hebben plaats gevonden tussen voor- en tegenstanders van DDB en de gangsters.

  Groep onder leiding C. Hofwijks, Wij Zijn Moe.

  Dit Is Het Begin, Wij Gaan Door Met De Strijd,

  Tide Tamara We Stre Go Moro Fara

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Sterker Door Strijd

  Wi Sa Wini, Sranan(sma) Sa Wini

  Leve:
  – De Democratische Rechtsstaat, Leve De Grondwet Van De Republiek Suriname,
  – De Mofina Wan van Suriname, Mai, Bab, Maé, Paé, Moesje, Oom Stan, Daddies, and Mammies, alle gepensioneerden, alle landbouwers, alle marrons, alle Inheemsen, kortom alle Surinamers, waar ook in Suriname, hoera, hoera, hoera!

  Hoera, Hoera, Hoera!
  Sranan Sa Wini!, Sanansma Sa wini!

  Leve Curtis Hofwijks En Wij Zijn Moe, Sa Wini, Sranansma Oe Bondroe bij Curtis Hofwijk en Wij Zijn Moe
  Hoera, Hoera, Hoera!
  Geduld is een schone zaak.

  Dit Is Het Begin, Wij Gaan Door Met De Strijd

  We zullen wel zien wie aan het langste eind trekt en wie aan het kortste eind als er heel grote armoede ontstaat in het land.

  Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht

  DDB en de rovers tik oe bondroe dan oe hoepel op.

  Free at last, Free at last, Thank God almighty we are free at last.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 38. Een 26:11 minuten durende video van de ” Ik ben MOE ” en de ” IK BEN EEN PAARSE KOE ” manifestatie is te zien op de website van Apintie.
  Kijk en oordeel ZELF !!!
  Over de ONGEDWONGEN opkomst van de groep Hofwijk ben ik behoorlijk TEVREDEN !!!

  Cedric van Samson alias ” Ragga Djong “, een VOORMALIG PROMINENT lid van de PAARSE STAL, dat nu ook DOOD MOE is, zei iets opmerkelijks namelijk ” de mensen ( van C. Hofwijk ) zijn op EIGEN KRACHT hier GEKOMEN “.

  De anderen daarentegen zijn met bussen opgehaald en op het plein gedropt zijn.
  Wat denk je van de aan hun geschonken maar door de BELASTINGBETALER betaalde T-Shirt ( een extra kledingstuk in de voor hun DURE tijd ) ????????

  ” Ragga Djong ” is bekend met de WERKWIJZE van de PAARSE RADDRAAIERS dus zijn geloofwaardigheid lijdt volgens mij GEEN TWIJFEL !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 39. @robg.

  Ik quote: “De organisatoren van de NDP manifestatie hadden het aantal aanwezigen beperkt gehouden om niet alle kracht van de NDP en de steun voor de regering ten toon te stellen.”

  Geloofd Robg dat echt?
  Of is hij even radeloos als Bouterse die niet weet waar zijn zogenaamde aanhang blijft. Het geld uit de staatskas is op dus mensen geld bieden om voor desie de boef te demonstreren kan niet meer. Voor desie’s mooie praatjes gaat niemand de straat op.
  Er is een kans voor boef desie om noh medestanders te krijgen. Betaal beoogde demonstranten in natura. Je kunt je vrouw en dochters daarvoor gebruiken.
  Die wijven in je familie hebben ook de staatskas helpen leegplunderen. Stelletje asocialen.


  Maak melding

 40. Emanuel je gat zit vol stront den ik vandaar jou dom gepraat .
  Ga je neus gaten verrekken dan doe je wat beters.
  Het zijn de creolen die tegen bouterse opstaan en geen enkel ander bevolkings groep durft het . Jou vhp zit aan de kant en wacht tot de creolen bouterse hebben verdreven om mee te regeren ,ze durven niet in opstand te komen .jou etnisch denken gaat su niet vooruit helpen in tegendeel.en daarom ben ik kwaad op dit soort madrassas.wees blij dat je in su geboren bent en niet elders in zuid azie .ga nationaal denken inplats racistisch ,ga jou kinderen een opvoeding geven waar ze vreedzaam met elke volk kunnen leven .zie die ellende van jou soort mensen elders op deze aarde dan zal je zien dat wij het in su duizendmaal beter hebben dan in jou zuid azie .ik haat mensen die zo bekrompen zijn en dat is een gevaar voor jou en mijn kinderen .wij willen geen kasten stelsel in su .
  Wij leven in vrede in su maar als dat je hindert rot toch op naar het land van je voor ouders in zuid azie.nee dat ga je niet doen wetende dat daar de hel op aarde is.


