BEP steunt ‘zacht’ IMF-pakket voor Suriname

52

PARAMARIBO, 22 apr – Coalitiepartij BEP zal voor het pakket maatregelen stemmen dat met het IMF is voorbereid. Volgens BEP-leider en parlementariër Celsius Waterberg spreekt het ‘zachte’ karakter aan.

Zacht dan in relatie tot de reputatie van het IMF. Onder meer zal niet worden gesneden in het ambtenarenbestand. Ook het nogal dure sociale beleid wordt ongemoeid gelaten. “Vanuit het IMF wordt juist aanbevolen om de maatregelen te verruimen”, zegt Waterberg tegenover de Ware Tijd. En dat trekt over de streep. Waterberg is ervan overtuigd dat hij ook had voorgestemd als hij in de oppositie zat.

Wat ook aanspreekt is dat het IMF over de schouders mee kijkt. Het geleende geld is dan veilig. “Alle Surinamers moet hun schouders onder het werk zetten om een oplossing te brengen.” In de coalitie voelt BEP zich als een vis in het water. De partij heeft mogen deelnemen aan de onderhandelingen met het IMF. “We zitten niet naast, maar midden in de regering”, aldus Waterberg.

Bekijk ook:

52 REACTIES

 1. Kondremangs,

  BEP voelt zich als een vis in het water……..welke vis? anjoemara; piring of toekoenarie?????
  Nee, Nee celcius……..TINGIVISIE !!!!!!!!
  Joe bongro bita…………

  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 2. Aanhangers van BEP zijn ook vaak die lenen in plaats van sparen. Als je van feesten en beesten houd en je leeft van dag tot dag dan zal je vaak een beroep moeten doen op het IMF. In Afrika is het gebruikelijk en Haïti ook, Suriname volgt !!!


  Maak melding

 3. Zachte voorwaarden !!!!!!!!!!
  Heeft Waterberg de memo van Financien niet gezien of zijn er weer meerdere documenten in circulatie gebracht.

  KB van SRD 50 naar SRD 30 ofwel hoe sociaal is het programma dat de linker hand oplegt maar waar de rechterhand geen notie heeft.


  Maak melding

 4. Hoe hypocriet je kan zijn bewijst Ronald Hooghart elke dag:

  Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), is voorstander van geld lenen bij het IMF. Hooghart, wiens toespraak voor een groot deel bestond over het ‘slechte Westen en de witte man uit Europa’ ziet, gezien de omstandigheden, geen andere keus dan bij het ‘kapitalistisch instrument’ geld te lenen.

  Deze overloper en verraders moet als hij nog een ons zelfrespect heeft zijn grote bek houden over :”de slechte witten man ” of de lening niet accepteren.

  Maar deze super hypocriet eet mee uit de Paarse Ruif die nu weer wordrt gevuld door de ‘witte man’

  Ik walg van deze verrader.


  Maak melding

 5. Hoe zoek in je hoofd kan je zijn:

  ), Marcelino Nerkust (FOLS) en Robby Berenstein (C-47) hebben het evenals de ‘witte man uit Europa’ moeten ontgelden tijdens de toespraak van Hooghart. Hun ‘zwakte’ en de ‘politiek die uit het Westen wordt beïnvloed’, zijn mede oorzaak van de benarde positie waarin de arbeidsklasse in terechtgekomen is, stelt Hooghart. Fiso is een van de slechtste resultaten. Dit legt een zeer grote druk op de overheidsuitgaven, geeft Hooghart aan. Volgens de vakbondsleider zijn de uitgaven van SRD 300 miljoen vóór Fiso gegroeid naar SRD 1.6 miljard met Fiso. Leiders en kapitalisten gunnen het volk niet waar ze recht op hebben en nemen daarmee het gedrag van verdeel en heers van de kolonisten over want “yu no mag zelfstandig” betoogt Hooghart.


  Maak melding

 6. Zachte voorwaarden waarvoor HARD terug betaald moiet worden.Maar Waterberg gaat het niet hoeven terug betalen wel de oppositie en wij de gedupeerdee burgers !!Dus voor Waterberg gaat het om zachte voorwaarden Niet zomaar zeggen wij dat de ndpers geen hersenen hebben.Ze hebben de makkelijkste taak van de wereld en dat is ze hoeven NIET na te denken!!


  Maak melding

 7. @Henk Molenaar
  Hahahaaaa…Hooghart is schaamteloos. Hij vergeetniet om de miljarden van de witte man in ontvangst te nemen ,net een bedelaar,typisch een ndper!!


