‘Surinaams plan crisisbeheersing’ duurt 8 maanden

35
President Bouterse van Suriname

PARAMARIBO, 22 apr – Het ‘Surinaams plan voor crisisbeheersing en aanzet tot aanpassing van de economie’ ligt al bij het parlement. Het plan is voor acht maanden. President Desiré Bouterse heeft het plan formeel gepresenteerd. “Het is de bedoeling een basis te leggen voor het aantrekken van buitenlandse donoren”, zei Bouterse.

Het plan is voor de komende acht maanden. “Het gaat om een concreet financierbaar en uitvoerbaar programma. Het ligt in de bedoeling om het urgentieprogramma aan te bieden aan de SER met het verzoek het uit te werken tot een meerjarenontwikkelingsplan 2017 – 2020. Het moet een reflectie zijn van de tijdsgeest met condities gericht op transformatie van economie en samenleving”, zei Bouterse.

Soevereiniteit is een leidend principe. “We hebben ons verbonden om ons steeds creatief aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Dit moet zodanig dat elke internationale verbinding of internationaal akkoord de geest van respect voor onze soevereiniteit zal uitdragen met minstens een win-winsituatie”, aldus Bouterse. Sociale bescherming wordt voortgezet. “Dat vernieuwing offers vraagt van iedereen, is duidelijk.”

Bekijk ook:

35 REACTIES

 1. Gelul in het kwadraat. Welke gek gaat er nu investeren in Suriname. Het land wordt godvergeten geregeerd door een veroordeelde drugsdealer annex massa moordenaar. Vindt maar een gek die brood ziet in Suriname. Noodgedwongen moet men zaken doen met het IMF.

  De bevolking moet komende 10 jaar bloeden voor de paarse blunders.
  En soevereiniteit ? Whahaaaaa het zijn de bewindvoerders van het IMF die de koers bepalen in het land. Maar goed jokers als Mqzda, Parbo, Damsco en RobG zullen dat niet begrijpen. Die lui zitten vuistdiep in Bouterse.


  Maak melding

 2. Het Surinaams plan voor crisisbeheersing en aanzet tot aanpassing van de economie…

  Het plan is voor acht maanden…

  Het plan formeel gepresenteerd…

  Het gaat om een concreet financierbaar en uitvoerbaar programma…

  Het ligt in de bedoeling om het urgentieprogramma aan te bieden…

  Het moet een reflectie zijn van de tijdsgeest met condities gericht op transformatie van economie en samenleving…

  Soevereiniteit is een leidend principe…

  Ehhh… wat?!!


  Maak melding

 3. PARAMARIBO – De demonstratie op het Onafhankelijkheidsplein door de NDP is georganiseerd om de regering te ondersteunen, kent tot nu toe een zeer magere opkomst. Dit meldt onze verslaggeefster ter plaatse. “Er zijn meer agenten op de been dan demonstranten.”

  Uit voorzorg zijn tientallen agenten op de been om eventuele ongeregeldheden het hoofd te kunnen bieden. “Maar het aantal demonstranten is bij van spreken op één hand te tellen”, aldus onze verslaggeefster Naomi Hoever.

  Ik zeik in mijn broek van het lachen….

  Kom maar op Parbo, RobG en als die Paarse Ratten


  Maak melding

 4. Allemaal loze praat van deze zakkenvuller en zonder concreet te zijn. Wat betekent IMF steun voor de samenleving.En wat is het herstelprogramma om het geleende geld terug te verdienen? Succes Bouta.


  Maak melding

 5. Bouterse moet op sodemieteren met zijn monologen. Deze frede mang moet in debat gaan met de oppositie. Hij moet daar verantwoording afleggen. Als de oppositie dit had geflikt dan zou hij moorden en brand gillen. Zou er geen Surinaamse Lee Harvey Oswald ergens rondlopen ?


  Maak melding

 6. Ik wacht op de uitleg van RobG van dit verhaal.

  Met betrekking tot de steun van uit de NDP lijkt het er op dat men de president in zijn hemt heeft laten staan.

  Er is ooit een Keizer naar Canosa gegaan om zijn nederigheid te tonen voor zijn vergissingen. Het is nog steeds niet tot de president door gedrongen dat hij de verantwoordelijkheid draagt.

  Een ding is duidelijk Bouterse krijgt geen cent in handen van het IMF maar de Centrale Bank. Het IMF komt in met termijnen en zal elke keer controleren of er voldaan wordt.