  Maak melding

 41. 9 Surinamers hebben momenteel voor US$ 722,3 miljoen op 27 bankrekeningen staan bij de Zwitserse tak van de bankgigant Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC) in Zwitserland.

  Pé a moni dé? , repeat!

  Recht en Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers!


  Maak melding

 42. Als ik het voor het zeggen mocht hebben in su, zou ik al die oude politieke partijen verbieden , te beginnen met de pl ,vhp,ndp,,de enige oude politieke partij die nog bestaans recht heeft is de nps.ze zijn het minst corrupt en venetiaan heeft zijn zwak heden maar hij had en heeft gezag .men mag zeggen wat men wil ere wie ere toe komt en dat is el vene .
  Vene zit in zijn vuist te lachen wat er nj gebeurt .strede strede wie no sa vrede vene na wie vesie mang .


  Maak melding

 43. @ Manu,

  Simpelweg omdat ze liever Bouta z’n schijt eten dan dat van een racist . Maar dat zul jij die nooit om je kleur of afkomst is geduscrimineerd nooit weten . Ze willen niet door racisten achtergesteld worden maar door Bouta . Als je goed nadenkt …..? kan je er wat mee doen 😉


  Maak melding

 44. Ik wist niet dat RobG ook een bom expert was. Waar hebben de Surinamer een bom gordel leren maken dan ??
  Je bent behalve een gerenomeerde Econoom, ook al een
  een wapen, cq een bommen expert moet ik zeggen !
  Jammer dat de zg bommengordel niet in jou nabijheid tot ontploffing is gebracht, dan waren er een heleboel mensen
  van jou gezwets verlost. Doe maar de groeten aan je Hezbola vrienden,en aan je andere criminele vrienden.

  Sari tori.

  Jacko.


  Maak melding

 45. Ik lach me rot om al die klagers. Vanmorgen (23/4) even boodschappen gedaan in Noord. Best Markt: je kon over de hoofden lopen. Rossignol: ik trok nummertje 61 terwijl nummer 3 geholpen werd. Mensen stonden buiten te wachten. Iemand kocht voor ruim 800 SRD vlees. Auto’s waren niet te tellen. En die lopen allemaal op water, noh? Hoezo pienaren? Klagen is de tweede natuur van Suri’s. En het is nog geen eind van de maand. Ik weet het, ik kan niet in iemands portemonnee kijken, maar toch zette mij dit even aan het denken…..


  Maak melding

 46. @ Emanuel je hebt echt gelijk kon je op de foto zien. Sjinggg.
  @ Robg je bedoelt dat velen zijn gedwongen hun werk vroeg te verlaten om op tijd te vertrekken voor hun aanwezigheid, anders ontslag, wat een waardeloos gedrag, ach ben ik gewend.
  @ Emanuel wat begrijp je niet. Die marrons hebben een IQ van 0,0 hoe kan je ze kwalijk nemen. Ze gaan voor het bordje vreten en drinken, wat wil je nog 50 srd. dit hebben ze hard nodig. Hoe bekrompen moet je zijn om iemand voor dat beetje te gatlikken.

  Ik citeer uit het stuk van parbo zo zielig Ned. moeilijk noh mik pres jep ju;
  “Hofwijks is een volksmenner. Hij houd het volk een worst voor. Mijn president blijft waar hij zit punt. Als het moet gaan we weer de straat op keer op keer.” En de volgende keer voor jou mijnheer Hofwijks ja? anders weten wij niet wie je bedoelt.

  @rayactief nu moet je ophouden. Sinds wanneer hebben de binnenlanders eerlijk hun geld verdiend. Ze willen geen pangies meer aan trekken maar merk en dure auto’s rijden. Mag maar ga werken en niet steeds beroven. Scholing volgen lukt niet want ding ede tranga. Lastig ze hebben ook geen voorbeeld figuur kijk maar Belfor die beschermde ze in de vorige regering nu wilt hij gaan bedelen bij de koning. Opzouten. Slagveer heeft zijn pensioen in Ned en is adviseur> mijn hol wat is er gebeurd met de leerboeken?? allemaal verloren geld. Zulke boerikies zijn adviseurs. Jullie verkrachten het woord adviseur.

  @ waar is ons geld dat paarse opoe bezig is met hezbollah en hamas weten we toch. Waarvoor zit Dino ergens in de wereld. Pa kan niet gaan dus moest zoon dat klusje klaren.