  Maak melding

 8. Celcius waterberg je bent een roofvis jij loort ook je slag maar je kan geen kant op de NDP heeft je gewurgd als een anaconda in de water ie ka boi tjee poti


  Maak melding

 9. Waterberg gedraagt zich als een naïeve tante Bep die de sprookjes van Bouterse als een papegaai herhaalt.

  De exacte voorwaarden van het IMF aan Suriname zijn nog niet bekend maar dat het IMF akkoord gaat met het handhaven van een te groot ambtenarenbestand en een niet te bekostigen niveau van sociale voorzieningen is volstrekt onmogelijk.

  Wat Waterberg zegt komt er op neer dat Suriname een speciale behandeling krijgt die niet eerder is toegepast door het IMF. Het IMF zou zelfs meer sociale uitgaven willen volgens onze tante Bep.
  Volgens mij zal het IMF alle sociale uitgaven stopzetten en een minimaal budget toestaan dat er alleen voor zorgt dat mensen niet doodgaan van honger en ziekten.

  Ga er maar van uit dat de voorwaarden niet zullen afwijken van bijvoorbeeld de voorwaarden aan Griekenland.
  Griekenland is helemaal gestript, is vel over been maar moet nog verder bezuinigen in ruil voor meer geld. Griekenland heeft in vergelijking met Suriname nog troeven in handen in die zin dat ze het voortbestaan van de eurogroep in gevaar kunnen brengen. Suriname kan alleen maar handjes ophouden en heeft zelf niets in te brengen.

  De crisis bestrijden zonder deze sectoren te saneren is dweilen met de kraan open en dat zal het IMF niet accepteren want dan kunnen ze fluiten naar hun geld. Zeker als deze corrupte regeerders aan de macht blijven.


  Maak melding

 10. Ha, ha, ha. Wat een grapjas of wat een onkunde.
  De lening heet “soft loan” omdat de voorwaarden nu nog soepel zijn. Lagere rente dan gebruikelijk. Elk lidstaat mag
  1. Onvoorwaardelijk lenen. Dit heeft Su al gedaan
  2. Voorwaardelijk lenen. Daar maakt SU nu gebruik van.
  Het zijn tranches van max 25% van wat je mag lenen.


  Maak melding

 11. Het is heel ernstig gesteld met de financiële situatie in het land. In de tropen is de gemiddelde temperatuur 29 a 30 graden Celsius maar nu is het winter in Suriname -20 graden Celsius de mensen zoeken allemaal naar dekens en winterjassen, verwarming hebben ze niet dus moeten de mannen en vrouwen dichterbij mekaar kruipen, de mannen hebben wel constant een temperatuur meter bij hun.

  Want in deze barre wintertijd in Suriname willen de vrouwen graag getemperatuurd worden
  Zelfs het water van de bergen in Suriname is niet meer te drinken. Het land is vervallen tot een 4e wereld land.

  Nog 4 jaar volhouden mensen straks mogen jullie schaatsen in Suriname !!!


  Maak melding

 12. @ DOMME ..Henk Molenaar

  Raak niet gefrustreerd Pannekoek.de partijen kiezen eieren voor hun geld.NO SPANG je kookpunt stijgt noh ? a stree dies Bouta o wien BAKKA ha ha haaaaaaaaa. domme olie boroe.
  SAFSAFRIE WI LAS A STREE. Als iemand het niet eens is met jullie wordt ie gelijk op ge brandstapel gegooid,dat is je mentaliteit.dat mik gado e straaf oenoe dong kaw joe.

  VANMIDDAG KOMT DE KLAP OP DE VUURPEIL.HA HAAA !


  Maak melding

 13. @ Flapdrol Ray

  Dit is the big payback van jarenlange uitbuiting en kolonisatie,en jij SCHAAMTELOZE AWARIE NEEMT HET OP VOOR DE WITMANG EEE..GET A LIFE BRA.kontenkruiper.


  Maak melding

 14. @ Afioyemi
  jij domme ruggeklimmer laat je pakken en hou je mond impotente idioot.ga naar het land waar ze op jou lijken misbaksel ! of ga naar de Noordzee,lul niet over de enige echte Surinamers.


  Maak melding

 15. @@staartjes,..Bouterse haters !!

  Jullie beginnen op iedereen te schelden paniek nak oen now ha ha.het wordt heet in de keuken noh ?zo gaat het altijd mie mang sang psa,wi broeja noh?ha ha haaaaaaaaaaa..whoeha..wi tiede bakanna wo kies wang schijterij moksie nanga diaree ti wo sie a steun tap a plein djie PRESIDENT DELANO BOUTERSE !