  Maak melding

 7. @Henk Molenaar meen mij nog te herinneren dat een spoorlijn binnen 6 mnd aangelegd zou worden. En binnen 5 jaar zouden er 18.000 huizen, wegen, een diepzee haven en een fly over gerealiseerd zijn. Nu praat deze malloot over economische maatregelen die 8 mnd van toepassing zijn. Hij rept geen woord over zijn voorgaande beloftes. Jij en ik weten hoe laat het is. Het is een patalogische leugenaar. En mark my words staats gelieerde bedrijven krijgen binnen 3 jaar een staatsbegravenis. Suriname gaat niet haar schulden kunnen betalen. Het land is volledig naar de klote.


  Maak melding

 8. Deze moordenaar denkt dat we een stelletje idioten zijn, om al deze onzin aan te moeten horen, heeft hij zeker samen met zijn fossielenclubje, Kennith Slooten (ex Mper), Abrahams ( miljoenenrover van Ow) seniele Wijdenbosch, ongeschoolde Lakin, alles beterweter van der San, en nog enkele van die mislukkelingen, die op de lijst van 8 dec. Moorden voorkomen,uit dat zogenaamde kabinet, bedacht.


  Maak melding

 9. Allemachtig, waar heeft hij het allemaal over!
  IMF interventie en dan durven te praten over soevereiniteit , met minstens een win-winsituatie”,
  Sociale bescherming wordt voortgezet. “Dat vernieuwing offers vraagt van iedereen, is duidelijk, aldus Bouterse.
  duh,………Het is de bedoeling een basis te leggen voor het aantrekken van buitenlandse donoren”, zei Bouterse.

  Donor——– iemand die weefsel of organen heeft afgestaan.
  Donor, in de zin van donateur——–ontwikkelingshulp.
  Donateur—- iemand die geld ter beschikking stelt.
  Bedelen——aalmoezen vragen om in het levensonderhoud te voorzien.

  Het ligt in de bedoeling om het urgentieprogramma aan te bieden aan de SER met het verzoek het uit te werken tot een meerjarenontwikkelingsplan!

  PARAMARIBO, 6 jan – Het eindelijk activeren van de Sociaal Economische Raad,SER, zal pas op langere termijn effect hebben. Dit stelt universiteitsdocent en aanstaand SER-lid Maarten Schalkwijk. Verwachtingen zouden makkelijk hoog kunnen spannen. President Desiré Bouterse kondigde de activering laatst aan.

  De tijd zal het ons leren.


  Maak melding

 10. Bouta joe ma pangpang!
  Betre joe beng de pris foe amerika sa dede!
  Ie fok a potie volk helemaaaaaaal up!!!!
  Go fie rustig rommel!!!!!
  De domste pres v heeel caraibisch gebied
  Is desi bouterse!!!!!!
  Hahaha woei!!!!
  Ka dong ingie!!!


  Maak melding

 11. Beste Koos,

  Ik heb nog nooit zo veel gebakken lucht uit de mond van iemand horen komen die geen idee weet hij het zelf over heeft,.


  Maak melding

 12. Wie zijn de mensen die desi deze onzin voorkauwen en in de oren fluisteren ?. Beseft hij niet dat het geen zin heeft om onder deze omstandigheden verder te gaan. Hij en zijn bende “hier in dit forum reeds genoemd` worden verzocht Suriname te verlaten .


  Maak melding

 13. Er is een termijn aan de IMF-lening verbonden: twee jaar. Dat houdt in dat de lening binnen twee jaar terugbetaald c.q. afgelost moet worden. Een periode van acht maanden voor het beheersen van de crisis is dus niet irreëel.


  Maak melding

 14. Beste RobG, Parbo, Do the Right < Damsco

  In plaats van duizenden Bouterse aanhangers in het Paarse gekleed stonden er amper enkele tientallen om het regeerbeleid te ondersteunen.

  Bouterse is finished. Einde oefening,.


  Maak melding

 15. Micro management:

  Brandstof besparingen op dienst auto’s
  Geen gehuurder auto’s meer voor ministers etc.
  Geen dubbele salarissen meer.
  Wetten voor rare salarissen staatsbedrijven (duur te weer even).