  Ach Ja Hofwijks gaat door. Jammer dat we deze dagen niet op het weer kunnen rekenen, vanwege de regen. Gado de nanga ju


  Maak melding

 47. 1. Robg: “het waren niet honderden maar DUIZENDEN (6000 – 6500)”.

  2. RobG: “er waren duizenden op het plein, maar de organisatie had het aantal bewust klein gehouden omdat ze de ware sterkte niet willen tonen”.

  Robg, uit je eerste bewering blijkt dat je het aantal het liefst zo groot mogelijk wil voorstellen.Waarom beweer je in het tweede geval dan dat jullie het aantal bewust klein willen houden? Waarom zijn jullie niet gewoon met z’n allen thuis gebleven, dan kon Curtis nog meer gaan gissen hoe sterk jullie zijn? Zijn de 6500 het werkelijke aantal of zouden jullie als jullie het wilden 1000.000 kunnen optrommelen?

  Dat de NDP sterk was/is weet iedereen, jullie hebben toch 26 zetels, of zijn jullie daar niet meer zo zeker van? Anders kan ik dit geforceerde, georkestreerde machtsvertoon niet verklaren. De grote, machtige volkspresident Bouterse is bang voor het kleine groepje van de eenling Curtis, zo bang zelfs dat jullie het nodig achten dat niet minder dan 6500 NDPers hem gerust moeten komen stellen.


  Maak melding

 48. In aanloop naar de laastgehouden verkiezingen in Suriname wisten het Front en haar aanhang het zeker.Zij zouden de verkiezingen winnen met een mega voorsprong op de NDP.Hun hallucinaties kwamen niet uit.Zij leden een zware nederlaag.

  Ook nu zien we weer dat de labiele Front aanhang aan het hallicuneren is geslagen.Deze idioten hebben niet door dat de tijd van oude politiekvoering voorbij is.We leven in een andere tijdsperiode.De intelligente kiezer laat zich niet meer misleiden als stemvee voor Front.


  Maak melding

 49. RobG:

  Niemand neemt jou Paarse Propaganda hier serieus,
  Je bent een zielig mannetje met een Bouta-verslaving.
  Al schijt hij je vol in je bek, dan zeg je nog: “dank u mijn president”

  je bent een joke


  Maak melding

 50. Je lacht je dood om die NDP-ers. Ik durf te wedden dat bijna niemand van hen weet dat meneer B. in Nederland een sportinstructeur was. En als je dit in het leger bent krijg je automatisch de rang van sergeant maar dat zegt eigenlijk helemaal niets want in die tijd kreeg vrijwel elke beroepsmilitair automatisch de rang van sergeant. Suriname wordt dus al tijden lang geleid door een gymleraar. Ik wens jullie veel sterkte.


  Maak melding

 51. RobG, dat is een leuke “De intelligente kiezer laat zich niet meer misleiden als stemvee”. Klopt als een bus maar de domme kiezer wel, die stemt NDP.


  Maak melding

 52. Van een Surinaamse buschauffeur hebben wij vernomen dat het regime tig bussen heeft ingehuurd om overal in Su mensen op te halen voor de manifestatie. Een nieuw staaltje van de manier waarop er omgegaan wordt met ’s lands financien.


  Maak melding

 53. @Urmy
  Worden deze bushouders wel betaalt. of is hun voorgehouden dat ze betaald gaan worden net zo als de directeur van de Combe markt.

  Lijkt mij dat IMF eerste een check zal moeten doen op misbruik van staatsmiddelen door de NDP en dat terug moet vorderen.


  Maak melding

 54. De fronters rekenen zich weer rijk. Ze hopen maar al te graag dat onze president het bijltje bij neer gooit. Maar niets is minder waar. Bouterse is een revolutionair en een strijder. Niks opgeven. We gaan door tot 2020 en daarna plakken we er weer 5 jaar aan. De vijanden van Suriname kunnen beter een toontje lager zingen want het merendeel staat achter deze regering. Front is dede. Jogi, hidjrasing, Chan en Rusland kunnen beter collectief zelfmoord plegen. Het is game over met jullie.

  I love Su, Sranang voorwaarts


  Maak melding

 55. @urmy, dus het geld van het IMF is amper binnen en het wordt weer verbrast aan de meest onnozele dingen? Kan het bijna niet geloven, bijna… Maar ja, het is Suriname he.


  Maak melding

 56. Parbo: “Bouterse is een revolutionair en een strijder”

  je bedoelt een couppleger, moordenaar en een lafaard en een leugenaar.