  Maak melding

 16. “Zacht dan in relatie tot de reputatie van het IMF. Onder meer zal niet worden gesneden in het ambtenarenbestand.”
  Waterberg, juist het ambtenaren bestand moet verkleind worden. Wie gaat voor al die nietsdoeners die 7 even aan het werk zijn betalen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Hard en goed saneren.


  Maak melding

 17. Ik ben het volkomen eens met de arts Waterberg. Het ambtenaren apparaat kan men niet in een keer radicaal afbouwen. Er moet een geleidelijk afvloeiing van ambtenaren worden doorgevoerd. Wetenschappers kunnen in een plan van aanpak uitrekenen hoeveel ambtenaren per jaar zullen wegvloeien als gevolg van het bereiken van een pensioengerechtigde leeftijd. Deze ambtenaren mogen niet vervangen worden.

  Daarnaast moet de overheid onbekwame ambtenaren de wacht aanzeggen. Ambtenaren die niet presteren of die incompetent zijn in een verbeter traject plaatsen en als dat geen effect heeft zonder pardon ontslaan. Domme ambtenaren als het type Henk Molenaar moet men doorspoelen in de WC.


  Maak melding

 18. @ Thermometer

  Jij kan noooit een echte Surinamer zijn,Thermometers horen thuis in een spleet tussen de luier Suriname heeft niks aan jou “NUL ACHTER DE COMMA”


  Maak melding

 19. @ Damsco ” dit is the big payback van jarenlange uitbuiting en kolonisatie “. Damsco, je bent dommer, stommer dan een verwaarloosde pinahut. Wat bedoel je met the big payback. Je denkt dat IMF jullie boeven de dollars gratis geeft. Wat één mentaliteit, lenen en niet terug betalen. Damsco, jij hoort thuis in een isoleercel { LPI} van de Vriesdelaan.


  Maak melding

 20. Webmaster:
  Wanneer bent u voornemens om bepaalde postings wat kritischer te bekijken. Het kan toch niet de bedoeling zijn van Waterkantnet, dat er in sommige gevallen inhoudelijk geen zinnig woord wordt geschreven als reactie op een nieuws-item, maar in plaats daarvan ordinaire, dreigende, scheldende ‘oprispingen’ van bepaalde posters.

  Medereageerders:
  Of je als ‘reageerder’ nou voor of tegen iets (of iemand) bent, in beide gevallen mag je verwachten dat er op een redelijke manier gediscussieerd kan worden!


  Maak melding

 21. Het kan allemaal kloppen we weten het nog niet.
  Als er in staat dat een of meerdere staatsbedrijven verkocht dienen te worden (verzelfstandigen privatiseren) dat zijn ze van een groot deel af van een hoop ambtenaren.
  Maar dat is later zorg. Kan kloppen dat ze in het begin niet gaan korten in het ambtenarenbestand. Maar in fase 2 wel.
  Maar dat wordt misschien niet gezien als snoeien in het ambtenarenbestand. Het hangt er allemaal vanaf ho je het brengt.


  Maak melding

 22. aan Damsco,

  Hoeveel kraaltjes en spiegeltjes was jij waard????
  Ben overigens blij dat je mij posting heb gelezen, geniet ervan hoe je in woede uitbarst hahahahaha


  Maak melding

 23. @…RobG

  Heel goed gezegd Rob.maar veel van de ongenuanceerde pannekoeken zullen dit ook niet snappen..stuur die DOMME OLIEBOL HENK MOLENAAR maar naar mij toe ik weet wel raad met domme mensen.!


  Maak melding

 24. Damsco: “stuur die DOMME OLIEBOL HENK MOLENAAR maar naar mij toe ik weet wel raad met domme mensen.”

  Ik verlaag me niet tot rioolput niveau.

  Dunste boekje ter wereld: NDP heldendaden,……


  Maak melding

 25. Damsco, het ongeleide projectiel, galbrakende en shitdumpende misbaksel, kom eens met iets inhoudelijks I.p.v. steeds op andere mee te liften, of anderen af te zeiken, of is dat een beetje te hoog gegrepen voor jouw geestelijke vermogens en fatsoensnormen en probeer eens normaal te reageren en niet op een manier of je weer zwaar onder invloed van coke of andere shit bent, m.a.w. als een normaal denkend mens


  Maak melding

 26. Een bekend Paars Trucje: Laat maar draaien de SRD persen….

  “PARAMARIBO – De Centrale Bank van Suriname heeft de staat Suriname in 2015 voor een bedrag van SRD 1,8 miljard monetair gefinancierd. Door deze geldschepping is de geldhoeveelheid in Suriname met 12 procent gegroeid. Dit is 57 procent van het bruto nationaal product.