  Allemaal klein bier en dan net doen of het IMF geld direct binnen komt. Nee het komt in 8 termijnen van ongeveer $ 60.000.000 = $ 20.000.000/maand als betalingsbalans steun bij de CBvS.

  Daarnaast moeten met WB, IDB en CDB etc. geoormerkte leningen afgesloten worden.

  Het is deze mensen in 5 jaar niet gelukt een enkel geoormerkt project af te ronden. Op de lijst van staatschulden staan niet voor niets ongeveer $ 330.000.000 aan leningen die niet gebruikt worden omdat het aan de uitvoeringscapaciteit ontbreekt.

  De truc word dat men zal trachten Staatsolie voor heel veel geld te verlossen van SPCS omdat bij EBS onder te brengen op basis van lening met een lage rente.

  Het is ondenkbaar als men in 5 jaar nog geen cassave fabriekje draaiende weet te krijgen dat men nu plotseling wel succesvol kan gaan ondernemen en productie capaciteit vindt.


  Maak melding

 16. Beste JoJo

  Want te denken van die woningfabriek waar Paarse Pauper Graanoogst de scepter zwaait en die met veel InfoAct bonbarie werd geopend en waar honderden huizen per maand de loods zouden verlaten.

  Er is nog geen enkele woning geproduceerd in deze Paarse Wonderfabriek.


  Maak melding

 17. Ik citeer Bouterse:
  “Een basis te leggen voor het aantrekken van buitenlandse donoren”
   “Het plan is voor de komende acht maanden”

  Allemaal onzin. Bouterse zit gewoon tijd te rekken en de burgers gewoon zand in de ogen te strooien dat er aan een oplossing wordt gewerkt. Maar iedereen heeft allang door dat bouterse gewoon een slechte toneel speler is.

  Ik citeer Bouterse:
  “Het ligt in de bedoeling om het urgentieprogramma aan te bieden aan de SER met het verzoek het uit te werken tot een meerjarenontwikkelingsplan 2017 – 2020”

  De SER mag ongevraagd advies geven aan de overheid. Maar owee als ze dat doen. Dan krijgen ze een grote bek van Bouterse. En nu mogen ze bouterse uit de brand helpen? Laat dat verzoek liggen SER. Het is niet uitvoerbaar. Jullie hebben geen reële gegevens. De SER wordt als excuus/zondebok gebruikt. Let maar op.
  Denk erom SER jullie krijgen een opdracht van iemand die zijn onderbroek achterstevoren draagt.

  Ik citeer Bouterse:
  “Het moet een reflectie zijn van de tijdsgeest met condities gericht op transformatie van economie en samenleving”,

  Bovenstaande zin is door hoefdraad verzonnen. Ook onder invloed van geestverruimende middelen zou Desiree Bouterse zo’n zin niet kunnen bedenken.

  Buitendien er wordt niets zinnigs middels die zin vermeld.
  Het is weer de zoveelste bulshit waarmee de slechtste lezers onder ons zand in de ogen wordt gestrooid.
  Weer een afleidingsmanoeuvre van een totaal ongeschikte regering.


  Maak melding

 18. @Henk Mollenaar.

  Het is slechts een halve woningbouwfabriek die Broadhomes op kosten van een project heeft gerealiseerd. Suriname heeft die 150 woningen vooraf betaald zodat het BroadHomes geen biet uit maakt of er beton gestort wordt of niet.


  Maak melding

 19. @astaman
  De tijd zal ons leren dat het niet alleen te laat maar ook onodig is om de SER erbij te halen. Bouterse en mede rovers hebben de schatkist leeg geplunderd en nu moet de SER de boel weer recht zetten ? Is de SER hetzelfde als Harry Potter en zijn mede tovenaars ? Ja ? Ok dream on Desi B.


  Maak melding

 20. Kerstman:
  De SER zal het zinkend schip Suriname ook niet kunnen redden. Een club die nog maar net geïnstalleerd is en waar Bouterse van verwacht dat de oplossing uit de hoge hoed van die SER getoverd wordt!
  Een hoge hoed die nog op de plank bij het IMF ligt!
  Wat betreft Harry Potter, daar heb ik persoonlijk meer geloof in! If you know what i mean!