  “Ik was net plassen en toen hebben mijn manschappen per ongeluk 12 ongewapende burgers gemarteld en doodgeschoten”

  It was’t me…


  Maak melding

 57. Parbo is het prototype van een Paarse Kakkerlak: Dom, laf, ongeletterd, geen moraal, blind voor feiten en de waarheid en een hysterisch blind vertrouwen in een corrupte dictator.


  Maak melding

 58. Cappi

  gelukkig komt er voor de regering geen geld binnen van het IMF. Het IMF zorgt er voor dat de Centrale Bank niet omvalt en doet dat middels betalingsbalans steun in 8 termijnen of wel ongeveer $ 60.000.000 per drie maanden. Ten minste als de regering aan de gestelde eisen voldoet op 13 mei en dan ook een plan heeft.

  De VP was duidelijk dat er geen plan is maar een proces om tot een plan te komen.
  Dat het nog door gerekend moest worden is en smoes om te verhullen dat er niets is.

  Ondertussen is men begonnen de eisen van het IMF te ontgaan. Wacht maar af wat er 13 mi gebeurt.


  Maak melding

 59. @ jojo
  met of zonder het imf gaan we naar Dubai.
  helaas varen we eerst richting haiti waar we even vers water inslaan voordat we richting biafra gaan alwaar we ons kunnen spiegelen aan de bevolking.
  aangekomen in biafra zal de kapitein van het schip snel de benen nemen waardoor we genoodzaakt zijn ter plekke te bivakkeren en wel voor onbepaalde tijd.

  m.a.w. suriname is na de ondertekening van het contract met het imf officieel naar de klote.
  het komt niet meer goed met suriname en straks is het officieel.


  Maak melding

 60. Basmatie

  Natuurlijk komt het goed met Suriname zodra Bouterse ook kans ziet deze live line binnen 3 maanden te vernietigen.

  Allereerst krijgt zijn regering geen geld maar de CBvS wordt gesteund met betalingsbelans steun. De CBvS kan deze dollars tegen een gezonde koers beschikbaar stellen waarmee het SRD ‘terug krijgt van de importeurs.
  Indien de SRD waarde behoud is het geen punt USD uit SRD in.
  IMF gaat niet bind in zee met de Bouterse en vrienden maar Gersie en vrienden.

  De leningen van WB, IDB en CDB zijn nog lang niet geregeld en de regering heeft ook niet de capaciteit om snel en effectief nieuwe investeringen op gang te brengen.

  Kort gezegd er komt geen noemens waardig geld waardoor de president steeds raardere dingen moet gaan doen en geheel onbetrouwbaar wordt.


  Maak melding

 61. Sjamaan bid voor de Pres : ik ken de tekst van het gebed.
  Heer onder de totempaal : verlost ons van deze nep ingi boy, hij geeft onze stam alleen maar schande.

  Wij indianen zijn tevreden met wat de natuur ons geeft,maar deze ingi boy wil het natuur vernietigen met zijn
  wittie poeirie.

  Om maar te zwijgen naar zijn zucht naar roem en doekoe, dat is bij ons Indianen niet aan de orde.

  Heer verlost ons van deze Azima koepari en, geeft het volk weer hoop voor een toekomst.

  Het antwoordt van de heer onder de totempaal was ;
  ´´ Mi boy alla sani abi ing ting, wakti eve dalijk alla sani é kong bun baka té a mang k@ !


  Maak melding

 62. @Paul,

  Mijn reactie op je posting van zaterdag 23 april 2016 om 14:40 uur. Ik ben van mening dat de regering alert moet zijn. Het is mogelijk dat Curtis zijn actie onderdeel maakt van een groter actieplan van de tegenstanders van de huidige regering. De oppositie in het Surinaams parlement is zwak. Ze leveren commentaren op het beleid van de regering. Het blijft maar bij soundbites, wollige gezegden, stennis in het parlement en valse beschuldigingen. Gefrustreerde lieden die partij kiezen voor de oppositie kunnen altijd voor verrassingen zorgen. Zij kunnen een plan in hun hoofd hebben en hopen dat door een chaos het buitenland hen zal assisteren.Deze lieden weten dat ze geen steun krijgen van de Surinaamse bevolking. Zij gaan dus uitkijken naar buitenlandse steun. E zijn genoeg voorbeelden aan te wijzen over gebeurtenissen in het buitenland.


  Maak melding

 63. -Beloftes en nogmaals beloftes. Deze regering heeft geen plan en roept van alles en nog wat en houd de bevolking voor de gek.