  L


  Maak melding

 27. Makka: Hoefdraad schuldig aan ernstige overtredingen bankwet

  http://dagbladdewest.com/2016/04/21/makka-hoefdraad-schuldig-aan-ernstige-overtredingen-bankwet/

  De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad heeft zich als governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) schuldig gemaakt aan twee ernstige overtredingen van de Bankwet. De eerste is dat hij ervoor heeft gezorgd, dat de dekking van de munt onder de 50 procent is beland en de tweede is monetaire financiering. Monetaire financiering is het financieren van het begrotingstekort van de overheid door middel van geldschepping.


  Maak melding

 28. @ HENK MOLENAAR.

  Deze overloper en verraders moet als hij nog een ons zelfrespect heeft zijn grote bek houden
  ————————————————————————————
  Nog ff dan staan jullie alleen domme uilskuikens,..zijn jullie,..” hooggeschoolde dommeriken ” zo slim.of is 80% van de kiezers zo dom ?


  Maak melding

 29. Waterberg ??? je hoeft alleen naar ze smoel te kijken en vragen wat zijn achtergrond dan weet je het al. In dit geval is hij natuurlijk omgekocht met een bedrog. Hij ziet het helemaal zitten kijk naar die boefachtige blik.
  Net zoals Hooghart die overloper?? wat verwacht je van zo iemand > die een vuile streek uithaalt? Ik zou mijn bek houden Hooghart je bent walgelijk! Jij bent de schuldige dat de hr. Raymond Ritveld plotseling is overleden. Je moest zonder respect hem weghalen en jou fam daar plaatsen!! rot mens!


  Maak melding

 30. Damsco,

  Als Suriname het moet hebben van mensen als jij, zijn we diep gezonken.
  Ga eerst eens een fatsoenlijke opleiding volgen en kom dan terug op dit forum.
  Pannenkoek, rugbeklimmer, oliebol en flapdrol om maar een paar van je eigen veel gebruikte woorden te citeren.
  Je krijgt een koekje van eigen deeg.


  Maak melding

 31. Nou vindt je het gek dat mensen nu meer gaan vragen.
  Overheid heeft de geldpersen aangezet.
  geld is minder waard (veel minder waard) geworden.
  Mensen willen meer hopen door de verhoging koopkracht te behouden. Maar komen nu achter dat de persen wel heel lang aan hebben gestaan. Gaan nu nog meer willen op koopkracht op hetzelfde pijl te houden.
  Dit kan leiden tot een sneeuwbal effect
  Hyperinflatie

  Voorbeeld

  Meer recent heeft Zimbabwe in 2007 en 2008 een dramatische hyperinflatie gekend. Op het hoogtepunt van deze crisis was het inflatietempo opgelopen tot een volstrekt absurde 231.000.000% (231 miljoen procent). Hiermee heeft het land de twijfelachtige eer om de op een na ergste hyperinflatie uit de geschiedenis te hebben doorgemaakt, na Hongarije in 1946 (9,63 * 1026 procent) (Reinhart & Rogoff, 2009, tabel 12.3). De hyperinflatie in Zimbabwe kon pas in 2009 worden gestopt door feitelijk over te gaan op het gebruik van buitenlands geld, waaronder de Zuid-Afrikaanse rand en vooral de Amerikaanse dollar (EIU, 2013).


  Maak melding

 32. deze dokter denkt wellicht dat je ook een beetje zwanger kunt zijn.

  zacht imf pakket? zacht voor IMF of zacht voor suriname? dan moet je 2 dollar vragen. niemand die het merkt. jij zelf ook niet.


  Maak melding

 33. @Damsco
  Wat ben je blij, dank zij IMF mag je na dagen weer een gratis bordje bb met R gaan vreten.
  Ga en vergeetje enkele rollen toile t papier in ontvangst te nemen .We hebben van slaven ronselaars gehoord ,maar de ndp ronselaars zoals Damsco ,RobG maken we mee!!