  Maak melding

 21. Men gokt op inkomsten uit Surgold maar vergeet dat:

  1) Het even duurt voor dat een Mijn echt draait.
  2) Newmont de senior partner is en de strategie en tactiek bepaalt.
  3) Newmont de aanloopverliezen van Surgold in de VS om kan zetten tot winst van Newmont.
  4) Staatsolie rente moet betalen over haar eerste inleg (20%) van $180.000.000
  5) De republiek Suriname rente en aflossing zal moeten betalen aan Oppenheimer over de laatste 5% of wel $ 45.000.000.
  6) Surgold in het begin slechts royalties gaat opbrengen en er pas na ongeveer 1,5 jaar de eerste winst en verlies rekening in beeld zal komen. Ik durf te wedden dat er dan geen tot weinig winst genomen zal worden. pas na 2,5 a 43 jaar zal Surgold winst laten zien als Brunswijk die winst al niet gesaboteerd heeft met een eigen deal.

  Het is in 6 jaar niet gelukt zelfstandig enige productiviteit te creëren. Alles waren nog initiatieven van de vorige regering.

  Er liggen nog voor $ 330.000.000 leningen die niet gebruikt zijn voor projecten die niet uitgevoerd zijn of worden omdat het aan de uitvoeringscapaciteit ontbreekt. Het kan ook zijn dat de uitvoerenden afgehaakt zijn omdat ze geen vertrouwen hebben in de regering.

  Denk eens aan de ziekenhuizen in Albina en Wanica. Niemand weet wie , wat, waar, hoe en wanneer gaat doen.
  Als er een gebouw is zullen er ongetwijfeld geen artsen en verpleegkundigen zijn en geen geld om het te onderhouden.

  In de DNA werd duidelijk dat IAMgold waarschijnlijk een groot deel van de leningen gaat krijgen als uitbreiding van het aandeel van Suriname. Hier gaat Suriname voor het eigen vermogen zorgen voor de levensduur verlengende investeringen.

  Hoeveel extra werk gaat dat opleveren. Niets het zorgt er voor dat IAMgold met minder eigen vermogen een zeer winstgevende operatie langer kan exploiteren. IAMgold brengt oude papier in en Suriname de cash.

  Bouterse is een metafoor voor Fabeltjes en Vijanden uit het buitenland. hij is de Mini me van Chavez.


  Maak melding

 22. Wachten op buitenlandse donoren. ….typisch Surinaams …….bedelen vragen voor sponsoren pffffff…….waar is di grote mond gebleven over de Suronaamse rijkdommen die in de grond zitten??? Olie,goud het kon niet op volgens de heer DDB en consorten en de houtindustrie dan????
  Hok btgay alleen day je t spul eerst uit de grond moet halen voor het geld opbrengt.

  En nu bedelem in t buitenland mang, mang mang!!!


  Maak melding

 23. bakaramang
  Wachten op buitenlandse donoren.

  Weet je nog dat toen Bouterse net gekozen was er rijen dik investeerders voor zijn deur stonden…. Die staan er waarschijnlijk nog…..


  Maak melding

 24. “Het is de bedoeling een basis te leggen voor het aantrekken van buitenlandse donoren”, zei Bouterse.

  Hij bedoelt Sperma Donoren!


  Maak melding

 25. @ henk molenaar je bedoeld toen hij voor de eerste keer werd gekozen?
  Ik denl niet dat ze er nog zullen staan anders zijn het geen slimme investeerders


  Maak melding

 26. US$ 1,75 miljard lening van Islamic Development Bank…het gaat goed in het land Suriname..we lenen meer dan wij ooit terug zullen kunnen betalen.

  Welke productie, Surinamers hebben nog nooit iets zelfstandig geproduceerd en al helemaal niet voor export..

  We are fucked for life….


  Maak melding

 27. En hoppa!!!! Weer 1.75 miljard geleend van de Islamic Bank. Af te lossen tussen 2 en 5 jaar. Hoe gaan ze dat in godsnaam doen? Er komt geen muntje binnen in de staatskas. Suriname staat volledig onder curatele en is volkomen failliet. Het kost alleen nogal moeite om dit aan Parbo en Damsco duidelijk te maken. Die geloven zelfs dat de aarde plat is!


  Maak melding

 28. En Boefdraad komt beweren dat de steun van het IMF geen lening is aan (de regering) Suriname maar aan de Centrale Bank van Suriname…..Wordt ook niet als zijnde een staatsschuld geboekt op de balans, want het is betalingsbalans steun…..het Surinaanse volk is echt ongeschoold als ze zich dit soort BS laat vertellen……ai boi, mijn hart bloed….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.