  Een stukje tekst voor de mensen die niet verder kijken dan hun neus langer is. Geld zit al hun hun zakken en bij de familie.
  We leven al in 2016 en een belofte van 2014 is nog steeds niet afgelost net als de betaling van de Carifesta die nog steeds niet is afgelost.

  DAAROM HEEFT DE NDP GEWONNEN

  = PARAMARIBO – De asfaltering van de 24 kilometer lange weg van Perica aan de Oost-Westverbinding naar Wanhatti in Marowijne blijkt een loze belofte te zijn, omdat de overheid nu geen geld heeft om dat te doen. Minister Siegfried Wolff van Openbare Werken (OW) zegt dat de overheid na een jaar de weg wil asfalteren, als er geld is. Hij heeft de dorpelingen van Wanhatti en omliggende dorpen onlangs wel verzekerd dat de weg binnen het jaar onderhouden zal worden door de aannemer Tjongalanga, zoals is opgenomen in het contract.

  De belofte voor het asfalteren van de weg was in december 2014 gedaan in Wanhatti tijdens het toen formele startsein van het asfalteringsproject. “De regering heeft ons in de maling genomen. Dat was een verkiezingsstunt”, zegt Kenneth Domini. Hij was voorzitter van een commissie, die in augustus 2014 een krutu te Wanhatti had gehouden, in verband met de slechte staat waarin de weg toen verkeerde. Mocht blijken dat de weg na een jaar niet wordt geasfalteerd, wat de dorpelingen verwachten wegens de landelijke financiële situatie, zullen ze weer een krutu houden om te besluiten wat zij zullen doen.


  Maak melding

 64. @RobG en Paul
  Mars,gaan jullie twee ergens anders uithuilen. Hofwijks heeft de ndp op zijn grondvesten doen schudden en hij heeft geen leger nodig ,Hofwijks is alleen in staat de ndpers te ontwrichten. Dat jullie ndpers Hofwijks als serieuze bedreiging zien voor jullie amnestie konong getuigd de ronseling van de bosmensen door de ndp!!
  Arme Ndp ,ze hadden geen keuze dan maar aan krachtmeting te gaan doen.Hahahahaaaaaaa…en wie kwamen opdagen?!
  Het is voor i9edereen te zien!!!
  Ps,
  wij zitten niet te wachten op geen enkele oppositie,
  Wij gaan hjet zelf doen en Hofwijks heeft ons laten zien hoe he gedaan wordt.Jullie zijn niet bang voor de oppositie wel voor HOFWIJKS!!
  LANG LEVE HOFWIJKS,HUP,HUP,HOFWIJKS.
  Met jullie 30 man staan jullie sterker dan de geronselde nietsnutten van de ndp!!!
  Bye the way jullie2 ,het is nog lang geen verkiezing ,waaromdeze show??!!


  Maak melding

 65. @waar is ons geld,

  Die paarsen vinden het niet leuk hoor als je vraagt waar het geld is.

  Misschien is:”Show me the money” een optie, snappen ze toch niet!


  Maak melding

 66. Henry, toen deze zelfde mensen bij jou NPS – Na Poor Sani en de VHP – Valse Hoop Partij zaten, toen konden ze wel denken.

  Of zijn jou NPS – Na Poor Sani – en VHP – Valse Hoop Partij kiezers de laatste jaren ALLEMAAL opeens besmet geraakt met het Zika-virus, waardoor hun hersens nog HOPELOZER dan de jouwe zijn verworden.

  Henry, eerlijk is eerlijk. Jou hersens hebben nooit gefunctioneerd, maar NOG STEEDS duimen we voor je dat ze het OOIT zullen doen. Wellicht krijg je dan ‘INZICHT’ in jou gedrag.

  Dat jou psychische gezondheid het laat afweten is een ieder duidelijk, gezien alle contact van jou met de werkelijkheid VOLLEDIG VERSTOORD is. Aan jou DWANGMATIG gedrag zul je, hoe hard het ook klinkt, ZELF moeten sleutelen. Een schrale TROOST is dat jij nog meerdere kameraadjes hebt met dit PROBLEEM, hier op de site.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 67. @Henry,

  Jeetje man Henry, wat erg, ohhh my…..
  Er staat een artikel met uitleg over ‘kumakoisi’ in Parbode online.
  Ranzig, super ranzig en te erg om hier te plaatsen, nooit geweten, weer wat suriś bijgeleerd.
  Dit wens je je ergste vijand niet toe. 🙂 🙂


  Maak melding

 68. Hmmmmmm, het is stil aan de overkant.

  Paramang is vandaag gaan hengelen, er is een nieuw soort vis met glinsterende huid gesignaleerd, en hij wil wel de eerste zijn die zo een vis vangt om zij ex-collega’s aan de Noordzee te bashen.