  Maak melding

 34. Jennifer, molenaar en andere beschaafde Surinamers, jullie moeten niet op mensen reageren die buitenspel staat , geen inbreng hebben, niks voorstellen , het zijn mensen die last zijn op moeder aarde. Doet u mening netjes zoals jullie het doen wij staan , begrijpen en volgen jullie. We hebben verstand , mensen met een instinct moet je laten voor hun soort.


  Maak melding

 35. Als die IMF shit door Bouterse goedgekeurd is, zal Waterberg het nu wel met smaak opeten, omdat hij nu in de coalitie zit en het maakt niets uit of die shit nu hard of zacht is, als hij in de oppositie zat, zou hij Bouterse, net als voorheen, een neppe president genoemd hebben. Waterberg, waarom spring je met je neppe flip flop meningen niet van de Bosje brug, die brug is toch ook een van de indrukwekkende verworvenheden van Bouterse, waarvan je je nu ook niet meer zal afvragen wat dat ons allemaal gekost heeft?


  Maak melding

 36. @astaman,heb je het ook door.
  Tis niet te geloven hoe men zichzelf hier afmaakt op dit forum door sommige posters.
  Hoog geschoold of niet,hun manier van reageren/schelden verklaard uit wat voor goot ze komen..
  Triest.
  Waarvan akte


  Maak melding

 37. Sabatoe Franse, je vrouw en je halve zus zijn door RobG gepakt.Hij heeft het wel goed gedaan.Hij is heer en meester over je vrouw en halve zus.Ze volgen zijn doen en laten continu.


  Maak melding

 38. Beste Charles,

  heb geen vrouw en halve zus meer.

  Mag ik je vrouw lenen om door de paarse duivel robg. gedekt te worden, wie weet dat ik een n.d.per wordt.


  Maak melding

 39. henri55:
  Beste Henri, ik irriteer me soms mateloos.
  Het gemak waarmee termen als, ‘afmaken’, ‘vergassen’, en allerlei sexueele suggesties met en m.b.t. de eigen familie etc. worden geopperd, geeft mij wel te denken! Zijn die lieden nu echt zo simpel, en zonder realiteitszin?


  Maak melding

 40. Waterberg is zeer incompetent en kraait daarom onzin uit.
  Deze man is nooit betrapt in het geven van een zinnige deskundige commentaar. Deze man kun je nooit serieus nemen.


  Maak melding

 41. ” Zingen van een stichtelijk lied ging vooraf aan een korte toespraak van Bouterse ” { bermtaal vol insinuaties en verdachtmakingen }. Ach, DDB kan niet anders, dat is zijn nivo, punt uit. Wat mij direct opviel was het stichtelijk lied dat gezongen werd. Een lied dat veel gezongen wordt op Singi Neti’s, Dede Oso’s en/of bij Begrafenissen.
  Zonder dat Bouterse en zijn domme aanhang het door hebben, zijn ze bezig hun eigen Singi Neti lang van te voren voor te bereiden. Een singi neti gaat vooraf aan een begrafenis. Een paar van de NDP’ers hadden ” tapu stieng” panji’s aan, een slecht voorteken dus. NDP’ers … may day, may day… you are going down; you are not far from the Suriname rivier.


  Maak melding

 42. @ Waterberg heeft niet uit overtuiging Bouterse gejoinddtt.
  Bouterse heeft Brunswijk gedumpt, ha dacht Waterberg,
  nu kan ik Brunswijk een poepje laten ruiken. ” I can fight the enemy {Bouterse}, let me join him. De Bep’ers zijn not amused met de stap van Waterberg, de kamp van DDB
  te versterken.Via de politiek probeert de één de ander kapot te maken. Geloofd u mij: Waterberg en Brunswijk kunnen niet door één deur. The one-time blood brothers kunnen mekaars bloed wel drinken. Ik heb begrepen { hou me dat tengoede} dat de “mujè’s “{ de lieftallige dames uit het binnenland} eerder op Brunswijk vallen dan op Waterberg. That’s the reason why !! De lachende derde is natuurlijk Bouterse!


  Maak melding

 43. Het toverwoord is nu Zacht IMF leningen. Wacht maar af en men zal het zien.
  Luister naar Griekenland dat een even goede of slechte rating had als Suriname.
  Luister naar Griekenland dat de Euro groep nog kon chanteren


  Maak melding

 44. Die Messi van Ndp : Min. LVV Algoe
  De Bergwater Ex-Min. BEPi en Heppie
  Die Abdoeltje econometje-geen devaluatie
  Alle drie Afgestudeerd in de Grote Cuba.
  Hebben zij dan het rijke kapitalisch westen Nodig ?

  Lerie no E pour dong


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.