  Orga demonstratie ligt samen met hariette aan het infuus, want ze zijn moe!
  Arghhhhhhh, effe vergeten, het is weekend, het kabinet is gesloten vanwege hun geloof, die werken op zondag niet, ze zitten in de kerk.

  Weet iemand wat er op het paarse menu stond?
  Ik heb begrepen dat ze moe zijn van BB&R, dus voor de verandering is het a-nie-tri-berie of zo iets geworden.

  Voor de rest bemoei ik niet!


  Maak melding

 69. @Do The Wrong Thing,

  Jouw idool KUMA is niet anders dan GRUNG GRUNG die AAN DE BINNENKANT van die WAND PLAKT.

  Ik heb TOTAAL TOTAAL geen RESPECT voor jouw stinkende idool die het land naar zijn verdoemenis aan het helpen is.

  Natuurlijk heb ik diep RESPECT voor Vene. Zelfs voor Jules Wijdenbosch heb ik respect ondanks hij er een klerezooi van had gemaakt. Maar Jules Wijdenbosch heeft de HANDDOEK IN DE RING gegooid als een echte democraat toen hij inzag dat het Volk hem niet meer moest hebben.

  Jouw KUMAKOISI IDOOL is in staat om Suriname wederom in een burgeroorlog te doen belanden.


  Maak melding

 70. RobG

  U weergave van de situatie wordt met de dag vreemder.

  Nu insinueer je dat Curtis Hofwijks onderdeel kan zijn van een groter plan. Volgens mij is het handiger je bij de feiten te houden en dat is dat na een lange en volhardende en onhandige aanloop Curtis nu plotseling de wind in de rug heeft. Zijn medestanders komen duidelijk in hun eigen tijd, met eigen vervoer en zonder catering en andere insentives.

  Indien u naar de livestream van de DNA gekeken had had u gezien dat de oppositie de regering en de coalitie ondanks de hun week afstemming en voorbereiding ongenadig klem gezet heeft.
  De oppositie heeft staande de DNA vergadering Bouterse Adhin ontmaskert en bewezen dat er geen plan is en dat ze pas van zins zijn op 13 mei iets af te hebben voor het IMF.
  Het IMF is de baas en de DNA (dus het volk) doet er voor Bouterse niet toe.

  Afgelopen vrijdag werd dat ook weer bewezen door:
  1) 1,5 uur te laat te komen in de DNA. Dat is niet alleen gebrek aan respect maar ook het stelen van de tijd van de mensen die netjes op hun president en de regering wachten en de mensen die online wachten.
  2) Door de schorsing niet te gebruiken om je voor te bereiden op het beantwoorden van de vragen maar naar een supporters bijeenkomst te gaan en de DNA weer een half uur extra te laten wachten.

  De president is slechts met zich zelf bezig en dat weten alle buitenlandse hulptroepen onder tussen ook wel. Ook het IMF of haar vertegenwoordigers hebben de taal van de president in de DNA (vijanden) ondertussen wel ontleed en weten dat men deze man geen geld in handen kan geven.

  U vergeet steeds dat de regering de leiding heeft en nog nooit geluisterd heeft naar de DNA en zeker niet de oppositie.

  Het IMF en co hebben gezien de noodacties, brandstof, vervoerstoeslagen, auto,s, dubbele inkomens (oud ministers, DNA leden, etc), de reserves van de verzekeringsmaatschappijen, en uiteindelijk niet meer te ontgaan anti corruptie het geheel voor het zeggen gekregen.

  Het spreken over een Surinaams plan zegt ook genoeg. Het is slecht voor de buhne want het IMF heeft de kaders bepaald en Suriname moet nu invullen op de stipjes en teken bij het kruisje. Dat laatste probeert men zolang mogelijk uit te stellen. Het lijkt Griekenland wel. In Griekenland is de Troika onder tussen samen met de Chinezen de baas.


  Maak melding

 71. @Do The KUMA Thing,

  Je moet je oor eens een keertje te luister leggen bij de ECHTE ECONOOM GUILLERMO SAMSON. Samson zegt ronduit dat KUMA en consorten GESTOLEN hebben.

  Het gestolen geld moet terug!!!!

  DONDER OP JO ANTI SURINAMER!!!!KUMAKOISI LOVER


  Maak melding

 72. @Ray,
  Deze rioolrat laat weer van zich horen.
  Hij heeft nooit een zinnigs woord.
  Altijd als een rioolrat zijn zegje doen.
  Altijd willen reageren maar deze rioolrat zo rot als ie is altijd schelden.


  Maak melding

 73. Jojo, ik heb de naar uitzendingen geluisterd en ik heb helemaal geen sterke punten van de oppositie gehoord. Ik vond de oppositie zeer zwak. Het waren ongefundeerde beschuldigingen en verdachtmakingen vanuit het kamp van de VHP en NPS. Met name de heer Jogie van de VHP ging tekeer als een straatvechter. Hij werd diverse keren tot de orde geroepen. Voor de heer Brunswijk had ik meer respect. Je kan zien merken dat hij een intellectuele transformatie doormaakt. De scholing die hij ondergaat heeft wel resultaat. Heel beheerst en goed onderbouwd stelde hij zijn vragen.

  Jojo, het is gebruikelijk dat er in een debat door de coalitie en de oppositie vragen worden gesteld. Sommige vragen kunnen ad hoc beantwoord worden maar uit goed fatsoen is het gebruikelijk dat de vragen goed bestudeerd worden door de regering. In een andere zitting van het parlement gaat men verder in op de vragen die gesteld zijn en ontstaat er een debat waarin het een en ander nader wordt verduidelijkt. Het zijn vaak autisten die met veel kabaal vragen stellen en die ongeduldig zijn als het antwoord op zich laat wachten.

  Jij suggereert dat de regering geen plan heeft. Het kabinet heeft wel degelijk een plan om de crises te bestrijden. Of de oppositie en haar aanhang zijn uit woede-frustratie-agressie niet meet in staat om helder te denken.Ze ervaren een andere werkelijkheid van de realiteit.


  Maak melding

 74. JoJo,

  RobG. bericht rare dingen.
  Berichten, dat er vrijdag 5.000 tot 6.000 demonstranten waren, terwijl het er naar mijn eigen waarneming nog geen 1.000 waren.
  Hij was er niet eens bij.
  Berichten, dat er mogelijk mensen met een bomgordel rondlopen bij een tegendemonstratie om zgn. wanorde te stichten.
  Berichten, dat Suriname zich moet voorbereiden op subversieve elementen in de Surinaamse samenleving.
  Als ik dit lees trek ik my conclusions.
  De man is op zijn minst een beetje sick in his mind.


  Maak melding

 75. RobG

  Jogi is net als Doekhi slechts een komische noot die wel eens iets roept wat kernen raakt maar beide moet men niet serieus nemen.

  Ik reageer op de tekst van Santhoki na de uitspraken van Adhin waarin deze uitlegde dat er geen Plan was maar een Proces om tot een Plan te komen.
  Hierna heeft Santhoki de Adhin en Bouterse gefileerd en er uit gehaald dat men pas 13 mei klaar is voor het IMF.

  Ik ben een neutrale waarnemer en kan rekenen.

  Het ziet er naar uit dat u vanuit een tunnelvisie redeneert.
  Ik kijk naar de beelden en de teksten.

  u beweert dat er 4.000. tot 6.000 NDPers op het plein waren.

  Ik heb net op Google earth even het Vrijheidsplein op gemeten het is 50 bij 150 meter. Met de ruimte op de wegen, de scheiding tussen partijen en dat niet iedereen supporter was is 100% zeker dat uw aantallen volledige onzin is.

  Wellicht dat de inschatting van iemand die aanwezig was een reeeler beeld geeft dan iemand die op 7.600 km door een tunnel naar het Vrijheidsplein zit te staren.

  Het valt mij meer en meer op dat u reageert op basis van aannames en dat heel veel insinuerend is en gebaseerd is op wishfull thinking

  Knoop aub in uw oren dat Simons de de DNA de komende week niets zal toezenden en ook niet in de week daarna. De regering kijkt alleen maar naar het IMF terwijl het zich eerst moet verantwoorden in de DNA.
  Wat u ook van de DNA denkt het vertegenwoordigd het volk.


  Maak melding

 76. Jojo, je mag met opzet samen met je Front-genoten het aantal aanwezige NDP-ers op het plein naar beneden bijstellen om zodoende een nep-bevredigend gevoel bij jezelf en je medestanders op te roepen. Net als bij de laatst gehouden verkiezingen blijven jullie je kop in het zand steken. Jouw NPS viel terug naar twee zetels terwijl men een mega winst voor de oppositie had voorspeld. Ik ga in elk geval niet twisten over het aantal aanwezig NDP- ers op het plein en voor de Nationale Assemblee. Mijn informatie komt uit betrouwbare bronnen. Als jij je aansluit bij de acties van Curtis wordt na een jaar het maximale aantal aanwezigen bij zijn protesten 50 + 1.


  Maak melding

 77. US$ 1,75 miljard lening van Islamic Development Bank…het gaat goed in het land Suriname..we lenen meer dan wij ooit terug zullen kunnen betalen.

  We are fucked for life….


  Maak melding

 78. Met het pirâmide spel dat ddb speelt varen we niet naar Dubai maar vliegen we linea recta naar de hel , zonder tussenstop in Haiti of biafra


  Maak melding

 79. Beste Sabaku,

  Bouterse en zijn Paarse Roversbende hebben de staarskas geplunderd en gaan nu voor het kleinste land van Zuid Amerika 2 giga leningen aan waarvan de 3 derde generatie na nu nog de aflossingen en rente moeten ophoesten.


  Maak melding

 80. @RobG

  ik ben geen NPSer en registreer wat ik zie. Als iemand mij iets vertelt ga ik rekenen en meten hoe betrouwbaar de bron ook is.

  ik heb niet naar beneden bij gesteld. ik heb in twijfel getrokken en verwezen naar een registratie van iemand anders die claimt partijloos aanwezig geweest te zijn.

  U bent zo iemand die net als de president andersdenkenden tot vijand verklaart. Ik constateer slechts dat de NDP haar partij organisatie ingezet heeft, dat er mensen rondliepen die zich onherkenbaar maakten, dat er partij en wellichts landsmiddelen besteed zijn aan vervoer, geluidswagen en catering.
  Zet dat eens af tegen wat iemand zonder organisatie anders dan een facebookpagina op de been weet te krijgen en tegen de stroom inzwemt. Ik respecteer zulke mensen in plaats van ze weg te zetten als een marionet van blanken.

  Bouterse doet precies het zelfde als Wilders vijanden presenteren zodra hij vragen krijgt die hij niet kan beantwoorden.

  Uit persoonlijke kennis (ik heb ooit het ME opleidingen instituut gepland en gerealiseerd) weet ik nog een beetje over menigte vorming en zogenaamde crowd control (groeps dynamica). Hoewel er veel NDPers waren. Meer dan ik had verwacht moet je kijken hoe ze er gekomen zijn in relatie tot de anderen. En dan valt het uiteindelijk tegen en dan kan het gedrag van de president als onwaardig beschouwd worden.

  1) 1,5 uur te laat beginnen in de DNA (zijn supporters waren er nog niet).
  2) 0,75 uur schorsen voor propaganda gedrag onder medestanders terwijl er zwaarwichter zaken op tafel lagen (vragen van de DNA).
  3) Vijandsbeelden oproepen zonder deze vijanden rugnummers te geven zodat er opgetreden kan worden.

  Het buitenland kijkt mee en weet hoe daar mee om te gaan.

  Ik raad u aan het boek van Yanis Varouvakis (een slimme econoom) “en de zwakke ondergaat wat de zwakke moet ondergaan”. Dan zult u wellicht gaan begrijpen dat Suriname al lang geen partij meer is in het spel wat nu gespeeld wordt.

  Venetiaan heeft ooit voor de nul optie gekozen, het IMF buiten de deur gehouden.
  Venetiaan heeft zich gered met begrotingen die een fractie waren van die van Bouterse etc.

  Ik stel dat niet omdat ik een fan ben van Venetiaan en zijn beleid was uit eindelijk niet succesvol genoeg om Bouterse de pas af te snijden. Venetiaan was helaas een rancuneus iemand die zich zelf het succes ontzegt heeft door Anti Bouterse te handelen en daarmee een groot deel van het volk van zich te vervreemden en snippers de kans geboden heeft hem te chanteren.
  Bouterse heeft het kiesstelsle uitermate slim bespeeld. Maar vergeet niet dat hij geen Vox Populi heeft. De NDP vertegenwoordigde per mei 2015 45% van de kiezers en dat met dank aan (luister naar het IMF) verspillingen van de staat om de verkiezingen te kunnen winnen.
  De 5.000 tijdelijke ambtenaren hebben ook familie.
  Bouterse zijn volksbasis is veel smaller dan men beweerd en wordt smaller als het IMF hem net als de Troika met Griekenland gedaan heeft hem elke drie maanden gaat Waterboarden.


  Maak melding

 81. pakketdienst doen goede zaken in deze tijd.

  Ze hebben honger daar, blikjes sardines, blikken bruine bonen, blikken groenten. Het afval van deze uitgewerkt voedingsmiddelen is van gaan ze vreten !!!! Waktie moro e kong !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.